Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735850

Offline Filippos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1000 on: Κυριακή 16 Ιούνιος 2013, 20:28:21 μμ
Να πω και εγω απο την εμπειρια μου! Η καταναλωση στο 650 εχει να κανει πολυ με  τον τροπο που χειριζεται κανεις το γκαζι.
Οπως ειπε και ο stoneman αν περιμενεις να ανεβουν οι στροφες και δεν ανοιγεις προωρα το γκαζι μπορεις να κατεβασεις πολυ την καταναλωση. Επισης στην εθνικη μεχρι τα 110 καιει λιγο. Με τετοια οδηγηση εχω δει και 5 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1001 on: Κυριακή 16 Ιούνιος 2013, 23:34:38 μμ
.... αν περιμενεις να ανεβουν οι στροφες και δεν ανοιγεις προωρα το γκαζι μπορεις να κατεβασεις πολυ την καταναλωση. Επισης στην εθνικη μεχρι τα 110 καιει λιγο. Με τετοια οδηγηση εχω δει και 5 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα!

Μην ξεχνάμε οτι είναι ενα μηχανάκι 650 κυβικών και εχει και κάποια κιλά.

Τα καρμπς δεν μπορούν να ρυθμίσουν την ποσότητα του μίγματος οπως σε ενα ψεκαστό.
Ανάλογα με το άνοιγμα του γκαζιού ανοίγει και η πεταλούδα που  δημιουργεί την υποπίεση και σηκώνει το διάφραγμα/βελόνα. Οπότε ανοίγοντας πχ τέρμα το γκάζι με 4η απο τις 3000στρ/λ μέχρι να ανεβάσει ο κινητήρας τις στροφές μέχρι εκεί που θέλουμε, το καύσιμο πέφτει σαν να λειτουργεί ο κινητήρας σε τερμα γκάζι.
Αντίθετα σε ενα ψεκαστό οσο και αποτομα να ανοίξουμε το γκάζι η ποσότητα καυσίμου που πέφτει στον κύλινδρο είναι ανάλογη των στροφών και της χαρτογράφησης του εγκεφάλου που διαχειρίζεται την καύση, ετσι μειώνεται δραστικά η κατανάλωση, η εκπομπή καυσαερίων και η καταπόνηση του καταλύτη.

Εθνική, όσο και να είναι βαρετό, πάνω απο 5000στρ/λ δεν το πάω.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1002 on: Δευτέρα 17 Ιούνιος 2013, 00:10:40 πμ
Μην ξεχνάμε οτι είναι ενα μηχανάκι 650 κυβικών και εχει και κάποια κιλά.

Τα καρμπς δεν μπορούν να ρυθμίσουν την ποσότητα του μίγματος οπως σε ενα ψεκαστό.
Ανάλογα με το άνοιγμα του γκαζιού ανοίγει και η πεταλούδα .......

Εθνική, όσο και να είναι βαρετό, πάνω απο 5000στρ/λ δεν το πάω.

Κι εγώ το ίδιο,γιαυτό και καίμε αυτά που καίμε   8)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1003 on: Δευτέρα 17 Ιούνιος 2013, 00:18:55 πμ
Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, εκτός και αν δούμε κάποια σημαντική αύξηση της κατανάλωσης.

Τα μηχανάκια καινε όσο καίγανε, η βενζίνη εχει ακριβίνει  :cussing: .

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1004 on: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 00:44:27 πμ
Ερώτηση : (Μπορεί να έχει απαντηθεί αλλά δεν την βρήκα)

Σε ταξίδι, συμφαίρει να γεμίσεις με σούπερ αμόλυβδη καινα κάνεις κάποια χλμ παραπάνω ή κρατάς την καλή απλή βενζινούλα και πας ?

