Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 736054

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #425 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 15:35:15 μμ

5,54λτ/100χλμ το μεγαλύτερο΄

πάμε μιά βόλτα παρέα ?

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #426 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 15:45:44 μμ

πάμε μιά βόλτα παρέα ?

Ναι, ναι. Κι εμένα μου 'λειψες  ;D ;D  :P :P Αλλά πώς? Αφού, όλο υποσχέσεις είσαι.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #427 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 16:08:37 μμ
Σιγά....εγώ σήμερα έκαψα 4,2 λ/100 χλμ με 120-130......
.....και έχω και 20 άτομα που μπορούν να επιβεβαιώσουν την μαρτυρία μου...
...και ύστερα σου λένε Vstrom....
Καλά μιλάμε γιά πολύ οικονομικό μηχανάκι.
Και έτρεχε το Θηρίο 110-120 + συνέχεια και 4 λ μόνο.... :eusa_clap:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ACCOUNTANT

• Οδηγάρα
  • Ο Χιλιομετροφάγος.
Reply #428 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 17:04:40 μμ
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Αυτό που παρατήρησα με το ζήτημα της αυτονομίας είναι πολύ πιο σύνθετο τελικά. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που επιρεάζουν την κατανάλωση. πχ. Επιλέγοντας δυο ίδια μηχανάκια ας πούμε το ένα μπορεί να καταναλώσει 4 λίτρα/100km, ενώ το άλο 6 λίτρα/100km., πηγαίνοντας σε κομβόι με κοινές ταχύτητες και στον ίδιο δρόμο. Συντελούν παράγοντες όπως τα διαφορετικά ελαστικά που φορούν οι ομοειδείς μηχανές, το απόβαρο που έχουν (αλιώς είναι να το οδηγεί ένας με 60 κιλά και αλιώς ένας με 100), το παροδικό και τακτικό σέρβις, τα σωστά και γνήσια ανταλλακτικά, (σωστού τύπου μπουζί για καλύτερη ανάφλεξη, φίλτρο αέρος καινούργιο, φρέσκα λαδάκια), και το κυριότερο την ορθότερη εκμετάλευση (θέμα οδηγού) της σχέσης του γκαζιού με την μέγιστη εκμετάλευση της ροπής στις επαρκώς καλύτερες σχέσεις του σασμάν. Κοντολογής να το πηγαίνεις με τον αέρα του αλλά και σβέλτα. Έτσι στην Κυριακάτικη βόλτα μου και εγώ, μάλιστα διπλός, η κατανάλωσή μου, χωρίς να το έχω ως αυτοσκοπό, με προτεραιότητα την δική μου ευχαρίστηση στο ταξίδι, δεν ξεπέρασε τα 3,99 λίτρα στα 100 km., σε επαρχιακό οδόστρομα με ταχύτητες από 79 έως 119.

Ευτυχώς η φύση, μας έδωσε κάποια πράγματα, για να γράφουμε τους άλλους, όταν μας τρελένουν.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #429 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 18:03:18 μμ
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Αυτό που παρατήρησα με το ζήτημα της αυτονομίας είναι πολύ πιο σύνθετο τελικά. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που επιρεάζουν την κατανάλωση. πχ. Επιλέγοντας δυο ίδια μηχανάκια ας πούμε το ένα μπορεί να καταναλώσει 4 λίτρα/100km, ενώ το άλο 6 λίτρα/100km., πηγαίνοντας σε κομβόι με κοινές ταχύτητες και στον ίδιο δρόμο. Συντελούν παράγοντες όπως τα διαφορετικά ελαστικά που φορούν οι ομοειδείς μηχανές, το απόβαρο που έχουν (αλιώς είναι να το οδηγεί ένας με 60 κιλά και αλιώς ένας με 100), το παροδικό και τακτικό σέρβις, τα σωστά και γνήσια ανταλλακτικά, (σωστού τύπου μπουζί για καλύτερη ανάφλεξη, φίλτρο αέρος καινούργιο, φρέσκα λαδάκια), και το κυριότερο την ορθότερη εκμετάλευση (θέμα οδηγού) της σχέσης του γκαζιού με την μέγιστη εκμετάλευση της ροπής στις επαρκώς καλύτερες σχέσεις του σασμάν. Κοντολογής να το πηγαίνεις με τον αέρα του αλλά και σβέλτα. Έτσι στην Κυριακάτικη βόλτα μου και εγώ, μάλιστα διπλός, η κατανάλωσή μου, χωρίς να το έχω ως αυτοσκοπό, με προτεραιότητα την δική μου ευχαρίστηση στο ταξίδι, δεν ξεπέρασε τα 3,99 λίτρα στα 100 km., σε επαρχιακό οδόστρομα με ταχύτητες από 79 έως 119.

