Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735805

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #1375 on: Πέμπτη 05 Απρίλιος 2018, 15:11:01 μμ
Συμφωνω με την αποψη σου Γιωργο.
Οντως ο καθενας λεει ο΄τι θελει και λιγοι ειναι αυτοι που οντως ξερουν τι λενε και πως μετρανε!! Σιγουρα το "βαζω ενα 10ρικο και παω 5 μερες" ειναι επιοικως μπακαλικος και ανακριβεστατος τροπος, αλλα εως εκει φθανει το μυαλο ορισμενων....
Το 8.5 λ/100χλμ που αναφερει το Haynes ειναι προφανως λανθασμενο και σημειωτεον το "δανειστηκε" απο το MotorCycle News (MCN) το οποιο - οπως και πολλα αλλα σαιτ με προδιαγραφες - εχουν καμμια φορα σημαντικα λαθη η παραλειψεις.
Σημειωσε οτι στην  δικια μου 600αρα οταν της ειχα κανει σερβις και ειχα μονο Κ&Ν φιλτρο αλλα μαμισια εξατμιση, καταναλωση μου ηταν περιπου 5.7-5.8 στην πολη με κανονικη οδηγηση.
Οταν εβαλα την εξατμιση απο την τελευταια 650αρα με τις κωνικες αποληξεις (που πιστευω ειναι λιγο πιο ελευθερη λογω καταλυτη στην 650) μου ζητησε καπου 1/2 στροφη ακομα στις pilot, και η καταναλωση ανεβηκε λιγο στα 5.8 με 5.9 στην πολη.
Οταν ομως ετριψα βαλβιδες, ξαναεκοψα τις εδρες, αλλαξα ελατηρια και λειαναμε τους αυλους εισαγωγης, ζητησε αμεσως μεγαλυτερο ζιγκλερ ρελαντι (απο 38 εβαλα 40) και παρεμεινε στις ιδιες στροφες εξω στις pilot, με καταναλωση εντος πολης στα 6.2, ενω στην εθνικη δικαβαλος στα 100-110 χλμ/ωρα εχω δει και 5.4-5.5 (ομως ανεβαινει στα 6.2+ αν πας με 120-130)
Εγω μετρω σε καθε γεμισμα την καταναλωση με λιτρα που βαζω (φουλαρω μεχρι τον λαιμο αφου "κατσει" η βενζινη) και διαρω δια τα χλμ (εκατονταδα) που εχω κανει.
Αυτό που περιγράφεις το βλέπω πολύ φυσιολογικό και ο τρόπος που κινήθηκες επίσης πολύ σωστός. Σταδιακά ζητούσε όσο εσύ ελευθερωνες...συμφωνώ επίσης και με τον τρόπο που μετράς.
Θα πρέπει μετά τις παρεμβάσεις σου λογικά να είδες και κάποια διαφορά στις επιδόσεις της η στην απόκριση του γκαζιου.  Το καρμπυρατερ είναι ταυτόχρονα μπελαλιδικο και τέρμα μηχανικό σε σχέση με το ψεκαστο αλλά έχει άλλη χάρη....συν ότι μπορείς να παρεμβεις εσύ για να πετύχεις αυτό που θες.
Όσο για την δική μου που παίζει εντός πόλης 7 με 7.5 δικαβαλος συνέχεια (νομίζω πάλι πολλά είναι)  αλλά το Πάσχα θα κάνω ένα δρομολόγιο (επιτέλους) στην εθνική και εκεί θα δω τι θα κάψει. Αν και πιστεύω ότι θα δω αισθητή πτώση στην κατανάλωση.

john lk

• Guest
Reply #1376 on: Πέμπτη 05 Απρίλιος 2018, 15:36:59 μμ
Με το φιλτρο αερα μονο καμμια ουσιαστικη διαφορα, ισως ακουγοταν πιο πολυ η αναρροφηση του αερα.
Με το φιλτρο αερα και την εξατμιση απο το 650 (τουλαχιστον ακουγεται πιο ελευθερη και πιστευω οτι ειναι κατα ενα ποσοστο) παλι καμμια ουσιαστικη διαφορα, αν και (αν θυμαμαι καλα ειχα αλλαξει τα γραναζια με 1 δοντι λιγοτερο πισω - δεν το πολυσυνιστω γιατι δικαβαλος νοιωθεις ελλειψη αρπαγματος).
με το φιλτρο και την εξατμιση απο την 650 και την λειανση της χυτευσης στις εισαγωγες ειδα διαφορα κυριως στις υψηλες στροφες με πιο στρωτη λειτουργια και (πιστευω) καλυτερο αρπαγμα. Με αυτο τον συνδυασμο ελευθερωματος ζητησε περισσοτερο καυσιμο, επομενο ειναι.
Οσο για το γραναζωμα, οταν ξαναερθει η ωρα για αλλαγη θα ξαναβαλω τα μαμισια, ειναι πιθανοτατα ο καλυτερος συνδυασμος. Δεν ειδα βελτιωση στην καταναλωση με 1 δοντι λιγοτερο πισω.

