Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735999

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1225 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 06:40:50 πμ
1. η ταχυτητα του gps με το κοντερ μου εχει διαφορα 6 χιλιομετρα προς τα πανω το κοντερ
2.Δεν καυχηθηκα ποτε για τα χιλιομετρα που παει το τρανσαλπ μου
3.το οτι δεν ειδες φιλε αεριος διαφορα εσυ δεν σημαινει οτι δεν ειδε κανεις ειδα εγω τι να κανουμε τωρα
4.το τρανσαλπ με δικαβαλο και βαλιτσα πισω πιανει 170 χιλιομετρα μαλλον θα εχει προβλημα το δικο σου;)
5 τρακλερ σιγα μην κανω και γιογκα  :P

Παιδια ο καθενας λεει τα δικα του ο ενας λεει εγω με φιλτρο ειδα μειωμενη καταναλωση ο αλλος ειδα αυξηση
Το θεμα ειναι τι βλεπω εγω στο δικο μου μηχανακι το να μην το πιστευεις ειναι δικαιωμα σου το να αμφισβητεις ομως αυτο που ειδα εγω και να λες οχι δεν το ειδες  ειναι ευθεια αντιπαραθεση  εγω αυτο λεω καποιος δεν το καταλαβενει ομως
« Last Edit: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 06:50:20 πμ by Andreasnemea »

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #1226 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 06:50:01 πμ
Η διαφορά στην ταχύτητα του κοντέρ σε σχέση με το GPS αυξάνεται όσο αυξάνεται ταχύτητα. Επειδή το GPS είναι μια διαδεδομένη συσκευή και χρησιμοποιείται χρόνια τώρα από πολύ κόσμο και για μετρήσεις -δεν είσαι δηλαδή ο πρώτος- είναι λίγο δύσκολο να βλέπεις στο κοντέρ 170 και να πηγαίνεις με 164. Να έβλεπες στο κοντέρ 120 και να πήγαινες με 114 ναι, αλλά στα 170 η διαφορά είναι μεγαλύτερη. Μάλλον κάτι εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά.

ΟΜΩΣ!!! Ανεξάρτητα και άσχετα από τα παραπάνω, εφόσον κι ο ίδιος αναγνωρίζεις ότι το κοντέρ από την πραγματική ένδειξη διαφέρουν, έπρεπε από την αρχή να διευκρινίσεις αν οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι του κοντέρ ή του GPS. Προφανώς αν έρθεις και πεις ότι πας με 170 ή 160 ή 150 χ.α.ώ. αλλά στην πραγματικότητα πας με λιγότερα, προφανώς δημιουργείς λάθος εντυπώσεις και οδηγείς σε λάθος συμπεράσματα.

Στην συνέχεια, κακώς διαμαρτύρεσαι γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ο καθένας σχολιάζει με βάση αυτά που διαβάζει. Αν εσύ άλλα γράφεις και άλλα εννοείς ή άλλα ισχύουν, υπάρχει πιθανότητα να μην σε παίρνουν στα σοβαρά.

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1227 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 07:04:18 πμ
Οριστε θα διαφωνησω ξανα goikoetxea το κοντερ μου  στα 170 λεει το gps μου 164
Ειπα εγω ποτε οτι κλεβει 15 χιλιομετρα με το gps στα 170 το transalp;εδω πως εκανες δικη σου εκτιμηση λοιπον αρα εδω καταλαβενει ο καθενας οτι θελει...
Οποιος ηθελε να διευκρινηση αν ειναι τα χιλιομετρα κοντερισια η gps ας ρωτουσε
Αν ψαχνεις να βρεις κενα στον γραπτο λογο βρισκεις οσα θες εδω υπαρχουν παντα στον προφορικο πολλες φορες νομιζω οτι μιλαω με ξυπνιους ανθρωπους και οχι με χαζους που πρεπει να τους πεις οτι αυτο ειναι φρενο και να τους το δειχνεις και να καβαλανε μηχανη 20 χρονια
Ασε που δεν διαμαρτυρομαι σε εσενα φιλε goikoetxea και σε κανεναν αλλο  με τον τρακλερ ειχα καποια διαφωνια...
« Last Edit: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 07:10:01 πμ by Andreasnemea »

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1228 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 07:59:46 πμ
Παιδιά χαλαρώστε λίγο... Απόψεις ανταλλάσουμε και κανείς δεν προσπαθεί να επιβάλλει την γνώμη του στον άλλον.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1229 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 08:29:00 πμ
ολη αυτη η φαση κατι μου θυμιζει εμενα τωρα αλλα μπα.....

Το θεμα ειναι τι βλεπω εγω στο δικο μου μηχανακι
αυτο ακριβως ειναι το θεμα,τι βλεπεις εσυ που δεν το εχει δει κανεις αλλος εδω και καμποσα χρονια.

το να αμφισβητεις ομως αυτο που ειδα εγω και να λες οχι δεν το ειδες  ειναι ευθεια αντιπαραθεση  εγω αυτο λεω καποιος δεν το καταλαβενει ομως

δλδ ντε και καλα να συμφωνησουμε με αυτο που λες!αλλιως ειναι αντιπαραθεση?
και που το κακο της αντιπαραθεσης? μπορει να ειναι γονιμη και να γεννηθουν νεα.

μηπως αλλη λεξη ηθελες να γραψεις και την ξεχασες?

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1230 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 13:03:23 μμ
Έχω βάλει μπουζί ιριδίου και ελεύθερο φίλτρο της pipercross.

Αυτό που είδα είναι να γίνει λίγο πιο εύστροφο το μοτέρ στο να ανεβάζει στροφές στις χαμηλομεσαίες.
Η διαφορά της κατανάλωσης είναι της τάξης του μισού λίτρου στα 100χλμ το πολύ !
Από εκεί που είχα γύρω στο 6,5 (με τον τρόπο που οδηγώ εγώ) έπεσε στα 6 l.

