Αν δεν γνωρίζεις μηχανικό , ζητας απο καποιον σύντροχο εδώ μέσα που να βρίσκεται στην περιοχή σου να πάτε να το δείτε παρέα , η πάς σε κάποιο εξουσιοδοτημένο της Χόντα στην περιοχή σου .
Για οτιδήποτε θες να μάθεις το φόρουμ εδώ είναι μια εγκυκλοπαίδεια για το μηχανάκι αυτό , πχ για την φθορά του αξονα μπορείς να διαβασεις εδώ:
https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=23273.0η να δώσεις στο ψαχτήρι πχ καρέ αξονα , κ να σου βγάλει πολλά αποτελέσματα .
Ο άξονας απο οτι έχω καταλάβει τρώγεται απο λάθος ρύθμιση της αλυσίδας . Δεν ξέρω και αν απο κακή χρήση δεν είμαι σίγουρος .
Επειτα είναι θέμα συντήρησης , δλδ αν σου φαγωθεί το καρε του γραναζιου κ το αφήσεις καιρό επειδη θα έχει κενα με το αντίστοιχο του άξονα θα προκαλέσει ζημια.
Τα λ7 δεν παίζουν ρόλο , ενα καλό κ προσεγμένο μηχανάκι δεν έχει κόστος , δλδ αν εσύ που δεν ξέρεις πάρεις ένα χρέπι τότε θα στα φανε τα συνεργεία σίγουρα . Το θέμα είναι να μην πληρώσεις ακριβά ενα χρέπι.
Κάθε χρόνο ενα μηχανάκι κανει λογικά τα μισά χιλιόμετρα απο ένα αυτοκίνητο , δλδ ενα μοντελο του 2001 σε 20 χρόνια θα έχει πάνω απο 100.000χλμ λογικά .Τώρα αν αυτός που το έχει το έχει για βόλτες κ χαβαλέ κ δεν το χρησιμοποιεί χειμώνα αλλά μονο όταν ανοίξει ο καιρός , τότε θα κανει όπως εγω

το πολύ 3000χλμ το χρόνο δλδ τα μισά .
Ομως μηχανάκι 20 ετίας με 30000 χλμ δεν πιστευω οτι θα βρείς . Επειτα τι να το κανω ενα μηχανάκι που εχει 30.000χλμ κ του αλλάζουν λάδια με οτι φθηνότερο υπάρχει κ αυτό όταν το θυμηθουν , με ενα μηχανάκι που εχει 80.000χλμ κ είχε όλα τα σερβις στην ωρα τους?
Μπορείς να μπείς στο ΦΒ στο "Αγοραπωλησίες HONDA TRANSALP & αξεσουάρ" κ να δείς και εκει μηχανάκια, η να ρωτήσεις πάλι στο ΦΒ στην ομάδα μας
Hellas Transalp Club που εχει 4.200 μέλη αν πωλείται καποιο μηχανάκι .Ιως και εδώ στο φόρουν να εκκρεμεί καποια αγγελια στις Πωλήσεις .
Τι αλλο να προσέξεις ? Δίσκους μπροστα κ πίσω να μην είναι τελειωμένοι σαν τσιγαρόχαρτο , ενδειξη οτι ο αλλος η ηταν γκάζι φρενο μια ζωή η αφου το ελιωσε το δίνει για να το ξεφορτωθεί, να λειτουργουν ολα σωστα , διακοπτες , τσοκ, φωτα , τον κινητήρα αν εχει τπτ διαρροές σε λάδι ειδικά στην φλάτζα στο ψευδοκάπακο του πίσω κυλίνδρου η σημαδια απο ψυκτικό υγρό που καθαρίστηκε πρόχειρα.
Το μόνο που δεν κοιτάζω οταν αγοράζω μηχανάκι είναι τα λάστιχα, εχω δική μου προτίμιση και πάντα τα αλλάζω .
Τώρα γιατι το δίνουν ? αλλοι βαριούνται κ αλλάζουν μηχανάκια σα τα πουκάμισα, εχω πχ φίλο που άλλαζε μηχανάκι κάθε Ανοιξη οταν τον γνώρισα είχε ηδη καβαλήσει 27

, αλλοι παίρνουν μηχανάκι άλλης κατηγορίας, αλλοι τα κονομάνε κ πάνε σε κατι καινουργιο , και δυστυχώς μερικοι το έχουν τελειώσει και επειδη θελει πολλά για να το μαζέψουν το σπρώχνουν να γλυτώσουν .