Hellas Transalp Forum

Ψάχνω πρώτη μηχανή TA 600-650

drsperker · 13878

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #50 on: Κυριακή 25 Ιούλιος 2021, 08:19:05 πμ
Οπως τα λέει ο Παντελής , όλα παίζουν , κάποιος το δίνει επειδή το έχει σκορπίσει , βαζει κ ενα σετ λάστιχα να σου κλείσει τα μάτια κ πέφτεις μέσα .

Αυτό που απαιτείται είναι μηχανικός κ κάποιος να το οδηγήσει, ενα έμπειρο άτομο θα ακούσει θορύβους , θα αισθανθεί τον λεβιέ ταχυτήτων , θα ακούσει την αλυσίδα, θα καταλάβει το τιμονι αν θέλει ρουλεμάν,  σίγουρα πολλά περισσότερα απο κάποιον που το βλέπει κ το καβαλάει για πρώτη φορά.

Οπότε , για να μην μακρυγορούμε , ξεκινάς να βλέπεις μηχανάκια , να συζητας με τους ιδιοκτήτες κάνοντας οτι δεν ξέρεις κ πολλά .
Τραβάς κ φωτό απο σημεία που σου έκαναν εντύπωση, και μας γράφεις τι σου είπαν η τι είδες κ σου αρεσε η όχι .

Ετσι θα αποκτήσεις μια κάποια εμπειρία και μια άποψη που θα σε βοηθήσει.

Το λίνκ απο εδώ μέσα με την φθορά του κεντρικου άξονα το διάβασες? είδες τις διάφορες φωτό ωστε να ξέρεις τι παίζει?

Ολα τα άλλα περιστρέφονται στην σφαίρα της θωρητικής προσέγγισης του θέματος κ θα συζητάμε για μήνες  κ ακρη δεν θα βγεί. :2hysterical:

Και το βασικότερο , υπάρχει κάπου εδώ μεσα οδηγό αγοράς μεταχειρισμένου αλλά δεν θυμάμαι που , και γράψε στο ΦΒ οτι ζητας μηχανάκι .
Αν κ εκεί είναι κάθε καρυδιάς καρύδι γραμμένο, περισσότερο θα ενδειαφερόμουν για μηχανάκια απο παιδιά εδώ μέσα που τα ξέρω .

Φίλος πούλησε πριν 10 μερες το μηχανάκι του 1800 ευρω μοντέλο του 2004, κ αυτό το μηχανάκι το ήξερα κ μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για αυτό , το μόνο που χρειάστηκε ηταν μια μπαταρία αφου ηταν 2,5 χρόνια αραγμένο.
Μη χάνεις τέτοιες ευκαιρείες.

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #51 on: Κυριακή 25 Ιούλιος 2021, 08:46:28 πμ
καλα παιδες και ενας εμπειρος μηχανικος μεχρι ενα σημειο μπορει να δει και να ακουσει γιαυτο επιλεγουμε μηχανες που τα μοτερ τους ειναι σκυλια,μοσχοπουλημενα και βρισκεις ανταλλακτικα παντου και παντα οικονομικα για παν ενδεχομενο...

και εγω ειμουν αυστηρα κατα  του μεταχειρισμενου αλλα πλεον δε νομιζω να ξανα παρω καινουργιο αν καποτε μου περισσευουν γιατι οσο και να προσεχεις ανα πασα στιγμη μπορει να σου τι κανουν σμπαραλια ειτε απο τι πρωτη μερα,μηνα/ες,χρονο/ια

εμενα μου ετυχε η στραβη με τι στραβη μετα απο 10 χρονια (επειδη νομιζε οτι εχει παντου προτεραιοτητα) αν γινοταν πιο νωρις θα την εκλαιγα πιο πολυ

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Κυριακή 25 Ιούλιος 2021, 17:24:24 μμ
Να σου πω Βασίλη , και εγώ μπορώ να δείξω στον Χρήστο ενα δύο πράγματα που συνήθως πονάνε αυτά τα μηχανάκια ,
Πχ να του πώ οτι αν βαλεις το χεράκι σου δεξιά και πίσω απο τον πίσω κυλινδρο χαιδεύοντας την φλάτζα του ψευδοκάπακου και δείς λαδάκι τότε θέλει αλλαγή η φλάτζα , κ τι θα καταλάβει δλδ το παληκάρι? αν δεν του δείξω την παρακάτω φωτό?

Ετσι θα ξέρει οτι αυτή η μαύρη γραμμή στον κινητήρα που δείχνει το βελάκι είναι η φλάτζα κ οτι επάνω απο αυτήν είναι το ψευδοκάπακο , κ οτι μια τετοια ζημια σημαίνει ενα κόστος επισκευής κάπου 60-80 ευρω .

