Hellas Transalp Forum

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ TRANSALP 400/600

stef · 95910

Offline giorgos400

• νέος οδηγός
  • **
Reply #150 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 22:43:44 μμ
καλησπερα σε ολους εχω ενα τα400 και σημερα ανακαληψα οτι δεν δουλεβει μια απο τις 2 ηλεκτρονικες και απο οτι ειδα και ενα απο τα 2 μπουζι σε καθε κυλινδρο, ??? ποσο σοβαρο ειναι αυτο και αν μπορει να μου πει καποιος ποσο σοβαρο ειναι αυτο και αν μιωνει την αποδοση του μοτερ::

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #151 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 22:55:10 μμ
Kαθόλου σοβαρό. Απλά αντικαθιστάς την χαλασμένη ηλεκτρονική (75 ευρώ από τον Γαλαίο) και το καμμένο μπουζί.

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
Reply #152 on: Δευτέρα 15 Ιούνιος 2009, 22:58:32 μμ
εισαι σε λαθος ενοτητα.στα ηλεκτρολογικα κοιτα.
ξεκινα διαβασμα... ;)

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #153 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 12:26:48 μμ
Καλημέρα παίδες!

Μετά από πολλή βροχή και υγρασία, το τρανσαλπάκι μου έβγαλε πρόβλημα (γνώμη μου τουλάχιστον) ηλεκτρονικής. Όταν το βάζω μπρος και για κανένα 10λεπτο όλα καλά. Μετά αρχίζουν οι εκνευριστικές διακοπές στην μηχανή... Άλλαξα την θέση των δύο ηλεκτρονικών, επιβεβαίωσα ποιά έχει το πρόβλημα, οπότε ήρθε η ώρα που θα χρειαστώ τα "φώτα" σας! Υπάρχει περίπτωση κάποιος από εσάς να μπορεί να την "πειράξει"; Ξέρετε τί εννοώ! Άνοιγμα, κόλληση, κλείσιμο, λειτουργία! Εκτός και αν γνωρίζετε κανέναν ηλεκτρολόγο που να ξέρει να το κάνει. Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #154 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 17:10:59 μμ

Offline makispsilos

• Rossi και πάνω !
Reply #155 on: Τετάρτη 17 Ιούλιος 2013, 10:24:49 πμ
να μαι και εγω απο την όμορφη Αργολίδα
λοιπόν παιδιά εχει κανείς καμια μεταχειρησμενη ηλεκτρονική ms8 γιατι τα έπαιξε η δικια μου και έχουμε μήνη χωρίς μηχανάκι μέχρι να αγοράσουμε καμια καινούρια και μετά θα την επιστρέψουμε 
γιατι τωρα να δώσουμε 120ε σε περίοδο κρίσησ και ανεργίας ειναι δύσκολο ασε που δεν βρίσκονται και εύκολα λογο παλαιότητας και ειδη έδωσα 40ε για μια ΟΕΜ και τελικά δεν δούλευε και αλαγες στα ηλεκτρονικά δεν γίνονται
και μην μου πει κανεις για χειρουργιο γιατι της εκανα και το μόνο που κατάφερα ηταν να κάψω το χερι μου με το κολλητήρι
 τσουζιιιιιιιιιιιιιιι το τσιροτοοοοοοοοοοοοοοοοο
τώρα χωρίς πλάκα αμα μπορη κανείς να με εξυπηρετιση γιατι καλοκαίρι και εδώ που ειμαι χωρίς την γρια έχω τρελαθεί 

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #156 on: Τετάρτη 17 Ιούλιος 2013, 19:17:14 μμ
30 euro καινούρια ιμιτασιόν από τόγελο. άμα θες σε εξυπηρετω εγω, σου στελνω με κτελ και τα βρισκουμε.

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #157 on: Τετάρτη 17 Ιούλιος 2013, 19:33:30 μμ
να μαι και εγω απο την όμορφη Αργολίδα
λοιπόν παιδιά εχει κανείς καμια μεταχειρησμενη ηλεκτρονική ms8 γιατι τα έπαιξε η δικια μου και έχουμε μήνη χωρίς μηχανάκι μέχρι να αγοράσουμε καμια καινούρια και μετά θα την επιστρέψουμε 
γιατι τωρα να δώσουμε 120ε σε περίοδο κρίσησ και ανεργίας ειναι δύσκολο ασε που δεν βρίσκονται και εύκολα λογο παλαιότητας και ειδη έδωσα 40ε για μια ΟΕΜ και τελικά δεν δούλευε και αλαγες στα ηλεκτρονικά δεν γίνονται
και μην μου πει κανεις για χειρουργιο γιατι της εκανα και το μόνο που κατάφερα ηταν να κάψω το χερι μου με το κολλητήρι
 τσουζιιιιιιιιιιιιιιι το τσιροτοοοοοοοοοοοοοοοοο
τώρα χωρίς πλάκα αμα μπορη κανείς να με εξυπηρετιση γιατι καλοκαίρι και εδώ που ειμαι χωρίς την γρια έχω τρελαθεί 

