Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 741805

Offline Georgekak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #525 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 04:56:22 πμ
Κανένας με ΤΑ700 να μέτρησε την αυτονομία\κατανάλωσή της???
Επίσης, ισχύει ότι το καινούργιο είναι καμιά 20αριά κιλά βαρύτερο??

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #526 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 07:15:15 πμ
Κανένας με ΤΑ700 να μέτρησε την αυτονομία\κατανάλωσή της???
Επίσης, ισχύει ότι το καινούργιο είναι καμιά 20αριά κιλά βαρύτερο??

Υπάρχει σε άλλο νήμα αυτή η συζήτηση μισό να το βρω
Στα κιλά είναι το ίδιο

Εδώ θα βρεις κάποια στοιχεία αλλά θέλει διάβασμα είναι αρκετές σελίδες

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2675.400
« Last Edit: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 07:18:39 πμ by olmega »

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #527 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 23:02:11 μμ
Γεμάτο ντεπόζιτο (17lt με 100άρα) μου βγάζει περίπου 280χιλιόμετρα με μπαγκαζιέρα κ ένα άτομο με περίπου 120-140 χλμ εκτός πόλης. Εντός πόλης μου βγάζει περίπου 250χλμ.
Η απλή μου βγάζει 250 εκτός κ 230 εντός αντίστοιχα. Εννοείται στο περίπου τα χιλιόμετρα, δίνω ένα +- 10χλμ. Η 100άρα βενζίνη δίνει περισσότερα χιλιόμετρα, το έχω προσέξει κ στο αμάξι αυτό.

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #528 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 23:07:55 μμ
Γεμάτο ντεπόζιτο (17lt με 100άρα) μου βγάζει περίπου 280χιλιόμετρα με μπαγκαζιέρα κ ένα άτομο με περίπου 120-140 χλμ εκτός πόλης. Εντός πόλης μου βγάζει περίπου 250χλμ.
Η απλή μου βγάζει 250 εκτός κ 230 εντός αντίστοιχα. Εννοείται στο περίπου τα χιλιόμετρα, δίνω ένα +- 10χλμ. Η 100άρα βενζίνη δίνει περισσότερα χιλιόμετρα, το έχω προσέξει κ στο αμάξι αυτό.

Το στέγνωσες για να ξαναβάλεις βενζίνη? Δηλαδή έβαλες 17lt πάλι? Για εκτός νομίζω ότι θα πήγαινε σαφώς παραπάνω αν το στεγνώσεις (300-320χλμ.)
Οσο για την απλή μικτό κύκλο γιατί ναι μεν είμαι στην πόλη αλλά κινούμαι εκτός κέντρου για αυτό λέω ικτό με πάει 230 και βάζω το πολύ 14.5 λίτρα δηλαδή αν το στεγνώσεις σίγουρα θα πάει 270.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #529 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 23:25:05 μμ
Η 100άρα βενζίνη δίνει περισσότερα χιλιόμετρα, το έχω προσέξει κ στο αμάξι αυτό.

Μπούρδες... Δίνει λίγα χλμ παραπάνω, αλλά πολύ λίγα. Το πολύ 5%, όχι παραπάνω. Και η διαφορά στην τιμή είναι πολύ παραπάνω. Δεν νομίζω οτι αξίζει...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #530 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 23:30:11 μμ
Μπούρδες... Δίνει λίγα χλμ παραπάνω, αλλά πολύ λίγα. Το πολύ 5%, όχι παραπάνω. Και η διαφορά στην τιμή είναι πολύ παραπάνω. Δεν νομίζω οτι αξίζει...

Γιάννη στο αυτοκίνητο μετρημένα σε μεγάλα ταξίδια μου έδωσε μέσω όρο 8% παραπάνω και το μέτρησα πάνω από 2-3 φορές. Τώρα στη μηχανή είμαι ακόμα σε πειράματα.

ΥΓ. Στη γριά έτσι και αλλιώς έβαζα Ζουπερ...

