Hellas Transalp Forum

Μπαταρία τέλος σε XL650V

Stoneman · 110490

Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #125 on: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 22:36:05 μμ
  Στο χθεσινό περιστατικό η μπαταρία ήταν 3 μηνών μάρκας Gk ,δεν ψοφήσε βαράει μίζα και ζωντανά κιόλας ,αλλά δεν παίρνει μπροστά τώρα.

Aρα δεν είναι θέμα μπαταρίας.

Δηλαδή με αφήνει στον δρόμο με 5η ,σβήνουν όλα τα λαμπάκια και τα σχετικά ,

αυτό δεν είναι απο μπαταρία, ουτε απο φόρτιση ουτε απο ανορθωτή, αυτό είναι απο κομμένο καλώδιο, κάποια επαφή , δλδ ενα γενικό μπλακαουτ  σημαίνει οτι κατι συμβαίνει σε καλώδια κεντρικά , πχ επαφες της κεντρικής ασφαλειας των 30Α που βρίσκεται στο ρελέ της μίζας.

και λέω ψόφια μπαταρία μα ποτέ πρόλαβε;

Δεν είναι μπαταρία , εκτός κ αν εχει κοψει πόλο.

καλώδια από αμάξι ,τελικά πήρε μπροστά

Μετρησες μπαταρία πριν συνδεσεις τα εξωτερικά καλώδια? κ ποιός ο λόγος να βαλεις εξωτερικα καλώδια αφου οπως λες η μπαταρία είναι ζωντανη?

,βλέπουμε ανορθωτη όλα καλά ,

Πως ακριβώς τον έλεγξες ? Μετρησες ταση στην μπαταρία με τον κινητηρα σε λειτουργία ?
Μπορείς να μου πείς τι τασεις είδες?

Μετά από 140 χλμ ,με κάτι ψιλομπουκοματα ,την κάνει βόλτα ο πατέρας μου για να μου πει την γνώμη του και στα 300 μέτρα σβήνει. μυστήρια πράγματα .

Με τον ίδιο τροπο δλδ? δίχως λαμπάκια, δίχως μίζα? η είχες μίζα αλλά οχι λαμπάκια?
Επειδη κάπου γραφεις οτι είχες μιζα αλλά δεν επαιρνε μπροστα .

παρολαυτα κάτι κόβει την φόρτιση της μπαταρίας πιστεύω γιατί άλλο να σε αφήνει σε μια ζόρικη μιζια ας πούμε σε χαμηλή θερμοκρασια και άλλο ενώ πήγαινεις με 5η και 100χλμ σε κατηφορα.

Αυτό που περιγράφεις κατά την γνώμη μου δεν είναι μπαταρία η ανορθωτής , το εγραψα πιό πάνω, είναι επαφή η καλώδιο.

Ξεκινα να καθαρίσεις /ελέγξεις τους πόλους της μπαταρίας , μετα βγαλε την 30Α ασφαλεια κ δες τις επαφες της.
Μετα ισως παίζει θέμα στον κεντρικό διακόπτη η στην πλεξούδα που ερχεται απο τα αριστερα του τεπόζιτου εκει που γυριζοντας το τιμόνι τσακιζει.
Το μονο κακό είναι οτι πρέπει να βγει το μουτρο για να ελεγξεις τους κονεκτορες.



Offline andreas_spec

  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
    • Posts: 17
Reply #126 on: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 23:19:50 μμ
Ανορθωτης δείχνει 13.3 έως 14.1.
Κονεκτορες κάτω από κοντέρ ανοίχτηκαν έπεσε σπρέι επαφών
Και λίγο τρίψιμο με βουρτσακι ,ήταν όντως οξειδωμενα μερικα.
Όταν με άφησε με 5η και 100 χλμ ,με το που σταμάτησα η μπαταρία ήταν όντως νεκρή Αφού δεν βαρουσε μίζα ,τα λαμπάκια ήταν σαν κεριά και το ρολόι σβηστό .Αυτό έγινε μετά από 2 ώρες διαδρομή δηλαδή φορτίζε η μπαταρία ή και όχι ; Μόλις κατάφερα και έφερα την μηχανή σπίτι ,βαρουσε η μίζα αλλά δεν έπαιρνε ,τι να σας πω σήμερα πήρε ,την κάναμε βόλτα  τραβούσε ζωντανά και περιμένω ποτέ θα με ξαναφησει στον δρόμο από μπαταρία .
Για να κλείσω ,ανορθωτης οκ ,πηνία οκ(μετρήθηκαν) τυχαίνει μάλλον να μην φορτίζει η μπαταρία κάποιες φορές σε βόλτα για αυτό και με άφησε σε κίνηση.Πώς και γιατί δεν ξέρω



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #127 on: Τρίτη 05 Σεπτέμβριος 2017, 00:08:23 πμ
Ανορθωτης δείχνει 13.3 έως 14.1.