Επειτα όλοι ξερουμε το θέμα με την τρόμπα νερού  που δεν παίρνει γιατρειά κ εχει κόστος καπου 250 ευρω , αν δλδ σκύψει κάτω απο τον κινητηρα και δεί υγρασία σε αυτην εδώ την τρύπα που του δείχνω πάλι με το βελάκι , απλά την έκαστσε την βάρκα . :2hysterical:

Η αν δεί κατι τέτοιο

Θα πρέπει να πληρώσει απο 50 εως 100 ευρω για να το επισκευάσει, ;D

Η αυτό που λέγαμε πριν για τον άξονα , θα σε αφήσει ο άλλος να βγάλεις λεβιέ ταχυτήτων και το πλαστικό καπάκι για να φτάσεις εδώ :

Για να δείς την κατάσταση του γραναζιού και το άξονα

Ωστε γυρίζοντας σπίτι μετα την αγορά να μην δεί κατι σαν αυτα :

Aντι να γίνει λοιπόν ο καθε αγοραστής μηχανικός , απλά παίρνει μαζί του ενα μηχανικό που να ξέρει το μηχανάκι κ που αυτός σίγουρα θα ξέρει
τι να κοιτάξει.

Kαι μιλάω για βλάβες απο φυσιολογική φθορά ετσι? η τρόμπα νερού η η φλάτζα δεν είναι λόγω τρόπου οδήγησης η οδηγού , είναι 2-3 πραματάκια που βγάζει το μηχανάκι απο την χρήση .
Ο άξονας ναι , είναι απο λάθος ρύθμιση αλυσίδας , αλλά ισως την εκανε το μαστόρη ισως και ο ιδιοκτητης .

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Κυριακή 25 Ιούλιος 2021, 18:46:33 μμ
Σιγά μην σε αφήσει κανείς να ανοίξεις το καπάκι του μπροστά γραναζιού.

Παύλος Καρούμπης

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #54 on: Δευτέρα 26 Ιούλιος 2021, 10:26:23 πμ
Παιδες ειμουν διαβασμενος και οχι μονο με αφησε να το ανοιξω αλλα το παλικαρι μου το εφερε και απο αθηνα, γιατι ενας φιλος που θα με πηγαινε  να δω 3-4 μηχανες περσυ του εκατσε μια στραβη και δε μπορουσε να με παει... η μηχανη ηταν φιλου του και ειχε αναλαβει αυτος να τι πουλησει γιατι ο αλλος δε μπορουσε λογο δουλειας,περνω στοιχεια του τσεκαρω και φατσα και συνολο ανθρωπου απο social,και ασφλιστικη και παμε στη φαση 2

ωπα λεω για να με ''παρακαλαει΄΄  απο χαλκιδα ενω ειναι σε ολοκληρη την αθηνα και με μοσχοπουλημενο οχημα λεω κατι βρωμαει δε παιζει...
Του κανω εξηγα του φιλου του οτι αν εχει αυτο,αυτο,αυτο κλπ  τσαμπα θα ερθεις  γιατι οι φωτογραφιες ηταν μια χαρα απο την αγγελια ,και κλεισαμε στο θα του πληρωσω τα διοδια και τα καυσιμα αλλα καλα αν ηταν κανα κολωπαιδο τα τετοα μου θα επερνε χαχαχα

Για να μη τα πολυλογο βρισκομαστε κανω το πρωτο τσεκ εγω μετα παμε στο μηχανικο μου για τα υπολοιπα και το κλεισαμε, παμε για μεταβιβαση χωρις να εχω χρηματα πανω μου που αλλως δε θα το εκανε μεσα και εγω,ερχομαστε σπιτι τον βαζω να μετρησει τα χρηματα και τον γυρναω αθηνα σπιτι του και πισω παλι στη βαση μου και αλλαζω λαδια φιλτρο που ηταν καθαρα και οχι τσιχλομαυριλα

την επομενη εβδομαδα κανονιζω γενικο service για να ξερω τι μου γινετε μιας και δεν ειχε service book,η μηχανη και πιο βαθια ηταν καλοσυντηρημενη και συμφωνα με το μαστορα ηταν ταξιδιαρικη και οχι βρασμενη στη πολη  με πραγματικα χιλιομετρα  για την ηλικια τις συμβαδιζαν ακομα και με τα κτεο

καλα θα μου πεις τετοιες περιπτωσεις σπανιζουν αλλα υπαρχουν  ειναι να μη βιαζεσαι και αν ο αλλος δεν εχει να κρυψει κατι θα σε αφησει να κανεις το <<δεκτος καθε ελεγχος που λενε στις αγγελιες>>

