Hellas Transalp Forum

BMW F800GS

junior CAESAR · 143559

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #200 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 03:24:54 πμ
Εμείς τα χανούμια έχουμε έναν λόγο παραπάνω να μας αρέσει.
Το κίτρινο μαύρο δεν παίζεται.

Εμεις τα χανουμια και μπλα, μπλα, μπλα, μπλα......

Πες το στα ισια....."παω γαι κει".... ;D

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #201 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 06:59:41 πμ
Εμείς τα χανούμια έχουμε έναν λόγο παραπάνω να μας αρέσει.
Το κίτρινο μαύρο δεν παίζεται.   

Λες να περιμένω κάνα χρόνο? Μπορεί να το βγάλουν και σε πρασινάκι.... :goofy: :goofy:

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #202 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 13:24:46 μμ

Τοσοι που "πατε" για BMW, στο τελος θα αλλαξουμε και "ονομα" στο CLUB.... :'( :'(

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #203 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 15:16:05 μμ
Τοσοι που "πατε" για BMW, στο τελος θα αλλαξουμε και "ονομα" στο CLUB.... :'( :'(

Η επίσιμη επωνυμία του συλλόγου είναι "Φίλοι της μοτοσικλέτας Transalp στην Eλλάδα". Φίλοι λοιπόν θα παραμείνουμε πάντα. Αλλωστε 13+ χρόνια συμβίωσης δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #204 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 20:21:07 μμ
Η επίσιμη επωνυμία του συλλόγου είναι "Φίλοι της μοτοσικλέτας Transalp στην Eλλάδα". Φίλοι λοιπόν θα παραμείνουμε πάντα. Αλλωστε 13+ χρόνια συμβίωσης δεν ξεχνιούνται εύκολα.
Ακριβώς! Είχαμε φάει αρκετές ώρες συζήτησης τότε που φτιάχναμε το σύλλογο για να βρούμε πώς θα τον ονομάσουμε ώστε να μην αποκλείσουμε και άλλες μηχανές. Γιατί ακόμα και τότε υπήρχαν στην παρέα κάποιοι φίλοι που είχαν ήδη άλλες μηχανές.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #205 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 20:28:50 μμ
...... που είχαν ήδη άλλες μηχανές.

Ή δεν ειχαν ακομη Τρανσαλπ

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #206 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 20:40:49 μμ
Είπαμε: οτι πληρώνεις παίρνεις. Για να κάνεις το Varadero σαν ΚΤΜ - σε επίπεδο περιφεριακακών - πρέπει να τα σκάσεις γερά. Για να κάνεις το ΚΤΜ σαν Varadero - στην ποιότητα κινητήρα - .....πρέπει να τον αλλαξεις! Η BMW κοστίζει αλλά σε βγάζει από τον κόπο.....  ;D ;D

Hello Θανάση!

έχεις ακούσει κάτι για τον κινητήρα του ΚΤΜ LC8? Έχεις ακούσει για προβμήματα? Για κραδασμούς? Για κόστος συντήρησης? Για τα ηλεκτρικά του? (η απάντηση είναι οχι κατηγορηματικά, με μία εξαίρεση σε κάποιες παρτίδες υδραυλικού συμπλέκτη magura το οποίο ήταν επισκευάσιμο).

Απο τι κόπο σε βγάζει η BMW?

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #207 on: Τρίτη 18 Μάρτιος 2008, 21:22:52 μμ
Ακριβώς! Είχαμε φάει αρκετές ώρες συζήτησης τότε που φτιάχναμε το σύλλογο για να βρούμε πώς θα τον ονομάσουμε ώστε να μην αποκλείσουμε και άλλες μηχανές. Γιατί ακόμα και τότε υπήρχαν στην παρέα κάποιοι φίλοι που είχαν ήδη άλλες μηχανές.

Πιο πανω, εκανα "πλακα" στο βαζελο, δεν τα εννοουσα........

