Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735865

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #575 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 20:16:01 μμ
.... και μετά ανάβει μόνιμα το λαμπάκι (αναβοσβήνει η ένδειξη)

Μέμοοοοο :director:
Το 700άρι έχει και λαμπάκι!

Μόνο για τα καπάκια από τις βαλβίδες μας είπες.
Πότε θα πας να δεις και τα λαμπάκια να μας πεις και γιαυτά?

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #576 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 20:23:52 μμ
μπορει να μου πει καποιος ποσα λιτρα τεποζιτο εχουν τα 600 99' με το διπλο δισκοφρενο.Επισης ποσα χλμ περιπου εχει απο τη στιγμη που θα γυρισεις σε ρεζερβα,εχει μετρησει κανεις?
Τα 600άρια έχουν 18λτ ρεζερβουάρ. Η ρεζέρβα σε άλλα είναι 2.5 και σε άλλα 3.5 λτ (που στην πράξη είναι...5λτ!)
Τα 650άρια έχουν 19 λτ ρεζερβουάρ.
« Last Edit: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 20:29:30 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #577 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 20:26:31 μμ
Τα 600άρια έχουν 18λτ ρεζερβουάρ. Η ρεζέρβα σε άλλα είναι 2.5 και σε άλλα 3.5 λτ (που στην πράξη είναι...5λτ!)

Ευχαριστω De_Ze!!!

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #578 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 20:49:29 μμ
Πρώτη μου μέτρηση κατανάλωσης ever (με το Africa).

185 χιλιόμετρα, τα 30 περίπου σε πόλη και τα υπόλοιπα εθνική με μέση ταχύτητα ~150 (τα 30 με 160-170),  11lt! => 5,9lt / 100

Πολύ καλό μου φάνηκε

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #579 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 22:49:46 μμ
  Μεταφέρω το μήνυμα από το το νήμα "μέτρηση αυτονομίας ΤΑ700" γιατί εκεί είμαστε ανεπιθύμητοι.

Αφού τα ξεσκίζουν τα μηχανάκια κατά τη δοκιμή για να πάρουν μετρήσεις επιτάχυνσης, ρεπριζ, τελικής (όχι όμως συνέχεια).

Αυτός είναι ο λόγος που τα τεστ παρουσιάζουν τέτοια νούμερα. Τα οδηγούν σε όλες τις συνθήκες, από πόλη, σε ταξίδι, σε χώμα, με σούζες, με τελικές, σκίσιμο κανονικό δηλαδή,  για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα.
  Βεβαιώνω υπεύθυνα ότι σε συνθήκες απλής, καθημερινής, πολιτικής χρήσης (και όχι συντακτών περιοδικού) το στρομ έχει μέση κατανάλωση 4,7λ/100χλμ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #580 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 22:58:40 μμ
  Μεταφέρω το μήνυμα από το το νήμα "μέτρηση αυτονομίας ΤΑ700" γιατί εκεί είμαστε ανεπιθύμητοι.
Τί παράκρουση/παραλογισμός/παρανόηση/παραπλάνηση είναι και αυτή τώρα?

Κανείς δεν είπε ότι είναι κάποιος ανεπιθύμητος στο άλλο thread!
Μην ακούω τέτοιες αστήριχτες συκοφαντίες εδώ μέσα! Και προ παντός μη βάζουμε λόγια στο στόμα άλλων που δεν είπαν. Ενήλικες άνθρωποι είμαστε! Μην δίνουμε λάθος εντυπώσεις και μεταφέρουμε λάθος μηνύματα (όπως μας συμφέρει ή όπως λάθος καταλαβαίνουμε)! Σοβαρευτείτε!

ΥΓ: Άλλη φορά θα σβήνω τέτοιες ανοησίες!

