Hellas Transalp Forum

Διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ δικύκλων

Hypersonic · 159267

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #200 on: Παρασκευή 08 Φεβρουάριος 2013, 04:18:26 πμ
πέρασα και γω ΚΤΕΟ με επιτυχία. Τους ρώτησα επίμονα εάν έχω κάποιο , έστω δευτερεύον , θέμα και μου είπαν οτι το μοτόρι είναι άριστο...  :eusa_think:
Η αλήθεια  είναι οτι ψιλοπατιναρει και πάω για δισκάκια συμπλέκτη στο επόμενο σέρβις σε καμιά 500ρια χλμ. και η πίσω δισκόπλακα πάει μάλλον για αλλαγή (αν και τα τακακια ειναι καινουργια).
Τίποτα από αυτά δεν παρατήρησαν...
Τυπικό το 25άρι μάλλον...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #201 on: Παρασκευή 08 Φεβρουάριος 2013, 06:36:07 πμ

θα φάνε άκυρο στο ραντεβού και τα λέμε σε ένα χρόνο τότε...

Τάκη, στο λινκ εχει κατι τηλέφωνα, πάρε τηλέφωνο και ρώτα, ποτε δεν ξέρεις, ετσι θα τον τσεκαρεις και στα σίγουρα, και θα μάθουμε και εμείς   :2hysterical:

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #202 on: Παρασκευή 08 Φεβρουάριος 2013, 18:46:09 μμ
Τάκη, στο λινκ εχει κατι τηλέφωνα, πάρε τηλέφωνο και ρώτα, ποτε δεν ξέρεις, ετσι θα τον τσεκαρεις και στα σίγουρα, και θα μάθουμε και εμείς   :2hysterical:

Λοιπόν Νικόλα... το 1ο που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο το Ι.Κτεο και να τους δώσω ένα πρωϊνό άκυρο  :2hysterical:
το 2ο που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο στην περιφέρεια το αρμόδιο τμήμα των συγκοινωνιών και να μιλήσω με μία κυρία ευγενέστατη όπου μου εξήγησε πως το πιο έγκυρο είναι αυτό που αναφέρουν οι εγκύκλιοι κάθε φορά. Μου ανέφερε πως η περιφέρεια βγάζει μία ή δυο φορές το χρόνο τέτοια ανακοίνωση για τα δίκυκλα και την ημερομηνία ελέγχου (ανάλογα την ημερομηνία ταξινόμησησς) και πως η επόμενη εγκύκλιος λογικά αναμένεται τον Μάϊο (θα κοιτάξω πάλι το site μήπως έχει αναρτηθεί η ημερομηνία της ''καλής μου''  ;D ).
Όσον αφορά για την Κόρινθο που τη ρώτησα οπου προσκαλούνται για έλεγχο βάσει αριθμών κυκλοφορίας μου απάντησε πως άλλος φόρτος οχημάτων στη μία περιφέρεια και άλλος στην άλλη (Αττικής συγκεκριμένα) που πάει με ημερομηνία ταξινόμησης...
Εκτύπωσα και την εγκύκλιο να την έχω μαζί σε περίπτωση ελέγχου απο την τροχαία για να είμαι ήσυχος
Άρα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να συμβουλεύεται το site της εκάστοτε περιφέρειας και όχι τα λαμογιάκια των Κτεο που θέλουν να εισπράξουν φραγκάκια... :eusa_naughty:

