Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316751

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #375 on: Τετάρτη 15 Μάρτιος 2017, 20:59:40 μμ
Καθάρισε σε πρώτη φάση τις επαφές στον Kill switch.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #376 on: Τετάρτη 15 Μάρτιος 2017, 22:04:05 μμ
Το πρόβλημά σου είναι 99% στο συναγερμό.

Τα τζιμάνια οι ηλεκτρολόγοι κόβουν το καλώδιο του HISS και παρεμβάλουν ενδιάμεσα στο συναγερμό για να κόβει την ανάφλεξη. Μπορεί να στη σβήσει εν κινήσει, απομονώνοντας το HISS, και επίσης μπορεί από κακή επαφή ή κακή λειτουργία του συναγερμού να τρεμοσβήνει η ένδειξη. Ειναι σαν να πατάς το Kill Switch συνεχώς ON OFF.

1% δίνω στο ίδιο το Kill Switch ή στη καλωδίωση του. Επειδή όμως το πρόβλημα λύνεται έστω και προσωρινά με άνοιξε κλείσε στο κλειδί, ψηφίζω συναγερμό.

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #377 on: Τετάρτη 15 Μάρτιος 2017, 23:05:27 μμ
Νομίζω πως ο έλεγχος του immo γίνεται κατά την εκκίνηση του κινητήρα και όχι κατα τη λειτουργία του. Συνεπώς κινητήρας σε λειτουργία δεν μπορεί να έχει ασταθή λειτουργία λόγω του HISS.
Στη θέση σου θα εξέταζα πρώτα τυχόν φθαρμένα καλώδια (ιδιαίτερα κάτω απο τον κεντρικό διακόπτη) και έπειτα και τον kill switch.
Πάντως η περιγραφή των συμπτωμάτων (λαμπάκια που τρεμοπαίζουν κτλ), μου κάνει πιθανότερα για φθαρμένη καλωδίωση στον κεντρικό διακόπτη...

Υ.Γ. Σβήνουμε πάντα απο το κλειδί, τον kill switch δεν τον πειράζουμε παρά μόνο σε πραγματική κατάσταση ανάγκης. Μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν τακτικά για να σβήνουν τον κινητήρα.

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #378 on: Τετάρτη 15 Μάρτιος 2017, 23:51:32 μμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα το ψάξω. Και θα βγάλω και τον συναγερμό να δω τις πταίει. Ο λόγος που δεν το έκανα μέχρι τώρα είναι πως υποψιαζόμουν πως δεν βγάζεις απλά τα καλώδια, αλλά κάπου θα θέλει μία γέφυρα. Έφτασε φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου να το κάνω και αυτό.
Talinos δεν αναβοσβύνουν όλα τα λαμπάκια. Μόνο του HISS. Δοκίμασα να μετακινήσω με το χέρι τα καλώδια κάτω από την κλειδαριά για να δω μήπως είναι καλώδιο, αλλά δεν μπόρεσα να αναπαράγω το πρόβλημα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #379 on: Παρασκευή 17 Μάρτιος 2017, 04:32:34 πμ
Το λαμπάκι του HISS παίρνει εντολή απο την ICU , κ δεν παρεμβάλεται τπτ ανάμεσα.

Οπως πολύ σωστά είπε ο συμφορουμίτης Talinos, ο έλεγχος του HISS γίνεται κατά την διαδικασία εκκίνησης , θα ηταν αδιανόητο η Χονδα να άφηνε ενα αντικλεπτικό συστημα να σε στειλει αδιάβαστο εν κινήσει.

Ο συναγερμός , η μάλλον όσοι τοποθετούν συναγερμούς κόβουν η την αναφλεξη η την μίζα .

Το κύκλωμα έχει ως εξής: Απο την ασφάλεια της ανάφλεξης , είναι των 10Α η 5η στη σειρα , φεύγει ενα μαυρο/κοκκινο καλώδιο κ πάει (+) στο διακόπτη Kill Switch. Aν ο διακόπτης είναι κλειστός , δλδ αν έχει συνέχεια , συνδέει την ταση αυτη στο μπουτόν της μιζας , που στελνει ενα κιτρινο/κόκκινο καλώδιο στο ρελέ της μιζας.
Σε αυτό το κλίτρινο/κόκκινο καλώδιο επεμβαίνουν οσοι τοποθετουν συναγερμους κ ''κόβουν'' τη δυνατοτητα να βαλει κάποιος μπροστα με την μίζα.