Το βεβαιώνω  και εγώ....μαζί γεμίσαμε.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #430 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 18:04:31 μμ
Καλά μιλάμε γιά πολύ οικονομικό μηχανάκι.
Και έτρεχε το Θηρίο 110-120 + συνέχεια και 4 λ μόνο.... :eusa_clap:

Μ'άρεσε..."το Θηρίο" :D

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #431 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 18:09:17 μμ
Το ΚΤΜ ποσο να εκαψε χθες;

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #432 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 18:10:12 μμ
Πρέπει να ρωτήσεις το βυτιοφόρο που μας ακολουθουσε...

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #433 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 18:50:02 μμ

Πρρρρρρ  :P :P :P ;D :P ;D :P ;D Τόσο καίει και το στρομ (4,31λτ/100χλμ το λιγότερο που έχω κάνει και 5,54λτ/100χλμ το μεγαλύτερο).

4.31 λ/100 με εσένα πάνω Μιχάλη μου...όχι  με εμενα.

Αν ανέβω εγώ στο Vstrom και το πάω 120 χλμ/ωρα θα αρχίσει να καίει σαν caponord..(ώπα..αυτό είναι απο άλλο ανέκδοτο)

Η αν δώσω το ΤΑ σε οποιόνδήποτε εκτός του hristos3 (sorry Χρήστο αλλά στα ίδια κυβικά είμαστε) θα πάει στα 3.5 λιτρα.

Ε ποιο κάτω δύσκολο....εκτός αν του βάλω κανα αυτοκόλλητο Vstrom :2tongue:

Offline ACCOUNTANT

• Οδηγάρα
  • Ο Χιλιομετροφάγος.
Reply #434 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 19:39:58 μμ
Απόστολε είσαι ωραίος! Πάντως τα στομάχια μας τα φουλάραμε με 18 ευρώ και έχουμε ακόμα. Ούτε ρεζέρβα γύρισα!

Ευτυχώς η φύση, μας έδωσε κάποια πράγματα, για να γράφουμε τους άλλους, όταν μας τρελένουν.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #435 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 19:51:02 μμ
4.31 λ/100 με εσένα πάνω Μιχάλη μου...όχι  με εμενα.

Αν ανέβω εγώ στο Vstrom και το πάω 120 χλμ/ωρα θα αρχίσει να καίει σαν caponord..(ώπα..αυτό είναι απο άλλο ανέκδοτο)

Γιατί ρε συ? Δεν είσαι παχύς για το ύψος σου, είσαι κοντός για το βάρος σου.... ;D (ποιανού υπογραφή είναι αυτή?)

Σωστό ποστ. Με αυτοκίνητο που οδηγούμε 2-3 άτομα, εγώ κάνω κάπου 200 χιλιόμετρα πραπάνω σε κάθε γέμισμα απ' ό,τι κάνουν οι άλλοι.
  Και βέβαια, εννοείται ότι προέχει η απόλαυση από οποιοδήποτε άλλο στατιστικό στοιχείο. Τώρα βέβαια, αν η απόλαυση συμβαδίζει με την οικονομία, ακόμα καλύτερα. Όλα τα καλά ευπρόσδεκτα.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #436 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 20:16:32 μμ
Απόστολε είσαι ωραίος! Πάντως τα στομάχια μας τα φουλάραμε με 18 ευρώ και έχουμε ακόμα. Ούτε ρεζέρβα γύρισα!

Πλάκα με κάνεις...εγώ χτύπησα πίτσα με το που γύρισα...

Καίω πολύ..... είμαι με καρμπυρατέρ βλέπεις ;D

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #437 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 20:17:20 μμ
Να προσθέσω στους παράγοντες και το slipstreaming που κάνει ο Τσέρτς, κάθεται πίσω από έναν και εκμεταλλεύεται την αεροδυναμική και τόν αέρα που τρώει ο άλλος γλυτώνει αυτός  :P

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #438 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 20:19:41 μμ
Να προσθέσω στους παράγοντες και το slipstreaming που κάνει ο Τσέρτς, κάθεται πίσω από έναν και εκμεταλλεύεται την αεροδυναμική και τόν αέρα που τρώει ο άλλος γλυτώνει αυτός  :P

:2hysterical: :2hysterical: Μπράβο! Το ίδιο κάνουν και στη φόρμουλα 1 !!!!!  :P :P

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #439 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 20:38:52 μμ

Μην ξεχνάς και τις αεροδυναμικές τρύπες της ζελατίνας....

