Ας παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου μετά το ΚΤΕΔ, που πέρασα την ΤΑ μόνο και μόνο για να μην τρέχω και ασχολούμαι τελευταία στιγμή. Πέρασα κάποιους μήνες νωρίτερα, και αφού τα χρήματα ήταν στην άκρη γι αυτό το σκοπό, είπα να μην το αφήσω για πιο μετά.
ΤΟ λοιπόν.... Καυσαέρια βγάζει 0.4% στο ρελαντί και δεν είχε καμία άλλη μέτρηση. Μέσα στο όριο δηλαδή. Το οποίο όριο ποιό είναι τελικά;; Έχω δεί μόνο να κόβεται μηχανάκι με 4.5% όταν πέρασα το δίχρονο μου, το οποίο σημειωτέων έδωσε κάπου στο 0.54% Θόρυβος 90dba με το δίχρονο να έχει έχει βγάλει το ίδιο ακριβώς νούμερο ενώ κάνει προφανώς μεγαλύτερο θόρυβο (!!!)
Σε σχέση με την πρώτη φορά. Οι έλεγχοι πολύ πιο ελαστικοί. Επειδή παρακολούθησα τη διαδικασία από την αρχή, όταν το μηχανάκι ανέβηκε στη ράμπα για έλεγχο, ο ελεγκτής έκανε μια βόλτα γύρω γύρω και το κατέβασε. Δεν κοίταξε συγκεκριμένα τίποτα άλλο, εκτός από 5 ή 6 ακτίνες τις οποίες χτύπησε με ένα κλειδί (στον εμπρός τροχό που πρόσφατα είχα κάνει ακτινολόγηση). Στο TDR όταν το είχα πάει, κοίταξε μέχρι και τον τζόγο στο μοχλικό πίσω (!!).
Τα συγκεκριμένα σημεία που με ενόχλησαν:
1. Το τιμόνι μου είναι στραβό από παλιότερο λύσιμο για λάδια στο μπροστινό, με ενοχλεί και το ξέρω. Ο έλεγχος δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.
2. Τα τακάκια μπροστά θέλουν άλλαγμα καθώς από τα επόμενα 40-50χλμ Max θα αρχίσει να φρενάρει το μέταλλο τη δισκόπλακα και όχι το υλικό. Ο έλεγχος δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.
Κρίμα γιατί στην αρχή πίστευα ότι θα μου έδιναν μια καλύτερη εικόνα για το μηχανάκι μου. Τώρα είτε πάω ένα "χαρτί" είτε ένα σάπιο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο... Κρίμα...