Hellas Transalp Forum

Κλειδί με immobilzer.

mihalis81 · 35393

Offline gan-gan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #25 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:12:24 μμ
Quote from: gan-gan=topic=2518.msg83492#msg83492 date=1219434493
Όταν παίρνετε μεταχειρισμένο όχημα και σας λένε ότι υπάρχει μόνο το ένα κλειδί, αν ξέρετε κάνα καλό κλειδαρά ο οποίος δεν βαριέται, μποτείται να του πείτε να αλλάξει τον συνδυασμό στα δοντάκια της κλειδαριάς και να σας βγάλει και 2 νέα κλειδιά me immo. Συνήθως το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από το να πάτε σε κάποιον αντιπρόσωπο και να σας χρεώσει κερατιάτικα λες και σας δίνει το χρυσό κλειδί της πολης"
ισχύει και είναι πολύ οικονομικό.

Και πάλι: τί νόημα έχει σε ένα ΤΑ650 να φτιάξεις μόνο το μηχανικό κλειδί όταν δεν μπορείς να φτιάξεις το immobilizer?
Θα ξεκλειδώνεις το τιμόνι, θα ανοίγεις το ρεζερβουάρ, αλλά μπροστά τον κινητήρα δεν θα μπορείς να τον βάλεις! Στα ΤΑ400/600 μόνο ισχύει αυτό που αναφέρεις.

Αναφέρομαι σε οποιοδήποτε μηχανάκι δεν έχει immo ή έχει  και μπορεί να φτιαχτεί σε από κλειδαρά. Ο λόγος είναι , πας που πας να βγάλεις δεύτερο κλειδί, με λίγα ευρά παραπάνω βγάζεις 2 νέα κλειδιά με νέο συνδυασμό στην κλειδαριά και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όλες τις απόψεις.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #26 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:23:07 μμ
Διευκρίνισε το, τότε αγόρι μου! Δεν ισχύει γενικά και για όλα!
Δίνουμε λάθος εντυπώσεις έτσι! Πολλοί διαβάζουν το φόρουμ!

"Όταν παίρνετε μεταχειρισμένο όχημα και σας λένε ότι υπάρχει μόνο το ένα κλειδί, αν ξέρετε κάνα καλό κλειδαρά ο οποίος δεν βαριέται, μποτείται να του πείτε να αλλάξει τον συνδυασμό στα δοντάκια της κλειδαριάς και να σας βγάλει και 2 νέα κλειδιά me immo.
Άντε πάλι: Μα πώς θα σου βγάλει "2 νέα κλειδιά me immo" αφού immo δεν μπορεί να φτιάξει??  :o :o :o
Συγνώμη, κατάλαβα κάτι λάθος?
« Last Edit: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:30:31 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #27 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:49:02 μμ
ο φιλος λεει να αλαχτη ο μυλος της κλειδαριας και να κοπουν βασει εκεινου 2 νεα κλειδια οποτε δεν χρεαζετε να αλαξει κατη με το ιμμο το εκανα εγω στο φορτηγο ΜΑΝ αλλα σε ηλεκτρολογο αυτος εκανε την πατεντα τωρα οσο για το μυλο της κλειδαριας αν βρεθη καπιος πουνα τεριαζει εχει καλως αλιως θα πρεπει να παρθει κενουριο απο χοντα μερια

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #28 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 22:06:35 μμ
Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και το παλιό κλειδί που έχει επάνω του το immo. Και να το βάζεις είτε κολητά με το νέο είτε να το φέρνεις δίπλα στην κλειδαριά κάθε φορά που βάζεις μπροστά. Όχι και τόσο πρακτικό...

Offline gan-gan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #29 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 08:24:37 πμ
Διευκρίνισε το, τότε αγόρι μου! Δεν ισχύει γενικά και για όλα!
Δίνουμε λάθος εντυπώσεις έτσι! Πολλοί διαβάζουν το φόρουμ!

Άντε πάλι: Μα πώς θα σου βγάλει "2 νέα κλειδιά me immo" αφού immo δεν μπορεί να φτιάξει??  :o :o :o
Συγνώμη, κατάλαβα κάτι λάθος?