« Last Edit: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 13:07:29 μμ by Padis »

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1231 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 18:18:03 μμ
Οραια οριστε λοιπον 0.5/100 επεσε στα 6.1
Αυτο που δηλωσα εγω ηταν οτι επεσα στα 6/100 απο 7-7.5/100 και οτι ισως αν παω ποιο ηρεμα πεσω και αλλο
Το αν το 7-7.5/100 οφειλοταν στον παραγοντα βουλομενου φιλτρου αερος η σε οτιδηποτε αλλο και δεν ηταν φυσιολογικο δεν το ειπε κανεις...
Ναι δηλωσα οτι επεσα 1-1.5/100 με μπουζι ιριδιου και φιλτρο k&n
Δεν ειπα ποτε οτι αν δουλευει το μηχανακι σας στα 6/100 θα παει στα 4.5/100 το οτι καταλαβε και συμπερανε αυτο καποιος μονος του δεν ειναι θεμα δικο μου αλλα δικο του...
Τι δεν εχει δει αλλος τοσα χρονια τρακλερ 6/100 που ειπα δεν εχει δει κανεις;
Απομονωσες το οτι ειπα οτι ειδα διαφορα 1-1.5/100 και το 6/100 δεν το ελαβες καθολου υποψην;και εφερες την κουβεντα εκει που καταλαβες εσυ για να μου πεις οτι ειπα οτι αν κανετε τις αλλαγες αυτες θα δειτε διαφορα 2 λιτρα στα 100 χιλιομετρα οπως ειπες;

Δεν ειπα να συμφωνησεις μαζι μου τρακλερ ειπα οτι κανεις αυτο που κανεις και τωρα δηλ μου λες οχι δεν ειναι δυνατον να ειδες αυτο το πραγμα αφου αυτο ειδα τι να κανω τωρα εσυ μην το πιστευεις ειναι δικαιωμα σου το ξαναλεω αλλα μην μου λες οτι ειναι αδυνατον να ειδες τετοιο πραγμα εμενα απο οτι φενετε δεν καταλαβενεις την διαφορα και τι θελω να πω.

Εσυ ειπες τρακλερ οτι εβαλες ελευθερο φιλτρο και ειδες μαλλον αυξηση καταναλωσης θα σου πω εγω με τιποτα ολοι βλεπουν μειωση;
Θα καταγραψω αυτο που ειπες και θα το ψαξω δεν θα πω σε εσενα οχι δεν ειδες αυτο
Τεσπα δεν υπαρχει πραγματικα λογος να ανακυκλωνουμε ειναι κουραστικο δεν πιανεις το υφος μου φενετε

Offline GIOUL

• Γιατι οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται?
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1232 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 18:19:07 μμ
 Καλημέρα .Να βοηθήσω και εγω στο θεμα, με φίλτρο αέρος K&N εχω δει μείωση κατανάλωσης κατά 0,5lt και καλύτερο τράβηγμα χαμηλά.Η κατανάλωση κυμαίνεται από 5,5-7lt ανάλογα τι χρήση.

Γιατι οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται?

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1233 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 18:27:46 μμ
Quote from: GIOUL link=t opic=654.msg357400#msg357400 date=1455441547
Καλημέρα .Να βοηθήσω και εγω στο θεμα, με φίλτρο αέρος K&N εχω δει μείωση κατανάλωσης κατά 0,5lt και καλύτερο τράβηγμα χαμηλά.Η κατανάλωση κυμαίνεται από 5,5-7lt ανάλογα τι χρήση.

Οχιιιιιι αποκλειεται αφου ο τρακλερ ειδε αυξηση μην ξαναγραψεις εδω εσυ εισαι ασχετος δεν ξερεις να μετρας  ψαξε καλητερα ξαναμετρα δεν ειναι δυνατον  :P :P :P

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #1234 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 18:46:31 μμ
Εγω παλι με ΚΝ φιλτρο στο 700 ειδα αυξηση στην καταναλωση μετρημενο εκτος πολης με ΛΙΤΡΑ ουτε με κουτακια ουτε με τπτ.Γεμισμα τεποζιτο μηδενισμος κοντερ ταξιδι συγκεκριμενο,συγκεκριμενη ταχυτητα και με το που φτανω στον προορισμο αδειασμα το τεποζιτο και μετρημα σε λιτρα του τι απεμεινε.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1235 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 21:13:46 μμ
παμε αλλη μια φορα σε μια τελευταια προσπαθεια μπας και καταλαβεις οτι εδω μεσα σπανιζουν οι ανθρωποι που ετσι για χαβαλε προσπαθουν να αναιρεσουν τα λεγομενα αλλων και μαλιστα ανθρωπων που δεν γνωριζουν. ή μηπως γνωριζουν?  :eusa_think:

ξεκινας λεγοντας το παρακατω
Να δηλωσω και εγω την εμπειρια μου μεχρι τωρα λοιπον στην μεση ο δεικτης βενζινας εδειχνε οταν εκανα περιπου 150 χιλιομετρα
Αλλαξα μπουζι ιριδιου και φιλτρο αερος Κ&N και ο δεικτης στην μεση παει αφου κανω 180-190 χιλιομετρα
Θα μετρησω οσο καλυτερα μπορω  στην μεση παντος περνει 11.50 λιτρα
μιλας δλδ για μια μειωση της ταξης του σχεδον 1,5 λιτρου /100 χωρις καν να αναφερεις σε τι συνθηκες.
δεν εχει και καμια σημασια οι συνθηκες γιατι απο μονο του το πραγμα φωναζει οτι κατι δεν παει καλα,δεν παιζει να εχεις μειωση 1,5λιτρο/100 μονο με αυτες τις αλλαγες.
επειδη ομως γραφεις για 150 χλμ στην μεση του δεικτη,τυχαινει και μενα αρκετες φορες να εχω τετοια καταναλωση,υποθετω λοιπον οτι οδηγεις οπως εγω περιπου και στην εθνικη πας με πανω απο 140 συνεχως,οπως εγω συνηθως.
και παλι ομως τετοια μειωση στην καταναλωση δεν μπορει να υπαρξει με αυτες τις αλλαγες μονο,ειδικα σε τετοιες ταχυτητες.

παμε παρακατω

Σημερα μετρησα  ξανα μετα την αλλαγη μπουζι ιριδιου και φιλτρου Κ&N οπως εχω πει ποιο πανω  με 2ατομα ταχυτητες 130-170 και μερικα χιλιομετρα εντος πολεως παντα 2καβαλο και χωρις να θελω να κανω οικονομια με τιποτα εβγαλα 202 χιλιομετρα με 12 λιτρα βενζινα

Τα οποια να σημειωσω πριν τα 200 χιλιομετρα τα εβγαζα με 14-15 λιτρα καθε φορα γιατι εκει γεμιζα
Τεραστιες διαφορες εχω δει  μεχρι στιγμης θα ενημερωσω ξανα οταν μετρησω ξανα

εδω μας λες για πρωτη φορα οτι εισαι και δικαβαλος και οτι σε ταχυτητες ταξιδιου 130-170 -δεν μιλας πουθενα για ανοιγμα μερικων δευτερολεπτων- χωρις μαλιστα να θες να κανεις οικονομια,εχεις καταναλωση 6 λιτρα/100,ενω πριν ειχες περιπου 7,25/100.
μιλας για τεραστιες διαφορες και θα επρεπε να εχεις ηδη καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα.

