Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316696

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #450 on: Τρίτη 11 Μάιος 2021, 23:59:38 μμ
Μαστρο Χρήστο, με μπέρδεψες , αν κατάλαβα καλά απο την φωτό έχεις την 650 .

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι θέμα του Hiss κοινώς του συστήματος immo της μοτό που μόλις γειρίσεις τον διακόπτη με το κλειδί στο ΟΝ  διαβαζει το κλειδί κ σβηνει το πράσινο λαμπάκι στα όργανα , αλλά θέμα του ίδιου του συναγερμού.

Δεν είναι τπτ το σοβαρό , αλλά απαιτεί να έχεις κ τα δύο χειριστήρια (οχι πάντα , συνήθως ) και φυσικά το βιβλίο χρήστη ωστε να ακολουθήσεις
τις οδηγίες κ να επαναπρογραμματίσεις τον συναγερμό ο οποίος κατα την γνώμη μου η τον μάτιασαν η έχει πάθει ενα μικρό αλτζχαιμερ κ ξέχασε
την προηγούμενη  κατάσταση που είχε στην μνήμη του.

Αυτό μπορεί να προκλήθηκε απο πολλές αιτίες, μια απο αυτές κ μια απότομη πτώση τάσης πχ.

Ποιό  συναγερμό έχεις ? Εχεις το βιβλίο του?  Κάποια στιγμή κάνε κ ενα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία του ισως βοηθήσει.

Offline Christos

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
  • Hooooonda...
Reply #451 on: Τετάρτη 12 Μάιος 2021, 18:00:33 μμ
Stoneman πραγματικά σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Έχω το Spyball της Cobra αλλά δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό κωδικό πάνω για το πιο μοντέλο είναι και δυστυχώς βιβλίο δεν έχω (την είχα πάρει μεταχειρισμένη κ δεν βρήκα κάτι). Επειδή είχα χάσει το ένα από τα δύο χειριστήρια, προγραμματίζω να επισκεφτώ το κατάστημα στην Καλλιρόης που είχα πάει για να βγάλω το 2ο. Έτσι όπως μου τα λες, μάλλον είναι θέμα συναγερμού και όχι immo, επομένως θα πράξω τα δέοντα. Η μπαταρία επίσης να δηλώσω είναι στα τελευταία της αλλά δεν ξέρω αν επηρρεάζει και σε τι βαθμό (το λέω για την απότομη πτώση τάσης που ανέφερες ως παράδειγμα). By the way, πάμε σε πρώτη φάση για το συναγερμό και ενημερώνω μόλις έχω νεότερα.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και ιδιαίτερα το γεγονός οτι έχει να κάνει μάλλον με το συναγερμό και όχι με το HISS (έιχα λοκάρει στο οτι είναι θέμα του HISS).
« Last Edit: Τετάρτη 12 Μάιος 2021, 18:15:33 μμ by Christos »

Δε θ'αντέξω..θα την παίξω..

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #452 on: Πέμπτη 13 Μάιος 2021, 23:01:12 μμ
Εχω την εντυπωση οτι στον spyball με καποιο συνδιασμό πλήκτρων μπορεις να αφαιρεσεις την αυτόματη ενεργοποίηση του μετα από λίγη ώρα (αν δεν ανοιξεις διακοπτη). Μηπως τα παιδια εκει στο κτεο το εκαναν καταλαθος αυτό.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #453 on: Σάββατο 15 Μάιος 2021, 23:57:17 μμ
  Έχω το Spyball της Cobra αλλά δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό κωδικό πάνω για το πιο μοντέλο είναι και δυστυχώς βιβλίο δεν έχω (την είχα πάρει μεταχειρισμένη κ δεν βρήκα κάτι)

Πρεπει να έχουμε τον ίδιο συναγερμό .
Το πιο καινουργιο μοντέλο είναι με το οβαλ χειριστήριο με τα μπλέ οβαλ  μπουτόν, κ το πιο παλιό είναι με το τετράγωνο χειριστήριο.

Οταν χρειάστηκα δυο πλαστικά αυτάκια που πιάνουν στον συναγερμό κ μια καινουργια καλωδίωση πήγα στην αντιπροσωπεία της Κόμπρα στην Λ, Αθηνων , ανάμεσα στα φανάρια του Σαρακάκη κ αυτά της Σπ. Πάτση , αλλά στο ρεύμα πρός Κόρινθο.

