Hellas Transalp Forum

Μπαταρία τέλος σε XL650V

Stoneman · 110471

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #50 on: Πέμπτη 09 Οκτώβριος 2014, 22:33:57 μμ
Τα καλά δεν μας τα λές, εντυπώσεις, απόδωση, αξιοπιστία κλπ και γιατί δεν προτίμησες την Ελληνική λύση?

Οι Mosfet που λειτουργούν σαν shunt απορίπτονται, αφού το θέμα είναι να σώσουμε τα πηνία μας.
Τα θερμικά φορτία είναι ένα θέμα, όλοι μας γνωρίζουμε οτι τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα δεν αρέσκονται και πολύ να ζούν και να δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Νικολα, ο λογος που εβαλα σειριακο στο VFR ειναι οτι τα τελευταια (και ιδιαιτερα η γενια 6 VTEC) εχουν θεματα με τα πηνια - το δικο μου τακαψε ηδη στα 68000χμ. Οποτε η ιδεα ειναι να "ελαφρωσει" το πηνιο. Σχετικα με τους SX, α) δεν ηξερα οτι ειναι σειριακοι και β) δεν φαινεται να βγαζει ανορθωτη για VFR800. Σε Τρανσαλπ δεν εχει ακουστει ΠΟΤΕ πηνιο, οποτε νομιζω οτι πραγματικα δεν χρειαζεται σειριακος, το πηνιο μπορει να ζεσταινεται αλλα αντεχει ακομη και σε μεσογειακα κλιματα  :)

Η αποδοση δεν εχει καμια διαφορα με τον shunt μαμισιο, ο Compu-fire που εχω εγω παραγει ελαχιστα μικροτερη ταση, ζεσταινεται ΠΟΛΥ λιγοτερο και η ενταση του ρευματος που παραγει το πηνιο εχει επισης πεσει αρκετα, που ητανε και ζητουμενο. Απο αξιοπιστια δεν ξερω γιατι τον εχω πανω μονο 10000χμ αλλα εχω μια εγνοια γιατι σε εναν αμερικανο με VFR καηκε. Μαλιστα λεγεται οτι οι σειριακοι ανορθωτες εχουν θεμα στις ψηλες στροφες (10000 και πανω) και μαλιστα του Αμερικανου του καηκε σε μια τετοια "γκαζια στον κοφτη". Παντως εχω τον μαμισιο καβαντζα. Αν παντως καει, ο επομενος θα ειναι shunt mosfet, και συγκεκριμενα ο Shindengen FH020AA, αυτον εχουνε βαλει καποιοι αλλοι VFRαδες.

Επαναλαμβανω οτι θεωρω αυτη την κουβεντα περι σειριακων ανορθωτων too much για Τρανσαλπ.

EDIT: Κατι αλλο, για να μπει πανω ο Compu-fire χρειαστηκανε πατεντες καθως εχει τελειως αλλο βυσμα και συνδεσεις. Αυτο που εκανα ητανε το οτι εκοψα τα βισματα ενος καμενου μαμισιου που βρηκα απο φιλο και τα προσαρμοσα στον Compu-fire με συνδεσεις ποιοτητας ωστε αν παθει κατι να μπορω να βαλω πανω παλι τον μαμισιο στην ακρη του δρομου, χωρις πολυ κοψε-ραψε.
« Last Edit: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2014, 02:14:48 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #51 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2014, 22:19:46 μμ
Είπα σήμερα να προχωρήσω λίγο παρακάτω με τις μετρήσεις πάνω στο μηχανάκι ελέγχοντας τα πηνία εκτός απο Ωμομετρικά για συνέχεια αλλά και απο τάσεις σε κάποιο φάσμα στροφών του κινητήρα ωστε να είμαι 100% σίγουρος οτι ο συγχωρεμένος ανορθωτής δεν πήρα μαζί του και κάποιο τύλιγμα των πηνίων.

