Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 736299

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #275 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 04:24:52 πμ
Άμα χαζέψεις σε κανά βενζινάδικο κάτι θα βρείς...wynns, stp (κάπως έτσι λέγονται)

Βέβαια ο Συντονιστής μπορεί να κατευθύνει σωστά το σκεπτικό μου.

Υπάρχει και η λύση της βιδούλας στο καρμπυρατέρ...

Αλλά το πήγα αλλού το θέμα...Sorry

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #276 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 06:31:49 πμ
Άμα χαζέψεις σε κανά βενζινάδικο κάτι θα βρείς...wynns, stp ....
Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς ... "στο βενζινάδικο", αλλά να ψάξει ... "για βενζινάδικο"
(που να είναι καλό και να μην έχει "περίεργες" βενζίνες)

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #277 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 06:42:26 πμ
Χθες το βράδυ, μετά από μια βολτίτσα - όχι μεγάλη, όχι μικρή - γύρισα, πάρκαρα το μωρό και ανέβηκα ήσυχος για ύπνο. Το πρωί που την έβαλα μπροστά για να τη ζεστάνω, μετά από 1 λεπτό μου έσβησε. Την πήρα γραμμή (έριξα και μια ματιά), και το γύρισα στη ρεζέρβα (TA 600). Τίποτα όμως. Την κούνησα λίγο μπας και κατεβάσει βενζίνη, αλλά τίποτα. Έχω βενζινάδικο στα 3,5 μέτρα από το σπίτι οπότε no problem. Με προβλημάτισε όμως η λειτουργία της ρεζέρβας.

Υποθέτω ότι ίσως έχει πιάσει σκουπιδάκια κάτω, και στουμπώνει όταν κατέβει πολύ χαμηλά η στάθμη. Όταν τη γέμισα, πήρε 15 lt. Είναι άραγε αυτό που σκέφτηκα, ή έχετε καμιά άλλη ιδέα?

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #278 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 06:59:51 πμ
Αν όντως είναι πρόβλημα του συστήματος τροφοδοσίας (και όχι κάτι άλλο) τότε:

1) υπάρχει φίλτρο (μέσα στο ρεζερβουάρ) πάνω στο διακόπτη βενζίνης. Αυτό μπορεί (ίσως) να θέλει καθάρισμα. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι συχνό φαινόμενο και μπορεί να συμβεί μόνο μετά από πολύ καιρό και από συνεχή χρήση πολύ κακής ποιότητας βενζίνης.

2) από το διακόπτη βενζίνης φεύγει ένα λεπτό μαύρο σωληνάκι και πάει σε ένα ακροφύσιο στην εισαγωγή του πίσω κυλίνδρου. Έλεγξε αν αυτό το σωληνάκι είναι σε καλή κατάσταση (δεν είναι κομένο) και εφαρμόζει καλά και στα δύο άκρα του.

3) ο διακόπτης βενζίνης είναι αυτόματος και έχει μέσα μια βαλβίδα με μια μεβράνη για τη λειτουργία αυτή. Μπορεί η βαλβίδα να μην λειτουργεί σωστά λόγω φθοράς/βλάβης της μεμβράνης.

Ερώτηση: Έχεις δηλ. διαπιστώσει ότι όταν το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο το μηχανάκι σβήνει? Ενώ αν είναι γεμάτο τότε λειτουργεί μια χαρά?
« Last Edit: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 07:06:59 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
Reply #279 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 19:19:25 μμ
Το μόνο που λέω είναι ότι δε λειτούργησε η ρεζέρβα. Δε μου έχει εμφανίσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία όσο δουλεύω με το κανονικό ντεπόζιτο, και με το που γέμισε το ντεπόζιτο πήρε μπροστά με τη μία, οπότε δε νομίζω να είναι γενικό πρόβλημα τροφοδοσίας.

Απλά δεν κατεβάζει (ή δεν κατέβασε) βενζίνη από τη ρεζέρβα. Επειδή βιαζόμουν για να πάω στη δουλειά, και όπως είπα η πηγή ήταν δίπλα, δεν το πολυταλαιπώρησα.

Ερώτηση: Έχεις δηλ. διαπιστώσει ότι όταν το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο το μηχανάκι σβήνει? Ενώ αν είναι γεμάτο τότε λειτουργεί μια χαρά?

Το "σχεδόν" είναι μάλλον understatement. Έξω από τη ρεζέρβα δεν πρέπει να είχε ούτε για αναπτήρα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #280 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 23:11:10 μμ
Το "σχεδόν" είναι μάλλον understatement. Έξω από τη ρεζέρβα δεν πρέπει να είχε ούτε για αναπτήρα.

Όταν λέω "σχεδόν" εννοώ η στάθμη βενζίνης να είναι είτε πολύ κοντά στο να γυρίσεις ρεζέρβα, ή να έχεις ήδη γυρίσει ρεζέρβα.
Διευκρίνισε μας σε ποια από τις δύο καταστάσεις συμβαίνει το πρόβλημα.

