Hellas Transalp Forum

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ TRANSALP 400/600

stef · 95911

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #125 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 16:06:48 μμ
Δηλαδή λες να την ξαναπατήσω; Τι να κάνω να τις αλλάξω;; Μα ... πάλι μεταχειρισμένες θα βάλω!!!! Οι καινούριες είναι πανάκριβες!!!!!

Οχι βάλτες σε καλύτερη θέση και κράτα τες όσο σε πάνε. Με το που θα ξαναρχίσουν τα χαζά δρόμο.
Βασικά ότι και να πάρεις καινούργιες ή μεταχειρισμένες την πατέντα πρέπει να την κάνεις αλλιώς θα χαλάσουν και αυτές.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

costas

• Guest
Reply #126 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 16:12:48 μμ
Οχι βάλτες σε καλύτερη θέση και κράτα τες όσο σε πάνε. Με το που θα ξαναρχίσουν τα χαζά δρόμο.
Βασικά ότι και να πάρεις καινούργιες ή μεταχειρισμένες την πατέντα πρέπει να την κάνεις αλλιώς θα χαλάσουν και αυτές.

Τις έχω χύμα κάτω από την σέλα, να τις βάλω κάπου αλλού;;;;; (Μη πείτε κανα αστείο) :) :) :)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #127 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 16:30:39 μμ
Κώστα δες πώς τις έχω βάλει κάτω από τη θέση ξαπλωτές χρησιμοποιώντας την ίδια βάση (απλώς όλη τη βάση μαζί με τις ηλεκτρονικές, την έβαλα ξαπλωτή και ακουμπάει δίπλα στο συναγερμό που είναι κάτω από τη σέλα). Έχω βάλει και φωτό στο νήμα για τις ηλεκτρονικές ΤΑ400/600: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=221.msg59678#msg59678
« Last Edit: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 16:42:33 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

costas

• Guest
Reply #128 on: Πέμπτη 25 Σεπτέμβριος 2008, 17:48:06 μμ
Κώστα δες πώς τις έχω βάλει κάτω από τη θέση ξαπλωτές χρησιμοποιώντας την ίδια βάση (απλώς όλη τη βάση μαζί με τις ηλεκτρονικές, την έβαλα ξαπλωτή και ακουμπάει δίπλα στο συναγερμό που είναι κάτω από τη σέλα). Έχω βάλει και φωτό στο νήμα για τις ηλεκτρονικές ΤΑ400/600: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=221.msg59678#msg59678

Τέλειο! Το ίδιο θα κάνω και γω! Πόσα λεφτά τζάμπα θα έχουν δώσει φίλοι, νομίζοντας ότι είχαν πρόβλημα οι ηλεκτρονικές..... Και γω θα αγόραζα 2 από μια κυρία που είχε ένα ΤΑ (του γιού της που είναι ... διακοπές)γύρω στο 1994 μοντέλο, της είπα να βγάλω μόνο τις ηλεκτρονικές για 50 ευρώ αλλά πούλαγε όλη την μηχανή    ακούστε.... ::: 2000 ευρώ!!!!!

Offline Zan Klon

• οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους έγινα...
  • Rossi και πάνω !
  • μοτοσυκλετιστής παντός καιρού και εδάφους !!!
Reply #129 on: Σάββατο 27 Σεπτέμβριος 2008, 00:55:57 πμ
παιδια εγω τις αλλαξα προσφατα.(εχω 400,δεν ξερω αν ειναι οι ιδιες...-Χρηστο help.) τιμη 80-85Ε made in japan.ανεφερα στο μαστορα οτι θελω να τις αλλαξει θεση (Χρηστο thanks) και μου ειπε οτι εχει βγαλει μια βαση η HONDA στα 12Ε.οποτε αν θες να αποφυγεις την πατεντα...

costas

• Guest
Reply #130 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 11:47:55 πμ
Υπάρχει κάποιο ειδικό όργανο για να μετράμε αν οι ηλεκτρονικές είναι εντάξει;;; Μετά το δικό μου πρόβλημα φαντάζομε ότι πολλά ''μαστόρια'' θα άλλαξαν ηλεκτρονικές σε φίλους χωρίς να έχουν πρόβλημα!!!! Τις παλαιές πως τις φτιάχνουν ;;;; εεεεε;;;;;

