Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380191

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #125 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 22:12:22 μμ
Αυτός και αν είναι τίτλος,  :eusa_clap: :eusa_clap:
τι εχανα τόσο καιρό, δημοψήφισμα επρεπε να κάνω  :goofy:

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, νάσται καλά.

Συνεχίζεται .....

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #126 on: Κυριακή 28 Απρίλιος 2013, 00:51:57 πμ

Συνεχίζεται .....
Δηλαδη δεν γλυτωνουμε με τιποτα απο σενα ετσι?  :P

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #127 on: Τετάρτη 08 Μάιος 2013, 03:54:13 πμ
Βάζω κι εγώ ένα βίντεο μετά απο ρύθμιση των Pilots

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #128 on: Τετάρτη 08 Μάιος 2013, 03:55:10 πμ

This video is private.  :eusa_think:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #129 on: Τετάρτη 08 Μάιος 2013, 03:58:19 πμ
This video is private.  :eusa_think:
Για δοκίμασε τώρα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #130 on: Τετάρτη 08 Μάιος 2013, 21:13:12 μμ
 :thumbright: Οκ

Θέλω και εγώ, τέτοιο ρελαντί, τι κάνουμε μάστορα?

Ελεγξα , λαιμούς εισαγωγής, λάστιχα υποπίεσης, συγχρονισμό, βαλβίδες οκ, τι νάναι?

Συμπίεση?
Ο κινητήρας είναι για πέταμα?
Λαιμοί εξαγωγής?
Μίγμα?

Οσο για το μίγμα, μια που το εγραψα, βιδώνοντας απο τις 3στρ πέφτουν οι στροφές αποτομα, ξεβιδώνοντας ακόμα και την βίδα να πάρω στο χέρι δεν βλέπω να πέφτουν οι στροφές, η πέφτουν ελάχιστα και δεν το καταλαβαίνω, πάντως απο εκεί που πέφτουν βιδώνοντας μέχρι εξω το ρελαντί εχει κάπου 300-400 στρ/λ διαφορά.

Για λέγε ....

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #131 on: Πέμπτη 09 Μάιος 2013, 05:16:33 πμ
:thumbright: Οκ

...
 για το μίγμα, μια που το εγραψα, βιδώνοντας απο τις 3στρ πέφτουν οι στροφές αποτομα, ξεβιδώνοντας ακόμα και την βίδα να πάρω στο χέρι δεν βλέπω να πέφτουν οι στροφές, η πέφτουν ελάχιστα και δεν το καταλαβαίνω, πάντως απο εκεί που πέφτουν βιδώνοντας μέχρι εξω το ρελαντί εχει κάπου 300-400 στρ/λ διαφορά.

Για λέγε ....

Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι δεν περνάει η απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου από το κύκλωμα bypass. Έλεγξε /φύσηξε το slow jet και ολόκληρη τη γραμμή. Στο δικό αντιλαμβάνομαι το σημείο lean στις 2 στροφές (turn out) και το rich στις 4 1/2 στροφές (turn out)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #132 on: Πέμπτη 09 Μάιος 2013, 16:53:53 μμ
Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι δεν περνάει η απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου από το κύκλωμα bypass. Έλεγξε /φύσηξε το slow jet και ολόκληρη τη γραμμή. Στο δικό αντιλαμβάνομαι το σημείο lean στις 2 στροφές (turn out) και το rich στις 4 1/2 στροφές (turn out)

α) Ψάχνω να βρώ τι κάρμπς φοράει η ΤΑ, στο Manual γράφει Carburetor Identification Number     VDLFLF  τώρα τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω.

β) Οταν τα είχα στα χέρια μου φύσηξα κάθε τρύπα που εβρισκα, αφού είχα βγάλει τις μεμβράνες και τις cut off όπως λέει το βιβλίο, αλλά δεν είδα διαφορά.