Πολύ καλές μετρήσεις. Μην ασχολείσαι με τον ανορθωτή είναι οκ.

Για να κλείσω ,ανορθωτης οκ ,πηνία οκ(μετρήθηκαν) τυχαίνει μάλλον να μην φορτίζει η μπαταρία κάποιες φορές σε βόλτα για αυτό και με άφησε σε κίνηση.Πώς και γιατί δεν ξέρω

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το απότομο σβησιμο των πάντων, μια βλαμενη μπαταρία μπορεί να μην μιζαρει , αλλά δεν μηδενίζει τάση ετσι σε μια στιγμη, γι αυτό είπα για επαφή η καλώδιο.

Και η δική μου αν διαβασες εδω στο θέμα εκοψε πόλο με την μια κ τελος , δεν επανηλθε κ μετα να επαναλάβει τα ίδια, εκοψε πόλο, μηδενισε ταση κάτω απο 2V κ τελος.

Τωρα πως γινεται η δική σου να μηδενιζει ταση , γιατι αλλο ξεφόρτιστη μπαταρία που εχει ταση κατω απο 11.5V , κ αλλο μπαταρία με μηδεν ταση.

Δυο είναι τα προβλήματα που μπορεί να σου βγαλει μια καινουργια μπαταρία:

Πρωτον να κοψει πόλο, δλδ ο πόλος πλέον δεν ακουμπαει στα στοιχεία κ παρουσιάζει αντίσταση, αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να έχεις ενδείξεις τασης αλλά δεν εχεις δυνατότητα φορτίου, δλδ αναβουν τα λαμπάκια αλλά δεν γυρναει η μιζα, σε μερικές περιπτωσεις μπορεί να σου δωσει μια δυο μιζιές.
Αυτό το καταλαβαίνεις οταν η μπαταρία μείνει δίχως φορτιση κάποιο διάστημα κ ταβλάρει, ενω οταν την χρησιμοποιείς καθημερινά επειδη φορτίζει μπορεί να να σε βγαλει λίγο καιρό ακόμα.

Αυτη η συμπεριφορα ταιριάζει κ σε μια παλια μπαταρία που εχει ''φαει τα ψωμιά'' της.

Και δεύτερον να βραχυκυκλωσει ενα στοιχείο, εκει δεν ανεβαζει ταση , η κ να ανεβασει σε λιγη ωρα πέφτει στα 11.5V το πολύ.
Αν είναι καινουργια ισως να μιζαρει κιόλας αλλά τελικά σου ζορίζει τον ανορθωτη που την βλέπει συνεχώς αδεια κ προσπαθεί να την φορτίσει.

Θα δείξει ....



Offline andreas_spec

  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
    • Posts: 17
Reply #128 on: Τρίτη 05 Σεπτέμβριος 2017, 03:44:27 πμ
Μόλις γύρισα απο μικρή βόλτα για να καταλάβω τι παίζει .Εκανα γύρω στα 45 χλμ , η μηχανή έσβηνε πάντα όταν ζητούσε ρεύματα , δηλαδή σε ένα ανοιγμα με 5η μετά τις 6000 στροφές , σε μία απότομη ανηφόρα με 3η και 5000 στοφές άρχιζει τα μπουκώματα  και καθώς φρενάρω  σβήνει , όταν λέω οτι σβήνει εννοώ ότι μηδενίζει  και το ρολόι, σημαίνει αυτό  κάτι για την μπαταρία;

Μόλις σταματήσω βαράω μίζα ,γυρνάει ζωηρότατα αλλά δεν παίρνει μπροστά .όταν περιμένω 4-5 λεπτά με μισή μιζιά παίρνει μπροστά . Εγώ υπέθεσα οτι μόλις κρυώνει η μηχανή λίγο, παίρνει μπρος εύκολα.Λίγο που μίλησα με έναν γνωστό που είναι μηχανικός αυτοκινήτων μου είπε το πρόβλημα είναι σε κάποιο ρελέ 

Το ποιο πάνω περιστατικό επαναληφθηκε 5 φορές σε αυτη την μικρή βόλτα ,οπότε σήμερα  η μπαταρία δεν με κρέμασε όπως χθες που έγινε μια και κατω .
Αποκλείω την μπαταρία μου μαλλον
Αποκλείω ανορθωτή σίγουρα όπως και πηνία

Παρολαυτά όταν υπάρχει ζητηση απο ρεύμα , το μηχανακι σβήνει. κατι με πολλαπλασιαστες ;μπουζοκαλώδια ; ρελε και αν ναι ποιο ;
(Τελικά το προβλημα μου μάλλον είναι άσχετο με το θέμα, απλά έγραψα εδώ επειδή ξεκίνησε με μπαταρία ακριβώς όπως το περιστατικό του Stoneman)
Eυχαριστώ για τον χρόνο σας , καλο  βράδυ !!



