παμε αλλη μια φορα σε μια τελευταια προσπαθεια μπας και καταλαβεις οτι εδω μεσα σπανιζουν οι ανθρωποι που ετσι για χαβαλε προσπαθουν να αναιρεσουν τα λεγομενα αλλων και μαλιστα ανθρωπων που δεν γνωριζουν. ή μηπως γνωριζουν?

ξεκινας λεγοντας το παρακατω
Να δηλωσω και εγω την εμπειρια μου μεχρι τωρα λοιπον στην μεση ο δεικτης βενζινας εδειχνε οταν εκανα περιπου 150 χιλιομετρα
Αλλαξα μπουζι ιριδιου και φιλτρο αερος Κ&N και ο δεικτης στην μεση παει αφου κανω 180-190 χιλιομετρα
Θα μετρησω οσο καλυτερα μπορω στην μεση παντος περνει 11.50 λιτρα
μιλας δλδ για μια μειωση της ταξης του σχεδον 1,5 λιτρου /100 χωρις καν να αναφερεις σε τι συνθηκες.
δεν εχει και καμια σημασια οι συνθηκες γιατι απο μονο του το πραγμα φωναζει οτι κατι δεν παει καλα,δεν παιζει να εχεις μειωση 1,5λιτρο/100 μονο με αυτες τις αλλαγες.
επειδη ομως γραφεις για 150 χλμ στην μεση του δεικτη,τυχαινει και μενα αρκετες φορες να εχω τετοια καταναλωση,υποθετω λοιπον οτι οδηγεις οπως εγω περιπου και στην εθνικη πας με πανω απο 140 συνεχως,οπως εγω συνηθως.
και παλι ομως τετοια μειωση στην καταναλωση δεν μπορει να υπαρξει με αυτες τις αλλαγες μονο,ειδικα σε τετοιες ταχυτητες.
παμε παρακατω
Σημερα μετρησα ξανα μετα την αλλαγη μπουζι ιριδιου και φιλτρου Κ&N οπως εχω πει ποιο πανω με 2ατομα ταχυτητες 130-170 και μερικα χιλιομετρα εντος πολεως παντα 2καβαλο και χωρις να θελω να κανω οικονομια με τιποτα εβγαλα 202 χιλιομετρα με 12 λιτρα βενζινα
Τα οποια να σημειωσω πριν τα 200 χιλιομετρα τα εβγαζα με 14-15 λιτρα καθε φορα γιατι εκει γεμιζα
Τεραστιες διαφορες εχω δει μεχρι στιγμης θα ενημερωσω ξανα οταν μετρησω ξανα
εδω μας λες για πρωτη φορα οτι εισαι και δικαβαλος και οτι σε ταχυτητες ταξιδιου 130-170 -
δεν μιλας πουθενα για ανοιγμα μερικων δευτερολεπτων- χωρις μαλιστα να θες να κανεις οικονομια,εχεις καταναλωση 6 λιτρα/100,ενω πριν ειχες περιπου 7,25/100.
μιλας για τεραστιες διαφορες και θα επρεπε να εχεις ηδη καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα.
σε ρωταω παλι μηπως κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα γιατι αυτα που γραφεις ειναι απιστευτα.
δικαβαλος με 130-170 και εβγαλες καταναλωση 6/100?
νομιζω οτι κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα.
απαντας
Πολυ σωστα εχω υπολογιση οπως τα λεω ειδα τρομερη διαφορα στην βενζινα και στα χιλιομετρα που βγαζω μιλαμε αλλη μηχανη οσον αφορα την καταναλωση στους δικους μου ρυθμους με 2 ατομα και οχι κατω απο 6000 στροφες
Οσον αφορα την δυναμη της μηχανης δεν ειδα κατι το ιδιο μου φενετε
Και εγω δεν περιμενα τετοια αλλαγη με μπουζι ιριδιου και φιλτρο KN μονο
Ta pilot screws ειναι στις 3 στροφες ολοκληρες εννοειτε
Οποιος θελει να δωσει αυτην την μηχανη γιατι καιει πολυ ας δοκιμασει και αυτος...
Εγω ειχα (τρελαθει)γιατι περναγα παντα τα 7-7.5 λιτρα με την οδηγηση που κανω...