γ) Τώρα λέω να τα βγάλω πάλι, αφαιρώντας το τεπόζιτο, και να ανοιξω και τα λεκανάκια να δώ αν το Float level  είναι στα 7mm, αν και δεν τα βλέπω να στεγνώνουν ακόμα και στις 7000στρ/λ δεν ''λαχανιάζει'' .
Φοβάμαι όμως μην και εχω διαρροή απο την φλάτζα στα λεκανάκια που ο μακάκας που τα είχα πάει είχε βάλει φλατζόκολα. Η Honda μας δεν την δίνει χώρια και σκέφτομαι να πάρω ενα o-ring και να προσπαθήσω να το κρατήσω στον οδηγό ωστε να παρει το σχήμα του, αλλά και πάλι το φοβάμαι.
50 ευρώ ζητάνε για το κάθε σετ επισκευής καρμπ γμτ!

δ) Αν κατάλαβα καλά απο τα όσα έγραψες, η pilotscrew εχει σχέση με την παροχή καυσίμου στο Slow jet το  38αρι? η δίνει και εκεί?

Για λέγε ...

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #133 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 02:43:26 πμ
συγνωμη που μπαινω στην μεση του θεμματος αλλα δεν ηξερα που να το βαλω.
νικολα τα ειπαμε το πρωι,δες τις φωτο και εσυ οπως και οι υπολοιποι και βγαλτε κανα πορισμα μπας και βγαλω ακρη.

την κυριακη λοιπον στον θησαυρο ειχα μια μικρη ατυχη στιγμη,στατικη πτωση.
με το που την σηκωσαμε,οπως ειπε και ο αεροκεφαλος δεν επαιρνε αμεσως μπρος και μετα απο 1-2 λεπτα πηρα κανονικα και ολα οκ.
γυρναω σπιτι το απογευμα και μετα απο 2-3 μερες,περνωντας διπλα απο την μηχανη βλεπω το παρακατω.

Uploaded with ImageShack.us

φαινεται να ειναι λαδι αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.
υπαρχει περιπτωση απο την πτωση να ξερασε απο καπου(αληθεια απο που μπορει? ) λαδι η μειγμα βενζινης?

τι μπορει να ειναι αυτο?

ΥΓ. αν ζουμαρετε στην δευτερη φωτο,φαινεται ελαφρα στην εικονα οτι το ξεχειλισμα εχει ξεκινησει απο τον λαιμο του εμπρος καρμπυρατερ.

να την ακουσε με τις θερμοκρασιες και να ξερναγε απο εκει? και ετυχε να μην το ειδα καθολου ολη μερα?

ΥΓ 2.  στην επιστροφη πηγαινα συνεχως με 160-170 χλμ επειδη βιαζομουν.
« Last Edit: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 02:47:00 πμ by trackler »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #134 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 03:35:01 πμ
Παναγιώτη μεγενθύνοντας την φωτό φαίνεται η διαδρομή του υγρού που κατ' εμέ ισως είναι λάδι που το εχει διαλύσει? καθαρίσει? πως να το πώ? καύσιμο και στις πράσινες βούλες φαίνεται η διαδρομή του.

Αλλά αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι η υπαρξη λαδιού? είναι μια μαύρη μπίχλα σαν βρώμα και λάδι η καύσιμο? στο σημείο ''Α'' που σημειώνω στην φωτό:

σαν λόγω των καμμένων και πολυκαιρισμένων λαιμών να χάνει απο εκεί καυσιμο και να το εχει κάνει μάκα μαζί με την σκόνη.

<< ... στην επιστροφη πηγαινα συνεχως με 160-170 χλμ (δλδ 8000στρ/λ) επειδη βιαζομουν. >>  :smackbottom:

Οτι και νάναι, θές λαιμούς και άμμεσα. 

