Hellas Transalp Forum

Μπαταρία τέλος σε XL650V

Stoneman · 110491

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #75 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 01:58:11 πμ
Εγω εχω παρει αυτο για το VFR απο ενα Σκωτσεζο αλλα δεν το εχω βαλει ακομη (led-ακι σαν του Νικου):
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150479033981

Παντως ρε παιδια το Τρανσαλπ και ειδικα το 650 δεν εχει θεμα με ανορθωτη/πηνια οποτε μου φαινεται υπερβολη. Απο την αλλη, κακο δεν κανει..

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #76 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 23:21:10 μμ
Τοποθετησα μπαταρία και ανορθωτή, σήμερα εκανα την πρώτη βόλτα.

Ταση μπαταρίας 12,65V.
Ταση στις 2000στρ/λ 13,90V, 5000στρ/λ 14.45V, με φωτα αναμένα η τάση πέφτει ελάχιστα.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Δεν έχω παίξιμο τάσης/φωτεινότητας στα ενδεικτικά οταν λειτουργεί το φλάς.
Και γενικά χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση το μηχανάκι λειτουργεί καλύτερα, πιό στρωτά θα έλεγα.

Βγάζω πόλο και ... σβήνει .
Λέω πλάκα κάνει, δεν μπορεί, επαναλαμβάνω διαδικασία πάλι τα ίδια.

Εχω δρόμο μπροστά μου μέχρι να βρώ τι εγινε εκείνο το βράδυ.
Κάτι παίζει με το μπλακάουτ που νόμιζα ηταν γενική ασφάλεια αλλά δεν ήταν τελικά.
Πώς δλδ επανήλθαν τα φώτα επειδή εβγαλα και ξαναέβαλα τον κονέκτορα του ρελέ της μίζας αλλάζοντας την ασφάλεια?

Αυριο γδύσιμο και μετρήσεις.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #77 on: Πέμπτη 16 Οκτώβριος 2014, 23:28:10 μμ
Τοποθετησα μπαταρία και ανορθωτή, σήμερα εκανα την πρώτη βόλτα.

Ταση μπαταρίας 12,65V.
Ταση στις 2000στρ/λ 13,90V, 5000στρ/λ 14.45V, με φωτα αναμένα η τάση πέφτει ελάχιστα.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Δεν έχω παίξιμο τάσης/φωτεινότητας στα ενδεικτικά οταν λειτουργεί το φλάς.
Και γενικά χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση το μηχανάκι λειτουργεί καλύτερα, πιό στρωτά θα έλεγα.

Κάτι παίζει με το μπλακάουτ που νόμιζα ηταν γενική ασφάλεια αλλά δεν ήταν τελικά.
Πώς δλδ επανήλθαν τα φώτα επειδή εβγαλα και ξαναέβαλα τον κονέκτορα του ρελέ της μίζας αλλάζοντας την ασφάλεια?

Δεν ερχεσε καμμια βολτα στο φρ ..να μετρησεις ποντους  ;D

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #78 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 00:52:48 πμ

Δηλ. Νικο δεν ειναι ο ανορθωτης?  :eusa_think:  Δεν δοκιμασες ανορθωτη απο αλλο ΤΑ πριν τον παραγγειλεις? Το γεγονος οτι σβηνει μολις αποσυνδεεις τη μπαταρια με καινουργιο ανορθωτη παραπεμπει αλλου..

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #79 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 01:09:46 πμ
Ούτε ρελαντί δε κρατάει;

Sent from my iPhone  using tapatalk

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #80 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 03:06:21 πμ
@ Γιώργο οπως έχω ηδη αναφέρει , σύμφωνα με την βίβλο , στο trouble shooting αναφερει προβληματικό ανορθωτή για την περίπτωσή μου.
Η διαφορά των δύο ανορθωτών είναι ένα βόλτ διαφορά τάσης.

Πιστεύω οτι αν έμενα απο μπαταρία στο πάρκιγκ , πολύ απλά θα άλλαζα μια μπαταρία κ δεν ξέρω κι εγώ για πόσο καιρό ακόμα θα πήγαινα με τον παλιό.

Ο ανορθωτής έπρεπε να αλλαχτεί και αλλάχτηκε για δύο λόγους, α) λόγω χαμηλότερης τάσης εξόδου και ίσως και ρεύματος και β) για την πιθανότητα να ήταν στις αρχές πρίν καταστραφεί και πάρει μαζί του στην κόλαση και κάνα πηνίο.

@ Θανάση δεν σβήνει αμμέσως, κρατάει αστεθές ρελαντί για 10-20'' και αν προσπαθήσω να ανοιξω το γκάζι η ανάψω τα φώτα σβήνει,  το στροφόμετρο κλείνει  αμμέσως μόλις βγαλω τον πόλο .

Δεν ερχεσε καμμια βολτα στο φρ ..να μετρησεις ποντους  ;D

Το βιολί σου εσύ  :2hysterical: :2hysterical:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #81 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 03:30:04 πμ
@ Γιώργο οπως έχω ηδη αναφέρει , σύμφωνα με την βίβλο , στο trouble shooting αναφερει προβληματικό ανορθωτή για την περίπτωσή μου.
Η διαφορά των δύο ανορθωτών είναι ένα βόλτ διαφορά τάσης.

Πιστεύω οτι αν έμενα απο μπαταρία στο πάρκιγκ , πολύ απλά θα άλλαζα μια μπαταρία κ δεν ξέρω κι εγώ για πόσο καιρό ακόμα θα πήγαινα με τον παλιό.

Ο ανορθωτής έπρεπε να αλλαχτεί και αλλάχτηκε για δύο λόγους, α) λόγω χαμηλότερης τάσης εξόδου και ίσως και ρεύματος και β) για την πιθανότητα να ήταν στις αρχές πρίν καταστραφεί και πάρει μαζί του στην κόλαση και κάνα πηνίο.

