Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735767

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #325 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 14:40:42 μμ
Δεν μπορεί ... κάτι άλλο παίζει...!!!

Μηπως εχεις "ανοιξει" το καρμπυλατερ, για να πηγαινεις πιο γρηγορα......? 8)

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #326 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 16:39:33 μμ
Μηπως εχεις "ανοιξει" το καρμπυλατερ, για να πηγαινεις πιο γρηγορα......? 8)

Μήπως έχεις βγάλει το καζανάκι μετάκαυσης, μήπως βάζεις νίτρο και μας λες "εγώ βάζω 100άρα, από συγκεκριμένο πρατήριο  ;)"? Μήπως την αυτονομία αυτή την έχεις βγάλει σε ταξίδι πηγαίνοντας σταθερά με 90χλμ? Μήπως...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #327 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 19:59:13 μμ
Εγώ πάλι γιατί κάνω τόσα λίγα ; :-[

ΤΑ600 (μοντάλο 97) με μετακινήσεις σε πόλη (κατά 80% μέσω περιφεριακού Θεσ/νικης) στα 160-175Km βάζω βενζίνη. Το πολύ μέχρι 180 και μετά ρεζέρβα.

Τα 150km μου πάνε με ~9lt

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #328 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 20:34:23 μμ
Εγώ πάλι γιατί κάνω τόσα λίγα ; :-[

ΤΑ600 (μοντάλο 97) με μετακινήσεις σε πόλη (κατά 80% μέσω περιφεριακού Θεσ/νικης) στα 160-175Km βάζω βενζίνη. Το πολύ μέχρι 180 και μετά ρεζέρβα.

Τα 150km μου πάνε με ~9lt

Καποια περιοδο ημουν και εγω στην ιδια κατασταση με σενα στην αυτονομια 160 -170 και μετα ρεζερβα.
Μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι ειχα διαρροη απο το ρουμπινετο αλλαξα ολες τις φλατζες και αμεσως ανεβηκα στα 200χλμ στην πολη με ολα τα στυλ οδηγησης.Αν δεν εχεις διαρροη και φυσικα δεν της πινεις το αιμα δεν μπορω να φανταστω καποιον αλλο λογω για την τοσο υψηλη καταναλωση.

Τωρα γεματος απο Παργα με σταθερη ταχυτητα 110 και μονο στις προσπερασεις 120 με 16 γραναζι μπρος και φορτωμενος καργα γυρισα ρεζερβα στη γεφυρα και γεμισα στην Shell στο Αιγιο 15,26 Lt.
Συνολο 254χλμ.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #329 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 21:04:51 μμ
Τις μέρες του Πάσχα και της ΙΤΤ πήγα ήρθα δύο φορές από Γιαννιτσά -Πρέβεζα.
Σ ένα κατέβασμα είπα να το μετρήσω (ποτέδεν το κάνω).
6,4 λίτρα στα 100 χλμ. με 120-140 στη Εθνική και στην Πίνδο γρήγορα πάντα.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #330 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 21:07:28 μμ
Τα "200 χλμ και μετά ρεζέρβα" είναι κάτι σαν standard για τα 600, με νορμαλ οδήγηση (να μην ξεπερνάει τις 6.000 στροφές).
Βέβαια μένουν κάπου 4-5 λίτρα μέσα στο ρεζερβουάρ όταν γυρίσεις ρεζέρβα.
« Last Edit: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 21:09:12 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #331 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 21:23:59 μμ
ο Τσερτς καμώνεται ότι έκαψε 3 λίτρα λιγότερο με το 600αρι του σε σχέση με το δικό μου 650, γέμισμα πριν τη λευκάδα και ξαναγέμισμα από το ίδιο βενζινάδικο. Είναι δυναμόνννννννννννν?