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #131 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 12:53:58 μμ
Κώστα, όταν οι δικές μου ηλεκτρονικές εμφάνισαν πρόβλημα, τις αλλάξαμε θέση (την εμπρός την βάλαμε πίσω και τούμπαλιν). Αυτό έλυσε το πρόβλημα για καμμιά βδομάδα. Μετά άρχισε να ξαναγίνεται μονοκύλινδρο  ;D ! Η οριστική λύση ήρθε με την αντικατάσταση της προβληματικής ηλεκτρονικής.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #132 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 15:17:23 μμ
Υπάρχει κάποιο ειδικό όργανο για να μετράμε αν οι ηλεκτρονικές είναι εντάξει;;; Μετά το δικό μου πρόβλημα φαντάζομε ότι πολλά ''μαστόρια'' θα άλλαξαν ηλεκτρονικές σε φίλους χωρίς να έχουν πρόβλημα!!!! Τις παλαιές πως τις φτιάχνουν ;;;; εεεεε;;;;;

Εγώ και τις έχω αλλάξει και τις 2 και τις έχω επισκευάσει γενικά έκανα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Εμένα τις επισκεύασε ο ηλεκτρολόγος που πήγαινα αλλά μου το είχε πει εγγύηση καμία και πραγματικά με πήγαν 1.5 χρόνο και μετά πεθάναν, αυτές ήταν αρπαγμένες προφανώς από την αρχική θέση στη συνέχεια τις καινούργιες τις έβαλα στο πλάι και μέχρι και που την πούλησα δεν είχα πρόβλημα.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #133 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 19:30:03 μμ
Υπάρχει κάποιο ειδικό όργανο για να μετράμε αν οι ηλεκτρονικές είναι εντάξει;;;
Υπάρχει αλλά το έχει μόνο η Χόντα. Δεν υπάρχει στο εμπόριο.

ΥΓ: Για παραγγελία CDI από το εξωτερικό σε σχετικά καλή τιμή (CDI XL600V TRANSALP 89-90  $104.95).
« Last Edit: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 20:07:05 μμ by Chris_de_Ze »

costas

• Guest
Reply #134 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 20:11:52 μμ
Υπάρχει αλλά το έχει μόνο η Χόντα. Δεν υπάρχει στο εμπόριο.

ΥΓ: Για παραγγελία CDI από το εξωτερικό σε σχετικά καλή τιμή (CDI XL600V TRANSALP 89-90  $104.95).

Eσύ τι πιστεύεις Χρήστο; Επισκευάζονται;;; (στα αλήθεια;;)
Οι μεταχειρισμένες είναι αξιόπιστες;;;; Η παραγγελία που αναφέρεις από εξωτερικό είναι για καινούριες; (εγώ βασικά φοβάμαι για παραγγελίες από εξωτερικό, χωροφυλακίστικο αυτό... αλλά....)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #135 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 20:26:09 μμ
Επισκευάζονται αν φταίει το βύσμα και οι συνδέσεις του πάνω στην πλακέτα. Έχει ποσταρισθεί το σχετικό link.

Αν όμως υπάρχει εσωτερική βλάβη στα ηλεκτρονικά, τότε δεν επισκευάζονται.
« Last Edit: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 20:27:51 μμ by Chris_de_Ze »

costas

• Guest
Reply #136 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 20:32:12 μμ
Τhanks!!!!!

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #137 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 15:20:29 μμ
Επισκευάζονται αν φταίει το βύσμα και οι συνδέσεις του πάνω στην πλακέτα. Έχει ποσταρισθεί το σχετικό link.

Αν όμως υπάρχει εσωτερική βλάβη στα ηλεκτρονικά, τότε δεν επισκευάζονται.

το (πρωην) ΤΑ400αρακι μου διανυει τον πεμπτο χρονο με ηλεκτονικες οι οποιες εχουν επισκευαστει συμφωνα με το παραπανω link..

May the force be with you..

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #138 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 22:27:46 μμ
Για επισκευή που ρώτησα σε έναν μπάρμπα, μου είπε 60 ευρώ. Ιμιτασιόν καινούργια έχει 70 ευρώ.

Offline ptasos1

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #139 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 11:51:15 πμ
καλησπερα παιδια..η ηλεκτρονικη μου η πισω τα φτυσε και παει κουτσαινοντας η τρανσαλπ μου.(xl600v  96) εχω φαει τον κοσμο να βρω ανταλλακτικο imitation αλλα δεν εχει κανεις!!!!!!!!!!ποιος μπορει να μου δωσει λυση, κοντευει βδομαδα που ειμαι ετσι στο ψαξιμο..ευχαριστω εκ των προτερων...επειδη με ρωταγανε για τυπους ηλεκτρονικης ανοιξα και ειδα οτι φοραει MS8..εχει τοσο  μεγαλη σημασια..?δηλαδη αν βαλω την αλλη θα χω προβλημα??
« Last Edit: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 13:18:44 μμ by Chris_de_Ze »

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #140 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 12:18:14 μμ
Στον Γαλαίο πήγες?

Offline ptasos1

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #141 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 13:07:18 μμ
oxi...