Με δεδομένο οτι σε ενα πυρωμένο πηνίο μπορεί λόγω θερμοκρασίας να έχει καταστραφεί η μονωτική επικάλυψη του σύρματος και να υπάρχει υπερπήδηση απο μια σειρά (στρώση)  σπειρών σε μια επόμενη .
Αυτό δεν μπορεί να το ''πιάσει'' μια απλή μέτρηση με ενα ερασιτεχνικό πολύμετρο ,να μην πώ ακόμα κ με ενα ακριβό επαγγελματικό ,αφού στην κλίμακα μέτρησης κάτω απο ενα ΩΜ οτι μετράς είναι πλέον συγκρίσιμο ακόμα και με την αντίσταση των ακροδεκτών του πολύμετρου σαν μήκος καλωδίου..

Εβγαλα και πάλι την μπαταρία του αυτ/του , καλώδια παροχής ....

.... αφαίρεσα τον ανορθωτή ...

... αλλά βίδωσα τον ακροδέκτη με τις γειώσεις :

Ο κονέκτορας των πηνίων είναι κάπως ζεματισμένος και θα χρειαστεί ενα καλό ψέκασμα με σπρευ καθαρισμού επαφών, αν και  ακόμα κρατάει :

Ξεβιδώνω την βάση που επάνω της είναι στερεωμένες η ICU και η ασφαλειοθήκη

... ώστε να έχω πρόσβαση στον κονέκτορα των πηνίων

Το πολύμετρο σε κλίμακα εως 200VAC και συνδέοντας τους ακροδέκτες του στον κονέκτορα των πηνίων σύμφωνα με αυτήν την σειρά

Εκανα τις παρακάτω μετρήσεις στο πηνίο που σημειώνω σαν ''a'' και επειδή το να κρατάω ακροδέκτες και γκάζι ενώ ταυτόχρονα να τραβαω φωτό ηταν κάπως δύσκολο , φωτογράφησα μόνον το ''a''  πηνίο:

Δοκίμασα και μια γκαζιά στις 6000στρ/λ και η τάση ανέβηκε στα 68V και κάτι .

Eδώ μαζεμένες οι μετρήσεις και στα αλλα δύο πηνία:

1200στρ/λ     a=15VAC    β= 15.5VAC    c=14,8VAC
2000στρ/λ     a=25VAC    β= 23.8VAC    c=23,8VAC
3000στρ/λ     a=35VAC    β= 34.8VAC    c=35.2VAC
4000στρ/λ     a=47VAC    β= 46.7VAC    c=45,8VAC
5000στρ/λ     a=60VAC    β= 60,5VAC    c=58.8VAC
6000στρ/λ     a=68VAC     

Eκανα επίσης και μετρήσεις με τον ανορθωτή συνδεδεμένο αλλά μόνο στο ''a'' πηνίο:

1200στρ/λ     a=11.4  και με τα φώτα αναμένα   10.9VAC     
2000στρ/λ     a=11.9   και με τα φώτα αναμένα  12,2VAC     
3000στρ/λ     a=10  και με τα φώτα αναμένα  10.2-12.1VAC     
4000στρ/λ     a=8.9VAC  και με τα φώτα αναμένα  9,8-10,2  VAC
5000στρ/λ     a=9,3VAC   και με τα φώτα αναμένα  6.8 VAC

Στην διάρκεια τω μετρήσεων η τάση της μπαταρίας ήταν :
Αρχική : 12.67V
Ρελαντι :  13.7-13.86V με φώτα αναμένα 13.16V
3000στρ/λ  : 13.65V με φώτα αναμένα 13.85V
5000στρ/λ : 13.6V με φώτα αναμένα 13.05V

Κάποια στιγμή λειτούργησε κανονικά , δλδ αν και είχα αφαιρέσει την μπαταρία συνέχισε να δουλεύει , αλλά μόνο στις στροφές του ρελαντί, μόλις ανοιγα εστω κ λίγο το γκάζι το στροφόμετρο έπεφτε στο μηδέν και πήγαινε να σβήσει.
Μετά απο περίπου μισό λεπτό η τάση έπεσε στα 3.4 εως 6.8V τιμές που πρόλαβα να δώ και εσβησε.

Συμπέρασμα :

α) Οπως φαίνεται στις δεύτερες μετρήσεις  με τον ανορθωτή συνδεδεμένο  κ στο ''a'' πηνίο, μετά τις 3000στρ/λ η τάση ενώ είναι σταθερή δίχως κάποιο έξτρα φορτίο εκτός απο ότι χρειάζεται για την λειτουργία του κινητήρα μόλις προστεθούν τα φώτα αρχίζει να ''παίζει''.
Και μάλιστα η μεταβολή αυτή ηταν συνεχής , ισως να οφείλεται στην λειτουργία του ανορθωτή, δεν μπορώ να πώ οτι είναι και σωστή συμπεριφορά αφου ο ανορθωτής είναι προβληματικός.