Νικολα τις φλατζες ψευτοκαπακων τις αλλαζουν και χωρις να κατεβει το μοτερ συμφωνα με πολλους που τις εχουν αλλαξει ετσι
η φτερωτη στην αντλια υγρων κυκλωματος ψυξης αν καταλαβα καλα που λες  τρωγεται απο πολυκαιρισμενα υγρα  και φθηνιαρικα ,φυσικα αυτο δε μπορεις να το δεις πριν την αγορα γιατι πρεπει να βγουν τα υγρα  αλλα ευτιχως μου εφυγε ενα μεγαλο βαρος οταν την ανοιξε να τι τσεκαρει στο service
« Last Edit: Δευτέρα 26 Ιούλιος 2021, 10:28:06 πμ by VaSiLiSj »

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #55 on: Δευτέρα 26 Ιούλιος 2021, 12:11:36 μμ
Πείτε γνώμες είναι κοντά μου

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/314630705-honda-transalp-650

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #56 on: Δευτέρα 26 Ιούλιος 2021, 12:34:08 μμ
καλο δειχνει απο τις φωτογραφιες Χρηστο αλλα γνωμη μου το δινει ακριβα για τοσα χρονια μηχανη...
Με τοσα χρηματα περνεις καλυτερες μοτοσυκλετες (σχετικο) η με κατι ψιλα παραπανω περνεις το 700αρι 8)

η τιμες λογο καταστασης εχουν ξεφτιλιστει μπορει να δεις παπια scooter μεχρι 300cc και να τα πουλανε 3000 € περιπου και να βλεπεις μηχανες που ουτε παπι καινουργιο δε περνεις με τις τιμες που τις δινουν... ???
« Last Edit: Δευτέρα 26 Ιούλιος 2021, 12:39:05 μμ by VaSiLiSj »

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Δευτέρα 26 Ιούλιος 2021, 17:17:35 μμ
Πείτε γνώμες είναι κοντά μου

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/314630705-honda-transalp-650

Ορμα Χρηστάρα , κ να ξέρεις το  κοκοπίνι μετράει οταν είναι κασέρι. :2hysterical:

Ολο αξεσουάρ το έχει γεμισει , λεντακια, ποτηράκια, βασεις , βολτόμετρα, αν τα εχει βαλει αυτός είναι σχετικός με το άθλημα .
Εντύπωση μου κάνει που οι βίδες στο ασημί προστατευτικό λαμαρινάκι στον λαιμό της εξάτμισης είναι αλλαγμένες η ασκούριαστες.
Εχει βασεις για πίσω βαλίτσες, λαδακια βλέπω γνήσια , κ γνήσια υγρα φρένων , κ στο τελος δείχνει το γνήσιο εμπρός γρανάζι σε σακκουλάκι , τωρα τι σημαίνει αυτό? Αλλαξε γραναζι , η προκειται να αλλάξει κ το έχει αγοράσει ? 
Εχει κ διπλό σταντ , τουλάχιστον αυτό γραφει στα εξτρα, καλό αυτο βοηθάει πολύ.
Λάστιχα πρόσφατα , παράξενο, αλλάζει λάστιχα για να στα κάνει δώρο? η αποφάσισε να το σπρώξει μετα τις 30/6/21? η είναι το τυράκι για να πέσεις στην φάκα?
Αυτό με το ΚΤΕΟ δεν ξερω τι παίζει , κάθε χρόνο εκανε τα ίδια χιλιόμετρα? 33, 35, 37, 39 ? δεν μού αρέσει ύποπτο εως πονηρό.

Οχι όμως 2500, αντε 2200 , δλδ 2000 ε και να δωσεις κ 200 για τα λάστιχα που θα τα εδεινες ετσι η αλλιώς .

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #58 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 10:49:12 πμ
Παιδια χαιρετώ  και συγνώμη για την αργή απάντηση, αλλά τρεξίματα με δουλειές και πήγα να δώ και μηχανές απο κοντά ...

Μέχρι στιγμής ότι transalp  πήγα να δώ , δέν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ το βιβλίο service και δέν καθόμουν να ασχοληθώ παραπάνω για τιμές των 2000 - 2200  - 2500 , χωρίς να ξέρω τίποτα για την προ-ιστορία του .. ( δέν ξέρω αν έκανα καλά )

Όμως ,  έχω έναν γείτονα εδώ ο οποίος είναι με μια v-strom και είδε έτσι που έψαχνα μου πε θα ψάξω και εγώ (τον είχα ξεχάσει ότι έψαχνε) και μετά πολλά , βρεθήκαμε τώρα στον μηχανικό του  που πηγαίνει τις δικές του μηχανές (15 χρόνια τώρα όπως είπε ) και αυτός εκεί στο μαγαζί απ'ότι κατάλαβα ΚΑΙ φτιάχνει μηχανές ΚΑΙ πουλάει μεταχειρισμένες .

Και έχει εκεί τώρα μια  africa twin 2001  , απο έναν ιδιώτη  ο οποίος σε αυτόν την πήγαινε για service, όπου όπως μας λέει έχει 66.000 Km , το μόνο που θέλει είναι μια μπαταρία και λάδια επειδή λέει είναι σε ακινησία για καιρό  και τίποτα άλλο ... Φυισικά υπάρχει και το βιβλίο service.