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #203 on: Σάββατο 09 Φεβρουάριος 2013, 00:26:42 πμ
Λοιπόν Νικόλα... το 1ο που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο το Ι.Κτεο και να τους δώσω ένα πρωϊνό άκυρο  :2hysterical:
το 2ο που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο στην περιφέρεια το αρμόδιο τμήμα των συγκοινωνιών και να μιλήσω με μία κυρία ευγενέστατη όπου μου εξήγησε πως το πιο έγκυρο είναι αυτό που αναφέρουν οι εγκύκλιοι κάθε φορά. Μου ανέφερε πως η περιφέρεια βγάζει μία ή δυο φορές το χρόνο τέτοια ανακοίνωση για τα δίκυκλα και την ημερομηνία ελέγχου (ανάλογα την ημερομηνία ταξινόμησησς) και πως η επόμενη εγκύκλιος λογικά αναμένεται τον Μάϊο (θα κοιτάξω πάλι το site μήπως έχει αναρτηθεί η ημερομηνία της ''καλής μου''  ;D ).
Όσον αφορά για την Κόρινθο που τη ρώτησα οπου προσκαλούνται για έλεγχο βάσει αριθμών κυκλοφορίας μου απάντησε πως άλλος φόρτος οχημάτων στη μία περιφέρεια και άλλος στην άλλη (Αττικής συγκεκριμένα) που πάει με ημερομηνία ταξινόμησης...
Εκτύπωσα και την εγκύκλιο να την έχω μαζί σε περίπτωση ελέγχου απο την τροχαία για να είμαι ήσυχος
Άρα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να συμβουλεύεται το site της εκάστοτε περιφέρειας και όχι τα λαμογιάκια των Κτεο που θέλουν να εισπράξουν φραγκάκια... :eusa_naughty:

Γιατί δεν τα περνάτε να τελειώνετε? Αφού έχει βγει φιρμάνι δεν το γλιτώνουμε ό,τι κι να κάνουμε. Κάποια στιγμή θα κατασταλάξει και θα είναι τελειωτικό και θα υπάρχει και πρόστιμο. Και ποιος σού λέει ότι η εγκύκλιος που θα βγει τον Μάϊο δεν θα μιλάει για πρόστιμα?
  Θα μού πεις, είναι ένα κόστος επί πλέον, γιατί να τα δώσουμε αφού κι αυτοί οι ίδιοι δεν ξέρουν ακόμα τι και πώς? Ας γλιτώσουμε κανά-δυο μήνες.
   Εντάξει, είναι κι αυτό μια άποψη, τι να πω, αλλά άμα τα δώσεις μετά μαζεμένα και μάλιστα διπλά και τριπλά στο πρόστιμο? Εδώ σε θέλω!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #204 on: Σάββατο 09 Μάρτιος 2013, 23:57:04 μμ
παιδια ζηταω τη γνωμη σας.αυτο το μηνα ειναι να περασω κτεο.λεω να περασω... παει αυτο..το θεμα ειναι οτι φοβαμαι την εξατμιση στον ελεγχο.τι να κανω???να βαλω την δικια της???(την εχω)κ μετα να ξαναβαλω αυτη που εχω???να βαλω τη δικια της κ να την αφησω???(μου ειπε ο μηχανικος οτι η μηχανη θα δουλευει πιο ηρεμα,θα δω λεει κ μειωση στην καταναλωση βενζινης,γενικα λεει θα πηγαινει καλυτερα η μηχανη)η να την αφησω οπως ειναι??? ειναι remus χωρις τιποτα μεσα.εννοω οτι δεν εχει φιλτρο,τιποτα.τι να κανω??????

xlv 650

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #205 on: Κυριακή 10 Μάρτιος 2013, 01:01:36 πμ
παιδια ζηταω τη γνωμη σας.αυτο το μηνα ειναι να περασω κτεο.λεω να περασω... παει αυτο..το θεμα ειναι οτι φοβαμαι την εξατμιση στον ελεγχο.τι να κανω???να βαλω την δικια της???(την εχω)κ μετα να ξαναβαλω αυτη που εχω???να βαλω τη δικια της κ να την αφησω???(μου ειπε ο μηχανικος οτι η μηχανη θα δουλευει πιο ηρεμα,θα δω λεει κ μειωση στην καταναλωση βενζινης,γενικα λεει θα πηγαινει καλυτερα η μηχανη)η να την αφησω οπως ειναι??? ειναι remus χωρις τιποτα μεσα.εννοω οτι δεν εχει φιλτρο,τιποτα.τι να κανω??????

Το ρισκάρεις να πας έτσι και να σε κόψουν? It's up to you=(ξα σου στα κρητικά). Μεγάλο παιδί είσαι! Από την στιγμή μάλιστα που έχεις και την δική του. Να πω ότι δεν την είχες να το ρισκάρεις!