Offline Johnny_Nik

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 765
Reply #129 on: Τρίτη 05 Σεπτέμβριος 2017, 06:37:41 πμ
Το πρώτο περιστατικό ήταν τον Ιούνιο και μου είχε βραχυκυκλωσει μπαταρία ,ήταν κινεζική και παλιά 2-3 χρόνων οπότε νορμάλ πράγματα καμία ανησυχία εδώ . Στο χθεσινό περιστατικό η μπαταρία ήταν 3 μηνών μάρκας Gk ,δεν ψοφήσε βαράει μίζα και ζωντανά κιόλας ,αλλά δεν παίρνει μπροστά τώρα.

Εδώ θα ήθελα μια διευκρίνηση, αλλά προτού την πάρω βλέπω δύο σενάρια. Το πρώτο είναι ότι η μπαταρία μιζάρει κανονικά, αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνει και μπροστά η μηχανή. Αν συμβαίνει αυτό τότε πρέπει να αναζητήσεις αλλού την αιτία. "μυρίζει" λίγο κεντρικό διακόπτη το σενάριο ή πρόβλημα στην ασφαλειοθήκη. Το δεύτερο σενάριο είναι να μιζάρει κανονικά η μπαταρία και αφού ψοφήσουν όλα, να μην μιζάρει καθόλου. Εκεί θα κοίταζα κύκλωμα φόρτισης, αφού όμως φύγει από τη μέση τυχόν ζήτημα την κεντρική ασφάλεια ή/και στον κεντρικό διακόπτη.


Δηλαδή με αφήνει στον δρόμο με 5η ,σβήνουν όλα τα λαμπάκια και τα σχετικά ,και λέω ψόφια μπαταρία μα ποτέ πρόλαβε;καλώδια από αμάξι ,τελικά πήρε μπροστά ,βλέπουμε ανορθωτη όλα καλά ,γυρνάω σπίτι  Μετά από 140 χλμ ,με κάτι ψιλομπουκοματα ,την κάνει βόλτα ο πατέρας μου για να μου πει την γνώμη του και στα 300 μέτρα σβήνει. μυστήρια πράγματα . Εγώ θεώρησα σαν πρόβλημα το ότι η μηχανή δεν δουλεύει χωρίς μπαταρία ,εφόσον δεν είναι πρόβλημα όλα καλά ,

Σβήνουν, όλα, αλλά αλλά με τάση από αμάξι παίρνει. Λογικό αν η μπαταρία ψόφησε. Αλλά τελείως; Έστω λίγα volt για τα λαμπάκια δεν παίξανε; Περίεργα πράγματα, άρα δείχνει να μην φορτίζει. Πρέπει να επιβεβαιωθεί αυτό. Με τη μηχανή στάσιμη μέτρησες με πολύμετρο; Τι τάσεις δίνει στη μπαταρία; Φορτίζει ή δεν φορτίζει; Οι πόλοι είναι σφιγμένοι; Αν οι πόλοι είναι σφιγμένοι μήπως κάποιος έχει κοπεί και μία κάνει επαφή, ενώ άλλες φορές όχι; Όπως ακριβώς είχα πάθει πίσω στο μακρινό 2012;


παρολαυτα κάτι κόβει την φόρτιση της μπαταρίας πιστεύω γιατί άλλο να σε αφήνει σε μια ζόρικη μιζια ας πούμε σε χαμηλή θερμοκρασια και άλλο ενώ πήγαινεις με 5η και 100χλμ σε κατηφορα.

Όπως ήδη έγραψα την έφαγα από κομμένο πόλο στη πρώτη μου μπαταρία. Ίδια συμπεριφορά ακριβώς, και είχα όντως θέματα στην πορεία. Με 5η και 100, μάλλον θα έσβηνε, αλλά τα σημάδια που ήδη έδειξε μου είπαν να μην δοκιμάσω να φτάσω μέχρι εκεί.


Από την αρχή λοιπόν:

1. Εξακριβώνεις την κατάσταση της μπαταρίας, δηλαδή:
    1α. Φορτίζει με εξωτερικό φορτιστή;
    1β. Αν ναι κρατάει την τάση της overnight που λένε οι Άγγλοι;
    1γ. υπάρχουν άλλες εμφανείς φθορές, πχ κομμένος πόλος; (μπορείς να το δεις κουνώντας τον πόλο όταν φορτίζεις τη μπαταρία ή ακόμα και πάνω στη μηχανή)

2. Αφού βγάλεις άκρη με αυτά προχωράς στο επόμενο βήμα, δηλαδή στο κύκλωμα φόρτισης
   2α. Τι τάση δίνει το κύκλωμα στα άκρα της μπαταρίας;
   2β. Οι ασφάλειες σε τι κατάσταση είναι; Έστω προληπτικά άλλαξέ τις, δεν είναι μεγάλο το κόστος, δώσε έμφαση στην κεντρική
   2γ. Οι ακροδέκτες στην μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση; (Έλεγχος για πρασινίλες ή κομμένα καλώδια)
   2δ. Ο διακόπτης σε τι φάση βρίσκεται; Μπορείς να κουνάς το κλειδί ελαφρά για να δεις αν "κόψει" ξαφνικά η τροφοδοσία.