Τον ρώτησα τον μηχανικό , πρίν απο αυτόν το είχε άλλος ; Και μου λέει δέν ξέρω ,  ο γείτονας επειμένει ότι είναι πολύ καλή η μηχανή , κελαιδάει κτλπ κτλπ και τον ξέρω 15 χρόνια τον μηχανικό και άν πάει να κάνει μ@@@ θα χάσει εμένα και άλλους 4 .. ..  -  Τιμή 2400

Επειδή υπήρχε μια βιασύνη και ήταν ψιλοβραδάκι και θέλανε να κλείσουν , δέν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες επι της λεπτομέριας  και έβγαλα τις παρακάτω οι οποίες δέν είανι και ότι καλύτερο αλλά έστω. - Να τονίσω ότι δέν την οδήγησα την μηχανή λόγω ότι δέν έχει ασφάλεια όπως μου είπαν και ενημέρωσα πως άν δέν την οδηγήσω δέν μπορώ να πώ τίποτα .

https://ibb.co/n8yDjKc

https://ibb.co/gzMVj6n

https://ibb.co/WFR6vSk

Βρίσκομαι σε πολλές σκέψεις μήν είναι καμιά απάτη ... Του λέω του γείτονα , πως είναι δυνατόν να έχει 66.000Κμ μόνο  απο το 2001  και μου λέει "το ακούω" , έβαλε και το χέρι στην εξάτμηση και μου λέει δές δέν ακούγεται τίποτα μπροστά .. ούτε καμπάνες ούτε βαλβίδες... Και μου είπε σταμάτα να σκέφτεσαι πολύ γιατί όταν το σκέφτεσαι πολύ στο τέλος χαζεύει η υπόθεση..

Πείτε μου την γνώμη σας . Άν σας φένεται κάτι περίεργο , αν αν αν , ή τί άλλο να κοιτάξω , γιατί θα ξαναπάω να την κάνω βόλτα , η απο τί ακριβώς θέλετε να δείτε φωτογραφίες , ίσως και κανένα βίντεο

Ξέρω είναι άδικο αυτό που κάνω για τον γείτονα τώρα, αλλά καμιά φορά ένας άγνωστος έχει λιγότερους λόγους να θέλει να σου κάνει "κακό" απο έναν γνωστό :D

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 15:26:20 μμ

Παιδια χαιρετώ  και συγνώμη για την αργή απάντηση, αλλά τρεξίματα με δουλειές και πήγα να δώ και μηχανές απο κοντά ...

Μέχρι στιγμής ότι transalp  πήγα να δώ , δέν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ το βιβλίο service και δέν καθόμουν να ασχοληθώ παραπάνω για τιμές των 2000 - 2200  - 2500 , χωρίς να ξέρω τίποτα για την προ-ιστορία του .. ( δέν ξέρω αν έκανα καλά )

Όμως ,  έχω έναν γείτονα εδώ ο οποίος είναι με μια v-strom και είδε έτσι που έψαχνα μου πε θα ψάξω και εγώ (τον είχα ξεχάσει ότι έψαχνε) και μετά πολλά , βρεθήκαμε τώρα στον μηχανικό του  που πηγαίνει τις δικές του μηχανές (15 χρόνια τώρα όπως είπε ) και αυτός εκεί στο μαγαζί απ'ότι κατάλαβα ΚΑΙ φτιάχνει μηχανές ΚΑΙ πουλάει μεταχειρισμένες .

Και έχει εκεί τώρα μια  africa twin 2001  , απο έναν ιδιώτη  ο οποίος σε αυτόν την πήγαινε για service, όπου όπως μας λέει έχει 66.000 Km , το μόνο που θέλει είναι μια μπαταρία και λάδια επειδή λέει είναι σε ακινησία για καιρό  και τίποτα άλλο ... Φυισικά υπάρχει και το βιβλίο service.

Τον ρώτησα τον μηχανικό , πρίν απο αυτόν το είχε άλλος ; Και μου λέει δέν ξέρω ,  ο γείτονας επειμένει ότι είναι πολύ καλή η μηχανή , κελαιδάει κτλπ κτλπ και τον ξέρω 15 χρόνια τον μηχανικό και άν πάει να κάνει μ@@@ θα χάσει εμένα και άλλους 4 .. ..  -  Τιμή 2400

Επειδή υπήρχε μια βιασύνη και ήταν ψιλοβραδάκι και θέλανε να κλείσουν , δέν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες επι της λεπτομέριας  και έβγαλα τις παρακάτω οι οποίες δέν είανι και ότι καλύτερο αλλά έστω. - Να τονίσω ότι δέν την οδήγησα την μηχανή λόγω ότι δέν έχει ασφάλεια όπως μου είπαν και ενημέρωσα πως άν δέν την οδηγήσω δέν μπορώ να πώ τίποτα .

