Hellas Transalp Forum

TENERE 1200 ?

Bullser · 105748

Poll

Θα σας ενδιέφερε το νέο super tenere ?

Απόλυτα
12 (12.4%)
Θα το τσεκάριζα
42 (43.3%)
Μάλλον όχι
25 (25.8%)
Με τίποτα
18 (18.6%)

Total Members Voted: 89

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #175 on: Δευτέρα 01 Μάρτιος 2010, 18:02:06 μμ
Άρα είναι το μοντέλο κράχτης για την κατηγορία που θέλει να θεσπίσει η Γιαμάχα.

Δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον μόνο στα μονοκύλινδρα....

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #176 on: Δευτέρα 01 Μάρτιος 2010, 18:13:56 μμ
Αν η τιμή φτάσει και ξεπεράσει τα BMW δεν θα είναι μοντέλο κράχτης. Απλά θα το κράξουνε  ;D ;D

Offline Bullser

• Οδηγάρα
  • Gentlemen start your engines.
    • Ταξίδια με μοτοσικλέτα
Reply #177 on: Πέμπτη 04 Μάρτιος 2010, 22:36:08 μμ
Εδώ έχω όλες τις φώτο σε ανάλυση 7 mpixel.

Οι τελευταίες είναι του νέου ducati multistrada.

www.bikos.eu/motoplus/
« Last Edit: Πέμπτη 04 Μάρτιος 2010, 22:39:54 μμ by Bullser »

XL650V TRANSALP '07
Touring season has begun.
Gentlemen start your engines.

http://www.bikos.gr/

Offline mariost

• Rossi και πάνω !
Reply #178 on: Τρίτη 09 Μάρτιος 2010, 23:23:46 μμ
16.350 euro?
https://www.super-tenere.com/reservation.jsp?lang=GR_GR
πολλα,παααααααααρα πολλα.οχι που δεν ήταν αναμενόμενο δλδ,αλλα απο την στιγμη που το GS adv exei 15,800,άκλαφτο βέπω να πηγαινει το tenere

"Βάλαμε φωτιά στα φρένα
Και μας έμεινε το γκάζι...."

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #179 on: Τρίτη 09 Μάρτιος 2010, 23:28:52 μμ
πολλά... αν και το αντίστοιχο σε BMW ξεπερνά τα 20K.

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #180 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 02:27:13 πμ
βρε παιδιά γιατί το κατατάσσεται στην κατηγορία του GS Adventure;  Επειδή έχει ακτινωτές ζάντες και 260 κιλά βάρος;;;;

αντίστοιχο σε τι;;;;

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #181 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 03:44:23 πμ
Αντίστοιχο σε εξοπλισμό και δυνατότητες Θανάση μου....

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #182 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 07:23:58 πμ
Αντίστοιχο σε εξοπλισμό και δυνατότητες Θανάση μου....

Σιγά τον εξοπλισμό....  έχει θερμαινόμενα γκριπς; προβολείς; κάγκελα και προστατευτικά;  ιδιαίτερα ψηλές αναρτήσεις; 33άρι ντεπόζιτο;

Τι εννοείς δυνατότητες; Ποιος το έχει κάνει test και έχει οριοθετήσει της δυνατότητες του ήδη; Τι παραπάνω δηλαδή κάνει από το απλό GS και ανεβαίνει στην κατηγορία του GSA; Με τα 20.000 που αντιστοιχούν σε ένα GSA παίρνεις ένα πολύ ανώτερο - σε εξοπλισμό - μηχάνημα!

Τα 16.300 με "δώρο" τις βαλίτσες, τα προστατευτικό προβολέα, την ποδιά αλουμινίου ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ (!!!!!) είναι πολλά για τον ανταγωνισμό. Βέβαια, όταν κυκλοφορήσει, μπορέι να αποδειχτεί πως έχει "χαρακτήρα" και να κερδίσει το κοινό. Αυτή την στιγμή όμως το ποσό ακούγεται μεγάλο!