Επιτρέπουμε το άλλο νήμα (προς το παρόν) λόγω της μεγάλης του ιδιαιτερότητας, να βγάλουν τα παιδιά τα συμπεράσματά τους αλλά και για κάποιον καινούριο που μπαίνοντας σε ένα ΤΑ φόρουμ θέλει να βρεί την πληροφορία αμέσως και όχι να ψάχνει ώρες διαβάζοντας σελίδες με posts! 
« Last Edit: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 04:17:31 πμ by Chris_de_Ze »

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #581 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 23:02:27 μμ

:eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Μιχάλη είσαι πολύ φάουλ τώρα κανείς δεν σου είπε τίποτα και γράψε ότι θες εκεί μέσα ούτε κανενός είναι το νήμα....
Εσύ ξεκίνησες την αμφισβήτηση (δικαίωμα σου) για την εγκυρότητα του νήματος κανείς δεν σου είπε μην γράφεις....

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #582 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 23:04:51 μμ
:eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Μιχάλη είσαι πολύ φάουλ τώρα κανείς δεν σου είπε τίποτα και γράψε ότι θες εκεί μέσα ούτε κανενός είναι το νήμα....
Εσύ ξεκίνησες την αμφισβήτηση (δικαίωμα σου) για την εγκυρότητα του νήματος κανείς δεν σου είπε μην γράφεις....

Θα συμφωνησω..

Μιχαλη εγω απλα απαντησα στην αμφισβητηση σου για το νημα που ανοιξα. Δεν σου ειπα οτι εισαι ανεπιθυμητος και ουτε αφησα να νοηθει κατι τετοιο..

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #583 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 23:14:41 μμ
Τώρα τι ήταν αυτό ρε Μιχάλη;

Αλλο αν ένα νήμα φαίνεται να είναι περιττό σε σχέση με όλα τα μοντέλα ΤΑ που κυκλοφορούν, και ήδη έχουν νήμα για την κατανάλωση (και δεν βάζω τις άλλες μάρκες), και άλλο αυτό που έγραψες...

Το αν είναι κάποιος ανεπιθύμητος ή όχι δεν εξαρτάται απο ένα -δύο ή τρία άτομα που διαφωνούν αλλα απο την συντονιστική ομάδα και την πλειοψηφία των μελών...εξάλλου δεν νομίζω κανένα απο τα παιδιά να υπονόησε πως είσαι ανεπιθύμητος...

Ασε τα σάπια και γράψε όπου θέλεις.

Υ.Γ Εξακολουθώ πάντως να συμφωνώ μαζί σου πως ένα νήμα με θέμα την κατανάλωση του 700 είναι περιττό...αλλα αυτό είναι άλλο καπέλο...αφου θέλουν να διαχωρίσουν το  θέμα της κατανάλωσης του 700 με ένα νέο νήμα ας το κάνουν...ίσως αυτό απο μόνο του να λέει πολλά.

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #584 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 23:31:32 μμ
Εγω απο την αλλη πιστευω πως ενα νημα σε τρανσαλπ φορουμ με θεμα τη καταναλωση του νεου τρανσαλπ, μονο περιττο δεν ειναι..

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #585 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 04:04:45 πμ
Τα παιδιά θεώρησαν σκόπιμο (για δικούς τους λόγους και εν πλήρη γνώσει τους, όπως και επαρκώς εξήγησαν στο αρχικό post) να ανοίξουν ένα δικό τους thread (σχετικότατο με το αντικείμενο του φόρουμ) για να συζητάνε δημόσια το δικό τους (φλέγον) θέμα (και όποιος θέλει, είναι ευπρόσδεκτος να συνεισφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία του) και εμείς θα τους το απαγορεύσουμε?
Έτσι δικτατορικά και αυθαίρετα? Μα τί λέτε τώρα? Είμαστε σοβαροί?

Θέματα συγχωνεύουμε/μεταφέρουμε είτε όταν ίδια ακριβώς έχουν ανοιχτεί εις διπλούν (τις περισσότερες φορές αν αγνοία search) είτε δημιουργήθηκαν σε λάθος ενότητα και επαναλαμβάνονται.

Καλή συνέχεια...
« Last Edit: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 04:18:19 πμ by Chris_de_Ze »

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #586 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 04:23:43 πμ
  Ποιος μίλησε για απαγόρευση? Για μάταιο και ανώφελο μιλήσαμε αφού υπάρχει ΗΔΗ ανάλογο νήμα. Κατά βούληση μου φαίνεται συγχωνεύετε τα διπλά θέματα. Όποια θέλετε.
  Είπαμε τη γνώμη μας, τέλος τώρα.