https://ibb.co/n8yDjKc

https://ibb.co/gzMVj6n

https://ibb.co/WFR6vSk

Βρίσκομαι σε πολλές σκέψεις μήν είναι καμιά απάτη ... Του λέω του γείτονα , πως είναι δυνατόν να έχει 66.000Κμ μόνο  απο το 2001  και μου λέει "το ακούω" , έβαλε και το χέρι στην εξάτμηση και μου λέει δές δέν ακούγεται τίποτα μπροστά .. ούτε καμπάνες ούτε βαλβίδες... Και μου είπε σταμάτα να σκέφτεσαι πολύ γιατί όταν το σκέφτεσαι πολύ στο τέλος χαζεύει η υπόθεση..

Πείτε μου την γνώμη σας . Άν σας φένεται κάτι περίεργο , αν αν αν , ή τί άλλο να κοιτάξω , γιατί θα ξαναπάω να την κάνω βόλτα , η απο τί ακριβώς θέλετε να δείτε φωτογραφίες , ίσως και κανένα βίντεο

Ξέρω είναι άδικο αυτό που κάνω για τον γείτονα τώρα, αλλά καμιά φορά ένας άγνωστος έχει λιγότερους λόγους να θέλει να σου κάνει "κακό" απο έναν γνωστό :D

Ξεκινάμε από τα βασικά.  66.000 χλμ. Δέν εχει. Είναι 166.000 και όλα τα πολλαπλάσια. Η ακινησία δεν είναι καλή για καμια μηχανή. Το ΤΑ 600 που ειχα το πήρα από ταξιτζη που το έβγαζε μόνο καλοκαίρι, βλάβες έβγαλε, όλες λόγω ακινησίας (ρουλεμάν τροχών, ρουλεμάν τιμονιού, τσιμουχες κλπ ). Όπως είπαμε σε προηγούμενα ποστ κοιτα το καρέ του άξονα. Πρέπει να είναι άριστο. Για εμένα είναι πολλα τα λεφτά.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #60 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 15:43:55 μμ
Ορισμενα μοτερ εχουν δεν εχουν  service book ειναι το ιδιο και το αυτο,και εγω ετσι σκεφτομουν αλλα στη transalpινα  πριν τι παρω  αρκουσαν μονο το αν τα χιλιομετρα που εβλεπα στο κοντερ συμβαδιζουν με  ολα τα αλλα που εβλεπα γιατι δεν υπηρχε service book ,περναει απο τι δικη μου εγκριση με τα οσα ξερω και μετα παω στο μαστορα τι καβαλαει βλεπει και  τα υπολοιπα που δεν εβλεπα λογο εμπειριας και μου λεει και απο εμενα  οκ θα την επερνα,φυγαμε για μεταβιβαση του λεω  8)

Ωραια η αφρικανα δε λεω  αλλα για μενα τι δινει ακριβα,ακομα και τα χιλιομετρα να ειναι πραγματικα δε μου λεει κατι οσο η ακινησια  που θα εχει φαει ολα αυτα τα χρονια οπως ειπε και ο απο πανω 8)

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #61 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 18:20:44 μμ

Ωραια η αφρικανα δε λεω  αλλα για μενα τι δινει ακριβα,ακομα και τα χιλιομετρα να ειναι πραγματικα δε μου λεει κατι οσο η ακινησια  που θα εχει φαει ολα αυτα τα χρονια οπως ειπε και ο απο πανω 8)

Ξεκινάμε από τα βασικά.  66.000 χλμ. Δέν εχει. Είναι 166.000 και όλα τα πολλαπλάσια. Η ακινησία δεν είναι καλή για καμια μηχανή. Το ΤΑ 600 που ειχα το πήρα από ταξιτζη που το έβγαζε μόνο καλοκαίρι, βλάβες έβγαλε, όλες λόγω ακινησίας (ρουλεμάν τροχών, ρουλεμάν τιμονιού, τσιμουχες κλπ ). Όπως είπαμε σε προηγούμενα ποστ κοιτα το καρέ του άξονα. Πρέπει να είναι άριστο. Για εμένα είναι πολλα τα λεφτά.

Γιατί , γιατί δέν είναι 66.0000 ρε παιδιά ; Απο πού το καταλαβαίνετε ; Πείτε και εμένα .. Ααα , το ρουλεμάν του τιμονιού λέει ο μηχανικός που είναι εκεί το έχει βάλει καινούριο και ιι θα το πάρω λέει και με service ... Καρέ άξονα δέν νομίζω οτι με αφήνουν να κοιτάξω .. Άν και έβαλα πρώτη , κούνισα την αλισύδα δεξια αριστερά και δέν κατάλαβα να "χάνει " δοντάκια (δέν ξέρω άν αυτό είναι αρκετό για να καταλάβεις κάτι απλά ήταν κάτι που σκέφτηκα εκείνη την στιγμή ) .. Είχε ακινησία  1 χρόνο .. Τα λάστιχα όπως κοίταξα το πίσω , είδα έτσι σαν να είναι "ψωριασμένο" αν το πώ ; κάπως έτσι σαν πολλά πολλά μικρά σκισματάκια  σε κάποια σημεία όχι όλα ..