Αποδεδειγμένα η χρήση σούπερ αμόλυβδης σε πάει μακρύτερα απο την απλή. Το θέμα είναι, κάνει καλό στο μοτέρ? Μήπως λόγω οκτανίων σε συνδιασμό με τα ιριδίου την ακούση κανένα πιστόνι ?
Και πάντα μιλάμε για νορμάλ χρήση, 120-130 χλμ και όχι αποτομα γκαζίδια...

Ακούω γνώμες  ;D

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1005 on: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 01:42:44 πμ
Ερώτηση : (Μπορεί να έχει απαντηθεί αλλά δεν την βρήκα)

Σε ταξίδι, συμφαίρει να γεμίσεις με σούπερ αμόλυβδη καινα κάνεις κάποια χλμ παραπάνω ή κρατάς την καλή απλή βενζινούλα και πας ?

Αποδεδειγμένα η χρήση σούπερ αμόλυβδης σε πάει μακρύτερα απο την απλή. Το θέμα είναι, κάνει καλό στο μοτέρ? Μήπως λόγω οκτανίων σε συνδιασμό με τα ιριδίου την ακούση κανένα πιστόνι ?
Και πάντα μιλάμε για νορμάλ χρήση, 120-130 χλμ και όχι αποτομα γκαζίδια...

Ακούω γνώμες  ;D
:)Διάβασε απλά όλη την προηγούμενη σελίδα(40) ,αυτού του νήματος
(είμαι με το κινητό ,δεν μπορώ να ψάξω καλύτερα)και διάβασε προσεκτικά
αυτά που γράφει το μέλος stoneman.
Στα καρπυρατεράτα μήχανάκια η σούπερ αμόλυβδη δεν θα ΄΄δώσει΄΄ παραπάνω
χιλιόμετρα αυτονομίας ;)

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1006 on: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 15:11:03 μμ
και διάβασε προσεκτικά
αυτά που γράφει το μέλος stoneman.

Το είχα διαβάσει ψάχνοντας απαντήσεις στον προβληματισμό μου...
Αναφέρεσαι σε αυτό :
-Πάντα απλή μπεζίνα, δεν μετραει η σούπερ στην ΤΑ.

Επειδή ψάχνω μια εμπεριστατωμένη απάντηση στο αν συμφέρει η σούπερ αμόλυβδη, μπορώ να πω πως δεν με καλύπτει η απάντηση του φίλου  stoneman.

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1007 on: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 18:20:32 μμ

Επειδή ψάχνω μια εμπεριστατωμένη απάντηση στο αν συμφέρει η σούπερ αμόλυβδη, μπορώ να πω πως δεν με καλύπτει η απάντηση του φίλου  stoneman.

μονο σε συνθηκες εργαστηριου ή τουνελ δοκιμων μπορει να βρεις τετοια απαντηση,δυστηχως.

το πιο κοντινο σε αυτο που ισως θεωρεις πειστικη απαντηση,μπορεις να το κανεις και ο ιδιος.

μια συγκεκριμενη διαδρομη,με συγκεκριμενη ταχυτητα και γενικα απολυτα ιδιες συνθηκες,την κανεις με το ρεζερβουαρ σου γεματο απλη και μετα με σουπερ αμολυβδη.οταν επιστρεψεις στο ιδιο βενζιναδικο θα δεις αν με την 100αρα ξαναφουλαρεις με λιγοτερη βενζινη.απλο ειναι και δεν χρειαζεται να κανεις μεγαλη διαδρομη η να περιμενεις να αδειασει το ρεζερβουαρ.φουλαρεις,κανεις μια διαδρομη 100 χλμ και επιστρεφεις και ξαναφουλαρεις,σημειωνεις τα λιτρα σε ενα χαρτι.

αφου αδειασει εντελως το ρεζερβουαρ και γεμισεις τουλαχιστον μια φορα με 100αρα(οχι να φουλαρεις απλα να βαλεις τοσα λιτρα ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει απλη αμολυβδη μεσα) ξαναφουλαρεις με 100αρα αυτη την φορα κανεις την ιδια διαδρομη με τις απολυτα ιδιες συνθηκες και επιστρεφεις παλι στο ιδιο βενζιναδικο,ξαναφουλαρεις και συγκρεινεις τα δεδομενα.