ΥΓ: Και για τα λάστιχα υπάρχει ανάλογο νήμα. Με αυτή τη λογική να ανοίξουμε και ένα δεύτερο για λάστιχα μόνο για ΤΑ. Από δω το ΤΑ κι από 'κει όλοι οι άλλοι ένα πράμα.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #587 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 04:46:43 πμ
Γνώμη μας και γνώμη σου!

Συγνώμη, είσαι λίγο off-side και πάλι λάθος παρατήρηση/επισήμανση κάνεις! Κόπτεσαι για ηθική και τάξη αλλά και δεν ζήτησες συγνώμη από μερικούς που έβαλες λόγια στο στόμα τους και τους "συκοφάντησες" άδικα! Αν κάτι δεν σου αρέσει, συνηθίζεις να το συκοφαντείς?

Είδες μηπως να απαγορεύσαμε ή να συγχωνεύσουμε threads που έχουν σχέση με λάστιχα? Υπάρχουν αρκετά threads σχετικά με λάστιχα! Εϊδες να τα κάναμε ένα? Τώρα με το ΤΑ τί σε έπιασε? Αλλά κάτι έχεις εσύ με το ΤΑ! Δεν εξηγείται... :D
« Last Edit: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 04:52:54 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #588 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2008, 07:09:09 πμ

Αλλά κάτι έχεις εσύ με το ΤΑ! Δεν εξηγείται... :D

απλά δέν έχει ΤΑ  ;D

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #589 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 05:47:56 πμ
260 χ.λ.μ. χωρίς να γυρίσω ρεζέρβα και με 95άρα! Τα 220 χ.λ.μ. ταξιδιωτικά και τα υπόλοιπα πόλη. Αυτή η μηχανή αρχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα! Λες να φτάσουμε τα 300 χ.λ.μ. αυτονομίας με κανένα μαντζούνι;

Υ.Γ. : Είμαι χαρούμενος που οι φυσιολογικοί μου ρυθμοί κίνησης με την μηχανή σε πόλη και ταξίδια πλέον δεν ξεπερνούν τα 120 χ.α.ω.! Είμαι "τουρίστας", το δείχνω και το χαίρομαι!

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #590 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 07:24:51 πμ

Υ.Γ. : Είμαι χαρούμενος που οι φυσιολογικοί μου ρυθμοί κίνησης με την μηχανή σε πόλη και ταξίδια πλέον δεν ξεπερνούν τα 120 χ.α.ω.! Είμαι "τουρίστας", το δείχνω και το χαίρομαι!

Όσα δεν φτάνει η Αλεπού ....τα κάνει τουριστικά χιλιόμετρα ;D

Εντάξει είναι συμβιβασμός τα 120 χλμ/ώρα ...αλλά έχει και τα καλά του....  περίπου 4-4,5λ/100χλμ είναι πολύ καλό νούμερο.

Με 80-90 χλμ/ωρα πέφτει κάτω απο τα 4λ/100χλμ...αλλά δεν παλεύεται...

Υ.Γ Κι εγώ τελευταία πολύ στον τουρισμό το έριξα...πρέπει να ξεσκουριάσω ;D

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #591 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 07:45:41 πμ

Είχα μια κουβέντα τις προάλλες με έναν κάτοχο GS1150, που το προηγούμενο του μηχανάκι ήταν ένα F650. Συζητούσαμε για την ταχύτητα ταξιδιού. 160-180 χ.α.ω. περίπου αυτός, 100-120 εγώ (με το 650 ήταν κι αυτός στα ίδια). Είπε επακριβώς : "απ' όταν πήρα το GS, δεν έχω ευχαριστηθεί ταξίδι", "Γιατί;" τον ρωτάω, "Γιατί όταν έχεις τα κυβικά, θέλεις και να τα τρέχεις".

Σ.Σ. : Σχεδιάζω να πάω από Αθήνα στα Τρίκαλα αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την εθνική, δηλαδή από Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λαμία, κάνοντας τα διπλά χιλιόμετρα και χρόνο, απλά γιατί μου την σπάνε οι ευθείες......