Είναι πολλά τα λεφτά έ ; ... Βασίλη 1 χρόνο ήτανε ακίνητο  , σε πυλωτή ..  . Άν είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα , είναι πάλι πολλά τα λεφτά ;

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #62 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 18:34:46 μμ
Επίσης παρατήρησα όλως τυχαίως πρίν καμιά ώρα ,  ότι το δισκόφρενο μπροστά άμα δειτε , φένεται σαν να είναι αλλαγμένο  σε σχέση με την κανονική

Λείπει το εσωτερικό αυτό με τις τρυπούλες (δέν ξερω κάν τί είναι ) ....
https://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/Honda%20XRV750%2098%20%204.jpg

Τον πείρα τηλέφωνο του λέω , τα δισκόφρενα είναι αλλαγμένα ... Γιατί του λέω να αλλάξει δισκόφρενα ενώ έχει κάνει μόνο 66 χιλιάδες χιλιόμετρα ;   Και μου λέει ... "" Εσύ αν πάρεις ένα αμάξι 20ετίας , είναι δυνατόν να μήν έχει αλλάξει δισκόφρενα ; "",   

Ενώ το πίσω δισκόφρενο παιδιά είναιιιιι , δηλαδή το πιάνω με το νύχι την διαφορά στο τέλος της περιμέτρου του δίσκου , είναι προς τα μέσα .... Πατούσε πιό πολύ το πίσω ; ... Δέν ξέρω ...  Επίσης δεξιά στοοοο αλουμίνιο αυτό που είναι απο κάτω και καλύβει τον κινητήρα  έχε μιαααα λακουβίτσα   στρόγγυλη  , ενώ ταα "κάγκελά να το πώ ;  που είναι εκεί μπροστά στην μηχανή φένονται έτσι ψιλογρατσουνισμένα ... Του λέω τι είανι αυτά ;  Λέει δέν είανι κάτι απλά κάπου το ακούμπησε  μήν τα κοιτάς αυτά λέει  η μηχανή σε νοιάζει !

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 18:37:42 μμ
Καλε μου φίλε, γνωματεύσεις από το πληκτρολόγιο δεν μπορούμε να κάνουμε. Οτι σου μεταφέρουμε είναι οι γνώσεις μας και οι εντυπώσεις μας από αγορές μηχανών. Αυτα που περιγράφεις εμενα προσωπικά δεν με πείθουν. Αν αυτό έχει 66.000 είναι το μόνο στην Ελλάδα, βρήκες λαχείο. Παρτο. Το καρέ του άξονα είναι δυο οκταρες και δυο δεκάρες βίδες, δεν υπάρχει δεν ανοίγω. Αν δεν ανοίγει κατι κρύβει,απλά. Αφού σου αρέσει παρτο, καντου το σέρβις και δες τι θα σου βγάλει. Ένα καλα συντηρημενο θα έχει μόνο αναλώσιμα, ένα κακα συντηρημενο θα το πληρώσεις διπλό.

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 18:42:33 μμ

Επίσης παρατήρησα όλως τυχαίως πρίν καμιά ώρα ,  ότι το δισκόφρενο μπροστά άμα δειτε , φένεται σαν να είναι αλλαγμένο  σε σχέση με την κανονική

Λείπει το εσωτερικό αυτό με τις τρυπούλες (δέν ξερω κάν τί είναι ) ....
https://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/Honda%20XRV750%2098%20%204.jpg

Τον πείρα τηλέφωνο του λέω , τα δισκόφρενα είναι αλλαγμένα ... Γιατί του λέω να αλλάξει δισκόφρενα ενώ έχει κάνει μόνο 66 χιλιάδες χιλιόμετρα ;   Και μου λέει ... "" Εσύ αν πάρεις ένα αμάξι 20ετίας , είναι δυνατόν να μήν έχει αλλάξει δισκόφρενα ; "",   

Ενώ το πίσω δισκόφρενο παιδιά είναιιιιι , δηλαδή το πιάνω με το νύχι την διαφορά στο τέλος της περιμέτρου του δίσκου , είναι προς τα μέσα .... Πατούσε πιό πολύ το πίσω ; ... Δέν ξέρω ...  Επίσης δεξιά στοοοο αλουμίνιο αυτό που είναι απο κάτω και καλύβει τον κινητήρα  έχε μιαααα λακουβίτσα   στρόγγυλη  , ενώ ταα "κάγκελά να το πώ ;  που είναι εκεί μπροστά στην μηχανή φένονται έτσι ψιλογρατσουνισμένα ... Του λέω τι είανι αυτά ;  Λέει δέν είανι κάτι απλά κάπου το ακούμπησε  μήν τα κοιτάς αυτά λέει  η μηχανή σε νοιάζει !