1.Καταρχήν δεν αναφέρω σώνει και καλά σε transalπ, αναφέρομαι σε οποιοδήποτε όχημα (μοτο, αυτοκίνητο, φορτηγό)

Όταν παίρνετε μεταχειρισμένο όχημα και σας λένε ότι υπάρχει μόνο το ένα κλειδί,...

2.Αναφέρομαι σε οχήματα με immo που είναι δυνατό να "κοπεί" από κλειδαρά. καθώς έχουν δοθεί οι κωδικοί στην ανοικτή αγορά
[/quote]

Αναφέρομαι σε οποιοδήποτε μηχανάκι δεν έχει immo ή έχει  και μπορεί να φτιαχτεί σε από κλειδαρά
.  Ο λόγος είναι , πας που πας να βγάλεις δεύτερο κλειδί, με λίγα ευρά παραπάνω βγάζεις 2 νέα κλειδιά με νέο συνδυασμό στην κλειδαριά και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όλες τις απόψεις.

3. Φίλε cbfaras, δεν χρειάζεται να γίνει αλλαγή μύλου και να πληρώνεις κερατιάτικα, η τροποποίηση γίνεται στον υπάρχον μύλο και τα νέα κλειδιά βγαίνουν βάση του νέου συνδυασμού του μύλου.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #30 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 10:16:52 πμ
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι να σας πω ότι για ΚΑΝΕΝΑ Honda ME immobilizer, δεν μπορείτε να κατασκευάσετε κλειδί που να ανοίγει το immobilizer, με ΚΑΝΕΝΑ κλειδί, εκτός του γνήσιου κλειδιού της honda.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #31 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 15:29:24 μμ
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι να σας πω ότι για ΚΑΝΕΝΑ Honda ME immobilizer, δεν μπορείτε να κατασκευάσετε κλειδί που να ανοίγει το immobilizer, με ΚΑΝΕΝΑ κλειδί, εκτός του γνήσιου κλειδιού της honda.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ!
Αυτό επαναλαμβάνουμε και εμείς και προσπαθούμε να δώσουμε στο φίλο μας να καταλάβει! Ειδικά όταν πρόκειται για το HISS της Honda από το 2003 και μετά (που έχουν κυλιόμενο κωδικό). Γιατί στα πρώτα του posts δεν κάνει καμία διευκρίνιση! Και μπορεί να γίνει παρανόηση από κάποιον που μας διαβάζει.

Για πόσα οχήματα υπάρχουν κωδικοί στην ελεύθερη αγορά? Eχω ακούσει για τα Saxo VTS (και για αυτό κλέβονται ασύστολα). Μάλλον υποθέτω ότι για οχήματα που έχουν immo χωρίς κυλιόμενο κωδικό θα είναι εύκολη η αντιγραφή τους (χωρίς να προϋποθέτει την ύπαρξη κωδικών στην ελεύθερη αγορά).
« Last Edit: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 15:38:42 μμ by Chris_de_Ze »

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #32 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 00:28:09 πμ
Για πόσα οχήματα υπάρχουν κωδικοί στην ελεύθερη αγορά? Eχω ακούσει για τα Saxo VTS (και για αυτό κλέβονται ασύστολα). Μάλλον υποθέτω ότι για οχήματα που έχουν immo χωρίς κυλιόμενο κωδικό θα είναι εύκολη η αντιγραφή τους (χωρίς να προϋποθέτει την ύπαρξη κωδικών στην ελεύθερη αγορά).
Δυστυχώς δεν έχω γνώση τι γίνετε με τα αυτοκίνητα μιας και δεν ασχολούμαι. Αλλά στα μηχανάκια, είναι στάνταρ ότι ΔΕΝ παίζει! (στα honda που έχω άμεση πληροφόριση)

Offline gan-gan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #33 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 06:12:06 πμ
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ!
Αυτό επαναλαμβάνουμε και εμείς και προσπαθούμε να δώσουμε στο φίλο μας να καταλάβει! Ειδικά όταν πρόκειται για το HISS της Honda από το 2003 και μετά (που έχουν κυλιόμενο κωδικό). Γιατί στα πρώτα του posts δεν κάνει καμία διευκρίνιση! Και μπορεί να γίνει παρανόηση από κάποιον που μας διαβάζει.