Αν όλα αποτύχουν, άσε τον ανορθωτή για το τέλος. Ναι είναι βλάβη που έχει παίξει σε κάποιες ΤΑ, αλλά δεν είναι ο χρυσός κανόνας και το κόστος δεν είναι και αμελητέο. Άφησέ τον για το τέλος. Η όλη περιγραφή σου δείχνει κάτι "ξαφνικό", όπως κακή επαφή ή κάτι κομμένο και προβληματικό στην πλευρά της μπαταρίας. Δεν αποκλείω την περίπτωση ανορθωτή, αλλά ένας ανορθωτής δεν "γιατρεύεται" μόνος του την επόμενη μέρα ή μόλις ξαναπάρει μπρος η μηχανή. Από την περιγραφή φαίνεται ότι για κάποιο χρονικό διάστημα η μηχανή δουλεύει και δεν νομίζω ότι τα λίγα δευτερόλεπτα "boost" από το αυτοκίνητο αρκούν για να φορτίσουν την μπαταρία τόσο ώστε να τροφοδοτεί τη μηχανή για οποιαδήποτε διαδρομή. Μια πεθαμένη μπαταρία θα έδειχνε τα δόντια της αμέσως μόλις έβγαζες τα καλώδια του αυτοκινήτου από πάνω της (θα τρεμόπαιζαν τα λαμπάκια). Μπαταρία με "πεθαμένο" στοιχείο (δεύτερη περίπτωση δικιά μου), δεν έχει δύναμη να γυρίσει μίζα, αλλά τα λαμπάκια τα κρατάει. Μπορεί να πάρει με βοήθεια μπρος η μηχανή, αλλά μόλις σβήσει ακόμα και μετά από διαδρομή μπορεί και να μην ξαναπάρει = δεν φορτίζει. Από ότι κατάλαβα όμως δεν έχεις τέτοιο θέμα.



Offline Johnny_Nik

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 765
Reply #130 on: Τρίτη 05 Σεπτέμβριος 2017, 17:13:48 μμ
Επίσης ξέχασα να αναφέρω, πως αν υπάρχει συναγερμός, καλό είναι να του ρίξεις μια ματιά. Μπορεί να προκαλέσει διάφορα ζητήματα, όπως πρόβλημα στο ξεκίνημα, αποφόρτιση μπαταρίας της μοτ/τας, ξαφνικές διακοπές δίχως λόγο, ακόμα και αν δεν χτυπάει τελικά μπορεί να στη "φέρει" εκεί που δεν το περιμένεις. Ειδικά αν μιλάμε για καμιά κινεζοκατάσταση που αν τον φτύσεις βραχυκυκλώνει.  :goofy: :2hysterical:



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #131 on: Τρίτη 05 Σεπτέμβριος 2017, 23:11:08 μμ

Μόλις σταματήσω βαράω μίζα ,γυρνάει ζωηρότατα αλλά δεν παίρνει μπροστά .όταν περιμένω 4-5 λεπτά με μισή μιζιά παίρνει μπροστά .


Είναι κ αυτό το κουφόν , που αποκλείει την μπαταρία .

Και γιατι μετα απο 4-5 λεπτά παίρνει? οέο?

Ασχετο αλλά σε όλη αυτη την διαδικασία το λαμπάκι του HISS είναι σβηστό?

Δλδ οταν σταματησεις , κ πρίν δοκιμάσεις να μιζαρεις ανοιγοντας τον διακόπτη με το κλειδί το λαμπάκι του HISS σβήνει κανονικά?



Offline andreas_spec

  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
    • Posts: 17
Reply #132 on: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 02:16:09 πμ
Καλησπέρα παιδιά ,έχω καλά νέα . Stoneman το λαμπάκι λειτουργεί κανονικά , δηλάδη ανάβει για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά σβηνει .
Έλυσα την μηχανή και αφαιρώντας  το σωληνάκι του ρεζερβουάρ που βρίσκετε πίσω και  δεξιά δηλαδή πάνω από τον πίσω κύλινδρο(δεν κατάλαβα τι σωληνάκι είναι αυτό) , έβγαλε έναν θόρυβο σαν να τράβηξε -έβγαλε αέρα , δεν κατάλαβα ακριβώς . Αυτό το σωληνάκι  ΔΕΝ ήταν τσακισμένο , το είχα ελέγξει και όχι μόνο εγώ . Η μηχανή τώρα δουλεύει τέλεια , χωρίς μπουκώματα και τραβάει δυνατά , πρώτη φορά  την πήγα στην τελική της ,οπότε πιστεύω πως το σωληνάκι  έκανε την ζημιά  .Τώρα μένει το ερώτημα γιατί σε κάποια από αυτά τα σβησίματα που είχα σε κίνηση , μου έκοψε τα ρεύματα ,έσβησαν λαμπάκια και μηδένισε το ρολόι . Στο περιστατικό της κυριακής δεν είχα μπαταρία μετά ήταν ψόφια , στα άλλα περιστατικά μηδενιζε το ρολόι αλλά ειχα μπαταρία , οπότε σαν ένα στιγμιαίο  μπλακουτ !
« Last Edit: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 02:17:45 πμ by andreas_spec »



