Hellas Transalp Forum

Διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ δικύκλων

Hypersonic · 159007

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #150 on: Κυριακή 23 Δεκέμβριος 2012, 23:39:09 μμ
Για να πάω να την φέρω ....

Λοιπόν η μηχανή  γράφει 10-6-05 αρα πάμε για Σεπτέμβρη ... αν υπάρχει Ελλάδα.

Ο πάπος γράφει ''Αδεια Οδήγησης Μοτοποδηλάτου'' αρα τη γλύτωσε. Είναι αυτό που εγραψα πριν, άδειες και διπλώματα που εκδίδονται στην Τροχαία είναι ολα για μοτοποδήλατα.

Μάλλον δεν περνάνε από ΚΤΕΟ.
Γλυτώσαμε το εικοσάευρω στο παπί. :)

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

MARKOS-V

• Guest
Reply #151 on: Δευτέρα 24 Δεκέμβριος 2012, 00:58:46 πμ
βγηκε προγραμμα κ για την αττικη!!!

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #152 on: Δευτέρα 24 Δεκέμβριος 2012, 22:09:21 μμ
ΚΤΕΟ Δικύκλων για Αττική, πρόγραμμα 2013

Μέχρι το τέλος του 2012, στην Αττική πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ τα δίκυκλα με ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας από το 1998 και πίσω. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για τους ελέγχους του 2013.
Από ότι μάθαμε από τα ΙΚΤΕΟ στην Αττική, ενώ όλη τη χρονιά ελάχιστοι ήταν οι κάτοχοι δικύκλου με άδεια κυκλοφορίας από το 1998 και πίσω που πήγαν για έλεγχο, αυτή τη στιγμή γίνεται πανικός, αφού ο Έλληνας αναβάτης το άφησε κι αυτό για την τελευταία στιγμή. Πάμε όμως να δούμε ποια δίκυκλα παίρνουν σειρά για έλεγχο ΚΤΕΟ μέσα στο 2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013 ΚΤΕΟ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Από 01-01-2013 έως 28-02-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-1999 έως και 31-12-1999 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-03-2013 έως 31-03-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2000 έως και 31-12-2000 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-04-2013 έως 30-04-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2001 έως και 31-12-2001 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-05-2013 έως 31-05-2013

Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2002 έως και 31-12-2002 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-06-2013 έως 30-06-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2003 έως και 31-12-2003 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-07-2013 έως 31-08-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2004 έως και 31-12-2004 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-09-2013 έως 31-10-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2005 έως και 31-12-2005 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-11-2013 έως 31-12-2013
Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2006 έως και 31-12-2006 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες, που έχουν αντικαταστήσει ή θα αντικαταστήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας τους, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας που τους είχε χορηγηθεί.
    Οι εκπαιδευτικές μοτοσικλέτες υπόκεινται σε ετήσιο περιοδικό έλεγχο.
    Δίκυκλες μοτοσικλέτες με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους για τεχνικό έλεγχο και οι οποίες κυκλοφορούν στην Περιφέρεια Αττικής υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφέρειας στην οποία ανήκει η έδρα τους.
    Όσες δίκυκλες μοτοσικλέτες όφειλαν πριν την ημερομηνία ταξινόμησης τους στην Περιφέρεια Αττικής να έχουν ήδη προσκομιστεί για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με την πρόσκληση της προηγούμενης έδρας τους και δεν προσήλθαν για τεχνικό έλεγχο θα ελέγχονται ως εκπρόθεσμες.

Ο αρχικός ή ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με τα εξουσιοδοτημένα ΙΚΤΕΟ.

Ο κάτοχος οχήματος ο οποίος δεν το προσκομίζει για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ. και υπόκειται σε πρόσθετο ειδικό τέλος σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

MARKOS-V

• Guest
Reply #153 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2012, 03:31:48 πμ
 :eusa_clap: Leon

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #154 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2012, 09:49:38 πμ
Εξατμισεις zebring περνανε ή δε τους νοιαζει; (Αγορασμενες νομιμα ειναι)

Αρκεί να μην ξεπερνάνε τα προβλεπόμενα επίπεδα θορύβου (αυτά που γράφει η άδεια). Δύσκολο το βλέπω όμως άφτερ μάρκετ εξάτμιση να είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια θορύβου.  :eusa_naughty:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline lanos