@ Θανάση δεν σβήνει αμμέσως, κρατάει αστεθές ρελαντί για 10-20'' και αν προσπαθήσω να ανοιξω το γκάζι η ανάψω τα φώτα σβήνει,  το στροφόμετρο κλείνει  αμμέσως μόλις βγαλω τον πόλο .

Το βιολί σου εσύ  :2hysterical: :2hysterical:
Νίκο ο ανορθωτής δουλεύει άψογα με τι μετρήσεις που γράφεις. Στο ΤΑ δε θυμάμαι πως αντιδρούσε το στροφόμετρο βγάζοντας τον πόλο.
Το ότι δουλεύει πιο στρωτά με το νέο ανορθωτή δεν είναι ιδέα σου, το ίδιο παρατήρησα κι εγώ στο Varadero. Μάλιστα η μπαταρία κρατάει σταθερά 12,6V από την Δευτέρα που τη μέτρησα τελευταία φορά. Φαίνεται άλλωστε και στην εκκίνηση, δεν ακούγεται πλέον το τακ τακ του ρελε και παίρνει με μισή μιζιά
Συμπληρώνοντας να πω ότι όταν βάζω μπρος και κρατώντας το στo ρελαντί τα βολτ ξεκινάνε από τα 13,1V και ανεβαίνουν σταδιακά μέχρι τα 13,8V. Ανοίγοντας το γκάζι ανεβαίνουν μέχρι 14,7 και τα σταθεροποιεί στα 14,5.  Παρήγγειλα δύο βολτόμετρα (ένα ψηφιακό και ένα αναλογικό τύπου VDO ) 12euro σύνολο. Όποιο μου αρέσει περισσότερο θα χρησιμοποιήσω.
« Last Edit: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 03:45:52 πμ by Aerios »

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 19:56:39 μμ
Σήμερα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Νικόλα από πάνω είπα να κάνω και εγώ τις ίδιες δοκιμές στο δικό μου XL650V4.

Όταν το μηχανάκι λειτουργεί και βγεί ο πόλος της μπαταρίας, το στροφόμετρο μηδενίζει, και τρεμοπαίζουν όλα τα γλομπάκια στο καντράν και όπου αλλού υπάρχουν. Το ρελαντί το κρατάει , και μυρίζει άκαυστη βενζίνη, ενώ αν δώσεις γκάζι δεν ανεβάζει στροφές, μπερδεύει και σε καμία περίπτωση δεν σε γυρίζει σπίτι εάν έχεις μείνει κάπου μακριά. Αμφιβάλλω εάν με αυτή τη συμπεριφορά θα μπορέσει να κάνει έστω και 500 μέτρα χωρίς να ρισκάρει κανείς ζημιά στο κινητήρα ή σε κάτι άλλο. Άσε που ρίχνοντας ελάχιστο φορτίο, δηλαδή αν πατήσει κανείς φρένο σίγουρα θα σβήσει ακόμα και στο ρελαντί που κρατάει.

Για να προλάβω βέβαια, το μηχανάκι μου δεν έχει κανένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα, οι τάσεις φόρτισης είναι σύμφωνα με το μάνιουαλ σωστές, όπως και η μπαταρία σε άριστη κατάσταση. Δεν την έχω βάλει ποτέ σε συντηρητή και έτσι αποκλείεται να έχω κρύψει κάποια βλάβη στα ηλεκτρολογικά της μοτ/τας.

Το ότι το στροφόμετρο μηδενίζει δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα ή βλάβη στα ηλεκτρικά, εκτός από το προφανές ότι το μηχανάκι δεν έχει "επαφή" με τη μπαταρία, η οποία μπαταρία παρέχει σταθερή τάση αναφοράς για να λειτουργήσει το όργανο.

Συμπέρασμα: Το μηχανάκι χωρίς μπαταρία ΔΕΝ δουλεύει*.

*Το να κρατάει έστω ρελαντί, αλλά να έχει γίνει χριστουγεννιάτικο δέντρο το καντράν και με λίγο γκάζι να μπερδεύει, δεν σημαίνει ότι η μηχανή δουλεύει αλλά αντίθετα "υποφέρει".

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #83 on: Παρασκευή 17 Οκτώβριος 2014, 23:29:25 μμ
Μάλιστα , αρα να παίρνω καουράγιο ότι έχω μια ''ξεχωριστή'' ΤΑ  ;D

Τέλος πάντων , σήμερα προχώρησα σε μερικές μετρήσεις (ακόμα) και ελέγχους.

Αρχικά έβγαλα πλαινά καπάκια , έβγαλα το βίσμα του ανορθωτή και μέτρησα συνέχεια του καλωδίου του (+) απο τον ανορθωτή εως τον κόκκινο κονέκτορα 4 επαφών που είναι και καπάκι για την γενική ασφάλεια στο ρελέ της μίζας.
Το R/W (κοκκινο/ασπρο) καλώδιο έχει συνέχεια ωμική απο τον ανορθωτή εως τον κονέκτορα. :thumbright:
Τοποθετώ ανορθωτή κ το αριστερό πλαινό καπάκι.

Στο ηλεκτρικό διάγραμμα παρακάτω που δείχνει το ρελέ της μίζας εξηγώ τι έχω σημειώσει και τι μέτρησα:

Το (+)  της μπαταρίας δίνει στον ενα ακροδέκτη του ρελέ, εκεί συνδέεται η γενική ασφάλεια των 30Α που σημειώνω με το πράσινο ''S''.
H ασφάλεια παίρνει τάση κατά την φόρτιση απο το R/W του ανορθωτή πρός την μπαταρία αλλά και δίνει τάση στο κύκλωμα απο την μπαταρία αν δεν επαρκεί ο ανορθωτής μέσω ενός ακροδέκτη (σημειώνεται με  το κόκκινο σχήμα που μοιάζει με ακροδέκτη) .
Μέχρι λοιπόν και το κόκκινο κονέκτορα βρήκα συνέχεια και όλα καλά.

Ομως απο τον ακροδέκτη πάνω στο ρελέ μέχρι τον πόλο υπήρχε διακοπή, δλδ ο ανορθωτής δεν μπορούσε να δώσει ρεύμα πρός την μπαταρία , κάπου υπήρχε διακοπή.

