Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735834

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #550 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 03:27:43 πμ
το 2006 που ειμουν στην αυστρια με 17 λιτρα και 120-150χλμ ταξιδη εκανα 365χλμ στην ελλαδα με τα ιδια 330 πως το εξηγειτε αυτο;
Καμμία βενζίνη δεν είναι ίδια με τις άλλες άλλων χωρών. Η βενζίνη που βγαίνει από ένα διυλιστήριο δεν είναι ίδια με τη βενζίνη κάποιου άλλου διυλιστηρίου. Κάθε διυλιστήριο εφαρμόζει τις δικές του μεθόδους για την παραγωγή και το ραφινάρισμα/εμπλουτισμό των βενζινών. Όλες βέβαια οι βενζίνες στην Ευρώπη έχουν κάποια βασικά κοινά χαρακτηριστικά λόγων προδιαγραφών ΕΕ (πχ. RON, περιεκτικότητα σε θείο και αρωματικούς υδρογονάνθρακες κλπ). Αλλά κατά τα άλλα διαφέρουν σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά (σύνθεση, ΜΟΝ, πτητικότητα κλπ).
« Last Edit: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 03:29:45 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #551 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2008, 03:38:12 πμ
και εγω ψαχνομαι αδικα γιατι τη πρωτη φορα επι ελληνικου ειπα οτι ο βενζινας δεν το γεμησε καλα και μετα επερνα εγω τη μανικα και το εσκαγα ακριβως 17λ και ηταν οπως τα ειπα. δηλ. εμεις πληρωνουμε ευρωπαικη βενζινη και βαζουμε για το π..ος τελικα και η σουπερ αμολυβδη τα ιδια και χειροτερα η διαφορα ειναι μονο στην τιμη προς τα πανω τι να πει κανεις >:( 

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #552 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 07:03:08 πμ
Επίσης οι συνθήκες του οδοστρώματος κάνουν διαφορά στην κατανάλωση. ’λλο ο δρόμος στην Αυστρία και άλλο στην Ελλάδα...

ΥΓ. Χρήστο τελικά μπερδεύτηκα, στο 700 πιστεύεις ότι κάνει διαφορά στην απόδοση ή όχι? Ακόμα δεν δοκίμασα με το που πέρασα τα 1000χλμ. να βάλω 100άρα για να μπορέσω να συγκρίνω. Στις χαμηλές στροφές που οδηγούσα μέχρι τώρα δεν μπορούσα να καταλάβω διαφορά.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #553 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 18:12:31 μμ
Αλέξη, εξαρτάται πάντα και από το πώς είναι ρυθμισμένη η ηλεκτρονική ανάφλεξη του κάθε κινητήρα (timing, προπορεία, χάρτης ανάφλεξης κλπ). Επομένως, σε κάποιους κινητήρες μπορεί να έχει διαφορά, ενώ σε κάποιους άλλους όχι (μιλάμε πάντα για ανόθευτη 100άρα). Από την άλλη, η διαφορά στην τιμή της μπορεί να μην δικαιολογεί/συμφέρει τη χρήση της. Για τα μπεκς πάντως είναι σίγουρα καλύτερη. Όπως επίσης και για τον εσωτερικό καθαρισμό των κυλίνδρων (λόγω ειδικών πρόσθετων).
Πρέπει να είσαι σίγουρος όμως ότι είναι ανόθευτη!
« Last Edit: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 18:14:10 μμ by Chris_de_Ze »

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #554 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 20:04:28 μμ
To kalo einai oti kai na notheusoun tin 100ara tha einai me apli eno tin apli me ximika.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #555 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:06:02 μμ
Ακόμη χειρότερα.. θα είναι απλή νοθευμένη με χημικά που την μπερδεύουν σε 100άρα.. μιλάμε για πολλά οκτάνια κ πολλές χημείες!!! :D

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #556 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:12:33 μμ
Σε κάποιο άλλο φόρουμ, διάβασα ότι αναφέρθηκε κάποια στιγμή στο Σκάϊ ότι (από έρευνες δημοσιογράφων) 19 στα 20 βενζινάδικα είτε νοθεύουν τη βενζίνη είτε πειράζουν τους μετρητές. Δεν ξέρω αν πραγματικά αναφέρθηκε ή αν είναι αλήθεια.
Για αυτό ... ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ!