μια διαφορα πιστευω οτι θα υπαρχει,απλα δεν ξερω αν ειναι ικανη να καλυψει την διαφορα τιμης.

ΥΓ. αν εχεις την υπομονη και την επιμονη να το κανεις,πες και σε μας μετα τα αποτελεσματα των δοκιμων.  :)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1008 on: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 18:47:04 μμ
Ο κινητήρας της ΤΑ είναι , και όπως εχει γραφεί πολλές φορές εδώ μέσα, τεχνολογίας της περασμένης εικοσαετίας.
Τι διαφορές θα δούμε σε ενα τέτοιο κινητήρα? Και οι διαφορές αξίζουν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση? Που ηδη είμαστε πολλοί στο αμήν.
Τα περισσότερα οκτάνια βοηθούν κινητήρες με υψηλή σχέση συμπίεσης να μην παρουσιάζουν προανάφλεξη και ετσι επιτυγχάνουν υψηλότερη απόδωση.
Μερικές φορές μάλιστα μπορεί σε κινητήρες που ο κατασκευαστής συνιστά απλή βενζίνη η σούπερ να δημιουργήσει προβλήματα.
Το καλύτερο για εμένα είναι η χρήση βενζίνας με καθαριστικά πρόσθετα ΑΝ πιστεψουμε οτι και εκεί απο την νοθεία δεν μας δουλεύουν.
Εδώ εχουμε καταντήσει να μην μπορούμε να σταθεροποιήσουμε τις μετρήσεις κατανάλωσης απο το κλέψιμο που μας κάνουν.
Συγκεκριμένα μέχρι τώρα βάζοντας βενζίνη (φουλάροντας) στο "βενζινάδικο της γειτονιάς" ο δείκτης ξεκόλαγε απο το τερμα δεξιά μετά απο 140-170 χλμ , προχθές επειδή είμαι εκτός Αθηνών φούλαρα σε ενα βενζινάδικο και μετά απο 110 χλμ ο δείκτης αρχισε να καταβαίνει.
Και φυσικά δίχως να αλλάξω το στυλ οδήγησης.

Αν εχετε κέφι και χρόνο/υπομονή για διάβασμα περισσότερα εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=14837

Offline nakis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1009 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 07:47:27 πμ
καλησπερα και μενα σε προσφατο ταξιδι ειδα μεγαλη διαφορα με τις αλλες μηχανες της παρεας (cbf 600 kai fazer 600) ενω οι αλλοι ειχαν κοντα στα 5 λιτρα εμενα ειχε το εξοφρενικο 7.5λ/100 και επαθα ενα σοκ οταν απο θεσσαλονικη βολο οι αλλοι γεμισαν με 10 λιτρα και εμενα με 14.4 σε 204 χλμ που εγραφε το κοντερ λεω στανταρ καποιο θεμα παιζει ....

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1010 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 15:17:44 μμ
καλησπερα και μενα σε προσφατο ταξιδι ειδα μεγαλη διαφορα με τις αλλες μηχανες της παρεας (cbf 600 kai fazer 600) ενω οι αλλοι ειχαν κοντα στα 5 λιτρα εμενα ειχε το εξοφρενικο 7.5λ/100 και επαθα ενα σοκ οταν απο θεσσαλονικη βολο οι αλλοι γεμισαν με 10 λιτρα και εμενα με 14.4 σε 204 χλμ που εγραφε το κοντερ λεω στανταρ καποιο θεμα παιζει ....