INSULATOR, CARBURETOR      16211-MAW-600   26.90€

« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:27:39 πμ by Stoneman »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #135 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 04:28:46 πμ
ετσι και αλλιως ηθελα να τους αλλαξω. το αμμεσα ειναι που με χαλαει.
οχι για το κοστος τοσο,οσο για την ολη διαδικασια.εκτος αν αλλαζουν σχετικα ευκολα χωρις να λυθει το μισο μηχανακι.
αλλιως βλεπω το μεγαλο σερβις να γινεται πριν την ωρα του.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #136 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 04:48:48 πμ
Παναγιωτη το εχεις καθαρισει και ξανατρεξε? Ή δεν το εχεις καθαρισει καθολου?
Παντως δεν προκειτε για λαδι Καυσιμο ειναι ανακατεμενο με βρωμια και σκονη
Σε πρωτη φαση καθαρισε αμεσα το μοτερ γιατι οσο θα το αφηνεις τοσο πιο δυσκολα θα καθαρισει αργοτερα Κυκλοφορησε μερικες μερες την μηχανη για να δεις αν η διαρροη ειναι μεγαλη Αν δεν ειναι μεγαλη (το πιο πιθανο) ισως και να γλυτωσεις προς το παρον την αντικατασταση των εισαγωγων, αν τις λασκαρεις και τις ξανασφιξεις Κανονικα βεβαια θελει λυσιμο καθαρισμα τοπικα και ξανασφιξιμο αλλα για να γλυτωσεις την ταλαιπωρια κανε πρωτα το παραπανω και στο σερβις οταν ερθει η ωρα του αν χρειαστει τοτε αλλαζεις τις εισαγωγες

Σε καθε περιπτωση βεβαια και κρινοντας απο τις φωτογραφιες εγω δεν βλεπω δα και καμια τρομερη ζημια

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #137 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 05:39:36 πμ
Συμφωνώ, μάλλον υπερχείλισε το καύσιμο από την πτώση και λερώθηκες  ;)

Keep riding !!!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #138 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 06:27:39 πμ
Συμφωνώ, μάλλον υπερχείλισε το καύσιμο από την πτώση και λερώθηκες  ;)

μου χυθηκαν τα υγρα μου κυριε γραμματεα?  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

κωστα,το μηχανακι απο την κυριακη στον θησαυρο δεν το εχω βαλει μπρος παλι.
αυριο πρωι μαλλον θα κατσω να την πλυνω και να αλλαξω και την ασφαλεια του εμπρος γραναζιου.
θα δειξει μετα.
ελπιζω να ειναι κατι απλο,αν και ψιλοαγχωθηκα και λεω πριν την πανελληνια να το κανω το σερβις.
εσυ τι λες?

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #139 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 18:11:44 μμ
Σίγουρα κάτι απλό είναι, αυτό έλειπε.
Τώρα για service άλλοι είναι πιο ειδικοί να σου πούνε. Το νωρίτερο δεν πειράζει, πειράζει;

Keep riding !!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #140 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 18:15:09 μμ
Σε καθε περιπτωση βεβαια και κρινοντας απο τις φωτογραφιες εγω δεν βλεπω δα και καμια τρομερη ζημια

Σωστά, ζημιά δεν εχει, δλδ μεχρι τώρα πώς κυκλοφορούσε? ουτε και μπορεί να πάθει τπτ απο μια ψιλοδιαρροή μίγματος.

.....αν και ψιλοαγχωθηκα και λεω πριν την πανελληνια να το κανω το σερβις.
εσυ τι λες?

Τι αγχώνεσαι? είχε μαζέψει μπιχλα τόσα χρόνια και με το που ξάπλωσε το καυσιμο απο τα λεκανάκια  το εκανε να τρέξει, γι αυτό μπούκωσε και δεν επαιρνε μετα που την σήκωσες (την ΤΑ  :2hysterical:)

αλλιως βλεπω το μεγαλο σερβις να γινεται πριν την ωρα του.