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #332 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 21:36:05 μμ
Τα "200 χλμ και μετά ρεζέρβα" είναι κάτι σαν standard για τα 600, με νορμαλ οδήγηση (να μην ξεπερνάει τις 6.000 στροφές).
Βέβαια μένουν κάπου 4-5 λίτρα μέσα στο ρεζερβουάρ όταν γυρίσεις ρεζέρβα.
Εγώ με ΤΑ600 '99 γυρίζω σε ρεζέρβα πάντα μετά τα 250km ( έχει φτάσει και μέχρι 290km ), με ήρεμη οδήγηση μέχρι 120km/h  ( <= 6000 στροφές )
και 90% των χιλιομέτρων εκτός πόλης (Περιμετρική Πάτρας ).

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #333 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 22:12:55 μμ
Κάποιοι καταφέρνουν μεγαλύτερη αυτονομία και αυτό συμβαίνει γιατί η στάθμη ρεζέρβας διαφέρει στα μοντέλα ΤΑ600. Δεν έχουν όλα την ίδια στάθμη.

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #334 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 23:01:33 μμ
ο Τσερτς καμώνεται ότι έκαψε 3 λίτρα λιγότερο με το 600αρι του σε σχέση με το δικό μου 650, γέμισμα πριν τη λευκάδα και ξαναγέμισμα από το ίδιο βενζινάδικο. Είναι δυναμόνννννννννννν?

Είναι.

Ο ψηλός άλλαξε μπροστά γρανάζι σε 16Τ.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #335 on: Πέμπτη 08 Μάιος 2008, 23:14:48 μμ
Ο Γιάννης έχει κάνει και άλλα που τα ξέρω μόνο εγώ ;D

Αλλα πήρα όρκο σιωπής.....μην με πιέζετε :eusa_naughty:

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #336 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 02:09:47 πμ

Και δεν είχε και κοντέρ (πάλι) και δεν ξέρουμε πόσο του έβγαλε...

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #337 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 02:57:54 πμ
Τωρα γεματος απο Παργα με σταθερη ταχυτητα 110 και μονο στις προσπερασεις 120 με 16 γραναζι μπρος και φορτωμενος καργα γυρισα ρεζερβα στη γεφυρα και γεμισα στην Shell στο Αιγιο 15,26 Lt.
Συνολο 254χλμ.

Και πάλι λίγα είναι για 16Τ και 110 χ.α.ω.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #338 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 03:04:45 πμ
Την εν λόγω ημέρα, είμασταν με τον Γιάννη "αδερφάκια", βάλαμε μαζί βενζίνη το πρωί και μέχρι την επιστροφή ήμασταν συνεχώς μαζί. Βάλαμε βενζίνη στο δεύτερο βενζινάδικο που συναντάς φεύγοντας από Πάργα. Ίδια χιλιόμετρα, ίδια βενζίνη, ίδιος ρυθμός, δικάβαλοι και οι 2, και γεμίσαμε τάπες και οι 2 και το πρωί και το απόγευμα.

Ρουφάτε το αυγό σας οι 650άρηδες!!  :eusa_clap:

και επειδή εγώ γεμίζω μέχρι το εσωτερικό δακτυλίδι και όχι πίτα πάνω, όπως ο Γιάννης, άντε και να "έκλεψα" 100 - 200 γραμμάρια το πολύ.. Μιλάμε για κοντά 3 λίτρα διαφορά!

Η γριά είναι λιτοδίαιτη σου λέω!!!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #339 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 03:06:29 πμ
Και εμένα η γιαγια μου τελευταία δεν τρώει πολύ.....της ηλικίας είναι...

tranten

• Guest
Reply #340 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 03:10:05 πμ
Και εμένα η γιαγια μου τελευταία δεν τρώει πολύ.....της ηλικίας είναι...

+647  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

giorgio

• Guest
Reply #341 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 04:54:01 πμ

Ρουφάτε το αυγό σας οι 650άρηδες!!  :eusa_clap:

Έτσι όπως τα λες είναι ρε Καπετάνιο, μόνο που ξέχασες να αναφέρεις (2 λεπτομέρειες).