σε ρωταω παλι μηπως κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα γιατι αυτα που γραφεις ειναι απιστευτα.

δικαβαλος με 130-170 και εβγαλες καταναλωση 6/100?

νομιζω οτι κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα.

απαντας
Πολυ σωστα εχω υπολογιση οπως τα λεω  ειδα τρομερη διαφορα   στην βενζινα και στα χιλιομετρα που βγαζω μιλαμε αλλη μηχανη οσον αφορα την καταναλωση στους δικους μου ρυθμους με 2 ατομα και οχι κατω απο 6000 στροφες
Οσον αφορα την δυναμη της μηχανης δεν ειδα κατι το ιδιο μου φενετε
Και εγω δεν περιμενα τετοια αλλαγη με μπουζι ιριδιου και φιλτρο KN μονο
Ta pilot screws ειναι στις 3 στροφες ολοκληρες εννοειτε
Οποιος θελει να δωσει αυτην την μηχανη γιατι καιει πολυ ας δοκιμασει και αυτος...
Εγω ειχα (τρελαθει)γιατι περναγα παντα τα 7-7.5 λιτρα με την οδηγηση που κανω...
Και οποιος δεν με πιστευει προτεινω εκδρομη  μονεμβασια :)να το δει με τα ματια του
Μετα τα μπλοκα γιατι τωρα δεν περνα τιποτα

εδω λες οτι δεν πεφτεις κατω απο 6000 σαλ -και μεσα στην πολη αραγε?- αλλα δεν λες και ποσο ψηλα πας.δινεις μονο το κατω σημειο.
λες οτι δν ειδες καποια διαφορα
αρα πως επεσε η καταναλωση?
ουτε εσυ δεν πιστευεις αυτα που λες -οπως γραφεις- και καλα κανεις.εδω εισαι σωστος.

ερχεται ο φιλος σαλονικιος -συγνωμη δεν θυμαμαι το ονομα- και σου ξαναλεει αυτα που σου γραφω και εγω.
Ανδρεα, νομιζω εισαι ο μονος που αναφερει τετοιες διαφορες με αλλαγη σε μπουζι ιριδιου+φιλτρο...διορθωστε με αν κανω λαθος....
Ποσο σου στοιχισαν αν επιτρεπεται ?
εισαι ο μοναδικος που βλεπει τετοιες διαφορες.σε ενα κλαμπ 10+ ετων με τοσες δεκαδες μελη,εισαι ο πρωτος που βλεπει κατι τετοιο.

ξαναγραφω οτι κατι δεν εχει παει καλα.
οι καταναλωσεις που περιγραφεις ειναι λιγο μακρυα απο την "πραγματικοτητα" μεταξυ αρκετων μελων τουτ συλλογου και του φορουμ.

φανταζομαι καταλαβαινεις οτι ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψουμε αυτο που γραφεις.
οχι γιατι θες να πεις ψεμματα η να μας κοροιδεψεις.
απλα ακουγεται καπως περιεργα.
τωρα αν εσυ εχεις πετυχει το τελεια ρυθμισμενο και καλοσυντηρημενο ΤΑ,φτου να μην το ματιασουμε.

μαλιστα λεω οτι δεν θεωρω οτι το κανεις σκοπιμα αλλα καπου κατι συμβαινει.

εδω λες οτι εχεις δει μειωση στην καταναλωση 1.25/100 με τις ταχυτητες που αναφερεις.εδω μιλας για 6000 στροφες αλλα για τις ταχυτητες που αναφερεις,δλδ 130-170.χωρις να λες οτι 170 πας για λιγο μονο η οτιδηποτε αλλο.

Θα ηθελα να καταθεσει καποιος που εχει κανει αυτες τις 2 αλλαγες που εκανα εγω απλα και να μας πει και αυτος απο προσωπικη του εμπειρια τι διαφορες ειδε και τι μετρησεις εχει κανει...
Δεν βλεπω καποιον να μιλα οτι εκανα και εγω αυτες τις αλλαγες και δεν ειδα τιποτα η ειδα κατι.
Εμενα το μηχανακι ειπα πριν τις αλλαγες η καταναλωση μου ηταν 12 λιτρα στα 150 χιλιομετρα περιπου και τωρα ειναι 12 λιτρα στα 200 χιλιομετρα με τις ταχυτητες που λεω.
Καταλαβενω το να μην εχει κανει την αλλαγη αυτη και να μην το πιστευεις αλλα απο την αλλη δεν βλεπω καποιον που να την εχει κανει και να του φενετε απιστευτο και εκεινου...

Εγω προτεινω ανεπιφυλακτα να χαλασετε αυτα τα χρηματα και να κανετε τις αλλαγες αυτες θα εκπλαγειτε ευχαριστα

μαλιστα προτεινεις να κανουμε ολοι αυτες τις αλλαγες και θα εκλαγουμε ευχαριστα.
δλδ ολοι θα δουμε μειωση 1,25/100.
δεν μπορει να μην καταλαβαινεις οτι κατι τετοιο δεν μπορει να γινει πιστευτο.

εδω σου περιγραφω τι βλεπουν ολοι στην ΤΑ.προσπαθω να σου δειξω οτι κατι δεν παει καλα.
δεν παιζει να μειωθει η καταναλωση 2 λιτρα/100 χλμ με τα μπουζι.απλα ειναι αδυνατο.
και αλλοι εχουν βαλει μπουζι ιριδιου αν θυμαμαι καλα και δεν ειπωθηκε ποτε τιποτα για τετοια μειωση στην καταναλωση.
φιλτρο K&N εχω και εγω αλλα μαλλον αυξανει την καταναλωση παρα την μειωνει.
τα 6 λιτρα το ΤΑ τα καιει στα 130 χλμ δικαβαλος.
στα 130+ και μεχρι 170 καιει παραπανω.εκτος αν μιλαμε για ενα ανοιγμα μερικων δευτερολεπτων μεχρι τα 170.
και μιλαω για πρωτη φορα για ανοιγμα μερικων δευτερολεπτων.