Offline ptasos1

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #142 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 13:14:29 μμ
eimai kai polu m...as..xaxaxa.euxaristo!!

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #143 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 13:18:53 μμ
η ηλεκτρονικη μου η πισω τα φτυσε και παει κουτσαινοντας η τρανσαλπ μου.(xl600v  96)

Υπόψιν ότι αν το ΤΑ σου έχει 2 ηλεκτρονικές τότε δεν είναι του 96 μοντέλο που γράφεις αλλά παλαιότερο.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #144 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 14:17:19 μμ
...δεν είναι του 96 μοντέλο που γράφεις αλλά παλαιότερο.
Για τον καφέ της...παρηγοριάς, ας περάσει ο φίλος Τάσος από εδώ ή εδώ.

ΥΓ: Το νήμα του Τάσου συγχωνεύθηκε με το παρόν για ομοιογένεια. Ας ανατρέξει ο Τάσος σε προηγούμενα posts εδώ μέσα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική του.
« Last Edit: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 14:25:58 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #145 on: Πέμπτη 21 Μάιος 2009, 18:34:27 μμ
Καλησπέρα φίλοι μου...
Πρίν μία εβδομάδα, αρχισε να μου κάνει νερά η ηλεκτρονική, αυτή του στροφομέτρου...
Έβαζα μπροστα την μηχανή, πήγαινα μέχρι την Ηλιούπολη και το μεσημέρι που γύρναγα, μόλις έπιανα την ανηφόρα, στον περιφερειακό του Καρέα δούλευε με έναν και χωρίς στροφόμετρο...όταν έβγαζα την ανηφόρα και έπιανε ισάδι αρχιζε να δουλεύει κανονικά...
Κάθε μέρα, αργουσε να επανέλθει... μέχρι που σήμερα επανήλθε στο Π Ψυχικό, δηλ λίγο πριν το σπίτι...
Τις έβγαλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα εδώ...
Έκανα τις κολήσεις κανονικά...έβαψα την πλακέτα με μανό και τα γέμισα με σιλικόνη...
Μόλις στεγνώσει θα τις βάλω και αύριο το μεσημέρι, ξεκινώντας απο Ηλιούπολη θα δείξει...
Εδώ έχω τις φωτογραφίες της επισκευής...
http://i529.photobucket.com/albums/dd332/tsargyfirst/motos/DSC00211.jpg
http://i529.photobucket.com/albums/dd332/tsargyfirst/motos/DSC00212.jpg
« Last Edit: Πέμπτη 21 Μάιος 2009, 18:36:33 μμ by Tsargy »

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #146 on: Πέμπτη 21 Μάιος 2009, 21:03:38 μμ
Αποτέλεσμα: Έβαλα τις ηλεκτρονικές, αλλα δεν.....
Πάλι ο ένας κύλινδρος δεν δούλευε, άλλαξα την μία με την άλλη, έδινε σπινθήρα στον άλλο κύλινδρο και δουλευε το στροφόμετρο. Οπότε δεν είναι θέμα πολλαπλασιαστή, ούτε μπουζί η μπουζοκαλωδίων...Είναι θέμα ηλεκτρονικής...
Έχετε υπ'όψιν σας που θα βρώ και καμμιά γνώμη για το τι να βάλω (ιμιτασιόν ή μετ/νη)???
Και κάτι άλλο πιό σοβαρό...
Τι παθαίνει ο κινητήρας αν κάνει διαδρομές με έναν κύλινδρο???

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #147 on: Πέμπτη 21 Μάιος 2009, 23:01:22 μμ
Πάλι ο ένας κύλινδρος δεν δούλευε, άλλαξα την μία με την άλλη, έδινε σπινθήρα στον άλλο κύλινδρο και δουλευε το στροφόμετρο. Οπότε δεν είναι θέμα πολλαπλασιαστή, ούτε μπουζί η μπουζοκαλωδίων...Είναι θέμα ηλεκτρονικής...
Έχετε υπ'όψιν σας που θα βρώ και καμμιά γνώμη για το τι να βάλω (ιμιτασιόν ή μετ/νη)???

Δεν ενδείκνυται με τίποτα αστην στην άκρη μέχρι να τη φτιάξεις. Αυτό με είχαν συμβουλέψει τουλάχιστον εμένα + από ότι θυμάμαι είναι και φοβερά επικίνδυνο εκεί που έχεις τσίτα το γκάζι γιατί πας με 1 ξαφνικά παίρνει και ο άλλος.....

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #148 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 00:39:15 πμ
Αυτό το έπαθα και μάλιστα σε πλατεία του Π.Ψυχικού που είχε και μπλόκο...
Εννοώ αν κάνει ζημιά στον κινητήρα...

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #149 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 20:48:59 μμ

Γαλαίος.