Οδηγίες για την ρύθμιση του μπορείς να δείς εδώ : https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=78625

Επίσης ρίξε μια ματιά κ εδώ :  https://www.dropbox.com/home/10.%20CBF600SA8/02.%20Alarm?preview=Dsc01700.jpg
μήπως κ αναγνωρίσεις τον συναγερμό σου εστω οπτικά .

Τα λέμε

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #454 on: Σάββατο 22 Μάιος 2021, 22:28:34 μμ

Offline Christos

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
  • Hooooonda...
Reply #455 on: Τρίτη 25 Μάιος 2021, 16:53:45 μμ
Καλημέρα! Τελικά ανακάλυψα το πρόβλημα με την τηλεφωνική βοήθεια ειδικού. Τα παιδιά από το ΚΤΕΟ, πατώντας τον αφοπλισμό πάτησαν αμέσως το κουμπί του πανικού και απενεργοποίησαν τον ήχο αναγνώρισης που έκανε. Μόλις έκανα την ίδια διαδικασία όπως μου την περιέγραψε ο τεχικός, επανήλθε στα κανονικά του.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον. Το γεγονός οτι με καθοδηγήσατε προς το συναγερμό και όχι στο HISS έπαιξε σημαντικό ρόλο. @Stoneman ειδικό credit για όλη τη χρήσιμη πληροφορία που ανέβασες και μου μετέφερες!

Δε θ'αντέξω..θα την παίξω..

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #456 on: Τετάρτη 26 Μάιος 2021, 00:26:53 πμ
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν. :thumbright:

Οτι θες Χρήστο και μπορούμε θα βοηθήσουμε .

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #457 on: Δευτέρα 16 Μάιος 2022, 19:17:15 μμ
Γειά χαρά σε όλα τα μέλη. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα γράφω στο υπάρχον αν και λίγο παλιό μεν διαχρονικό δε.
Το πρόβλημα ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά σε πορεία με 100km/h περίπου. Ακαριαίο σβήσιμο του κινητήρα , σαν κάποιος να έκλεισε διακόπτη. Τρόμαξα, ήταν και νύχτα. Σταμάτησα στο πλάϊ και δοκίμασα να ανοιγοκλείσω τον κόκκινο διακόπτη και διαπίστωσα ότι δεν άναβε καν το πράσινο λαμπάκι του. Όταν όμως πάτησα μίζα και μετά έπαιξα με το κιλ σουιτσ άναψε το λαμπάκι και αφού έσβησε η μηχανή πήρε μπροστά κανονικά. Έφτασα σπίτι, και την άλλη μέρα το πρωί πάω για δουλειά, παίρνει μπρός κανονικά βάζω πρώτη ξεκινάω και σβήνει κατευθείαν. Ανοιγοκλείνω το κιλ σουιτσ και πάλι δεν ανάβει το λαμπάκι, πατάω μίζα δοκιμάζω πάλι το κιλ σουιτσ και ανάβει το λαμπάκι, μετά σβήνει μόνο του και η μηχανη παίρνει μπροστά. Για μια απόσταση 1 χιλιομέτρου μου έσβησε εν κινήσει 3  η 4 φορές. Η μία ήταν σε φανάρι όπου ήμουν πρώτος και με το που ξεκίνησε έσβησε, ευτυχώς δε είχα απο πίσω μου αυτοκίνητο.   
Με λίγα λόγια κάτι διακόπτη την επικοινωνία των ρευμάτων στην ηλεκτρονική και σβήνει ο κινητήρας εν κινήσει.  Αφού λοιπόν σβήσει ο κινητήρας όσο και να παίξεις με το κιλ σουιτσ δεν επανέρχεται το φως στο πράσινο λαμπάκι παρα μόνο αν για μία φορά έστω και ακαριαία πατήσεις μίζα. Μόνο μετά απο αυτό θα ανοιγοκλείσω για άλλη μια φορά το κιλ σουιτσ οπότε θα ανάψει το πράσινο μετά θα σβήσει μόνο του και θα πάρει μπρός. Να σημειώσω ότι ποτέ ποτέ δεν είχα πρόβλημα (όπως οι περισσότεροι) απο σβηστή την μηχανή να την βάλω μπροστά. Όλες τις φορές ο κινητήρας έβηνε αφού προηγουμένως είχε πάρει εμπρός με την μία κανονικά.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #458 on: Δευτέρα 16 Μάιος 2022, 23:30:25 μμ
Γειά χαρά σε όλα τα μέλη. 