παμε παρακατω,αρχιζει να εχει ενδιαφερον.

Τα 170 με στιγμαια ανοιγματα  των 2-3 χιλιομετρων εννοειτε δεν ειπα ποτε οτι παω ολο με 170
επι το πλειστον με 130 140 150 τα περισοτερα χιλιομετρα
Εγω ξερω οτι ειχα κοκκινο στον δεικτη βενζινας απο τα 200 χιλιομετρα και τωρα στα 200 χιλιομετρα δεν πεφτει απο την μεση με την ιδια οδηγηση
Δεν ειπα οτι επεσε 2 λιτρα τα 100 με μπουζι μονο ειπα οτι αλλαξα και φιλτρο
Ισως φταιει και ο παραγοντας που ειδα στην δικη μου μηχανη τοσο διαφορα οτι ειχε πριν παραπανω καταναλωση απο το φυσιολογικο απο το σχεδον βουλωμενο φιλτρο αερος που ειχα επανω

Το οτι λες δεν παιζει να μειωθει η καταναλωση τοσο απλα σε φερνει σε ευθεια αντιπαραθεση μαζι μου με αυτο που λεω και το εχω δει στην πραξη

Εγω καταλαβενω οτι μιλαω με γεγονοτα και εσυ με εικασιες ειναι δικαιωμα σου να εχεις τις αμφιβολιες σου αλλα δεν ειναι ευγενικο απλα να  αμφισβητεις αυτο που λεω ετσι απλα επειδη δεν το πιστευεις

Αν θες λοιπον να  αντιπαρατεθεις καντο με επιχειρηματα εγω σε προκαλω να το δεις στην πραξη ενω εσυ μου λες ταχαν βαλει και αλλοι αλλα δεν θυμαμαι καλα κτλ κτλ το λοιπον πολλα ειπα δεν λεω αλλα  :-X

εδω λοιπον για πρωτη φορα μιλας για στιγμιαιο ανοιγμα στα 170 -αρα χωρις ουσια- και επισης για πρωτη φορα λες οτι το φιλτρο ηταν ταπωμενο.
πραγμα το οποιο ισως να ευθυνεται για την αυξημενη καταναλωση που ειχες πριν.
αρα δεν ειδες μειωση απο τα μουζι ιριδιου και το K&N φιλτρο,ειδες μειωση γιατι το μοτερ ηρθε σε νορμαλ συνθηκες που θα γινοταν κα με απλα μπουζι και μαμα φιλτρο.αρα λοιπον πεταμενα λεφτα ισως τα εξτρα χρηματα.

λες μαλιστα οτι η μειωση δεν ειναι μονο απο τα μπουζι αλλα και απο το φιλτρο.δλδ εξακολουθεις να πιστευεις οτι εβαλες μπουζι ιριδιου και φιλτρο ελευθερο και ειχες μειωση 2 ή τελος παντων πανω απο 1λιτρο/100.
δεν εχεις παρει χαμπαρι τι σου λενε 2-3 ανθρωποι εδω μεσα.
παραλληλα,αντι να αναρωτηθεις γιατι σου λενε 2-3 οτι κατι δεν παει καλα,εσυ ανακαλυπτεις προθεση αντιπαραθεσης απο μερους μου μονο.
με ηξερες και απο χτες?
εγω σε ξερω?γιατι να θελω να αντιπαρατεθω?

αρα λοιπον τα 170 φευγουν απο την συζητηση.

με 130?με 140? ή με 150?

τι θελω να πω.μικρα ανοιγματα στα 150 δεν παιζουν τοσο ρολλο οταν απο τα 200 χλμ αποστασης ταξιδιου,τα 160 τα κανεις με σταθερα 130χλμ .

να δεις που στο τελος στα λογια μου θα ερθεις.
στα 130 χλμ ταχυτητα δικαβαλος εισαι λιγο κατω απο τα 6 ή λιγο πανω.αναλογα τις συνθηκες,το που εβαλες βενζινη,αν ο δρομος εχει ανηφορα και με τι ταχυτητα την ανεβηκες κτλ.

απλα πριν κανεις τις αλλαγες που εκανες,μαλλον δεν ειχες μετρησει σωστα.
 ;)
εδω σου γραφω οτι το 170 το βγαζουμε απο την μεση και μαλλον μιλαμε για λογικες καταναλωσης ΤΑ αν η ταχυτητα ταξιδιου ειναι τα 130 και 1-2 ανοιγματα μεχρι τα 150+

παρακατω αναφερεις κατι σαχλα για ανεμοδουρια,ανεμοπτερα και δεν ξερω τι αλλο τα οποια ειναι ειρωνεια οποτε και εγω αρχιζω μετα να μιλαω αναλογος.
βλεπω εντωμεταξυ οτι ανεφερες βουλωμενο φιλτρο και μαλλον καπου εκει ειναι το θεμα μας.
αρχιζω να ελπιζω θα καταλαβεις το λαθος και ολα θα ειναι ωραιακαι καλα.
γραφω και ενα σεντονι για το ολο μπερδεμα θελωντας να συνοψισω.

ερχεται ο specialized

Ηρεμία! Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, απλά ο Τράκλερ προσπαθεί να σου πει ότι μάλλον κάποιο λάθος κάνεις στην μέτρηση (άρα συνέχισε να μετράς) ή ήσουν πριν πολύ πάνω στην κατανάλωση.

Η δική μου εμπειρία, με ψεκαστό Τρανσάλπ, είναι ότι με το K&N φίλτρο είδα σίγουρα μικρή μείωση της κατανάλωσης (0,1 του λίτρου περίπου). Στα 130 καίω περίπου 5 παρά κάτι λίτρα (4,7-5 πάντα δικάβαλος και ανάλογα τις βαλίτσες και άλλα μαραφέτια που κουβαλάμε) μετρημένα σε διαδρομές από Αθήνα προς Λαμία και ανεφοδιασμό στη Λαμία.   

να πει οτι ακριβως προσπαθω να σου πω.

