Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316741

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #150 on: Σάββατο 26 Ιούλιος 2008, 03:44:54 πμ
To πρόβλημά σου οφείλεται (κατά 99%) στον "pick up pulse generator".
Να πάς και να τους το πείς να στον αλλάξουν. Θα πρέπει να βγεί το δεξί πλαϊνό καπάκι του κάρτερ. Εκεί μέσα είναι. Κόστος αλλαγής περ. €120 (εκτός και αν σου κάνει κανείς καμιά καλύτερη προσφορά!)

Μην το αφήνεις έτσι. Αν τυχόν πάς κανένα ταξίδι ή βόλτα και επιδεινωθεί η κατάσταση και δεν παίρνει με τίποτα, μετά τί θα κάνεις? Άσε που μόνιμα θα έχεις το άγχος μην σε αφήσει στη μέση του πουθενά! Μόνο τα έξοδα της μεταφορικής και η ταλαιπωρία θα σου κοστίσουν περισσότερο!
« Last Edit: Σάββατο 26 Ιούλιος 2008, 04:03:30 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline hargoul

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #151 on: Σάββατο 26 Ιούλιος 2008, 21:46:10 μμ
To πρόβλημά σου οφείλεται (κατά 99%) στον "pick up pulse generator".
Να πάς και να τους το πείς να στον αλλάξουν. Θα πρέπει να βγεί το δεξί πλαϊνό καπάκι του κάρτερ. Εκεί μέσα είναι. Κόστος αλλαγής περ. €120 (εκτός και αν σου κάνει κανείς καμιά καλύτερη προσφορά!)

Μην το αφήνεις έτσι. Αν τυχόν πάς κανένα ταξίδι ή βόλτα και επιδεινωθεί η κατάσταση και δεν παίρνει με τίποτα, μετά τί θα κάνεις? Άσε που μόνιμα θα έχεις το άγχος μην σε αφήσει στη μέση του πουθενά! Μόνο τα έξοδα της μεταφορικής και η ταλαιπωρία θα σου κοστίσουν περισσότερο!

Πολυ λογικο ακουγεται να ειναι αυτο μιας και ειναι μεσα στο καρτερ και προφανως παιζει ρολο η θερμοκρασια που παιζει εκει μεσα! Βέβαια δεν μπορω να καταλλαβω πως ολα στρώνουν οταν ρίξω μια μιζια και ανοιγοκλεισω μετα το Kill Switch, αλλα απο την εμπειρια μου ως ηλεκτρονικος, αυτά τα ηλεκτρονικα δεν εχουν λογικη , αν βγαλουν βλαβη βεβαια! Ειναι για να μας κανουν την ζωη δυσκολη!!!
Προτεινετε καποιο συνεργειο που να κατεχει απο τα θεματα αυτα (διοτι ο δικος μου καλο παιδι, εξυπηρετικοτατος, φιλότιμος, φτηνος, αλλα δεν πρεπει να εχει ιδιαιτερη εμπειρια στα ηλεκτρονικα της ΤΑ. Τον ρωτησα τι ειναι αυτο το Pulse Generator, και δεν ηξερε καν) να παω να καθαριζω? Οχι τιποτα αλλα αλλά θελω να την πουλησω την μηχανη (να παμε σε κατι μεγαλυτερο).
Και αν ενδιαφερεται κανενας ειναι ολοκαινουρια εμφανισιακα, ατρακαριστη, τελεια (αν φτιαχτει αυτο), με ζελατινα ermax, διπλο σταντ, μπαγκστερ, συναγερμο, καγκελα καπα και βαλιτσα Givi maxia (αυτην δεν εχω αποφασισει αν θα την δωσω μπορει να την κρατησω για το επομενο μηχανακι). Ειναι μοντελο 7ος 2006 και εχει κατι κατω απο 16500 χλμ. Λογικα αν την βαλω αγγελια και τετοια εποχη θα φυγει αμεσως, αλλα το λεω εδω επειδη ειναι σε τελεια κατασταση και αν την θελει κανενας φιλος, θα ειναι καλη αγορα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #152 on: Σάββατο 26 Ιούλιος 2008, 23:55:13 μμ
Τη διετή εγγύηση την προλαβαίνεις να αλλάξεις το βλαμένο εξάρτημα? Ή πέρασε στις αρχές/μέσα Ιουλίου?

