Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 741528

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1150 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 20:48:05 μμ
Διευκρίνιση που δεν έκανα στο ταξίδι ήμουν διπλός και τριβαλιτσος αν παιζει κάποιο ρολο αυτό.

και επειδή με βάλατε σε σκέψης, ξανά από την αρχή θα το μετρήσω μήπως πραγματικά δεν έκανα κάτι σωστά.

Ναστέ καλά για τις απάντησης για τον δείκτη βενζίνης θα με βοηθήσει πολύ.

λίγο υπομονή για τα καινούργια αποτελέσματα.

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1151 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 21:16:18 μμ
Συγχωρέστε με για δεύτερο μήνυμα καπάκι αλλα μίλησα με τον συνεπιβάτη που είχα στο ταξίδι, τον πήρα στο τηλέφωνο και θυμήθηκε κάτι που εγώ ξέχασα. όταν το γέμισα την πρώτη φορα η στάθμη ήταν 2-3 δάχτυλα κάτω από την σωλήνα τις ταπαs βενζινης, αυτό που μου θύμισε ήταν ότι το παραγέμισα όταν έκανα την μέτρηση έχοντας ξεφύγει από το αρχικό γέμισμα και λογικά εκεί φάγαμε το 1 λίτρο παραπάνω.

αυτό που θα κάνω τώρα είναι ότι θα βάλω σε ίδια στάθμη στο γέμισμα για να δω σωστά τι καταναλώνει.

Αδέρφια με βάλατε να σκεφτώ με τις απάντησης σας, μάλλον δικό μου το λάθος, σε αναμονή τον αποτελεσμάτων.... ίδωμεν.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1152 on: Σάββατο 06 Δεκέμβριος 2014, 02:29:56 πμ
nacajima εδώ http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,21680.0.html
έχουν γραφτεί αρκετά για το όργανο της Τζίνας. (χαιδευτικόν της μπετζίνας)

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1153 on: Πέμπτη 12 Μάρτιος 2015, 22:24:49 μμ
Ασ πω και εγώ την εμπειρία μου ως ένας από τους πιο δύσπιστους όσον αφορά την μικρή κατανάλωση του 650
Εδώ και κανά μισό χρόνο που μετράω την κατανάλωση της μηχανής είχα διαπιστώσει ότι η κατανάλωση μου παίζει από 6,5 μέχρι και 9,0 αναλόγως τα κέφια (στροφές) με μέσο γύρω στο 7,5 λτ/100.
Είχα πειστεί ότι η μηχανή είχε κάποιο θέμα με αποτέλεσμα να έχω κάνει τα πάντα από καθαρισμό και συγχρονισμό καρμπινατέρ!
Βλέποντας καταναλώσεις άλλον να κυμαίνονται στο 5 λέω δεν γίινεται πρέπει να δω τι φταίει και έτσι αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή με το μοτέρ να δουλεύει ως τις 3,500 - 4,000 γραμμικά και χωρίς πολλά πολλά!
Το αποτέλεσμα είναι να δώ ένα ξερό 5,0 και να πειστώ πως η μηχανή είναι μια χαρά, το χέρι το δικό μου μάλλον όχι!!!! :2hysterical:

Spritmonitor.de" border="0

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1154 on: Πέμπτη 12 Μάρτιος 2015, 23:31:19 μμ
Το αποτέλεσμα είναι να δώ ένα ξερό 5,0 και να πειστώ πως η μηχανή είναι μια χαρά, το χέρι το δικό μου μάλλον όχι!!!! :2hysterical:

τωρα που σιγουρευτηκες οτι το μοτερ ειναι μια χαρα,θα συνεχισεις να οδηγεις ετσι ή θα συνεχισεις να απολαμβανεις την μηχανη;
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1155 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2015, 01:23:39 πμ
τωρα που σιγουρευτηκες οτι το μοτερ ειναι μια χαρα,θα συνεχισεις να οδηγεις ετσι ή θα συνεχισεις να απολαμβανεις την μηχανη;
χα χα χ αχα φοβερός !!! :2hysterical: :2hysterical:

Λοιπον οπως εχω ξαναγραψει, 70% εντος/ 30% εκτος πολης (μεικτος κυκλος), με "φυσιολογικη " οδηγηση , δλδ δεν χτυπανε πειρακια αλλαζοντας στις 2.500 στρφ αλλα ουτε αλλαζω στα κοκκινα, με αποτομο ανοιγμα στο γκαζι κάποιες φορες (τις περισσοτερες με προοδευτικα ανοιγματα), η καταναλωση στο 650 παιζει απο 6,1-6,4 λτ/100 χλμ.