Ρε παιδιά διαβάζεται τι γράφει ο άλλος στο ποστ του κατανοήστε το και εξακολουθήτε να έχετε απορίες ρωτήστε, και μην προσπαθήτε να αναλύσετε δικά σας συμπεράσματα.
Στο ίδιο ποστ πιο πριν έχω γράψει ότι δεν γινεται σε transalp απο 2003 τουλάχιστον και μετά να βγει ιμμο (για προηγούμενα μοντέλα ή άλλα μοντέλα Honda) δεν ξέρω γιατί δεν ρώτησα.. Η πρόταση που ανέφερα ισχύει για οχήματα που το ιμμο μπορεί να φτιαχτεί σε κλειδαρά( και κάντε ένα review και μετρήστε πόσες φορές το έχω αναφέρει), και όχη σε Transalp μόνο. Σε αυτά τα οχήματα συμπεριλαμβάνονται μέχρι και μερσεντές αν θυμάμαι καλά.

τον κώδικα το δίνει η ίδια η εταιρία και παράγονται συσκευές ειδικές για την ρύθμιση του ιμμο. Το να σπάσεις τους κωδικούς σε ιμμο δεν νομίζω να είναι και ότι πιο εύκολο. Και αν καποιος το καταφέρνει συνήθως κυκλοφορεί στο παραεμπόριο και για "κακούς" σκοπούς και όχι στην νόμιμη αγορά.

Συγνώμη για το έντονο ύφος του ποστ μου αλλα ήθελα να ξα νατονίσω κάποια πράγματα μπας και βγάλουμε άκρη

Με εκτίμηση

gan-gan, και σούζα

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #34 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 08:15:10 πμ

Ρε παιδιά διαβάζεται τι γράφει ο άλλος στο ποστ του κατανοήστε το και εξακολουθήτε να έχετε απορίες ρωτήστε, και μην προσπαθήτε να αναλύσετε δικά σας συμπεράσματα.
Στο ίδιο ποστ πιο πριν έχω γράψει ότι δεν γινεται σε transalp απο 2003 τουλάχιστον και μετά να βγει ιμμο (για προηγούμενα μοντέλα ή άλλα μοντέλα Honda) δεν ξέρω γιατί δεν ρώτησα.. Η πρόταση που ανέφερα ισχύει για οχήματα που το ιμμο μπορεί να φτιαχτεί σε κλειδαρά( και κάντε ένα review και μετρήστε πόσες φορές το έχω αναφέρει), και όχη σε Transalp μόνο. Σε αυτά τα οχήματα συμπεριλαμβάνονται μέχρι και μερσεντές αν θυμάμαι καλά.

τον κώδικα το δίνει η ίδια η εταιρία και παράγονται συσκευές ειδικές για την ρύθμιση του ιμμο. Το να σπάσεις τους κωδικούς σε ιμμο δεν νομίζω να είναι και ότι πιο εύκολο. Και αν καποιος το καταφέρνει συνήθως κυκλοφορεί στο παραεμπόριο και για "κακούς" σκοπούς και όχι στην νόμιμη αγορά.

Συγνώμη για το έντονο ύφος του ποστ μου αλλα ήθελα να ξα νατονίσω κάποια πράγματα μπας και βγάλουμε άκρη

Με εκτίμηση

gan-gan, και σούζα
Αυτό που έγραψες εγώ προσωπικά το κατάλαβα και φαντάζομαι και ο χρήστος.
Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ, είναι ότι αυτό θα έπρεπε να το είχες γράψει σε κάποιο άλλο thread και όχι εδώ.
Είναι αρκετός ο κόσμος που δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις και έτσι όπως το έγραψες είναι Σίγουρο ότι θα του δημιουργήσει σύγχυση.
Κανένα πρόβλημα για το έντονο ύφος, αυτά είναι πράγματα που μερικές φορές πρέπει να διευκρινίζονται για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #35 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 14:34:10 μμ
Και εγώ κατάλαβα ακριβώς το ίδιο που κατάλαβε και ο (συνονόματος) Χρήστος (pissaman)!

costas

• Guest
Reply #36 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 22:07:04 μμ
Καλά τόσο νωρίς ξυπνάς;;;;

Σήμερα στις 07:34:10 »

Offline gan-gan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #37 on: Τετάρτη 27 Αύγουστος 2008, 00:57:58 πμ

Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ, είναι ότι αυτό θα έπρεπε να το είχες γράψει σε κάποιο άλλο thread και όχι εδώ.