Πολυ λογικο ακουγεται να ειναι αυτο μιας και ειναι μεσα στο καρτερ και προφανως παιζει ρολο η θερμοκρασια που παιζει εκει μεσα! Βέβαια δεν μπορω να καταλλαβω πως ολα στρώνουν οταν ρίξω μια μιζια και ανοιγοκλεισω μετα το Kill Switch,
Δεν είναι θέμα θερμοκρασίας το ότι άλλοτε παίρνει και άλλοτε δεν παίρνει. Ο αισθητήρας αυτός μετράει τη θέση του στροφάλου και δίνει σήμα στην ηλεκτρονική για να δώσει τον σπινθήρα στα μπουζί την κατάλληλή στιγμή. Μια μιζιά, αλλάζει θέση ο στρόφαλος, reset με το kill switch, και μετά ο βλαμένος ξυπνάει και δείχνει τη σωστή θέση.

...αυτά τα ηλεκτρονικα δεν εχουν λογικη , αν βγαλουν βλαβη βεβαια!
Τα ηλεκτρονικά είναι απλά και έχουν πάντα λογική. Κάτι άλλα στη ζωή είναι...απρόσμενα, ακατανόητα,  δυσνόητα και μας κανουν την ζωη δυσκολη!!!!

...Προτεινετε καποιο συνεργειο που να κατεχει απο τα θεματα αυτα;
Δες αυτό εδώ. Δεν είναι μακρυά από σένα και πρόκειται για ένα καλό συνεργείο. Ή πήγαινε σε μία αντιπροσωπεία ή πήγαινε εδώ (πάρε τηλ. πρώτα).
« Last Edit: Κυριακή 27 Ιούλιος 2008, 00:34:17 πμ by Chris_de_Ze »

Offline hargoul

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #153 on: Κυριακή 27 Ιούλιος 2008, 03:44:29 πμ
Η εγγυηση εληξε δυστυχως στις 5 του μηνος.
Αυτος ο μηχανικος στο Χαλανδρι με βολευει πολυ. Είναι ανάμεσα στο σπίτι μου και στην δουλεια μου. Οποτε Δευτερα θα περασω μια βολτα. (Φανταζομαι λες ενα μεγαλο γωνιακο μαγαζι εκει σε εναν δρομο με μεγαλα σαμαρια αν θυμαμαι καλα, ετσι δεν ειναι;)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #154 on: Κυριακή 27 Ιούλιος 2008, 03:58:05 πμ
Δεν είναι πάνω στη Λ. Πεντέλης αλλά στον πρώτο αριστερά παράλληλο (μονόδρομος-άνοδος) καθώς κατεβαίνεις από Πεντέλη. Πάνω στη Λ. Πεντέλης, εκεί στη γωνία, είναι το Intersport και έχει και φανάρι. Εκεί στρίβεις αριστερά. Στα 50 μέτρα, θα το δείς. Πέρνα και πες του το πρόβλημα.
« Last Edit: Κυριακή 27 Ιούλιος 2008, 03:59:58 πμ by Chris_de_Ze »

Offline ARISER

• νέος οδηγός
  • **
  • ΒΟΥΝΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Reply #155 on: Τετάρτη 03 Σεπτέμβριος 2008, 21:47:39 μμ
καλησπερα παιδια..σημερα μου εκανε κατι "νουμερα" το δικο μου..εκει που ηταν ολα καλα..την σβηνω,ανεβαινω στο γραφειο,κατεβαινω...βαζω το κλειδι..το λαμπακι δεν εσβησε ποτε.. :-[
λες και μουλαρωσε..τι να πω..
υστερα απο αρκετες προσπαθειες-βαλε,βγαλε κλειδι,on-off το kill switch,και ΑΡΚΕΤΗ υπομονη..του 'ρθε να σβησει κ επιτελους πηρε..
δεν ξερω..δεν βγαζω ακρη..για αυτο ποσταρα..δεν μου εχει ξανατυχει..