1ον.Στα ταξίδια σου απο οτι εχω δει ανοίγεις & τα πανιά της ανεμοτράτας σου (τα 650 δεν έχουμε πανιά),αρα δεν έχεις  κατανάλωση μπετζίνας..........  ΚΑΙ

2ον, & βασικότερο για πες μου 1 φορά που έπιασες 140χλμ, με το γρί-γρί σου, έτσι για να μου φύγει η περιέργεια? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Μιλάνε όλοι, μιλάς & εσυ για κατανάλωση βρε παλιομαουνιέρη!!!!!!!!!!!!!  :2hysterical: :2tongue:

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #342 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 04:55:42 πμ
2ον, & βασικότερο για πες μου 1 φορά που έπιασες 140χλμ, με το γρί-γρί σου, έτσι για να μου φύγει η περιέργεια? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Μιλάνε όλοι, μιλάς & εσυ για κατανάλωση βρε παλιομαουνιέρη!!!!!!!!!!!!!  :2hysterical: :2tongue:

Είχε 11 μποφώρ και κατηφόρα, αλλά δεν είχε κοντέρ (πάλι) γι' αυτό το υπολόγισε με το μάτι........

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #343 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 05:08:04 πμ
Έτσι όπως τα λες είναι ρε Καπετάνιο, μόνο που ξέχασες να αναφέρεις (2 λεπτομέρειες).

1ον.Στα ταξίδια σου απο οτι εχω δει ανοίγεις & τα πανιά της ανεμοτράτας σου (τα 650 δεν έχουμε πανιά),αρα δεν έχεις  κατανάλωση μπετζίνας..........  ΚΑΙ

1ον Τα πανιά στο 650 είναι έξτρα απλά εσύ δεν τα έβαλες γιατί δεν τα είχανε σε μπλε..

2ον Μέτρηση αυτονομίας με 140 θα κάνουμε; Επίσης την ημέρα εκείνη πηγαίνανε παρέα οι 2 μηχανές, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ντροπή αυτή! Σας λυπάμαι όλους που δώσατε ένα κάρο λεφτά για να πάρετε χειρότερα μοτόρια από εμάς τους έξυπνους 600άρηδες...

Και μπορούνε οι κάτοχοι των υπερκυβισμένων παπιών (η έκφραση ανήκει στον Drake Ramore αλλά είναι αλήθεια!) που μοιάζουν με ΤΑ να μην χαλάνε την κουβέντα με τα ψέματά τους; (Ναι αναφέρομαι στους 400άρηδες, Τοτέ..)

:P

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #344 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 05:09:43 πμ
Και μπορούνε οι κάτοχοι των υπερκυβισμένων παπιών (η έκφραση ανήκει στον Drake Ramore αλλά είναι αλήθεια!) που μοιάζουν με ΤΑ να μην χαλάνε την κουβέντα με τα ψέματά τους; (Ναι αναφέρομαι στους 400άρηδες, Τοτέ..)

:P

Θύμισε μου να σε ρίξω μια κόντρα με το υπερκυβισμένο 125άρι παπί μου.....

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #345 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 05:09:56 πμ
Καλα ρε κουφάλα γιατί με δίνεις στεγνά?

TransalpMan

• Guest
Reply #346 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 06:10:51 πμ
Φίλοι ας μην τσακωνώμαστε (sic).Στο τρανσάλπ δεν πρόκειτε ποτέ να δούμε τις καταναλώσεις του στρομ και αυτό διότι το μοτέρ προερχόμενο από το VT 500 του 84 δεν έχει υποστεί καμία εξέλιξη από τότε παρά μόνο υπερκυβισμό.Αν δείτε την κεφαλή του θυμίζει αυτοκίνητο του 80 και έχει τόσο μικρή περιεχόμενη γωνία βαλβίδων που ο μηχανικός που το σχεδίασε θα έχει κάνει χαρακίρι  ;D.Τα δύο μπουζί στον κύλινδρο μόνο για να περνάει τις προδιαγραφές ρύπων είναι και τίποτα παραπάνω.Ο θάλαμος καυσης είναι τόσο βαθύς που πραγματικά το πιστόνι θα πρέπει να κάνει τρομερή προσπάθεια για να ανέβει στο ΑΝΣ και με γραμική ταχύτητα εμβόλου τα 12m/s άστα να πάνε καλύτερα.Είναι και η ξεπερασμένη τροφοδοσία με απαεριωτή (καρμπυρατέρ) το οποίο όμως έχει TPS.Εγώ πιστεύω ότι μετά τα 130 απλά καταναλώνει καύσιμο και δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω.Το τίμημα όμως για όλα αυτά είναι η αξιοπιστία αυτού του μοτέρ που πραγματικά τσακίζει κόκκαλα.
Δεν ξέρω αν το 700 έχει καλύτερη κατανάλωση λόγω ψεκασμού και νέας σχεδίασης του μοτέρ.Αν γνωρίζει κάποιος ας πει παρακαλώ.