Γειά χαρά κ σε εσένα

Το πρόβλημα ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά σε πορεία με 100km/h περίπου. Ακαριαίο σβήσιμο του κινητήρα , σαν κάποιος να έκλεισε διακόπτη. 

Κακό αυτό δεν έχει συμβει σε κανέναν απο ότι έχω διαβασει εδώ μέσα , αυτό παραπέμπει μεν σε ανάφλεξη αλλά οχι σε λαμπάκι του Hiss , αλλά σε κομμένο καλώδιο
στο λαιμό , δλοδ καλώδιο της κεραίας του Hiss

Σταμάτησα στο πλάϊ και δοκίμασα να ανοιγοκλείσω τον κόκκινο διακόπτη και διαπίστωσα ότι δεν άναβε καν το πράσινο λαμπάκι του. 

Tο λαμπάκι δεν είναι του διακόπτη, μοιάζει να είναι αλλά καμμία σχέση. Οσο και να ανοιγοκλεινεις το Kill Sw ιδιο αποτέλεσμα θα έχεις.
Βέβαια παίζει ρόλο και η επαφή του διακόπτη ετσι? αν δεν είναι σωστός δημιουργεί προβλήματα , καλό θα ήταν να του ρίξεις ενα καθάρισμα .

Όταν όμως πάτησα μίζα και μετά έπαιξα με το κιλ σουιτσ άναψε το λαμπάκι και αφού έσβησε η μηχανή πήρε μπροστά κανονικά.

Η σωστή διαδικασία είναι :
Κλεινεις διακοπτη με το κλειδί ,
 κλεινεις τον Kill Sw ,
ανοιγεις διακοπτη με το κλειδί κ
πατας μίζα συνεχώς ενω έχεις ανοικτό τον Kill Sw,
κλεινεις τον Kill και παίρνει.

Έφτασα σπίτι, και την άλλη μέρα το πρωί πάω για δουλειά, παίρνει μπρός κανονικά βάζω πρώτη ξεκινάω και σβήνει κατευθείαν. 

Κακό αυτό, αν οταν εβαλες μπροστα πήρε κανονικά τότε πάμε για κομμένο καλώδιο η αισθητήρα στροφάλου.
Στην περίπτωση καλωδιου δοκίμασε να γυρίσεις το τιμόνι δεξια αριστερα μην και πάρει , και αν δεν βαλε μια 2α και κουνα το μπρος πίσω να κινηθεί ο στρόφαλος
για να διαβασει μια άλλη θέση ο αισθητήρας.

Ανοιγοκλείνω το κιλ σουιτσ και πάλι δεν ανάβει το λαμπάκι, πατάω μίζα δοκιμάζω πάλι το κιλ σουιτσ και ανάβει το λαμπάκι, μετά σβήνει μόνο του και η μηχανη παίρνει μπροστά. Για μια απόσταση 1 χιλιομέτρου μου έσβησε εν κινήσει 3  η 4 φορές. 

Καλώδιο μου μυρίζει

Με λίγα λόγια κάτι διακόπτη την επικοινωνία των ρευμάτων στην ηλεκτρονική και σβήνει ο κινητήρας εν κινήσει.   

τα ρεύματα δεν επικοινωνούν , ο δέκτης του Hiss που είναι περιμετρικά της κλειδαριάς του διακόπτη ναι , επικοινωνεί με την ηλεκτρονική .

Αφού λοιπόν σβήσει ο κινητήρας όσο και να παίξεις με το κιλ σουιτσ δεν επανέρχεται το φως στο πράσινο λαμπάκι παρα μόνο αν για μία φορά έστω και ακαριαία πατήσεις μίζα.

κανε την διαδικασία κ δες αν αλλάξει τπτ

Μόνο μετά απο αυτό θα ανοιγοκλείσω για άλλη μια φορά το κιλ σουιτσ οπότε θα ανάψει το πράσινο μετά θα σβήσει μόνο του και θα πάρει μπρός. 

απλά κάπου πετυχαίνεις τον σωστό συνδοιασμό της διαδικασίας .

Να σημειώσω ότι ποτέ ποτέ δεν είχα πρόβλημα (όπως οι περισσότεροι) απο σβηστή την μηχανή να την βάλω μπροστά. 

Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά .

Όλες τις φορές ο κινητήρας έσβηνε αφού προηγουμένως είχε πάρει εμπρός με την μία κανονικά.

Τωρα όμως δε θέλει , απόκτησε άποψη  :2hysterical:
« Last Edit: Δευτέρα 16 Μάιος 2022, 23:32:12 μμ by Stoneman »

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #459 on: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 15:47:56 μμ
Ευχαριστώ πολύ stoneman για τον χρόνο που αφιέρωσες για το πρόβλημά μου. Σχετικά με κομμένο καλώδιο που λες σκέφτομαι ότι τα σβησίματα συμβαίνουν ακαριαία και χωρίς ¨παίξιμο¨ του τιμονιού. Σε πλήρη ακινησία η μηχανή αλλάζει κατάσταση απο λειτουργική σε μη και το αντίστροφο. Περισσότερο πιθανό ίσως είναι κατ εμέ πρόβλημα στον αισθητήρα στροφάλου. Βέβαια  δεν έχω βρει στο net πληροφορίες για ίδιο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο αισθητήρα, ούτε τι προβλήματα δημιουργούνται όταν αυτός είναι χαλασμένος. Για την ακρίβεια νομίζω ότι αυτός διαβάζει την θέση του στροφάλου και ενημερώνει την ηλεκτρονική για να λειτουργήσει αντίστοιχα.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #460 on: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 18:16:55 μμ
Η βλάβη στον αισθητήρα στροφάλου δεν αφήνει τη μηχανή να εκκινήσει (στο 700).
Δεν έχει αναφερθεί ποτέ να υπήρξε πρόβλημα όταν η μηχανή ήταν εν κινήσει ή τουλάχιστον που να έχω δει εγώ

Keep riding !!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #461 on: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 22:16:08 μμ
Ευχαριστώ πολύ stoneman για τον χρόνο που αφιέρωσες για το πρόβλημά μου. Σχετικά με κομμένο καλώδιο που λες σκέφτομαι ότι τα σβησίματα συμβαίνουν ακαριαία και χωρίς ¨παίξιμο¨ του τιμονιού. Σε πλήρη ακινησία η μηχανή αλλάζει κατάσταση απο λειτουργική σε μη και το αντίστροφο. Περισσότερο πιθανό ίσως είναι κατ εμέ πρόβλημα στον αισθητήρα στροφάλου. Βέβαια  δεν έχω βρει στο net πληροφορίες για ίδιο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο αισθητήρα, ούτε τι προβλήματα δημιουργούνται όταν αυτός είναι χαλασμένος. Για την ακρίβεια νομίζω ότι αυτός διαβάζει την θέση του στροφάλου και ενημερώνει την ηλεκτρονική για να λειτουργήσει αντίστοιχα.

Ναι αλλά το μηχανακι κινείται, τα καλώδια πάλλονται, ισως να εχεις θέμα εκεί, δεν είναι σίγουρο.

Τωρα αν σε πλήρη ακινησία αλλάζει κατάσταση ίσως ευθύνεται και το κλειδί, εχεις δεύτερο να το ελέγξεις?

Ο αισθητήρας δεν αφήνει το μηχανάκι να πάρει μπροστά όταν είναι βλαμένος, όπως είπε πολύ σωστα ο συμφορουμίτης πριν ,
, και η βλάβη του μοιάζει με βλάβη του Hiss.
Διαβάζει το TDC και το πότε θα πάει σπινθήρας στα μπουζί, γι αυτό σου είπα να το κινησεις με ταχύτητα μηπως αλλάζοντας θεση ο στροφαλος αλλάξει κάτι

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=16889.0

και εδώ : https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19940.0
« Last Edit: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 23:01:20 μμ by Stoneman »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #462 on: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 23:10:57 μμ
Μιας και αναφερθηκε αισθητηρας στροφαλου, μιλαμε για ΤΑ700, σωστα? Γιατι νομιζα οτι ο gkesi ειχε ακομη ΤΑ650.

Ανησυχησα λιγο με το διαβασα τετοια κολπα καθως ετοιμαζομαι μετα απο χρονια να παρω με το Αλπ650 δρομους εκτος Νησιου (και Ελλαδας) χωρις οδικη.

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #463 on: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 23:20:30 μμ
Μιας και αναφερθηκε αισθητηρας στροφαλου, μιλαμε για ΤΑ700, σωστα? Γιατι νομιζα οτι ο gkesi ειχε ακομη ΤΑ650.