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #531 on: Πέμπτη 21 Αύγουστος 2008, 23:57:39 μμ
Από το site του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008                         
Νομός    Περιοχή    Αμόλυβδη    Super Αμόλυβδη    Super    Diesel    Diesel Θέρμανσης       
ΑΤΤΙΚΗΣ    ΑΤΤΙΚΗ    1.186    1.383    1.265    1.307    1.212       
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    1.166    1.39    1.269    1.289         

Αθήνα: 16,61% ακριβότερη η σούπερ αμόλυβδη.
Θεσσαλονίκη: 19,21% ακριβότερη η σούπερ αμόλυβδη.

Βλέπεις οτι δεν συμφέρει? Βάζεις Σούπερ αμόλυβδη και πληρώνεις 20% παραπάνω για να πάρεις 8% χιλιόμετρα παραπάνω.
Στα 10.000 χλμ. (μερικοί κάνουν και τα διπλά σε ένα χρόνο), με ενδεικτική κατανάλωση 7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα καις 700 λίτρα βενζίνη.
Στα 700 λίτρα με 0,23 ευρώ το λίτρο διαφορά στην τιμή, καις κάπου 161 ευρώ παραπάνω, για να κάνεις 800 χιλιόμετρα παραπάνω. Μα για τα 800 χιλιόμετρα καις 56 λίτρα που κοστίζουν μόνο 65 ευρώ.

Πάει το 100άρικο πιθηκάκι....

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #532 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 00:07:08 πμ

Πάει το 100άρικο πιθηκάκι....

Μπιν σωστός είσαι έτσι και αλλιώς στο αμάξι δεν βάζω 100άρα το έχω κάνει σε ταξίδια για πειραματισμό δεν είπα ότι γλιτώνεις λεφτά (τελικά) αλλά ότι έχεις μικρότερη κατανάλωση (περισσότερα χιλιόμετρα). Τώρα όπως σωστά είπες αυτό δεν σημαίνει ότι συμφέρει και οικονομικά.

ΥΓ. Ενας άλλος λόγος που πειραματίστηκα (όπως κάνω τώρα και με το ΤΑ) ήταν ότι άκουσα για καλύτερη απόδοση του κινητήρα...δεν μπορώ να πω ότι αντιλήφθηκα κάτι το αξιοσημείωτο σε αυτό το θέμα.

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #533 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 00:15:34 πμ
ΥΓ. Ενας άλλος λόγος που πειραματίστηκα (όπως κάνω τώρα και με το ΤΑ) ήταν ότι άκουσα για καλύτερη απόδοση του κινητήρα...δεν μπορώ να πω ότι αντιλήφθηκα κάτι το αξιοσημείωτο σε αυτό το θέμα.

Κι εγώ πειραματίστηκα. Αμα έχεις κάμποσα άλογα κάτω από το καπώ σου δεν θα δεις μεγάλη διαφορά. Θυμάμαι μόνο μία περίπτωση που προσπέρασα με 4η, χωρίς να κατεβάσω 3η. Εχει λίγο καλύτερη ρεπρίζ με την 100άρα. Αλλά από την άλλη στα ταξίδια, μόλις βγεις Εθνική βάζεις την 5η και πας...... μέχρι να σταματήσεις.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

tranten

• Guest
Reply #534 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 00:55:18 πμ

280 χιλ με 120-140χ/ω κ 17αρι τεποζιτο??????????????????
με ποσα λιτρα γεμισε?αποκλειεται να ξαναπηρε 17....ισως 16
τοσα (280)κανω με το 650 σε αυτην την ταχυτητα με 18 λιτρα.δηλαδη το 700 καει 2 λιτρα λιγοτερο...χμμμμμ δεν ειναι κακο

