Καλημέρα (ή καλησπέρα) σε όλους. Μόλις γράφτηκα στο forum, γιατί είδα γραμμένες ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Συγκεκριμένα, έχω κι εγώ μια Transalp (2 χρόνων αγορασμένη καινούρια), με το παραπάνω πρόβλημα που αναφέρθηκε στο Immobilizer (HISS), δηλαδή, μερικές φορές δεν ξεκλειδώνει το Immobilizer όπως θα έπρεπε, αλλά με ταλαιπωρεί μέχρι και 5 λεπτά να προσπαθώ, "άναψε-σβήσε" με το κλειδί. Ρωτώντας τον τοπικό αντιπρόσωπο, μου ανέφερε και εμένα, σχεδόν όλα τα παραπάνω περί αποπρογραμματισμό του κλειδιού, ότι μπορεί να αφήνω τα κλειδιά (λέει) πάνω στην τηλεόραση (λες κι εγώ έχω τις ίδιες συνήθειες με τον ίδιο), ότι δεν πρέπει να έχω το μπρελόκ του συναγερμού κοντά στο κλειδί (!) και άλλα ....χ??ά !!!! Το πρόβλημα εμφανίζεται εντελώς τυχαία, με οποιοδήποτε από τα δύο κλειδιά ( δεν μπορεί να χάλασαν ταυτόχρονα (!) ) και εμφανίζεται σε οποιοδήποτε μέρος ( άρα δεν έχει να κάνει με ηλεκτρομαγνητικά πεδία του χώρου ( άλλωστε αυτά θα έπρεπε να είναι υπερβολικά ισχυρά για να επιδράσουν (Kw), καθώς η ηλεκτρομαγνητική σύζευξη κλειδιού-κεραίας είναι ισχυρή (απόσταση 1cm). Επειδή τυχαίνει να είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός (αλλά χωρίς άμεση σχέση με μοτοσικλέτες και Immobilizer), γνωρίζοντας όμως από ασύρματες επικοινωνίες και συστήματα μικροελεγκτών, το πρόβλημά μου (μας) το εντοπίζω (κατά την ταπεινή μου γνώμη) σε δύο πιθανά σημεία: α) Εσφαλμένη λήψη στο transciever ( στην κεραία που λέμε γύρο από το κλειδί ), ή β) στην εσφαλμένη λήψη του κωδικού από τον controller της ανάφλεξης, τον οποίο στέλνει ο transciever, ενδέχεται και εσφαλμένο firmware ( ; ) από την ίδια την Honda. Θα ήθελα να ξέρω (πάνω-κάτω) πόσα τέτοια περιστατικά έχουν εμφανιστεί, όποιος γνωρίζει ας μου πει. Ευχαριστώ.