Κι απ' την άλλη....τι πάτε ρε παιδιά και βάζετε τέτοια μπουριά σε μηχανάκια σαν το ΤΑ? Για να πληρώνετε μόνο άδικα λεφτά και να ανεβάζετε και την κατανάλωση χωρίς κανένα όφελος! Έλεος!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #206 on: Κυριακή 10 Μάρτιος 2013, 02:35:39 πμ
   Το ρισκάρεις να πας έτσι και να σε κόψουν? It's up to you=(ξα σου στα κρητικά). Μεγάλο παιδί είσαι! Από την στιγμή μάλιστα που έχεις και την δική του. Να πω ότι δεν την είχες να το ρισκάρεις!

Κι απ' την άλλη....τι πάτε ρε παιδιά και βάζετε τέτοια μπουριά σε μηχανάκια σαν το ΤΑ? Για να πληρώνετε μόνο άδικα λεφτά και να ανεβάζετε και την κατανάλωση χωρίς κανένα όφελος! Έλεος!
την εξατμιση την ειχε βαλει ο προηγουμενος... κ κανει κ θορυβο κ μου παιρνει τα αυτια.θα την αλλαξω με την δικια της να εχω το κεφαλι μου ησυχο.σαν καινουρια ειναι αλλωστε.ευχαριστω!!!

xlv 650

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #207 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 19:22:44 μμ
Κι εμένα άλλη εξάτμιση έχει -Arrow-, από τον προηγούμενο.
Βέβαια με το που την πήρα της έβαλα το διάφραγμα της για να μην ενοχλώ κανέναν στην πόλη -ούτε εμένα τον ίδιο- και είναι μια χαρά.
Έχει πολύ πιο όμορφο ήχο από την μαμά εξάτμιση την οποία έχω επίσης.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει παραπάνω κατανάλωση, ούτε ξερυθμίζονται οι βαλβίδες ευκολότερα.
Όμως δεν φοράει τον καταλύτη και δεν γνωρίζω αν θα έχω πρόβλημα στο ΚΤΕΟ γι αυτόν τον λόγο -αν βέβαια πάω ποτέ-!
Γνωρίζει κανείς???

. . .

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #208 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 19:34:22 μμ
Κι εμένα άλλη εξάτμιση έχει -Arrow-, από τον προηγούμενο.
Βέβαια με το που την πήρα της έβαλα το διάφραγμα της για να μην ενοχλώ κανέναν στην πόλη -ούτε εμένα τον ίδιο- και είναι μια χαρά.
Έχει πολύ πιο όμορφο ήχο από την μαμά εξάτμιση την οποία έχω επίσης.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει παραπάνω κατανάλωση, ούτε ξερυθμίζονται οι βαλβίδες ευκολότερα.
Όμως δεν φοράει τον καταλύτη και δεν γνωρίζω αν θα έχω πρόβλημα στο ΚΤΕΟ γι αυτόν τον λόγο -αν βέβαια πάω ποτέ-!
Γνωρίζει κανείς???

Θάνο, χωρίς καταλύτη ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα στον έλεγχο τών καυσαερίων. Πέρα όμως από το ΚΤΕΟ, έχεις (έχουμε) πρόβλημα με εκπομπές καρκινογόνων και γενικώς βλαβερών καυσαερίων.
  Σε άλλες χώρες, η αφαίρεση τού καταλύτη είναι σοβαρότατη παράβαση!

ΥΓ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσεις υποχρεωτικώς! ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #209 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 23:04:52 μμ

ΥΓ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσεις υποχρεωτικώς! ;)

Εχει δίκιο ο Μιχάλης, ασε που αν δεν εχεις το χαρτί του ΚΤΕΟ δεν σε ασφαλίζουν πιά.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #210 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 03:41:49 πμ
Εχει δίκιο ο Μιχάλης, ασε που αν δεν εχεις το χαρτί του ΚΤΕΟ δεν σε ασφαλίζουν πιά.