costas

• Guest
Reply #535 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 04:16:05 πμ
Με αυτό το θέμα θλίβομαι! Διότι εγώ δεν θα μάθω ποτέ πόσο ακριβώς καίει η μηχανή μου...... δεν έχω κοντέρ......!!!!!!!!!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #536 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 04:54:09 πμ
Γιάννη, Αλέξη, όλοι σχεδόν οι (σύγχρονοι) κινητήρες αυτοκινήτων έχουν και knock sensors. Αν η βενζίνη δεν είναι ικανών οκτανίων, αλλάζει η προπορεία της ανάφλεξης και μειώνεται η ιπποδύναμη και η απόδοση του κινητήρα (έχοντας επίδραση και στην αυτονομία). Άρα εδώ η 100άρα βοηθάει. Ο κινητήρας του ΤΑ700 όμως δεν νομίζω ότι έχει knock sensors. 
« Last Edit: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 04:56:50 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #537 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 06:36:25 πμ
Μέχρι τώρα είμαι στο στρώσιμο. 540 χλμ. (Μέχρι τα 500κμ δεν πέρασα τις 4000rpm και τώρα το πάω μέρχι τις 4.500-5.000 βία για μέχρι τα επόμενα 500)
Δεν είμαι σίγουρος, για το αν μου αρέσουν τα νούμερα που βλέπω. Αλλά επιφυλάσομαι...

12.19lt => 230 χλμ => 5.3 lt / 100 χλμ

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτο είναι φυσιολογικό...

Για πείτε ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #538 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 16:41:45 μμ
Στο στρώσιμο και μέχρι μερικές χιλιάδες χλμ, γενικά η κατανάλωση είναι υψηλότερη (βλ. μεγαλύτερη αντίσταση στα εσωτερικά κινούμενα μέρη του κινητήρα).

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #539 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 17:54:35 μμ
Στο στρώσιμο και μέχρι μερικές χιλιάδες χλμ, γενικά η κατανάλωση είναι υψηλότερη (βλ. μεγαλύτερη αντίσταση στα εσωτερικά κινούμενα μέρη του κινητήρα).
...ετσι το σκέφτομαι και εγώ και ελπίζω ::)

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #540 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 18:10:41 μμ
...ετσι το σκέφτομαι και εγώ και ελπίζω ::)

Μην ελπίζεις ... Αυτό είναι σίγουρο και ισχύει για όλα τα μοτέρ...

. . .

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #541 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 19:01:50 μμ
Olmega όχι δε το στέγνωσα, αν το στέγνωνα σίγουρα θα μου έβγαζε περισσότερα. Συνήθως στην τρίτη φορά που θα αρχίζει να αναβοσβήνει η ένδειξη βενζίνης πηγαίνω κ φουλάρω.

Ερώτηξη/Απορία: Ο δείκτης βενζίνας έχει 6 κουτάκια. Κατά την κατανάλωση όταν πάει να πέσει από το 6ο κουτάκι στο 5ο (κ.ο.κ) μπορεί να ξανανεβεί στο 6ο για λίγο, μετά θα πέσει στο 5ο, ίσως το ξανακάνει μέχρι να κατασταλάξει ότι είναι στο 5ο κουτάκι. Λογικό αυτό. Αλλά από το τελευταίο κουτάκι για να πάει στην ρεζέρβα κάνει τα ίδια. Δλδ αρχίζει να αναβοσβήνει μετά σταματάει στο τελευταίο κουτάκι, μετά αρχίζει πάλι να αναβοσβήνει κτλ κτλ κτλ κτλ.. πως καταλαβαίνω ότι είμαι ρεζέρβα? Στη ρεζέρβα πρέπει να αναβοσβήνει συνέχεια ο μετρητής καυσίμων ή είναι λογική η συμπεριφορά του αυτή? (Πιστεύω να καταλάβατε τι εννοώ.. ίσως το μπέρδεψα λίγο)

Γιάννη εγώ έχω παρατηρήσει διαφορά και στην κατανάλωση αλλά κ στην λειτουργία του κινητήρα με την 100άρα κ στη μηχανή κ στο αμάξι. Τώρα κατά πόσο συμφέρει δε ξέρω, με τον τρόπο που υπολόγισες δείχνει ότι δε συμφέρει η 100άρα, από την άλλη σκέψου ότι τα γλιτώνεις στο service, αφού η 95άρα (εξαρτάτε κ από το σημείο πώλησης φυσικά) συνήθως είναι νοθευμένη.

