Hellas Transalp Forum

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ TRANSALP 400/600

stef · 95906

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #100 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 00:51:36 πμ
Οι μαμά ηλεκτρονικές είναι ακριβές. Δεν ξέρω αν υπάρχουν after market φθηνότερες. Ίσως από ιντερνετ αν έβρισκες μαμά φθηνότερες.

ΑΝ
θυμάμαι καλά, οι μαμά έχουν περίπου 200 € η μία.
Οι ΊΔΙΕΣ αγορασμένες από αλλού, έχουν τα μισά λεφτά.
Για λεπτομέρειες, στείλε μου το πρωί ένα mail να το δω γιατί τώρα ... είναι 2 το πρωί...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #101 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 01:17:52 πμ
Κώστα για δες τί κωδικό γράφουν επάνω. Εϊναι MS8 ή MM9? Λογικά πρέπει να είναι MM9 (αυτές είναι φθηνότερες).

Ο κωδικός 30410-MM9-008 (πάνω στην ηλεκτρονική γράφει MM9 CI529) είναι για το XL600VH/1987, και ο κωδικός 30410-MM9-830 (πάνω στην ηλεκτρονική γράφει MM9 CI55) είναι για το XL600VJ/1988.
« Last Edit: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 01:20:21 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #102 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 07:49:53 πμ
Φίλε Κώστα δώσε μου αριθμό πλαισίου να σου πω πόσο έχουν.

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #103 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 08:07:38 πμ
Χρήστο, πού έχει "80 ευρώ ιμμιτασιόν γιαπωνέζικη"?

Στο Γαλλαίο. Την είχε πάρει ο tserts και θα πάω κι εγώ από βδομάδα.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #104 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 09:06:10 πμ
Στο Γαλλαίο. Την είχε πάρει ο tserts και θα πάω κι εγώ από βδομάδα.

Μήπως είναι από ανακατασκευή? Γιατί παλιά κάτι λαμόγια εδώ θεσσαλονίκη την κάνανε αυτή τη δουλειά.
τσιμπούσαν χαλασμένες τις φτιάχναν και τις πουλούσαν σαν after market.
« Last Edit: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 09:08:25 πμ by olmega »

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #105 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 10:20:35 πμ
Μήπως είναι από ανακατασκευή? Γιατί παλιά κάτι λαμόγια εδώ θεσσαλονίκη την κάνανε αυτή τη δουλειά.
τσιμπούσαν χαλασμένες τις φτιάχναν και τις πουλούσαν σαν after market.

Ντεν κσέρει μάτια μου.....

costas

• Guest
Reply #106 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2008, 14:03:08 μμ
θα σας πω το απόγευμα αριθμό πλαισίου, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Από την άλλη βδομάδα λέω να αρχίσω να λύνω!
Αλλαγή μπουζί και μετά βλέπουμε.... χιλιόμετρα δεν ξέρω πόσα έχει.... δεν δουλεύει το κοντέρ 10 χρόνια!!!!

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #107 on: Δευτέρα 08 Σεπτέμβριος 2008, 14:28:08 μμ
Η ηλεκτρονική αλλάχτηκε τελικά στον δρόμο από Ψάθα προς Αλεποχώρι, αφού μας άφησε χρόνους η παλιά. Special thanks to Διαμαντής, που έκατσε κι αυτός κάτω από τον ήλιο ένα τέταρτο για να την αλλάξουμε!

