Hellas Transalp Forum

Διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ δικύκλων

Hypersonic · 159027

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #100 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 13:25:13 μμ
τοσα εδωσα και γω  35 ευρα και οπου εχω ρωτησει αθηνα η επαρχια ειναι το ιδιο τωρα ο θανασης μπορει να το πηγε σε γνωστο του και να του πηρε τοσα

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #101 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 15:13:31 μμ
τοσα εδωσα και γω  35 ευρα και οπου εχω ρωτησει αθηνα η επαρχια ειναι το ιδιο τωρα ο θανασης μπορει να το πηγε σε γνωστο του και να του πηρε τοσα

Μπα οχι δεν ήταν γνωστός Ντίνο. Τόσο είναι η τιμή. Την ίδια είδα και στο Βόλο σε ένα ΚΤΕΟ.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #102 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 16:33:48 μμ
Ρε παιδια πειτε μου κατι κτεο περνανε μοτο με συγκεκριμενη ημερομηνια μοντελου ή ολες .....η δικια μου 2001 μοντελο πρεπει να περαση μεχρι Δεκεμβρη ...τι γινετε διοτι δεν ξερω καθολου .

Offline Dimitris(honda)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • 7o ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΑΛΛΥ HTC ΦΘΙΩΤΙΔΑ 2012
Reply #103 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 17:09:46 μμ
Ρε παιδια πειτε μου κατι κτεο περνανε μοτο με συγκεκριμενη ημερομηνια μοντελου ή ολες .....η δικια μου 2001 μοντελο πρεπει να περαση μεχρι Δεκεμβρη ...τι γινετε διοτι δεν ξερω καθολου .

Για τον νομό Αττικής υποχρέωση για ΚΤΕΟ έχουν τα δίκυκλα άνω των 50 κ.ε. τα οποία έχουν ταξινομηθεί έως τις 31/12/1998. Τα εν λόγω δίκυκλα πρέπει να περάσουν από έλεγχο έως τις 31/12/2012. Ο έλεγχος ΚΤΕΟ του δικύκλου διαρκεί 15' και το κόστος του είναι 35€.
Για δίκυκλα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία  αναμένεται να εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους επόμενους μήνες.

Για μοτοσυκλέτες η οποίες είναι ταξινομημένες σε άλλους νομούς καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ, μπορείτε να καλέσετε στο 11011.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

• Άδεια κυκλοφορίας
• Ταυτότητα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #104 on: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2012, 04:07:34 πμ
Καλά αυτό με τις τιμές είναι πολύ φλού ...

Αθήνα για το αυτ/το πληρώνω 55 ευρά για να εχω και καρτα καυσαερίων.
Και το περνάω κάθε 2 χρόνια. Στο ενδειάμεσο δεν βγάζω κάρτα .

Στην επαρχία είναι 35-40 ευρώ (ανάλογα που θα πέσεις) και κάθε 3 χρόνια.

Ετσι εδωσα διεύθυνση του εξοχικού και ο γιός μου πέρασε το δικό του Κορινθία με 40 ευρώ και θα ξαναπάει σε 3 χρόνιια.

Πώς ξέρεις οτι θα περάσεις μέχρι Δεκέμβρη? Είναι δηλωμένη επαρχία?

Offline nektsili

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Πειραιάς - Αστυπάλαια
Reply #105 on: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2012, 04:37:39 πμ
Και εγώ έκλεισα για Πέμπτη σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ 39ε (πολλά είναι) και διαρκεί 15 λεπτά. Έχε χάρη που για να κάνω την μεταβίβαση πρέπει να έχω περάσει ΚΤΕΟ, έτσι λέει το χαρτί απο το ΚΕΠ.
Μαζι με το ΚΤΕΟ δίνουν και βαλιτσάκι 1ων βοηθειών, κάτι γάντια μου είπαν και διακριτικό γιλέκο.  :-\ Θα σας πω εντυπώσεις.

- Ξέχνα την Παγκόσμια ειρήνη. Επικέντρωσε την προσοχή σου στο να χρησιμοποιείς το ΦΛΑΣ όταν στρίβεις. -

Offline Δημήτρης

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #106 on: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2012, 05:50:21 πμ
Έχε χάρη που για να κάνω την μεταβίβαση πρέπει να έχω περάσει ΚΤΕΟ, έτσι λέει το χαρτί απο το ΚΕΠ.

Μόλις τώρα βρήκα κάπου ένα έγγραφο που αναφέρει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να υπάρχει χαρτί από ΚΤΕΟ για να γίνει μεταβίβαση.

Για ψάξτο λίγο.........