Και οποιος δεν με πιστευει προτεινω εκδρομη μονεμβασια
να το δει με τα ματια του
Μετα τα μπλοκα γιατι τωρα δεν περνα τιποτα
εδω λες οτι δεν πεφτεις κατω απο 6000 σαλ -και μεσα στην πολη αραγε?- αλλα δεν λες και ποσο ψηλα πας.δινεις μονο το κατω σημειο.
λες οτι δν ειδες καποια διαφορα
αρα πως επεσε η καταναλωση?
ουτε εσυ δεν πιστευεις αυτα που λες -οπως γραφεις- και καλα κανεις.εδω εισαι σωστος.
ερχεται ο φιλος σαλονικιος -συγνωμη δεν θυμαμαι το ονομα- και σου ξαναλεει αυτα που σου γραφω και εγω.
Ανδρεα, νομιζω εισαι ο μονος που αναφερει τετοιες διαφορες με αλλαγη σε μπουζι ιριδιου+φιλτρο...διορθωστε με αν κανω λαθος....
Ποσο σου στοιχισαν αν επιτρεπεται ?
εισαι ο μοναδικος που βλεπει τετοιες διαφορες.σε ενα κλαμπ 10+ ετων με τοσες δεκαδες μελη,εισαι ο πρωτος που βλεπει κατι τετοιο.
ξαναγραφω οτι κατι δεν εχει παει καλα.
οι καταναλωσεις που περιγραφεις ειναι λιγο μακρυα απο την "πραγματικοτητα" μεταξυ αρκετων μελων τουτ συλλογου και του φορουμ.
φανταζομαι καταλαβαινεις οτι ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψουμε αυτο που γραφεις.
οχι γιατι θες να πεις ψεμματα η να μας κοροιδεψεις.
απλα ακουγεται καπως περιεργα.
τωρα αν εσυ εχεις πετυχει το τελεια ρυθμισμενο και καλοσυντηρημενο ΤΑ,φτου να μην το ματιασουμε.
μαλιστα λεω οτι δεν θεωρω οτι το κανεις σκοπιμα αλλα καπου κατι συμβαινει.
εδω λες οτι εχεις δει μειωση στην καταναλωση 1.25/100 με τις ταχυτητες που αναφερεις.εδω μιλας για 6000 στροφες αλλα για τις ταχυτητες που αναφερεις,δλδ 130-170.χωρις να λες οτι 170 πας για λιγο μονο η οτιδηποτε αλλο.
Θα ηθελα να καταθεσει καποιος που εχει κανει αυτες τις 2 αλλαγες που εκανα εγω απλα και να μας πει και αυτος απο προσωπικη του εμπειρια τι διαφορες ειδε και τι μετρησεις εχει κανει...
Δεν βλεπω καποιον να μιλα οτι εκανα και εγω αυτες τις αλλαγες και δεν ειδα τιποτα η ειδα κατι.
Εμενα το μηχανακι ειπα πριν τις αλλαγες η καταναλωση μου ηταν 12 λιτρα στα 150 χιλιομετρα περιπου και τωρα ειναι 12 λιτρα στα 200 χιλιομετρα με τις ταχυτητες που λεω.
Καταλαβενω το να μην εχει κανει την αλλαγη αυτη και να μην το πιστευεις αλλα απο την αλλη δεν βλεπω καποιον που να την εχει κανει και να του φενετε απιστευτο και εκεινου...
Εγω προτεινω ανεπιφυλακτα να χαλασετε αυτα τα χρηματα και να κανετε τις αλλαγες αυτες θα εκπλαγειτε ευχαριστα
μαλιστα προτεινεις να κανουμε ολοι αυτες τις αλλαγες και θα εκλαγουμε ευχαριστα.
δλδ ολοι θα δουμε μειωση 1,25/100.
δεν μπορει να μην καταλαβαινεις οτι κατι τετοιο δεν μπορει να γινει πιστευτο.
εδω σου περιγραφω τι βλεπουν ολοι στην ΤΑ.προσπαθω να σου δειξω οτι κατι δεν παει καλα.
δεν παιζει να μειωθει η καταναλωση 2 λιτρα/100 χλμ με τα μπουζι.απλα ειναι αδυνατο.