β) Δεν μπόρεσα να επαληθεύσω το γραφόμενα του σύντροχου Vστρομά για καλύτερη αποκριση στο γκάζι, οικονομικότερη λειτουργία κλπ, όμως εκτός του οτι τα πηνία δίχως τον ανορθωτή παράγουν 4VAC ταση παραπάνω απο όταν είναι συνδεδεμένος ο ανορθωτής παρατήρησα μια  αύξηση στις στροφές του ρελαντί σε λειτουργία δίχως ανορθωτή κάπου 200-300 στρ/λ, που σημαίνει οτι πράγματι τα πηνία φρενάρουν τον κινητήρα τραβώντας απο αυτόν ενα ποσό ενέργειας άγνωστο πόσο.

γ) Τα πηνία μου είναι οκ, ένα αγχος λιγότερο, και έχω θέμα με τον ανορθωτή. Ευτυχώς (ευτυχώς τρόπος του λέγειν δλδ)  που έμεινα απο μπαταρία δλδ και το πήρα είδηση. :goofy:
« Last Edit: Σάββατο 14 Οκτώβριος 2017, 03:24:12 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Σάββατο 11 Οκτώβριος 2014, 22:43:13 μμ
Πριν μερικές απαντήσεις στο ίδιο θέμα ποστάρησα ενα πίνακα με Ωμομετρικές μετρήσεις απο το Haynes Manual.
Είναι αυτός εδώ:

Ο πίνακας αυτός ελέγχει το τμήμα ανόρθωσης του ανορθωτή και ειδικά τις διόδους στην είσοδο.
Δεν ξέρω το γιατί αλλά κατ' εμέ δεν είναι σωστός, σύμφωνα με τα όσα ξέρω σχετικά με τον τρόπο ελέγχου μιας διόδου βγάζει λάθος συμπεράσματα.
Γράφει οτι είναι για την XRV750 , αν ισχύει αυτό τότε ισως δεν είναι λάθος και απλά ο δικός μου παρακάτω είναι ο πίνακας για την XL650V. ;D

Παραθέτω λοιπόν τον πίνακα διορθωμένο , επαναλαμβάνω οτι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι τιμές θα δείξει το πολύμετρο αρκεί να μην έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους:

« Last Edit: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:21:48 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2014, 04:16:40 πμ
Καλά , αυτός είναι SUN , στα 70 ευρώ , οχι οτι είναι και φθηνός αλλά μπροστά στο γνήσιο

http://www.karagiannis-moto.gr/index.php?sel=access&ida=605

αυτός όμως είναι SUN ???

http://www.stelpet.gr/gr/el/products/anorthotis-mpatarias-honda-xlv-650cc

δεν μπορώ να καταλάβω, η μας δουλεύουν η απλά αλλάζουν αυτοκόλητα επο επάνω.

Κάποιος που γνωρίζει , έχει κάτι ο SUN επάνω που να διαφερει?

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2014, 05:13:50 πμ
Η΄δουλευόμαστε ή ο ένας προφέρεται "Σάν" και ο άλλος "Σούν".

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2014, 21:48:44 μμ
Πήρα τηλ στην .stelpet.gr πριν λίγο, στην φωτό είναι ο SUN αλλά στην τιμή δεν είναι ο SUN.
Ο SUN Japan κοστίζει 65 ευρώ.

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2014, 21:57:53 μμ
Λογικό.

Απλά σκέφτομαι μήπως η επιλογή του συγκεκριμένου ανορθωτή από το εργοστάσιο, τελικά δεν είναι και άνευ παράπλευρων παραγόντων. Βέβαια, από ηλεκτρονικά/ ηλεκτρολογικά δε κατέχω, οπότε το λέω με επιφύλαξη.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2014, 22:15:50 μμ
Αυτό είναι το πιό φθηνό Ο ποιό φθηνός http://www.motorec.gr/product.php?subcat_id=1&cat_id=1&product_id=12600

και αυτό το πιο ακριβό  http://mototrade.gr/store/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%82-honda-transalp-650-04.html

αλλά εξωτερικά καμμία σχέση.