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #133 on: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 03:48:43 πμ
Καλησπέρα παιδιά ,έχω καλά νέα . Stoneman το λαμπάκι λειτουργεί κανονικά , δηλάδη ανάβει για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά σβηνει .


OK

Έλυσα την μηχανή ..


Είσαι σε καλό δρόμο συνέχισε  :thumbright:

και αφαιρώντας  το σωληνάκι του ρεζερβουάρ που βρίσκετε πίσω και  δεξιά δηλαδή πάνω από τον πίσω κύλινδρο(δεν κατάλαβα τι σωληνάκι είναι αυτό) , έβγαλε έναν θόρυβο σαν να τράβηξε -έβγαλε αέρα , δεν κατάλαβα ακριβώς . Αυτό το σωληνάκι  ΔΕΝ ήταν τσακισμένο , το είχα ελέγξει και όχι μόνο εγώ . Η μηχανή τώρα δουλεύει τέλεια , χωρίς μπουκώματα και τραβάει δυνατά , πρώτη φορά  την πήγα στην τελική της ,οπότε πιστεύω πως το σωληνάκι  έκανε την ζημιά  .


Τράβηξε αέρα το ίδιο θα εκανε κ αν ανοιγες την τάπα, το σωληνάκι αυτό είναι η αναπνοή του τεπόζιτου κ αν δεν είναι τσακισμένο , τότε είναι βουλωμένο.

Είναι το Α στην παρακάτω φωτό





Τώρα μένει το ερώτημα γιατί σε κάποια από αυτά τα σβησίματα που είχα σε κίνηση , μου έκοψε τα ρεύματα ,έσβησαν λαμπάκια και μηδένισε το ρολόι . Στο περιστατικό της κυριακής δεν είχα μπαταρία μετά ήταν ψόφια , στα άλλα περιστατικά μηδενιζε το ρολόι αλλά ειχα μπαταρία , οπότε σαν ένα στιγμιαίο  μπλακουτ !

Πάμε δλδ από την αρχή ..

Εκανες τπτ με την κεντρική ασφαλεια?

Εγραψες οτι μετα το μπλακαουτ μιζαριζες κανονικά αλλά δεν επαιρνε , λαμπάκια είχες κανονικά ?
« Last Edit: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:38:04 πμ by Stoneman »



Offline andreas_spec

  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
    • Posts: 17
Reply #134 on: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 16:36:58 μμ
Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες πολύ κατατοπιστικές.
Έλεγχος σε ασφάλειες και σπρέι επαφών σε φισες έχει γίνει ,ο πατέρας μου είναι ηλεκτρονικός οπότε τον εμπιστεύομαι , δεν πάει κάπου το μυαλό μας τώρα,ο πατέρας μου είπε ότι ίσως συμβαίνει κάτι στην πορεία που σταμάτησε την φόρτιση της μπαταρίας αλλά με μετρήσεις δεν βρέθηκε τιποτα .θα συνεχίσω να την χρησιμοποιώ κανονικά μέχρι να ξανασυμβεί,οδική έχω ,εργαλεία έχω οπότε κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια !   :D



Offline leftlane

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 1137
Reply #135 on: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 16:47:06 μμ
φιλε μου ειναι ηλεκτρικο το προβλημα και ετσι που μου τα λες προκειται για κομμενο πόλο εξαιτιας του οποιου μου ειχε καει και το ρελε μίζας. Η μηχανη ειχε σχεδον την ιδια ακτατανοητη συμπεριφορα που μου λες και ΔΕΝ εχει να κανει με αλλους παραγοντες πλην των ηλεκτρικων.
Δοκιμασε αλλη μπαταρια αν θες την γνωμη μου.

p.s.  GK ηταν και η δικη μου ,οχι η πορτοκαλι που κυκλοφορει τωρα, η πιο παλια



Offline andreas_spec

  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
    • Posts: 17
Reply #136 on: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 18:32:32 μμ
φιλε μου ειναι ηλεκτρικο το προβλημα και ετσι που μου τα λες προκειται για κομμενο πόλο εξαιτιας του οποιου μου ειχε καει και το ρελε μίζας. Η μηχανη ειχε σχεδον την ιδια ακτατανοητη συμπεριφορα που μου λες και ΔΕΝ εχει να κανει με αλλους παραγοντες πλην των ηλεκτρικων.
Δοκιμασε αλλη μπαταρια αν θες την γνωμη μου.

p.s.  GK ηταν και η δικη μου ,οχι η πορτοκαλι που κυκλοφορει τωρα, η πιο παλια

Gk μαύρη κλειστού τύπου ,τους πόλους τους έχω ελέγξει δεν κουνιούνται ,άμα ήταν κομμένος κάποιος πόλος δεν θα έβγαζε μάτι; να κουνιόταν με το χέρι δηλαδή κάτι τέτοιο ....



