Για αρχή, έμαθα για ποιο λόγο είναι αυτή η χειρολαβή! χεχε!
Δεύτερον, καθάρισα την αλυσίδα μου χθες με τον παραπάνω τρόπο και γυάλισε σαν καινούρια. Ήταν ο πρώτος καθαρισμός που έκανα, και άνοιξα και το καπάκι του μπροστινού γραναζιού, όπου μέσα είχε πιάσει μαζούτ. Καθαρίστηκε και εκεί όλο.
Stoneman σύμφωνα με το manual, γράφει πως λιπαίνουμε με βαλβολίνη, κάθε 1000 περίπου. Εσύ αναφέρεις για 300-400. Υπάρχει κάποιος λόγος?
Και ρωτώ, διότι μου φάνηκε η αλυσίδα πιο... "στεγνή" σε σχέση με το παχύ στρώμα που είχε πριν. Επίσης νομίζω πως πλέον ακούω και κάποιο τακ τακ κατά καιρούς. Πρέπει να σφίξω την καδένα σύμφωνα με το manual, καθώς μόλις έκανα τα πρώτα 1000χλμ, αλλά δεν έχω ιδέα πως...
Stoneman θα στα πω και από εδώ πέρα από το FB, συγχαρητήρια για τα tutorial σου!
Εάν χρησιμοποιείς βαλβολίνη δεν χρειάζεται να την ξανακαθαρίσεις, ενα μπανάκι κάθε 3-4 λαδώματα κ θα παραμείνει καθαρή, η αλυσίδα, γιατί όλα τα άλλα
θα είναι πιτσιλισμένα .

Ομως επειδη περιέχει καθαριστικά πρόσθετα καθαρίζει την αλυσίδα
Εδώ η βαλβολίνη πριν :

και εδώ μετα

Το μονο αρνητικό της βαλβολίνης είναι αυτό, κ τα σπρέυ λερώνουν αλλά λιγότερο.
Δεν ξέρω αν είδες το βίντεο που έχω ανεβασει για το πώς την πλένω .
Η ρύθμιση της αλυσίδας έχει σχέση με την κατάσταση της πίσω αναρτησης, όσο πιο πολύ σουμιές είναι η αναρτηση τόσο περισσότερο τεντώνει η αλυσίδα.
Η Χόντα αναφέρει μια συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά αναφέρεται σε καινουργιο μηχανάκι.
Ο πιο σωστός τρόπος είναι να ανέβεις εσύ πάνω στο μηχανάκι, κ αν κυκλοφορείς συνήθως δικάβαλος κ το δεύτερο άτομο.
Με το μηχανάκι σε όρθια θέση στερεώνεις το μηχανάκι σε κάποιο τοίχο με το χερι , ενας ακόμα που βοηθά ελέγχει την αλυδίδα να έχει ενα παίξιμο 1-1.5 εκ
Για να καταλάβεις στην δική μου που κυκλοφορώ δικάβαλος 99.9% η ρύθμιση είναι στα 5,5 εκ.
Την αλυσίδα τεντώνουμε η χαλαρώνουμε ως εξής:
Πρώτα μετράμε το παίξιμο της αλυσίδας στο μεσον της απόστασης του εμπρός κ πίσω γραναζιού, δλδ εδώ:

Αν δεν είναι σωστή χαλαρώνουμε τον πίσω αξονα οχι υπερβολικά κ με δυο κλειδιά ξεσφίγγουμε τις βίδες που συγκρατούν τον τεντωτήρα
(οι βίδες αυτές βρίσκονται στο πίσω μερος του ψαλιδιου) , δεν χρειάζεται να τις ξεβιδώσουμε πολύ , μιση στροφή αναλογεί σε περίπου 1 εκ στην μέτρηση

Eδώ βεβαια στην φωτό εγώ δείχνω τις βίδες που έχω αντικαταστήσει την εσωτερική με ανοξείδωτη κ την εξωτερική με παξιμάδι ασφαλείας)
Διπλα στον αξονα , κ δεξιά κ αριστερα υπάρχει ενα παραθυράκι με κάθετες γραμμές , οταν τελικά τελειώσουμε πρέπει οι γραμμές αυτες να εμφανίζονται
ακριβώς στην ίδια απόσταση για να είναι ο τροχός ισιος.
Ανεβαζουμε την αλυσίδα
κ την κατεβαζουμε

και η διαφορά είναι το παίξιμο που ζητάμε .
Kαλό είναι πρώτη φορά να μετρήσεις την αλυσίδα σε 4 διαφορετικά σημείο, υπάρχει περίπτωση να έχει χαλαρώσει διαφορετικά σε διάφορα τμήματά της.
Αν αυτό ισχύει τότε την ρυθμίζουμε στο πιό σφιχτό τμήμα της.
Πχ εδώ οι διακυμάνσεις της δικής μου

Δεν νομίζω να ξέχασα κάτι .....