• May the Force be with you..
  • Rossi και πάνω !
Reply #155 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2012, 18:12:44 μμ
την δικια μου πάντως την πέρασαν,τα παιδιά στο κτεο μου είπαν ότι δεν έκοψαν κανένα λόγο θορύβου γιατί άμα πάνε κατά γράμμα δεν θα περάσει κανένα γιατί και στις μανισιες μετά από κάποια χρονια αλλάζει ο θόρυβος και ξεπενρανε το επιτρεπτό όριο

Offline akyla

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #156 on: Τετάρτη 26 Δεκέμβριος 2012, 02:31:09 πμ
κανένα νεότερο για την Αθήνα?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #157 on: Τετάρτη 26 Δεκέμβριος 2012, 22:48:14 μμ
Ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτές με πρώτη άδεια μέχρι το 1998 περνάνε μέχρι τέλος του χρόνου.

Αυτές με πρώτη άδεια από το 1999 καλούνται σε υποχρεωτικό έλεγχο σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην περιφέρεια Αττικής και νομίζω έχει αναφερθεί και εδώ.

Πρόστιμο για τα εκπρόθεσμα δεν έχει θεσπιστεί. Άρα είτε περάσεις στην ώρα σου είτε όχι πάλι το ίδιο πληρώνεις.

Επίσης δεν έχει θεσπιστεί το πρόστιμο που θα σου κόβει η τροχαία όταν θα σε πιάσει (που θα σε πιάσει καθώς θα αρχίσουν σαφάρι μετά τις γιορτές όπως κάνουν πάντα). Σε αυτή τη περίπτωση ακολουθούν τους κανόνες των αυτοκινήτων δηλαδή σου κόβουν πρόστιμο 400άρα για το καλό και δεν μπορείς να τους πείς τίποτα...

Η ΜΟΤΟΕ έβγαλε κάποια ανακοίνωση και αντέδρασε ένα μήνα πριν τελειωσει η προθεσμία για τους προ του 1998 και μετά ούτε που τους ξανάκουσα.... Αυτάα ;D

Τα ΙΚΤΕΟ έχουν καβαλήσει και ένα καλάμι και παίζουν με τις τιμές όπως γουστάρουν. Άκου 40 ευρώ για ένα μηχανάκι έλεος δηλαδή. Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρει για 25 ευρώ, όμως έχει το χαρακτηριστικό "από 25 ευρώ", οπότε είναι στην καλή θέληση του κάθε ΚΤΕΟ το πόσα θα σε αρμέξει.

Offline akyla

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #158 on: Πέμπτη 27 Δεκέμβριος 2012, 03:13:49 πμ
βρήκα αυτό,

http://www.newsnow.gr/article/312967/deite-to-programma-kteo-motosykleton-attikis-gia-to-neo-etos.html

έχουμε καμία ποιο έγκυρη πηγή?

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #159 on: Πέμπτη 27 Δεκέμβριος 2012, 03:25:51 πμ

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
  • ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΕ.
Reply #160 on: Πέμπτη 27 Δεκέμβριος 2012, 16:04:23 μμ
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Εμένα η ΤΑ μου είναι μοντέλο του 96, αλλά πρώτη άδεια στην Ελλάδα έβγαλε φέτος τον Μάιο.
Εγώ πότε θα περάσω ΚΤΕΟ?
Στη Καβάλα πήρα τηλ στο Ι.ΚΤΕΟ αλλά δεν ήξεραν να με ενημερώσουν και μου είπαν να πάω να περάσω για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω πρόβλημα.

Τι να κάνω?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #161 on: Πέμπτη 27 Δεκέμβριος 2012, 16:29:41 μμ
Εδώ:   http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=6207%3A2012-12-20-08-48-43&catid=154%3A2010-01-12-17-34-05&Itemid=174&lang=el

Ξεκινώντας λέει καθαρά : '''Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από ......''''  αρα τον ενδειαφέρει η ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα.
Μόνο αν για κάποιο λόγο εχεις αλλάξει πινακίδες περνάς με τα παλιά νούμερα.

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
  • ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΕ.
Reply #162 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 16:08:12 μμ
Εδώ:   http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=6207%3A2012-12-20-08-48-43&catid=154%3A2010-01-12-17-34-05&Itemid=174&lang=el

Ξεκινώντας λέει καθαρά : '''Όλες οι μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από ......''''  αρα τον ενδειαφέρει η ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα.
Μόνο αν για κάποιο λόγο εχεις αλλάξει πινακίδες περνάς με τα παλιά νούμερα.