HARDCORE SIEMPRE

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #156 on: Τετάρτη 03 Σεπτέμβριος 2008, 21:53:41 μμ
καλησπερα παιδια..σημερα μου εκανε κατι "νουμερα" το δικο μου..εκει που ηταν ολα καλα..την σβηνω,ανεβαινω στο γραφειο,κατεβαινω...βαζω το κλειδι..το λαμπακι δεν εσβησε ποτε.. :-[
λες και μουλαρωσε..τι να πω..
υστερα απο αρκετες προσπαθειες-βαλε,βγαλε κλειδι,on-off το kill switch,και ΑΡΚΕΤΗ υπομονη..του 'ρθε να σβησει κ επιτελους πηρε..
δεν ξερω..δεν βγαζω ακρη..για αυτο ποσταρα..δεν μου εχει ξανατυχει..

Εμένα όποτε μου το κάνει πλέον, την μεταφέρω λίγο πιό πέρα....

Έχω καταλήξει ότι κάποιο σήμα παρεμβάλλει....

. . .

Offline shadowalker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #157 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2008, 23:57:27 μμ
Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος  μιας πανεμορφης μαυρης ΤΑ650 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:μερικες φορες δεν μου αναγνωριζει το κλειδι με αποτελεσμα να μενω στο δρομο μηπως ειχε κανεις το ιδιο προβλημα και αν ναι υπαρχει λυση?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #158 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 16:10:16 μμ
99% ματάκι ηλεκτρονικής

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #159 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2008, 01:27:34 πμ
Απόστολε, διάβασε όλα τα προηγούμενα posts σε αυτό το thread και θα καταλάβεις τί φταίει.
Το έχουμε αναλύσει διεξοδικά το πρόβλημα που ανέφερες.

Καλώς ήλθες!
« Last Edit: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2008, 01:29:24 πμ by Chris_de_Ze »

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #160 on: Κυριακή 26 Οκτώβριος 2008, 23:02:02 μμ
Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος  μιας πανεμορφης μαυρης ΤΑ650 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:μερικες φορες δεν μου αναγνωριζει το κλειδι με αποτελεσμα να μενω στο δρομο μηπως ειχε κανεις το ιδιο προβλημα και αν ναι υπαρχει λυση?

Επαναλαμβάνω για εσένα καθώς και για οποιονδήποτε άλλο συμφορουμίστα έχει ανάλογο πρόβλημα, αφήστε τους αναπρογραμματισμούς,εγκεφάλους κλπ επώδυνα εγχειρήματα, στη δική μου περίπτωση κατά την οποία πολάκις αρνείτε να αναγνωρίσει το κλειδί και να σβήσει το ρημαδιασμένο λαμπάκι εφαρμόζω το εξής κόλπο.

ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΜΙΖΑ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝ ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟ ΤΟ ΦΩΤΑΚΙ.
Με λίγα λόγια, δεν περιμένω να σβήσει το φωτάκι, μόλις ανοίγω διακόπτη πατάω μίζα και πέρνει μπροστά. Τώρα εαν ελέγχει το κλειδί το HISS ή όχι δεν ξέρω , όποτε δεν σβήνει το φωτάκι, κλείνω διακόπτη, ανοίγω και αμέσως μίζα. ΤΕΛΟΣ     :eusa_clap:
« Last Edit: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 23:33:59 μμ by helias »

Offline RAM 166

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #161 on: Κυριακή 07 Δεκέμβριος 2008, 20:18:46 μμ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #162 on: Δευτέρα 08 Δεκέμβριος 2008, 00:57:09 πμ
Κεραία ή ματάκι ηλεκτρονικής.