Πήρα ενα τηλ πριν λίγο στο mototrade.gr , του είπα για την διαφορά και ο πωλητής επέμενε οτι το προιόν είναι αυτό της φωτό, και οτι αυτόν πουλάει σαν SUN...

Tρέλλα ετσι?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #58 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2014, 22:16:51 μμ
Λογικό.

Απλά σκέφτομαι μήπως η επιλογή του συγκεκριμένου ανορθωτή από το εργοστάσιο, τελικά δεν είναι και άνευ παράπλευρων παραγόντων. Βέβαια, από ηλεκτρονικά/ ηλεκτρολογικά δε κατέχω, οπότε το λέω με επιφύλαξη.

Για γίνε πιό σαφής  :eusa_think:

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2014, 23:08:13 μμ
Για γίνε πιό σαφής  :eusa_think:

Ότι μπορεί κάποιο λόγο να έχει - σκεφτόμενος συνολικά το ΤΑ650 σαν σύνολο.

Εσύ θα το αξιολογήσεις, εάν μπορεί να έχει, π.χ. εάν διαφορετικός ανορθωτής, αποφέρει ανάγκη για άλλες αλλαγές. Είπατε ήδη παραπάνω για ανάγκη περισσότερου χώρου.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #60 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2014, 23:20:46 μμ
Εγώ πάντως τον έστρωσα το Σ/Κ με 1150 χλμ! ;D Άψογος, στην πορεία διατηρεί μια καλή χαμηλή θερμοκρασία. Στο ρελαντί όμως ψήνει μπριζόλα! (όπως όλοι άλλωστε). Συμπέρασμα: αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο την λειτουργία της μηχανής σε στάση! Ο ανορθωτής γίνεται καζάνι της κόλασης!  Τώρα για τους SUN η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν πολλοί  και δεν ξέρω τι είναι αυθεντικό και τι όχι. Για το Varadero κυκλοφορούν από 53€ - 85€.  Μάλιστα αυτόν που μου έστειλαν έχει 6 καλώδια.  Στα Honda το 6ο καλώδιο είναι μαύρο και συνδέεται σε ένα σημείο 12V  μετά το διακόπτη για να ενεργοποιήται ο ανορθωτής και να διαβάζει την τάση στο κύκλωμα (το θεωρώ καλύτερο από αυτούς που δεν το έχουν). Αυτό το βρήκα διαβάζοντας έναν οδηγό για ανορθωτές που τους αναφέρει όλους. Αν δεν το συνδέσετε ο ανορθωτής ανορθώνει ότι του στέλνουν τα πηνία γιατί νομίζει ότι έχει πτώση τάσης και τα δίνει όλα. O μ@λ@κ@ς που μου τον έστειλε μου είπε να μην το συνδέσω και μου έκαψε τις λάμπες του προβολέα αφού έφτασε τα 17V. Αν όμως δεν θέλετε να μπλέξετε πάρτε έναν που έχει 5 καλώδια. Εγώ δεν είχα την δυνατότητα της επιστροφής λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού και από τη στιγμή που βεβαιώθηκα ότι δουλεύει άψογα τον κράτησα ! Μεταχειρισμένο μανίσιο πάντως μην παίρνετε γιατί το πιο πιθανόν είναι να είναι "βλαμμένος" και στην τιμή που θα τον βρείτε αγοράζετε ένα καινούργιο SUN. O προηγούμενος ιδιοκτήτης κάπως έτσι την πάτησε.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #61 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 00:37:03 πμ
Αυτο με το επιπλεον μαυρο καλωδιο παιζει και στον μαμισιο Shidengen του VFR αλλα δεν παιζει στον ανορθωτη του ΤΑ, ο αφτερμαρκετ SUN που παιρνει κανεις ειναι ακριβως ιδιος με τον μαμισιο.