66.000 χλμ. Με αλλαγμένους δίσκους, άρα κοιτάς 166.000 η 266.000 η 366.000. Τα κάγκελα και οι γρατζουνιές ειναι το λιγότερο.  Κτεο εχει; Θα φαίνονται και από κει τα χιλιόμετρα.

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #65 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 18:50:33 μμ
Ναιιι ναι ι , Στέφανε για αυτό ρωτάω , για να πάρω την γνώμη σας ..

Ναι , είναι αλλαγμένα , δέν παίζει αυτά να είναι τα δικά του , το βλέπω καθαρά ...  ... Το ΚΤΕΟ έ ; ... χμμμμμμμμ ...Το ΚΤΕΟ δείχνει συνολικά ότι έχει γίνει στην συγκεκριμένη μηχανή έτσι ; Φαντάζεσαι να χουν αλλάξει κανέναν κινητήρα ;
  Γιατί απο ότι καταλαβαίνω  είμαι το 3ο χέρι .. Δέν πρέπει να το πείρε καινούριο αυτός ..

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #66 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 21:45:53 μμ
 :2hysterical:   τις δισκοπλακες δε τις αλλαζουμε με τα χρονια αλλα με τι φθορα χρησης-χιλιομετρων,και στα 66.000 για να εχουν αλλαχτει πρεπει να παταγε μαζι με το γκαζι και ταυτοχρονα φρενα

ναι παλι ακριβα το δινει για μενα η ακινησια κανει ζημια οπως και πολλα αλλα... σου τα λεμε ξεκαθαρα για να μη φας τα μουτρα σου και κλαις τα χρηματα σου... στη τελικη οι αφρικανες εχουν και ψιλοκουσουρια με τι τρομπα καυσιμου και δε θυμαμαι και τι αλλο ειχα βρει οταν το εψαχνα και τις χαλβαδιαζα

προσωπικα αν τι πουλαγα τι δικια μου θα σε αφηνα να δεις οτι γουσταρεις οπως εκανε και αυτος που μου τι πουλησε τα εχουμε ξανα πει  και εδω ειμαστε για να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε απο εδω...! 8)

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #67 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 22:53:56 μμ
:2hysterical:   τις δισκοπλακες δε τις αλλαζουμε με τα χρονια αλλα με τι φθορα χρησης-χιλιομετρων,και στα 66.000 για να εχουν αλλαχτει πρεπει να παταγε μαζι με το γκαζι και ταυτοχρονα φρενα

ναι παλι ακριβα το δινει για μενα η ακινησια κανει ζημια οπως και πολλα αλλα... σου τα λεμε ξεκαθαρα για να μη φας τα μουτρα σου και κλαις τα χρηματα σου... στη τελικη οι αφρικανες εχουν και ψιλοκουσουρια με τι τρομπα καυσιμου και δε θυμαμαι και τι αλλο ειχα βρει οταν το εψαχνα και τις χαλβαδιαζα

προσωπικα αν τι πουλαγα τι δικια μου θα σε αφηνα να δεις οτι γουσταρεις οπως εκανε και αυτος που μου τι πουλησε τα εχουμε ξανα πει  και εδω ειμαστε για να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε απο εδω...! 8)

Και πολύυυυ καλάαα κάνετε και μου τα λέτεεε , χτυπήστε στο ψαχνό   :2hysterical:

Ε , μα  .. Κατέβαινε πολλές κατηφόρες λέει ο άλλος και τα έφαγε ... Το πίσω είναι φαγωμένο έτσι ; Έχει νύχι .. Τί κατηφόρες ήταν αυτές ;....

Ναι βγάζουν πρόβλημα , τρόμπα βενζίνης και ανορθωτή που ζεστένεται πολύ και κέγεται ... Και νομίζω και το πηνείο της καμπάνας (κάπου διάβασα)..

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #68 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 23:19:50 μμ
τις κατηφορες μετα δε τις ανεβαινε ?  :2hysterical:

ελα μη κοροιδευομαστε τωρα ΓΕΝΙΚΑ μηχανη...
πολλων χρονων με πολυ λιγα χιλιομετρα Χ
οτι δεν εχει πατησει ποτε σε νερα  Χ
οτι δεν εχει πεσει ποτε απο σταση Χ
οτι φευγω για εξωτερικο και τι πουλαω παλι Χ
κλπ...
ελα δε μαρεσει η κοροιδια,προτιμω να εχει τα χιλιομετρα που τις αρμοζουν για τα χρονια που εχει η καθε μηχανη στη πλατη τις και να ειναι οσο καλυτερα συντηρημενη γινετε παρα να μου λεει ο κεθενας τι πιπ@ του... 8)

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #69 on: Σάββατο 07 Αύγουστος 2021, 23:47:29 μμ
τις κατηφορες μετα δε τις ανεβαινε ?  :2hysterical:

Με πέθανες τώρα ,..  ...  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: μου  'ρθε απότομο  γέλιο.. :2hysterical: :2hysterical:

Ααααα ναιι ΦΕΥΓΕΙ και εξωτερικό τώρα που μου το θύμησες , θέλει να αλλάξει κατηγορία και να φύγει εξωτερικό ...