και αλλοι εχουν βαλει μπουζι ιριδιου αν θυμαμαι καλα και δεν ειπωθηκε ποτε τιποτα για τετοια μειωση στην καταναλωση.
φιλτρο K&N εχω και εγω αλλα μαλλον αυξανει την καταναλωση παρα την μειωνει.
τα 6 λιτρα το ΤΑ τα καιει στα 130 χλμ δικαβαλος.
στα 130+ και μεχρι 170 καιει παραπανω.εκτος αν μιλαμε για ενα ανοιγμα μερικων δευτερολεπτων μεχρι τα 170.
και μιλαω για πρωτη φορα για ανοιγμα μερικων δευτερολεπτων.
παμε παρακατω,αρχιζει να εχει ενδιαφερον.
Τα 170 με στιγμαια ανοιγματα των 2-3 χιλιομετρων εννοειτε δεν ειπα ποτε οτι παω ολο με 170
επι το πλειστον με 130 140 150 τα περισοτερα χιλιομετρα
Εγω ξερω οτι ειχα κοκκινο στον δεικτη βενζινας απο τα 200 χιλιομετρα και τωρα στα 200 χιλιομετρα δεν πεφτει απο την μεση με την ιδια οδηγηση
Δεν ειπα οτι επεσε 2 λιτρα τα 100 με μπουζι μονο ειπα οτι αλλαξα και φιλτρο
Ισως φταιει και ο παραγοντας που ειδα στην δικη μου μηχανη τοσο διαφορα οτι ειχε πριν παραπανω καταναλωση απο το φυσιολογικο απο το σχεδον βουλωμενο φιλτρο αερος που ειχα επανω
Το οτι λες δεν παιζει να μειωθει η καταναλωση τοσο απλα σε φερνει σε ευθεια αντιπαραθεση μαζι μου με αυτο που λεω και το εχω δει στην πραξη
Εγω καταλαβενω οτι μιλαω με γεγονοτα και εσυ με εικασιες ειναι δικαιωμα σου να εχεις τις αμφιβολιες σου αλλα δεν ειναι ευγενικο απλα να αμφισβητεις αυτο που λεω ετσι απλα επειδη δεν το πιστευεις
Αν θες λοιπον να αντιπαρατεθεις καντο με επιχειρηματα εγω σε προκαλω να το δεις στην πραξη ενω εσυ μου λες ταχαν βαλει και αλλοι αλλα δεν θυμαμαι καλα κτλ κτλ το λοιπον πολλα ειπα δεν λεω αλλα 
εδω λοιπον για πρωτη φορα μιλας για στιγμιαιο ανοιγμα στα 170 -αρα χωρις ουσια- και επισης για πρωτη φορα λες οτι το φιλτρο ηταν ταπωμενο.
πραγμα το οποιο ισως να ευθυνεται για την αυξημενη καταναλωση που ειχες πριν.
αρα δεν ειδες μειωση απο τα μουζι ιριδιου και το K&N φιλτρο,ειδες μειωση γιατι το μοτερ ηρθε σε νορμαλ συνθηκες που θα γινοταν κα με απλα μπουζι και μαμα φιλτρο.αρα λοιπον πεταμενα λεφτα ισως τα εξτρα χρηματα.
λες μαλιστα οτι η μειωση δεν ειναι μονο απο τα μπουζι αλλα και απο το φιλτρο.δλδ εξακολουθεις να πιστευεις οτι εβαλες μπουζι ιριδιου και φιλτρο ελευθερο και ειχες μειωση 2 ή τελος παντων πανω απο 1λιτρο/100.
δεν εχεις παρει χαμπαρι τι σου λενε 2-3 ανθρωποι εδω μεσα.
παραλληλα,αντι να αναρωτηθεις γιατι σου λενε 2-3 οτι κατι δεν παει καλα,εσυ ανακαλυπτεις προθεση αντιπαραθεσης απο μερους μου μονο.
με ηξερες και απο χτες?
εγω σε ξερω?γιατι να θελω να αντιπαρατεθω?
αρα λοιπον τα 170 φευγουν απο την συζητηση.
με 130?με 140? ή με 150?
τι θελω να πω.μικρα ανοιγματα στα 150 δεν παιζουν τοσο ρολλο οταν απο τα 200 χλμ αποστασης ταξιδιου,τα 160 τα κανεις με σταθερα 130χλμ .