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #183 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 08:40:58 πμ
Για τo GS πλεον ξερουμε.Το αρνητικο που του προσαπτουν ειναι η τιμη.Αφηστε να δουμε πρωτα ποσα απηδια πιανει το Yamaha.Τωρα ως αναφορα τον εξοπλισμο.Ποσοι πραγματικα τον εχουν αναγκη?Αυτοι που τον εχουν θα πραξουν αναλογα.
Και οι δυο εταιριες εχουν προσφερει.Η BMW με τεχνολογια τελευταια και η Yamaha πιο διαχρονικα σε περισσοτερες κατηγοριες και μοντελα..
« Last Edit: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 08:47:44 πμ by omega »

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #184 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 15:48:02 μμ
Μη προτρέχετε! Η Yamaha με 22.000€ νομίζω, δίνει το Vmax με V4 και 200HP. Είναι απίθανο με 16.300€ να δίνει σκουπίδι που δεν είναι καν στη κατηγορία!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #185 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 17:34:07 μμ
Σιγά τον εξοπλισμό....  έχει θερμαινόμενα γκριπς; προβολείς; κάγκελα και προστατευτικά;  ιδιαίτερα ψηλές αναρτήσεις; 33άρι ντεπόζιτο;

Τι εννοείς δυνατότητες; Ποιος το έχει κάνει test και έχει οριοθετήσει της δυνατότητες του ήδη; Τι παραπάνω δηλαδή κάνει από το απλό GS και ανεβαίνει στην κατηγορία του GSA; Με τα 20.000 που αντιστοιχούν σε ένα GSA παίρνεις ένα πολύ ανώτερο - σε εξοπλισμό - μηχάνημα!

Τα 16.300 με "δώρο" τις βαλίτσες, τα προστατευτικό προβολέα, την ποδιά αλουμινίου ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ (!!!!!) είναι πολλά για τον ανταγωνισμό. Βέβαια, όταν κυκλοφορήσει, μπορέι να αποδειχτεί πως έχει "χαρακτήρα" και να κερδίσει το κοινό. Αυτή την στιγμή όμως το ποσό ακούγεται μεγάλο!

ώπα μεγάλε ! πήρε ο πρόεδρας BMW και σηκώσατε κεφάλι !
Απο εξοπλισμό είναι μια χαρά... οτι χρειάζεται. ΟΧΙ ένδειξη πίεσης δε χρειάζεσαι, ούτε τεπόζιτο 33ρι... αν είχε κανά δυο λίτρα παραπάνω οκ, αλλά να κουβαλάς τη γκουμούτσα για 99.000 και στα 1000 ΚΑΙ ΑΝ να το χρειαστείς... ευχαριστώ δε θα πάρω.
Η ΚΤΜ δηλαδή που έχει εξτρά τεπόζιτα στα πλαινά είναι χαζοί ? Αμα τα χρειάζεσαι τα βάζεις. Για εμένα πολύ σωστό το τεπόζιτο (άντε +1-2)
3 Mode λειτουργίας YCC-T with 3-stage traction control, UBS ABS, είναι απο αυτά που δεν υπάρχουν σε άλλη μοτοσικλέτα .

τς τς τς... ζήλιες . Ποιες δυνατότητες απέδειξε το GSA και το οριοθέτησαν δηλαδή ? αυτές του marketing ?

Στη συνείδηση μου πάντως, τα Yamaha τα θεωρώ πιο αξιόπιστα απο τα BMW, αν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #186 on: Τετάρτη 10 Μάρτιος 2010, 18:23:09 μμ
ώπα μεγάλε ! πήρε ο πρόεδρας BMW και σηκώσατε κεφάλι !

Για το "μεγάλε" ευχαριστώ!! Όσο για το κεφάλι, πάντα σηκωμένο ήταν!!!   ;D ;D ;D   :2tongue:

Το αντίστοιχο σε BMW είναι το απλό GS και κοστίζει κανα 16,000 επίσης. Στα 20.000 του GSA παίρνεις πολλά περισσότερα - μπορεί και άχρηστα, αλλά τα παίρνεις! Ρίξε μια ματιά στους καταλόγους με τον εξοπλισμό τους και πιστευω οτι θα το καταλάβεις.

Απο εξοπλισμό είναι μια χαρά...

............που δεν υπάρχουν σε άλλη μοτοσικλέτα .

Ποιος μίλησε για το αν είναι χρήσιμα τα αξεσουάρ των BMW, ΚΤΜ και λοιπών μηχανών; Που κολλάει αυτός ο σπαραγμός σου; Η αναφορά μου έχει σχέση με το οτι του κάνεις σύγκριση με το GSA. Ξέρεις ποιες διαφορές έχει με το GS; Εκτός της τιμής....

τς τς τς... ζήλιες . Ποιες δυνατότητες απέδειξε το GSA και το οριοθέτησαν δηλαδή ? αυτές του marketing ?