ΥΓ: Βενζίνη (στο αυτοκίνητο) βάζω μονίμως από ένα βενζινάδικο στο Γέρακα που θεωρώ αξιόπιστο (αν και μένω Χαλάνδρι). Κάθε φορά που βάζω, συγκρίνω την κατανάλωση από το trip computer με την κατανάλωση λίτρα που βάζω ανά διανυθέντα χλμ. Όλες τις φορές, και οι δύο μετρήσεις συμπίπτουν (μικρή η διαφορά, στην περιοχή του στατιστικού λάθους). Δύο φορές που έβαλα βενζίνη από Ελευσίνα, η διαφορά μεταξύ των μετρήσεων περ. 1-1.5 (λτ/100χλμ). Άλλη μια φορά που έβαλα από Παιανία, πάλι διαφορά! Άρα....?   Μας κλέβουν, τους πληρώνουμε και λέμε και...ευχαριστώ!  Για αυτό ... ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ!
« Last Edit: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:21:54 μμ by Chris_de_Ze »

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #557 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2008, 21:17:05 μμ
Po poooo! Paketo. Den eixa skeutei oti to pithanotero einai na einai i apli notheumeni!

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #558 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 03:44:51 πμ
  Τι σας έχω, τι σας έχω! Έλα, έχω πράμα που σαλεύειιιιιιιιιιιιι.......Διαβάζω που γράφετε για ταχύτητες 70-80 χαω με αντίστοιχη κατανάλωση 5,3λ/100χλμ και μου κινήθηκε η περιέργεια "τι θα γινόταν ρε φούστη μου αν πήγαινα με 70 συνεχώς μέχρι το επόμενο γέμισμα"? Δεν έχω πάει ποτέ για τόσο διάστημα, ούτε στο στρώσιμο. Το στρώσιμο προέβλεπε μέχρι 5.000 σαλ που δίνουν 109 χαω.

Αποφάσισα να κάνω το πείραμα. Δυστυχώς δεν άντεξα. Στα τέσσερα πρώτα χιλιόμετρα στην εθνική είχε παίξει ολόκληρο το νευρικό μου σύστημα. Κατάφερα όμως να οδηγήσω όλο το ντεπόζιτο με ταχύτητες από 80 έως 105!

Και ιδού τα αποτελέσματα μανάρια μου! Διανυθείσα απόσταση: 473,9 χλμ
                                                       Κατανάλωση           : 4,01 λ/100χλμ
                                                       Κόστος                  : € 4,97/100χλμ (τιμή λίτρου €1,241)

Και το έργο δεν σταματάει εδώ, έχει και συνέχεια. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι είχε ακόμη τρία λίτρα μέσα!!!!!!! Πήρε 19,01λ, άρα είχε μέσα 2,99λ (παίρνει 22 συνολικά). Δηλαδή, σε έκτακη ανάγκη μπορούσα να κάνω ακόμα γύρω στα 75 χλμ!!!
  Κάποια μέρα θα βρω την υπομονή να κινηθώ με 70-80 χαω.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #559 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 04:01:34 πμ
Με το C1 που έκανα 1800 χλμ στην Κρήτη και με ταχύτητες 120-150 στη εθνική και με πολύ γρήγορη οδήγηση στα επαρχιακά στροφιλίκια (το άλλο αυτοκίνητο της παρέας ήταν Άλφα 1,8), μου έκαψε (σε κάθε γέμισμα) ακριβώς....5λτ/100χλμ!!! Και είναι 1000 κυβικά, και είναι 800 κιλά + 200 (επιβαίνοντες+αποσκευές)!
Απίστευτος κινητήρας!
« Last Edit: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 06:40:14 πμ by Chris_de_Ze »