Τωρα για καταναλωσεις >7 λτ/100 ρε παιδια πρεπει πραγματικα να το "στιβεις" το μηχανακι (τις περισσοτερες φορες μαλιστα χωρις λόγο...) ή να υπαρχει σοβαρο θεμα κινητηρα. Μονο 2-3 φορες ειδα τετοια τρελη καταναλωση κ αυτο απο βενζιναδες απατεωνες...

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1156 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2015, 03:36:24 πμ
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Και βέβαια θα συνεχίσω να του πίνω το αίμα στα κόκκινα

Spritmonitor.de" border="0

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #1157 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2015, 04:40:02 πμ
Με αυτά που διαβάζω πιστεύω πως το δικό μου έχει θέμα, 100 εντος πόλης πάνω από τις 5000 στροφές δεν ανεβαίνει και βλέπω από 6.2 έως 7 λίτρα στα 100. Τι μπορεί να κάνει την μηχανή να αυξήσει την κατανάλωση τόσο πολύ απορώ? (περά από τα καύσιμα).

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1158 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2015, 18:04:47 μμ
Τι μπορεί να κάνει την μηχανή να αυξήσει την κατανάλωση τόσο πολύ απορώ? (περά από τα καύσιμα).

τα πολλα σταματα ξεκινα και ειδικα οταν εισαι στο ξεκινα,το να φτασεις στις 5000σαλ γινεται με τροπο ακομψο(ανοιγμα πανω απο την μεση του γκαζιου)
με λιγα λογια αν το γκαζι το χρησιμοποιουμε σαν διακοπτη φωτων σπιτιου(on-of) τοτε η καταναλωση ειναι ανεβασμενη.

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #1159 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2015, 21:31:07 μμ

τα πολλα σταματα ξεκινα και ειδικα οταν εισαι στο ξεκινα,το να φτασεις στις 5000σαλ γινεται με τροπο ακομψο(ανοιγμα πανω απο την μεση του γκαζιου)
με λιγα λογια αν το γκαζι το χρησιμοποιουμε σαν διακοπτη φωτων σπιτιου(on-of)
τοτε η καταναλωση ειναι ανεβασμενη.

και το "βάρος" του οδηγου παίζει ρόλο...... :2hysterical: :2hysterical: ;D ;D

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1160 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2015, 21:57:50 μμ

και το "βάρος" του οδηγου παίζει ρόλο...... :2hysterical: :2hysterical: ;D ;D

ετσι οπως οδηγω εγω δεν παιζει καμια σχεση το βαρος οποτε δεν με απασχολει.  :P :P :P :P

Offline Filippos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1161 on: Παρασκευή 03 Ιούλιος 2015, 19:36:43 μμ
Εγω παντα εβλεπα μια μεικτη καταναλωση στα 6 λιτρα περιπου, δηλαδη στα 290 χλμ ηταν ο δεικτης σχεδον πανω στη βελονα.

Τον τελευταιο καιρο κυκλοφορω και παλι με τη μηχανη στη Γερμανια, και χρησιμοποιω παντα 95αρα. Λοιπον με ιδια οδηγηση βλεπω 330 χμ.

Για να καταλαβει κανεις τι βεντζινη εχουμε στην Ελλαδα.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1162 on: Παρασκευή 03 Ιούλιος 2015, 22:14:56 μμ
φιλε μου πέφτω απο τα συννεφα....γινονται αυτα στην ελλαδα ????  ;D

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #1163 on: Σάββατο 04 Ιούλιος 2015, 01:52:46 πμ
Εγω παντα εβλεπα μια μεικτη καταναλωση στα 6 λιτρα περιπου, δηλαδη στα 290 χλμ ηταν ο δεικτης σχεδον πανω στη βελονα.

Τον τελευταιο καιρο κυκλοφορω και παλι με τη μηχανη στη Γερμανια, και χρησιμοποιω παντα 95αρα. Λοιπον με ιδια οδηγηση βλεπω 330 χμ.