Βρε Κώστα Χατζηπονήρογλου αφού καταλαβαίνεις τι εννοώ γιατί πολεμάς για τις εντυπώσεις κατά των GS;;; Σου εκδηλώθηκε καμία αλλεργία εχθές που τριβώσουν πάνω στην Ασπρούλα Χάιδω...;;;   :goofy:
Εγώ αυτό έγραψα!!
Τι εννοείς δυνατότητες; Ποιος το έχει κάνει test και έχει οριοθετήσει της δυνατότητες του ήδη;

Όποιες θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις για τις δυνατότητες του Tenere θα τις έχουμε αφού κυκλοφορήσει. Όσο για αυτά που ήδη κυκλοφορούν, ενδείξεις για το τι έχει αποδείξει το καθένα είναι οι αριθμοί των πωλήσεων..................!

Για να μην το ξεχειλώνουμε λοιπόν, το Tenere ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων on-off (Varadero, GS1200, 990, Σtelvio, Capo, V-strom1000 κτλ). Η τιμή του είναι στα άνω όρια της κατηγορίας, και ελπίζουμε τα test drive να το αναδείξουν σε ένα αξιόλογο on/off μηχάνημα - και όχι σε μια ακόμα "αγνώστου χαρακτήρα" μοτοσυκλέτα.

Αυτά!!

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline Kostas P

• Οδηγάρα
Reply #187 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 03:06:19 πμ
Παίδες μιλάτε για τις τιμές λες και είναι πασατέμπος, 16300 ο ένας, 20000 ο άλλος και έχει το ένα και έχει το άλλο.
Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεσαι, παράδειγμα ο Ηλίας Βροχίδης.
Λες και πρέπει να καβαλήσω ένα μηχάνημα κάτι δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να φτάσω στον ονειρικό μου προορισμό μου επειδή έτσι το πλασάρουν οι εταιρίες. Μαρκετινγκ και υπερκέρδος απλά(πχ το GS1200 κοστίζει περί τα 5000 βγαινοντας από το εργοστάσιο).
Γνώμη μου, όταν ξεχυθείς στα βάθη της Ανατολής δεν έχει σημασία τη καβαλάς αλλά τι κυβικά κουβαλάει η ψυχή σου!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #188 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 03:35:27 πμ
Παίδες μιλάτε για τις τιμές λες και είναι πασατέμπος, 16300 ο ένας, 20000 ο άλλος και έχει το ένα και έχει το άλλο.

αμα ρέει το χρήμα...  :2hysterical: 
νούμερα είναι γράψε όσα θες. Στη τσέπη τι υπάρχει είναι άλλο θέμα

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #189 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 03:44:58 πμ

Γνώμη μου, όταν ξεχυθείς στα βάθη της Ανατολής δεν έχει σημασία τη καβαλάς αλλά τι κυβικά κουβαλάει η ψυχή σου!

Σωστός ο Κώστας…
Δεν χορταίνουμε με τίποτα ρε παιδί μου!
Πώς να πέταγε κιόλας το μηχανάκι και ας μην το δοκιμάζαμε ποτέ!  Έτσι για να το έχει…

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #190 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 03:51:18 πμ
Σωστά τα λέει ο Κώστας αλλά δεν αγοράζουμε μηχανή μόνο για πρακτικούς λόγους.
Σημασία έχει να μπορεί να κάνει ο καθένας αυτά που ονειρεύεται, ή τουλάχιστον να προσπαθεί να τα πετύχει  ;)

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #191 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 04:05:47 πμ
Σωστά τα λέει ο Κώστας αλλά δεν αγοράζουμε μηχανή μόνο για πρακτικούς λόγους.
Σημασία έχει να μπορεί να κάνει ο καθένας αυτά που ονειρεύεται, ή τουλάχιστον να προσπαθεί να τα πετύχει  ;)

:thumbup:
Κι αν συμπίπτουν τα όνειρα μας και η εκπλήρωση τους, με τα "κυβικά της ψυχής" .......  τι πιο ιδανικό;;

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #192 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 06:08:26 πμ
By the way το ρεκόρ της ανάβασης σε ψηλότερη κορυφή το έχει επίσημα μια Enfield 350 στάνταρ μοντέλο. Το πιο διαδεδομένο μηχανάκι στις περιπετειώεις ερημιές του κόσμου -και από τα πιο off- είναι το Ural που η Σοβιετική ένωση και τώρα Ρωσία πουλάει ακόμα σε στρατό αστυνομία και ...Κυανόκρανους ανά τον κόσμο. όχι για τα γκάζια του αλλά γιατί φτιάχνεται όταν χαλάει με πένσα και κοτετσόσυρμα αμα λάχει. Και πάιρνει καλάθι σε 3Χ2 έκδοση.  Και το μηχανάκι με το οποίο κάνουνε ντου ακόμα και οι Αφγανοί αντάρτες και πρεζέμποροι στο πουθενά είναι κάτι ρημάδια ΙΖΗ 175 δίχρονα. Ωραία η περιπέτεια και η αγριάδες αλλά... Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς με τα παραπάνω να πηγαίνει κάθε μέρα για δουλειά στην Αθήνα και να μη βλαστημήσει και σίγουρα θα κλάσει άμα πάει να βγάλει αυθυμερόν ένα Φωτογραφικό Ράλι. Μην μπερδεύουμε το βόλεϊ με το τρόλεϊ.