Δημήτρης Μπαλτζής

"WHERE CAN IT BE THIS LAND OF ELDORADO?"
Edgard Allan Poe

Offline nektsili

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Πειραιάς - Αστυπάλαια
Reply #107 on: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2012, 06:07:27 πμ
Σ'ευχαριστώ Δημήτρη,

Σήμερα το απόγευμα που πήγα στο ΚΕΠ ΠΕΙΡΑΙΑ μου έδωσαν το παρακάτω χαρτί και μου είπαν χαρακτηριστικά να πάω πρώτα τράπεζα (για παράβολο) και για ΚΤΕΟ... και τους ρώτησα 2 φόρες. Τι να πώ δεν βγάζουμε άκρη με δαύτους.

- Ξέχνα την Παγκόσμια ειρήνη. Επικέντρωσε την προσοχή σου στο να χρησιμοποιείς το ΦΛΑΣ όταν στρίβεις. -

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #108 on: Τετάρτη 31 Οκτώβριος 2012, 23:52:55 μμ

Πού τα βρίσκετε ρε παιδιά, ο ένας € 19, ο άλλος € 20 κι εμάς εδώ θέλουν € 35??  >:( Εγώ, όσο είναι έτσι ασαφής η κατάσταση, ναι μεν αλλά, υποχρεωτικό αλλά δεν σε γράφουν, υποχρεωτικό αλλά δεν υπάρχει πρόστιμο ή προσαύξηση όποτε κι αν πας, δεν την περνάω!  >:(
  Εκτός εάν πέσει η τιμή, λόγω ανταγωνισμού, τώρα που ανοίγει ένα δεύτερο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην περιοχή.

Πέρασα σήμερα από το εν λόγω ιδ. ΚΤΕΟ που άνοιξε στην πόλη και ρώτησα. Μάλιστα, δεν ήξερα ότι υπεύθυνος μηχανολόγος είναι ένας γνωστός μου μοτοσυκλετιστής κι αυτός. 25 ευρώ κάνει να περάσει μοτοσυκλέτα ενώ το άλλο, το ένα και μοναδικό μέχρι σήμερα ήθελε 35.
  Λέω να περάσω με την πρώτη ευκαιρία.  :eusa_think:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #109 on: Παρασκευή 02 Νοέμβριος 2012, 01:16:50 πμ
  Πού τα βρίσκετε ρε παιδιά, ο ένας € 19, ο άλλος € 20 κι εμάς εδώ θέλουν € 35??  >:( Εγώ, όσο είναι έτσι ασαφής η κατάσταση,  δεν την περνάω!  >:(
  Εκτός εάν πέσει η τιμή, λόγω ανταγωνισμού, τώρα που ανοίγει ένα δεύτερο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην περιοχή.

Πέρασα σήμερα από το εν λόγω ιδ. ΚΤΕΟ που άνοιξε στην πόλη και ρώτησα. Μάλιστα, δεν ήξερα ότι υπεύθυνος μηχανολόγος είναι ένας γνωστός μου μοτοσυκλετιστής κι αυτός. 25 ευρώ κάνει να περάσει μοτοσυκλέτα ενώ το άλλο, το ένα και μοναδικό μέχρι σήμερα ήθελε 35.
  Λέω να περάσω με την πρώτη ευκαιρία.  :eusa_think:

Και το σήριαλ συνεχίζεται! Το πρώτο ΚΤΕΟ που ήθελε 35 ευρώ τώρα το έχει κάνει 15!!! Χοχοχοχοχο! Ο ανταγωνισμός κάνει θαύματα τελικά! Μέχρι να "ξυπνήσουν" κι αυτοί και δημιουργήσουν καρτέλ: ίδια τιμή από όλους, τόσο είναι και αν σ' αρέσει!
  Κατά το τέλος τής άλλης εβδομάδας ΙΣΩΣ περάσω.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #110 on: Παρασκευή 02 Νοέμβριος 2012, 02:49:52 πμ
Ρε παιδια,επειδη εχω μπερδευτει τωρα....δεν εχω διαβασει και ολα τα ποστ... ;) η δικια μου 2004 στην Θεσσαλονικη,τι κανω? περιμενω να βγει προγραμμα? ή παω μεχρι 31-12-12-να περασω κτεο?

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #112 on: Σάββατο 03 Νοέμβριος 2012, 08:47:37 πμ
 :eusa_clap: :eusa_clap:.......ευχαριστω!

Την αλλη βδομαδα πρεπει να παω αρα κτεο!Το προλαβαμε στο.....τσαφ!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Σάββατο 03 Νοέμβριος 2012, 15:50:51 μμ
Ασχετο, αλλά διαβάζοντας το παραπάνω .pdf  βλέπω στην δεύτερη σελίδα πάνω πάνω και γράφει:
''Προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δικυκλες μοτοσυκλέτες στην άδεια κυκλοφορίας των οποιων αναγράφεται ως διευθυνση κατοικίας η ως εδρα της επιχείρησης η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ....''