@Νικολας: ο φτηνος πιο πανω απο την motorec.gr ειναι μαλλον ιδιος μ'αυτον που πηρα κι'εγω (και ειναι ιδιος με τον μαμισιο). Εχει και ενα μικρο πορτοκαλι αυτοκολητο απο την πανω μερια που δεν φαινεται στη φωτο αλλα συναδει με το πορτοκαλι στο κουτι.
« Last Edit: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 01:02:44 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #62 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 04:22:04 πμ
Εγώ δεν είχα την δυνατότητα της επιστροφής λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού και από τη στιγμή που βεβαιώθηκα ότι δουλεύει άψογα τον κράτησα ! Μεταχειρισμένο μανίσιο πάντως μην παίρνετε γιατί το πιο πιθανόν είναι να είναι "βλαμμένος" και στην τιμή που θα τον βρείτε αγοράζετε ένα καινούργιο SUN. O προηγούμενος ιδιοκτήτης κάπως έτσι την πάτησε.

Αν καταλαβαινω καλα, το Vara ειχε βγαλει ανορθωτη στον προηγουμενο ιδιοκτητη, σωστα? Παιζει βλαβη ανορθωτη σε Vara ή ετυχε πχ οπως και στου Νικολα το ΤΑ650?

Το λεω γιατι σε καποια φαση στο ταξιδι στην Τουρκια με ρωταει ο Λευτερης "Δε μου λες, κανει ο ανορθωτης του ΤΑ στο Vara?" ;D ;D  Εγω ειχα βαλει πανω τον SUN ακριβως πριν το ταξιδι και ειχα μαζι μου τον παλιο μαμισιο σαν spare ;)

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 04:52:23 πμ
Αν καταλαβαινω καλα, το Vara ειχε βγαλει ανορθωτη στον προηγουμενο ιδιοκτητη, σωστα? Παιζει βλαβη ανορθωτη σε Vara ή ετυχε πχ οπως και στου Νικολα το ΤΑ650?

Το λεω γιατι σε καποια φαση στο ταξιδι στην Τουρκια με ρωταει ο Λευτερης "Δε μου λες, κανει ο ανορθωτης του ΤΑ στο Vara?" ;D ;D  Εγω ειχα βαλει πανω τον SUN ακριβως πριν το ταξιδι και ειχα μαζι μου τον παλιο μαμισιο σαν spare ;)

Δε νομίζω Γιώργο! Τον ανορθωτή ο προηγούμενος τον έφαγε  από βραχυκυκλωμένη μπαταρία. Τον άλλαξε με έναν μτχ ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν "βλαμμένος" με αποτέλεσμα να λιώσει την φύσα των πηνίων την οποία ανακάλυψα τυχαία.
Τώρα διαβάζοντας τη τελευταία εβδομάδα αρκετά για τους ανορθωτές κατάλαβα ότι είναι ένα εξάρτημα που μπορεί να ταιριάξει σε διάφορα μοντέλα αρκεί να ξέρει κανείς να τον συνδέσει σε περίπτωση που έχει παραπάνω καλώδια. Προς το παρόν αυτός της SUN που έβαλα φαίνεται να δουλεύει άψογα. Πάντως η θέση που είναι ο ανορθωτής στο Varadero δεν είναι η καλύτερη γιατί όταν δεν έχεις πορεία για να κρυώνει, πέρα  τη δικιά του θερμική φόρτιση καταπονείται επιπλέον θερμικά από τον λαιμό της εξάτμισης του πίσω κυλίνδρου η οποία είναι κοντά στις ψύκτρες του. Πάντως αρχίζω το ψάξιμο για ένα καλό βολτομετρο /αμπερόμετρο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 16:45:13 μμ

..... Πάντως η θέση που είναι ο ανορθωτής στο Varadero δεν είναι η καλύτερη γιατί όταν δεν έχεις πορεία για να κρυώνει, πέρα  τη δικιά του θερμική φόρτιση καταπονείται επιπλέον θερμικά από τον λαιμό της εξάτμισης του πίσω κυλίνδρου η οποία είναι κοντά στις ψύκτρες του. Πάντως αρχίζω το ψάξιμο για ένα καλό βολτομετρο /αμπερόμετρο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχα.

Εχεις τον παλιό, βγάλε το βίσμα του ανέπαφο, και κάντου επέκταση σε ενα ''ψυχροτερο'' σημείο.