Offline Panoulis_ser

• Οδηγάρα
  • Σεργετζής Παναγιώτης
Reply #208 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 04:31:33 πμ
Παιδια να πω τιν αμαρτια μου

Τι λετε για το f650gs  απο θεμα μηχανησ κρατηματων καυσιμα κτλ
Γιατι ψαχνω να βρω για transalp που μου αρεσει κιολας αλλα μου αρεσει και αφτο αν θελετε πειτε μου και pm βριστεμε κιολας αν παω να κανω γκαφα

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #209 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 04:59:15 πμ
Κάνε την ίδια ερώτηση και στο bmw φόρουμ! Θα υπάρχουν και μερικοί με ιδία άποψη.

Offline Panoulis_ser

• Οδηγάρα
  • Σεργετζής Παναγιώτης
Reply #210 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 05:01:13 πμ
Δηλαδη δεν καταλαβα Chris_de_Ze τι θελεις να πεις

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #211 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 05:10:00 πμ
Εννοώ, να κάνεις την ίδια ερώτηση και στο bmw φόρουμ ώστε να πάρεις και από εκεί απαντήσεις ώστε να σχηματίσεις καλύτερη άποψη αφού σε ενδιαφέρει. Και πιθανόν εκεί (υπόθέτω) να υπάρχουν αρκετοί που το έχουν δοκιμάσει ή το έχουν αγοράσει. Εδώ σε μάς πόσοι το έχουμε δοκιμάσει? Οι υπόλοιποι "θεωρητικά" μόνο μπορούμε να σου απαντήσουμε. Εγώ θα σου έλεγα πχ. καλύτερο το ΤΑ700.
« Last Edit: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 05:11:54 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Panoulis_ser

• Οδηγάρα
  • Σεργετζής Παναγιώτης
Reply #212 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 05:14:51 πμ
Κοίταξε να δεις

Μια παροιμία λεει αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει
ετσι δεν ειναι απλά ρωτάω σε ατομα που εχουν μεγαλύτερη εμπειρία απο εμένα
Και για να αποφύγω τυχον γκάφα κατάλαβες

Bavarian

• Guest
Reply #213 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 05:43:07 πμ
Θα σου απαντήσω εγώ φίλε Πάνο.Το νεό F 650 GS είναι ένα 800 με λιγότερα άλογα(71 hp) και πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και λίγο πιο χαμηλή τιμή.Αν εννοείς το παλιό μέχρι το 2007 δηλαδή είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη μοτοσυκλέτα με πολύ καλές δυνατότητες στο χώμα.Εχει σχετικά φθηνά σέρβις με περίπου τα ίδια διαστήματα με ένα ΤΑ.Από οδική συμπεριφορά ειδικά σε ταξίδι έχει πολύ καλή και είναι πολύ άνετο ακόμα και μετά από πολλά χιλιόμετρα στη σέλα του.Τα φρένα του είναι ίσως τα καλύτερα της κατηγορίας και οι αναρτήσεις του έχουν πολλές ρυθμίσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου.Τα 45 του άλογα είναι υπεραρκετά για τη χρήση που προορίζεται.Αν αποφασίσεις να κάνεις τα σέρβις μόνος σου είναι λίγο μπελαλίδικο καθώς δεν μοιάζει με οτιδήποτε Ιαπωνικό ξέρεις μέχρι σήμερα.Επίσης το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι λίγο σκληρό στις αλλαγές ίσως λόγω του ξηρού κάρτερ και λίγο θορυβώδες σε σχέση με του ΤΑ.Από το 2004 και μετά έχει δύο μπουζί στο μονοκύλινδρο μοτέρ του και στο δεξί καπάκι του μοτέρ γράφει 2 SPARK οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σε κοροιδέψει κάποιος με το μοντέλο.Επίσης να ξέρεις ότι το μοτέρ είναι ROTAX και το μηχανάκι κατασκευαζόταν από την Aprilia στο Noale και έχει μια μικρή διαφορά στην ποιότητα κατασκευής από το Scarver που φτιαχνόταν στο Βερολίνο.Επίσης αν ψάχνεις για μοντέλο 04 και μετά οι τιμές τους είναι ανεβασμένες γενικά ένα πολύ καλό θα το βρείς από 5.000 μέχρι 6.500 ευρώ.
Εγώ πάντως είμαι της γνώμης να προτιμήσεις το ΤΑ 05 ή 06.