Αν κυνηγούσες τα άλλα δυο η κατανάλωση είναι δικαιολογημένη. Τόσο καίει αν το πας 130 -140.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1011 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 17:15:38 μμ
οχι ρε φιλος μην ειμαστε κ υπερβολικοί. Ενα καλα συντηρημενο 650 καιει 7,5 λτ/100 χλμ με ταχυτητες ανω των 140-150 χλμ/ω. Σε ταξιδι με  μεση ταχ. 120-140 εισαι περιπου στα 6-6,5 λτ/100

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #1012 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 17:39:48 μμ
Αν το κυνηγάς (το στραμπουλίγεις το γκάζι) τόσο καίει και περισσότερο σε αυτες τις ταχύτητες. Μιλάμε για κινητήρα με όριο τις 7500σαλ που για να πιάσει αυτές τις ταχύτητες δουλεύει στις 6000 με 6500 σαλ. Οι κινητήρες με Carbs όταν θα ανοίξεις απότομα το γκάζι και το πνίξεις στη βενζίνη τη μισή θα την μετατρέψει σε απόδοση και την αλλη μισή θα τη φτύσει.
Όπως διευκρίνησα και πιο πάνω άν ο φίλος κυνηγούσε σε επιταχύνσεις και ταχύτητες τα 4κύλινδρα 600άρια τόσο θά έκαψε.
Αυτό που λέω είναι ότι η κατανάλωση πέρα απο την καλή συντήρηση εξαρτάται κυρίως απο το τρόπο οδήγησης.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1013 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 18:40:52 μμ
εξαρτάται κυρίως απο το τρόπο οδήγησης.

Εγώ θα έλεγα πως είναι ο κύριος λόγος. Σε ψεκαστό τρικύλινδρο κατάφερα με 24λίτρα να κάνω 210 χλμ...
Μαντέψτε κατανάλωση!!!  ;D
Με το ίδιο μηχανάκι έκανα και 6,5λίτρα για 100 χλμ, αλλά είχα τρελλή φαγούρα στο δεξί μου χέρι...
Με το ΤΑ έχω σταθερά λίγο πάνω απο 6 λίτρα, με άκρως συντηρητική οδήγηση. Αν ξεφύγω λίγο. τότε +2 λίτρα τα έχει χαλαρά!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1014 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 19:35:27 μμ
Εχω εκτεταμμενα στοιχεια σε εξελοφυλλα για την καταναλωση του (σχεδον παντα) καλα ρυθμισμενου ΤΑ650 με 119Κ πλεον χιλιομετρα, με πολλα απο αυτα τα χιλιομετρα σε ταξιδια με ολους τους δυνατους συνδυασμους φορτωματος - μονος με μια τσαντα δεμενη με διαμηκες τροπο πισω, μονος με σαμαρια ή βαλιτσες, δικαβαλος με σαμαρια ή βαλιτσες και καποιες φορες και με τσαντα δεμενη εγκαρσια πισω.

Η καταναλωση του ΤΑ650 επηρεαζεται αρκετα απο το φορτωμα απο τα 120χμω και πανω (5500σαλ) οπως επισης και απο τον αερα - μεγαλωνει αρκετα αν υπαρχει αντιθετος αερας. Αυτα περισοτερο απο αλλα πιο δυνατα μηχανακια (εχω κανει συγκρισεις με το VFR μου) γιατι το μοτερ δεν εχει αρκετη ροπη και χρειαζεται δυσαναλογο ανοιγμα του γκαζιου οταν κοβει κανεις λιγο.