Πράγματι αυτό με το βολτόμετρο /αμπερόμετρο το έχω σκεφτει, βέβαια η φθηνότερη κ ευκολότερη λύση είναι το βολτόμετρο, το δύσκολο είναι το αμπερόμετρο που πρέπει να μπεί σε σειρά με τα καλώδια της μπαταρίας και αυτό είναι κακό, δλδ δεν λέει να κοψεις τον θετικό πόλο για να βάλεις το φορτίο που θα ''διαβάζει'' το αμπερόμετρο, ουτε φυσικά να τραβήξεις το καλώδιο του (+) μέχρι τα όργανα και πάλι πίσω ... φρίκη.
Και αυτό οφείλεται στο ότι το αμπερόμετρο είναι ουσιαστικά ενα βολτόμετρο που μετρά την τάση που προκαλεί το ρεύμα φόρτισης/εκφόρτισης της μπαταρίας πάνω σε μια ειδικά κατασκευασμένη για αυτό το σκοπό βατική αντίσταση.
Δες εδώ :

η ψάξε στο νετ για shunt Ammeter.
« Last Edit: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:24:14 πμ by Stoneman »

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 17:04:48 μμ
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4712.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=6v%2C+12v%2C+24v+Programmable+LED+Battery+level+voltage+monitor+meter+indicator+J&_sacat=0

Έχω το ίδιο στο φως της ουράς για να κάνει και το pseudo alarm + ένα άλλο που το τοποθέτησα στο δεξί κάλυμα του φέρινγκ δίπλα στο τιμόνι για να το παρακολουθώ στη πορεία. 

Αν βάλει κάποιος ένα τέτοιο, θεωρώ ότι δεν πρέπει να το βάλει φάτσα κάρτα στο καντράν, αλλά σε ένα σημείο εκτός άμεσου οπτικού πεδίου, να το διαβάζει κατά βούληση.

Πάντως, όπως προανέφερα, το λεντάκι μπροστά κοκκίνιζε το τελευταίο τρίμηνο σε σταθερή πορεία με 70 χλμ, κάτι που με έβαλε σε υποψίες αρχικά για τον ανορθωτή.

Τώρα, έχοντας αλλάξει τη μπαταρία, θα δείξει άμεσα, αν αυτό σχετιζότανε με τον ανορθωτή ή με την μπαταρία.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #66 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 18:08:52 μμ
@Stoneman
Νίκο την μέθοδο μέτρησης με αντίσταση shunt την χρησιμοποιούμε στο σύστημα καθοδικής προστασίας των χαλύβδονων αγωγών για να μετράμε το ρεύμα και η συνδεσμολογία δεν μου αρέσει για την μηχανή διότι η αντίσταση μπορεί να καεί και να μείνεις ένα κινήση. Ουσιαστικά μετράς πτώση τάσης στα άκρα της αντίστασης και υπολογίζεις το ρεύμα. Συμφωνώ κι εγώ ότι ένα καλό αδιάβροχο βολτόμετρο είναι αρκετό για να παρακολουθείς το κύκλωμα

Sent from my iPhone  using tapatalk

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #67 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 22:01:16 μμ
Οπως τα λές Θανάση, αλλά ενα βολτόμετρο θα σε βοηθήσει στο να ξέρεις τι γίνεται με τον ανορθωτή.
Την μπαταρία δεν την καταλαβαίνεις ετσι, θέλει και αμπερόμετρο.

Παλαιότερα υπήρχαν αμπερόμετρα αυτ/του με +- ενδέίξεις και το φορτίο εσωτερικά στο όργανο, θυμάσαι τα Veglia ?

κάθε φορά που ελέγχεις πίεση στα λάστιχα αρκεί.

Εχει και με θερμόμετρο  :2hysterical:

αλλά και ενσωματωμένο στον ρευματολήπτη   :eusa_think:

« Last Edit: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:29:20 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Τρίτη 14 Οκτώβριος 2014, 22:10:59 μμ
Και επι τη ευκαιρεία να πώ ότι παράγγειλα τον ανορθωτή απο εδώ:  http://www.motorec.gr/product.php?subcat_id=1&cat_id=1&product_id=12600    πολύ καλή εξυπηρέτηση, τιμή 51.20 και 5 ευρώ τα μεταφορικά, τελική στα 55 ευρώ αύριο στην πόρτα μου.