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #137 on: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 21:57:54 μμ
....τους πόλους τους έχω ελέγξει δεν κουνιούνται ,άμα ήταν κομμένος κάποιος πόλος δεν θα έβγαζε μάτι; να κουνιόταν με το χέρι δηλαδή κάτι τέτοιο ....

Oxι απαραίτητα, δεν μιλάμε για μηχανική στηριξη αλλά για ηλεκτρική επαφή.

Μην μπερδεύεις το ''κομμένος πόλος''  με την έννοια οτι θα κουνιέται απαραίτητα .

Ο πόλος εσωτερικά ενώνεται με τις πλάκες του στοιχείου του , δεν ξερω πόσες είναι αυτές αλλά εδω στην φωτό φαινονται καθαρά :

 

Μερικές φορες κοβεται η ηλεκτρική επαφή του πόλου με μια , δυο , η κ όλες τις πλάκες.
Αν κοπουν ολες τότε η μπαταρία είναι νεκρή, αν ομως κοπούν κάποιες τότε μειωνεται το ρεύμα αρα και το φορτίο που μπορεί να δώσει η μπαταρία.

Αυτό σημαίνει οτι ακόμα κ σε μια καινουργια μπαταρία οσο καλά να είναι τα υπόλοιπα στοιχεία κ όσο φορτίο να μπορουν να παρέχουν περιορίζονται απο την βλαμένη επαφή του πόλου που λειτουργει σαν φορτίο για αυτά επειδή βρίσκονται σε σύνδεση σειρας.

Ισως μια τετοια μπαταρία να ανάβει τα λαμπάκια αλλά δεν θα μιζάρει.
Δεν ξερω αν η προβληματική αυτή επαφή έχει να κάνει κ με την θερμοκρασία της μπαταρίας δλδ αν με την διαστολή/συστολή αλλάζει συμπεριφορα , δεν το γνωρίζω απλά μια σκέψη κάνω.
« Last Edit: Τετάρτη 06 Σεπτέμβριος 2017, 22:03:23 μμ by Stoneman »



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #138 on: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:40:18 πμ
Οκ, και αυτό , αφού τελείωσα με το DIY, σειρα εχουν τα ηλεκτρολογικά.



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #139 on: Τρίτη 30 Ιανουάριος 2018, 04:05:17 πμ
Το ξεθάβω μιας κ είναι σχετικό με τις μπαταρίες .

Αφου έμεινα απο μπαταρία στο Fακι, άρχισα την ψαχτικήν .

Οχι σιγά μην κ πουλήσει Ελληνας μηχανάκι με λάστιχα σωστά κ μπαταρία της προκοπής , δεν είμαστε όλοι ίδιοι αυτό είναι σίγουρο.(να πώ μια αλήθεια κ τον καημό μου δλδ)

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω κ θέλω την άποψή σας συμφορουμίτες είναι το εξής :

Μπαταρία γνήσια € 124 : https://www.car.gr/parts/view/7160914/
ρίξτε μια ματιά στην φωτό , made in Japan .

Μπαταρία γνήσια με κωδικό ανταλλακτικου μάλιστα 31500MCJ642 129,69 € made in Japan
https://www.bikers-world.gr/el/honda-31500mcj642.html

Μπαταρία που δεν αναφέρεται σαν γνήσια € 47.99 made in Japan (κάντε ζουμ στην εικόνα)

https://www.mandis-home.gr/index.php...com_virtuemart

Λοιπόν ,
η εγώ είμαι στραβάδι κ κατι μου διαφεύγει,
η έχουν καλό εκτυπωτή κ τις τυπώνουν/βαφτίζουν τζαπάνες ,
η μας δουλεύουν κ δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι.
η, δεν ανταποκρίνονται οι φωτό σε αυτό που αγοράζεις.
η, υπάρχουν μαιμού προιόντα?

Δλδ η τιμή πάει ανάλογα με το πού την αγοράζεις ?
« Last Edit: Τρίτη 30 Ιανουάριος 2018, 04:09:59 πμ by Stoneman »



Offline Sotos

  • Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 11471
Reply #140 on: Τρίτη 30 Ιανουάριος 2018, 17:24:48 μμ
το λινκ σου δεν δουλευει
μαλλον εννοεις αυτήν https://www.mandis-home.gr/eshop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=16605&category_id=829&keyword=yuasa

Δεν νομίζω να είναι η γνησια...
 Μεγάλη η διαφορά  τιμής πάντως. Ισως να πηγαινα από εκεί να την περιεργαστώ και να τους ρωταγα λεπτομερειες τα πως και τα γιατί.


Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km


Offline γκ

  • Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 2835
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #141 on: Τρίτη 30 Ιανουάριος 2018, 23:00:18 μμ
έχουν καλό εκτυπωτή κ τις τυπώνουν/βαφτίζουν τζαπάνες
:thumbup:
μας δουλεύουν κ δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι
:thumbup: :thumbup:
δεν ανταποκρίνονται οι φωτό σε αυτό που αγοράζεις
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
υπάρχουν μαιμού προιόντα

Μπαααα δεν νομίζω. :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:


Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!


Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #142 on: Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018, 00:22:14 πμ
το λινκ σου δεν δουλευει
μαλλον εννοεις αυτήν https://www.mandis-home.gr/eshop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=16605&category_id=829&keyword=yuasa

Δεν νομίζω να είναι η γνησια...
 Μεγάλη η διαφορά  τιμής πάντως. Ισως να πηγαινα από εκεί να την περιεργαστώ και να τους ρωταγα λεπτομερειες τα πως και τα γιατί.


Ναι αυτή είναι .

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε όταν λέμε γνήσια , μήπως πρέπει να γραφει επάνω Honda?
Tα μπουζί που αγοράζουμε απο τον Σαρακάκη συγκεκριμένα γράφουν επάνω Honda.
Δεν είναι Honda , NGK είναι , αλλά το γράφουν .

Πρέπει να πάω απο εκεί να πάρω οφθαλμόν , κ αφού είναι Κρήτη να παρευρεθώ κ στην πίτα που θα κόψουν τα κοπέλια.
Aν κ δίνει κ ενα τηλ Αθηνών ...


Μπαααα δεν νομίζω. :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Με απογοητεύεις .

Εδώ ενα ενδειαφέρον αρθρο σχετικά με τις διαφορές YTZ κ TTZ.: https://www.hardwarexpress.co.uk/difference-between-yuasa-ttz-and-ytz-batteries-38-w.asp
« Last Edit: Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018, 00:30:14 πμ by Stoneman »



Offline Sotos

  • Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 11471
Reply #143 on: Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018, 00:52:49 πμ
Eγω εννοουσα γνησια YUASA ή μαιμού YUASA


Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km


Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #144 on: Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018, 00:59:43 πμ
Και όταν λέμε μαιμού εννοούμε να γραφει Yuasa και να μην είναι ετσι?

Πάντως τωρα που το ξαναβλέπω το θέμα , μάλλον ο σύντεκνος έχει βάλει λάθος φωτό.
Δεν μπορεί ...
Ολες οι ΥΤΖ είναι στα 120-140 ευρώ η εκεί τριγύρω, κ οι ΤΤΖ στα 45-50 ευρώ, η διαφορά δλδ είναι οτι οι πρώτες είναι τζέλ κ οι δεύτερες κλειστού τύπου με υγρά , η αλλιώς MF.

Δεν ξέρω κ πολλά , αλλά μια μπαταρία που κατασκευάστηκε πριν καιρό κ βρίσκεται σε κάποιο ράφι αλλά είναι τζέλ κ made in Japan είναι της προκοπής? δεν πρέπει να έχει κάποιο λογικό χρόνο αναμονής ? η μπορεί να μείνει εκεί για πάντα?
Η όλη ιστορία μου θυμίζει τα λάστιχα κ τις ημερομηνίες κατασκευής.

Ισως δλδ να προτιμούσα μια MF που θα μπουν τα υγρά κ θα αρχίσει την ''ζωή'' της εκείνη την στιγμή.

Λέω εγώ τωρα ...
« Last Edit: Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018, 01:04:30 πμ by Stoneman »



Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #145 on: Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018, 19:46:55 μμ
Λύθηκε το μυστήριο, είναι λάθος η φωτό , παρακάτω στην περιγραφή αναφέρεται οτι είναι TTZ η μπαταρία αρα λογικά έχει κ αυτή την χαμηλή τιμή.

Το καλό απο την όλη ιστορία είναι οτι έμαθα πως υπάρχουν κ TTZ made in Japan , αν αυτό σημαίνει κάτι σε θέματα αξιοπιστίας , αφου όπως λένε πολλοί το εργοστάσιο στην Ιαπωνία έχει κλείσει απο καιρό.