Μεχρι τα 120χμω η καταναλωση ειναι πολυ νορμαλ, περιπου 5.5 λτ / 100 χμ με σταθερα 120χμω χωρις φορτωμα δηλ. μονο με μια τσαντα πισω. Πηγαινοντας δε με λιγοτερες απο 5000σαλ, δηλ. μην ξεπερνωντας τα 100χμω η καταναλωση πεφτει σιγουρα κατω απο 5 λτ / 100 χμ - το εχω κανει κανα δυο φορες οταν κοντεψα να μεινω απο βενζινη (Νικολα, κατι παιζει στο μηχανακι σου, εχεις επιπροσθετη δουλεια τον χειμωνα που ερχεται  ;D)

Γενικα, αν το μηχανακι δουλευτει στρωτα και κατω απο τις 5000σαλ, η καταναλωση πεφτει αρκετα. Για παραδειγμα, περσι και φετος το καλοκαιρι στη Χιο, γυρνωντας το νησι χαλαρα δικαβαλος, ειχα καταναλωσεις 4.8 - 5.2 λτ / 100 χμ και γεμιζα σταθερα σε πανω απο 300χμ. Με το ιδιο στυλ οδηγησης, μεσα στο Λονδινο πηγαινοντας προς/απο δουλεια (16+16=32 χμ ημερησιως) εχω καταναλωση 5.8-6.2 λτ / 100 χμ - η καταλωση ειναι εδω μεγαλυτερη λογω κινησης και σταματα/ξεκινα.

Απο τα 120χμω και πανω, η καταναλωση ανεβαινει εκθετικα και οχι γραμμικα, πραγμα λογικο καθως η αντισταση του αερα που ειναι αναλογη του τετραγωνου της ταχυτητας παιζει πλεον κυριαρχο ρολο. Με σταθερα 130χμω μονοκαβαλος με μονο μια τσαντα πισω και χωρις πολυ αερα βλεπω 7 λτ / 100 χμ. Αν ανεβω στα σταθερα 140χμω τοτε η καταναλωση γινεται 7.5-7.7 λτ / 100χμ, παντα μονος. Συνεπιβατης και σαμαρια/βαλιτσες ανεβαζουν την καταναλωση κατα περιπου 0.5 λτ / 100 χμ, για παραδειγμα με γυναικα/βαλιτσες και σταθερα 140χμω βλεπω 8+ λτ / 100 χμ. Μιλαμε για ταξιδι με τον κινητηρα να γυρναει στις 6500σαλ οπου αποδιδει την μεγιστη ροπη του.

Οτιδηποτε περισοτερο απο 140χμω/6500σαλ αυξανει την καταναλωση εκθετικα. Εχω δει 9.5 λτ τις παλιες καλες εποχες της φτηνης βενζινης με σταθερα 160χμω και σαμαρια και καποτε 10 λτ οταν εκανα σχεδον 300χμ τελικιασμενος (συνεχως 170+χμω) με μια τσαντα μονο πισω για να προλάβω καραβι στο Καλαι (και εκαψα και μισο λιτρο λαδι  :goofy:). Γενικα το ΤΑ600/650 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΣΗ, οποιος εχει ΤΑ600/650 και θελει γρηγορα ταξιδια εχει απλα λαθος μηχανακι. Το μηχανακι αποζημιωνει τον ιδιοκτητη του σαν ενα go anywhere μηχανακι που μπορει να σε παει απροβληματιστα μεχρι την ακρη του κοσμου αλλα ΟΧΙ με ψηλες ταχυτητες.

" the PouroDuro spirit "

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1015 on: Τρίτη 03 Σεπτέμβριος 2013, 21:22:50 μμ
Εχω εκτεταμμενα στοιχεια σε εξελοφυλλα για την καταναλωση του

Τώρα εξηγείται το nick name...  :goofy: :goofy: :goofy:

Offline nakis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1016 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 15:50:43 μμ
για διευκρηνηση δεν τους κυνηγουσα πηγαιναμε σε ολο το ταξιδι με 110 120 απλα ειχα και συνεπιπβατη . οι αλλοι ειχαν δυο βαλιτσες και σαμαρια . αν και μεσα στην πολη παλι βλεπω μεγαλες καταναλωσεις πχ κατι 8.5  ,  8 λ/100 και φαινονται αρκετα και ειναι αρκετα . μηπως θελει καποια ρυθμηση στα μιγματα, στα καρμπς καπου αλλου? γιατι αμα ειναι να δινω 25 ευρω για 200 χλμ δεν συμφερει .