Hellas Transalp Forum - Για το μοτοσακό! - ΤΑ600/650/700 - Ηλεκτρολογικά  , εδώ δεν είμαστε ? Για την 650 μιλάμε , λές να μην έχει την 650 ο σύντροχος?  :eusa_think:

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #464 on: Τρίτη 17 Μάιος 2022, 23:48:51 μμ
sory παιδιά που δεν το ανέφερα, για το 650 πρόκειται.
Τώρα που το λέτε σκέφτομαι ότι όταν συμβαίνει το κακό και είναι όλα νεκρά, (όπως είπα) πατάω λίγο μίζα, ίσα ίσα ένα κλικ και μετά επανέρχεται το πράσινο λαμπάκι και αφού σβήσει παίρνει κανονικά μπροστά. Μήπως αυτό δίνει περισσότερες πιθανότητες να είναι ο αισθητήρας στροφάλου? γιατί απλά με μία μικρή αλλαγή της θέσης του στροφάλου ξαναδιαβάζει ο αισθητήρας σωστά όπως πρέπει. Αλλα πουθενά δε έχω διαβάσει αφού πάρει μπροστά να σταματήσει να διαβάζει ο αισθητήρας και να σβήσει. Αλήθεια η λειτουργία του είναι μόνο για το ξεκίνημα του κινητήρα ή διαβάζει συνεχώς την θέση του στροφάλου  κατά την λειτουργία του κινητήρα ???

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #465 on: Τετάρτη 18 Μάιος 2022, 03:43:56 πμ
Ωχ, ανησυχησα  :o ξε-ανησυχησα πιστευοντας οτι ειναι το 700  ;) και τωρα ψιλο-ανησυχω παλι  ;D

Παντως απ'οτι βλεπω ακομα κι'ετσι παιρνει μπροστα με "τροπο", οποτε ..no serious problem. Ελπιζω συντροχε gkesi να βρεις τι εχει, να λυσεις το θεμα σου και να μας πεις.

" the PouroDuro spirit "

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #466 on: Τετάρτη 18 Μάιος 2022, 06:36:44 πμ
Έχουμε και λέμε: σχεδόν σίγουρος πλέον ότι ο ύποπτος είναι ο αισθητήρας στροφάλου τον άλλαξα νωρίτερα το  απόγευμα. Έχει αρκετή φασαρία. Βγάλε εξάτμιση , λαιμούς, καρίνα, σίδερα...
με το που τελείωσα πάτησα μία μίζα και μπαμ πήρε κατευθείαν. Εισέπραξα μία σχετική ανακούφιση ότι τουλάχιστον έγιναν όλα σωστά. Κατόπιν και ενώ δούλευε στο ρελαντί βάζω πρώτη και πριν να αφήσω συμπλέκτη  ¨σκοτάδι ακαριαίο¨ έσβησε. Δοκιμάζω το KIL SW  on off δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι, πατάω λίγο μίζα παπ ανάβει το λαμπάκι και παλι τα ίδια να μην τα ξανα λέμε. Έκανα μία απόσταση 500 μέτρα χωρίς πρόβλημα και την άφησα. Οπότε σύντροχοι τζάπα ο κόπος ένα 3ωράκι.
Κάνοντας αυτή τη δουλειά νομίζω αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες να κάνει την ζημιά το ιμομπιλαιζερ ή ο διακόπτης kil sw .

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #467 on: Τετάρτη 18 Μάιος 2022, 15:39:31 μμ
Πάρε ένα spray επαφών και καθάρισε το KS. Θα σου πρότεινα μάλιστα να τον αφήσεις εκτός κυκλώματος και να κάνεις καμιά βόλτα να δεις αν συνεχίζει να στο κάνει.

Παύλος Καρούμπης

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #468 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2022, 06:12:40 πμ
Έχουμε και λέμε: σχεδόν σίγουρος πλέον ότι ο ύποπτος είναι ο αισθητήρας στροφάλου τον άλλαξα νωρίτερα το  απόγευμα. Έχει αρκετή φασαρία. Βγάλε εξάτμιση , λαιμούς, καρίνα, σίδερα

Δεν έπρεπε να το πειράξεις αν δεν έλεγχες πρώτα αν αλλάζει κατάσταση κουνώντας την πίσω μπρός με ταχύτητα.