Όταν λες "Έξω από τη ρεζέρβα" εννοείς "Εκτός από τη ρεζέρβα"?

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
Reply #281 on: Σάββατο 26 Ιανουάριος 2008, 05:10:03 πμ
Οκ, οκ, για να είμαι σαφής. Είχα το διακόπτη γυρισμένο στην κανονική θέση. Εκεί κάπου η μηχανή έσβησε, προφανώς επειδή δεν είχε τροφοδοσία σε καύσιμο, ήτοι είχε τελειώσει όλη η βενζίνη ΕΚΤΟΣ από αυτήν που υπάρχει στη ρεζέρβα. Στη ρεζέρβα είχε βενζίνη, αφ'ενός γιατί ακουγόταν κουνώντας τη μηχανή, αφ'ετέρου γιατί γεμίζοντας πλήρως το ντεπόζιτο πήρε 15 λίτρα, τα οποία αν δεν κάνω λάθος είναι η χωρητικότητα του πλην της 3λιτρης ρεζέρβας (~15 + ~ 3 = 18).

Το θέμα είναι ότι όταν γύρισα το διακόπτη στη ρεζέρβα, η μηχανή δεν πήρε μπροστά. Υπέθεσα λοιπόν ότι παρότι υπήρχε βενζίνη στη ρεζέρβα, αυτή δεν κυκλοφόρησε.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #282 on: Σάββατο 26 Ιανουάριος 2008, 05:18:18 πμ
Μπράβο, τώρα το έθεσες σωστά! Γιατί πριν μπερδεύτηκα με το πότε συνέβη το πρόβλημα.
Εγώ θα το θεωρήσω (εν μέρει) φυσιολογικό αυτό που έγινε γιατί περνάει κάποιος υπολογίσιμος χρόνος μέχρι να μπορέσεις να βάλεις ξανά μπροστά όταν από τελείως στεγνός γυρίσεις σε ρεζέρβα. Δηλ. δεν παίρνει η μηχανή μπροστά αμέσως.

Παρατήρησε μόνο τις επόμενες μέρες αν σου ξανακάνει πάλι τίποτα άλλο περίεργο. Αν σου ξανακάνει κάτι περίεργο όταν η στάθμη βενζίνης είναι χαμηλά (αλλά δεν έχεις γυρίσει ακόμα ρεζέρβα) ή έχεις γυρίσει ρεζέρβα και μετά στο κάνει, τότε έχει πρόβλημα ο διακόπτης βενζίνης (γνωστό πρόβλημα σε κάποια παλιά μοντέλα).
« Last Edit: Σάββατο 26 Ιανουάριος 2008, 05:23:59 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
Reply #283 on: Σάββατο 26 Ιανουάριος 2008, 06:07:08 πμ
Ok, thanks, θα έχω το νου μου ;), αν και από σήμερα τραβιέμαι καθημερινά μακρύτερα για δουλειά, οπότε θα έχω κυρίως το νου μου να μην ξεμείνω!

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #284 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 04:34:30 πμ
  Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα σε παλαιότερη μοτό. Από μια συγκεκριμένη στάθμη και κάτω δεν κατέβαζε βενζίνη, ενώ άκουγα το πλατάγισμα της βενζίνης στο ντεπόζιτο. Έμεναν δηλαδή μερικά λίτρα μέσα τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Γέμιζα το ντεπόζιτο, όλα κανονικά.
  Ο λόγος ήταν ο εξής: υπάρχει ένα ρουμπινέτο σε στυλ σίτας (φαντάσου ένα μεταλικό σωλήνα τοποθετημένο κατακόρυφα με τρύπες στα τοιχώματά του) για να φιλτράρει σκουπιδάκια, ακαθαρσίες και άλλα τινά που μπορεί να υπάρχουν στο καύσιμο. Αυτό είναι μακρύ, κάπου 20 εκατοστά (στο ΤΑ δεν ξέρω τι σύστημα υπάρχει). Αυτό με τον καιρό βουλώνει σιγά-σιγά, αλλά επειδή τα κατάλοιπα του καυσίμου είναι βαρύτερα από το καύσιμο και κατακάθονται στον πάτο του ρεζερβουάρ, βουλώνει από κάτω προς τα πάνω. Έτσι μετά από πολύυυυυ καιρό, βρίσκονται να είναι βουλωμένες οι κάτω τρύπες της σίτας. Μόλις το καύσιμο κατέβαινε σε αυτή τη στάθμη (των βουλωμένων τρυπών) δεν περνούσε προς το καρμπιρατέρ. Βγάλσιμο και καθάρισμα (στη συγκεκριμένη μοτό έβγαινε σχετικά εύκολα) είναι η λύση.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
Reply #285 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 05:02:03 πμ
Αυτό που περιγράφεις το είχα πάθει σε ένα MTX που είχα. Αρχικά υπέθεσα ότι κάτι τέτοιο συνέβη και με το ΤΑ, αλλά όντως δεν ξέρω αν έχει παρόμοιο σύστημα.