ευχαριστω stoneman.
Αυτο το λινκ μιλαει για Αττικη, τα ιδια ειναι και για επαρχεια?
και απο την αλλη μας αναφερει για ημερ. μεχρι και το 2006, οι υπολοιποι πανε απο το 2014 και μετα λογικα. ετσι δεν ειναι?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #163 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 16:19:40 μμ
Περασα χθες το μικρο (XLR250) που επρεπε να περασει μεχρι τελος του ετους. Ειχα καποιο φοβο καθως εχω βγαλει τα φλας εδω και χρονια και δεν τα ειχα στην Αθηνα να τα βαλω πανω, ασε που για να δουλεψουν τα φλας/κορνα σωστα μαλλον θελει και μπαταρια την οποια εχω κι'αυτη καταργησει εδω και δεκαετιες  ;)

Παιρνω λοιπον τηλεφωνο και ρωταω αν περναει και οτι εχω τα φλας και μπορω να τους τα δειξω εν καιρω, φερτε το μου λενε. Περασε με "flying colours", κοιταξανε τα εξης: αριθμο κινητηρα και πλαισιου, φωτα στη μικρη και μεγαλη σκαλα, πισω στοπ στα φρενα, ικανοτητα μπρος και πισω φρενου (παρα τα ταμπουρακια μου ειπανε οτι τα φρενα ειναι μια χαρα, εγω βεβαια ξερω αλλα  ;D) και θορυβο εξατμισης στις 5-5.5Κ στροφες και στο ρελαντι. Κοστος 35 ευρωπουλακια..

" the PouroDuro spirit "

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #164 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 17:57:11 μμ
Περασα χθες το μικρο (XLR250) που επρεπε να περασει μεχρι τελος του ετους.

Κοστος 35 ευρωπουλακια..

Α, παπαπαπά!  :o Τους φούστηδες! Εισπρακτικά είναι όλα για ακόμα μια φορά  >:(.  Εδώ ευτυχώς πέρασα το 1100 με 15 ευρουλάκια  :P

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline lanos

• Rossi και πάνω !
Reply #165 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 18:41:57 μμ
  Α, παπαπαπά!  :o Τους φούστηδες! Εισπρακτικά είναι όλα για ακόμα μια φορά  >:(.  Εδώ ευτυχώς πέρασα το 1100 με 15 ευρουλάκια  :P
  εσύ επίτηδες το αναφέρεις συνεχεια??? τα 15 ευρώ λέω!!!! :goofy:

ekos

• Guest
Reply #166 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 19:20:57 μμ
Μεχρι την Δευτερα πρεπει να περασω το bros, κοστος 35 € αλλα τουλαχιστον ειναι διπλα στην δουλεια, για να δουμε τι θα ελέγξουν  :eusa_think:

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #167 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 21:50:55 μμ
βρήκα αυτόhttp://www.newsnow.gr/article/312967/deite-to-programma-kteo-motosykleton-attikis-gia-to-neo-etos.html
έχουμε καμία ποιο έγκυρη πηγή?
Καλή χρονιά να έχουμε όλοι.
Είναι μόνο για την Αττική. Πάντως απ' ότι είδα κάθε μήνα θα περνάει κι ένας χρόνος. Π.χ. γενάρη και φλεβάρη του '99, μάρτη του 2000, απρίλη του 2001 κλπ κλπ. Κι άλλα ρε φούστη μου.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #168 on: Παρασκευή 28 Δεκέμβριος 2012, 21:52:44 μμ
Εγώ όταν πέρασα πρέπει να ήταν έναν ή δύο μήνες μετά την "ανακοίνωση" της περιφέρειας στην οποία έπεσα κατα λάθος τελείως. Το μηχανάκι μόνο που δεν το έκαναν βίδες να δούν αν έχει πρόβλημα. Πραγματικά απόρησα με το πόσο εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι (δεν κάνω πλάκα). Λέω κάτι θα βρούν, δεν μπορεί, και όντως, μου την είπαν γιατί στο σκελετό κάτω από λεβιέ των ταχυτήτων έχει ένα άνοιγμα εκ γεννετής το οποίο κρατάει μέσα του λάδια ή/και νερά τα οποία στεγνώνουν μετά από καιρό. Αυτό όταν γεμίσει στάζει και φαίνεται να έχεις διαρροή. Αφού το διευθέτησα το θέμα και τους έδειξα ότι δεν είναι διαρροή αλλά κατασκευαστικό θέμα μου έδωσαν το ΟΚ. Κοίταξαν ένα προς ένα τα φλάς, αλλά δοκίμασαν ΚΑΙ τα αλάρμ τα οποία δεν εχει το μηχανάκι από το εργοστάσιο αλλά τα είχα προσθέσει εγώ. (ακόμη και ο διακόπτης αν σχολαστικά κρυμμένος έδειχνε ότι όλο αυτό ήταν χειροποίητο).