Πριν 15 ημέρες, ασφάλισα το τουτού, το οποίο είχε κλείσει 6ετία ( υποχρέωση για ΚΤΕΟ στα 4 και στα 6 χρόνια), αλλάζοντας ασφαλιστική εταιρία και δεν το ζήτησαν...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #211 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 17:35:18 μμ

Πριν 15 ημέρες, ασφάλισα το τουτού, το οποίο είχε κλείσει 6ετία ( υποχρέωση για ΚΤΕΟ στα 4 και στα 6 χρόνια), αλλάζοντας ασφαλιστική εταιρία και δεν το ζήτησαν...

Μάλλον διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Εναρμονίζονται σιγά-σιγά με τα νέα δεδομένα και απλώς κάποιες "εναρμονίζονται" πιο αργά από τις άλλες.  ;D Θα έρθει όμως η στιγμή που θα είναι υποχρεωτικό σε όλες  ;)

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #212 on: Πέμπτη 21 Μάρτιος 2013, 05:07:16 πμ
καλησπερα παιδια... εγω περναω αυριο κτεο(το αποφασισα τελικα).25 ευρω μου ειπαν.για να δουμε τι θα γινει.τι ελεγχος θα ειναι αυτος...

xlv 650

Offline dionysis

• δεν ειμαι οδηγαρα λεμε!!!!
  • Rossi και πάνω !
Reply #213 on: Πέμπτη 21 Μάρτιος 2013, 05:35:32 πμ
καλησπερα παιδια... εγω περναω αυριο κτεο(το αποφασισα τελικα).25 ευρω μου ειπαν.για να δουμε τι θα γινει.τι ελεγχος θα ειναι αυτος...

25;σε ποιο κτεο;
εγω στο auto-vision στο ποταμι 35 ευρα.
 :crybaby:

παντα ορθιοι παντα ορθοι

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #214 on: Πέμπτη 21 Μάρτιος 2013, 07:54:44 πμ
25;σε ποιο κτεο;
εγω στο auto-vision στο ποταμι 35 ευρα.
 :crybaby:
auteco στο σαρακακη διπλα.εχτες εκλεισα ραντεβου τλεφωνικα,με ρωτησε τα στοιχεια της μηχανης κ μου ειπε 25 ευρω.εν το μεταξυ πριν μια εβδομαδα που πηρα να ρωτησω τιμη μου ειπε 35 αλλα επειδη περναω κ το αμαξι εκει μου ειπε 30 ευρω.εχτες παντως που εκλεισα ραντεβου μου ειπε 25... τωρα θα παω κ θα σας πω τι εγινε τελικα..

xlv 650

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #215 on: Πέμπτη 21 Μάρτιος 2013, 18:09:34 μμ
  Να ενημερώσω τους Κρητικούς ότι ένα ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο έχει ανακοινώσει τιμή 10 ευρώ για μοτοσυκλέτες. Δεν λέω όνομα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Όποιος ενδιαφέρεται ας μού στείλει ΠΜ.

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #216 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 03:58:18 πμ
εγω περασα σημερα ΚΤΕΟ!!!στον σαρακακη διπλα 25 ευρω.

xlv 650

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #217 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 00:42:54 πμ
  Να ενημερώσω τους Κρητικούς ότι ένα ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο έχει ανακοινώσει τιμή 10 ευρώ για μοτοσυκλέτες.
Αυτο ειναι Μιχαλη αλλη μια επιβεβαιωση οτι το ΚΤΕΟ στις μηχανες ειναι γραφειοκρατικο και μονο. Καμια ουσια τελικα και καμια διαθεση για ουσιαστικο ελεγχο δυστυχως.... :-\

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #218 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 01:21:06 πμ
Αυτο ειναι Μιχαλη αλλη μια επιβεβαιωση οτι το ΚΤΕΟ στις μηχανες ειναι γραφειοκρατικο και μονο. Καμια ουσια τελικα και καμια διαθεση για ουσιαστικο ελεγχο δυστυχως.... :-\

Το ξέρουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά είναι θέμα χρόνου το πότε θα θεσπιστούν και πρόστιμα. Κάτι ακούγεται, μάλιστα, για μέσα στο τρέχον έτος. Οπότε τώρα που το βρίσκουμε με 10 ευρώ ας το εκμεταλλευτούμε.