Ο διακόπτης Kill Switch  δίνει τάση στην ICU και στους δύο πολλαπλσσιαστες με ένα ασπρο/μαύρο καλώδιο. Ισως αυτό να κόβουν οι σχετικοί με συναγερμούς .
Προσωπικά το θεωρώ εγκληματικό αφου μια βλάβη του συναγερμου μπορεί να σε αφήσει χωρίς κινητηρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο συναγερμός Legos3 της ΜΕΤΑ, επειδη εχω τον ίδιο έχει μονο μια γραμμή διακοπής κινητήρα κ μάλιστα στο σχέδιο είναι τα δυο μπλέ καλωδια κ δείχνει ΚΑΘΑΡΑ οτι πρέπει να κόβουμε την μίζα , αφού αυτό δείχνει κάτω αριστερά:

(περισσότερα εδώ: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=16602.0  ).

Τώρα που είναι η βλάβη? πιθανόν στην γραμμή τροφοδοσίας της ηλεκτρονικής (ICU) κ ευθύνεται η ο Kill Switch , η κάποια επαφή  η ο συναγερμός ΑΝ επεμβαίνει κ αυτός στην γραμμή.
Τώρα γιατί διορθώνεται οταν ανοιγεις κ κλείνεις απο τον κεντρικό διακόπτη με το κλειδί? Ισως επειδη φταίει ο συναγερμός κ του κάνεις ενα reset. 

Προς το παρόν βρες τον συναγερμό, αποσύνδεσε την κεντρική του ασφαλεια , εχει δύο, μια για την σειρήνα κ μια κεντρική των 15Α, κ μετα ένωσε τα δυο μπλέ καλώδια μεταξύ τους , μετα δοκιμή κ βλέπουμε.

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #380 on: Παρασκευή 17 Μάρτιος 2017, 18:04:38 μμ
Χθες όλη μέρα έψαχνα ανεπιτυχώς στο internet για να βρω το συγεκριμένο installation manual. Να σαι καλά, ειδικά για το manual. Τώρα έχω όσα χρειάζομαι για να εγχειρήσω και τον συναγερμό.

Για την ιστορία μετά το πείραγμα των καλωδίων κάτω από το τιμόνι και την αλλαγή του κλειδιού, ακόμα δεν το έχει ξανακάνει. Θα δώσω λίγο χρόνο ακόμα πριν την εγχείρηση.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #381 on: Σάββατο 18 Μάρτιος 2017, 03:36:46 πμ
Ο συναγερμός δεν είναι της πλάκας, 10 χρόνια κ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τουλάχιστον έλεγξε την καλωδίωσή του πριν τον απομονώσεις.

Αν θες δώσε μου ενα email σε πμ να σου στείλω το βιβλιαράκι του να ξερεις κ πως να τον ρυθμίζεις .

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #382 on: Κυριακή 19 Μάρτιος 2017, 02:57:25 πμ
Μέχρι σήμερα δεν είχα προβλήματα με τον συναγερμό. Και ακόμα δεν έχω σιγουρευτεί πως φταίει αυτός. Μιας και δόξα το θεό δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ο χρόνος θα δείξει. Το βιβλιαράκι το θέλω όποτε μπορείς. Το email μου στο στέλνω με μήνυμα.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #383 on: Κυριακή 19 Μάρτιος 2017, 03:40:15 πμ
οκ, εστάλησαν ...

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #384 on: Τρίτη 21 Μάρτιος 2017, 17:00:35 μμ
Παρελήφθησαν και μελετώνται. Σε ευχαριστώ πολύ.

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #385 on: Σάββατο 06 Μάιος 2017, 04:16:23 πμ
Αφού τελικά άλαξα κλειδιά το πρόβλημα εξαφανίστηκε όλο αυτο τον καιρό. Μέχρι την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε ξανά, αυτή την φορά με 120 στην αριστερή λωρίδα της Αθηνών Κορίνθου. Και έκτοτε εμφανίζεται πολύ συχνά. Εβγαλα και τον συναγερμό, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχω ανεβάσει στο youtube ένα βίντεο  για να δείτε πως κάνει το λαμπάκι όταν σβήσει η μηχανή. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα να ψάξω, πριν αποειδώ και αρχίσω να ψάχνω επαγγελματική βοήθεια θα το εκτιμούσα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #386 on: Κυριακή 07 Μάιος 2017, 17:41:31 μμ
Πρωτον δεν φαίνεται το βιντεάκι .