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #163 on: Δευτέρα 08 Δεκέμβριος 2008, 01:00:40 πμ
γεια σου φιλε ram166 κανε ενα ψαξιμο εδω http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=497.0

και αν θες μη γραφεις κεφαλαια γιατι ειναι σα να μιλας δυνατα! βαλε και ενα ονομα αν θες να ξερουμε με ποιον μιλαμε ;)

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline RAM 166

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #164 on: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 08:03:23 πμ
γεια σας μηπως ξερει κανεις που βρισκεται το ματι του Η.Ι.S.S?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #165 on: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 16:55:25 μμ
« Last Edit: Κυριακή 25 Ιανουάριος 2009, 17:04:09 μμ by Chris_de_Ze »

Offline RAM 166

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #166 on: Τετάρτη 28 Ιανουάριος 2009, 05:15:15 πμ
μηπως ξερετε που ειναι το φωτοκυταρο γιατι ωρες ωρες δεν παιρνει μπρος το μοτο,και μου ειπε η honda οτι ειναι απο εκει το προβλημα

Offline cbfaras

• Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #167 on: Τετάρτη 28 Ιανουάριος 2009, 05:29:29 πμ
ειναι πανω στον διακοπτη εκει που γραφει ΗΙSS.

Offline cbfaras

• Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #168 on: Τετάρτη 28 Ιανουάριος 2009, 05:30:52 πμ
ριξε μια ματια και εδω http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=497.0

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #169 on: Τετάρτη 28 Ιανουάριος 2009, 07:57:51 πμ
Δεν υπάρχει φωτοκύταρο, η επικοινωνία γίνετε ασύρματα από μία κεραία που είναι το μαύριο χοντρό πράγμα γύρο από την κλειδαριά σου.
Αλλά και να το βρεις αυτό, τι μπορείς να κάνεις ??? ??? ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #170 on: Τετάρτη 28 Ιανουάριος 2009, 08:41:47 πμ
Έχουμε ήδη μεταφέρει την ίδια ερώτησή σου (από την προηγούμενη φορά) εκεί που υπέδειξε ο cbfaras.

ΥΓ: Σε λίγο, και αυτό το νήμα, εκεί θα πάει...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #171 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2009, 01:09:53 πμ
HELP

Συναγερμος δε δουλευει απο το τηλεχειριστηριο, ο διακοπτης με το κλειδι ανοιγει, αλλα ο συναγερμος δεν χτυπαει.
ΕΠισης το λαμπακι του HISS ΔΕΝ αναβει...
Μιζα γυριζει, αλλα στα μπουζι τιποιτα......

Μαλλον θα την αφησω στο γκαραζ της εταιρειας.....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #172 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2009, 01:26:08 πμ
Τί συναγερμό έχεις?
Μήπως θέλει αλλαγή η μπαταρία του τηλεχειριστηρίου?
Πιθανόν ο συναγερμός να κόβει την παροχή στην ηλεκτρονική και για αυτό ίσως δεν ανάβει το λαμπάκι του HISS.
« Last Edit: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2009, 01:40:23 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #173 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2009, 02:51:07 πμ
META M357T-V2

Αλλαξα και μπαταριες remote αλλα τιποτα.
Λογικα εινα απο το συναγερμο, γιατι δειχνει οτι λειτουργει και ειναι ενεργοποιημενος (απο το λαμπακι) αλλα οταν ανοιξα το διακοπτη ουτε σφυριξε ουτε τιποτα...

Εβγαλα τη μπαταρια του ΤΑ, αλλα τιποτα (πριν ξηξωσω το συναγερμο)... μαλλον εχει μπλοκαρει και την ελεκτρονικη....

Τον ξηλωσα απο πανω, για να τον πανω αυριο αντιπροσωπεια, και εβαλα τη μηχανη στο γκαραζ της εταιρειας...

Ειναι η λαλακια που ειχα παρει αδεια για αυριο για αλλες δουλειες, και προεκυψε και αυτο...

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #174 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2009, 02:53:40 πμ
και δυστυχως δεν ειχα και τις οδηγιες για αφοπλισμο του συναγερμου με το κλειδι....

ουτε μου εκοψε μεσα στομν πανικο να μπω να τις κατεβασω....