Τι εννοείς €40 για ΟΕΜ. Μεταχειρισμένη? διότι η ΟΕΜ κάνει €200 η Ταιβανέζικη €80 και η Κινέζικη €30 (όλες από Τόγελο). Πρόσφατα άλλαξα και τις δύο (με μεταχειρισμένες ΟΕΜ από τρακαρισμένο που είχαν χρησιμοποιηθεί κανένα δίμηνο) μια και η Κινέζικες δεν δούλεψαν καθόλου. Δυστυχώς και  οι δύο που έχω μπορεί να δουλέψουν μπορεί και όχι, οπότε και να στις στέίλω θα είσαι στην ίδια κατάσταση. (δυστυχώς δεν έχω χρόνο να κάνω εγχείριση  :()

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline makispsilos

• Rossi και πάνω !
Reply #158 on: Τετάρτη 17 Ιούλιος 2013, 21:56:52 μμ
Τι εννοείς €40 για ΟΕΜ. Μεταχειρισμένη? διότι η ΟΕΜ κάνει €200 η Ταιβανέζικη €80 και η Κινέζικη €30 (όλες από Τόγελο). Πρόσφατα άλλαξα και τις δύο (με μεταχειρισμένες ΟΕΜ από τρακαρισμένο που είχαν χρησιμοποιηθεί κανένα δίμηνο) μια και η Κινέζικες δεν δούλεψαν καθόλου. Δυστυχώς και  οι δύο που έχω μπορεί να δουλέψουν μπορεί και όχι, οπότε και να στις στέίλω θα είσαι στην ίδια κατάσταση. (δυστυχώς δεν έχω χρόνο να κάνω εγχείριση  :()
file malon kineziki einai giati den doyleyh katholoy apo athina moy tin stilane

Offline makispsilos

• Rossi και πάνω !
Reply #159 on: Τετάρτη 17 Ιούλιος 2013, 21:58:21 μμ
30 euro καινούρια ιμιτασιόν από τόγελο. άμα θες σε εξυπηρετω εγω, σου στελνω με κτελ και τα βρισκουμε.
φιλε μου το πρωί μίλησα με τογελο και δεν εχει τίποτα

Offline stef

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #160 on: Σάββατο 25 Απρίλιος 2015, 15:49:54 μμ
Επανερχομαι στο φορουμ μετα απο καιρο απουσιας .....
Βοηθεια απο οποιον ισως γνωριζει ψαχνω για ηλεκτρονικη TA 400 του 96 φοραει την MS8 CI558 ....
πηρα μια ημιτασιον αλλα δεν θελει να παιξει ψαχνω για SUN ....ξερει καποιος που μπορω να βρω ??? ή καποια αλλη αξιοπιστη λυση ??
Εχω φαει τον τοπο και δεν βρισκω .....μονο ιμιτασιον
« Last Edit: Σάββατο 25 Απρίλιος 2015, 15:51:28 μμ by stef »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #161 on: Κυριακή 26 Απρίλιος 2015, 08:13:18 πμ

Offline stef

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #162 on: Τετάρτη 29 Απρίλιος 2015, 18:34:35 μμ
Καλησπερα και παλι .....το ΤΑ 400 του 96 που εχω οπως προειπα εμεινε απο ηλεκτρονικη .....
εχω δοκιμασει τρεις καινουριες ιμιτασιον οχι japan ...και δεν παιζει καμια ...μαλλον δεν συνεργαζονται η μαμα ηλεκτρονικη με τις ιμιτασιον.
Οταν βαζω την μαμα ηλεκτρονικ και την ιμιτασιον ή μηχανη δεν παιρνει καθολου μπροστα ....αντιθετως εαν βαλω την μαμα ηλεκτρονικη και την χαλασμενη (μαμα) ηλεκτρονικη παιρνει και δουλευει μονο ο ενας κυλινρος ....εαν κανω αλλαγη μπρος πισω την δευτερη περιπτωση παιρνει παλι μπρος αλλα δεν δουλευει το στροφομετρο ....
αρχισα να απελπιζομαι ....επειδη δεν βρισκω ηλεκτρονικη ιαπωνεζικη ......και βλεπω να πληρωνω την ηλεκτρονικη χρυση .....εαν βρω .....
η αλλη λυση ειναι η επισκευη της παλιας .....αλλα αξιζει τον κοπο .....οπως και να εχει πρεπει να βρω μια να την εχω καβατζα ....