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #1017 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 16:03:36 μμ
Σε πρώτη φάση βγάλε ένα μπουζί και δες το χρώμα του. Αν είναι κατάμαυρο με πολλές επικαθήσεις πιθανόν να έχει πολύ πλούσιο μίγμα. Τα Carbs της ΤΑ παίρνουν ρύθμιση μόνο για το ρελαντί μέσω των pilots. Αν τα pilots είναι πολύ ανοιχτά έχει υπερβολική κατανάλωση όταν δουλεύεις το μηχανάκι στις 2000 με 2500.
Η υπερβολική κατανάλωση έχει πολλές αιτίες. Δες πρώτα τα μπουζί.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1018 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 17:41:10 μμ
πολυ χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες απ'ολους. Ιορδάνη σιγουρα δεν ειναι φυσιολογικές οι τιμες κατανάλωσης με τις συνθήκες που μας αναφέρεις. Ξεκίνα να το ψάχνεις με τα μπουζί και την ρύθμιση του καρμπιρατέρ οπως ειπαν κ τα παιδιά.

Όπως πήγαινες (σταθερα 100-120 χλμ/ω με συνεπιβάτη) έπρεπε να περιμένεις κατι κοντα στα 6 λτ/100 χλμ

Εντός πόλης (σταμάτα-ξεκίνα) όπως και να χει δεν μπορει να εχεις πανω απο 7 λτ/100 χλμ (στην χειρότερη...) . Εκτος αν κανεις χρονομετρηση απο φαναρι σε φαναρι  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1019 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 21:51:43 μμ
(Νικολα, κατι παιζει στο μηχανακι σου, εχεις επιπροσθετη δουλεια τον χειμωνα που ερχεται  ;D)

Προετοιμάζομαι ψυχολογικά απο τώρα ...  :goofy:

.... οποιος εχει ΤΑ600/650 και θελει γρηγορα ταξιδια εχει απλα λαθος μηχανακι. Το μηχανακι αποζημιωνει τον ιδιοκτητη του σαν ενα go anywhere μηχανακι που μπορει να σε παει απροβληματιστα μεχρι την ακρη του κοσμου αλλα ΟΧΙ με ψηλες ταχυτητες.

Σοφά λόγια  :thankyou:

Και εγώ σε ταξίδι με 120χλμ/ω δικάβαλος ( εγώ στα 82 κιλά και η κυρά στα 60) με μπαγκαζιέρα, μέτρησα 6,1-6.5 λ/100χλμ και δεν το περίμενα.
Εχω βγάλει και 330χλμ με 16,6 λίτρα, αλλά με 100χλμ/ω μέγιστη ταχύτητα και πάλι δικάβαλος.
Με 80-90χλμ/ω σταθερή για ενα ολόκληρο γέμισμα εβγαλε κάπου 265χλμ και με 120χλμ/ω για ενα ακόμα γέμισμα εβγαλε κάπου 230χλμ.
Δλδ με τα 80-90χλμ/ω εβγαλα 35 χλμ περισσότερα στο τεπόζιτο.
Πιστεύω οτι ευθύνονται τα καρμπς που άλλαξα πρόσφατα, θα ξαναβάλω τα παλιά με καινούργια ζιγκλέρ και θα επανέλθω.
Εάν μάλιστα βρώ φθηνά ζιγκλέρ ισως τα κατεβάσω λιγάκι να δώ πώς θα τα πάει.
Εντάξει ψεκαστό δεν θα γίνει, πάντα θα καταπίνει  καύσιμο παραπάνω, αλλά οχι και 6.5λ/100χλμ σε ανοιχτό δρόμο και με οδήγηση να σε παίρνει ο ύπνος. ;D ;D
Πιστεύω οτι 5-5.5λίτρα/100χλμ είναι λογική κατανάλωση για ενα όχι ζορισμένο μηχανάκι, πώς να το κάνουμε? έχει και τα κιλάκια της, είναι και 650 κυβικά, παπί με 3 λ/100 δεν θα γίνει.