ερχεται ο θανασης

Εγώ είμαι πιο άπιστος από τον Τρακλερ γιατί δεν πιστεύω ούτε ότι καίει τόσο αλλά ούτε ότι πάει 170 δικάβαλο. Αυτό που προσπαθεί να σου πεί ο Παναγιώτης φίλε Ανδρέα είναι ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είχαμε ή έχουν ακόμα ΤΑ και κάποιοι (όπως ο υπογράφων) περάσαμε αρκετά 24ωρα με δοκιμές και ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων και τα μπουζί ιριδίου. Τις καταναλώσεις που γράφεις στις ταχύτητες που αναφέρεσαι δεν τις είδε κανείς μας.  Πληροφοριακά το δικό μου ΤΑ ήταν σχεδόν καινούργιο όταν το έδωσα μαζί με τα μπουζί ιριδίου γιατί στα ταξίδια στη εθνική δικάβαλος με ταχύτητες 130 -  140 μου έκαιγε 6.5 - 7 λίτρα και με τις βαλίτσες σταθερά με 140
 παιρνούσε τα 7.

Sent from my iPad using Tapatalk

να σου πει οτι βρε αδερφε,κατι δεν εχει γινει σωστα.μονο εσυ εχεις δει τετοια νουμερα.

εσυ εκει,τα δικα σου
1. η ταχυτητα του gps με το κοντερ μου εχει διαφορα 6 χιλιομετρα προς τα πανω το κοντερ
2.Δεν καυχηθηκα ποτε για τα χιλιομετρα που παει το τρανσαλπ μου
3.το οτι δεν ειδες φιλε αεριος διαφορα εσυ δεν σημαινει οτι δεν ειδε κανεις ειδα εγω τι να κανουμε τωρα<---το θεμα ειναι οτι μονο εσυ την ειδες.
4.το τρανσαλπ με δικαβαλο και βαλιτσα πισω πιανει 170 χιλιομετρα μαλλον θα εχει προβλημα το δικο σου;)
5 τρακλερ σιγα μην κανω και γιογκα  :P

Παιδια ο καθενας λεει τα δικα του ο ενας λεει εγω με φιλτρο ειδα μειωμενη καταναλωση ο αλλος ειδα αυξηση
Το θεμα ειναι τι βλεπω εγω στο δικο μου μηχανακι το να μην το πιστευεις ειναι δικαιωμα σου το να αμφισβητεις ομως αυτο που ειδα εγω και να λες οχι δεν το ειδες  ειναι ευθεια αντιπαραθεση  εγω αυτο λεω καποιος δεν το καταλαβενει ομως
και γραφεις και στο τελος οτι ειναι αντιπαραθεση επειδη δεν πιστευουμε αυτο που λες και σε αμφισβητουμε.
μα με αυτα που γραφεις ειναι πολυ λογικο να σε αμφισβητει καποιος.

ερχεται ο αλεξης

Στην συνέχεια, κακώς διαμαρτύρεσαι γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ο καθένας σχολιάζει με βάση αυτά που διαβάζει. Αν εσύ άλλα γράφεις και άλλα εννοείς ή άλλα ισχύουν, υπάρχει πιθανότητα να μην σε παίρνουν στα σοβαρά.

μπας και παρεις χαμπαρι αλλα ματαιος κοπος.εσυ εκει να θες να βλεπεις αντιπαραθεσεις και νεραιδες με νυχτεριδες.
ενταξει ο καθενας οπως βολευεται,μην σου χαλαμε την ζαχαρενια.αλλα οχι και να λες οτι θες.

για τα ελευθερα φιλτρα τωρα

ειναι καπως αναμενομενο με ενα ελευθερο φιλτρο και υπο συνθηκες να υπαρχει μειωση καταναλωσης,αφου περνα (?)περισσοτερος αερας και ως αποτελεσμα φτωχαινει το μειγμα,αφου τα καρμπυρατερ δεν εχουν μεταβλητη ρυθμιση οπως τα ψεκαστα.
αλλα η διαφορα πρεπει να ειναι τοσο μικρη που δεν μετριεται.αλλιως δεν θα ανεβαζε θερμοκρασια το μοτερ?δεν θα ειχε μειωμενη αποδοση σε μεγαλο βαθμο? αρα ασημαντη διαφορα.

εγω εβαλα τετοιο φιλτρο γιατι ειχε τοτε πολυ μικρη διαφορα με το μαμα και τοτε ηθελα 3 φιλτρα στα 2 χρονια.
επισης μου αρεσει και ο ηχος που κανει ο οποιος ειναι και η αιτια για την αυξημενη καταναλωση.
σε ρυθμους πολης πεφτουν ξερογκαζιες και ανουσιες επιταχυνσεις μονο και μονο για να ακουω τον ηχο.
για αυτο ανεφερα αυξημενη καταναλωση.

πριν πολλα χρονια (τις καλες εποχες) σε αυτοκινητο με ψεκασμο και ενα σκασμο μεταβαλλομενες ρυθμισης εκανα πανω στο δυναμομετρο μετρησεις

3 φορες με μαμα φιλτρο
3 φορες με ελευθερο φιλτρο
3 φορες χωρις καθολου φιλτρο

πηρα τον μεσο ορο απο καθε σετ μετρησης και εβαλα κατω τις καμπυλες για συγκριση

την πιο γεματη συνολικα καμπυλη την ειχε το μαμα φιλτρο.
τα υπολοιπα αλλου κερδιζαν αλλου εχαναν.

αν οντως ηταν καλυτερα τα ελευθερα "αγωνιαρικα" φιλτρα δεν θα τα εβαζαν οι εταιριες απο το εργοστασιο?

αυτα λοιπον για να μην λες οτι ντε και καλα θελουμε να σε αμφισβητησουμε.
αν τωρα εσυ παλι δεν παρεις χαμπαρι και βλεπεις παραμυθια και νεραιδες και νομιζεις οτι ολοι ειναι εναντιον σου,δικαιωμα σου.
αλλα φιλε μου καλε,πρεπει να καταλαβεις οτι μας λες μ@λακιες.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1236 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 21:17:12 μμ
ειδα τωρα καποιο μελος που ειναι συνδεδεμενος και στην πανελληνια στον αγιοκαμπο ειχε πει οτι θα βγαλει το ελευθερο φιλτρο γιατι του καιει περισσοτερο η μηχανη.
αν θελει ας το γραψει μονος του.