Πάντως, εγώ είδα κάποια πράγματα στην μηχανή μου που με χαροποίησαν ιδιαίτερα και που δεν μπορείς να τα δεις αλλιώς γιατί δεν υπάρχουν τα μηχανήματα στα συνεργεία, όπως καυσαναλυτής, φρενόμετρο κλπ.

Πες ότι έκανα ένα γενικό έλεγχο, βρε αδερφέ, με μόνο 15 ευρώ.  ;) Και ησύχασα και για τα δύο επόμενα χρόνια με τα πρόστιμά τους  ;)

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #219 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 02:42:13 πμ
εμενα ρε παιδια 20 λεπτα μου μιλουσε αυτος μετα τον ελεγχο κ μου ειπε τα εξης.. οτι ο κινητηρας μου λεει εχει πολυ καλη λειτουργια γιατι βγαζει πολυ λιγα καυσαερια(0,22)ενω λεει εχει δει μηχανες να βγαζουν 2 και 3.κανονικα επιπεδα θορυβου παρ οτι εχω remus ελευθερας,οτι εχει καινουρια λαστιχα(ε αφου τα εχω 4 μηνες)απλα μου εγραψε σαν δευτερευουσα παρατηρηση οτι εχει μια αποκλιση 10% στο μπροστινο συστημα πεδησης.εχω μου ειπε καλες δισκοπλακες αλλα οχι καινουρια τακακια.αν λεει τα αλλαξω αν κ κρατανε ακομα.. θα φυγει το προβλημα.γενικα λεει οτι εχω μια μηχανη καλοσυντηρημενη που θα μου βγαλει πολλα χιλιομετρα ακομα.το 700αρι μου ειπε οτι δεν του αρεσει καθολου,οτι απο τα ΤΑ το 650 ειναι πιο καλο απο πολλες αποψεις.του ειπα οτι το v-strom ειναι πιο καλο κ μου ειπε αμα οδηγησεις v-strom ειδικα στην πολη μεσα θα ξαναθες το ΤΑ παλι.τελος μου ειπε οτι τα ΤΑ ειναι αιωνιες μοτοσυκλετες.τωρα τι να σας πω... ξερω κι εγω....

xlv 650

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #220 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 05:37:45 πμ
του ειπα οτι το v-strom ειναι πιο καλο κ μου ειπε αμα οδηγησεις v-strom ειδικα στην πολη μεσα θα ξαναθες το ΤΑ παλι.τελος μου ειπε οτι τα ΤΑ ειναι αιωνιες μοτοσυκλετες.τωρα τι να σας πω... ξερω κι εγω....

Προφανώς θα ήταν κοντούλης ο καημένος και δεν τον βόλεψε ούτε η κοντή σέλα του Vstrom  :2hysterical:

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #221 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 19:43:36 μμ
Προφανώς θα ήταν κοντούλης ο καημένος και δεν τον βόλεψε ούτε η κοντή σέλα του Vstrom  :2hysterical:
χαχαχαχαχα.... ε ηταν λιγο... καλο ειναι το strom κι ας μην το εχω οδηγησει.εγω του ειπα οτι τεχνολογικα ειναι πιο μπροστα,σε θεμα επιδοσεων.. τελος παντων

xlv 650

Offline σασακος

• η ζωη ειναι μικρη οχι τα ονειρα μου
  • Οδηγάρα
Reply #222 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 21:14:43 μμ
περασα και εγω με την σειρα μου ελεγχο κτεο σε ιδιωτικο εκαναν τα εξης μετρηση καυσαεριων ,ποσοστο % πεδησης,μετρηση αναρτησης,ελεγχο αριθμων πλαισιου και κινητηρα ο δε τεχνιτης που μου εκανε τον ελεγχο ειχε R1.αριστη σε ολα η κουκλαρα το σχολιο του τεχνιτη...transalp πήγαινε και στην Αμερική με αυτήν δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ εγγύηση. Χρονος 25 λεπτα,κοστος 30ευρω :'(

