Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.... Αυτή την μηχανή την χαλβάδιαζα... πριν ακόμη βγει. Θυμάμαι μόλις είχε βγει το f800st και είχαν αρχίσει οι φήμες για ένα GS με ίδιο κινητήρα.... Από τότε. Μέχρι που είδα σε βιτρίνα το επετειακό μοντέλο.... και ερωτεύτηκα

Ολο και όλο την έχω 2-3 μέρες στα χέρια μου. Αν υπάρξει ενδιαφέρον θα επανέλθω μετά το στρώσιμο με περισσότερες λεπτομέρειες.
Διαδρομές μέχρι τώρα.
Αθήνα - Β. Ευβοια (Πευκί) : Βαρετά χιλίομετρα με στην εθνική, αλλά από Χαλκίδα και μετά... μαγεία
Αθήνα - Παραλία Βαρνάβα: Ενδιαφέροντα στροφιλίκια σε άσφαλτο με συντελεστή τριβής που τείνει στο μηδέν

Αθήνα Πέριξ - Καρέα - Imitos Ring - Αττική Οδό.
Έχουμε και λέμε:
ΣΤΗΣΙΜΟ: Έχω ένα φίλο με Vstrom που ενώ είναι κουλάδι (όχι ότι εγώ είμαι Rossi, αλλά αυτός παραείναι κουλάδι) και σε ανοικτές ειδικά καμπες προσπαθούσα να τον δω με τα κυάλια όταν ήμουν με το ΤΑ. και όλο έλεγα, "ρε μπας και εγώ τελικά είμαι πιο κουλός από αυτόν?"

. Τώρα κατάλαβα. Υπάρχουν μηχανάκια που στρίβουν με την σκέψη, και υπάρχουν μηχανάκια που στρίβουν με το ζόρι. Το ΤΑ σε ανοικτές ειδικά καμπές είχε πρόβλημα. To f800gs... στρίβει με την σκέψη. Δεν τρομάζει, δεν εκπλήσει δυσάρεστα. Κοιτάς που θες να πας... και πάει. Αυτό είναι όλο. Το πλαίσιο φαίνεται να είναι "γρανιτένιο". Δεν το φόρτωσα, αλλά τα 115 κιλά μου νομίζω είναι αρκετά

. Με το ΤΑ είχα την αίσθηση ότι καθόμουν σε ένα κομμάτι λάστιχο, με το f800 ότι κάθομαι πάνω σε βράχο.
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Προφανώς είναι πιο δυνατός αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη ακόμη.Πήγα κατα κύριο λόγο μέχρι 4000 rpm (100+Km) αυτό που είδα όμως και γούσταρα είναι η ροπή. Τραβά σχεδόν από ρελαντί ακόμη και με λάθος ταχύτητα. Δεν σκορτσάρει, δεν παραπονιέται. Πολύ καλές εντυπώσεις.
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Έχει 16lt tank που είναι αρνητικό. Με το ΤΑ όμως ΠΟΤΕ δεν είχα δει τον μερικό χιλιομετρητη να δείχνει 300Κμ+. Ποτέ ούτε και στο στρώσιμο.... f800gs πρώτο γέμιμσμα 13+ Lt για 300+km. 4.3λτ/100ΚΜ ! ! ! !
ΗΧΟΣ: Ακούγεται. Αυτό για άλλους είναι κακό για άλλους όχι. Εγώ τελικά όσο μεγαλώνω βγάζω χούγια. Τον γουστάρω έτσι που ακούγεται. με πορώνει, με κάνει να ρίχνω ξερογκαζιές...γιατί έτσι.... βίτσια είναι αυτά. Το ΤΑ παλι ήταν κατι σαν γιαπωνέζικο αμάξι στο ρελαντι, δε καταλάβαινεσ αν λειτουργούσε ή ΄όχι.
ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Είναι ψηλό. Αρκετά πιο ψηλό από το ΤΑ. Είμαι 1.85 και δεν πατάω ολόκληρω πέλμα με τίποτα. Ωστόσο πολύ εύκολο, χωρίς ξεσπάσματα από το ψεκασμό, περνάς πάνω από τους περισσότερους καθρέφτες. Πολύ θετικό γενικά.
ΦΩΤΑ: Τέλεια... καμμια σχε΄ση με τα καντηλάκια του ΤΑ.
ΜΠΙΜΠΛΙΚΙΑ-GADGETακια: Είπαμε βγάζω χούγια. Αλλά το TRIP COMPUTER για μένα είναι πολύ σημαντικό. Τα κλασικά, καταναλώσεις, αυτονομία, Θερμοκρασία (μέσα -εξω) PLUS... ταχύτητα στο κιβώτιο.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΕΡΑ: με την μεσαία ζελατίνα και μέχρι 120+ που πήγα, δεν είδα πρόβλημα. Στα 100 μπορούσα να έχω άνετα ανοιχτή τη ζελατίνα από το κράνος. Ασιθάνεσαι ενδεχωμένως λίγο αέρα και στο στήθος (που στο ΤΑ δεν είχα νιώσει ποτέ) αλλά μέχρι τα 120 η πίεση του σε στήθος και κεφάλι έιναι πάρα πολύ μικρή και χωρίς στροβιλισμούς.
ΑΝΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΩΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: -"Κωστίκα ωραία η αδερφή σου?" -"Νοικοκυρά Γιωρίκα", ή με άλλα λόγια next question please. Πόνεσε ο κώλος μου το Σάββατο. Όχι απλά πόνεσε. Π Ο Ν Ε Σ Ε ! ! ! !. Γενικά πόνεσε όλο μου το κορμί, αλλά η σέλα δεν παίζεται. Πολύ σκληρη και με πολύ enturαδικη σχεδίαση. Υποθέτω για fun off road είναι ότι πρέπει, αλλά για πολύωρο ταξίδι, είναι θάνατος. Επίσης έχει αρκετά διαφορετική θέση οδήγησης από το ΤΑ και πιάστηκαν και τα χέρια μου σε κατηφορικά κομμάτια, με έντονα φρεναρίσματα, αφού κατά κύριο λόγο αντίσταση βρίσκεις μόνο στο τιμόνι.
photos:
http://cid-6373cb82edb0dc26.photos.live.com/browse.aspx/F800gs?nl=1&uc=15