Αν και σχολαστικοί στον έλεγχο, δεν ήταν τόσο σχολαστικοι στην καταγραφή των στοιχείων. Έκαναν λάθος ένα νούμερο στον αριθμό πλαισίου το οποίο αντιλήφθηκα και αναγκάστηκα να ξαναπάω στο ΙΚΤΕΟ και να ξαναγίνει όλη η διαδικασία από την αρχή!!! Τη δεύτερη φορά ξέχασαν πάλι να καταχωρήσουν τον θόρυβο που μέτρησαν, αλλά τους είπα ότι τρίτη φορά δεν το ξαναπερνάω. Φυσικά η δεύτερη φορά ήταν δωρεάν αλλά μόνο η ταλαιπωρία και το πέρα δώθε έφτανε.

Βλέπω τώρα ότι όσο πάνε (αναμενόμενο για μένα) οι έλεγχοι ατονούν. Και θα συνεχίσουν έτσι. Πέρασε ο γείτονάς μου σαπάκι 100άρι παπί που είχε "βάζοντας χέρι" στους υπάλληλους και υπενθυμίζοντας διαρκώς την ιδιότητά του (υπάλληλος σε κρατικό κτεο). Τι και αν έχει κενό λέει το ρουλεμάν στο λαιμό, το σφίγγεις έρχεται. Έ, χάνει λίγο λαδάκι τι να κάνουμε (η τάπα είχε φάει το σπείρωμα, το ότι ακόμα δεν του έχει φύγει είναι ευτύχημα). Να μην πώ καλύτερα για τα φρένα. Πατώντας πίσω δεν φρενάριζες με το ταμπούρο, αλλά με το λεβιέ που έξυνε το δρόμο!!! Και το μπροστινό, επείδή ήταν αλλαγμένο, όταν φρενάριζες έκανε ένα γκαπ και μετακινούνταν (κυκλικά) περίπου 30 μοίρες πρίν αρχίσει να φρενάρει, ενώ η αλυσίδα έκανε περισσότερους κυματισμούς και από τα ράφλες...  :2hysterical: :2hysterical:

Συμπέρασμα: Εγώ δεν ελπίζω και πολλά από το μέτρο. Ξέρω όμως τι μηχανάκια, τους πάω και σε τί κατάσταση. Δεν περιμένω να μου πούν ότι είναι σωστά. Επειδή όμως τις συντηρήσεις τις κάνω μόνος μου με όσα έχω μάθει τα τελευταία 3 χρόνια, χαίρομαι να ακούω ότι ο κόπος μου έχει πιάσει τόπο,έστω και πληρώνοντας τα 35 ευρώ τους... Τώρα θα πρέπει να περάσω και το ΤΑ... γαμώτη... >:(

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #169 on: Σάββατο 29 Δεκέμβριος 2012, 00:38:55 πμ
  εσύ επίτηδες το αναφέρεις συνεχεια??? τα 15 ευρώ λέω!!!! :goofy:

Όχι, αυτό εδώ είναι άλλο νήμα! Εδώ δεν το έχω αναφέρει ξανά!  :P

Offline j76ordan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #170 on: Κυριακή 30 Δεκέμβριος 2012, 00:33:53 πμ
Χθες την πέρασα και γω την δικιά μου (XLV 650 2004) στην Πάτρα.Κόστος 30 Ευρώ. Αφού τελείωσε ο έλεγχος ρώτησα τον υπάλληλο
πως είδε την μηχανή? Όλα καλά μου'πε . Όταν ρώτησα για αμορτισέρ , δεν τα ελέγχουν απάντησε.Μόνο ηλεκτρικά - φρένα - καυσαέρια. Ο έλεγχος κράτησε μόλις 5 λεπτά. Συμπέρασμα  τζάμπα τα 30 Ευρώ.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #171 on: Κυριακή 30 Δεκέμβριος 2012, 05:15:36 πμ
Εγώ όταν πέρασα πρέπει να ήταν έναν ή δύο μήνες μετά την "ανακοίνωση" της περιφέρειας στην οποία έπεσα κατα λάθος τελείως. Το μηχανάκι μόνο που δεν το έκαναν βίδες να δούν αν έχει πρόβλημα.
Αν και σχολαστικοί στον έλεγχο, δεν ήταν τόσο σχολαστικοι στην καταγραφή των στοιχείων.
Βλέπω τώρα ότι όσο πάνε (αναμενόμενο για μένα) οι έλεγχοι ατονούν. Και θα συνεχίσουν έτσι. Πέρασε ο γείτονάς μου σαπάκι 100άρι παπί που είχε "βάζοντας χέρι" στους υπάλληλους και υπενθυμίζοντας διαρκώς την ιδιότητά του (υπάλληλος σε κρατικό κτεο). Τι και αν έχει κενό λέει το ρουλεμάν στο λαιμό, το σφίγγεις έρχεται. Έ, χάνει λίγο λαδάκι τι να κάνουμε (η τάπα είχε φάει το σπείρωμα, το ότι ακόμα δεν του έχει φύγει είναι ευτύχημα). Να μην πώ καλύτερα για τα φρένα. Πατώντας πίσω δεν φρενάριζες με το ταμπούρο, αλλά με το λεβιέ που έξυνε το δρόμο!!! Και το μπροστινό, επείδή ήταν αλλαγμένο, όταν φρενάριζες έκανε ένα γκαπ και μετακινούνταν (κυκλικά) περίπου 30 μοίρες πρίν αρχίσει να φρενάρει, ενώ η αλυσίδα έκανε περισσότερους κυματισμούς και από τα ράφλες...  :2hysterical: :2hysterical:
Συμπέρασμα: Εγώ δεν ελπίζω και πολλά από το μέτρο.
Περιμένεις κάτι διαφορετικό; Προσπαθώ να καταλάβω τι θα βγεί απ' αυτό και τι ποσοστά παίρνει το γκουβέρνο (κράτος).

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #172 on: Κυριακή 30 Δεκέμβριος 2012, 05:52:53 πμ
Και εγώ την πέρασα σήμερα με 20 ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #173 on: Δευτέρα 31 Δεκέμβριος 2012, 00:03:08 πμ
Περιμένεις κάτι διαφορετικό; Προσπαθώ να καταλάβω τι θα βγεί απ' αυτό και τι ποσοστά παίρνει το γκουβέρνο (κράτος).

10% παίρνει από κάθε έλεγχο, άν τα δώσει βέβαια το ΙΚΤΕΟ  :2hysterical:

πηγή:http://www.drivingschool.gr/nomothesia/upourgikes/ya_57216-7383-2002.pdf

Offline vasko

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ
Reply #174 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 02:41:36 πμ
Γειά σας και από μένα.

Χθές το πρωί πέρασα ΚΤΕΟ το κορίτσι μου

Πλέον από 01/01/2013 γίνεται υποχρεωτικά φωτογράφηση του οχήματος κατά την είσοδο,έξοδο αλλά και κατά τη διάρκεια του ελέγχου.Κόστος ΚΤΕΟ 30€

Έτσι ο έλεγχος έχει ώς εξής:
-φωτό κατά την είσοδο εμπρός μέρος
-έλεγχος καυσαερίων
-έλεγχος ελαστικών
-έλεγχος φρένα εμπρός-πίσω
-έλεγχος φώτα-φλας
-φωτό από διάφορες γωνίες για αρχείο
-φωτό κατά την έξοδο πίσω μέρος

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΚΤΕΟ η φωτό είναι υποχρεωτικές.Πρόστιμα δεν έχουν οριστεί ακόμα αλλά με τα παλικάρια που μας διοικούν τίποτα δεν είναι απίθανο.

φωτό παρακάτω
https://picasaweb.google.com/109348522905707905587/YgyHsK?authuser=0&feat=directlink
« Last Edit: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 03:06:47 πμ by vasko »

Ω ρε που πάμε ρε!!!