kostasxlv

• Guest
Reply #223 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 21:09:51 μμ
Σημερα περασα ΚΤΕΟ τον Νταφι(Honda supra).Η ολη διαδικασια ηταν,συγχωρηστε με για την εκφραση,για τον π.....ο  :horseshit: .Καυσαερια δεν μπορεσε να μετρησει γιατι το καυλιτσεκι δεν εμπαινε στην μαμισια εξατμιση,ελεγχος αναρτησεων ουτε για αστειο,ελεγχος φωτων(ας ειναι καλα ενα γκολφ που ηταν διπλα),μονο πεδηση μετρησε και αυτο μονο που δεν εκλαψε το παπι απο το χτυπημα στο πισω λαστιχο για να τον φερει ευθεια με τον μπροστα.Ο τεχνικος μαλιστα μου ειπε ,οταν τον ρωτησα αν πρεπει να βγαλω τα xenon οταν παω και το ΤΑ,οτι ουτως η αλλως σχεδον καμια μηχανη δεν πληρει τις προϋποθεσεις φωτισμου που εχει θεσει το υπουργειο,ποσο μαλλον τα μικροτερα μηχανακια.Θεωρω οτι ηταν τα πιο πεταμενα λεφτα που εχω δωσει ποτε.
Τουλαχιστον ειδαν τον αριθμο πλαισιου οτι ειναι ο σωστος.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #224 on: Τρίτη 02 Απρίλιος 2013, 18:29:00 μμ

Πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Πότε πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ τα δίκυκλα και ποια εξαιρούνται
news247 Απρίλιος 02 2013 08:21

Με πρόστιμο 400 ευρώ θα επιβαρυνθούν όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.

Εφόσον ο ιδιοκτήτης εντός 10 ημερών προσκομίσει το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει μόνο 50 ευρώ. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο.

Ωστόσο ειδικά για την Κάρτα Θορύβου ακόμη δεν έχουν θεσπιστεί εδώ και 2 χρόνια τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ. αλλά ούτε και το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ.

Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.

Επίσης μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα το Υπουργείο σύντομα θα εκδώσει και τη σχετική απόφαση περί καθορισμού του πρόσθετου παραβόλου για τα εκπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ.

Το κόστος και οι επιβαρύνσεις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ημερησίας, το κόστος ελέγχου των μοτοσικλετών στα ΚΤΕΟ θα ξεκινά από 25 ευρώ ενώ σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί εκπρόθεσμα και ειδικότερα έως και διάστημα 1 μήνα θα επιβαρυνθεί περίπου 7 ευρώ.

Αν "ξεχάσει" να περάσει από ΚΤΕΟ για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες η επιβάρυνση κυμαίνεται στα 15 ευρώ, ενώ μετά το πέρας του 6μηνου η επιβάρυνση θα κυμαίνεται στα 25 ευρώ.

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν για δίκυκλα με κινητήρες από 50 κ.εκ. και άνω ενώ προσεχώς θα συμπεριληφθούν και τα μοτοποδήλατα με κινητήρες κάτω των 50 κ.εκ. με κόστος περίπου 20 ευρώ.

Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα

Από τον Μάιο του 2012 έχει ξεκινήσει η υποχρέωση σε τεχνικό έλεγχο ( ΚΤΕΟ ) για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική.

Ο Τεχνικός Έλεγχος ΜΟΤΟ περιλαμβάνει έλεγχο Καυσαερίων, έλεγχο φώτων, οπτικό έλεγχο ( για διαρροές, ελαστικά κ.α.), έλεγχο θορύβου, έλεγχο φρένων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης ( η με αριθμό 2670/11-12-2012 Απόφαση Περιφέρεια Αττικής ) σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 cc, ως ακολούθως:

* Όσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.

* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.

* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 περνούν από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.

* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.

* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.

* Όσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.

* Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.

* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.

* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013.