Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316731

Offline kakos21

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #250 on: Δευτέρα 28 Δεκέμβριος 2009, 16:49:30 μμ
οχι μεχρι τωρα δεν μου ειχε ξανακανει προβλημα ο συναγερμος

Venceremos

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #251 on: Δευτέρα 28 Δεκέμβριος 2009, 16:59:57 μμ
Δεν εννοώ αν σου έκανε πρόβλημα. Εννοώ, αν σου έκοβε το μοτέρ με κάποιο τρόπο.
Δλδ αν δεν βγάλεις το συναγερμό, το μηχανάκι παίρνει εμπρός?

Offline kakos21

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #252 on: Δευτέρα 28 Δεκέμβριος 2009, 17:23:28 μμ
οχι με το συναγερμο ενεργό δεν παιρνει μπρος η μηχανή

Venceremos

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #253 on: Δευτέρα 28 Δεκέμβριος 2009, 21:52:23 μμ
Πήγαινε και σ έναν ηλεκτρολόγο να σου αποσυνδέσει το συναγερμό απο το κόψιμο του κινητήρα , μάλλον  κόβει τη μίζα και έχει κοπεί κανα καλώδιο ,η έχει πρόβλημα ο συναγερμός , δεν πρόκειται να πάρει.

Αν κόπηκε το καλώδιο του HISS λογικά μίζα θα είχε ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #254 on: Δευτέρα 28 Δεκέμβριος 2009, 23:19:54 μμ
Πήγαινε και σ έναν ηλεκτρολόγο να σου αποσυνδέσει το συναγερμό απο το κόψιμο του κινητήρα , μάλλον  κόβει τη μίζα και έχει κοπεί κανα καλώδιο ,η έχει πρόβλημα ο συναγερμός , δεν πρόκειται να πάρει.

Αν κόπηκε το καλώδιο του HISS λογικά μίζα θα είχε ?
+1000
Μίζα θα είχε αλλά θα άναβε και το λαμπάκι! ;)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #255 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 17:08:20 μμ
Από την έξοδο του συναγερμού βρες τα 2 καλώδια που έχουν χρώμα καφέ και μωβ (βιολετί).
Αυτά πρέπει να τα ΕΝΩΣΕΙΣ (βραχυκυκλώσεις) μεταξύ τους ώστε να παρακάμψεις το immobiliser του ίδιου του συναγερμού. Δηλ. με αυτό τον τρόπο απενεργοποιείς το συναγερμό από το να επηρεάζει την ηλεκτρονική.
« Last Edit: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 17:10:20 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #256 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 02:59:26 πμ
Καλησπέρα και χρόνια πολλα σε όλους,
Ηρθε λοιπόν και η σειρά μου για το γνωστό πρόβλημα,ισως όμως σε πιο βαριά μορφή....επειδή παρακολουθώ το thread αυτό εδω και καιρό,τρομαγμένος έλεγχα ανα τακτα χρονικά διαστηματα και το δευτερο κλειδί.εως τωρα δεν ειχα κανενα σοβαρό πρόβλημα.μια δυο φορές ειχε παραμείνει αναμμένο και με δυο τρια ανοιγοκλείματα τους διακόπτη εσβηνε.Αυτά μεχρι σημερα...το πρωι κανονικά ολα και πηγα στη δουλιά.ομοιως και το μεσημεράκι στο σχόλασμα εολα τελεια.επειδη  ειχα δουλειές το απογευμα την αφησα εξω και αφου ξεκουραστηκα κανα 2ωρο πηγα πριν λιγο να την παρω.οσο και να προσπαθησα το HISS αναμμένο!ανέβηκα στο σπίτι και ππηρα το 2ο κλειδί .και παλι το απόλυτο τιποτε....ετσι ξαφνικά κομπλάρει?ειδα για τιποτε ιχνη παραβιασης αλλα όλα φαινονται καλά .το μονο που ειδα ειναι πως ο απο πανω ειχε πλυνει το μπαλκόνι και η μηχανη ηταν μουσκεμα και στο σημείο των οργανων και της κλειδαριάς.ουτε στο συνεργείο δεν μπορω να την παω......