να δεις που στο τελος στα λογια μου θα ερθεις.
στα 130 χλμ ταχυτητα δικαβαλος εισαι λιγο κατω απο τα 6 ή λιγο πανω.αναλογα τις συνθηκες,το που εβαλες βενζινη,αν ο δρομος εχει ανηφορα και με τι ταχυτητα την ανεβηκες κτλ.
απλα πριν κανεις τις αλλαγες που εκανες,μαλλον δεν ειχες μετρησει σωστα.

εδω σου γραφω οτι το 170 το βγαζουμε απο την μεση και μαλλον μιλαμε για λογικες καταναλωσης ΤΑ αν η ταχυτητα ταξιδιου ειναι τα 130 και 1-2 ανοιγματα μεχρι τα 150+
παρακατω αναφερεις κατι σαχλα για ανεμοδουρια,ανεμοπτερα και δεν ξερω τι αλλο τα οποια ειναι ειρωνεια οποτε και εγω αρχιζω μετα να μιλαω αναλογος.
βλεπω εντωμεταξυ οτι ανεφερες βουλωμενο φιλτρο και μαλλον καπου εκει ειναι το θεμα μας.
αρχιζω να ελπιζω θα καταλαβεις το λαθος και ολα θα ειναι ωραιακαι καλα.
γραφω και ενα σεντονι για το ολο μπερδεμα θελωντας να συνοψισω.
ερχεται ο specialized
Ηρεμία! Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, απλά ο Τράκλερ προσπαθεί να σου πει ότι μάλλον κάποιο λάθος κάνεις στην μέτρηση (άρα συνέχισε να μετράς) ή ήσουν πριν πολύ πάνω στην κατανάλωση.
Η δική μου εμπειρία, με ψεκαστό Τρανσάλπ, είναι ότι με το K&N φίλτρο είδα σίγουρα μικρή μείωση της κατανάλωσης (0,1 του λίτρου περίπου). Στα 130 καίω περίπου 5 παρά κάτι λίτρα (4,7-5 πάντα δικάβαλος και ανάλογα τις βαλίτσες και άλλα μαραφέτια που κουβαλάμε) μετρημένα σε διαδρομές από Αθήνα προς Λαμία και ανεφοδιασμό στη Λαμία.
να πει οτι ακριβως προσπαθω να σου πω.
ερχεται ο θανασης
Εγώ είμαι πιο άπιστος από τον Τρακλερ γιατί δεν πιστεύω ούτε ότι καίει τόσο αλλά ούτε ότι πάει 170 δικάβαλο. Αυτό που προσπαθεί να σου πεί ο Παναγιώτης φίλε Ανδρέα είναι ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είχαμε ή έχουν ακόμα ΤΑ και κάποιοι (όπως ο υπογράφων) περάσαμε αρκετά 24ωρα με δοκιμές και ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων και τα μπουζί ιριδίου. Τις καταναλώσεις που γράφεις στις ταχύτητες που αναφέρεσαι δεν τις είδε κανείς μας. Πληροφοριακά το δικό μου ΤΑ ήταν σχεδόν καινούργιο όταν το έδωσα μαζί με τα μπουζί ιριδίου γιατί στα ταξίδια στη εθνική δικάβαλος με ταχύτητες 130 - 140 μου έκαιγε 6.5 - 7 λίτρα και με τις βαλίτσες σταθερά με 140
παιρνούσε τα 7.
Sent from my iPad using Tapatalk
να σου πει οτι βρε αδερφε,κατι δεν εχει γινει σωστα.μονο εσυ εχεις δει τετοια νουμερα.
εσυ εκει,τα δικα σου
1. η ταχυτητα του gps με το κοντερ μου εχει διαφορα 6 χιλιομετρα προς τα πανω το κοντερ
2.Δεν καυχηθηκα ποτε για τα χιλιομετρα που παει το τρανσαλπ μου
3.το οτι δεν ειδες φιλε αεριος διαφορα εσυ δεν σημαινει οτι δεν ειδε κανεις ειδα εγω τι να κανουμε τωρα<---το θεμα ειναι οτι μονο εσυ την ειδες.