Κατόπιν και ενώ δούλευε στο ρελαντί βάζω πρώτη και πριν να αφήσω συμπλέκτη  ¨σκοτάδι ακαριαίο¨ έσβησε.

Και όταν λέμε έσβησε , δλδ πάει σε μια κατάσταση σαν να γυρίζεις σε θέση ΟΝ τον διακόπτη με το κλειδί αλλά χωρίς το πράσινο λαμπάκι ε?

Δοκιμάζω το KIL SW  on off δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι, πατάω λίγο μίζα παπ ανάβει το λαμπάκι

Πάτησες μίζα  αλλά δεν μιζάριζε ο κινητήρας , η τα λέω λάθος ?

και παλι τα ίδια να μην τα ξανα λέμε

Δλδ ? τι εγινε πάλι ?

Έκανα μία απόσταση 500 μέτρα χωρίς πρόβλημα και την άφησα.

Να ηρεμήσεις και λίγο  :2hysterical:

Οπότε σύντροχοι τζάπα ο κόπος ένα 3ωράκι.

Βιαστηκες ,

Κάνοντας αυτή τη δουλειά νομίζω αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες να κάνει την ζημιά το ιμομπιλαιζερ ή ο διακόπτης kil sw .

Να τσεκάρεις αν στο κάνει κ με το δεύτερο κλειδί . Ισως η ''κεραία '' του Hiiss δεν διαβαζει το κλειδί . Βέβαια περίπτωση που να σταματήσει να το διαβαζει εν κινήσει πρώτη φορά διαβαζω , συνήθως τα προβλήματα είναι στην εκκίνηση.

Κάνε παιχνίδι με το κλειδί, βάλε στην κλειδαριά το κλειδί μονο του χωρίς αλλα κλειδιά η μπρελόκ μεταλικά κλπ.

Δεν ξερω αν σε απογοητεύω αλλά και η δική μου είχε τις τρέλες της.

Την είχα κάπου 5 χρόνια και πρόβλημα με το Hiss ποτέ .
Ωσπου μια μέρα σταμάτησα σε δρόμο με κλίση και με χώμα , γλύστρησε το δεξί ποδάρι και έγειρε τομ μηχανάκι , Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να
την αφήσω να ακουμπήσει κάτω σιγά σιγά κ να στερεωθεί στα κάγκελα . Ο γιός μου που ηταν συνεπιβατης πήδηξε και προσπαθώντας να βοηθήσει να μην ακουμπήσει κ σπάσει το πίσω δεξί φλάς την σήκωσε απο τη σχάρα , ακούμπησε κάτω το γκάζι εστρεψε και ανέβασε στροφές στο τέρμα , οπότε πάτησα το  Κill Switch για να σβήσει αφου το να γυρισω τον διακόπτη με το κλειδί ήταν αδύνατο.

Ε, απο τότε ξεκίνησε το πρόβλημα με το λαμπάκι , όμως ποτέ δεν έσβησε εν κινήσει, ποτέ δεν το έκανε κρύο , πάντα με ζεστό κινητήρα, και όταν δοκίμασα να τσεκάρω τον αισθητήρα σπρώχνοντάς την μπρός πίσω δεν είδα αλλαγή.

Αυτό που είπες για το ότι πριν να αφήσεις συμπλέκτη   έσβησε, κουφόν, λές να στην κάνει την ζημιά ο διακόπτης του σταντ? Δε κάνεις ενα κόπο να τον ελέγξεις ?
Ξέρεις ποια καλώδια είναι?

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #469 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2022, 23:41:45 μμ
Αυτό με το στάντ η αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί, αλλά και πάλι αφού είπαμε ότι όταν παρουσιάζετε το πρόβλημα το λαμπάκι ξαναανάβει μόνο αν γυρίσει έστω και λίγο ο κινητήρας με μίζα. Πολύ σωστά θα μπορούσα να γυρίσω τον κινητήρα με ταχύτητα και μπρός πίσω  αλλά δεν το σκέφτηκα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #470 on: Παρασκευή 20 Μάιος 2022, 03:06:32 πμ
Αυτό με το στάντ η αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί, αλλά και πάλι αφού είπαμε ότι όταν παρουσιάζετε το πρόβλημα το λαμπάκι ξαναανάβει μόνο αν γυρίσει έστω και λίγο ο κινητήρας με μίζα. Πολύ σωστά θα μπορούσα να γυρίσω τον κινητήρα με ταχύτητα και μπρός πίσω  αλλά δεν το σκέφτηκα.