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #257 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 17:43:35 μμ
Το σίγουρο είναι πως δεν φταίει ο από πάνω. Οι περισσότεροι από εδώ έχουμε κάνει ταξίδια με βροχή, χωρίς πρόβλημα στο HISS. Αλλού είναι το θέμα. Περίμενε απάντηση από κάποιον πιο αρμόδιο...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #258 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 18:39:55 μμ
και εγω ετσι πιστευω!αλλωστε ολο το χειμωνα και μενα με τρωει η βροχη...απλα το λεω μηπως το στατικο νερο πανω στα ηλεκτρολογικα σε συνδυασμο με τυχον χημικα(χλωρινες) μου καναν την ζημια...

HONDA ή γενόσιμο?

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #259 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 00:48:10 πμ
την πεμπτη το πρωι πηρα το συνεργειο μου τηλεφωνο και του περιεγραψα την κατασταση.μου ειπε πως το παθαινουν αυτο τα ΤΑ και μαλλον ακουγεται σαν μπλοκαρισμα του HISS που συνηθως οφειλεται σε
α) μπλοκαρισμα απο παρακειμενη ραδιοσυχνοτητα(γκαραζοπορτα η κατι αλλο)
β) καποιο καλωδιο του HISS κομμενο η κακη επαφη,και
γ) προβλημα στο ιδιο το HISS το οποιο ειναι και το πιο σπανιο.

το α λυνεται μονο του,τα αλλα δυο οχι.anyway αφου πηγα την πρωτοχρονιατικη 2ημερη εκδρομη μου (με το αυτοκινητο αναγκαστικά πλεον)γυρισα και αμεσως πηγα στην καλη μου.και παλι τιποτε!προσπαθησα 2-3φορες χωρις αποτελεσμα.επειτα προιδεασμενος απο τον τεχνικο,κουνησα μεσα /εξω και δεξια/αριστερα τα καλωδια που βγαινουν απο το HISS .το αποτελεσμα ηταν να σβησει το λαμπακι μολις ξανανοιξα το διακοπτη και φυσικα να παρει μπροστα η μηχανη!!δοκιμασα αλλες 4φορες απο το μεσημερι και σε ολες πηγαν ολα καλα.οπως και να χει αυριο θα παει για ελεγχο,δεν παιζουμε με αυτα..

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #260 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 02:11:24 πμ
Ρίξε λίγο contact spray στα βύσματα και τις επαφές ένωσης των καλωδίων.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #261 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 04:38:02 πμ
Το πρώτο δε μου έχει συμβεί ποτέ μιας και η απόσταση από το κλειδί στην κεραία είναι τραγικά μικρή. Το δύο, το έχω δει αρκετές φορές. Πρόσεξε μη σου έχουν κοπεί τα καλώδια της κεραίας ή μήπως έχει καεί το ματάκι της ηλεκτρονικής. Το τρίτο δεν το έχω δει ποτέ!

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #262 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 02:48:25 πμ
Μεχρι στιγμής όλα βαινουν καλώς.Απο το πρωι εκμεταλευτηκα το φως και εριξα μια καλυτερη ματια .Κομμένο καλώδιο δεν υπάρχει στην κεραία και κάνει καλή επαφή στη φύσα.Να σου πώ την αλήθεια ,φοβήθηκα να ριξω σπρέυ επαφών ,δεν ξέρω γιατι ,αλλα αυριο πρωι πρωι θα το κάνω!περασα και απο το συνεργείο αφου τον ειχα ενοχλήσει τον ανθρωπο και μου ειπε πως ηταν μαλλον η  περιπτωση
α) μπλοκαρισμα απο παρακειμενη ραδιοσυχνοτητα(γκαραζοπορτα η κατι αλλο)
εκανε και αυτός ενα γρηγορο έλεγχο επαφων και μου ειπε πως μάλλον δεν ηταν κατι ανησυχητικό!
επίσης μου είπε (ειναι εξουσιοδοτημένο honda και βλέπει πολλά)πως κυριως τα Vara κόβουν καλώδιο και με ενα απλό τερματισμα του τιμονιού δεξια η αριστερα ανάβει αμέσως το λαμπάκι.Μάλιστα μου ειπε και για μια περίπτωση που τους περιγραψανε στα σεμιναρια του Σαρακάκη ,οπου ενας φιλος μοτοσυκλετιστης είχε το ιδιο προβλημα στην δουλειά του και ειχε καλέσει τρεις φορες οδική βοηθεια για να τον πανε στο συνεργείο του.μόλις εφτανε στο συνεργείο η μηχανή επαιρνε κανονικά μπροστα,μολις παρκαρε στην δουλεια ,τίποτε.Ηταν τελικά το κτηριο ,κατι εξεπεμπε σε συχνοτητα η οποια μπερδευε το HISS!!!εγω  εχω  εγκαταστησει ασυρματο συναγερμο στο σπίτι του οποιου ολες οι μονάδες (μάτια ,rantar,σειρηνες,μαγνητικες επαφες) επικοινωνούν ασυρματα με τον πινακα ελέγχου.ειδα το manual και αναφερει πως εκπέμπουν στα 750/800Μhz (πολύ ψηλή συχνότητα για να αποφευγουν παρενεργειες) Ξερει μήπως κανεις σε τι συχνότητα εκπέμπει η κεραια του HISS?Chris εσύ μήπως?

