Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Αυτό που παρατήρησα με το ζήτημα της αυτονομίας είναι πολύ πιο σύνθετο τελικά. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που επιρεάζουν την κατανάλωση. πχ. Επιλέγοντας δυο ίδια μηχανάκια ας πούμε το ένα μπορεί να καταναλώσει 4 λίτρα/100km, ενώ το άλο 6 λίτρα/100km., πηγαίνοντας σε κομβόι με κοινές ταχύτητες και στον ίδιο δρόμο. Συντελούν παράγοντες όπως τα διαφορετικά ελαστικά που φορούν οι ομοειδείς μηχανές, το απόβαρο που έχουν (αλιώς είναι να το οδηγεί ένας με 60 κιλά και αλιώς ένας με 100), το παροδικό και τακτικό σέρβις, τα σωστά και γνήσια ανταλλακτικά, (σωστού τύπου μπουζί για καλύτερη ανάφλεξη, φίλτρο αέρος καινούργιο, φρέσκα λαδάκια), και το κυριότερο την ορθότερη εκμετάλευση (θέμα οδηγού) της σχέσης του γκαζιού με την μέγιστη εκμετάλευση της ροπής στις επαρκώς καλύτερες σχέσεις του σασμάν. Κοντολογής να το πηγαίνεις με τον αέρα του αλλά και σβέλτα. Έτσι στην Κυριακάτικη βόλτα μου και εγώ, μάλιστα διπλός, η κατανάλωσή μου, χωρίς να το έχω ως αυτοσκοπό, με προτεραιότητα την δική μου ευχαρίστηση στο ταξίδι, δεν ξεπέρασε τα 3,99 λίτρα στα 100 km., σε επαρχιακό οδόστρομα με ταχύτητες από 79 έως 119.
Ευτυχώς η φύση, μας έδωσε κάποια πράγματα, για να γράφουμε τους άλλους, όταν μας τρελένουν.