Τελικά η διακοπή ηταν στο σημείο ''Α"  που σημαίνει οτι ο ανορθωτής δεν μπορούσε εκτός απο το να φορτίσει την μπαταρία να τροφοδοτήσει ούτε και το μηχανάκι.

Με άλλα λόγια στην παρακάτω φωτό έπρεπε να υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στα πράσινα σημεία του ρελέ, που είναι οι δύο πίσω ακροδέκτες και τον ασημί ακροδέκτη που σφίγγει επάνω του το χοντρό καλώδιο απο το (+) της μπαταρίας.

Ετσι αποφάσισα να τον εγχειρίσω αφού καινούργιο κοστίζει 99,7 ευρώ, κ μεταχειρισμένο 20-25.

Κόλησα ενα καλώδιο στον ακροδέκτη που ενέφερα πριν και δείχνω εδώ με το κοκκινο βέλος

Γυρω γύρω μέχρι να βρώ ενα σημείο που να κοληθεί στους δύο πίσω ακροδέκτες , τελικά το κόλησα στην γωνία αριστερά που φαίνεται στην φωτό αφού ανοιξα τρύπα που εκλεισα με σιλικόνη :

Τώρα πλέον υπάρχει συνέχεια ανάμεσα ανορθωτή-μπαταρία - Γενικό διακόπτη.

Αυτή ηταν και η αιτία που επαθε ζημιά ο ανορθωτής, επειδή οτι φορτίο  παράγουν τα πηνία κ δεν χρησιμοποιείται καταναλώνεται επάνω του (όπως πολύ σωστά μου είχε πεί απο την αρχή ο Johnny_Nik , αλλά μη γνωρίζοντας πώς λειτουργεί ο ανορθωτής το θεώρησα υπερβολικό)  , κ επειδή λειτουργούσε σχεδόν δίχως φορτίο ''αναψε'' και τέλος. :pope:
Ετσι  κυκλοφορούσα με μισοκαμένο/βλαμένο  ανορθωτή , και επειδή καθημερινά έβαζα το μηχανάκι στον φορτιστή/συντηρητή εφευγα με μια καλά φορτισμένη μπαταρία και πριν πέσει το φορτίο της επέστρεφα για τον επόμενο κύκλο φόρτισης.

Σημ: τελικά αξίζει να έχουμε την μπαταρία μας μόνιμα φορτισμένη? η απλά ετσι κρύβονται τα τυχόν προβλήματα του συστήματος φόρτισης?

Το θέμα είναι ότι κ μετα απο αυτήν την ζημιά που διορθώθηκε το μηχανάκι εξακολουθεί να μην λειτουργεί δίχως μπαταρία, οσο και να προσπάθησα δίχως μπαταρία επαναλαμβάνει τα ίδια, όπως ακριβώς τα γράφει ο Γιάννης πριν, δλδ βγαζω πόλο και μηδενίζει το στροφόμετρο αμμέσως, δουλεύει σαν μονοκύλινδρο για 10-20'' , μυρίζει άκαυστη στην εξάτμιση ενώ η τάση ανεβοκατεβαίνει κ τελικά σβήνει.
Αν προσπαθήσω να δώσω γκάζι σβήνει αμμέσως κ αν τα φώτα είναι αναμένα σβήνει στον μισό χρόνο μην πώ σε λιγότερο.

Σκέφτηκα να μετρήσω την γραμμή απο το κόκκινο κονέκτορα του ρελέ εως τον γενικό διακόπτη με το κλειδί (R καλώδιο στο διάγραμμα) αλλά είναι περιττό αφού δεν έχω κανένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά μου κ παντού έχω κατα καιρούς μετρήσει σωστές τάσεις στην πλεξούδα.

Το θέμα είναι οτι ο ανορθωτής , με την σύμφωνη γνώμη κ του  Johnny_Nik   πρέπει με το R/W καλώδιο να ελέγχει κ την ύπαρξη μπαταρίας στο κύκλωμα, οταν δεν την βρίσκει μάλλον κόβει προειδοποιώντας οτι κάτι δεν πάει καλά , προστατεύοντας κ τον εαυτό του.

Εχω λοιπόν μια ΤΑ ''ξεχωριστή'' σαν αυτήν του Γιάννη, ισως κ γι αυτό αυτές οι δύο κάνουν παρέα. :2hysterical:

Ευχαριστώ τον Γιάννη για τις μετρήσεις που έκανε στην δική του ΤΑ και με βοήθησαν πολύ.

Αρα απο δώ κ πέρα πρέπει να προσέχω μην μείνω απο μπαταρία τύπου ''μπάμ κ κάτω'' μετά δεν παίζει σπρώξιμο , αλλά οδική βοήθεια. ;D ;D
« Last Edit: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:34:45 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Σάββατο 18 Οκτώβριος 2014, 19:42:13 μμ
Τελικά δεν θέλει και πολύ για να πάρει το μυαλό ανάποδες ...  :goofy:

Λοιπόν, οι μετρήσεις που εκανα στο παραπάνω ποστ είναι κάπως λάθος.

Μετρώντας το ρελέ δεν είχα επάνω την ... ασφάλεια και όπως φαίνεται και απο το σχέδιο η κεντρική ασφάλεια ασφαλίζει εκτός απο το μηχανάκι ΚΑΙ την φόρτιση.

Ευτυχώς δεν έκανα ζημιά στο ρελέ να έχω κι άλλα.  ;D

Η παραπάνω απάντηση λοιπόν τροποποιείται εται:

Μάλιστα , αρα να παίρνω κουράγιο ότι έχω μια ''ξεχωριστή'' ΤΑ  ;D

Τέλος πάντων , σήμερα προχώρησα σε μερικές μετρήσεις (ακόμα) και ελέγχους.