HONDA ή γενόσιμο?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #263 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 02:50:40 πμ
αύριο που θα είμαι στο μαγαζί θα κοιτάξω το manual μήπως γράφει

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #264 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 03:01:33 πμ
ευχαριστώ ;D ;D

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #265 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 05:23:19 πμ
To Manual δεν αναγράφει ακριβή συχνότητα λειτουργίας αλλά η λειτουργία τέτοιων συστημάτων έχει περίπου ως εξής:

Με την τοποθέτηση του κλειδιού, η μονάδα στέλνει ένα σήμα χαμηλής συχνότητας στο κλειδί. Το κλειδί ανιχνεύει το σήμα, πιστοποιεί ότι πρόερχεται από τη μονάδα και στέλνει πίσω την απάντησή του (δηλ. τον κωδικό του) σε υψηλή συχνότητα (συνήθως UHF). Η απάντηση είναι διπλή, πρώτα ο αριθμός του κλειδιού και μετά ο κωδικός του.

Επειδή το κλειδί δεν έχει μπαταρία για να τροφοδοτεί το κύκλωμα εκπομπής του, η μονάδα κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης στέλνει συνεχώς ένα σήμα το οποίο αφού ληφθεί από κλειδί χρησιμοποιείται (μετά από φώραση) ως τάση για την ενεργοποίηση των κυκλωμάτων του.
« Last Edit: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 05:27:02 πμ by Chris_de_Ze »

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #266 on: Τρίτη 05 Ιανουάριος 2010, 07:09:28 πμ
ναι καπως ετσι υπεθεσα και εγω οτι λειτουργει.επισης μιας και λειτουργει σε υψηλες συχνοτητες UHF (δηλαδη απο 450ΜΗz και πανω,ειναι πραγματι πιθανον να μπερδευτηκε με την εκπομπη των εξαρτηματων του συναγερμου του σπιτιου μου!
ο καιρος θα δειξει.ευχαριστω για τις απαντησεις

HONDA ή γενόσιμο?

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #267 on: Τετάρτη 03 Μάρτιος 2010, 17:45:33 μμ
μετα απο αρκετο καιρο,πιο ψαγμενος,και με πολλα τεστ,εχω καταληξει σε συμπερασμα....Επανερχομαι λοιπον στο θεμα μετα απο καταγραφη των γεγονοτων.Εχουμε και λεμε:
  -8 στις 10 φορες που θα αφησω δην μηχανη στην μπροστα οψη του σπιτιου(πεζοδρομιο),δεν θα παρει μπροστα αμεσως.θα θελει ανοιγμα/κλεισιμο ή γυρισμα του κλειδιού ή δεν θα παρει καθόλου....
  -1 στις 10 φορες που θα την αφησω στο πλαι(αυλη) δεν θα παρει και με ενα ανοιξε κλεισε του διακοπτη θα παρει σιγουρα.
Με το δεν θα παρει μπροστα εννοω πως δεν σβηνει το HISS .
Στην μπροστα οψη εχω 4 ασυρματες συσκευες που δουλευουν στα 700-800MHz (3 επαφες και μια σειρήνα) ενω στο πλαι (αυλή) μόλις μία(ρανταρ χωρου).
  Αρα σύμφωνα με τα παραπάνω ,συμπεραινω πως φταιει πραγματι το «μερος» που παρκαρω και οχι η μηχανη!!!
Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σας

HONDA ή γενόσιμο?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #268 on: Τετάρτη 03 Μάρτιος 2010, 17:48:35 μμ
Πρόσεξε αν από πάνω έχεις καλώδια της ΔΕΗ.
Αν δεν έχει, τότε είναι υπόγεια....
Μου έχει αντίστοιχη περίπτωση που η μηχανή παρκάριζε σε πεζοδρόμιο όπου υπήρχαν θαμμένα καλώδια μέσης τάσης.

