Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316697

Offline LordOfRings

• νέος οδηγός
  • **
Reply #275 on: Δευτέρα 26 Απρίλιος 2010, 21:47:03 μμ
παιδιά εμενα δεν πήγαινε άλο ..

μια στις 6 φορες δεν εσβηνε .. .  .. επερνε με κολπάκι κρατημένη την μίζα. . αλλα μια φορά δεν έπερνε με τπτ (περίμενα 30λεπτά κ μετά πήρε) . .

πήγα κ αλλαξα κεραία κ τώρα ολλα ειναι μια χαρά .....     ;D ;D ;D ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #276 on: Τρίτη 27 Απρίλιος 2010, 02:27:26 πμ
κεραια τι κεραια? για πες και σε μας τους νεους να μαθουμε... και ποσο κοστιζει αυτη η κεραια?

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #277 on: Τρίτη 27 Απρίλιος 2010, 03:01:48 πμ
κεραια τι κεραια? για πες και σε μας τους νεους να μαθουμε... και ποσο κοστιζει αυτη η κεραια?

Η ''κεραία'' είναι το καπάκι που κάθεται πάνω από την κεντρική κλειδαριά και την περιβάλει γυρω γυρω.Είναι αυτός ο πλαστικός δακτύλιος που εχει επάνω του το αυτοκόλητο HISS.εχει δυο βιδάκια απο τηνκάτω πλευρά και ενα μικρό καλώδιο με φυσακι.όλο μαζί αποτελει ουσιαστικά την ''κεραία'' του immobilizer και τον δεκτη επικοινωνίας του κλειδιού.Το κόστος ,οταν ειχα ρωτησει τοτε που ταλαιπωριομουνα,ηταν γυρω στα 100€

HONDA ή γενόσιμο?

Offline LordOfRings

• νέος οδηγός
  • **
Reply #278 on: Τρίτη 27 Απρίλιος 2010, 03:11:12 πμ
Η ''κεραία'' είναι το καπάκι που κάθεται πάνω από την κεντρική κλειδαριά και την περιβάλει γυρω γυρω.Είναι αυτός ο πλαστικός δακτύλιος που εχει επάνω του το αυτοκόλητο HISS.εχει δυο βιδάκια απο τηνκάτω πλευρά και ενα μικρό καλώδιο με φυσακι.όλο μαζί αποτελει ουσιαστικά την ''κεραία'' του immobilizer και τον δεκτη επικοινωνίας του κλειδιού.Το κόστος ,οταν ειχα ρωτησει τοτε που ταλαιπωριομουνα,ηταν γυρω στα 100€

αυτό ακριβώς  .. για να αλλαχτει θέλει λίγο φασαρία .. γιατι το καλώδιο πιάνει κάτω κ πρέπει να βγάλεις κ τα πλαστικά. .. .

ευτυχώς μου έφυγε ενα βάρος ..    καθε φορά σκεφτόμουνα αν πάρει μπρος ή όχι .. ..

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #279 on: Τρίτη 27 Απρίλιος 2010, 03:47:26 πμ
Μαλιστα, ειναι αυτο που διαβαζει το κλειδι δηλαδη.Ευχαριστω[αν και η τιμη του ειναι ανησυχητικη]

Offline GiorgosS

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #280 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 03:52:08 πμ
Καλησπερα παιδια. Ειμαι νεος στην παρεα. Μολις αγορασα την Τρανσαλπ μου και μετα απο λιγες μερες παω το πρωι να την παρω για την δουλεια
και οπως καταλαβαινετε λαμπακι immo αναμμενο συνεχως και δεν παιρνει μπρος με τιποτα. Μπρος-πισω το κλειδι, kill switch πανω κατω, μια δυο τρεις πεντε κλπ κλπ τιποτα. Την παραταω, παω στη δουλεια, γυρναω και τοτε σκεφτηκα να δοκιμασω και το αλλο κλειδι :P. Παλι τιποτα. Τα παραταω, και ξεκιναω ψαξιμο στο internet. Αφου διαβασα τα προηγουμενα posts και κατι αλλα forum αυτο που δοκιμασα τελικα ειναι το εξης:
Αποσυνδεσα την μπαταρια και το αφησα περιπου 24 ωρες (μαλλον δεν χρειαζεται τοσες πολλες αλλα τλπ). Αφου την ξανασυνδεσα βαζω κλειδι γυρναω αλλα το λαμπακι δεν σβηνει (απογοητευση). Αλλαζω ξανα κλειδι παλι αναμενο. Με το λαμπακι αναμενο παταω μιζα και παιρνει χωρις δυσκολια και το λαμπακι σβηνει κατευθειαν. Στην συνεχεια πρασπαθησα αρκετες φορες και μετα δυο κλειδια και δουλευει κανονικα δλδ το λαμπακι αναβει για καναδυο δευτερολεπτα, σβηνει και η μηχανη παιρνει μπρος κανονικα.
Πιστευεται οτι χρειαζεται να το ψαξω παραπανω? Το μονο που φοβαμαι ειναι να μην που σβησει η μηχανη εν κινηση γιατι ειμαι απειρος οδηγος.