tzeronymo

• Guest
Reply #286 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 17:54:02 μμ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΡΑΝΣΑΛΠΙΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΜΕ 120 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΧΛΜ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

flwrina

• Guest
Reply #287 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 18:09:11 μμ
εχει κοντα στα 240-250 κμ. ισως και κατι λιγο πιο πολυ αλλα με επιφυλαξη. 170 κμ τα ποιανει ανετα, μετα ζοριζεται

tranten

• Guest
Reply #288 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 19:02:16 μμ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΡΑΝΣΑΛΠΙΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΜΕ 120 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΧΛΜ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

αν μιλαμε για το 650 με 120 εχει αυτονομια 280 μετρημενο.οτι αφορα την τελικη ισχυει αυτο που ειπε ο λευτερης

trans2006

• Guest
Reply #289 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 20:04:39 μμ
Συμφωνω και γω για την απόσταση, έχω βγάλει 290χιλ.

tzeronymo

• Guest
Reply #290 on: Δευτέρα 28 Ιανουάριος 2008, 23:00:29 μμ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΑ ΔΙΑΦΟΡΑ  ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ  ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ,  ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 650 ΕΧΩ  2004 ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΜΠΛΕ , ΑΛΛΑ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΤΕΛΙΚΗ 175 ΧΛΜ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ 250 ΧΛΜ

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #291 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 05:31:35 πμ
  Σημερινό γέμισμα στο στρομ με οικονομική οδήγηση: 402,6 διανυθέντα χλμ και είχε ακόμα ένα λίτρο μέσα (434 χλμ το ανώτερο που έχω κάνει).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

flwrina

• Guest
Reply #292 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 05:44:35 πμ
μιχαλη προχθες ειχα κανει 288 κμ με οικονομικη οδηγηση. πηρε 18,5 λιτρα μετα.

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #293 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 17:19:00 μμ
  Σημερινό γέμισμα στο στρομ με οικονομική οδήγηση: 402,6 διανυθέντα χλμ και είχε ακόμα ένα λίτρο μέσα (434 χλμ το ανώτερο που έχω κάνει).

καθώς φαίνεται τό πάς μόνο σέ κατηφόρες μέ νεκρά.
τί τάνγκι έχεις ?

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #294 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 20:43:47 μμ
Επισήμανση: το ΤΑ650 έχει ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 19 λτ.

Πριν από 15 μέρες έμεινα τελείως από βενζίνη το καλό είναι ότι έμεινα έξω από βενζινάδικο τελείως στεγνό πηρέ 19,60 λίτρα δεν ξερώ αν έκλεβε η αντλία η τελικά τόσο παίρνει έχει στεγνώσει κανενός άλλου και ποσό πήρε; Στην εκδρομή στα Μέθανα στα 208 χλμ πήρε 13 λίτρα.

Γιώργος Κεκές

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #295 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 21:41:54 μμ

καθώς φαίνεται τό πάς μόνο σέ κατηφόρες μέ νεκρά.
τί τάνγκι έχεις ?

Λάθος. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά πώς το πάω. Μιλάω για οικονομική οδήγηση (όχι πάνω από 5.000 στροφές/110 χ.α.ω). Στην τελευταία βόλτα που κόψαμε την πίτα, που πλακώσαμε 190άρες, έκανα μόνο 381 χλμ.
  Το "τανκι" μου είναι 22 λίτρων.

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #296 on: Τετάρτη 05 Μάρτιος 2008, 00:41:38 πμ
  Λάθος. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά πώς το πάω. Μιλάω για οικονομική οδήγηση (όχι πάνω από 5.000 στροφές/110 χ.α.ω). Στην τελευταία βόλτα που κόψαμε την πίτα, που πλακώσαμε 190άρες, έκανα μόνο 381 χλμ.
  Το "τανκι" μου είναι 22 λίτρων.

Tώρα  Ο.Κ   ;)

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #297 on: Τετάρτη 05 Μάρτιος 2008, 03:11:33 πμ
παιδια εμενα τυο Τ.Α 650 μεχρι κοκκινη γραμη κανω νορμαλ οδηγηση 210-205 χλμ.τι λετε;
δηλαδη εχω ακομη 60χλμ;

tranten

• Guest
Reply #298 on: Τετάρτη 05 Μάρτιος 2008, 05:44:19 πμ
με νορμαλ οδηγηση απο την κοκκινη κ μεχρι να κολησει ο δεικτης τερμα εχεις 80 περιπου χιλιομετρα.

costas

• Guest
Reply #299 on: Τετάρτη 05 Μάρτιος 2008, 05:45:36 πμ
άμα φτιάξω το κοντέρ μου θα σας πω ακριβώς!!!!!!!!!!!!!