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #269 on: Τετάρτη 03 Μάρτιος 2010, 21:17:38 μμ
περνανε ακριβως πανω απο το πεζοδρομιο αλλα στο υψος του 2ου οροφου.Δεν το ανεφερα γιατι πριν βαλω τον ασυρματο συναγερμο στο σπιτι δεν ειχα προβλημα με το HISS.

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #270 on: Πέμπτη 04 Μάρτιος 2010, 03:19:25 πμ
Δοκιμασε και αυτο:

you should have 2 keys
dissconnect your battery for 10 min.
do not have the key in the ign.
reconnect your battery
put your first key and turn on for 2 min and turn off
now install your second key and start.
if this doesnt work you will need to contact a honda dealer
good luck

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #271 on: Πέμπτη 04 Μάρτιος 2010, 03:56:31 πμ
Δοκιμασε και αυτο:

you should have 2 keys
reconnect your battery
good luck

Ευχαριστώ γείτονα ,θα τις κρατησω αυτες τις οδηγίες για μεταγενέστερη(αχρείαστες να ναι) χρήση.....
προς το παρόν εφαρμόζω μια πολύ πιο ευκολη τακτική...Αλλαξα :goofy: μέρος πάρκιν!!!!!!!! :goofy:και ολα καλά........

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #272 on: Πέμπτη 04 Μάρτιος 2010, 03:59:12 πμ
Γειτονα διαβασε και αυτο:

HISS new spare key programming coding - here is how to do it !!
I tried for a few days trying to find how to do this but only got a threads pretty much guessing on how this might be done (i.e. hold an uncoded key next to HISS unit and turn it on with existing key - does not work!!) also some copied paragraphs out of the haynes manual which still did not actually say how its done so here we go:

This is specific for the CBR1000RR 06 but should work with all HISS bikes - you just need to find the crank shaft position indicator plug - thats the red one I talk about further down.

1. you MUST have a working key - if not you need a new ECU / keys - damn! Your new key needs to have a chip in it - it is under the shiny honda sticker on your new key - this can be peeled back so you can check.

2. you need to make up a very simple wire/resistor harness. This will save you about 90 UK pounds!! Get a 1K ohm resistor and 1m of wire. Put the resistor in line on the wire you will use as positive. Get two crocodile clips and attach these to each wire. See later with what i mean by yellow and blue/white wires.

here is a very simple diagram:

clip +ve --------1Kresistor--------------> to the yellow wire

clip -ve ----------------------------------> to the blue/white wire

3. Remove the right mid fairing

4. There is a bank of 4 plastic connectors - unplug the first (red) connector

5. Attach the +ve wire on your home made wire to the yellow wires pin inside the socket some how - i just stripped the wire and carefully plugged it in

6. Attach the -ve wire to the blue/white one in the same way - make sure they are not touching each other in the plug but of course are touching the pins.

7. attach the clips to the positive terminal and to the negative terminal

8. Put the WORKING key into ignition and turn on

9. The HISS LED will come on and stay on

10. Disconnect the positive clip from the battery - HISS LED stays on

11. wait 2 or more seconds - the HISS LED should start flashing four times and repeat this pattern

12. Turn off ignition and remove key

13. Insert your new key - a pattern of four flashes of the LED means the key has coded!

14. Insert your other new keys up to 4 in total and wait for the four flashes (i have heard thats all you can do)

15. You are all done! sweet! Let me know if it helped you out.

NOTE: This method for some reason did not work for me on the first 4 or 5 goes then it all of a sudden worked - i don't know why but it did work in the end so don't give up if it don't work first time.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #273 on: Πέμπτη 04 Μάρτιος 2010, 04:01:32 πμ
Υ.Γ: τα πιο πανω δεν τα εχω δοκιμασει, αλλα σε στιγμες απογνωσης τα δοκιμαζεις ολα!!!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #274 on: Κυριακή 14 Μάρτιος 2010, 19:33:06 μμ
Δοκιμασε και αυτο:

you should have 2 keys
reconnect your battery