Εχω ακούσει οτι περνάμε ΚΤΕΟ στον νομό που εχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας. Πχ αρκετοί που εχουν αγοράσει μοτό απο επαρχία τις πήγαν εκτός Αθηνών για να προλάβουν τις ημερομηνίες αφού στην Αθήνα ισχύει το να περάσουν οι μέχρι 1998 εως τέλη του 2012.

Τι γίνεται τελικά?

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #114 on: Σάββατο 03 Νοέμβριος 2012, 18:50:13 μμ
Σημερα πηρα οντως τηλ.σε ενα ιδιωτ. κτεο και επιβεβαιωσα οτι πρεπει να περασω απο τεχν.ελεγχο την ερχομενη εβδομαδα.
 Να το κανουμε και αυτο να τελειωνουμε!

*παντως η τιμη ηταν 35 ευρω....γιατι καπου διαβασα και για πολυ φθηνοτερες τιμες.

Offline Bullser

• Οδηγάρα
  • Gentlemen start your engines.
    • Ταξίδια με μοτοσικλέτα
Reply #115 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 00:11:56 πμ
Ασχετο, αλλά διαβάζοντας το παραπάνω .pdf  βλέπω στην δεύτερη σελίδα πάνω πάνω και γράφει:
''Προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δικυκλες μοτοσυκλέτες στην άδεια κυκλοφορίας των οποιων αναγράφεται ως διευθυνση κατοικίας η ως εδρα της επιχείρησης η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ....''

Εχω ακούσει οτι περνάμε ΚΤΕΟ στον νομό που εχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας. Πχ αρκετοί που εχουν αγοράσει μοτό απο επαρχία τις πήγαν εκτός Αθηνών για να προλάβουν τις ημερομηνίες αφού στην Αθήνα ισχύει το να περάσουν οι μέχρι 1998 εως τέλη του 2012.

Τι γίνεται τελικά?
Το έγγραφο χωρίζεται σε 2 μέρη. Το πρώτο όπως αναφέρεις και εσύ είναι για οχήματα τα οποία πρωτοταξινομήθηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης και η αναφορά γίνεται βάση αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.
Το δεύτερο μέρος αφορά οχήματα τα οποία ταξινομήθηκαν αρχικά σε άλλους νομούς και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε κάτοικο ή επιχείρηση του νομού Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη περίπτωση και επειδή οι αριθμοί κυκλοφορίας δεν ελέγχονται από την διεύθυνση συγκοινωνιών του νομού Θεσσαλονίκης, η πρόσκληση για τεχνικό έλεγχο γίνεται βάση ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης.

XL650V TRANSALP '07
Touring season has begun.
Gentlemen start your engines.

http://www.bikos.gr/

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #116 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 01:04:54 πμ
:eusa_clap: :eusa_clap:.......ευχαριστω!

Την αλλη βδομαδα πρεπει να παω αρα κτεο!Το προλαβαμε στο.....τσαφ!

Πφφφ! Τι τσαφ? Μην αγχώνεσαι, η ιστορία είναι μούφα! Εισπρακτικό μέτρο-δώρο στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που σε λίγο θα έχουν γίνει πιο πολλά από τα περίπτερα! Έσκασαν ένα σωρό λεφτά άρα κάτι έπρεπε να πάρουν απ' το κράτος ως αντάλλαγμα: άρα μοτοσυκλέτες=περισσότεροι πελάτες!

Ως εκεί όμως. Το κράτος τους διηύρυνε με νόμο το πελατειακό κοινό αλλά δεν ανακατεύεται παραπέρα, δεν έχει θεσπίσει πρόστιμα, ούτε ελέγχους (ακόμα). Είτε τώρα περάσεις είτε τού χρόνου δεν τρέχει τίποτα! Ούτε προσαύξηση λόγω καθυστέρησης ούτε η τροχαία σε γράφει, ούτε τίποτα! Το έψαξα, μού το είπαν από...."μέσα". Αυτός είναι ο λόγος που δεν βιάζομαι να περάσω. Και πραγματικά, αν είχα περάσει τον Ιούλιο, που έπρεπε κανονικά, θα πλήρωνα 35 ευρώ ενώ τώρα έπεσε στα 15!!!!

Προσοχή όμως! Αυτό ισχύει τώρα, ακριβώς αυτήν την στιγμή που μιλάμε. Αύριο δεν ξέρουμε τι θα μάς ξεφουρνίσουν! Πρόβλεψη: είναι σίγουρο, είναι θέμα χρόνου ότι κάποια στιγμή η τροχαία θα γράφει τα "απέραστα" μηχανάκια για να εισπράττει  λεφτά το κράτος.
« Last Edit: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 05:47:34 πμ by M. I. Pagalos »

Offline aggelooos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #117 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 01:23:19 πμ
Δεν την πάω!Δεν την πάω!Δεν την πάω!Δεν την πάω!Δεν την πάω!Δεν την πάω!Δεν την πάω!
Άς μου κάνουν ότι θέλουν!!!