Offline Padis

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 1550
Reply #146 on: Πέμπτη 01 Φεβρουάριος 2018, 02:01:01 πμ
Γατάκια..... Το προϊόν είναι ολόσωστο, η τιμή πραγματική, γνήσια η μπαταρία, τρελή η προσφορά και ότι άλλο χρειαστεί για να πουληθεί ένα προϊόν....
Έτσι κι αλλιώς ο άνθρωπος το γράφει στους όρους χρήσης : H επιχείρηση δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο όσον αφορά την ταυτότητα της επιχείρησης όσο και των παρεχομένων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, συναλλαγών. Η επιχείρηση, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για λάθη που οφείλονται σε παραδρομή κατά την καταχώρηση των ηλεκτρονικών δεδομένων στο κατάστημα.

Έτσι λοιπόν ούτε γάτα ούτε ζημιά..... Ελλαδάρα με τα ωραία σου !!!  :cussing:
« Last Edit: Πέμπτη 01 Φεβρουάριος 2018, 02:04:20 πμ by Padis »


«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»


Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #147 on: Πέμπτη 01 Φεβρουάριος 2018, 03:12:39 πμ
Ετσι , ετσι , πουλάμε κάτι φθηνά , που όμως έχει τα ίδια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά με κάποιο άλλο ακριβότερο,
αλλά δεν έχουμε καμμιά ευθύνη αν η φωτό είναι παραπλανητική.

Αυτά συμβαίνουν.




Offline Stoneman

  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10069
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #148 on: Σάββατο 25 Αύγουστος 2018, 17:13:43 μμ
Τελικά παίξε παίξε με το φορτιστή η σεξουάλα μπαταρία με αφησε στις διακοπές.  :2hysterical:

Πήγα κανονικά, κ μετά απο τόση διαδρομή με το που έσβησα τέλος, στο εξοχικό μπήκε το μηχανάκι σπρώχνοντας.
Δεν ξαναπήρε, βρε ούτε λαμπάκι, κιχ, καπούτ, ντεντ, τέλος .

Εβαλα μπροστά με αυτό το κουτί το μπούστερ ενός γείτονα , κ επιστροφή στην Θηβών στον Κυριαζή.
Πάντα απο Εθνική αφού δεν λεει απο την παλιά κ να σβήσει  :goofy:

Κακό αυτό αλλά βγήκε κ κάτι καλό (θεωρητικά ομιλούντες) αφού έδωσα 50 κ πήρα κ ενα ευρώ ρέστα για μια Yuasa Taiwan.

Τώρα σχεδόν δεν προλαβαίνω να ακούσω την μίζα , αφου συνήθως έπαιρνε με την δεύτερη προσπάθεια.
Και αυτό με είχε ανησυχήσει.
Ενα έχω να πώ, η μπαταρία τελικά με τον ένα η τον άλλο τρόπο μας ειδοποιεί οτι φθάνει το τέλος, απλά εάν αυτη η αλλαγή γινεται σταδιακά εμείς συνηθίζουμε σε αυτήν την συμπεριφορά κ δεν δίνουμε σημασία με αποτέλεσμα ακόμα κ όταν η μπαταρία έχει ''τελειώσει'' να θεωρούμε οτι φταίει η ακινησία η η έλλειψη φόρτισης .

Ισως κ να κάνω λάθος , αλλά σαν να άλλαξε η συμπεριφορά του κινητήρα.

Και δεν ξερω τι μπορεί να προκαλέσει στο σύστημα φόρτισης μια ''ψόφια'' μπαταρία κ αν στην τελική αξίζει τον κόπο κ την αγωνία να κρατάμε μια πεθαμένη μπαταρία στην εντατική διασωληνωμένη σε φορτιστή. :2hysterical:
Πρέπει να είχα τα πρώτα συμπτώματα μετά το Πάσχα , απο τότε μπήκε κονέκτορας κ τουλάχιστον 3 μερες την εβδομάδα ηταν συνδεδεμένη για φόρτιση.


Λογικά σκεφτόμενοι μια ψόφια μπαταρία ζητάει παραπάνω ρεύμα φόρτισης αρα ο ανορθωτής πρέπει να δώσει παραπάνω τάση για να το πετύχει, κ σε χαμηλές στροφές οταν η ταση πέφτει λόγω αδυναμίας της μπαταρίας να δώσει φορτίο πρέπει να αναλαμβάνουν τα πηνία το ρόλο αυτό γι' αυτό κ οταν η μπαταρία είναι τελειωμένη τα φωτα παίζουν με τις στροφές.
Πρέπει να είχα τα πρώτα συμπτώματα μετά το Πάσχα , απο τότε μπήκε κονέκτορας κ τουλάχιστον 3 μερες την εβδομάδα ηταν συνδεδεμένη για φόρτιση.


Καλό μας χειμώνα .



Offline Καψιώτης....

  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • ***
    • Posts: 3491
Reply #149 on: Τρίτη 28 Αύγουστος 2018, 21:24:42 μμ
Χειμώνιασε... δες τον καιρό...
Πάντως για τον χειμώνα, πρέπει να είναι σωστή η μπαταρία.
Το κρύο ειναι "κακός συμβουλος" για την μπαταρία.


Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....