Επειδη κραταω εξελοφυλλα για τις καταναλωσεις των μηχανων μου εδω και πολλα χρονια, ας πω κι'εγω κατι. Γενικα το Τρανσαλπ 650(/600) σαν καρμπυρατερατο μηχανακι με παλιας σχεδιασης κινητηρα (3βαλβιδες κεφαλες, ελλειψη 6ης), εχει σαφως ψηλοτερες καταναλωσεις απο πιο συγχρονα ψεκαστα μηχανακια. Εκει που πασχει ειναι οταν η κινηση με σταθερη ταχυτητα ταξιδιου ξεπερασει τα 140χμω/6500σαλ με το στανταρ γραναζωμα, γι'αυτο και δεν ειναι οτι καλυτερο για ταξιδια σε αυτοκινητοδρομους εκτος και αν κανεις το αποδεχτει και ταξιδεψει με 130-140χμω.
Τα τελευταια χρονια κανω ακριβως συτο, δηλ. δεν ταξιδευω με συνεχη πανω απο 140χμω ΠΟΤΕ. Για λιγο μπορει να παω και πολυ παραπανω, πχ σε μια προσφατη εντουραδα στην Ευβοια το τελικιασα στην Εθνικη για κανενα 2λεπτο με 175χμω (με χωματινα λαστιχα

), αλλα γενικα απογευγω το συνεχες ταξιδι με ψηλες ταχυτητες δηλ. με πανω απο 140χμω. Αν εξαιρεσει κανεις αυτο, δεν φειδομαι πουθενα αλλου το γκαζι σε ασφαλτο και χωμα, οσοι εχουν παει βολτα μαζι μου ξερουν

Απο τον Σεμτεμβρη του 2012 που το εχω στην Ελλαδα (2010-2012 το ειχα στο Νησι), η μεση καταναλωση ειναι ακριβως
6.5λτ/100χμ σε 30000χμ που την βρισκω λογικη σε σχεση με τον τροπο που οδηγω. Στο ιδιο διαστημα η μεση καταναλωση του VFR ειναι
7λτ/100χμ σε 40000χμ που ειναι επισης πολυ λογικη δεδομενου οτι μ'αυτο δεν ταξιδευω ποτε με λιγοτερα απο 160χμω, και πολλες φορες με παραπανω. Στα πρωτα χρονια που το ειχα και δεν ειχα το VFR, ταξιδευα μονιμα με 150-160χμω. Εκεινα τα χρονια, η μεση καταναλωση στο εξελοφυλλο δειχνει
7.4λτ/100χμ.
Περσι στην Τουρκια (με δυο βαλιτσες) εκαψε μεσο ορο
5.7λτ/100χμ αν και σε μερικα κομματια του ηπια το αιμα - μαζι με τον Λευτερη στο δικο του

Το Βαρα στο ιδιο ταξιδι εκαψε 5.8λτ/100χμ. Φετος στην Τουρκια δικαβαλος/τριβαλιτσος εκαψε
6λτ/100χμ στο πηγαινε, στην επιστροφη αρκετα παραπανω λογω σκουπιδιου στο καρμπυρατερ απο μαπα βενζινη

Βεβαια λογω καρμπυρατερ με γυρισε πισω μια χαρα, αν ειχα ψεκαστο μηχανακι μπορει ναψαχνα για τρομπα βενζινης ή και ναχα μεγαλυτερο θεμα..
Γενικα, τα ΤΑ650(/600) θελουν σωστη διαχειρηση ταχυτητας για να μην καψουν πολυ. Επισης ασυγχρονιστα καρμπυρατερ και λερωμενο φιλτρο αερα αυξανουν δυσαναλογα την καταναλωση.