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
Reply #108 on: Παρασκευή 12 Σεπτέμβριος 2008, 03:43:38 πμ
καλημερα σας και καλος σας βρηκα φιλοι transalpαδες.αγορασα πριν απο 10 μερες ενα TA 400 με 95000km.χτες αλλαξα ρελε μιζας (καλη αρχη!!!ετσί;) και οταν ειπα στον μηχανικο (Σωτηρουλης - Λαρισα) οτι δεν δουλευει το στροφομετρο μου ειπε οτι ειναι η ηλεκτρονικη.μου ειπε για κοστος 240 E.εδω ειδα τιμες απο 80 εως 130...το κακο ειναι οτι δεν ξερω ποσο καιρο υπαρχει το προβλημα.ποσο μπορει να εχει επιβαρυνθει ο κυλινδρος που δουλευει;η διαφορα στην τιμη σας ακουγετε λογικη;ευχαριστω για τον χρονο σας.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #109 on: Παρασκευή 12 Σεπτέμβριος 2008, 09:35:34 πμ
Καλώς ήλθες Ιωάννη.
Ο κινητήρας δουλεύει κανονικά? Το μηχανάκι πάει στο δρόμο ή σκορτσάρει? Σου φαίνεται ότι δεν τραβάει? Σε ευθεία, πιάνει άνετα (με 5 ταχύτητα) τα 110-120?
Τί χρονολογία είναι το ΤΑ σου?

Κάτω από τη σέλα βρίσκονται οι 2 ηλεκτρονικές. Είναι ίδιες και απαράλλαχτες μεταξύ τους. Βγάλε τη σέλα (αφού βγάλεις τα 2 πίσω πλαινά πλαστικά) και αντάλλαξέ τις μεταξύ τους. Έχουν ίδια βύσματα και οι δύο. Εύκολη δουλειά είναι.
Δες μετά αν δουλεύει το στροφόμετρο.
Αν δεν δουλεύει, έλα πάλι εδώ να τα πούμε.
Ηλεκτρονικές έχουν βρεί τα παιδιά "after market" με καλύτερες τιμές από 240 (τρελό νούμερο).

Όσο για το ρελέ της μίζας, είναι ένα από τα γνωστά προβλήματα σε μερικά (παλιά) μοντέλα ΤΑ. Σου είχε κολλήσει ή δεν έκανε καθόλου ενεργοποίηση?
« Last Edit: Παρασκευή 12 Σεπτέμβριος 2008, 09:43:58 πμ by Chris_de_Ze »

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #110 on: Πέμπτη 18 Σεπτέμβριος 2008, 09:39:52 πμ
Και γω μόλις το έπαθα με την TA600. Έβαλα μπρος και κάτι δε μου άρεζε στον ήχο της μηχανής. Έβαζα τσοκ και οι στοφές δεν ανέβεναν. Κάνω να πάω βόλτα και το μηχανάκι δεν τραβούσε. Φαντάστηκα ότι δουλεύει μονοκύλινδρα. Και πηγαινοντάς το στο μηχανικό μου το επιβεβαίωσε.

Για να δει αν όντως είναι αυτό, έβγαλε το μπουζι, έβαλε καινούργιο και το ακούμπησε στον κινητήρα. Βάζοντας μπρός το μπουζί δεν έβγαζε σπινθήρες. Μόλις χτύπησε την ηλεκτρονικη με ένα κατσαβιδάκι αμέσως άρχισε να βγάζει.

Τέλος πάντων είπα να μου την αλλάξει με μια γιαπωνέζικη. 88€ ενώ η μαμίσια....250€.

Γιατί τόση διαφορά;
Και επίσης...τί είναι η ηλεκτρονική; !!!

costas

• Guest
Reply #111 on: Κυριακή 21 Σεπτέμβριος 2008, 12:31:39 μμ
Εδώ και 2 μέρες το ΤΑ κάνει διακοπές(οχι καλοκαιρινές), π.χ από 4000 στροφές πέφτει  500 και αμέσως ξανανεβαίνει!
Δεν το κάνει πάντα! Νομίζω οτι κάτι τρέχει με το ρεύμα, μπουζί; δεν ξέρω κατι τέτοιο!
Τα μπουζί μπορεί να έχουν να αλλαχτούν και 4 χρόνια , ίσως και παραπάνω!
Βέβαια την συντήρηση έχω σκοπό να την κάνω χειμώνα που θα λύσω με την ησυχία μου την μηχανή και θα την μαστορέψω!
 Δεν μου φαίνεται οτι είναι από βενζίνη!
Χρήστο ειδικά εσύ θα μου πεις σχετικά;Τι λέτε;;;