Offline labrosg

• Απλός οδηγός
    • http://users.hol.gr/~kleolab
Reply #214 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 05:54:16 πμ
Ή δεν ειχαν ακομη Τρανσαλπ

Κάποιος είχε... Diversion 400!!

Χαιρετισμούς!

Λάμπρος
XLV650 - Red Transalp '00
Honda CR-V Freedom BLACK '06

"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο, έχω κάποιες αμφιβολίες." Albert Einstein

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #215 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 06:02:51 πμ
Κοίταξε να δεις

Μια παροιμία λεει αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει
ετσι δεν ειναι απλά ρωτάω σε ατομα που εχουν μεγαλύτερη εμπειρία απο εμένα
Και για να αποφύγω τυχον γκάφα κατάλαβες

Το να πάρεις το F650GS αντί το F800GS είναι σαν να επιλέγεις αντί του ΤΑ650... το ΤΑ400. Αξιόλογο μεν..... ελλειπέστατο δε (συγκριτικά με το μεγαλύτερο).

Τώρα το F650GS σε σύγκριση με το TA700, θα σου προτείνω το ΤΑ.

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #216 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 15:34:39 μμ
Παιδια να πω τιν αμαρτια μου

Τι λετε για το f650gs  απο θεμα μηχανησ κρατηματων καυσιμα κτλ
Γιατι ψαχνω να βρω για transalp που μου αρεσει κιολας αλλα μου αρεσει και αφτο αν θελετε πειτε μου και pm βριστεμε κιολας αν παω να κανω γκαφα

Εχω εχω το DAKAR.
Το μοτερ ειναι μονοκυλινδρο με οτι αυτο συνεπαγεται.
Σαν μηχανακι ειναι σαν το ΤΑ (21' ροδα εμπρος, ON-OFF) αλλα με λιγοτερα πλαστικα.
Οσο στα καυσιμα ειναι πολυ πιο οικονομικο απο το ΤΑ αφου εχει injection (Μ.Ο. 5λ/100 χλμ.) Σκεψου αυτο με τα δυο μπουζι που ειναι 17% πιο οικονομικο απο το δικο μου!!!!!!

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #217 on: Τετάρτη 19 Μάρτιος 2008, 16:00:22 μμ
Το να πάρεις το F650GS αντί το F800GS είναι σαν να επιλέγεις αντί του ΤΑ650... το ΤΑ400. Αξιόλογο μεν..... ελλειπέστατο δε (συγκριτικά με το μεγαλύτερο).

Τώρα το F650GS σε σύγκριση με το TA700, θα σου προτείνω το ΤΑ.

Γιάννη, λάθος παράδειγμα έφερες και θα τον μπερδέψουμε τον άνθρωπο ;D Το ΤΑ 650 και το ΤΑ 400 είναι δύο διαφορετικά μηχανάκια από άποψη κυβισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  Το F800 και το F650 έχουν ίδιο κινητήρα (800 κ.ε) με διαφορετικές ρυθμίσεις επίτηδες, κατ' ευθείαν από τη μαμά (αφού προορίζονται για άλλη χρήση).

Ούτε η λέξη "ελλειπέστατο" ταιριάζει. Παραπέμπει αλλού. Λιγότερο δυνατό (επίτηδες) από το 800 ναι. Αλλά ελλειπέστατο με 71 άλογα?  :eusa_think: :eusa_think: Πώς γίνεται?

Προσωπικά, δεν μου άρεσε εμφανισιακά που το είδα. Το 800 χτυπάει στο μάτι περισσότερο.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #218 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 05:44:53 πμ
  Γιάννη, λάθος παράδειγμα έφερες και θα τον μπερδέψουμε τον άνθρωπο ;D Το ΤΑ 650 και το ΤΑ 400 είναι δύο διαφορετικά μηχανάκια από άποψη κυβισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  Το F800 και το F650 έχουν ίδιο κινητήρα (800 κ.ε) με διαφορετικές ρυθμίσεις επίτηδες, κατ' ευθείαν από τη μαμά (αφού προορίζονται για άλλη χρήση).

Ούτε η λέξη "ελλειπέστατο" ταιριάζει. Παραπέμπει αλλού. Λιγότερο δυνατό (επίτηδες) από το 800 ναι. Αλλά ελλειπέστατο με 71 άλογα?  :eusa_think: :eusa_think: Πώς γίνεται?

