Σήμερα εγινε γενική ψαχτική και ερευνητική για το τσόκ/ντίζα.
Ελυσα και το αριστερό ψυγείο ωστε να βρώ το καλύτερο σημείο για να περάσει η ντίζα του τσοκ ωστε να μην κάνει γωνίες και να δουλεύει ανετα.
Είμαι σίγουρος οτι δουλεύει τώρα σωστά αφού με τον κινητήρα σε λειτουργία αν τραβήξω το ενα η το άλλο τμήμα της μετά το σημείο που γίνεται διπλή, σαν να τραβαω τσοκ δλδ αλλά σε εναν μόνο κύλινδρο, ο κινητήρας κόβει και μπουκώνει αρα πριν ηταν κλειστό.
Ελεγξα σχολαστικά και την λειτουργία των διαφραγμάτων και δεν δείχνουν να κολάνε κάπου, είναι δε η κίνησή τους ιδια και στα δύο.
Εβαλα τα καρμπς επάνω, φιλτροκούτι , τεπόζιτο, σέλα και βγήκα δοκιμή.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται οταν ανοίξω αποτομα το γκάζι, 1η κανονικά, 2α στις 9000στρ/λ (κάπου 100χλμ/ω) τρίτη στις 6000στρ/λ (δεν πήγα παραπάνω αφού χωρίς φέριγκ δεν την παλευα με τον αέρα) και ξαφνικά νοιώθω ενα κάψιμο στο αριστερό πόδι, και η φόρμα μουσκεμα, λέω πάει αυτοκτόνησε η ΤΑ

, σταματάω και ο κινητήρας γεμάτος ψυκτικό.
Επιστροφή σπιτι, βγάζω αμέσως το πίσω αριστερό μπουζί και κλασικά στεγνό και καταμαυρο οπως στις φωτό που εχω ποσταρει παραπάνω.
Ψάχνω για διαρροή ψυκτικού, και βλέπω μια λίμνη αναμεσα στους κυλίνδρους, σκέφτηκα δεν την γλυτώνω την επισκεψη γαι oring και πάλι

.
Οταν στεγνωσε το ψυκτικό και αφησε το μπλέ χρώμα η διαρροή ηταν απο ψηλά τελικά απο εδώ

απο ενα χαλαρό κολάρο, το εσφιξα και σταματησε να στάζει. Το υγρό απο το δοχείο διαστολής εξαφανίστηκε.

Τι εχω καταλάβει εγώ μέχρι στιγμής: Ο πίσω κύλινδρος εχει πολύ μίγμα (φαίνεται και απο τα μπουζί) τόσο πολύ που ακόμα και στο κρύο ξεκίνημα αχρηστεύει το τσόκ.
Το τσοκ δεν ευθύνεται, τα λεκανάκια/φλοτερ λειτουργούν σωστά αρα ισως κατι παίζει με το κυρίως ζιγκλερ και τις βελόνες.
Οι βελόνες είναι σε αριστη κατασταση, αρα ζιγκλέρ.
Οποτε θα αλλάξω τα κυρίως ζιγκλέρ μεταξύ τους να δώ αν το πρόβλημα μεταφερθεί στον εμπρός κύλινδρο.
Και βλέπω απο εκεί και πέρα.
Ξέχασα να γράψω οτι το μίγμα τώρα είναι στις 3 στροφές εξω , ενώ παλιότερα το είχα και 4 1/2 εξω και δεν μαύριζε τα μπουζί.
Και το μπουζί του μπροστά και πάλι πεντακάθαρο.
Και τα βάσανα συνεχίζονται ....