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #560 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 04:06:03 πμ
Με την μηχανή μέρα που η ΕΜΥ έδινε 4-6 μποφώρ, μηχανή φορτωμένη με σαμάρια (τέρμα), μπαγκαζιέρα (τέρμα), σακβουαγιάζ πάνω στην μπαγκαζιέρα (μισογεμάτο), τανκ μπάνκ (γεμάτο εργαλεία), συνοδηγό και ταχύτητες 80 - 90 χ.α.ω., σε 220 χιλιόμετρα ταξιδιού γέμισα 11 λίτρα.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #561 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 19:12:27 μμ
Χρήστο δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να είμαι σίγουρος ότι είναι ανόθευτη είναι να πέσω στην παγίδα των μεγαλο-εταιρειών και των βενζινάδικων φραντσαιζ όπου εκεί από άρθρο που διάβασα οι έλεγχοι είναι πολύ πιο αυστηροί γιατί το επιβάλει η μαμά-εταιρεία. Δυστυχώς όμως αυτό το πληρώνει πάλι ο καταναλωτής γιατί συνήθως αυτά είναι και τα ακριβότερα βενζινάδικα...Αλλο τρόπο δεν μπορώ να έχω εκτός από κάποια εξώφθαλμα παραδείγματα...Συνάδελφος έβαλε σε βενζινάδικο περιοχή αεροδρομίου βενζίνη περισσότερη από ότι χωρούσε το τεπόζιτο του άδειο... :o :o :o!!!!
μετά μάθαμε ότι το συγκεκριμένο βενζινάδικο έφαγε πολλές καταγγελίες και πρόστιμο...δεν δοκιμάσαμε ποτέ να μάθουμε αν συμμορφώθηκε...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

flwrina

• Guest
Reply #562 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 21:31:53 μμ
Χρήστο δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να είμαι σίγουρος ότι είναι ανόθευτη είναι να πέσω στην παγίδα των μεγαλο-εταιρειών και των βενζινάδικων φραντσαιζ όπου εκεί από άρθρο που διάβασα οι έλεγχοι είναι πολύ πιο αυστηροί γιατί το επιβάλει η μαμά-εταιρεία. Δυστυχώς όμως αυτό το πληρώνει πάλι ο καταναλωτής γιατί συνήθως αυτά είναι και τα ακριβότερα βενζινάδικα...Αλλο τρόπο δεν μπορώ να έχω εκτός από κάποια εξώφθαλμα παραδείγματα...Συνάδελφος έβαλε σε βενζινάδικο περιοχή αεροδρομίου βενζίνη περισσότερη από ότι χωρούσε το τεπόζιτο του άδειο... :o :o :o!!!!
μετά μάθαμε ότι το συγκεκριμένο βενζινάδικο έφαγε πολλές καταγγελίες και πρόστιμο...δεν δοκιμάσαμε ποτέ να μάθουμε αν συμμορφώθηκε...
το μιζερο  κακομοιρο και ελεεινό κρατος που ζουμε, κοιταει μονο να χορταινει τους πολιτικους και πασης φυσης καρεκλοκενταυρους. δεν ειναι ικανο τους ιδιους-δικους του κλεφτες να πιασει. ποσο μαλλον τον ''απλο'' κοσμακι...
οποτε τα ματια μας ανοιχτα...οσον ειναι δυνατο αυτο....

costas

• Guest
Reply #563 on: Δευτέρα 25 Αύγουστος 2008, 22:53:43 μμ
κρατος

ποιό κράτος ; έχουμε κράτος;;; Μιχάλη....

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #564 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 06:39:53 πμ
ποιό κράτος ; έχουμε κράτος;;; Μιχάλη....

Γεια σου ρε Κώστα. Σ' αρέσει να με τσιγκλάς, ε? Ε, αφού τα έχουμε πει αυτά. Μην τα επαναλαμβάνουμε. Κράτος δεν υπάρχει εδώ και χρόνια. Τσιφλίκι, εταιρεία, επιχείρηση, συμμορία, όπως αλλιώς θες πες το εκτός κράτος.
  Και όπως γράφει σωστά ο Χρήστος σε άλλο νήμα, έχει παραγίνει το κακό τόσο πολύ που, έχει βγει και παραέξω από τα σύνορα πια. Φτάσανε να το χρησιμποποιούν (την έλλειψη κράτους) τώρα και οι ξένοι ως επιχείρημα στην εξωτερική πολιτική που ασκούν στις σχέσεις με την Ελλάδα.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

costas

• Guest
Reply #565 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 07:57:17 πμ
 (την έλλειψη κράτους)

Ολοι οι επιχειρηματίες τα χώνουν στους πολιτικούς και τους εχουν στο χέρι! Ποιός θα εναντιωθεί σε ποιόν! Ενας  σωστός και έξω από τα κυκλώματα δεν υπάρχει, Ενας! Και μετά μου λες κράτος! Ο κλέψας του κλέψαντος!