Παρακαλω η οποια βοηθεια ειναι σημαντικη ....
« Last Edit: Τετάρτη 29 Απρίλιος 2015, 18:36:28 μμ by stef »

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #163 on: Τετάρτη 29 Απρίλιος 2015, 18:45:18 μμ
To δικό μου 400άρι τρια χρόνια τώρα δουλεύει ανέκαθεν με μια Japan και μια China. Πιο πρόσφατα που μου κάηκε μια (η γιαπωνέζικη) την άλλαξα με μια αργεντίνικη (!), και πάλι δουλεύει κανονικά, πακέτο μία Made in Argentina και μία Made in China. Οπότε δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας, μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα. Επίσης το ποια είναι η «μαμά» ηλεκτρονική είναι λίγο θέμα, αλήθεια, ποια είναι; Από ποια εταιρεία προμηθευόταν ηλεκτρονικές η Honda εκείνη την περίοδο; Φαντάζομαι δεν υπήρχε μόνο μία.

Offline stef

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #164 on: Τετάρτη 29 Απρίλιος 2015, 20:08:22 μμ
Που αλλου δλδ μπορει να ειναι το προβλημα ....αφου οι ενδειξεις της βλαβης δειχνουν ηλεκτρονικη ...

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #165 on: Κυριακή 03 Μάιος 2015, 01:17:49 πμ
Stef έχω κάποιες ηλεκτρονικές καβάτζα. Αν θέλεις κανονίζουμε να τις βάλουμε επάνω εναλλάξ με τις δικές σου να σιγουρέψεις ότι είναι από τις ηλεκτρονικές το πρόβλημα. Οταν πήρα το δικό μου ΤΑ χρειάστηκε πολλά μαζέματα. Άλλαξα σχεδόν τα πάντα επάνω και κάθε φορά έφταιγε και κάτι άλλο για την κακή λειτουργία. Για να πας στις ηλεκτρονικές πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις θέμα με πολλαπλασιαστές, πηνία και ανορθωτή ή ακόμα και με το καρμπυρατέρ σου.

Offline ArisKal

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #166 on: Τρίτη 23 Ιούλιος 2019, 18:39:00 μμ
Καλησπέρα  και εμένα μου το εκανε αυτο η ηλεκρονική βεβαια μολις πιεζα την φυσα απο επανω δουλευε κανονικα με λιγο ψαξιμο στο internet ειδα οτι επισκευαζεται ευκολα, τηνα ανοιγεις απο πισω με ενα πρινονακι απο κανω ειναι κατι σαν σιλικονη βγαινει πολυ ευκολα με ενα ισιο κατσαβιδι προσοχη ομως μην τρυματισουμε την πλακετα μολις βγει αυτο φαινονται οι κολλησεις απο εκει και περα την πηγα σε εναν ηλεκτονικο ειπε οτι ειδε καποιες σπασμενες κολλησεισ την κολλησε την εβαλα πανω και δουλευε ρολοι εκανα και ολκληρο ταξιδι 500χλμ ολα καλα βεβαια το ξαναεκανε αυτο το προβλημα την πηγα στον ηλεκτονικο ειδε σπασμενες επαφες και τισ κολλησε ολες και δουλευει κανονικα παλι βεβαια το λαθος που εκανα και εσπασαν οι κολλησεις ξανα  ειναι οτι απλα την ειχα δεσει με ταινια απο πισω αρα με τους κραδασμους να σπασουν οι κολλησεις(θελω να πστευω οτι αυτο ηταν το προβλημα) γιατι και μαμα ειχε κατι σαν σιλικονη απο πισω δεν ητα χυμα.Αυτη ηταν η εμπειρια την μοιραζομαι για να βοηθησω καποιον που εχει προβλημα και δεν θελει να δωσει 100 ευρω για μια μεταχειρισμενη που μπορει να του το ξανακανει.

Αααα και κατι αλλο μεχρι να την παω στον ηλεκτονικο την ειχα με ενα δεματικο ωστε να πιεζει την φυσα προς τα κατω και δουλευε κανονικα αυτο ως μια προσωρινη λυση.
« Last Edit: Τρίτη 23 Ιούλιος 2019, 18:41:26 μμ by ArisKal »