3-21 .. χμ.. τώρα εκεί με τα λίτρα θα σε γελάσω. Θυμάμαι ότι κάθε φορά βάζω περίπου 15-16-17lt, αλλά δε θυμάμαι σε ποια φορά πόσα έβαλα. Όπως κ να χει θεωρώ ότι ένα γεμάτο ρεζερβουάρ μου δίνει 250 χιλιόμετρα τουλάχιστον, από εκεί κ πέρα έχω το νου μου να μην είμαι σε διαδρομή που δεν έχει βενζινάδικα κοντά.

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #542 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 19:08:11 μμ
Μέχρι τώρα είμαι στο στρώσιμο. 540 χλμ. (Μέχρι τα 500κμ δεν πέρασα τις 4000rpm και τώρα το πάω μέρχι τις 4.500-5.000 βία για μέχρι τα επόμενα 500)
Δεν είμαι σίγουρος, για το αν μου αρέσουν τα νούμερα που βλέπω. Αλλά επιφυλάσομαι...

Για πείτε ?

Επειδή πέρασα και εγώ από αυτό στάδιο πολύ πρόσφατα (έχει 1 εβδομάδα που άλλαξα λάδια για τα 1000χλμ) τόση ήταν και η κατανάλωση σε μένα (μη σου πω και ακριβώς η ίδια). Και εγώ δεν περνούσα τις 4000 στροφές τώρα ξεψάρωσα και ανεβάζω μέχρι 6000 στιγμιαία όμως δηλαδή σε μεγάλο δρόμο (Χαλκιδική) πάω με 5500 max (γύρω στα 130χλμ. αν θυμάμαι καλά). Για κατανάλωση ακόμα τώρα περιμένω να δω τη διαφορά αν υπάρχει προς το παρόν τα δείγματα έτσι δείχνουν είμαι με 160χλμ. από το τελευταίο γέμισμα και ο δείκτης είναι στη μέση. Βέβαια δεν περιμένω τραγικές διαφορές δηλαδή αντε σε μικτό να πάει στο 5άρι πιο κάτω δε νομίζω, αλλά φυσικά με σαφώς πιο σβέλτη οδήγηση.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #543 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 19:10:39 μμ
Karharia ήθελα να ανοίξω ένα άλλο νήμα για τον δείκτη, γιατί νομίζω ότι τον κατηγόρησα άδικα δεν είναι τόσο άθλιος όσο είχα πει στην αρχή. Η συμποεριφορά που λες είναι πολύ φυσιολογική. Ρεζέρβα (θεωρητικά και εμπειρικά από τα γεμίσματα) καις όταν πλέον ο δείκτης αναβοσβήνει συνέχεια και δεν κερδίζεις το 1 κουτάκι που λες. θα ανοίξω ένα νήμα μόλις βρω λίγο χρόνο.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #544 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 19:20:09 μμ

Για πείτε ?

Εμένα αυτά τα νούμερα μου φαίνονται φυσιολογικότατα. Η κατανάλωση θα ανέβει κι άλλο όταν τελειώσει το στρώσιμο και αρχίσεις να δουλεύεις σε μεγαλύτερες στροφές. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα περιοδικά. Να περιμένεις γύρω στα 6λ/100χλμ.

Γιάννη, Αλέξη, όλοι σχεδόν οι (σύγχρονοι) κινητήρες αυτοκινήτων έχουν και knock sensors. Αν η βενζίνη δεν είναι ικανών οκτανίων, αλλάζει η προπορεία της ανάφλεξης και μειώνεται η ιπποδύναμη και η απόδοση του κινητήρα (έχοντας επίδραση και στην αυτονομία). Άρα εδώ η 100άρα βοηθάει. Ο κινητήρας του ΤΑ700 όμως δεν νομίζω ότι έχει knock sensors. 