Ευχαριστω.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #281 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 05:09:56 πμ
Προσωπικα θα εκανα οτι δεν συνεβη τιποτα, αστο αφου δουλευει ολα καλα.Το ψαξιμο σημαινει χρονο και χρημα, και οι καιροι ειναι δυσκολοι.Ψαχτο μονο αν το ξανακανει.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #282 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 08:32:52 πμ
Δεν εχω ακουσει να σβησει εξαιτιας του imblzr ενω κινειται, μονο να μην παιρνει μπροστα.

Και εκτος απο χρημα και χρονο το ψαξιμο χωρις συμπτωμα δεν εχει και αποτελεσμα...

Καλες βολτες!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #283 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 16:28:59 μμ
Καλημέρα,
από ζήτημα immo δεν πρόκειται να σου σβήσει εν κινήσει το μηχανάκι. Επίσης να ξέρεις ότι βγάζοντας την μπαταρία και ξαναβάζοντας την (άσχετα με το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί), το μόνο που μπορείς να πετύχεις είναι να μηδενίσει το ρολόι! Τίποτα άλλο δεν γίνετε. Αυτά που λένε περί μηδενισμού του εγκεφάλου κτλ κτλ κτλ δεν ισχύουν!

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #284 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 17:41:20 μμ
Σε περίπτωση που μας αφήσει άκρη του πουθενά από αυτό το πρόβλημα, ξέρει κανείς πως την βραχυκυκλώνουν για να πάρει μπροστά?
Μου το κάνει και μένα κατά περιόδους.Πρίν καμιά 10αριά μέρες μου έσπασε τα νεύρα.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #285 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 17:46:22 μμ
αν μπολοκάρει το Immo δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει εμπρός!

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #286 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 17:55:33 μμ

από ζήτημα immo δεν πρόκειται να σου σβήσει εν κινήσει το μηχανάκι.

εκτός και αν πρόκειται για φθορά στο καλώδιο που φεύγει από την κεραία του HISS κάτω από τον κεντρικό διακόπτη.

(παρατηρείται αρκετά συχνά σε Varadero και οφείλεται στο στρίψιμο του τιμονιού)

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #287 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 18:10:34 μμ
Ναι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το immo.
Είναι το ρεύμα που πηγαίνει στην ηλεκτρονική!

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #288 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 18:45:59 μμ
Γ***μενα ηλεκτρονικα. Του διαβολου ειναι αυτα...

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #289 on: Παρασκευή 30 Απρίλιος 2010, 19:57:22 μμ
Ναι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το immo.
Είναι το ρεύμα που πηγαίνει στην ηλεκτρονική!

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω ακριβώς τεχνικά τί γίνεται.

Σε σχετικά forum όμως έχω διαβάσει συμπτώματα σβησίματος εν κινήσει λόγω του παραπάνω προβλήματος.