Αρχικά έβγαλα πλαινά καπάκια , έβγαλα το βίσμα του ανορθωτή και μέτρησα συνέχεια του καλωδίου του (+) απο τον ανορθωτή εως τον κόκκινο κονέκτορα 4 επαφών που είναι και καπάκι για την γενική ασφάλεια στο ρελέ της μίζας.
Το R/W (κοκκινο/ασπρο) καλώδιο έχει συνέχεια ωμική απο τον ανορθωτή εως τον κονέκτορα. :thumbright:
Τοποθετώ ανορθωτή κ το αριστερό πλαινό καπάκι.

Το μηχανάκι εξακολουθεί να μην λειτουργεί δίχως μπαταρία, οσο και να προσπάθησα δίχως μπαταρία επαναλαμβάνει τα ίδια, όπως ακριβώς τα γράφει ο Γιάννης πριν, δλδ βγαζω πόλο και μηδενίζει το στροφόμετρο αμμέσως, δουλεύει σαν μονοκύλινδρο για 10-20'' , μυρίζει άκαυστη στην εξάτμιση ενώ η τάση ανεβοκατεβαίνει κ τελικά σβήνει.
Αν προσπαθήσω να δώσω γκάζι σβήνει αμμέσως κ αν τα φώτα είναι αναμένα σβήνει στον μισό χρόνο μην πώ σε λιγότερο.

Σκέφτηκα να μετρήσω την γραμμή απο το κόκκινο κονέκτορα του ρελέ εως τον γενικό διακόπτη με το κλειδί (R καλώδιο στο διάγραμμα) αλλά είναι περιττό αφού δεν έχω κανένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά μου κ παντού έχω κατα καιρούς μετρήσει σωστές τάσεις στην πλεξούδα.

Το θέμα είναι οτι ο ανορθωτής , με την σύμφωνη γνώμη κ του  Johnny_Nik   πρέπει με το R/W καλώδιο να ελέγχει κ την ύπαρξη μπαταρίας στο κύκλωμα, οταν δεν την βρίσκει μάλλον κόβει προειδοποιώντας οτι κάτι δεν πάει καλά , προστατεύοντας κ τον εαυτό του.

Εχω λοιπόν μια ΤΑ ''ξεχωριστή'' σαν αυτήν του Γιάννη, ισως κ γι αυτό αυτές οι δύο κάνουν παρέα. :2hysterical:

Ευχαριστώ τον Γιάννη για τις μετρήσεις που έκανε στην δική του ΤΑ και με βοήθησαν πολύ.

Αρα απο δώ κ πέρα πρέπει να προσέχω μην μείνω απο μπαταρία τύπου ''μπάμ κ κάτω'' μετά δεν παίζει σπρώξιμο , αλλά οδική βοήθεια. ;D ;D
« Last Edit: Σάββατο 18 Οκτώβριος 2014, 19:45:44 μμ by Stoneman »

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #85 on: Κυριακή 19 Οκτώβριος 2014, 01:13:21 πμ
Το σχέδιο που έχεις παραθέσει πιο πάνω όμως, αν το "διαβάσουμε" όπως μας μάθαιναν δείχνει κάτι λίγο διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις.... Εξηγούμαι:

Το + της μπαταρίας συνδέεται στα αριστερά του ρελέ, στο βιδωτό ακροδέκτη. Καλά ως εδώ. Από τον ακροδέκτη αυτό, "ξεκινάει" η 30άρα ασφάλεια, και μέσω αυτής εσωτερικά η τάση οδηγείται στα R και RW. Τα δύο αυτά έχουν συνέχεια μεταξύ τους, και με το αριστερό βιδωτό ακροδέκτη στο ρελέ εφ όσον υπάρχει η 30άρα.Αν δεν υπάρχει ή έχει καεί η 30άρα θα έχουν συνέχεια και πάλι αλλά μόνο μεταξύ τους.

Η πατέντα σου έδωσε τάση στον δεύτερο ακροδέκτη απευθείας από τη μπαταρία. Όπως το βλέπω, πιστεύω ότι έπρεπε απλά να γεφυρώσεις μεταξύ τους τους δύο πίσω ακροδέκτες και όχι να τραβήξεις νέα γραμμή από το + της μπαταρίας. Αυτά όλα με την προυπόθεση ότι το σχέδιο δεν είναι λάθος, ή δεν μας λέει κάτι άλλο το οποίο δεν βλέπουμε.

Στη περίπτωση που ισχύει το από πάνω που έγραψα, και καεί η 30άρα ασφάλεια, προφανώς δεν θα έχεις σε κανένα σημείο της μοτ/τας τάσεις (προστατεύει τη φόρτιση και το μηχανάκι κόβοντας την επαφή με τη μπαταρία). Αν όμως βάλεις εμπρός με κάποιο τρόπο τη μοτ/τα (σπρωχτή ή με τροφοδοσία μετά την 30άρα) τότε θα "δουλέψει" (αφού θα υπάρχει η συνέχεια μεταξύ ανορθωτή και γραμμής τροφοδοσίας), αλλά θα συμπεριφέρεται
πιθανότατα όπως έγραψα πιο πάνω, όταν αφαίρεσα το πόλο της μπαταρίας.

Ευλογα θα έχεις και την απορία. Πως είναι δυνατόν να κατέληγε τελικά η τάση από τον ανορθωτή στη μπαταρία και μετά στα R και R/W? Μα πιο πάνω απέδειξες ότι το μηχανάκι δούλευε μόνιμα με τη μπαταρία η οποία δεν φορτιζόταν ή φορτιζόταν λίγο. Πότε έκανε δηλαδή και πότε δνε έκανε επαφή εσωτερικά η ένωση στο ρελέ.

Μια φωτογραφία που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ ακριβώς:

Ο ακροδέκτης που δεν σημειώνεται με κάτι είναι η είσοδος από τον ανορθωτή. Με την ύπαρξη της 30άρας είχες τελικά τάση από την ίδια τη μπαταρία, και ανάλογα με τις συνθήκες φορτιζόταν ή όχι. Κάπως έτσι πιστεύω ότι είναι τα πράγματα.