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1237 on: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 22:54:47 μμ
Εισαι ξεροκεφαλος ισχυρογνωμων κρατας οτι σου αρεσει τα λες οπως σε βολευει και δεν θες να καταλαβεις και να ακουσεις τον αλλο τι λεει...
Νομιζε οτι θες ουτος η αλλος δεν εχω σκοπο να σου αλλαξω γνωμη αυτο που λεω ειναι οτι εισαι ειρωνας και προσβλητικος με πληρες επιθετικη σταση
Δεν μπενω καν σε διαδικασια να δω τι γραφεις κουραστικα πραγματικα
Τελιωσε το θεμα ολοι εχουν βγαλει τα συμπερασματα τους

Εγω δεν ανεφερα οτι λες μαλακιες ουτε οτι εισαι λαλάκας

Επειδη δεν σου αρεσει αυτο που λεω δεν σημαινει οτι ειναι και μαλακια ισως σημαινει οτι εισαι χαζος και δεν καταλαβενεις τι διαβαζεις

Εδω δεν μπορεις να κατανοησης την διαφορα του δεν πιστευω κατι...
με το θετο σε αμφισβητηση αυτα που λες και το προσωπο σου...

Ειπαμε καλα κρασια

« Last Edit: Κυριακή 14 Φεβρουάριος 2016, 23:47:18 μμ by Andreasnemea »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1238 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 00:27:08 πμ
ελα παραδεξου οτι το διαβασες ολο.
δεν μπορει να ειδες μονο την τελευταια σειρα απο οσα εγραψα.

ειναι και ο specialized ολα οσα λες ή μονο εγω?
ο aerios που ειναι πιο δυσπιστος και απο μενα?
ο goikoetxea που σου λεει οτι αλλα γραφεις και αλλα εννοεις?
ελα να κανουμε ενα γονιμο διαλογο,μην το σταματας εδω.

το τσοκ ποσες σκαλες εχει στο δικο σου ΤΑ?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1239 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 01:59:08 πμ
Δεν χρειάζονται όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Εφαρμόζοντας απλά μαθηματικά σύμφωνα με όσα γράφεις Αντρέα η αυτονομία του ΤΑ με τις ταχύτητες που γράφεις φτάνει στα 350 χλμ και αν το πας και πιο χαλαρά μπορεί και να τα ξεπεράσει. Κάτι τέτοιο δε νομίζω να το έχει δηλώσει μέχρι σήμερα κάποιος άλλος κάτοχος ΤΑ. Οι περισσότεροι όταν βλέπουν 260 με 270 χλμ στο οδόμετρο βάζουν αμέσως βενζίνα και συνήθως γεμίζουν με 17-18 λίτρα. Νομίζω κάποιος από δω είχε βγάλει 315 χιλιόμετρα αλλά με σταθερή ταχύτητα 90χαω.
Να πώ επίσης 'ότι για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα με την κατανάλωση θα πρέπει να κάνει κάμποσες διαδρομές γεμίζοντας πάντα το ντεπόζιτο στη αρχή και στο τέλος της διαδρομής. Αυτό το εφάρμοσες ή βασίζεσαι στην ένδειξη του δείκτη βενζίνης?

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1240 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 02:12:41 πμ
Αεριος συγνωμη αλλα τα μαθηματικα σου δεν ειναι απλα μαθηματικα αλλα ειναι του τρακλερ τα μαθηματικα
Με καταναλωση 12 λιτρα στα 200 χιλιομετρα η αυτονομια δεν περνα τα 350 χιλιομετρα που λες οτι επικαλουμε αλλα φθανει τα 316 περιπου
Διοτι στα 18 λιτρα ειναι 300 χιλιομετρα πως βγαζεις λοιπον τετοια μαθηματικα;

Τρακλερ μπορεις να επικαλεστεις και την γιαγια σου και τον παπου σου και οποιον αλλο θες για βοηθεια το οτι δεν καταλανενεις αυτο δεν αλλαζει ομως...

Να πω αεριος οτι εφαρμοσα αυτο που ειπες φουλαρισμα στην αρχη και στο τελος της διαδρομης πολυ σωστα
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 02:19:15 πμ by Andreasnemea »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1241 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 02:32:20 πμ
Διαβάζω κ διαβάζω ... ακρη δεν βγαζω όμως. :2hysterical:

Εχω όμως μια απορία , τι είναι αυτό που κάνει τα μπουζί ιριδίου πιο οικονομικά? κ δεν μιλάω για τιμή,  εννοώ αν μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πώς με αυτά εξοικονομούμε καύσιμο.
Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω, αφού στον κυλινδρο εισέρχεται μια καθορισμένη ποσότητα καυσίμου.
Εκτός κ αν ο σπινθήρας τους ''καίει'' καλύτερα κ περισσότερη ποσότητα καυσίμου αυξάνοντας την απόδωση του κινητήρα αρα κ εμείς με την σειρά μας στρεφουμε το δεξί μας χερι λιγότερο και ετσι έχουμε οικονομία.
Ομως ποιός μας λέει πως σε λιγο χρονικό διάστημα δεν θα καλομάθουμε κ θα ανοιγουμε κ πάλι το γκάζι?

Οσο για το Κ&Ν το είχα, κ όπως είπε ο Παναγιώτης πράγματι εχει παραπάνω θόρυβο στα ανοίγματα πάνω απο τις 5400στρ/λ, θόρυβο που κάνει κ το γνήσιο αλλά λιγότερο.
Με το Κ&Ν είχα μια κάποια κατανάλωση, την μικρότερη όμως την είχα οταν το αντικατέστησα με το γνήσιο και μάλιστα οταν ηταν καινουργιο.

Οσο για το Κ&Ν , κατ' εμέ είναι φίλτρο για να γλυτώνουν οι χωματεροί (κ όχι μόνον) τα 57,04 ευρώ που κοστίζει το γνήσιο  κ για αλλες εποχές που θα μπορούσαμε να έχουμε ενα πλήρες σετ, δλδ Κ&Ν, ζιγκλέρωμα τα καρμπς και ελεύθερη εξάτμιση για να έχουμε μια δοαφορά.