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
  • Οτι γράφει δεν ξεγράφει...
Reply #1377 on: Πέμπτη 24 Μάιος 2018, 15:27:50 μμ
Καλημέρα παιδιά.. Εδω και λίγες μέρες ενας φίλος με transalp 650 του 2002 μπήκε στο τρυπακι να μετρήσει την κατανάλωση της μηχανης,τα αποτελέσματα ηταν εντυπωσιακά. Με μικτή οδήγηση εθνική κανα δυο φορες εως 120 χλμ ταχύτητα, δικαβαλος παίρνοντας την γυναίκα από την δουλειά και καθημερινή οδήγηση στο κέντρο(Πετρούπολη - Βύρωνας) με 19 λιτρα γέμισμα εβγαλε 345 χιλιόμετρα εως ότου τον αφήσει. Ειχε ενα τετραλιτρο μαζι του και μόλις έμεινε το έβαλε. 345 χλμ δηλαδή απο γέμισμα έως να μείνει η μηχανή.εντυπωσιακό νομίζω. Εγω εως την κόκκινη γραμμη απο γέμισμα βγαζω 195 περίπου με transalp 650 του 2001

Δεν κάνεις ουτε για σφήνα σε γκασμά

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
Reply #1378 on: Πέμπτη 24 Μάιος 2018, 16:30:34 μμ
Μήπως ο φίλος πάει μέχρι 2 χιλιάδες στροφές?

Offline Mad Vag

• Administrator
  • Οδηγάρα
Reply #1379 on: Πέμπτη 24 Μάιος 2018, 16:40:28 μμ
Εγω εως την κόκκινη γραμμη απο γέμισμα βγαζω 195 περίπου με transalp 650 του 2001
Κι εγώ με TA 650 του 2001, βγαζω 200 +-10 με ένα γέμισμα.
Κάνω καθημερινά 40 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 10 στην πόλη και τα 30 εθνική με μέγιστη 120.

Μήπως τα επόμενα (>2002) έχουν βελτιωμένη κατανάλωση??   :eusa_think:

Έχει κανείς άποψη για 100άρα βενζίνη σε ταξίδι?
Έβαλα δοκιμαστικά την προηγούμενη Κυριακή σε μια μικρή εξόρμηση ... αλλά ουσιαστικά συμπέρασμα δεν έβγαλα!
1η παρατήρηση: είχα την αίσθηση ότι ακουγόταν περίεργα. Σαν να είχα θόρυβο από το φίλτρο αέρα.
2η παρατήρηση: στις προσπεράσεις ενώ στο ξεκίνημα όλα ομαλά μετά σαν ξαφνικά να έδινε απότομα, λες και πάταγα κάνα
κουμπάκι και έπαιρνε μπρος το τούρμπο στιγμιαία … ;D

KEEP CALM AND DRIVE SAFE

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1380 on: Πέμπτη 24 Μάιος 2018, 17:18:19 μμ
Δεν ξερω ρε παιδιά πάντως μόνο 100αρα βαζει βενζινη όπως και εγω. Εγω βέβαια μονο σε πρατήρια της εκο 100αρα αυτος όπου βρει,δεν εχει κολλήματα. Και δεν ηταν με 2000 στροφές είχε και γρήγορη οδήγηση αρκετές φορές. Με λίγα λόγια οδηγούσε κανονικά οχι συντηρητικά λόγω μέτρησης.στα 345 χλμ τον αφησε η μηχανη.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1381 on: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 14:45:12 μμ
... με 19 λιτρα γέμισμα εβγαλε 345 χιλιόμετρα εως ότου τον αφήσει. Ειχε ενα τετραλιτρο μαζι του και μόλις έμεινε το έβαλε....