Επειδή δεν βρίσκω χρόνο (είναι νωρίς ακόμα) να λύσω την μηχανή βοηθήστε με αν μπορείτε!
Την βάζω μπροστά και δουλεύει ρολόι, χωρίς διακοπές, την στηρίζω στο σταντ και βάζω δευτέρα και πάω με 4000 στροφές ,όλα καλά! Οταν όμως ανέβω πάνω και πάμε βόλτα αρχίζει τις διακοπές! Νά είναι οι ηλεκτρονικές που είπατε ή κάτι άλλο;;; Παίζει να είναι μπουζί;;; Θέλει ειδικό μπουζόκλειδο ρε  γαμώτο.... Πριν μια βδομάδα την είχα πάει στον μάστορα και δεν έκανε διακοπές, την δοκίμασε βολτάροντας την! Τώρα δεν ξέρω αν θα φτάσω στο μαγαζί (είναι 12 χιλιόμετρα)... Τι να κάνω;;;

costas

• Guest
Reply #112 on: Κυριακή 21 Σεπτέμβριος 2008, 20:10:32 μμ
Επειδή δεν βρίσκω χρόνο (είναι νωρίς ακόμα) να λύσω την μηχανή βοηθήστε με αν μπορείτε!
Την βάζω μπροστά και δουλεύει ρολόι, χωρίς διακοπές, την στηρίζω στο σταντ και βάζω δευτέρα και πάω με 4000 στροφές ,όλα καλά! Οταν όμως ανέβω πάνω και πάμε βόλτα αρχίζει τις διακοπές! Νά είναι οι ηλεκτρονικές που είπατε ή κάτι άλλο;;; Παίζει να είναι μπουζί;;; Θέλει ειδικό μπουζόκλειδο ρε  γαμώτο.... Πριν μια βδομάδα την είχα πάει στον μάστορα και δεν έκανε διακοπές, την δοκίμασε βολτάροντας την! Τώρα δεν ξέρω αν θα φτάσω στο μαγαζί (είναι 12 χιλιόμετρα)... Τι να κάνω;;;

Χρήστο όταν μπεις μέσα περιμένω απάντηση!!!!!!

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Κυριακή 21 Σεπτέμβριος 2008, 20:12:04 μμ
Μάλλον κουνιούνται οι ηλεκτρονικές.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #114 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 11:04:13 πμ

Κώστα όπως έγραψε και ο Χρήστος αυτό μπορεί να συμβαίνει αν η σέλα πιέζει τις ηλεκτρονικές οπότε όταν κάθεσαι το πρόβλημα επιδεινώνεται.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

costas

• Guest
Reply #115 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 15:13:40 μμ
Κώστα όπως έγραψε και ο Χρήστος αυτό μπορεί να συμβαίνει αν η σέλα πιέζει τις ηλεκτρονικές οπότε όταν κάθεσαι το πρόβλημα επιδεινώνεται.

τόσο καιρό δεν είχα πρόβλημα !! Λες να τους αλλάξω θέση;;; Θα το δοκιμάσω!!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #116 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 18:06:53 μμ
Κώστα, δες την απάντηση του Αλέξη!

costas

• Guest
Reply #117 on: Τρίτη 23 Σεπτέμβριος 2008, 18:51:36 μμ
Κώστα, δες την απάντηση του Αλέξη!

Eλα ρε Χρήστο... ποιού Αλέξη;;;;
Μου θυμίζεις έγγραφά μας σύμφωνα με ανωτέρω (α) σχετική και λαμβάνοντας υπόψη (γ) σχετική η απάντηση περιλαμβάνεται στην (ε) σχετική που θα τον βρείτε στο ΦΕΚ 465/Β/5699 και στον Ν 34978/06!