Δεύτερον ας δούμε τα 170 χλμ/ω στις πόσες στροφές τα ''πιάνει'' η 650? αν δεν κάνω λάθος η 5η δίνει μια σχέση 0,961

Εχουμε και λέμε λοιπόν, με βάση αυτό:

Primary reduction: 1.736
Final reduction: 3.200
Gear ratios:
1st: 2.500
2nd: 1.722
3rd: 1.333α
4th: 1.111
5th: 0.961

Υπολογίζοντας: Εάν ο κινητήρας περιστρέφεται με 1000 στρ/λ τότε σε σχέση με τον στρόφαλο η καμπάνα περιστρέφεται σε λόγο 1/1.736 δλδ

1000 / 1.736 = 576.036 στρ/λ

Αυτές τις στροφές εχει ο πρωτεύον άξονας και το γραναζι:

της 1ης τις υποβιβάζει σε 576.036 / 2.500 = 230.414 στρ/λ
της 2ας τις υποβιβάζει σε 576.036 / 1.722 = 334.515 στρ/λ
της 3ης τις υποβιβάζει σε 576.036 / 1.333 = 432.135 στρ/λ
της 4ης τις υποβιβάζει σε 576.036 / 1.111 = 518.484 στρ/λ
της 5ης τις πολ/άζει   σε 576.036 / 0.961 = 599.413 στρ/λ

Ο λόγος Final reduction = 3.200  βγαίνει απο το λόγο του γραναζώματος.
Δλδ εμπρός γραναζι 15Τ και πίσω γραναζι 48Τ (μαμά γραναζωμα της 650) δίνει:
48/15=3.2

Εννοείται οτι οποιος εχει αλλάξει γραναζωμα απλά διαιρεί τά δόντια του πίσω με του εμπρός γραναζιού και συνεχίζει τον υπολογισμό κανονικά.

Αρα μετά τον τελικό υποβιβασμό έχουμε:

η 1η απο 230.414 / 3.2 δίνει  72.004 στροφές/λ στον τροχό
η 2α απο 334.515 / 3.2 δίνει 104.535 στροφές/λ στον τροχό
η 3η απο 432.135 / 3.2 δίνει 135.042 στροφές/λ στον τροχό
η 4η απο 518.484 / 3.2 δίνει 162.026 στροφές/λ στον τροχό
η 5η απο 599.413 / 3.2 δίνει 187.316 στροφές/λ στον τροχό

Επειδή όμως μιλάμε για στροφές/λ τα παραπάνω αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται επι 60 για να γίνουν στροφές/ωρα:

η 1η   72.004 στροφές/λ στον τροχό * 60 =  4320.26 στροφες/ωρα
η 2α  104.535 στροφές/λ στον τροχό * 60 =  6272.15 στροφες/ωρα
η 3η  135.042 στροφές/λ στον τροχό * 60 =  8102.53 στροφες/ωρα
η 4η  162.026 στροφές/λ στον τροχό * 60 =  9721.57 στροφες/ωρα
η 5η  187.316 στροφές/λ στον τροχό * 60 = 11238.99 στροφες/ωρα

Εδώ αφού μιλάμε για περιστροφές τροχού μετράμε την περίμετρο του ελαστικού και την πολλαπλασιάζουμε με τα πιο πάνω αποτελέσματα ωστε να βρούμε , επιτελους, τα χιλιόμετρα την ωρα στις 1000στροφες του κινητηρα.

Το δικό μου Anakee εχει περίμετρο 204 εκ. και είναι το 130αρι.

Αρα τελικά εχω:

η 1η  με  4320.26 στροφες/ωρα * 2.04 μετρα δίνει :  8.759 χλμ ανά 1000στρ/λ
η 2α  με  6272.15 στροφες/ωρα * 2.04 μετρα δίνει : 12.795 χλμ ανά 1000στρ/λ
η 3η  με  8102.53 στροφες/ωρα * 2.04 μετρα δίνει : 16.529 χλμ ανά 1000στρ/λ
η 4η  με  9721.57 στροφες/ωρα * 2.04 μετρα δίνει : 19.832 χλμ ανά 1000στρ/λ
η 5η  με 11238.99 στροφες/ωρα * 2.04 μετρα δίνει : 22.927 χλμ ανά 1000στρ/λ

Μη βαράτε  :goofy:  δεν έχει άλλους υπολογισμούς  :2hysterical:

Αρα τα 170χλμ/ω τα έχω με το 130αρι στις 170/22.927 = 7.418 στρ/λ  με κόκκινα στις 8.250στρ/λ , κακόμοιρα μηχανάκια  :2hysterical:

Στις 7500στρ/λ η ΤΑ οχι απλώς καίει, τα καρμπς δεν ψεκάζουν .... κατουράνε  :2hysterical:

Και μια μέτρηση για να είμαστε εντός θέματος.

Δικάβαλος με μπαγκαζιέρα εκανα πρόσφατα ενα ταξίδι μέσω Ν.Ε. Οδού μέχρι Καρατζά (αρα ξέρετε την διαδρομή, αλλά κ γιατί πήγα  :2s5oeat:) κ είπα να την ανοίξω κάπως. :goofy:
Εφτασα τα 145-150 για την μισή διαδρομή στο πήγαινε και μετά 120 σταθερά μέχρι Ισθμό αλλά κ στην επιστροφή  όσο βρισκόμουν στην Εθνική .
Το ενα τεπόζιτο (είχα φουλάρει εως το λαιμο πριν ξεκινησω) μου εβγαλε 240χλμ.  ξαναγέμισα κ πήρε 16 λίτρα, αρα είχα ακομα 3 λιτρα μέσα, είχα δλδ κατανάλωση 6.7 λ/100.
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 02:37:24 πμ by Stoneman »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1242 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 02:34:44 πμ
Πόσες φορές θα το πούμε οτι απαγορεύονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι χαρακτηρισμοί;

Τι θέλετε, να τα διαγράψουμε όλα;

Παύλος Καρούμπης

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #1243 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 02:45:42 πμ
Και μια μέτρηση για να είμαστε εντός θέματος.

Δικάβαλος με μπαγκαζιέρα εκανα πρόσφατα ενα ταξίδι μέσω Ν.Ε. Οδού μέχρι Καρατζά (αρα ξέρετε την διαδρομή, αλλά κ γιατί πήγα  :2s5oeat:) κ είπα να την ανοίξω κάπως. :goofy:
Εφτασα τα 145-150 για την μισή διαδρομή στο πήγαινε και μετά 120 σταθερά μέχρι Ισθμό αλλά κ στην επιστροφή  όσο βρισκόμουν στην Εθνική .
Το ενα τεπόζιτο (είχα φουλάρει εως το λαιμο πριν ξεκινησω) μου εβγαλε 240χλμ.  ξαναγέμισα κ πήρε 16 λίτρα, αρα είχα ακομα 3 λιτρα μέσα, είχα δλδ κατανάλωση 6.7 λ/100.