Για να καταλαβει κανεις τι βεντζινη εχουμε στην Ελλαδα.

Να υποθέσω ότι έχεις λάβει υπόψη σου και τις περιβαλοντικές συνθηκες (θερμοκρασία περιβάλλοντος, κλπ) για την σύγκριση.

Το λέω γιατί από το 290 στο 330 κατά ένα σημαντικό ποσοστό παίζει ρόλο και η θερμοκρασία/ποιότητα οδοστρώμτος, κλπ.

'Ασχετα με αυτό πιστεύω ότι τα 20χλμ είναι σίγουρα παό βενζίνη, αλλά τα άλλα 20 από άλλους παράγοντες.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline Filippos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1164 on: Σάββατο 04 Ιούλιος 2015, 03:21:20 πμ
Να υποθέσω ότι έχεις λάβει υπόψη σου και τις περιβαλοντικές συνθηκες (θερμοκρασία περιβάλλοντος, κλπ) για την σύγκριση.

Το λέω γιατί από το 290 στο 330 κατά ένα σημαντικό ποσοστό παίζει ρόλο και η θερμοκρασία/ποιότητα οδοστρώμτος, κλπ.

'Ασχετα με αυτό πιστεύω ότι τα 20χλμ είναι σίγουρα παό βενζίνη, αλλά τα άλλα 20 από άλλους παράγοντες.

Την μηχανη την εχω 5 χρονια και την εχω οδηγησει σε ολες τις συνθηκες και Ελλαδα και Γερμανια.

Το οδοστρωμα εδω που ειναι σα γυαλοχαρτο μονο και μονο απο την επιπλεον τριβη, ανεβαζει την καταναλωση. Χωρια οτι κινησαι πιο γρηγορα γενικα γιατι δεν φοβασαι το γλυστριμα καθολου.

Συμπερασμα: η βεντζινη μας ειναι τοσο χαλια, που ακομα και στο τρανσαλπ που θελει μονο αμολυβδη 91 οκτανιων, βλεπεις διαφορα.

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #1165 on: Σάββατο 04 Ιούλιος 2015, 04:32:21 πμ
Φιλιππε, δεν αντιλέγω ότι η βενζίνη στην Ελλάδα είναι (λίγο?) υποδεέστερη από την Γερμανική αλλά ήδη μου είπες δύο παραμέτρους που πιθανόν να σου δίνουν ένα παραπάνω κομμάτι βελτίωσης.

1. Ποιότητα οδοστρώματος (έχεις -σχεδόν- μόνο τριβή κύλισης και σχεδόν καθόλου τριβή ολίσθησης), και
2. Διατηρείς μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές, άρα μπορείς να κρατέσαι στην ιδανική ροπή.

Αυτά τα δύο σου δίνουν μιά ανάσα που σε σημαντικό ποσοστό, μεταφράζεται σε καλύτερη κατανάλωση.

Με καθαρή 98'αρα  (που κάποτε έδινε η Texaco) είχα +40 χλμ (βέβαια σε σύγκριση με την 95άρα των άλλων πρατηρίων, οπότε η 95άρα σε σχέση με την 90άρα (που έχουν τα περισσότερα πρατήρια στην Ελλάδα =και ας λένε ότι είναι 95άρα  ;D) σίγουρα σου δίνει βελτίωση (πράγμα που είδες)

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #1166 on: Κυριακή 05 Ιούλιος 2015, 01:13:27 πμ
Στο ταξειδι προχθες Λαρισα -Σερρες με τρεις βαλιτσες τανγκ μπαγκ!! και δικαβαλος με σταθερη πορεια 120-130 εκαψε 6,25 l/100 Km. Νοιωθω ικανοποιημενος

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1167 on: Πέμπτη 01 Οκτώβριος 2015, 17:57:59 μμ
Αντε ας γραψω και εγω εδω... μιας και μετρησα με λεπτομερεια στο φετινο Φωτογραφικό Ράλι...

