Τι να πω! Έχω τη μηχανή (HT650) από το 2002. Μου μουλάρωσε και μένα (δεν έσβηνε το λαμπάκι του immobilizer) αρκετές φορές και λίγο καιρό μετά την αγορά της μηχανής! Άλλαξα την αντένα όντας μέσα στην εγγύηση αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Μπορεί να με αφήσει σε οποιοδήποτε μέρος με οποιοδήποτε από τα δυο κλειδιά (δε νομίζω ότι είναι θέμα ΗΜΓ πεδίων γιατί ακόμα και σε στάνταρ περιοχή στο σπίτι μου που την αφήνω κάποιες φορές δεν έχει πάρει μπρος). Το κόλπο με το άνοιγμα - κλείσιμο του διακόπτη κλειδιού και κατευθείαν μίζα πριν σβήσει το φωτάκι του immobilizer τις περισσότερες φορές πιάνει αλλά όταν δεν πιάσει δυο τρεις φορές εκεί πια είναι το βατερλό μου. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να την αφήσω επιτόπου για καμιά ώρα και να ξαναδοκιμάσω μετά και ως δια μαγείας παίρνει. Δε μπορώ να καταλάβω τι φτέει και σε όσα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ρώτησα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ήμουν κατά καιρούς, λύση δε βρέθηκε. Τώρα φυσικά εγγύηση γιοκ! Διάβασα όλα τα posts και το μόνο που δεν είμαι σίγουρος αν έχω δοκιμάσει είναι με τo tip με το διακόπτη run-off. Όπως και να έχει όμως τελικά μετά από τόσο καιρό και μετά από δυο τρεις ειδικά περιστάσεις απίστευτων νεύρων και ταλαιπωρίας (μια φορά κόντεψα να τη πετάξω στη θάλασσα) θεωρώ ότι είναι εγγενές πρόβλημα του συστήματος HISS της HONDA και θα πρέπει επιτέλους κάποιος επίσημος φορέας της HONDA να παραδεχτεί επίσημα και παληκαρίσια την συγκεκριμένη κατασκευαστική αστοχία και να μη μας πουλάνε φούμαρα (γιατί για αποζημείωση σιγά μη ζημειωθεί ο Σαρακάκης για να λύσει το πρόβλημά μας!) Σήμερα το βράδυ με άφησε για άλλη μια φορά στο σπίτι ενός φίλου και θα πάω να τη καλοπιάσω μπας και πάρει αύριο το πρωί, χάνωντας συγχρόνως και χρόνο από τη δουλειά μου. Είμαι απογοητευμένος...ας πάρει θέση δίνοντας μια τελεσίδικη λύση η HONDA (και όχι να ακούγονται διάφορα του στυλ να μη βάζουμε τις μηχανές κάτω από σύρματα της ΔΕΗ - δε το ξέραμε όταν τις πέρναμε ότι κάνουν μόνο για ειδικές διαδρομές στη σελήνη) γιατί έτσι η μηχανές της χάνουν την αξιοπιστία τους (για να μη μιλήσω και για την αξία μεταπώλησης που μας αφορά όλους). Δηλώνω απογοητευμένος!!
Φίλε μου καλημέρα.
Για το hiss πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει καμία αστοχία και δουλεύει άψογα σε πάρα πολλές μοτοσικλέτες εδώ και 10 χρόνια!
Αν στη δική σου μοτοσικλέτα και σε μερικές ακόμα, κάποιο ανταλλακτικό ήταν ελαττωματικό, αυτό δε σημαίνει ότι φταίει όλο το σύστημα.
Αφού άλλαξες την κεραία, πήγες σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή στα κεντρικά να αναφέρεις ότι έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να βάλεις εμπρός τη μοτοσικλέτα; Δοκίμασες με το δεύτερο κλειδί; Έκανες έναν επαναπρογραμματισμό; Το ματάκι της ηλεκτρονικής το έχεις τσεκάρει;
Να ξέρεις ότι αυτά που γράφεις για άνοιγμα του διακόπτη και ταυτόχρονα να πατάς τη μίζα δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Το ότι πήρε με αυτόν τον τρόπο, απλά σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή, θα έπαιρνε εμπρός με οποιοδήποτε τρόπο.
Όσο για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι το αυτοκίνητο μου, δεν κλειδώνει όταν παρκάρω σε ένα συγκεκριμένο σημείο έξω από ένα μαγαζί. Αυτό δε σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρία είναι άχρηστη επειδή ο εργολάβος της ΔΕΗ πέρασε τα καλώδιο μέσης τάσης πιο κοντά στην επιφάνεια από όσο προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί!
Κοίτα αυτά που σου ανέφερα και αν δεν βρεις τι φταίει, άλλαξε προληπτικά το ματάκι της ηλεκτρονικής.