Ξαναδιαβαζω οτι εγραψες αρχικά :

Τις τελευταίες 3 μέρες μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα. Εν κινήσει στην Δάφνη η μηχανή σβήνει. Και το λαμπάκι του HISS σαν να αναβοσβύνει. Δεν σβήνει εντελώς αλλά η έντασή του μειώνεται αισθητά (αρκετά κάτω από το μισό) και ξανά γίνεται full. Τα υπόλοιπα λαμπάκια αναμένα κανονικά, άρα μάλλον δεν είναι μπαταρία. Κλείνω διακόπτη, ανοίγω και όλα καλά. Η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά .Μετά από κανα χιλιόμετρο σταματώντας σε ένα φανάρι το ξανακάνει. Ξανά κλείσιμο και άνοιγμα του διακόπτη, παίρνει η μηχανή και δεν το ξανάκανε για την υπόλοιπη μέρα.
Χθες ξανά, όχι εν κινήσει, αλλά αμέσως μόλις σταμάτησα στο σπίτι ξανά τα ίδια. Αυτή την φορά χρειάστηκε όταν ανοιγόκλεινα τον διακόπτη το λαμπάκι του HISS συνέχιζε να ανοβοσβύνει. Χρειάστηκε να ανοιγοκλείσω 2 - 3 φορές τον διακόπτη για να σταθεροποιηθεί και να σβύσει κανονικά. Μόλις σταθεροποιήθηκε και έσβησε η μηχανή πήρε μπροστά κανονικά.

Γράφεις οτι ο κινητήρας εσβησε κ το λαμπάκι του Hiss αναβοσβήνει .
Το λαμπάκι αυτό παίρνει τάση (+)  απο ενα μαύρο καλώδιο μέσω της ασφάλειας των 15Α, που όμως το ίδιο καλώδιο δίνει (+) στο λαμπάκι του λαδιου, της νεκρας, στο οργανο βενζίνης , στο ρολόι, στο οργανο θερμοκρασίας , στο πισω στοπ, στα φλάς κλπ, τα οποία να υποθεσω οτι λειτουργουν σωστά, αρα δεν πρέπει να εχεις θέμα στην γραμμή αυτή.
Για να ανάψει το λαμπάκι όμως θέλει κ μια γείωση (-) στο Ασπρο /κόκκινο καλώδιό του που παίρνει εντολή απ' ευθείας απο την ηλεκτρονική (ICU) .
Αρα , συμπερασμα , για να δουλευουν όλα αυτα που τροφοδοτουνται απο την κοινη γραμμή του μαυρου καλωδίου κ να εχει θέμα το λαμπάκι του Hiss κατι συμβαίνει στην ηλεκτρονική η στην καλωδίωση.

Επειδή ομως σβήνει ο κινητήρας (οπως γράφεις ) αυτό δείχνει οτι δεν φταίει το λαμπάκι σαν λαμπάκι αλλά η όλη λειτουργία του Hiss.

Επειτα η ηλεκτρονική ''διαβαζει '' το κλειδί μια φορα οταν βαζεις μπροστα , η διαδικασία αναγνώρισης του κλειδιού δλδ γινεται μια φορά , το θέμα είναι πώς ανάβει το λαμπάκι κ σβήνει ο κινητήρας ενώ βρισκεται σε λειτουργία κ το μηχανάκι εν κινήσει.

Ακόμα κ βλάβη η κομμένο καλώδιο να έχει ο ''δέκτης '' του Hiss που βρίσκεται περιμετρικά της κλειδαριάς δεν πρέπει να σβήνει ο κινητήρας .

Κάτι ακόμα που έχει σχέση με το Hiss είναι όπως ηδη γράφτηκε ο Kill switch, επειδή με αυτόν κάνουμε το ''μαγικό'' κ ξεμπλοκάρουμε το λαμπάκι οταν δεν σβήνει αρχικά.

Ο διακόπτης αυτός έχει τρία καλώδια , ενα Μαυρο/ασπρο που φέρνει στον διακόπτη (+) απο την τελευταία ασφαλεια των 10Α κ ενα Κίτρινο/κόκκινο που πάει στο ρελέ της μίζας κ ενα (που μας ενδειαφερει) Μαύρο /κόκκινο που δίνει τάση στην ηλεκτρονική κ στους δύο πολλαπλασιαστές .
Αν λοιπόν ο διακόπτης αυτός δεν είναι σωστός τότε ο κινητήρας θα σβήνει κ αφού ''κόβει'' κ την τάση στη ηλεκτρονική ισως αυτη να είναι η αιτία που τρεμοπαίζει το λαμπάκι του Hiss.

Διάβασε εδώ: https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19940.0

Σιγουρέψου οτι ο διακόπτης δουλεύει σωστά, κ αν θες μπορείς ακομα κ να τον γεφυρώσεις προσωρινά με ενα καλώδιο κάνοντας μια γεφυρα ανάμεσα Μαυρο/ασπρο κ  Μαύρο /κόκκινο κ τα λέμε .