Γεμισα μέχρι πανω πανω, μόνος το βραδυ της προηγουμενης...
Συνολικά έκανα 584 χιλιομετρα, απο το σπίτι μου στο σπίτι μου...
Λογω του ΦΡ ειχε αμετρητα σταματα/ξεκινα, και πολυ πολυ ρελαντι (Φωσηε, στοχοι κλπ που δεν εσβυνα καν γιατι ως γνωστο χαλανε τα BMW... αν δεν ξαναπαιρνε μπροστα τι θα κανα?  :2hysterical: ) 
Ξαναγεμισα μόνος πάλι μέχρι πανω πανω.

Καταναλωσε 31,19 λίτρα δηλαδη με λίγα λόγια το έφερε 5,3 λίτρα ανα 100χλμ.

Δηλαδη με τεπόζιτο 34 λίτρων, δεν χρειαστηκε ανεφοδιασμός για 584 χλμ, και ειχε μέσα και άλλα 3 λίτρα (μου ελεγε αλλα 65 χλμ - ισως και λίγο πλασματικά γιατι το πάτησα αρκετα στο τελος που ημουν μόνος).

Τελικά αυτό το μηχανάκι δεν σταματαει να με εκπλησει ποτέ!

Αντι να παλιώνει, γίνεται καλύτερο!

« Last Edit: Πέμπτη 01 Οκτώβριος 2015, 17:59:36 μμ by Sotos »

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1168 on: Πέμπτη 01 Οκτώβριος 2015, 21:42:19 μμ
Επειδη κραταω εξελοφυλλα για τις καταναλωσεις των μηχανων μου εδω και πολλα χρονια, ας πω κι'εγω κατι. Γενικα το Τρανσαλπ 650(/600) σαν καρμπυρατερατο μηχανακι με παλιας σχεδιασης κινητηρα (3βαλβιδες κεφαλες, ελλειψη 6ης), εχει σαφως ψηλοτερες καταναλωσεις απο πιο συγχρονα ψεκαστα μηχανακια. Εκει που πασχει ειναι οταν η κινηση με σταθερη ταχυτητα ταξιδιου ξεπερασει τα 140χμω/6500σαλ με το στανταρ γραναζωμα, γι'αυτο και δεν ειναι οτι καλυτερο για ταξιδια σε αυτοκινητοδρομους εκτος και αν κανεις το αποδεχτει και ταξιδεψει με 130-140χμω.

Τα τελευταια χρονια κανω ακριβως συτο, δηλ. δεν ταξιδευω με συνεχη πανω απο 140χμω ΠΟΤΕ. Για λιγο μπορει να παω και πολυ παραπανω, πχ σε μια προσφατη εντουραδα στην Ευβοια το τελικιασα στην Εθνικη για κανενα 2λεπτο με 175χμω (με χωματινα λαστιχα  :goofy:), αλλα γενικα απογευγω το συνεχες ταξιδι με ψηλες ταχυτητες δηλ. με πανω απο 140χμω. Αν εξαιρεσει κανεις αυτο, δεν φειδομαι πουθενα αλλου το γκαζι σε ασφαλτο και χωμα, οσοι εχουν παει βολτα μαζι μου ξερουν  ;)

Απο τον Σεμτεμβρη του 2012 που το εχω στην Ελλαδα (2010-2012 το ειχα στο Νησι), η μεση καταναλωση ειναι ακριβως 6.5λτ/100χμ σε 30000χμ που την βρισκω λογικη σε σχεση με τον τροπο που οδηγω. Στο ιδιο διαστημα η μεση καταναλωση του VFR ειναι 7λτ/100χμ σε 40000χμ που ειναι επισης πολυ λογικη δεδομενου οτι μ'αυτο δεν ταξιδευω ποτε με λιγοτερα απο 160χμω, και πολλες φορες με παραπανω. Στα πρωτα χρονια που το ειχα και δεν ειχα το VFR, ταξιδευα μονιμα με 150-160χμω. Εκεινα τα χρονια, η μεση καταναλωση στο εξελοφυλλο δειχνει 7.4λτ/100χμ.