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #566 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 15:32:45 μμ
Ολοι οι επιχειρηματίες τα χώνουν στους πολιτικούς και τους εχουν στο χέρι! Ποιός θα εναντιωθεί σε ποιόν! Ενας  σωστός και έξω από τα κυκλώματα δεν υπάρχει, Ενας! Και μετά μου λες κράτος! Ο κλέψας του κλέψαντος!

τέτοια λές καί μετά σβύνεις τό πρόσωπό σου στίς φωτογραφίες    8)     8)     8)

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #567 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 16:48:26 μμ

δεν χρειάζεται να τα χώνουν αφού αυτοί κυβερνούν, επιχειρηματίες είναι όλοι τους απλά αλλάζουν πόστο και φορεσιές. Βρήκαν το μαγαζάκι που κάνει το χρυσό αυγό και αρμέγουν τι να λέμε τώρα όταν το οικογενειακό εισόδημα βουλευτή από 20000 το χρόνο με το που γίνεται κυβέρνηση γίνεται 1.020.000 τι άλλο να πεις, έπιασαν τόπο οι θυσίες τόσων χρόνων.....

τέτοια λές καί μετά σβύνεις τό πρόσωπό σου στίς φωτογραφίες    8)     8)     8)

;D ;D ;D ;D

ΥΓ. Να κάνουμε μετρήσεις αυτονομίας το μήνα με τους μισθούς για να είμαστε και μέσα στο θέμα... ;D ;D ;D

costas

• Guest
Reply #568 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 22:02:44 μμ

ΥΓ. Να κάνουμε μετρήσεις αυτονομίας το μήνα με τους μισθούς για να είμαστε και μέσα στο θέμα... ;D ;D ;D

καλόόόόό :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline leroi

• Οδηγάρα
  • Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι, αλλιώς...
    • www.pandorasbox.gr
Reply #569 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 22:15:41 μμ
δεν χρειάζεται να τα χώνουν αφού αυτοί κυβερνούν, επιχειρηματίες είναι όλοι τους απλά αλλάζουν πόστο και φορεσιές. Βρήκαν το μαγαζάκι που κάνει το χρυσό αυγό και αρμέγουν τι να λέμε τώρα όταν το οικογενειακό εισόδημα βουλευτή από 20000 το χρόνο με το που γίνεται κυβέρνηση γίνεται 1.020.000 τι άλλο να πεις, έπιασαν τόπο οι θυσίες τόσων χρόνων.....

;D ;D ;D ;D

20000 το χρόνο? δηλαδή θέλεις να μου πεις οτι οι βολευτές έχουν μισθό μονο 1428 γιούρια το μήνα? δε νομίζω..
και κάνανε και θέμα στην βουλη  πριν μερικα χρόνια για αύξηση οτι δεν βγαινουν... "δε βγαινω να πληρωσω τα φροντιστηρια των παιδιων μου" ειχε πει κάποιος...   μια αύξηση που είμαι σίγουρος οτι την πήραν..

θα έπρεπε να υπάρχει μια σελίδα στον internet, που να έχει topics για τον κάθε βουλευτή και αν έχει εκπληρώσει όσα υποσχέθηκε απέναντι στην κοινωνία..
και αν οχι...στον τάκο...και μαζικά emails τηλέφωνα κλπ επώνυμα!!!! μην ξαναβγεί ο φούστης...που μου παίρνουν και σύνταξη στα 8 χρόνια μην  :humping:  τίποτα.....
 :-X

:-*

:offtopic:

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #570 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2008, 22:48:02 μμ
 Έτσιιιιιιιι, έτσιιιιιι!!! Να βλέπω την οργή και την αγανάκτηση να ρέει από τα πατζάκια, να χαίρομαι. Έτσι θέλω να σας βλέπω, οργισμένους, έτοιμους να εκραγείτε. ’ντε, μπας και γίνει τίποτα καμιά μέρα.

ΥΓ:Αλλά στείλαμε το νήμα κατά διαόλου. Ας το μεταφέρει κάποιος μοντ.

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #571 on: Τετάρτη 27 Αύγουστος 2008, 03:11:45 πμ
Έτσιιιιιιιι, έτσιιιιιι!!! Να βλέπω την οργή και την αγανάκτηση να ρέει από τα πατζάκια, να χαίρομαι. Έτσι θέλω να σας βλέπω, οργισμένους, έτοιμους να εκραγείτε. ’ντε, μπας και γίνει τίποτα καμιά μέρα.