Offline teomarko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #290 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 09:07:52 πμ
Τι να πω! Έχω τη μηχανή (HT650) από το 2002. Μου μουλάρωσε και μένα (δεν έσβηνε το λαμπάκι του immobilizer) αρκετές φορές και λίγο καιρό μετά την αγορά της μηχανής! Άλλαξα την αντένα όντας μέσα στην εγγύηση αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Μπορεί να με αφήσει σε οποιοδήποτε μέρος με οποιοδήποτε από τα δυο κλειδιά (δε νομίζω ότι είναι θέμα ΗΜΓ πεδίων γιατί ακόμα και σε στάνταρ περιοχή στο σπίτι μου που την αφήνω κάποιες φορές δεν έχει πάρει μπρος). Το κόλπο με το άνοιγμα - κλείσιμο του  διακόπτη κλειδιού και κατευθείαν μίζα πριν σβήσει το φωτάκι του immobilizer τις περισσότερες φορές πιάνει αλλά όταν δεν πιάσει δυο τρεις φορές εκεί πια είναι το βατερλό μου. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να την αφήσω επιτόπου για καμιά ώρα και να ξαναδοκιμάσω μετά και ως δια μαγείας παίρνει. Δε μπορώ να καταλάβω τι φτέει και σε όσα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ρώτησα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ήμουν κατά καιρούς, λύση δε βρέθηκε. Τώρα φυσικά εγγύηση γιοκ! Διάβασα όλα τα posts και το μόνο που δεν είμαι σίγουρος αν έχω δοκιμάσει είναι με τo tip με το διακόπτη run-off. Όπως και να έχει όμως τελικά μετά από τόσο καιρό και μετά από δυο τρεις ειδικά περιστάσεις απίστευτων νεύρων και ταλαιπωρίας (μια φορά κόντεψα να τη πετάξω στη θάλασσα) θεωρώ ότι είναι εγγενές πρόβλημα του συστήματος HISS της HONDA και θα πρέπει επιτέλους κάποιος επίσημος φορέας της HONDA να παραδεχτεί επίσημα και παληκαρίσια την συγκεκριμένη κατασκευαστική αστοχία και να μη μας πουλάνε φούμαρα (γιατί για αποζημείωση σιγά μη ζημειωθεί ο Σαρακάκης για να λύσει το πρόβλημά μας!) Σήμερα το βράδυ με άφησε για άλλη μια φορά στο σπίτι ενός φίλου και θα πάω να τη καλοπιάσω μπας και πάρει αύριο το πρωί, χάνωντας συγχρόνως και χρόνο από τη δουλειά μου. Είμαι απογοητευμένος...ας πάρει θέση δίνοντας μια τελεσίδικη λύση η HONDA (και όχι να ακούγονται διάφορα του στυλ να μη βάζουμε τις μηχανές κάτω από σύρματα της ΔΕΗ - δε το ξέραμε όταν τις πέρναμε ότι κάνουν μόνο για ειδικές διαδρομές στη σελήνη) γιατί έτσι η μηχανές της χάνουν την αξιοπιστία τους (για να μη μιλήσω και για την αξία μεταπώλησης που μας αφορά όλους). Δηλώνω απογοητευμένος!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #291 on: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 05:12:26 πμ
Δεν υπαρχει τροπος να ''απομονωθει'' το ολο συστημα? Η ειναι τοσο κρισιμο και απαραιτητο για την ασφαλεια της μοτο?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #292 on: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 06:28:11 πμ
Δυστυχως είναι αδύνατο.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #293 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 05:03:17 πμ
Για δοκιμασε ενα ψαξιμο στο ιντερνετ για:  Coding a HISS spare key

