Η δουλειά πρέπει να αρχίσει ξανά απο τον κινητήρα. Οσο ρίχνουν κυβικά πάνω, τόσο θα βαραίνει το πράμα.
Πως τα SS βγάζουν 120 hp με 600cc? Απλά γιατί η κατηγορία παίζει με δυο πολύ σημαντικά κριτήρια : Ιπποδύναμη και βάρος (τη σχέση μεταξύ αυτών).
Στην on-off κατηγορία παίζουν με άλλες @@ριες. Δε τους νοιάζει και τόσο πολύ η αναλογία Hp/Κιλών. Απλά γιατί η μείωση βάρους είναι κόστος...
Μα το ζητούμενο σε αυτές τις μοτοσυκλέτες είναι η ροπή, η απόκριση σε χαμηλές στροφές και η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Αυτό το πετυχαίνεις με μεγάλο κυβισμό που δεν ειναι τραβηγμένος απο τα μαλλιά για απόλυτα νούμερα ιπποδύναμης.
Τι να κάνεις την ιπποδύναμη 120 hp απο ενα κινητήρα 600SS οταν αποδιδει στο φασμα 9.000 - 13.000 στρ/min και με 4krg ροπή κάτω απο τις 5000 σε μια τέτοια μηχανή? Και στις 25.000χλμ πας για ολικό service και πέταμα.
Δεν βρίσκω την τοποθέτησή σου σε αυτό το θέμα και πολύ ρεαλιστική... Ούτε η ΚΤΜ δεν κάνει τέτοια πράγματα.
Η ΚΤΜ σεβαστή για τους ελαφρύς και υψηλής απόδοσης κινητήρες που βγάζει, καθώς και για το μάχιμο σύνολο, απο την άλλη όμως δεν μπορεί να σε ταξιδέψει άνετα στην άλλη άκρη του κόσμου (χωρίς να χρειάζεσαι εξουσιοδοτημένο service στα

σου ανα 200km, και έχει και κάποια σοβαρότατα προβλήματα αξιοπιστείας να λύσει. Έχω ακούσει διάφορα για μπιέλες στα 6000χλμ και προσωπικά εχω δυο φίλους που ταλαιπωρήθηκαν πολύ απο τα πορτοκαλί μηχανάκια. Αγοράζεις λαχείο, αλλά με πολλές πιθανότητες να σου κληρώσει.
Νομίζω ότι είναι άλλο το target group αυτών των μηχανών.