Περσι στην Τουρκια (με δυο βαλιτσες) εκαψε μεσο ορο 5.7λτ/100χμ αν και σε μερικα κομματια του ηπια το αιμα - μαζι με τον Λευτερη στο δικο του  ;D Το Βαρα στο ιδιο ταξιδι εκαψε 5.8λτ/100χμ. Φετος στην Τουρκια δικαβαλος/τριβαλιτσος εκαψε 6λτ/100χμ στο πηγαινε, στην επιστροφη αρκετα παραπανω λογω σκουπιδιου στο καρμπυρατερ απο μαπα βενζινη  >:( Βεβαια λογω καρμπυρατερ με γυρισε πισω μια χαρα, αν ειχα ψεκαστο μηχανακι μπορει ναψαχνα για τρομπα βενζινης ή και ναχα μεγαλυτερο θεμα..

Γενικα, τα ΤΑ650(/600) θελουν σωστη διαχειρηση ταχυτητας για να μην καψουν πολυ. Επισης ασυγχρονιστα καρμπυρατερ και λερωμενο φιλτρο αερα αυξανουν δυσαναλογα την καταναλωση.

« Last Edit: Παρασκευή 02 Οκτώβριος 2015, 00:21:07 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

john lk

• Guest
Reply #1169 on: Πέμπτη 01 Οκτώβριος 2015, 23:24:19 μμ
Οι δικες μου καταναλωσεις στο 600 του 98.

Στο ΦΡ δικαβαλος, + ενα σακ βουαγιαζ δεμενο πανω απο μπαγαζιερα, ταχυτητες στην εθνικη 110 - 120 και λιγο στα 130, εκαψε για τα 589 χλμ του ΦΡ 5.48 λ/100 χλμ.

Την επομενη του ΦΡ εκανα μια δοκιμαστικη μονοκαβαλος και χωρις εξτρα σακ βουαγιαζ Π. Φαληρο - Οινοφυτα - Π. Φαληρο, στην εθνικη εως / απο Μεταμορφωση πηγαινα με 100 - 110 και μετα με 120 - 140, και αν θυμαμαι καλα περιπου 140 χλμ, και οταν ξαναγεμισα υπολογισα καταναλωση 5.65 λ/100 χλμ.

Ειναι για μενα εμφανες οτι εως τα 120 η καταναλωση ειναι αποδεκτη (τα 100 - 110 ειναι ακομα πιο βενζονοβορα), απο εκει και πανω αλλαζει το θεμα. Το ιδιο ισχυει και για την καταναλωση λαδιου.

Υπ'οψιν μεσα στην Αθηνα σε μικρες διαδρομες μου καιει απο 5,7 εως 6,1 λ/100 χλμ, αναλογα με τα γκαζια και εαν ζεστανω τα κρυα πρωινα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1170 on: Παρασκευή 02 Οκτώβριος 2015, 02:49:26 πμ
Στην κατανάλωση ''παίζουν'' πολλοί παράγοντες.
Ενας είναι το φόρτωμα, πχ εμένα βγάζει 6-6,3λ/100 δικάβαλος με μπαγκαζιέρα με μ.ω.τ στα 100χλμ/ω και 5.3/100 μονός.

Ενας ακόμα,  η ποιότητα της τζίνας, δυστυχώς η κλεψιά πάει σύννεφο, κ σε ποιότητα και σε ποσότητα.
Μου έχει τυχει να φουλάρω μέχρι λαιμό Παρασκευή επιστρέφοντας και δίχως να κινήσω το μηχανάκι ΣΚ την Δευτέρα να είναι κάτω απο το λαιμό.

Επίσης για καιρό δεν είχα σωστό τσοκ, δλδ η λειτουργία του ηταν κουφή , το τραβούσα και μπουκωνε κ έσβηνε , ετσι αναγκαστικά δεν το χρησιμοποιούσα σχεδόν ποτέ.
Τώρα βάζω μόνιμα τζίνα απο ενα πρατήριο επι της Λ. Καβάλας λίγο πριν τον Αραούζο με την Honda .
Απο τότε έχω κ πάλι σωστό τσοκ, δλδ η 2η σκάλα ανεβάζει 2000στρ/λ και δεν μπουκώνει αν δεν ζεσταθεί κάπως, επίσης δεν σκορτσάρει ο κινητήρας οπως πρίν στις χαμηλές στροφές με φορτίο, δλδ πάει ακόμα και δικάβαλο με στροφές κάτω απο τις 2500στρ/λ. και 4η αν ανοίξεις γκάζι μαλακά.

