Πω ρε δίλημμααααααα!

Φρέσκα νέα. Μίλησα σήμερα τηλεφωνικώς με το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. τής περιοχής μου για να κλείσω ραντεβού. Δεν έκλεισα, μετά το τηλεφώνημα άλλαξα γνώμη. Ακούστε να τραβάτε τα μαλλιά σας!
Το παράβολο είναι 35 ευρώ, αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ενώ έχει βγει απόφαση να περνούν τα δίκυκλα ΚΤΕΟ (σωστή ως εδώ, συμφωνώ), στην πράξη αναιρείται αφού η τροχαία δεν γράφει. Δεν μπορεί να γράψει γιατί δεν προβλέπονται πρόστιμα για απέραστα μηχανάκια!
Επίσης, ούτε εκπρόθεσμος έλεγχος προβλέπεται. Έχει βγει πρόγραμμα, το δικό μου πρώτη άδεια το 2005 περνάει μέχρι τέλος Ιουλίου αλλά και μετά, πάλι 35 ευρώ είναι! Δηλαδή, είτε τώρα το περάσω είτε τού χρόνου πάλι 35 ευρώ θα πληρώσω!! Και ούτε μπορεί να με γράψει κανείς μέχρι τότε!
Αυτά, σημερινές πληροφορίες μέσα από το ΚΤΕΟ (που στο κάτω-κάτω έχουν κάθε λόγο να μού τα κρύψουν για να πάρουν τα φράγκα). Για άλλη μια φορά, προχειρότητες για εισπρακτικούς λόγους (ξέρω, ξέρω λαϊκίζω). Βγάλανε εκεί μια απόφαση όπως-όπως, κάποιος θα τσιμπήσει να περάσει να βγάλουμε κανά φράγκο, πράγμα που ούτε λίγο, ούτε πολύ, παραδέχτηκαν και από το ΚΤΕΟ

!
Και ρωτώ: γιατί λοιπόν να το περάσω?

Στις σημερινές συνθήκες, όπως όλων μας, δεν μού περισσεύουν! Αφού ξέρω ότι μηχανάκι μου είναι σε άψογη κατάσταση και δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, γιατί από την μια η απόφαση είναι μια κοροϊδία, άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο, και από την άλλη ως χαρακτήρας και προσωπικότητα δεν θα κάθομαι καλά, δεν θα νιώθω καλά όταν ξέρω ότι έπρεπε να έχω περάσει και δεν πέρασα!
Τι θα κάνατε? Τι λέτε?
Ξέρω βέβαια από τώρα 100%, ότι θα πάω να περάσω στο τέλος, τέτοιος είμαι και άδικα το συζητάω αλλά κουβέντα να γίνεται