Υποθέτω κάποιον ρόλο, δεν ξέρω πόσο μεγάλο, παίζει και το βάρος των επιβατών. Π.χ. ο Specialized είχε δηλώσει παλαιότερα ότι μαζί με την συνεπιβάτη του ζυγίζουν 115 κιλά. Δηλαδή πάει δικάβαλος κυριολεκτικά όπως εγώ πάω μονοκάβαλος. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ένα προς ένα, λογικά με περισσότερο βάρος το μηχανάκι πρέπει να κάψει περισσότερο για να βγάλει τα ίδια άλογα.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #1244 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 03:02:22 πμ
Αεριος συγνωμη αλλα τα μαθηματικα σου δεν ειναι απλα μαθηματικα αλλα ειναι του τρακλερ τα μαθηματικα
Με καταναλωση 12 λιτρα στα 200 χιλιομετρα η αυτονομια δεν περνα τα 350 χιλιομετρα που λες οτι επικαλουμε αλλα φθανει τα 316 περιπου
Διοτι στα 18 λιτρα ειναι 300 χιλιομετρα πως βγαζεις λοιπον τετοια μαθηματικα;

...

Έχεις δίκιο γιατί έβαλα 21 λίτρα ντεπόζιτο (πάει καιρός από το τελευταίο γέμισμα που έκανα σε ΤΑ). Και πάλι τα 317 είναι πολλά για τις ταχύτητες που λές

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #1245 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 03:07:03 πμ
Πόσες φορές θα το πούμε οτι απαγορεύονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι χαρακτηρισμοί;

Τι θέλετε, να τα διαγράψουμε όλα;

Διέγραψέ τα να ξεκινήσουμε απο Μηδενική Βάση!  :2hysterical: :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1246 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 03:11:00 πμ

νικο πολλας καις!παρα πολλα.
βαλε μπουζι ιριδιου και φιλτρο K&N να μειωθει η καταναλωση.
μα με το μεγαλυτερο μερος της διαδρομης με 120 χλμ και να καιει τοσο?αισχος!

Υποθέτω κάποιον ρόλο, δεν ξέρω πόσο μεγάλο, παίζει και το βάρος των επιβατών. Π.χ. ο Specialized είχε δηλώσει παλαιότερα ότι μαζί με την συνεπιβάτη του ζυγίζουν 115 κιλά. Δηλαδή πάει δικάβαλος κυριολεκτικά όπως εγώ πάω μονοκάβαλος. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ένα προς ένα, λογικά με περισσότερο βάρος το μηχανάκι πρέπει να κάψει περισσότερο για να βγάλει τα ίδια άλογα.

εγω παντα δικαβαλος ειμαι.ασχετα αν ειμαι μονος πανω στην μηχανη. :goofy:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1247 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 03:12:39 πμ
Υποθέτω κάποιον ρόλο, δεν ξέρω πόσο μεγάλο, παίζει και το βάρος των επιβατών.

Ολα παίζουν , εγώ κ επειδή ανεφερα την περίπτωσή μου πρίν, είμαστε στα 140 κιλά και οι δύο.

Ακόμα κ η σωστή πίεση στα λάστιχα εχει να κάνει με την κατανάλωση, ακόμα κ η μετωπική επιφάνεια, δλδ γνήσια η ψηλή ζελατίνα κλπ.
Ομως μην αρχίσουμε πάλι να την ψειρίζουμε την μαιμού . :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1248 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 03:13:23 πμ
Διέγραψέ τα να ξεκινήσουμε απο Μηδενική Βάση!  :2hysterical: :2hysterical:

ναι ετσι.να ανοιχτουν νεοι οριζοντες.
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1249 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 04:37:58 πμ
Αντρέα άσε τους άπιστους, αφού έχεις όρεξη για μετρήσεις και ρυθμίσεις, θα τη βρης την άκρη!

Λοιπον την επομενη φορα θα μετραω λεπτα ποσα λεπτα παω με 130 ποσα με 140 ποσα με 150 και ποσα με 170 αν ειναι δυνατων!!!

Όλα είναι δυνατά: Κοίτα την ώρα που ξεκινάς και την ώρα που φτάνεις. Έτσι θα βρης τον χρόνο ταξιδιού. Με το χρόνο και την απόσταση θα βρης τη ΜΕΣΗ ταχύτητα ταξιδιού. Αυτό θα βοηθήσει πολύ και εσένα και είναι κάπως πιο αντικειμενικό από το πάω με 170, 150, 130 κλπ. Ο Πάδης αν έχεις διαβάσει δίνει μια κατανάλωση και διευκρινίζει: ".. με τον τρόπο που οδηγώ εγώ". Όσοι τον γνωρίζουν ή έχουν πάει ταξίδι μαζί του, κάτι καταλαβαίνουν, εμείς;

Την επομενη φορα που θα μετρησω θα παρω μοιρογνωμονιο ανεμομετρο χρονομετρο και οτι αλλο χρειαζεται για μια σωστη μετρηση...

Αν η διαδρομή δεν είναι κλειστή, (πίστα πχ.) σίγουρα χρειάζονται και αυτά!  Δεν πιστεύω ότι καίει κάποιος Κόρινθο Τρίπολη και Τρίπολη Κόρινθο το ίδιο.

Δες και αυτά που γράφει ο Γκόικο για βάρος, μετωπική επιφάνεια κλπ. Και καλές μετρήσεις.

..Εκτός κ αν ο σπινθήρας τους ''καίει'' καλύτερα κ περισσότερη ποσότητα καυσίμου αυξάνοντας την απόδωση του κινητήρα αρα κ εμείς με την σειρά μας στρεφουμε το δεξί μας χερι λιγότερο και ετσι έχουμε οικονομία.

Ακριβώς έτσι λεβέντη μου. Το πόση βενζίνη θα μπει το κανονίζει το χέρι μας, το πόση θα καεί οφείλεται και στην ποιότητα του σπινθήρα, αλλά δεν νομίζω να είναι μετρήσιμη η διαφορά για μετρήσεις "από γέμισμα σε γέμισμα".

η 5η  με 11238.99 στροφες/ωρα * 2.04 μετρα δίνει : 22.927 χλμ ανά 1000στρ/λ

Αυτό βρε όργιο το βρίσκεις στη βίβλο, ή στο φυλλάδιο της μοτοσυκλέτας! :evil5:

Πάει χάλασε κόσμος!  :director: ΓΚΑΖΟΦΟΝΙΑΑΑΑ!
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 04:43:10 πμ by γκ »

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!