Πόσο χωράει το ρεζερβουάρ του 650;
Αν κατάλαβα καλά, στράγγιξε και τη ρεζέρβα. Δηλαδή δεν έκαψε μόνο 19 λίτρα, αλλά ολόκληρο το ρεζερβουάρ του 650. Άρα φυσιολογικό μου φαίνεται.
« Last Edit: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 14:53:56 μμ by γκ »

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1382 on: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 17:36:57 μμ
Προφανώς ναι αλλα εμενα το πολύ να βγαλει 230 με 240.το 240 με το 345 πάντως εμένα δεν μ ακούγεται καθόλου φυσιολογικό

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #1383 on: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 17:46:01 μμ
Ίσως έχει δίκιο ο Mad Vag. Μπορεί του 2002 να είναι βελτιωμένο σε αυτό το κομμάτι. Μήπως είναι και το πρώτο με injection?

Κι εμένα που είναι του 2001 στα 250 είμαι.

Offline ALEXANDROS1973

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1384 on: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 19:02:13 μμ
Είμαι κάτοχος 650 του 1' .Με νορμαρ οδήγηση με φουλ ρεζερβουαρ εχω κανει 253  χιλιομετρα. Οταν σταματησα στο βενζιναδικο να ξαναφουλαρω ειχε μεσα 0.5 λιτρα. Προσφατα  αλλαξα φιλτρο και εβαλα k&n . Πριν εβγαζα περιπου 215 - 230. Δεν οδηγω επιθετικα και η καθημερινη αποσταση που κανω ειναι Νεμεα - Αργος και Αργος -Νεμεα γυρω στα 65χλμ εκ των οποιων τα 30 Εθνικη οδο.

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1385 on: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 22:45:07 μμ
Απ ότι καταλαβαίνω μαλλον τα μοντέλα 2001 καινε λιγο παραπάνω απ όσο θα έπρεπε. Και εγω με φίλτρο kn ειμαι.. 253 με το ζορι ομως..

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #1386 on: Παρασκευή 25 Μάιος 2018, 23:47:18 μμ
k&n also

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1387 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 02:21:04 πμ
Κι εγώ με TA 650 του 2001, βγαζω 200 +-10 με ένα γέμισμα.

Λίγα είναι

Μήπως τα επόμενα (>2002) έχουν βελτιωμένη κατανάλωση??

βελτίωση είχε μόνο το 700 που ήταν πλέον με ψεκασμό

Έχει κανείς άποψη για 100άρα βενζίνη σε ταξίδι?

Η άποψή μου είναι οτι δεν αξίζει τα λ7.

Είμαι κάτοχος 650 του 1' .Με νορμαλ οδήγηση με φουλ ρεζερβουαρ εχω κανει 253  χιλιομετρα.

κοντά στο φυσιολογικό κατ΄εμέ πάντα . Μια λογική κατανάλωση με μικτή όμως οδήγηση είναι τα 270χλμ ανά γέμισμα .
Ομως θέλει πολύ προσοχή αυτό που λέμε γέμισμα , δλδ θέλει αργό κ να φτάσει εως επάνω στο σωλήνα του λαιμού για να είσαι σίγουρος οτι στην μέτρηση δεν έχεις σφάλμα.

Προφανώς ναι αλλα εμενα το πολύ να βγαλει 230 με 240.το 240 με το 345 πάντως εμένα δεν μ ακούγεται καθόλου φυσιολογικό

Οταν την πρωτοαγόρασα , κ ενώ πριν οδηγούσα ενα παπί 50αρι συνηθισμένος (ετσι θεωρώ ) απο τις επιδόσεις του ζητούσα απο το 650 να πηγαίνει με τους ίδιους ρυθμούς , τουλάχιστον μέσα σε κινηση, Εθνική πήγαινε μεχρι 80-90.

Τότε στις 25-8-2011   στα 333χλμ ο δείκτης είναι στο τέλος  της κόκκινης περιοχής  και επειδή δεν ήξερα όμως ακόμα τις ενδείξεις του δείκτη βενζίνης φουλάρω με 15.48 λίτρα δλδ κατανάλωση 4.64 λίτρα/100χλμ.
Είχα δλδ άλλα 4 περίπου λίτρα καύσιμο που θεωρητικά θα μου εδειναν άλλα 80 χιλιόμετρα .

Δεν το ξέρω με σιγουριά , τα νουμερα το λένε , στην πράξη δεν το επιβεβαίωσα ποτέ.
Μετα απο αυτή την μέτρηση τέτοια κατανάλωση δεν ξαναείδα, φαίνεται το χεράκι μου το δεξί καλόμαθε κ αρχισα να κινιέμαι με ρυθμούς που πλέον δεν με περνούσαν οι ντελιβεράδες.

Δεν πείραξα το μηχανάκι, απλά πάντα το είχα καλά φροντισμένο κ ρυθμισμένο.