Δυστυχώς δεν έχω πολύμετρο να φιξάρω το συλλογισμό μου, γιατί το solenoid είναι από άλλο μηχανάκι, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις εσύ. Νομίζω όμως ότι η εικόνα είναι σωστή. Μόνο αν έχοντας την 30άρα πάνω, εμφανίζεται τελικά η χαμένη "συνέχεια" μεταξύ R και R/W τότε το σχέδιο δεν τα λέει ακριβώς τα πράγματα όπως είναι και φυσικά τόση ώρα γράφω χαζομάρες...  :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #86 on: Κυριακή 19 Οκτώβριος 2014, 18:17:28 μμ
Το σχέδιο που έχεις παραθέσει πιο πάνω όμως, αν το "διαβάσουμε" όπως μας μάθαιναν δείχνει κάτι λίγο διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις.... Εξηγούμαι:

Για να δώ ...

Το + της μπαταρίας συνδέεται στα αριστερά του ρελέ, στο βιδωτό ακροδέκτη. Καλά ως εδώ. Από τον ακροδέκτη αυτό, "ξεκινάει" η 30άρα ασφάλεια, και μέσω αυτής εσωτερικά η τάση οδηγείται στα R και RW. Τα δύο αυτά έχουν συνέχεια μεταξύ τους, και με το αριστερό βιδωτό ακροδέκτη στο ρελέ εφ όσον υπάρχει η 30άρα.Αν δεν υπάρχει ή έχει καεί η 30άρα θα έχουν συνέχεια και πάλι αλλά μόνο μεταξύ τους.
[/color]

Πολύ σωστά τα λές  :eusa_clap:... ετσι έπρεπε να σκεφτώ κ εγώ , αλλά βλέπεις μετρούσα δίχως την ασφάλεια επάνω. :goofy: :goofy:
Εδώ μια φωτό :

Δείχνω το (+) απο την μπαταρία και το (+) πρός την μίζα.
Με μπλέ γραμμή δείχνω τις εσωτερικές μεταλικές γραμμές του ρελέ.
Με κίτρινο αυτό που έκανα, δλδ τι έκανα? βραχυκύκλωσα την ασφάλεια ... :2hysterical:

Κοιτώντας προσεκτικά το ρελέ (εχει ένα κενό περιμετρικά) βλέπεις οτι οι δύο πίσω ακροδέκτες που συνδέονται τα R και R/W  είναι κατασκευασμέναι πάνω στο ίδιο μεταλο που περιμετρικά πάει στο δεξιό ακρο της ασφάλειας.

Η πατέντα σου έδωσε τάση στον δεύτερο ακροδέκτη απευθείας από τη μπαταρία. Όπως το βλέπω, πιστεύω ότι έπρεπε απλά να γεφυρώσεις μεταξύ τους τους δύο πίσω ακροδέκτες και όχι να τραβήξεις νέα γραμμή από το + της μπαταρίας. Αυτά όλα με την προυπόθεση ότι το σχέδιο δεν είναι λάθος, ή δεν μας λέει κάτι άλλο το οποίο δεν βλέπουμε.

Περιττό να εξηγώ, έχεις ήδη καταλάβει τι έκανα.

Στη περίπτωση που ισχύει το από πάνω που έγραψα, και καεί η 30άρα ασφάλεια, προφανώς δεν θα έχεις σε κανένα σημείο της μοτ/τας τάσεις (προστατεύει τη φόρτιση και το μηχανάκι κόβοντας την επαφή με τη μπαταρία).

Η 30Α ασφάλεια προστατεύει την φόρτιση, και την παροχή της μπαταρίας πρός το μηχανάκιον, αλλά ο ανορθωτής δίνει κατευθείαν ανασφάλιστα στο μηχανάκιον (βλ. διακόπτη με το κλειδί) αφού η έξοδός του που είναι το R/W είναι κοινό με το R.

Αν όμως βάλεις εμπρός με κάποιο τρόπο τη μοτ/τα (σπρωχτή ή με τροφοδοσία μετά την 30άρα) τότε θα "δουλέψει" (αφού θα υπάρχει η συνέχεια μεταξύ ανορθωτή και γραμμής τροφοδοσίας), αλλά θα συμπεριφέρεται πιθανότατα όπως έγραψα πιο πάνω, όταν αφαίρεσα το πόλο της μπαταρίας.

Εννοείς να βγάλεις και την 30Α και τον πόλο ετσι? αναγκάζοντας το μηχανάκι να πάρει με εξωτερική μπαταρία και μετα να την αφαιρέσεις?

Δυστυχώς δεν έχω πολύμετρο να φιξάρω το συλλογισμό μου, γιατί το solenoid είναι από άλλο μηχανάκι, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις εσύ. Νομίζω όμως ότι η εικόνα είναι σωστή. Μόνο αν έχοντας την 30άρα πάνω, εμφανίζεται τελικά η χαμένη "συνέχεια" μεταξύ R και R/W τότε το σχέδιο δεν τα λέει ακριβώς τα πράγματα όπως είναι και φυσικά τόση ώρα γράφω χαζομάρες...  :2hysterical:

Πολύ σωστά .
« Last Edit: Δευτέρα 16 Οκτώβριος 2017, 02:36:32 πμ by Stoneman »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2014, 03:46:47 πμ
Την παρασκευή που μας πέρασε, ρώτησα τον μηχανικό που πηγαίνω την μηχανή τί γίνεται αν αποσυνδέσουμε την μπαταρία ενώ η μηχανή δουλεύει.
Μου απάντησε αρχικά ότι δεν δουλεύει και μου περιέγραψε συνοπτικά ότι έχει γραφτεί πιο πάνω.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 04:19:43 πμ

Μου απάντησε αρχικά ότι δεν δουλεύει και μου περιέγραψε συνοπτικά ότι έχει γραφτεί πιο πάνω.