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #387 on: Δευτέρα 08 Μάιος 2017, 01:28:50 πμ
Κατ αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνεις.
Δεν είμαι πια σίγουρος τι συμβαίνει πρώτο. Σβήνει ο κινητήρας και μετά το λαμπάκι αρχίζει να αναβοσβήνει ή το το ανάποδο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση χειροτερεύει, οπότε σιγά σιγά θα το βρεθεί ο ένοχος. Θα τον ψάξω και αυτόν τον διακόπτη.
Τα χρώματα που αναφέρεις είναι όπως φαίνονται στο σχέδιο που έχει η Haynes στο manual ή έχεις κάτι πιο ενημερωμένο;

Έκανα το βίντεο δημόσιο οπότε τώρα θα μπορεί να φαίνεται εκτιμώ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #388 on: Δευτέρα 08 Μάιος 2017, 02:38:13 πμ
Ξεβίδωσε τον δεξιό διακόπτη, κ όπως βλέπεις στο αλλο θέμα που σου ζήτησα να διαβασεις γεφύρωσέ τον είναι πιστεύω πολύ απλό.

Αν δεν αρχίσεις να αποκλείεις ενα ενα τα ύποπτα σημεία θα πελαγώσεις.

Ρίξε μια ματιά εδώ : https://www.dropbox.com/s/821ctpxf2sy8fit/23%20-%201%20%20ok.jpg?dl=0 
ελπίζω να ''κατεβαίνει''.

αναμένω ....

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #389 on: Τετάρτη 10 Μάιος 2017, 01:55:43 πμ
Έκανα την ίδια δουλειά με το kill switch που περιγράφεις στο link του προηγούμενου post. Δεν έκανα την γέφυρα, μιας και δεν σκαρφίστηκα αξιόπιστο τρόπο να την κάνω χωρίς να κόψω τα καλώδια. Αυτό που παρατήρησα είναι πως αν και στο πολύμετρο δεν έβλεπα διακοπή όσο και αν κουνούσα τα καλώδια, το λαμάκι που ένωνε τα σταθερά άκρα (αυτό που σπρώχνει το ελατήριο) δεν κινούταν ελεύθερα. Λογικό αν σκεφτείς πως 6 χρόνια που δούλευα σε λατομείο έχει φάει την σκόνη της αρκούδας.
Επίσης αντικατέστησα και τα  μπουζί, μιας και ο καιρός τους πλησίαζε.
Η πρώτη βόλτα στο τετράγωνο ήταν ενθαρρυντική. Την τελευταία φορά δεν την έβγαλε. Θα δείξει ο χρόνος. Αν το ξανακάνει πάω για την γέφυρα και βλέπω. Δεν θα βάλω τα πλαστικά γιατί στο τέλος βάλε βγάλε θα σπάσουν και μετά θα θέλω καινούργια.
Θα ενημερώσω για την πορεία της επισκευής.
Να είσαι καλά για την βοήθεια.

Θόδωρος

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #390 on: Τετάρτη 10 Μάιος 2017, 04:01:44 πμ
Δλδ καθάρισες τις επαφες του διακόπτη, καλό θα ήταν βέβαια να ελέγξεις με ενα πολύμετρο ωμομετρικά την λειτουργία του ωστε να μην έχεις αγωνία για το αν δουλεύει η όχι.

Θοδωρή , ανάμενω κ εγώ εναγωνίως αποτελέσματα.

ΥΓ: το διάγραμμα το κατέβασες η όχι?

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #391 on: Τετάρτη 10 Μάιος 2017, 22:20:19 μμ
Το διάγραμμα κατέβηκε μια χαρά. Απλά δεν το διαβάζαν όλα τα προγράμματα. Δεν κατάλαβα γιατί, αλλά μια χαρά το διάβασα τελικώς.
Εννοείται πως μετρήθηκε και ωμικά εκτός από το beeper του πολύμετρου. Οι μετρήσεις μου έπαιζαν από 1,5 μέχρι 0,9 ohm που τις θεωρώ πολύ normal για διακόπτη.

Το απόγευμα θα προσπαθήσω να πάω τον γιο στο φροντιστήριο. Είδωμεν

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #392 on: Παρασκευή 12 Μάιος 2017, 15:37:58 μμ
Δυστυχώς, ούτε το καθάρισμα του kill switch δούλεψε. Το απόγευμα με το φροντιστήριο πήγε καλά, το πρωί με την υγρασία την πρωινή έσβηνε κάθε λίγο και λιγάκι. Θα ψάξω τρόπο να το βραχυκυκλώσω. Και θα δω τι άλλο θα κατεβάσει η κούτρα μου.  :(

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #393 on: Σάββατο 13 Μάιος 2017, 03:23:38 πμ
Δλδ δεν άλλαξε τπτ?