Ομως αυτό που επηρεάζει την κατανάλωση είναι το καλό φίλτρο αέρα, πάντα χρησιμοποιούσα γνήσιο.
Δεν ξερω για τα πιό ελεύθερα τύπου Κ&Ν , θεωρώ οτι δεν δίνουν κ πολλά στον κινητήρα αφού λογικά πρέπει να αλλαχτεί όλη η σειρά , δλδ ελεύθερο φιλτρο, ζιγκλέρωμα κ ελεύθερη εξάτμιση με αύξηση της ήδη υπερβολικής για τα σημερινά δεδομένα όμως κατανάλωσης.

Ισως ενα Κ&Ν να είναι χρήσιμο στους χωματερούς αφού πλένεται κ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής άρα είναι κατά πολύ οικονομικότερο απο το γνήσιο που κοστίζει κάπου 56 ευρω αν θυμάμαι καλά.

19 λίτρα Ιωάννη' μ.

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1388 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 02:39:41 πμ
Μπορώ να πω πως οδηγω πολυ πιο χαλαρά απο τον φιλο μου.. Αλλα τέτοια νουμερο δεν νομιζω να δω. Ισχύει αν αλλάξω γρανάζι σε 16αρι αν δεν κάνω λάθος θα εχω οικονομία η οχι;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1389 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 03:11:45 πμ
Δημήτρη μην ασχολείσαι, αν είσαι κοντά στα 250-270 χιλιόμετρα ανα γέμισμα είσαι σε λογικές τιμές κατανάλωσης.
Το μηχανάκι δεν καίει, η μάλλον καίει οτι έκαιγε, η βενζίνη ακρίβηνε.

Απο εκεί κ πέρα αν το πρόβλημά σου επειδή το χρησιμοποιείς πολύ είναι η κατανάλωση , θα πρέπει να αλλάξεις μηχανάκι.

Γνώμη μου πάντα .

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1390 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 03:13:12 πμ

Δημήτρη μην ασχολείσαι, αν είσαι κοντά στα 250-270 χιλιόμετρα ανα γέμισμα είσαι σε λογικές τιμές κατανάλωσης.
(Ολα αυτά φυσικά με την προυπόθεση οτι το μηχανάκι είναι καλοσυντηρημένο.)

Απο εκεί κ πέρα αν το πρόβλημά σου επειδή το χρησιμοποιείς πολύ είναι η κατανάλωση , θα πρέπει να αλλάξεις μηχανάκι.

Γνώμη μου πάντα .

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1391 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 03:36:15 πμ
(Ολα αυτά φυσικά με την προυπόθεση οτι το μηχανάκι είναι καλοσυντηρημένο.)
Γνώμη μου πάντα .

Αυτό ακριβώς...

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1392 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 05:17:43 πμ
Ν αλλαξω μηχανη δεν το σκέφτομαι καν.. Είναι έρωτας, απλα σκέφτομαι τρόπους για εξοικονόμηση και εγω λόγω του ότι κανω πολλά χιλιόμετρα, επίσης πριν πάρω αυτο το transalp ειχα βρει ενα αλλο το οποίο είχε πατέντα υδρογόνου για να μην καεί,γνωρίζεται κατι γι αυτό;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1393 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 20:45:11 μμ
Για το υδρογόνο κ την καύση του ξερω οτι μας εμαθαν στην φυσική απο το σχολείο.
Οταν δλδ καίγεται , μάλλον εκρήγνυται δεν καίγεται , παράγει νεράκι .

Τωρα τι προκαλεί αυτό το νεράκι στα μέταλλα του κινητήρα αυτό είναι μια άλλη ιστορία κ πρέπει να μας την εξηγήσει κάποιος που συνέχισε να διαβαζει φυσική κ μετα το σχολείο. :eusa_think:

Οσο για την οικονομία τι να σου πω, έχω διαβασει εδώ μέσα πολλά , για μηχανάκια που καίνε κ για μηχανάκια που δεν καίνε .
Μάλλον καίνε κ αυτά αλλά όχι πολύ.
Τωρα ενα μηχανάκι με καρμπς κ σχετικά  βαρύ κ με μπόλικα κυβικά φυσικό είναι σε κίνηση να καίει.
Αν δεν θες να καίει όπως είπα διάλεξες λάθος κατηγορία, γιατί δεν είναι μόνο το καύσιμο, είναι κ η συντήρηση.

Παπί έπρεπε να είχες πάρει, ενα μπουζί κ ενα λίτρο λάδι το χρόνο, αλυσίδα με 60 ευρώ, λάστιχα με 60 ευρώ.
Η ΤΑ θέλει τέσσερα μπουζί, περισσότερα λάδια , ψυκτικά υγρά, ακριβα αναλλώσιμα κλπ.