Όσο για το ξεσκούριασμα, το απολαμβάνω περισσότερο στις στροφές. ;D

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #592 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 07:55:03 πμ
Καλά είναι μωρέ...αλλά αυτά τα ταξίδια(για μένα τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό) τείνουν να γίνουν μοναχικά...δεν γουστάρω να κρατάω τους γρήγορους σε τέτοιους ρυθμούς, και η Άννα δεν ανεβαίνει πλέον (δεν μπορεί να κάνει ταξίδι τόσο σιγά, και δεν την βολεύει η θέση)....

...τουλάχιστον έχω χαμηλή κατανάλωση...

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #593 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 08:04:55 πμ
... και η Άννα δεν ανεβαίνει πλέον (δεν μπορεί να κάνει ταξίδι τόσο σιγά, και δεν την βολεύει η θέση)....

Τυχερέ, αφορμή σου δίνει να πάρεις καινούργιο!

Σ.Σ. : Μην σε δούμε κι εσένα με κανένα ιταλικό χιλιάρι...... πάει, χάλασε ο κόσμος......

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #594 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 08:29:32 πμ
Τυχερέ, αφορμή σου δίνει να πάρεις καινούργιο!

Σ.Σ. : Μην σε δούμε κι εσένα με κανένα ιταλικό χιλιάρι...... πάει, χάλασε ο κόσμος......

Θα δείξει  ::)

Υ.Γ Αν σου πω οτι δεν μου κάνει κανένα κλικ;...κάποτε ερωτευόμουν με την πρώτη ματιά(για μηχανή μιλάω) και την έπαιρνα μετά από λίγο ή πολύ καιρό...τελευταίος ήταν ο μακροχρόνιος έρωτας με το ΤΑ...και τώρα τι;...Δεν υπάρχει στόχος :(

Υ.Γ 2 Ίσως αν βγει το Τενερε 1200 [(και έχει χαμηλή κατανάλωση );D ξαναμπήκα εντός τόπικ ;D] αλλιώς Ευρωπαικό.

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #595 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 08:38:55 πμ
Υ.Γ 2 Ίσως αν βγει το Τενερε 1200 [(και έχει χαμηλή κατανάλωση );D ξαναμπήκα εντός τόπικ ;D] αλλιώς Ευρωπαικό.

Από του χρόνου, ίσως αρχίσω να κοιτάω το 660. Δεν έχω κανένα άλλο να μου κάνει τόση εντύπωση. Θα δούμε.

Ναι, ναι, το ξέρω,  :offtopic: και  :spamsign:

Offline FrankAigaleo

• Απλός οδηγός
Reply #596 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 20:29:33 μμ
Ρε παιδια μιας και ξαναβλεπω το θεμα για το 600, φορτωμενο με Tank Bag kai τιγκα το πισω βαλιτσακι καθως και βαρος γυρω στα 150 κιλα απο επιβατες μου εβγαλε σε εθνικη καθαρα 155χλμ και μετα ρεζερβα!!! Δικαιολογειτε??

Πηρες την καρδια μου, πηρες το μυαλο μου, παρε να φορας και το πουκαμισο μου

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #597 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 20:31:24 μμ
Όχι δεν δικαιολογείται, εκτός και αν πήγαινες με 150-160 χλμ/ωρα.

Αλλιώς είναι πολύ αυξημένη η κατανάλωση.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #598 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 20:34:04 μμ
Τόσο πολύ κλέβουν πια οι βενζινάδες? ???

Έλεγξε αν έχεις διαροή πουθενά. Μυρίζει καθόλου βενζίνη?
Μόνο στις ταχύτητες που ανέφερε ο Τόλης μπορείς να δείς τέτοιες καταναλώσεις.
Έχεις πειράξει καθόλου τη γραμμή τροφοδοσίας προς τα καρμπς?
« Last Edit: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 20:36:23 μμ by Chris_de_Ze »

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #599 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2008, 20:46:32 μμ
Απο γεμάτο μόνο 160χλμ... Το έχω ζήσει... Τάπες πήγαινες...  :-*

Από τις 6κ στροφές και πάνω το ΤΑ θυμίζει πιό πολύ οικολογική καταστροφή παρά μηχανή...  ;D

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.