Περίμενε όμως λίγο  ρε σύ , παίρνεις μια μηχανή τώρα 0 KM  .. Στα πόσα χιλιόμετρα θα αλλάξεις δισκόφρενα μπροστά ;

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #70 on: Κυριακή 08 Αύγουστος 2021, 00:08:44 πμ
 :2hysterical:

με 0 χιλιομετρα και φυσιολογικη χρηση μετα τα 100.000 Km  αν χρειαζετε,σου λεει ο κατασκευαστης ποτε πρεπει να την αλλαξεις μετρωντας τι με παχυμετρο

μολις σου απαντησα και στο πμ

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Κυριακή 08 Αύγουστος 2021, 06:21:03 πμ
@drspercer ταλαιπωριέσαι ενώ σου έχει γίνει πρόταση και με βιβλίο service. 'Όλα είναι ρίσκο, Πάρε κάτι με το λιγότερο δυνατόν ας είναι χλμ μακριά σου. Κατέβα 2 μέρες Αθήνα, πήγαινε την μηχανή σε έναν άγνωστο μηχανικό, πάρε μία αντικειμενική γνώμη (αφού άγνωστος) και βάλε τέλος στα προβλήματα σου. Να κάνουμε και οι δυο δουλίτσα....

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #72 on: Κυριακή 08 Αύγουστος 2021, 10:33:45 πμ
καλα τα λεει και ο PADIS για σκεψου και αυτα που λεει αφου υπαρχει προταση...

οποιος δε σε αφηνει πριν την αγορα να δεις εμπρος καρε αξονα φυγε μακρια για να μη χτυπας το κεφαλι σου μετα Χρησταρα !

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #73 on: Τετάρτη 11 Αύγουστος 2021, 19:29:14 μμ
@drspercer ταλαιπωριέσαι ενώ σου έχει γίνει πρόταση και με βιβλίο service. 'Όλα είναι ρίσκο, Πάρε κάτι με το λιγότερο δυνατόν ας είναι χλμ μακριά σου. Κατέβα 2 μέρες Αθήνα, πήγαινε την μηχανή σε έναν άγνωστο μηχανικό, πάρε μία αντικειμενική γνώμη (αφού άγνωστος) και βάλε τέλος στα προβλήματα σου. Να κάνουμε και οι δυο δουλίτσα....

@Padis  , σου έχω στείλει PM.

Offline drsperker

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #74 on: Τετάρτη 11 Αύγουστος 2021, 19:36:49 μμ
Παιδια ,

Ξαναπήγα στην άφρικα που λέτε , εκεί στον έμπορο (δέν άντεχα ) και του είπα να μου ανοίξει το καρέ .. Μου έλεγε δέν είναι εκεί ο μηχανικός ο main και δέν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο .. Πήρα και τον αδερφό μου μαζί..

Έβγαλα όμω φώτο όσες μπόρεσα και σας τις έχω εδώ

https://ibb.co/album/PsQ24s

+ μία έξτρα που κόλλησε

https://ibb.co/wNqz0zP

.. Ενώ κοιτούσαμε , άνοιξε σε κάποια φάση ο αδερφός μου το καπάκι απο τα λάδια και μύριζαν έντονη βενζίνη  και μου λέει (επειδή ασχολείται με αμάξια ) ότι αυτό σημαίνει ότι τα ελατήρια μέσα είναι λιωνένα και κατεβαίνουν οι αναθυμιάσεις απο το χώρο καύσης κάτω στα λάδια ... (δέν ξέρω κατα πόσο ισχύει απλά το αναφέρω) ..

Έχει περάσει ΚΤΕΟ τελευταία φορά το 18 ..
Τα μπροστά λάστιχα είναι του 17  , τα πίσω του 16

Επίσης όπως θα δειτε σε μια απο τις φώτο , ο δείκτης απο τον χιλιομετρητή είναι βγαλμένος ..... Αρχίζω να αναρωτιέμαι και για το άν είναι  μάξ μέχρι 166 και δέν είναι παραπάνω ....

Πώς στο καλό πάνε να δώσουν 2500 κάτι τέτοιο ;

« Last Edit: Τετάρτη 11 Αύγουστος 2021, 19:41:50 μμ by drsperker »