Και γιατί δεν το λέτε από την αρχή ρε παιδιά και καθόμαστε και αναλωνομστε σε ποστ, χωρίς ουσία.

Offline Cowboy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #38 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 04:43:51 πμ
Γεια, κοιταξα αλλα δεν βρηκα κατι αναλογο οποτε ανοιξα νεο θεμα.

Θελω να ρυθμισω το αντικλειδι της μηχανης με το ιμομπιλιζερ. Μου ειπαν οτι υπαρχει ενα μαγαζι κοντα στο σαρακακη στη λεωφορο αθηνων αλλα δεν ξερω ονομα. μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος και να μου πει που να παω? εστω και με πμ εαν δεν επιτρεπετε ον λαιν.

ευχαριστω

Σ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #39 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 05:09:00 πμ
Τι εννοείς να ρυθμίσεις το αντικλείδι ?

Offline Cowboy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #40 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 06:48:20 πμ
εννοω οτι ειναι κομμενο αλλα δεν δουλευει το ιμομπιλιζερ.βρηκα κατι αντιστοιχο σε ενα τοπικ που λεει οτι η καλυτερη λυση ειναι η αντιπροσωπεια, αλλα ψαχνω μηπως βρω καποιον απο εξω.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #41 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 08:23:50 πμ
Δε σε κατάλαβα. Η μηχανή σου είναι ΤΑ650 ασφαλώς.
Το κλειδί το έκοψε κλειδαράς ή είναι το δεύτερο κλειδί που έρχεται μαζί με τη μηχανή?

Αν συμβαίνει το πρώτο, δύσκολο έως αδύνατο να ρυθμισθεί.
Αν το παρήγγειλες από τη Χόντα ή αν συμβαίνει το δεύτερο, υπάρχει διαδικασία (από τη Χόντα) για το πώς ρυθμίζεται (αρκεί να έχεις ήδη ένα working κλειδί).
Αν δεν έχεις κανένα working κλειδί, τότε πάς για....ηλεκτρονική μαζί με κλειδαριά!

Εσύ, σε ποια περίπτωση αναφέρεσαι?
« Last Edit: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 08:46:44 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Cowboy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #42 on: Σάββατο 11 Οκτώβριος 2008, 05:12:34 πμ
Στην πρωτη φιλε μου. εχω ενα αντικλειδι που ειναι αρυθμιστο. τι να κανω ωστε να δουλευει γιατι αμα χασουμε και το καλο που δουλευει θα τρεχουμε εαν καταλαβα καλα. πρεπει να παω στη χοντα και να πω να μου δωσουν ενα δευτερο κλειδι? ποσο κανει? τι χρειαζεται? μονο το πρωτο κλειδι? γιατι δεν εχω κατι αλλο εκτος απο ενα κλειδι που δουλευει....

και ισως κατι που ακουστει αστειο...που ειναι η χοντα που πρεπει να παω και ποσο στοιχιζει πανω κατω? καλυτερα να παω τωρα παρα να τρεχω μετα...

αφου ειναι τοσο αδυνατο να βγαλεις κλειδια πως τα κλεβουν τα ΤΑ? πως τα βαζουν μπροστα?

thanks in advance

Cowboy

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #43 on: Σάββατο 11 Οκτώβριος 2008, 05:52:43 πμ
Α. πας σε όποιο Honda δεις μπροστά σου και ζητάς 2ο (και 3ο και 4ο) κλειδί
Β. Τους ζητάς να σου πουν πως το προγραμματίζουν
Γ. Το κόστος είναι περίπου 20κάτι € το κάθε κλειδί και 30€ ο προγραμματισμός
Δ. Τα κλέβουν με φορτωτική, κανείς δεν είπε ότι τα βάζουν μπροστά

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #44 on: Σάββατο 11 Οκτώβριος 2008, 19:01:49 μμ
Αφού το αντικλείδι στο έκοψε κλειδαράς, δεν σε ενημέρωσε τουλάχιστον ότι με αυτό μπορείς να ξεκλειδώνεις μόνο το τιμόνι αλλά τον κινητήρα δεν μπορείς να τον βάλεις μπροστά?