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #440 on: Τρίτη 27 Μάιος 2008, 20:49:14 μμ
285 χλμ 14,85 λίτρα, 20 ευρά

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #441 on: Τρίτη 27 Μάιος 2008, 21:10:31 μμ
285 χλμ 14,85 λίτρα, 20 ευρά
`
εσένα δεν σε λαμβάνουμε υπόψιν. Πέρνεις βραβείο βραδυπορείας :) :) :) :) :)

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #442 on: Τρίτη 27 Μάιος 2008, 21:13:40 μμ
λοιπον 257χλμ πολη και πηρε 16,57 λιτρα.

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline vasko

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ
Reply #443 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 02:26:09 πμ
0 Km στο μετρητή 15lt βενζίνη.Πολύ καίει ρε παιδί μου!!!

Α ξέχασα είχε κοπεί η ντίζα του κοντερ την προηγούμενη!

Ω ρε που πάμε ρε!!!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #444 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 16:49:57 μμ
Λοιπόν ?

Πόσο να βάλω ?  :coffee:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

costas

• Guest
Reply #445 on: Σάββατο 31 Μάιος 2008, 19:57:19 μμ
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΡΑΝΣΑΛΠ
246 χιλιόμετρα με 10,93 λίτρα σούπερ βενζίνη για το ΤΑ 600, 1988 μοντέλο ΑΡΑ : 4,44 λίτρα για 100 χιλιόμετρα!

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΜΟΥ:
1)ΤΕΡΙΟΣ      1997     83ΗΡ   9      λίτρα στα 100 χιλιόμετρα
2)ΠΕΖΟ 107   2007     68ΗΡ   5,2   λίτρα στα 100 χιλιόμετρα
3)ΤRANSALP   1988    50ΗΡ   4,44  λίτρα στα 100 χιλιόμετρα
4)ΜΑΛΑΓΚΟΥΤΙ 50CC  1999   4      λίτρα στα 100 χιλιόμετρα
5)ΤΟΧΑΤΣΟΥ 30ΗΡ     2006  32,5   λίτρα στα 100 χιλιόμετρα  (12 λίτρα την ώρα = 20μίλλια)
6)ΜΕΡΚΙΟΥΡΗ 3,3 ΗΡ  2001   50     λίτρα στα 100 χιλιόμετρα  (2λίτρα την ώρα = 4 μίλλια)

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #446 on: Κυριακή 01 Ιούνιος 2008, 03:49:24 πμ
  Νέο ρεκόρ. Διανυθείσα απόσταση 453,3 χλμ με 18,89 λίτρα (παλαιό 435,6). Κατανάλωση 4,17λίτρα/100 χλμ.

TransalpMan

• Guest
Reply #447 on: Κυριακή 01 Ιούνιος 2008, 04:04:17 πμ
Με αυτά που βλέπω και γράφεις φίλε Πάγκαλε θα με κάνεις να πάρω V strom καλά δεν καταναλώνει καθόλου αυτή η μηχανή ? Τι διάβολο αεικίνητο είναι ? :2bowing:

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #448 on: Κυριακή 01 Ιούνιος 2008, 19:11:10 μμ
  Νέο ρεκόρ. Διανυθείσα απόσταση 453,3 χλμ με 18,89 λίτρα (παλαιό 435,6). Κατανάλωση 4,17λίτρα/100 χλμ.

έχεις ψωμί ακόμα μέχρι να φτάσεις το Μαλαγκούτι του Κώστα  :eusa_naughty:

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #449 on: Δευτέρα 02 Ιούνιος 2008, 01:57:37 πμ
Με αυτά που βλέπω και γράφεις φίλε Πάγκαλε θα με κάνεις να πάρω V strom καλά δεν καταναλώνει καθόλου αυτή η μηχανή ? Τι διάβολο αεικίνητο είναι ? :2bowing:

Όοοοοοοχι, όχι....Δεν κάνω κανένα να πάρει τίποτα. Καθένας παίρνει ό,τι του ταιριάζει, αρέσει, βολεύει κλπ.
  Απλώς είμαστε στα τεχνικά θέματα. Οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικής φύσεως, μηχανολογικά, επιδόσεις, επισκευές είναι χρήσιμη. Το θέμα είχε (πρωτο)ανοιχτεί για την αυτονομία του ΤΑ και τον δείχτη του που είχαμε αμφιβολίες. Συνεχίστηκε ως σήμερα, και όπως φαίνεται, είναι πολύ δημοφιλές.