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 01:43:20 πμ

Άς μου κάνουν ότι θέλουν!!!

Αυτά που σου κάνουν τώρα δεν σου φτάνουν?  :2hysterical:

Δεν ξέρουμε και τα πρόστιμα πόσο πάνε ...

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #119 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 04:37:17 πμ
Για τον νομό Αττικής υποχρέωση για ΚΤΕΟ έχουν τα δίκυκλα άνω των 50 κ.ε. τα οποία έχουν ταξινομηθεί έως τις 31/12/1998. Τα εν λόγω δίκυκλα πρέπει να περάσουν από έλεγχο έως τις 31/12/2012.

Για να έχω καινούριο μηχανάκι (Αυγουστος 1999) γλύτωσα το ΚΤΕΟ φέτος!  :2hysterical: :2hysterical:

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #120 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 05:28:14 πμ
καταλαβα!
Ειναι δηλ.στην κριση του κοινου.Να περασουμε ή να μην περασουμε ;)
Οπως παντα, μας τα αφηνουν ολα να καλυπτονται απο ενα πεπλο μυστηριου.....και οτι ηθελε προκυψει!
Μαλλον ομως θα παω να τελειωνω.Δεν μπορω να ασχολουμαι με τετοιου τυπου εκρεμμοτητες....οποτε "κομματια να γινει" :)

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #121 on: Κυριακή 04 Νοέμβριος 2012, 05:52:56 πμ
καταλαβα!
Ειναι δηλ.στην κριση του κοινου.Να περασουμε ή να μην περασουμε ;)
Οπως παντα, μας τα αφηνουν ολα να καλυπτονται απο ενα πεπλο μυστηριου.....και οτι ηθελε προκυψει!
Μαλλον ομως θα παω να τελειωνω.Δεν μπορω να ασχολουμαι με τετοιου τυπου εκρεμμοτητες....οποτε "κομματια να γινει" :)

Τέτοιο κράτος τέτοια συστήματα έχει! Τέλος πάντων, εγώ μια και έπεσε η τιμή στα 15 ευρώ λόγω ανταγωνισμού, θα περάσω σύντομα. Με 15 ευρώ κάνεις έναν αξιόλογο έλεγχο που μπορεί να σού δώσει χρήσιμα συμπεράσματα.

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #122 on: Τρίτη 06 Νοέμβριος 2012, 06:13:49 πμ
Το περασα σημερα το πρωι απο Κτεο.
Μονος.....και ερημος :) :)
Δεν ειδα και πολυ κινητικοτητα στις μοτο....μονο εγω περνουσα απο τεχνικο ελεγχο! Απο σημερα θα αρχισω να ψαχνω να δω ποσες μοτο εχουν πλεον το αυτοκολλητο σηματακι στην πινακιδα.Νομιζω οτι πολυ λιγα μηχανακια τελικα θα περασουν,εμπροθεσμα τουλαχιστον!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #123 on: Τρίτη 27 Νοέμβριος 2012, 00:03:34 πμ
  Με 15 ευρουλάκια πέρασα σήμερα την μηχανάρα ΚΤΕΟ! Χοχοχοχοχο!  :) Τελειώσαμε και μ' αυτό. Επόμενος έλεγχος σε δύο χρόνια, καλά να 'μαστε! :moped:

ΥΓ: Και ναι! Η μία εκ τών δύο όμορφων υπάρξεων ήταν εκεί! Χεχεχεχεεεεεε....... :badgrin:
« Last Edit: Τρίτη 27 Νοέμβριος 2012, 00:06:17 πμ by M. I. Pagalos »

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
  • Τα καταφερα!!!μου πηρε 7 ημερες για να βαλω φωτο
Reply #124 on: Τετάρτη 19 Δεκέμβριος 2012, 04:30:08 πμ
Περασα και εγω ΚΤΕΟ εχθες.
Μου αρπαξαν 30 ευρουλακια και ησυχασαν.
Η μηχανη μου πηρε αριστα 10 με τονο,και εγω εφυγα ελαφρυτερος κατα 30 ευρο.
Ευτυχως που υπαρχου αυτοι οι ελεχτες πιτσιρικαδες και τα κομπιουτερ για να μου πουνε οτι ειναι ασφαλης η μηχανη μου.
Εσας περιμενα μετα απο 42 χρονια καβαλα σε μοτο να μου το πιτε.Κλεφτες και αλητες κανουν βολτες γελοντας μεσα στης τσεπες μας και της ζωες μας.
ASIXTIR APO EDW KATHIKIA μερες που ειναι με εξοργισατε.