Νομίζω ότι το διευκρίνησα... Το μικρότερο σε σχέση με το μεγαλύτερο, χάνει. Και οι κριτικές που έχω διαβάσει δεν είναι οι καλύτερες. Γιατί να πάρεις ένα μοντέλο που μοιάζει με 800 αλλά δεν είναι 800. Αλλο 71, άλλο 85. Και με το ίδιο βάρος? Και με την αξία μεταπώλησης τι γίνεται?

Ο Πάνος ρωτάει 650GS ή ΤΑ700. Και προτείνω ΤΑ700! Που είναι το μπέρδεμα?

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #219 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 16:08:53 μμ
Νομίζω ότι το διευκρίνησα... Το μικρότερο σε σχέση με το μεγαλύτερο, χάνει. Και οι κριτικές που έχω διαβάσει δεν είναι οι καλύτερες. Γιατί να πάρεις ένα μοντέλο που μοιάζει με 800 αλλά δεν είναι 800. Αλλο 71, άλλο 85. Και με το ίδιο βάρος? Και με την αξία μεταπώλησης τι γίνεται?

Ο Πάνος ρωτάει 650GS ή ΤΑ700. Και προτείνω ΤΑ700! Που είναι το μπέρδεμα?

Η BMW έβγαλε το ίδιο μηχανάκι σε δύο διαφορετικές εκδόσεις για διαφορετική χρήση. Το 800 για περισσότερο χώμα με ασφάλτινες δυνατότητες και το 650 για περισσότερη άσφαλτο με χωμάτινες δυνατότητες. Το ίδιο έκανε και η απρίλια πριν 2-3 χρόνια με το pegaso strada και pegaso trail.
  Παρά τον ίδιο κινητήτρα (σε κυβικά) είναι δύο διαφορετικά μοντέλα που απευθύνονται σε διαφορετικούς χρήστες για διαφορετική χρήση.

Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Η πρότασή σου (F650 ή ΤΑ) είναι ξεκάθαρη. Η ένστασή μου είναι στο "ελλειπέστατο". Ξαναλέω, εγώ δεν θα το έπαιρνα-δεν μου έκανε κλικ. Αλλά όχι και ελλειπέστατο! Με πλούσιο εξοπλισμό και τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη (1 ίππο περισσότερο από το στρομ και 11 από το ΤΑ) και μόνο 7.900 €. Καλή πρόταση!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #220 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 20:59:26 μμ
Το ίδιο έκανε και η απρίλια πριν 2-3 χρόνια με το pegaso strada και pegaso trail.

Καιρό είχες να την αναφέρεις την Απρίλια κ ειχα ανησυχήσει  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #221 on: Πέμπτη 20 Μάρτιος 2008, 22:51:11 μμ
Καιρό είχες να την αναφέρεις την Απρίλια κ ειχα ανησυχήσει  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

πλακα πλάκα, το καινούργιο pegaso trail είναι πολύ ωραίο και μοιάζει με on-off.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #222 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 00:02:01 πμ
Επειδή το αναφέραμε σε άλλο thread (όπου έγινε κάποια συζήτηση για κάποια "προβληματάκια" στα νέα μοντέλα 800GS), αλλά περισσότερο ταιριάζει σε αυτό εδώ το thread, γίνεται παράθεση των σχετικών links: link1 και link2.

Offline aptaliko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #223 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 01:31:42 πμ
Επειδή το αναφέραμε σε άλλο thread (όπου έγινε κάποια συζήτηση για κάποια "προβληματάκια" στα νέα μοντέλα 800GS), αλλά περισσότερο ταιριάζει σε αυτό εδώ το thread, γίνεται παράθεση των σχετικών links: link1 και link2.

Γνωρίζουμε τίποτε παραπάνω γιατί εγώ δεν έχω ακούσει κάτι και πολύ στο ντούκου πάει το πράγμα.

MZ 150 ('91)  &  BMW F650 GS ('02)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #224 on: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 16:27:40 μμ
BMW GS800 Recall
GS800 Firmware Update 1  2
« Last Edit: Παρασκευή 09 Μάιος 2008, 16:44:34 μμ by Chris_de_Ze »