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #347 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 17:21:40 μμ
Την εν λόγω ημέρα, είμασταν με τον Γιάννη "αδερφάκια", βάλαμε μαζί βενζίνη το πρωί και μέχρι την επιστροφή ήμασταν συνεχώς μαζί. Βάλαμε βενζίνη στο δεύτερο βενζινάδικο που συναντάς φεύγοντας από Πάργα. Ίδια χιλιόμετρα, ίδια βενζίνη, ίδιος ρυθμός, δικάβαλοι και οι 2, και γεμίσαμε τάπες και οι 2 και το πρωί και το απόγευμα.
...
Η γριά είναι λιτοδίαιτη σου λέω!!!

Σιγά το νέο ρε Γιάννη!
Ο δικός σου κινητήρας έχει χωρητικότητα 600 cc (περίπου), και του Γιάννη/Εκτορα έχει 650 cc (επίσης περίπου). Τι πιο λογικό από το να χρειάζεται περισσότερο καύσιμο για να γεμίσει ο κάθε κύλινδρος... Πιο είναι το περίεργο δηλαδή? Αν όμως τις πάτε στα όριά τους τις μηχανές σας, μήπως το 50 παραπάνω κυβικά δείξουν τη διαφορά σε ροπές π.χ.?
Δεν έχει σχέση η κατανάλωση με την ηλικία (βλέπε "γριά").

Υ.Γ. Αν δεν το έχεις προσέξει τα 1600άρια αμάξια συνήθως καίνε περισσότερο από τα 1000άρια... :goofy:
« Last Edit: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 17:23:17 μμ by Γιάννης Σταυρουλάκης »

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #348 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 17:40:03 μμ
Το 650gs με το ενα μπουζι (με τα δυο ειναι 17% πιο οικονομικο!!!) μου καιει 4,5 λ/100 χλμ σε επαρχιακη (90 ΧΑΩ) εως 5,5 λ/100 χλμ σε εθνικη (140 ΧΑΩ).

Ετσι κανω απο 230 στη χειροτερη εως 280 χιλιομετρα, μεχρι να αναψει ρεζερβα που ειναι αλλα 4 λιτρα ή περιπου 70 χλμ.
Παντος ο συνοδοιπορος με το ΤΑ του '99 σε καθε γεμισμα βαζει 2 λιτρα παραπανω σε καθε 200 χλμ πορειας.
Το injection εχει διαφορα.

ΥΓ. Βενζινη 95 οκτανιων.

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #349 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 17:42:40 μμ
Τα δύο μπουζί στον κύλινδρο μόνο για να περνάει τις προδιαγραφές ρύπων είναι και τίποτα παραπάνω.
Βλ. 2 μπουζί ανά κύλινδρο

Σίγουρα ο ψεκασμός είναι ο πιο ενδεδειγμένος και πιο οικονομικός τρόπος ρύθμισης της αναλογίας του καυσίμου ανά πάσα δεδομένη στιγμή λειτουργίας του κινητήρα. Σε συνδυασμό μάλιστα και με ένα εξελιγμένο σύστημα ανάφλεξης, το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο.
« Last Edit: Κυριακή 11 Μάιος 2008, 18:30:44 μμ by Chris_de_Ze »