Σαφώς και αγοράζουμε και μάρκετινγκ στα μηχανάκια όπως και σε οτιδήποτε πια. Το ζήτημα είναι να μην δαγκώνουμε μεγαλύτερες μπουκιές "παραμυθιού" από όσο μπορούμε να καταπιούμε.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #193 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 06:36:24 πμ
Κι αν συμπίπτουν τα όνειρα μας και η εκπλήρωση τους, με τα "κυβικά της ψυχής" .......  τι πιο ιδανικό;;
  ??? ένα παράδειγμα.....

(Να μη κοστίζει πολύ όμως  :eusa_shhh:)

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #194 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 07:35:25 πμ
  ??? ένα παράδειγμα.....

(Να μη κοστίζει πολύ όμως  :eusa_shhh:)

Αν βάζεις τα όνειρα σου σε τέτοια καλούπια..............  :alright:

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #195 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 08:01:07 πμ
Έλα βρε Θανάση, περιορισμοί υπάρχουν για όλους. Διαφορετικοί ίσως για τον καθένα, αλλά υπάρχουν

Εμένα πάντως το όνειρο μου είναι ο δρόμος της ελιάς. Ίσως να καταφέρω κάποια στιγμή να το προσπαθήσω και είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι με τι μηχανή θα το επιχειρήσω.

Μόνο για το Tenere δε γράφουμε :) Ας μας πάει κάποιος βόλτα

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #196 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 22:40:55 μμ
Εμένα πάντως το όνειρο μου είναι ο δρόμος της ελιάς. Ίσως να καταφέρω κάποια στιγμή να το προσπαθήσω και είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι με τι μηχανή θα το επιχειρήσω.
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Εγώ δεν ονειρεύομαι πράγματα που μπορούν να αγορασθούν και μου φαίνονται λίγο παράξενα τα όνειρα αγοράς. Να επαναλάβω ότι δεν θα πήγαινα πραγματικό άντβεντουρ ταξίδι σε χώρες του τρίτου κόσμου με μηχανή με ψεκασμό, πλεξούδα και ιδιοτροπίες.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #197 on: Πέμπτη 11 Μάρτιος 2010, 22:45:44 μμ
Αν βάζεις τα όνειρα σου σε τέτοια καλούπια..............  :alright:
Μη μπερδευεσαι καλό μου.
Αστα τα όνειρα αυτά είναι τζάμπα.
Αυτό να μου εξηγήσεις .

Σιγά.... :laughing9: :laughing9: :crybaby: :2hysterical:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #198 on: Παρασκευή 12 Μάρτιος 2010, 01:13:20 πμ
Μπρε γερολαδά πάλι στο χρήμα το πήγες εσύ........

Ξαναδιάβασε εδώ........! 

Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεσαι, παράδειγμα ο Ηλίας Βροχίδης.
Λες και πρέπει να καβαλήσω ένα μηχάνημα κάτι δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να φτάσω στον ονειρικό μου προορισμό μου επειδή έτσι το πλασάρουν οι εταιρίες. Μαρκετινγκ και υπερκέρδος απλά(πχ το GS1200 κοστίζει περί τα 5000 βγαινοντας από το εργοστάσιο).

Μιλάμε για όνειρα - προορισμούς! Όχι για μηχανές και εξοπλισμούς..........

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα........  Ωρες ώρες με ανησυχείς........!!!!  :-\

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline mariost

• Rossi και πάνω !
Reply #199 on: Παρασκευή 12 Μάρτιος 2010, 01:40:16 πμ
Έλα βρε Θανάση, περιορισμοί υπάρχουν για όλους. Διαφορετικοί ίσως για τον καθένα, αλλά υπάρχουν

Μόνο για το Tenere δε γράφουμε :) Ας μας πάει κάποιος βόλτα
Μαζί σου Τασσο,ας μπορέσω κάποτε να το κάνω το ταξίδι και ας ειναι και με την "αφρικανα" μου,όσα χρόνια και αν εχει τοτε στην πλατη της

"Βάλαμε φωτιά στα φρένα
Και μας έμεινε το γκάζι...."