Παρήγγειλε άμεσα και οπωσδήποτε ένα 2ο κλειδί από το επίσημο δίκτυο Χόντα. Εκεί θα σου πούν και για τον προγραμματισμό του, (απαιτείται μια ειδική συσκευή που συνδέεται στο βύσμα που πάει στον αισθητήρα 'ignition pulse generator' που είναι κάτω από το ρεζερβουάρ).

Μην μένεις με 1 μόνο κλειδί. Αν το χάσεις ή σταματήσει να δουλεύει,...πάς μετά για πολλά!

Στην ίδια ηλεκτρονική (ICU) μπορείς να εγγράψεις μέχρι max 4 κλειδιά.

εννοω οτι ειναι κομμενο αλλα δεν δουλευει το ιμομπιλιζερ.... ψαχνω μηπως βρω καποιον απο εξω.
Δεν θα βρείς!
Αν τυχόν βρείς, ενημέρωσέ μας.
« Last Edit: Σάββατο 11 Οκτώβριος 2008, 19:23:02 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Nikos-3280

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #45 on: Πέμπτη 11 Ιούνιος 2009, 00:10:22 πμ
διαβασα στον οδηγο αγορας οτι αν το ΤΑ ειναι μοντελο HISS να ζητησω το δευτερο κλειδι.
αν δεν υπαρχει το δευτερο να αλλαξω διακοπτη?
ειναι του '03 η μηχανη. ???

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #46 on: Πέμπτη 11 Ιούνιος 2009, 00:16:52 πμ
Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Όταν παραλαβάνεις τη μηχανή σου δίνουν δύο κλειδιά.
Μήπως την πήρες μεταχειρισμένη?
Εάν το 2ο κλειδί δεν το έχεις εσύ αλλά κάποιος άλλος, τότε δεν είναι μόνο θέμα διακόπτη. Δυστυχώς.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #47 on: Πέμπτη 11 Ιούνιος 2009, 00:43:23 πμ
Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Όταν παραλαβάνεις τη μηχανή σου δίνουν δύο κλειδιά.
Μήπως την πήρες μεταχειρισμένη?
Εάν το 2ο κλειδί δεν το έχεις εσύ αλλά κάποιος άλλος, τότε δεν είναι μόνο θέμα διακόπτη. Δυστυχώς.

συνεχιζοντας  μπορεις να βγαλεις δευτερο με 70 ε αλλα να πας σε μαγαζι χοντα και οχι καπου αλλου

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #48 on: Πέμπτη 11 Ιούνιος 2009, 02:06:37 πμ
Θα πρέπει να βρείς τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και να του ζητήσεις το 2ο κλειδί. Αλλιώς αυτό που είπε ο Παναγιώτης και επαναπρογραμματισμός και των 2 κλειδιών.

Αν χάσεις αυτό το μοναδικό κλειδί που έχεις, τότε θα αναγκαστείς να αγοράσεις ... καινούρια ηλεκτρονική (πανάκριβη!!!!).

ΥΓ: Το νήμα μεταφέρθηκε στη σωστή ενότητα.
« Last Edit: Πέμπτη 11 Ιούνιος 2009, 02:09:44 πμ by Chris_de_Ze »

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Παρασκευή 12 Ιούνιος 2009, 05:42:21 πμ

Αν χάσεις αυτό το μοναδικό κλειδί που έχεις, τότε θα αναγκαστείς να αγοράσεις ... καινούρια ηλεκτρονική (πανάκριβη!!!!).

Χρήστο αυτό ισχύει σίγουρα; Από φίλο έκλεψαν το τσαντάκι με το μοναδικό κλειδί μέσα, και την άδεια μαζί. Δεν γίνεται η Honda με τον αριθμό πλαισίου να του δώσει νέο κλειδί; Και οι δυο αντιπρόσωποι εδώ κάτω (Ηράκλειο Κρήτης) του λένε ότι πρέπει να αγοράσει καινούργια ηλεκτρονική :-\