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #294 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 17:38:23 μμ
Τι να πω! Έχω τη μηχανή (HT650) από το 2002. Μου μουλάρωσε και μένα (δεν έσβηνε το λαμπάκι του immobilizer) αρκετές φορές και λίγο καιρό μετά την αγορά της μηχανής! Άλλαξα την αντένα όντας μέσα στην εγγύηση αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Μπορεί να με αφήσει σε οποιοδήποτε μέρος με οποιοδήποτε από τα δυο κλειδιά (δε νομίζω ότι είναι θέμα ΗΜΓ πεδίων γιατί ακόμα και σε στάνταρ περιοχή στο σπίτι μου που την αφήνω κάποιες φορές δεν έχει πάρει μπρος). Το κόλπο με το άνοιγμα - κλείσιμο του  διακόπτη κλειδιού και κατευθείαν μίζα πριν σβήσει το φωτάκι του immobilizer τις περισσότερες φορές πιάνει αλλά όταν δεν πιάσει δυο τρεις φορές εκεί πια είναι το βατερλό μου. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να την αφήσω επιτόπου για καμιά ώρα και να ξαναδοκιμάσω μετά και ως δια μαγείας παίρνει. Δε μπορώ να καταλάβω τι φτέει και σε όσα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ρώτησα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ήμουν κατά καιρούς, λύση δε βρέθηκε. Τώρα φυσικά εγγύηση γιοκ! Διάβασα όλα τα posts και το μόνο που δεν είμαι σίγουρος αν έχω δοκιμάσει είναι με τo tip με το διακόπτη run-off. Όπως και να έχει όμως τελικά μετά από τόσο καιρό και μετά από δυο τρεις ειδικά περιστάσεις απίστευτων νεύρων και ταλαιπωρίας (μια φορά κόντεψα να τη πετάξω στη θάλασσα) θεωρώ ότι είναι εγγενές πρόβλημα του συστήματος HISS της HONDA και θα πρέπει επιτέλους κάποιος επίσημος φορέας της HONDA να παραδεχτεί επίσημα και παληκαρίσια την συγκεκριμένη κατασκευαστική αστοχία και να μη μας πουλάνε φούμαρα (γιατί για αποζημείωση σιγά μη ζημειωθεί ο Σαρακάκης για να λύσει το πρόβλημά μας!) Σήμερα το βράδυ με άφησε για άλλη μια φορά στο σπίτι ενός φίλου και θα πάω να τη καλοπιάσω μπας και πάρει αύριο το πρωί, χάνωντας συγχρόνως και χρόνο από τη δουλειά μου. Είμαι απογοητευμένος...ας πάρει θέση δίνοντας μια τελεσίδικη λύση η HONDA (και όχι να ακούγονται διάφορα του στυλ να μη βάζουμε τις μηχανές κάτω από σύρματα της ΔΕΗ - δε το ξέραμε όταν τις πέρναμε ότι κάνουν μόνο για ειδικές διαδρομές στη σελήνη) γιατί έτσι η μηχανές της χάνουν την αξιοπιστία τους (για να μη μιλήσω και για την αξία μεταπώλησης που μας αφορά όλους). Δηλώνω απογοητευμένος!!
Φίλε μου καλημέρα.
Για το hiss πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει καμία αστοχία  και δουλεύει άψογα σε πάρα πολλές μοτοσικλέτες εδώ και 10 χρόνια!
Αν στη δική σου μοτοσικλέτα και σε μερικές ακόμα, κάποιο ανταλλακτικό ήταν ελαττωματικό, αυτό δε σημαίνει ότι φταίει όλο το σύστημα.
Αφού άλλαξες την κεραία, πήγες σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή στα κεντρικά να αναφέρεις ότι έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να βάλεις εμπρός τη μοτοσικλέτα; Δοκίμασες με το δεύτερο κλειδί; Έκανες έναν επαναπρογραμματισμό; Το ματάκι της ηλεκτρονικής το έχεις τσεκάρει;
Να ξέρεις ότι αυτά που γράφεις για άνοιγμα του διακόπτη και ταυτόχρονα να πατάς τη μίζα δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Το ότι πήρε με αυτόν τον τρόπο, απλά σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή, θα έπαιρνε εμπρός με οποιοδήποτε τρόπο.
Όσο για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι το αυτοκίνητο μου, δεν κλειδώνει όταν παρκάρω σε ένα συγκεκριμένο σημείο έξω από ένα μαγαζί. Αυτό δε σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρία είναι άχρηστη επειδή ο εργολάβος της ΔΕΗ πέρασε τα καλώδιο μέσης τάσης πιο κοντά στην επιφάνεια από όσο προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί!
Κοίτα αυτά που σου ανέφερα και αν δεν βρεις τι φταίει, άλλαξε προληπτικά το ματάκι της ηλεκτρονικής.

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #295 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 18:06:26 μμ
...το αυτοκίνητο μου, δεν κλειδώνει όταν παρκάρω σε ένα συγκεκριμένο σημείο έξω από ένα μαγαζί. ....

Παρε Honda... αυτοκινητο ειναι αυτο που εχεις?  :2hysterical:

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #296 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 18:13:40 μμ
Παρε Honda... αυτοκινητο ειναι αυτο που εχεις?  :2hysterical:
έλα ντε...... :goofy: :goofy: :goofy:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #297 on: Τρίτη 18 Μάιος 2010, 02:54:33 πμ