Κι εγώ με TA 650 του 2001, βγαζω 200 +-10 με ένα γέμισμα.
Λίγα είναι
Μήπως τα επόμενα (>2002) έχουν βελτιωμένη κατανάλωση??
βελτίωση είχε μόνο το 700 που ήταν πλέον με ψεκασμό
Έχει κανείς άποψη για 100άρα βενζίνη σε ταξίδι?
Η άποψή μου είναι οτι δεν αξίζει τα λ7.
Είμαι κάτοχος 650 του 1' .Με νορμαλ οδήγηση με φουλ ρεζερβουαρ εχω κανει 253 χιλιομετρα.
κοντά στο φυσιολογικό κατ΄εμέ πάντα . Μια λογική κατανάλωση με μικτή όμως οδήγηση είναι τα 270χλμ ανά γέμισμα .
Ομως θέλει πολύ προσοχή αυτό που λέμε γέμισμα , δλδ θέλει αργό κ να φτάσει εως επάνω στο σωλήνα του λαιμού για να είσαι σίγουρος οτι στην μέτρηση δεν έχεις σφάλμα.
Προφανώς ναι αλλα εμενα το πολύ να βγαλει 230 με 240.το 240 με το 345 πάντως εμένα δεν μ ακούγεται καθόλου φυσιολογικό
Οταν την πρωτοαγόρασα , κ ενώ πριν οδηγούσα ενα παπί 50αρι συνηθισμένος (ετσι θεωρώ ) απο τις επιδόσεις του ζητούσα απο το 650 να πηγαίνει με τους ίδιους ρυθμούς , τουλάχιστον μέσα σε κινηση, Εθνική πήγαινε μεχρι 80-90.
Τότε στις 25-8-2011 στα 333χλμ ο δείκτης είναι στο τέλος της κόκκινης περιοχής και επειδή δεν ήξερα όμως ακόμα τις ενδείξεις του δείκτη βενζίνης φουλάρω με 15.48 λίτρα δλδ κατανάλωση 4.64 λίτρα/100χλμ.
Είχα δλδ άλλα 4 περίπου λίτρα καύσιμο που θεωρητικά θα μου εδειναν άλλα 80 χιλιόμετρα .
Δεν το ξέρω με σιγουριά , τα νουμερα το λένε , στην πράξη δεν το επιβεβαίωσα ποτέ.
Μετα απο αυτή την μέτρηση τέτοια κατανάλωση δεν ξαναείδα, φαίνεται το χεράκι μου το δεξί καλόμαθε κ αρχισα να κινιέμαι με ρυθμούς που πλέον δεν με περνούσαν οι ντελιβεράδες.
Δεν πείραξα το μηχανάκι, απλά πάντα το είχα καλά φροντισμένο κ ρυθμισμένο.
Ομως αυτό που επηρεάζει την κατανάλωση είναι το καλό φίλτρο αέρα, πάντα χρησιμοποιούσα γνήσιο.
Δεν ξερω για τα πιό ελεύθερα τύπου Κ&Ν , θεωρώ οτι δεν δίνουν κ πολλά στον κινητήρα αφού λογικά πρέπει να αλλαχτεί όλη η σειρά , δλδ ελεύθερο φιλτρο, ζιγκλέρωμα κ ελεύθερη εξάτμιση με αύξηση της ήδη υπερβολικής για τα σημερινά δεδομένα όμως κατανάλωσης.
Ισως ενα Κ&Ν να είναι χρήσιμο στους χωματερούς αφού πλένεται κ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής άρα είναι κατά πολύ οικονομικότερο απο το γνήσιο που κοστίζει κάπου 56 ευρω αν θυμάμαι καλά.
Πόσο χωράει το ρεζερβουάρ του 650;
19 λίτρα Ιωάννη' μ.