δλδ οταν παρουσιάζεται το πρόβλημα δεν είναι αναμένο το λαμπάκι και ανάβει πάλι οταν μιζάρεις?

Για θύμησέ μου λιγάκι, οταν είναι αναμένο το πράσινο λαμπάκι ο κινητήρας μιζάρει κ δεν παίρνει μπροστά η δεν μιζάρει κάν?

Απο την κεραία του Hiss φεύγουν 4 καλώδια , και τα 4 πάνε στην ICU.
To Kίτρινο/κόκκινο είναι η τάση, το Πράσινο/μαυρο είναι η γείωση , το πορτοκαλί /μπλέ είναι η λειτουργία εκπομπής του παλμού και το ροζουλί είναι
η λειτουργία λήψης του κωδικού.
Ισως βρεις χρόνο να τα ελέγξεις , και αν φθάνουν στην ICU , η ακόμα αν υπάρχει τάση ανάμεσα Kίτρινο/κόκκινο και Πράσινο/μαυρο.
Το λαμπάκι αναβει με τάση που δίνει η ICU στο ασπρο/κόκκινο καλώδιο.

Κάνε μια κινηση και δοκίμασε δεύτερο κλειδί .

Και να βρουμε τρόπο να σου στείλω το κεφάλαιο Immobilizer .

Eχεις πμ  διάβασέτο

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #471 on: Παρασκευή 20 Μάιος 2022, 06:24:01 πμ

Για θύμησέ μου λιγάκι, οταν είναι αναμένο το πράσινο λαμπάκι ο κινητήρας μιζάρει κ δεν παίρνει μπροστά η δεν μιζάρει κάν?

Όλα ξεκινάνε φυσιολογικά, κατόπιν σβήνει, είτε πριν προλάβεις καν να ξεκινήσεις είτε σε πορεία.  Αφού σβήσει αλλάζω θέση το KS μια στο ON μια στο OFF και το πράσινο λαμπάκι δεν ανάβει καθόλου. Αν τώρα αφήσω το KS στο ON και πατήσω λίγο μίζα θα γυρίσει ο κινητήρας (χωρίς να πάρει μπρος) και θα επανέλθει το φως στο λαμπάκι και θα σβήσει μόνο του όπως πρέπει. Τότε θα πάρει εμπρός κανονικά.   

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #472 on: Παρασκευή 20 Μάιος 2022, 06:24:49 πμ

Όλα ξεκινάνε φυσιολογικά, κατόπιν σβήνει, είτε πριν προλάβεις καν να ξεκινήσεις είτε σε πορεία.  Αφού σβήσει αλλάζω θέση το KS μια στο ON μια στο OFF και το πράσινο λαμπάκι δεν ανάβει καθόλου. Αν τώρα αφήσω το KS στο ON και πατήσω λίγο μίζα θα γυρίσει ο κινητήρας (χωρίς να πάρει μπρος) και θα επανέλθει το φως στο λαμπάκι και θα σβήσει μόνο του όπως πρέπει. Τότε θα πάρει εμπρός κανονικά.   

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #473 on: Σάββατο 21 Μάιος 2022, 00:39:34 πμ

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #474 on: Δευτέρα 23 Μάιος 2022, 04:21:10 πμ
Σήμερα που μου το παρουσίασε πάλι στην πορεία προσπάθησα να βγάλω κάποια συμπεράσματα τα οποία σας παραθέτω:
Υπήρχε η υποψία ότι χρειαζόταν έστω και λίγο γύρισμα ο κινητήρας, κάτι άλλαζε θέση και γι` αυτό έπαιρνε μπροστά. Οπότε εγώ την ώρα που ρολάριζε  με 80 χλμ σβησμένη η μηχανή και ενώ είχα πατημένο συμπλέκτη τον άφησα ώστε να γυρίσει ο κινητήρας περιμένοντας να ανάψει το πράσινο λαμπάκι αλλά δεν.......... Για να ανάψει θέλει αποκλειστικά να πατήσεις μίζα και όχι απλά να γυρίσει ο κινητήρας. Το έκανα και δεύτερη φορά για να είμαι σίγουρος και πράγματι είναι έτσι. Κάτι σαν να ¨ξυπνάει¨ όταν πατάς λίγο την μίζα και επανέρχεται.