Πέρασα και απο τον Κυριαζή στην Θηβών και πήρα μια GK MF στα 45 ευρώ, την γέμισα πριν λίγο και τώρα είναι συνδεδεμένη στο τροφοδοτικό για την σημαντική αρχική της φόρτιση με σταθερό ρεύμα το 1/10 του φορτίου της  επι 10 ώρες.

Τελικά οι επιλογές μου ηταν , α) Yuasa Japan σαν αυτήν που είχα στ 135 ευρώ, β) Yuasa Taiwan στα 85 ευρώ και γ) η GK MF στα 45 ευρώ, παραξενεύτηκα που ο ίδιος ο υπάλληλος μου είπε οτι βγάζει 2-2.5 χρόνια ...  :eusa_think:   θα δείξει.
Εδώ δεν ξέρω αν του χρόνου θα έχω ακόμα την ΤΑ η θα έχει γίνει παπί. :eusa_silenced:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #69 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2014, 00:28:11 πμ
Δε ρίχνεις μια ματιά σε κάνα μαγαζί με ναυτιλιακά. Εκεί μόνο θα έχουν αδιάβροχα βολτόμετρα και αμπερόμετρα σαν αυτό της φωτό. Τέτοια θέλω με μαύρο πάνελ. Θα τα βάλω στα πλαϊνά πλαστικά που έχει θέση και θα ταιριάξουν τέλεια. Αν βρεις κάτι ρίξε τηλ.
« Last Edit: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2014, 02:30:08 πμ by Aerios »

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #70 on: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2014, 01:57:43 πμ
Για τα ναυτιλιακά θέλει λίγο ψάξιμο μια και καμμιά φορά τσιμπάνε τις τιμές.

Μπορείς επίσης να βάλεις το θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι και να το κάνεις αδιάβροχο (σχεδόν)

(το λινκ είναι απλά ενδεικτικό μια και υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν το υλικό)

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #71 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 00:17:16 πμ
Δεν ξερω αν επαιξε σε άλλο link.Αν ναι  delete it !!!!

Μετα απο μια βολτουλα στην Κατερίνη για καφέ και μαμ, η μπαταρία μου τελεψε. Εντελώς όμως.Μέχρι και το ρολοι του καντράν έσβησε.
Μετα απο λίγο ψάξιμο βρήκα αυτήν.

https://www.dropbox.com/sc/s91sqmcjv77wy7r/AADgvlG00mGkaP2SN2I4-S5Ha

Απο 47 € -> 35€ με εσωματωμενο voltmeter και μετρητή ημερών απο την μέρα εγκατάστασης.
Και το ωραίο, αν πεσει κάτω απο τα 10,35 volt ηχεί alarm.
Λέω οτάν τα φτησει η μπαταρια να βγάλω το κυκλώματακι του voltmeter και να το βάλω μόνιμα στην μηχανή σε κάποιο σημείο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 00:48:04 πμ
Akis, είναι όργανο υγρών κρυστάλων, κ με τον ηλιο θα μαυρίζει μέχρι που τελικά θα μαυρίσει ολόκληρο μόνιμα.

Η μπαταρία μου τελικά φορτίστηκε με σταθερό ρεύμα 1.1Α και μετά το πρώτο τετράωρο έφτασε τα 14.5V , και το ρεύμα της σχεδόν μηδένισε στις 10 ώρες.
Τελική τάση ηρεμίας 12.65V, θα δώ πώς θα τα πάει.

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #73 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 01:05:29 πμ
Akis, είναι όργανο υγρών κρυστάλων, κ με τον ηλιο θα μαυρίζει μέχρι που τελικά θα μαυρίσει ολόκληρο μόνιμα.

Η μπαταρία μου τελικά φορτίστηκε με σταθερό ρεύμα 1.1Α και μετά το πρώτο τετράωρο έφτασε τα 14.5V , και το ρεύμα της σχεδόν μηδένισε στις 10 ώρες.
Τελική τάση ηρεμίας 12.65V, θα δώ πώς θα τα πάει.
Σωστοοοος!!!!
Γιαυτό και γω θα το βάλω κάτω απο τη σέλα.Κάθε Μέρα μ`αυτο δεν θα παίζω.thanks. :-)

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 01:44:13 πμ
Γιατί δε πάτε στη λύση του led και ψάχνετε οθόνες?