Offline nakis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1020 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 08:54:04 πμ
εγινε παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες θα τα κοιταξω ενα ενα και θα δουμε

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #1021 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 21:36:00 μμ
Τα μηχανάκια καινε όσο καίγανε, η βενζίνη εχει ακριβίνει  :cussing: .

Σιγά μην ακρίβυνε! Εγώ 10 ευρώ έβαζα, και πάλι 10 ευρώ βάζω  :2hysterical:  :2hysterical:

Βλέπω μέχρι 5.9 μέσα στην πόλη και ποτέ παραπάνω. Καθημερινή οδήγηση και με κίνηση. Φορτωμένος το καλοκαίρι τριβάλιτσος και δικάβαλος έφαγα λιγο παραπάνω από το μισό τεπόζιτο στα 220 χιλιόμετρα με ταχύτητες 95~100 kmh. Αν και φορτωμένος έπεσα κάτω από τα 5 λίτρα. Το καρμπυρατέρ μέχρι τότε δεν είχαν καθαριστεί ποτέ και φυσικά πέρα από ένα φίλτρο ΚΝ δεν έχω τίποτα άλλο επάνω...

Το σημαντικότερο είναι πόσο σε τρώει το δεξί χέρι, έχει ειπωθεί πολλές φορές αν είσαι όλη μέρα κοντά στα κόκκινα τότε προφανώς θα κάψεις, αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι έχει το μηχανάκι.

Offline nakis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1022 on: Σάββατο 07 Σεπτέμβριος 2013, 21:25:01 μμ
λοιπον παιδια εβγαλα τα μπουζια ηταν ολα μαυρα και ειδα και το φιλτρο αερος που ειναι KN παραδοξως ... ουτε και ο προηγουμενος ιδιοκτητης πιστευω οτι το ηξερε ... ηταν χαλια μαυρα μεσα στη μπιχλα και τη σκονη . το καθαρισα και περιμενω να στεγνωσει για να τα ξαναβαλω ολα στη θεση τους . μολις το ξανα γεμησω θα σας πω τα αποτελεσματα

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1023 on: Κυριακή 08 Σεπτέμβριος 2013, 22:52:00 μμ
Αποφάσισα να το μετρήσω κι εγώ. Ταξίδι στην εθνική με 100-110-120 και κάπου κάπου 140 για καμιά προσπέραση, τριβάλιτσος μόνος και μαζί με κάτι ψιλομετακινήσεις σε πόλη (περίπου 25 χλμ) βγήκε 5,4 λίτρα στα 100 χλμ.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1024 on: Τρίτη 10 Σεπτέμβριος 2013, 01:14:48 πμ
λοιπον παιδια εβγαλα τα μπουζια ηταν ολα μαυρα και ειδα και το φιλτρο αερος που ειναι KN παραδοξως ... ουτε και ο προηγουμενος ιδιοκτητης πιστευω οτι το ηξερε ... ηταν χαλια μαυρα μεσα στη μπιχλα και τη σκονη . το καθαρισα και περιμενω να στεγνωσει για να τα ξαναβαλω ολα στη θεση τους . μολις το ξανα γεμησω θα σας πω τα αποτελεσματα

Οταν λές το καθάρισες , εννοείς το καθαρισες με το σετ που δίνει η Κ&Ν καθαριστικό και λιπαντικό?

Τα μπουζί πόσο μαύρα ηταν?
Κοιταξες τις βίδες του μίγματος σε πόσες στροφές είναι ρυθμισμένες?

... βγήκε 5,4 λίτρα στα 100 χλμ.

Καλό σε βρίσκω, αστο όπως είναι.