Για γίνε λίγο πιό σαφής  σύντροχε Ιωάννη.   :eusa_think:

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 14:33:35 μμ
Δεν έχει τον στρωτό τρόπο λειτουργείας, και "μπερδεύει". Δεν ακούει στο γκάζι.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #90 on: Παρασκευή 24 Οκτώβριος 2014, 01:10:09 πμ

Παιδες, ξαναεκανα το τεστ σημερα καθως την προηγουμενη φορα δεν ειχα γκαζωσει χωρις μπαταρια, απλα ειδα οτι συνεχισε να δουλευει χωρις καμια αλλαγη στπ ρελαντι. Ε λοιπον, ειναι σωστο οτι δεν ακουει στο γκαζι, ο φωτισμος του καντραν και των φωτων μειωνεται οταν γκαζωνει κανεις και οι στροφες πεφτουν κατω απο τις 1000. Οποτε μαλλον ολα τα μηχανακια ετσι ειναι.

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Παρασκευή 24 Οκτώβριος 2014, 04:14:43 πμ

Φυσικά Γιάννη εννοείται οτι αυτό το παρατήρησες με την μπαταρία εκτός κυκλωματος και οχι απλά με πεσμένη μπαταρία , ετσι?
Γιατί με πεσμένη μπαταρία η δική μου κάνει το γύρο του κόσμου ... αν δεν χρειαστεί να σβήσει  :goofy:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Τρίτη 28 Οκτώβριος 2014, 20:56:01 μμ
Για να κλείσω το θέμα αυτό, τουλάχιστον σε ότι αφορά το δικό μου πρόβλημα.

Μετά απο 15 μέρες όλα καλά, διαφορές που παρατήρησα?

α) γρήγορη μίζα, είχα πολύ καιρό να την ακούσω να στροφάρει ετσι τον κινητήρα, τελικά η μπαταρία ''πεθαίνει'' σιγά σιγά και συνηθίζεις στην συμπεριφόρά της μη δίνοντας σημασία στα συμπτώματα.
β) δεν χαμηλώνει η φωτεινότητα στα όργανα όταν ανάβω τα φλάς, πριν χαμήλωνε αν κ τα πίσω είναι led που σημαίνει μισό φορτίο.
γ) Η τάση κυμαίνεται πλέον απο τα 13,5 εως και τα 14.45V αναλόγως στροφών και ,
δ) το μηχανάκι δείχνει να δουλεύει καλύτερα, κυρίως στις χαμηλές στροφές, είναι τέτοια η διαφορά που δεν πιστεύω να είναι η ιδέα μου.

Παραμένει όμως το ότι δίχως την τάση της μπαταρίας ο ανορθωτής δεν λειτουργεί κ κόβει την παραγωγή.
Που σημαίνει οτι η ΤΑ χρειάζεται εστω και μια ξελιγωμένη μπαταρία για να πάρει με σπρώξιμο η να λειτουργήσει.
« Last Edit: Τρίτη 28 Οκτώβριος 2014, 20:58:40 μμ by Stoneman »

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #93 on: Κυριακή 06 Σεπτέμβριος 2015, 22:45:27 μμ
Μια ερώτηση: Ο ανορθωτής του ΤΑ είναι παρόμοιος με του Hornet...λέτε να κάνει;

Και μια παρατήρηση/απορία:
Την δίοδο την μετράμε με ενα πολύμετρο στην κλίμακα 20Κ , και για να είναι σωστή πρέπει :

Stoneman,το πολύμετρό σου έχει μέτρηση για διόδους.Για ποιο λόγο να τη μετρήσεις στα ΚΩ;

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #94 on: Τρίτη 08 Σεπτέμβριος 2015, 04:34:34 πμ
Μια ερώτηση: Ο ανορθωτής του ΤΑ είναι παρόμοιος με του Hornet...λέτε να κάνει;

Αν έχουν ίδιο κωδικό ανταλλακτικού, ρίξε μια ματιά εδώ http://www.motosp.gr/supercategories.php?id=6&model=+157+6+&year=2003&cat=

Και μια παρατήρηση/απορία:
Stoneman,το πολύμετρό σου έχει μέτρηση για διόδους.Για ποιο λόγο να τη μετρήσεις στα ΚΩ;

Επειδή 30 χρόνια ηλεκτρονικάκιας βαρεθηκα να ακούω το μπίπ, παίζει?
:2hysterical:

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #95 on: Τρίτη 08 Σεπτέμβριος 2015, 10:27:13 πμ
Χμμ Εδώ είμαστε....το λίνκ βγάνει αυτά:

Honda:VT125C, XL125V, CB1 (400) (NC27), CBR250R, NX250, BROS 400 (NC25), CBR400RR (NC23), RVF400R (NC35), VFR400 (NC30), CB500, CB600F, CBR600F (Hornet), Varadero XLV600, NTV650 Deauville, XL650V, NR750, RFV750R, VFR750F (92 on), PC800, CBR900RR Fireblade (92-01), CBR1100XX Blackbird, VTR1000 Firestorm, XL1000, TRX450EX, FES125, NES125, NSR125, SH125, FES250W,
Yamaha: SR500, TDM850 2000 on, YZR1000 (R1) 03 on

εδώ είμαστεεεε καλά θυμόμουν πως κάτι μου θύμιζε ο ανορθωτής του Χόρνετ....     ;)

Αν παίζει,λέει...Το ότι καμιά φορά μετράει όμως λάθος παίζει;
« Last Edit: Τρίτη 08 Σεπτέμβριος 2015, 10:47:16 πμ by nassosxlvbros »

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #96 on: Τετάρτη 09 Σεπτέμβριος 2015, 02:52:24 πμ
Αν παίζει,λέει...Το ότι καμιά φορά μετράει όμως λάθος παίζει;

Αν και δεν είναι του παρόντος,  πως γίνεται να μετράει λάθος , έχει σφάλμα το πολύμετρο η η επιλεγμένη κλίμακα δεν αντιστοιχεί στα στοιχεία της διόδου?