Αν κάποιος έχει συνηθίσει ενα τρόπο οδήγησης κ σε κάποιο γέμισμα βάλει σκάρτη ποιοτικά τζίνα τότε αναγκαστικά για να πετύχει την απόδοση που έχει συνηθίσει θα αναγκαστεί να ανοίξει παραπάνω γκάζι αρα θα καταναλώσει και παραπάνω καύσιμο.

Η νοθεία μάλιστα δεν σταματάει εδώ αλλά υπάρχει και στα λιπαντικά.

Ως γνωστόν λιπαίνω (μάλλον πλένω) την αλυσίδα μου με 90αρα βαλβολίνη.
Οσοι έχετε χρησιμοποιήσει βαλβολίνη θα ξέρετε και την χαρακτηριστική της μυρωδιά.
Πριν λιγες μέρες αγόρασα ενα λίτρο βαλβολίνη 90αρα  της ΒΡ στην τιμή των 4,5 ευρώ.
Αρχικά παρατήρησα οτι ηταν σαν νεράκι. Δεν έμενε  στην αλυσίδα και μετά απο 50χλμ ακουγόταν η αλυσίδα, ενώ η μυρωδιά της ηταν ενα κάτι σαν μεταχειρισμένο λάδι κινητήρα .

Πήγα λοιπόν και αγόρασα απο άλλο κατάστημα την ίδια βαλβολίνη στα 6.5 ευρώ και εκτός απο το ότι ηταν πιο παχύρευστη είχε και την χαρακτηριστική μυρωδιά.

Γενικά , δεν πάμε καλά.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #1171 on: Παρασκευή 02 Οκτώβριος 2015, 05:05:30 πμ
Γενικά άμα βάλεις 20 ευρώ 95αρα βενζίνη πόσο χιλιόμετρα κάνεις μέχρι να σβήσει; το έχει δοκιμάσει κανείς;  και επίσης από οταν ο δείκτης ακουμπήσει κόκκινο πόσα χιλιομετρα εχει μεχρι να μας αφησει;

XL650V

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1172 on: Παρασκευή 02 Οκτώβριος 2015, 05:35:14 πμ
με το να βαλεις 20 ευρω δεν λεει τιποτα γιατι εχει σημασια ποσα λιτρα θα παρεις και οχι ποσα λεφτα βαζεις.

με το που θα ακουμπησει κοκκινο παλι δεν λεει τιποτα αν δεν ξερουμε σε τι συνθηκες και με τι ταχυτητα θα κινηθεις.

αυτο που ισως σε βοηθησει ειναι πως ο δεικτης του ρεζερβουαρ ειναι καπως απαισιοδοξος απο την ωρα που θα ξεκολησει απο το φουλ γεματο.
πριν το ΦΡ πηγα να γεμισω αφου ο δεικτης σχεδον ειχε ακουμπησει στο τερμα πολυ κατω απο το κοκκινο.γεμισα μεχρι τερμα πανω και πηρε κατι λιγοτερο απο 18 λιτρα.δλδ ειχε ακομα 1,5 λιτρο μεσα που σημαινει οτι θα μπορουσα ευκολα να κανω 15 χλμ ακομα.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1173 on: Παρασκευή 02 Οκτώβριος 2015, 16:49:43 μμ
Χοντρικά, όταν ο δείκτης δείχνει 3/4 τότε είναι περίπου στο μισό (δηλ. 1/2) λόγω κατασκευής ρεζερβουάρ.
Από εκεί κι έπειτα το 1/4 είναι λίγο κάτω απ' το 1/2 του δείκτη.
Όταν είναι στο κόκκινο τότε μην ρισκάρεις. Μπορεί να έχει μπορεί κι όχι. Το πλέον σίγουρο ενδεικτικό, είναι η κατασκευή του Νίκου.
(Τυχερέ Παλτάκη!  ;D ;D)

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1174 on: Παρασκευή 02 Οκτώβριος 2015, 16:58:27 μμ
Να υπολογιζετε βαση της φωτεινης ενδειξης καυσιμου που εχω βαλει στο ΤΑ 650 και ειναι κατασκευη stoneman  , οταν ο δεικτης καυσιμου ειναι μεταξυ μεσαιας ασπρης γραμμης  και τελευταιας εχετε μεσα περιπου 5 λιτρα καυσιμο