Τουλάχιστον τώρα πρόλαβες να δείς αν σβήνει ο κινητήρας πριν η μετα αφού ανάψει το λαμπάκι?

Εγραψες οτι έχεις πολύμετρο, απο τάση η μπαταρία πως είναι?

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #394 on: Τρίτη 16 Μάιος 2017, 03:09:27 πμ
Λοιπόν νομίζω πως φτάνουμε κάπου σιγά σιγά. Η μπαταρία είναι καινούργια, δεν έχει κλείσει καν χρόνο και μετράω 12,8V γι αυτό και δεν την σκέφτηκα καν. Έπιασα και προσπάθησα να καθαρίσω από τις ασφαλειοθήκες και την πλεξούδα της ηλεκτρονικής καθώς όπως προείπα η μηχανή έχει σκόνη ακόμα και μέσα στους κυλίνδρους. Αποσύνδεσα την μπαταρία αφαίρεσα την ηλεκτρονική και με καθαριστικό επαφών και πανί καθάρισα όσο μπορούσα τις ενώσεις των καλωδίων στην φίσα της ηλεκτρονικής και στις ασφάλειες της μηχανής. Αφού ξανασυναρμολόγησα τα πάντα η μηχανή δεν αναγνώριζε πια κανένα από τα κλειδιά. Ξανανοίγω το αριστερό καπάκι και βγάζω από την θέση της την ηλεκτρονική χωρίς να την αποσυνδέσω και το κλειδί αναγνωρίστηκε μεν, αλλά με το που έπαιρνε μπροστά η μηχανή έσβηνε. Κουνώντας τα καλώδια στην φίσα της ηλεκτρονικής δεν ανάβει πια καν το λαμπάκι της ηλεκτρονικής.
Καταλήγω σιγά σιγά στο συμπέρασμα, πως κάποιο από τα καλώδια στην πλεξούδα έχει θέμα. Ή ίσως και στην ασφαλειοθήκη. Θα τα δω και τα δύο. Θα μου πάρει κάμποσο καιρό υποθέτω, αλλά θα το βρω. Αυτά τα νεώτερα.

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #395 on: Τετάρτη 02 Αύγουστος 2017, 04:39:58 πμ
Τελικά αποφάσισα να αλλάξω την πλεξούδα. Αγόρασα μία μεταχειρισμένη και με αρκετή δυσκολία την πέρασα επάνω. Αν και θέλει χρόνο και χιλιόμετρα για να δείξει σίγουρα το αποτέλεσμα, νομίζω πως έστρωσε η κατάσταση.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #396 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 02:32:53 πμ
Λες να επεσες στην περίπτωση με κομμένο καλώδιο?

Μακαρι να ηταν αυτό κ να ησυχάσεις.

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #397 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 21:28:32 μμ
Έλεγα. Αλλά δεν κράτησε πολύ η χαρά μου. Σήμερα ξανάρχισε τα ίδια. Οπότε ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω με την ηλεκτρονική τώρα. Θα ενημερώσω.

Λες να επεσες στην περίπτωση με κομμένο καλώδιο?

Μακαρι να ηταν αυτό κ να ησυχάσεις.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #398 on: Κυριακή 06 Αύγουστος 2017, 00:01:06 πμ
Έχεις ελέγξει τον kill switch?
Βραχυκύκλωσε με ένα καλώδιο  τις επαφές του κ δες αν φτιάχνει το προβλημα

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #399 on: Τρίτη 08 Αύγουστος 2017, 23:07:45 μμ
Έχεις ελέγξει τον kill switch?
Βραχυκύκλωσε με ένα καλώδιο  τις επαφές του κ δες αν φτιάχνει το προβλημα

Νίκο νομίζω πως τον έχω εξαντλήσει αυτό τον διακόπτη. Το διέλυσα στα εξ ων συνετέθη, όπως περιέγραφες και εσύ σε παλιότερο post. Δεν τον βραχυκύκλωσα γιατί δεν πιστεύω πως φταίει αυτός. Όταν την πιάνει το γλυκό της η καύση δεν είναι σωστή πια. Δεν νομίζω πως αυτό παραπέμπει στον διακόπτη. Ο μάστορας που το πήγα σκοπεύει να αλλάξει τον αισθητήρα στον στρόφαλο και να εγχειρήσει την ηλεκτρονική. Και με έχει πείσει. Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.