Η  μέτρηση διόδου με το πολύμετρο στην θέση για διόδους δεν κάνει τπτ περισσότερο απο το να σου δίνει την τάση κατωφλίου κάθε δίοδου σε Βόλτ , σαν πληροφορία η τάση αυτή πιθανόν να βοηθάει μερικούς στις μετρήσεις τους αλλά αλλους να μην τους είναι απαραίτητη, πάντα ανάλογα με το τι μετράς και τι ζητάς απο μια μέτρηση.
« Last Edit: Τετάρτη 09 Σεπτέμβριος 2015, 03:10:01 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Σάββατο 23 Ιούλιος 2016, 20:41:22 μμ
         Ξεκίνησα αυτό το νήμα τον 10ο του 2004, αρα λογικά απο τότε έχω επάνω αυτήν την μπαταρία GK YTZ12S - 12V 11 Ah - 210 CCA(EN)  αγορασμένη τότε απο το κατάστημα του Κυριαζή 50 ευρώ , με σημερινή τιμή στα 35 απο ότι βλέπω στην σελίδα του.
        Η μπαταρία  παρά το ότι ηταν μόνιμα συνδεδεμένη σε φορτιστή/συντηρητή που την φόρτιζε για 3-4  ωρες κάθε μέρα με χαμηλό ρεύμα κ επεφτε σε κατασταση συντηρησης την υπόλοιπη , τελικά εφτασε στο τέλος της σε λιγότερο απο 2 χρόνια .
       Ενα έχω λοιπόν να πώ αυτές τις μπαταρίες  τελικά τις πληρώνεις 35 ευρώ κ κρατάνε 2 χρόνια?  :eusa_think:
Με την Yuasa Japan (MF τζελ) πέρασα με τον ίδιο φορτιστή/συντηρητή 5.5 χρόνια κ αν δεν παρουσίαζε πρόβλημα ο ανορθωτής ισως να την είχα ακόμα.
Βέβαια η Japan κοστίζει κάπου 130-140 ευρώ, αλλά φίλος με ΤΑ που έχει χρησιμοποιήσει την Yuasa Taiwan (MF με υγρά)  για πάνω απο 4 χρόνια είναι ευχαριστημένος κ την πλήρωσε 70 ευρώ.

Το ιστορικό για μια ακόμα φορά. :goofy:

Πριν δύο μηνες κ ενώ η μπαταρία ηταν συνεχεια στον φορτιστή/συντηρητή  είπα να βγω μια κοντινή βόλτα , μου εδωσε μια μιζιά κ αυτό ηταν ...
     Τοτε επειδή βιαζόμουν δεν εκατσα να την μετρήσω για να δώ τι τάσεις είχε αφου υπέθεσα οτι ίσως το πρόβλημα να ηταν στο βίσμα του φορτιστή που ισως να μην έκανε επαφή .
Με λίγη ωρα φορτισης πήρε μπροστά , αλλά μου εκανε εντύπωση πως η μπαταρία πήρε φορτίο σε τόσο λίγο χρόνο.

Πριν απο ενα μήνα το σκηνικό επαναλήφθηκε , κ το μηχανάκι πήρε μπροστά με καλώδια απο το αυτ/το , αφού η μπαταρία δεν εδωσε ούτε μια μιζιά.

Βέβαια τωρα που το σκέφτομαι η μπαταρία με προειδοποιούσε αφου το τελευταίο εξάμηνο η μίζα για να πα΄ρει μπροστά ο κινητήρας γυριζε περισσότερο χρόνο κ πιο αργά, αλλά δεν είχα δώσει αημασία.

Πρίν απο περίπου δύο εβδομάδες κ αφου είχα σκοπό να φύγω απογευμα για το ξοχικόν , δοκίμασα να την βάλω μπροστά το πρωί κ πήρα κανονικά με την 1η μιζιά, την αφησα ενα τέταρτο στο ρελαντί κ την έσβησα.
     Το απόγευμα δεν ... είχα κ το αυτ/το στο ξοχικόν, οπότε σώθηκα απο ενα Booster που δάνεισε γείτονας.

Ηρθα στο ξοχικόν , όλα καλά. Αλλά στις μετρήσεις δεν τα πήγαινε καλά, ενώ ο ανορθωτής έδεινε κανονικά 13,3V στο ρελαντί κ 14,4V στις 4-5000στρ/λ η τάση της μετά απο λίγο ήταν 12.3V , δλδ τάση μιας κάπως αφόρτιστης η παρατημένης για τουλάχιστον δύο βδομάδες μπαταρίας με συναγερμό.
     Αυτή την εβδομάδα με το μηχανάκι αραχτό κ δίχως συναγερμό κάθε πρωί την έβαζα μπροστά κ έπαιρνε κανονικά, δεν την αφηνα στο ρελαντί για να μην φορτίσει.
Αυτό επαναλήφθηκε τρία πρωινά, το τέταρτο ενώ πήρε το πρωί το απόγευμα που ήθελα να φύγω ... δεν ... η ατιμη :2hysterical:  επίτηδες τόκανε ?  :eusa_think:

Σήμερα μετά απο μια νυχτα φόρτισης με τον φορτιστή του Lidl  (που χθές δεν δεχόταν φόρτιση σε mode αυτ/το αλλά μόνο σε mode μηχανάκι , ενώ σήμερα που είναι φορτισμένη δέχεται κ φόρτιση σε mode αυτ/το ) , πήρε κανονικά αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ανορθωτή δεν λέει να ανεβασει τάση πάνω απο 12.3 V .

Αρα πάω για μπαταρία, εχω δύο επιλογές η την Yuasa ΜF με υγρά Taiwan στα 65-70 ευρώ , η μια WINNER MF αλλά τζελ στα 50 ευρώ η κ λίγο παρακάτω.

Θα δώ ...