Εγώ, με 100άρα, παρατηρώ ελαφρά αυξημένη κατανάλωση. Και στο ΤΑ 650 που την είχα δοκιμάσει αλλά και στο στρομ τώρα. Υπάρχει καμιά εξήγηση?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline leroi

• Οδηγάρα
  • Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι, αλλιώς...
    • www.pandorasbox.gr
Reply #545 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 21:26:26 μμ
650 του '01 εμένα και με γέμισμα 100άρας δεν παρατηρώ καμιά ιδιαίτερη διαφορά στην επίδοση του κινητήρα, αυτό που είναι αισθητό, είναι ο καλύτερος ήχος από κινητήρα και εξάτμιση. Αλλά να πληρώνεις αυτην την διαφορά μόνο για τον ήχο δεν λέει!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #546 on: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 22:53:27 μμ
Εγώ, με 100άρα, παρατηρώ ελαφρά αυξημένη κατανάλωση. Και στο ΤΑ 650 που την είχα δοκιμάσει αλλά και στο στρομ τώρα. Υπάρχει καμιά εξήγηση?
H 100άρα έχει πολλά πτητικά πρόσθετα (υδρογονάνθρακες) και εξαερώνεται ταχύτερα. Πιθανόν αν την αφήνεις καιρό στο ρεζερβουάρ (επειδή έχεις μικρή κατανάλωση και κάνεις 500 χλμ μέχρι να ξαναγεμίσεις), να εξαερώνεται ταχύτερα ένα ποσοστό και να νομίζεις ότι καταναλώνεις περισσότερο! Λέμε τώρα... (γιατί άλλη εξήγηση δεν βρίσκω, εκτός και αν η 100άρα έχει υποστεί νοθεία)
« Last Edit: Παρασκευή 22 Αύγουστος 2008, 23:13:22 μμ by Chris_de_Ze »

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #547 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 02:40:51 πμ
H 100άρα έχει πολλά πτητικά πρόσθετα (υδρογονάνθρακες) και εξαερώνεται ταχύτερα. Πιθανόν αν την αφήνεις καιρό στο ρεζερβουάρ (επειδή έχεις μικρή κατανάλωση και κάνεις 500 χλμ μέχρι να ξαναγεμίσεις), να εξαερώνεται ταχύτερα ένα ποσοστό και να νομίζεις ότι καταναλώνεις περισσότερο! Λέμε τώρα... (γιατί άλλη εξήγηση δεν βρίσκω, εκτός και αν η 100άρα έχει υποστεί νοθεία)

Αν σου πω ότι εκεί πήγε και 'μένα το μυαλό μου? Στην πτητικότητα του καυσίμου εννοώ, και όχι στην κατανάλωση αυτή καθαυτή. Και θα μπορούσε να είναι σωστή αν δεν μπερδευε τα πράγματα το ότι το ίδιο παρατήρησα και στο ΤΑ που γέμιζα πιο συχνά.
  Θα την ξαναδοκιμάσω πάντως την 100άρα, τώρα που θα πέσουν οι θερμοκρασίες το φθινόπωρο.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #548 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 03:14:10 πμ
το 2006 που ειμουν στην αυστρια με 17 λιτρα και 120-150χλμ ταξιδη εκανα 365χλμ στην ελλαδα με τα ιδια 330 πως το εξηγειτε αυτο; (με απλη αμολυβδη) εκανα την δοκιμη και αθηνα-εδεσσα και εδεσσα-πατρα αλλα το πολυ 5-10χλμ παραπανο οταν εβαλα απο shell ???

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #549 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 03:18:39 πμ
  Θα την ξαναδοκιμάσω πάντως την 100άρα, τώρα που θα πέσουν οι θερμοκρασίες το φθινόπωρο.
Στο Storm θα πρέπει σίγουρα με την 100άρα ο κινητήρας να έχει καλύτερη απόδοση (λόγω ψεκασμού και υψηλότερης συμπίεσης). Στα ΤΑ600/650 η απόδοση δεν είναι εμφανής. Δεν ξέρω όμως πόσο απόδοση παραπάνω μπορεί να έχει και αν συμφέρει με την τιμή που έχει. Αλλά σίγουρα (αν δεν είναι νοθευμένη) είναι καλύτερη για τα μπεκς και στον εσωτερικό καθαρισμό του εσωτερικού των κυλίνδρων (λόγω ειδικών πρόσθετων).
« Last Edit: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 03:28:46 πμ by Chris_de_Ze »