:blob8:      :blob8:      :blob8:      :blob8:

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #572 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 19:35:59 μμ
Επειδη χτες εβαλα για πρωτη φορα πανω απο 16lt βενζινα και ισως να επερνε και λιγο ακομη,μπορει να μου πει καποιος ποσα λιτρα τεποζιτο εχουν τα 600 99' με το διπλο δισκοφρενο.Επισης ποσα χλμ περιπου εχει απο τη στιγμη που θα γυρισεις σε ρεζερβα,εχει μετρησει κανεις?

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #573 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 19:59:58 μμ
τιιιι ?  ??? μαλλον θα εχεις εξτρα τεποζιτο, δεν εξηγειται αλλιως. Προσπαθω να πετυχω την ελαχιστη καταναλωση με το δικο μου το 650 και το καλυτερο που καταφερα ειναι 16,6 λτ/260 χλμ. δηλ 6,35 λτ/100 χλμ.
Αυτα με χαλαρη οδηγηση, αλλαγες στις 3.500-4000 στροφες και με καινουργια μπουζι (και γενικο σερβις)
Οταν διαβαζω για καταναλωσεις κατω απο 6 λτ/100 χλμ μου ρχεται να σκασω, πως γινεται ρε παιδια,μηπως καποιοι κανετε λαθος?  ??? ???
νεο ατομικο ρεκορ: 285 χλμ. με 17,2 lt  δηλαδη περιπου 6 lt/100 χλμ.  :) . Χαλαρη οδηγηση με ταχυτητες κυριως 60-80 χλμ/ω το οποιο μονο σε καποιο νησι μπορεις να κανεις (οπως εγω σε Συρο) αφου ειναι ακρως επικίνδυνο να κινησαι <90 χλμ/ω. Σε ταξιδι ή στην πολη πολυ αμβιβαλω αν κανεις μπορει να το πετυχει χωρις να σπασουν τα νευρα του. Το να πηγαινει κανεις επι 4-5 ωρες ταξιδι με 60-80 χλμ/ω στην Εθνικη δεν νομιζω οτι πρεπει να ειναι και πολυ καλα... :P

Επισης να αναφερω οτι το τεποζιτο στα 650 πρεπει να ειναι 18 lt : Στο τελευταιο γεμισμα ειχε στεγνωσει, φλερταρα επικίνδυνα με το να μεινω αφου κουνωντας σταματημενος τη μηχανη δεν ακουγόταν ουτε 'πλιτσ' βενζινης. Γεμισε ως την ταπα με 17,6 Lt.

Οσο για την 100αρα δεν θα σας συμβουλευα να βαζετε. Μικρες διαφορες στη καταναλωση (εμπειρια απο αυτ/το), μεγαλες πιθανοτητες νοθειας και αμελητεα αυξηση επιδόσεων. Θα σας ελεγα να βαζετε που και που shell v-power για να καθαριζει ο θαλαμος καυσης και οι βαλβιδες.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #574 on: Πέμπτη 28 Αύγουστος 2008, 20:07:08 μμ
Να το ποστάρω και εδώ για να μην υπάρχει θέμα με τα 700αρια.

----------------------------------

Ολολήρωση στρωσίματος. Τελευταία 300 xlm γίναν σήμερα.

8,7lt στα 185km.

Για τα δικά μου μέτρα πολύ καλό.

:o :o :o :o :o
Τι νούμερα είναι αυτά....4.7/100.... κάτι λάθος κάνω δεν εξηγείται αλλιώς εγώ κάτω από 5.5 ούτε με σφαίρες (για κύκλο πόλης μιλάω). Να και μερικά στατιστικά μετά από 1300χλμ. πλέον νομίζω ότι είναι βάσιμα γιατί η διαδρομή είναι ακριβώς η ίδια (σπίτι-δουλειά και πίσω)

XL700VA, Κύκλος Πόλης, Βενζίνη 95άρα, Οδήγηση μέχρι 5500 στροφές (max 130χλμ/ώρα)
250χλμ. και μετά ανάβει μόνιμα το λαμπάκι (αναβοσβήνει η ένδειξη)
Γέμισμα 13.8λτ άρα

5.5λτ/100χλμ.

Χθες γέμισα με V-Power για να έχω μετρήσεις και με καλύτερη βενζίνη.