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #98 on: Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016, 02:13:05 πμ
         Ξεκίνησα αυτό το νήμα τον 10ο του 2004, αρα λογικά απο τότε έχω επάνω αυτήν την μπαταρία GK YTZ12S - 12V 11 Ah - 210 CCA(EN)  αγορασμένη τότε απο το κατάστημα του Κυριαζή 50 ευρώ , με σημερινή τιμή στα 35 απο ότι βλέπω στην σελίδα του.
        Η μπαταρία  παρά το ότι ηταν μόνιμα συνδεδεμένη σε φορτιστή/συντηρητή που την φόρτιζε για 3-4  ωρες κάθε μέρα με χαμηλό ρεύμα κ επεφτε σε κατασταση συντηρησης την υπόλοιπη , τελικά εφτασε στο τέλος της σε λιγότερο απο 2 χρόνια .
       Ενα έχω λοιπόν να πώ αυτές τις μπαταρίες  τελικά τις πληρώνεις 35 ευρώ κ κρατάνε 2 χρόνια?  :eusa_think:
Με την Yuasa Japan (MF τζελ) πέρασα με τον ίδιο φορτιστή/συντηρητή 5.5 χρόνια κ αν δεν παρουσίαζε πρόβλημα ο ανορθωτής ισως να την είχα ακόμα.
Βέβαια η Japan κοστίζει κάπου 130-140 ευρώ, αλλά φίλος με ΤΑ που έχει χρησιμοποιήσει την Yuasa Taiwan (MF με υγρά)  για πάνω απο 4 χρόνια είναι ευχαριστημένος κ την πλήρωσε 70 ευρώ.

Το ιστορικό για μια ακόμα φορά. :goofy:

Πριν δύο μηνες κ ενώ η μπαταρία ηταν συνεχεια στον φορτιστή/συντηρητή  είπα να βγω μια κοντινή βόλτα , μου εδωσε μια μιζιά κ αυτό ηταν ...
     Τοτε επειδή βιαζόμουν δεν εκατσα να την μετρήσω για να δώ τι τάσεις είχε αφου υπέθεσα οτι ίσως το πρόβλημα να ηταν στο βίσμα του φορτιστή που ισως να μην έκανε επαφή .
Με λίγη ωρα φορτισης πήρε μπροστά , αλλά μου εκανε εντύπωση πως η μπαταρία πήρε φορτίο σε τόσο λίγο χρόνο.

Πριν απο ενα μήνα το σκηνικό επαναλήφθηκε , κ το μηχανάκι πήρε μπροστά με καλώδια απο το αυτ/το , αφού η μπαταρία δεν εδωσε ούτε μια μιζιά.

Βέβαια τωρα που το σκέφτομαι η μπαταρία με προειδοποιούσε αφου το τελευταίο εξάμηνο η μίζα για να πα΄ρει μπροστά ο κινητήρας γυριζε περισσότερο χρόνο κ πιο αργά, αλλά δεν είχα δώσει αημασία.

Πρίν απο περίπου δύο εβδομάδες κ αφου είχα σκοπό να φύγω απογευμα για το ξοχικόν , δοκίμασα να την βάλω μπροστά το πρωί κ πήρα κανονικά με την 1η μιζιά, την αφησα ενα τέταρτο στο ρελαντί κ την έσβησα.
     Το απόγευμα δεν ... είχα κ το αυτ/το στο ξοχικόν, οπότε σώθηκα απο ενα Booster που δάνεισε γείτονας.

Ηρθα στο ξοχικόν , όλα καλά. Αλλά στις μετρήσεις δεν τα πήγαινε καλά, ενώ ο ανορθωτής έδεινε κανονικά 13,3V στο ρελαντί κ 14,4V στις 4-5000στρ/λ η τάση της μετά απο λίγο ήταν 12.3V , δλδ τάση μιας κάπως αφόρτιστης η παρατημένης για τουλάχιστον δύο βδομάδες μπαταρίας με συναγερμό.
     Αυτή την εβδομάδα με το μηχανάκι αραχτό κ δίχως συναγερμό κάθε πρωί την έβαζα μπροστά κ έπαιρνε κανονικά, δεν την αφηνα στο ρελαντί για να μην φορτίσει.
Αυτό επαναλήφθηκε τρία πρωινά, το τέταρτο ενώ πήρε το πρωί το απόγευμα που ήθελα να φύγω ... δεν ... η ατιμη :2hysterical:  επίτηδες τόκανε ?  :eusa_think:

Σήμερα μετά απο μια νυχτα φόρτισης με τον φορτιστή του Lidl  (που χθές δεν δεχόταν φόρτιση σε mode αυτ/το αλλά μόνο σε mode μηχανάκι , ενώ σήμερα που είναι φορτισμένη δέχεται κ φόρτιση σε mode αυτ/το ) , πήρε κανονικά αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ανορθωτή δεν λέει να ανεβασει τάση πάνω απο 12.3 V .

Αρα πάω για μπαταρία, εχω δύο επιλογές η την Yuasa ΜF με υγρά Taiwan στα 65-70 ευρώ , η μια WINNER MF αλλά τζελ στα 50 ευρώ η κ λίγο παρακάτω.

Θα δώ ...

Καλησπέρα
Κάτι μου λέει ότι χτύπησε ο δαίμονας του τυπογραφείου και οτί το νήμα το ξεκίνησες το 2014 και όχι το 2004 όπως γράφεις.
Και κοίτα λίγο τα πμ σου.  ;)

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #99 on: Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016, 05:24:12 πμ
Τοχω ξαναγραψει, δεν αξιζουν αυτες οι φτηνες μπαταριες των 35 ευρω, ειχα βαλει κι'εγω καποτε μια GK που βαστηξε σχεδον 3 χρονια αλλα οταν με αφησε το εκανε "μπαμ και κατω" χωρις καμια προειδοποιηση. Οι Yuasa Taiwan των 70 ευρω ειναι πολυ καλες και βαστανε περιπου 4 χρονια με την διακοπτομενη χρηση που κανω στο Ελληνικο ΤΑ και χωρις καμια φορτιση, ποτε.

Βεβαια οι Yuasa Japan ειναι αχτυπητες, η μαμισια του Ελληνικου ΤΑ βαστηξε 6.5 χρονια με διακεκομενη χρηση ενω η μαμισια του Αγγλικου ΤΑ ειναι πανω για 9 χρονια και 9 μηνες και δουλευει ακομη μια χαρα καθως χρησιμοποιω το μηχανακι καθε μερα, θα την αλλαξω ομως προληπτικα τον Οκτωβρη στα 10 χρονια!  8)

" the PouroDuro spirit "