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Τετάρτη 24 Σεπτέμβριος 2008, 09:24:51 πμ
Του πίθηκα ήθελε να πει του ξέφυγε... ;D ;D ;D

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #119 on: Τετάρτη 24 Σεπτέμβριος 2008, 09:34:24 πμ
Αφού πολύ σωστά το είπε το πιθηκάκι. Τί, να ξαναγράφουμε τα ίδια?

ΥΓ: Κώστα, δεν είναι μόνο στα έγγραφά σας. Σε όλες τις επιχειρηματικές συναλλαγές χρησιμοποιείται (ανάλογα). Πάντα απαριθμείς τα σχετικά (references). Βέβαια εσείς έχετε και πάρα πολλά...αυτό να λέγεται! Τα διαβάζετε/ξέρετε όλα?

costas

• Guest
Reply #120 on: Τετάρτη 24 Σεπτέμβριος 2008, 15:55:48 μμ

Καλά  :) :).... μιλάμε με σώσατε!!! :eusa_clap: :eusa_clap: Αλλαξα θέση στις ηλεκτρονικές και έκανα γύρω στα 4 χιλιόμετρα και δεν είχα καμιά διακοπή!! Το απόγευμα θα ξαναδοκιμάσω να δω τι γίνεται! Λέτε να ήταν αυτό; ΄τέλος το πρόβλημα;; Δηλαδή η σέλα πίεζε τις ηλεκτρονικές και εξού και οι διακοπές;;
Τώρα τις έβγαλα από την θέση τους (από μια ελαστική θήκη) και τις έβαλα χύμα ώστε η σέλα να μην τις επηρεάζει! Θα κάνω μερικές βόλτες το απόγευμα και αν όντως λύθηκε το πρόβλημα θα σας ρωτήσω σε ποιά νέα θέση να τις τοποθετήσω!!! :) :) :)

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #121 on: Τετάρτη 24 Σεπτέμβριος 2008, 16:02:41 μμ
Χμμμ να σε προσγειώσω λίγο χωρίς να θέλω να μειώσω τη χαρά σου βέβαια, αλλά η πείρα μου λέει ότι αν "αρπάξει" η ηλεκτρονική κάποια στιγμή θα σου την κάνει Φυσικά πλαγιάζοντας τες και αν μπορείς να βάλεις και ένα λαμάκι από πάνω (αυτό έίχα κάνει εγώ, αφού έχεις και συγγενή σιδερά ακόμα πιο έυκολο) παρατείνεις τον χρόνο ζωής της κατα πολύ μπορεί να σε πάω και πάνω από χρόνο χωρίς πρόβλημα.

costas

• Guest
Reply #122 on: Τετάρτη 24 Σεπτέμβριος 2008, 17:14:59 μμ
Ευχαριστώ πολύ ! Εκανα δοκιμαστικό 20 χιλιόμετρα ! Ολα λειτουργούν ρολόι! Ευχαριστώ πολύ!
Ξανά μάχιμη η μηχανή θα ξανακυκλοφορούμε μαζί από σήμερααααααα!!!!!!!!!!!!!!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #123 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 00:47:07 πμ
Κωστα το προβλημα με την ηλεκτρονικη στα τρανσαλπ μπορει να αργει αλλα ΔΕΝ ξεχναει...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

costas

• Guest
Reply #124 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 15:29:37 μμ
Κωστα το προβλημα με την ηλεκτρονικη στα τρανσαλπ μπορει να αργει αλλα ΔΕΝ ξεχναει...

Δηλαδή λες να την ξαναπατήσω; Τι να κάνω να τις αλλάξω;; Μα ... πάλι μεταχειρισμένες θα βάλω!!!! Οι καινούριες είναι πανάκριβες!!!!!