Αν όμως δεν μπορείς να έχεις ΚΑΙ παπί, η δεν θές , τότε απλά κάνεις υπομονή κ περιμένεις στην ουρά να έρθει η ανάπτυξη. :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #1394 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 20:57:33 μμ
19 λίτρα Ιωάννη' μ.

19,6 lt αν θυμαμαι καλα λεει το owners manual

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1395 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 22:17:46 μμ
Μην λέμε τα ίδια. Δεν την αλλαζω την μηχανή, ουτε με σφαίρες,μονο αν κάποτε δεν μου "φτάνει" το γκάζι της ή αποκτήσω μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ειχα πολλα παπιά είχα ομως και beverly 500cc του 2004 που καίει σαν νταλίκα.. Εις γνώσιν μου την πηρα και ήξερα για τα σέρβις και την συντήρηση οτι δεν ειναι παπί. Απλά υπέθεσα οτι με σωστές ρυθμίσεις και καλη συντήρηση θα δω και εγω αυτα τα νούμερα κατανάλωσης. Οσο για την μηχανη με το υδρογόνο, ο λόγος που την έχασα ηταν γτ δεν είχα γνώση επί του θέματος οσο αφορά βλαβες και επιπτώσεις στο μοτερ λόγω του υδρογόνου. Οσο εγω ψαχνόμουν και το σκεφτόμουν πουλήθηκε..

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1396 on: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 23:29:20 μμ
19,6 lt αν θυμαμαι καλα λεει το owners manual

Οπότε, κατι τα σωληνάκια κάτι τα λεκανάκια ''πιάνει'' τα 20 ?

Απλά υπέθεσα οτι με σωστές ρυθμίσεις και καλη συντήρηση θα δω και εγω αυτα τα νούμερα κατανάλωσης.

Η κατανάλωση που θα δείς θα είναι απο 6 εως 6,5 λίτρα με μικτή οδήγηση.
« Last Edit: Σάββατο 26 Μάιος 2018, 23:31:55 μμ by Stoneman »

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1397 on: Κυριακή 27 Μάιος 2018, 01:44:08 πμ
Καλη είναι και αυτή δεν με πειράζει σαν κατανάλωση.. Ειδικά μετα το μπεβερλι. Τα καρπς έχουν εύκολη ρύθμιση απο τα pilot screws? Γτ οσο διαβάζω εδω μεσα τοσο μπερδεύομαι πως θα καταλάβω αν πέτυχα σωστή ρύθμιση; επίσης απο την τελευταια φορα που ρυθμίστηκαν στον μηχανικο σταμάτησαν τα πολλα σκασιματα. Εχω βέβαια τρελά σκασιματα αλλα οχι οπως πριν

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1398 on: Κυριακή 27 Μάιος 2018, 04:12:45 πμ
Η διαδικασία είναι απλή :

Βιδώνεις την μια κ σημειώνεις πόσο βίδωσες , οταν βιδώσει τέρμα δεν επιμένεις ισα ισα να τερματίσει .
Μετα επαναλαμβάνεις το ίδιο κ με την αλλη.
Αυτό το κανεις ωστε αν κατι δεν πάει καλά η δεν σου αρεσει να εχεις σημειώσει που ηταν ωστε να τα επαναφέρεις .
Μετα τα φέρνεις κ τα δυο στις τρεις στροφές εξω κ αφου ζεστάνεις τον κινητηρα :

Βιδωνεις απο τις 3 στρ μεχρι να αρχισουν να πεφτουν οι στροφες, κ σημειώνεις στις ποσες γινεται αυτό.
Μετα ξεβιδωνεις μεχρι να αρχισουν να πεφτουν κ σημειώνεις κ πάλι,   η σωστή ρυθμιση είναι αναμεσα σε αυτά τα δυο που σημείωσες.

Αφου αυτο γινει για τον ενα κυλινδρο , ελέγχεις το ρελαντι , το διορθώνεις αν χρειάζεται κ συνεχίζεις στον αλλον.

Στην δική μου ξεβιδωνοντας δεν επεφτε το ρελαντι αρα ηθελε μεγαλύτερο ζιγκλέρ .

Και να θυμάσαι βιδωνοντας μειώνεις μίγμα , αρα αρχιζουν τα σκασίματα .

Offline ZeusTheGreat

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1399 on: Κυριακή 27 Μάιος 2018, 06:27:39 πμ
Προφανώς αυτο φταει το είχαμε ξανασυζητησει.. Ευχαριστώ και παλι..