4.το τρανσαλπ με δικαβαλο και βαλιτσα πισω πιανει 170 χιλιομετρα μαλλον θα εχει προβλημα το δικο σου;)
5 τρακλερ σιγα μην κανω και γιογκα 
Παιδια ο καθενας λεει τα δικα του ο ενας λεει εγω με φιλτρο ειδα μειωμενη καταναλωση ο αλλος ειδα αυξηση
Το θεμα ειναι τι βλεπω εγω στο δικο μου μηχανακι το να μην το πιστευεις ειναι δικαιωμα σου το να αμφισβητεις ομως αυτο που ειδα εγω και να λες οχι δεν το ειδες ειναι ευθεια αντιπαραθεση εγω αυτο λεω καποιος δεν το καταλαβενει ομως
και γραφεις και στο τελος οτι ειναι αντιπαραθεση επειδη δεν πιστευουμε αυτο που λες και σε αμφισβητουμε.
μα με αυτα που γραφεις ειναι πολυ λογικο να σε αμφισβητει καποιος.
ερχεται ο αλεξης
Στην συνέχεια, κακώς διαμαρτύρεσαι γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ο καθένας σχολιάζει με βάση αυτά που διαβάζει. Αν εσύ άλλα γράφεις και άλλα εννοείς ή άλλα ισχύουν, υπάρχει πιθανότητα να μην σε παίρνουν στα σοβαρά.
μπας και παρεις χαμπαρι αλλα ματαιος κοπος.εσυ εκει να θες να βλεπεις αντιπαραθεσεις και νεραιδες με νυχτεριδες.
ενταξει ο καθενας οπως βολευεται,μην σου χαλαμε την ζαχαρενια.αλλα οχι και να λες οτι θες.
για τα ελευθερα φιλτρα τωρα
ειναι καπως αναμενομενο με ενα ελευθερο φιλτρο και υπο συνθηκες να υπαρχει μειωση καταναλωσης,αφου περνα (?)περισσοτερος αερας και ως αποτελεσμα φτωχαινει το μειγμα,αφου τα καρμπυρατερ δεν εχουν μεταβλητη ρυθμιση οπως τα ψεκαστα.
αλλα η διαφορα πρεπει να ειναι τοσο μικρη που δεν μετριεται.αλλιως δεν θα ανεβαζε θερμοκρασια το μοτερ?δεν θα ειχε μειωμενη αποδοση σε μεγαλο βαθμο? αρα ασημαντη διαφορα.
εγω εβαλα τετοιο φιλτρο γιατι ειχε τοτε πολυ μικρη διαφορα με το μαμα και τοτε ηθελα 3 φιλτρα στα 2 χρονια.
επισης μου αρεσει και ο ηχος που κανει ο οποιος ειναι και η αιτια για την αυξημενη καταναλωση.
σε ρυθμους πολης πεφτουν ξερογκαζιες και ανουσιες επιταχυνσεις μονο και μονο για να ακουω τον ηχο.
για αυτο ανεφερα αυξημενη καταναλωση.
πριν πολλα χρονια (τις καλες εποχες) σε αυτοκινητο με ψεκασμο και ενα σκασμο μεταβαλλομενες ρυθμισης εκανα πανω στο δυναμομετρο μετρησεις
3 φορες με μαμα φιλτρο
3 φορες με ελευθερο φιλτρο
3 φορες χωρις καθολου φιλτρο
πηρα τον μεσο ορο απο καθε σετ μετρησης και εβαλα κατω τις καμπυλες για συγκριση
την πιο γεματη συνολικα καμπυλη την ειχε το μαμα φιλτρο.
τα υπολοιπα αλλου κερδιζαν αλλου εχαναν.
αν οντως ηταν καλυτερα τα ελευθερα "αγωνιαρικα" φιλτρα δεν θα τα εβαζαν οι εταιριες απο το εργοστασιο?
αυτα λοιπον για να μην λες οτι ντε και καλα θελουμε να σε αμφισβητησουμε.
αν τωρα εσυ παλι δεν παρεις χαμπαρι και βλεπεις παραμυθια και νεραιδες και νομιζεις οτι ολοι ειναι εναντιον σου,δικαιωμα σου.
αλλα φιλε μου καλε,πρεπει να καταλαβεις οτι μας λες μ@λακιες.