Η ΤΑ δεν χρειάζεται μεγάλο σέρβις, αυτό το κάνουν μερικοί που την εχουν για κομπολόι  :goofy: :goofy: :eusa_silenced:

Θέλει λάδια-φίλτρο,  και μπουζάκια οταν το θυμηθείς.

( Η ασφάλεια θέλει τα λοξά δόντια πρός τα εξω.)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #141 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 21:09:19 μμ
Η ΤΑ δεν χρειάζεται μεγάλο σέρβις, αυτό το κάνουν μερικοί που την εχουν για κομπολόι  :goofy: :goofy: :eusa_silenced:

Θέλει λάδια-φίλτρο,  και μπουζάκια οταν το θυμηθείς.

( Η ασφάλεια θέλει τα λοξά δόντια πρός τα εξω.)

σωστα,μολις 7000 χλμ εχει απο το μεγαλο σερβις.αρκει να μπορουν να αλλαχτουν οι λαιμοι ευκολα σχετικα.

σημερα λοιπον ασχοληθηκα με την καλη μου
ειπα να αλλαξω την ασφαλεια στο μπροστα γραναζι.
το κολπο με το λαδι σιλικονης στο πλαστικο καλυμα εκανε δουλεια τελικα,δεν ειχε πολυ βρωμα αλλα το χωμα της κυριακης ειχε κανει την εμφανιση του,το οποιο ομως εφυγε πολυ ευκολα και δεν παιδευτηκα με τον καθαρισμο.
η ασφαλεια λοιπον μπηκε και μαλιστα σωστα,αληθεια μπαινει και αναποδα?

αφου ασχολουμαι λοιπον δεν κανω και ενα καθαρισμα στην αλυσιδα να φυγουν τα χωματα?

και αφου εβγαλα και το πλαστικο μαυρο καλυμα του εριξα και ενα βαψιμο με το σπρευ που ειχα ξεχασμενο στην ντουλαπα και εκανα και ενα καλο πλυσιμο αφου μου εφαγε ολο το πρωινο.

ξεχασα να βγαλω φωτο το σημειο με την μαυριλα.
καθαρισε αρκετα αλλα εχουν μεινει λιγα στιγματα,φωναζαν και τα πιτσιρικια να κανουν ποδηλατο,μου χαλασαν την διαθεση και δεν ασχοληθηκα παραπανω.(ο τεμπελης βρισκει παντα δικαιολογια  :P )
σκουπιστηκε,στεγνωσε,λαδωθηκε η αλυσιδα και σκεπαστηκε περιμενωντας την επομενη βολτα.
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:28:32 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #142 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 23:00:12 μμ
Με τα φλάς τι εκανες?

Παρατηρήσεις: στην 1η φωτο οτι είναι μαύρο να γίνει ασημί. Παραφινέλαιο πινελάκι, αναμονή να ποτίσει και ξανάμανά. Η μικρή ποδιά εχει τα χάλια της.
Στην 2η φωτό , να βαφτεί το ψαλίδι, να γυαλιστουν οι ακτίνες.
Στην 3η φωτό, ωραία δείχνει πλυμένη.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #143 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 23:23:39 μμ
Θέλω να καθαρίσω και να λαδώσω την αλυσίδα (όχι ότι έχει και τίποτα), αλλά είδα τις φωτο με το διπλό σταντ και ζήλεψα, (θέλω αλλά τα μάνια τα τρώνε άλλες προτεραιότητες), οπότε πάλι πατέντα. Τάκο κάτω απ' το στάντ, γρύλο και σήκωμα και στήριγμα σε τρίποδο. Να είχα χώρο. στο πεζοδρόμιο με βλέπω πάλι.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #144 on: Παρασκευή 10 Μάιος 2013, 23:48:04 μμ
....γρύλο και σήκωμα και στήριγμα σε τρίποδο. ...

Δεν θα το συνιστούσα, πάρε ενα στήριγμα πίσω άξονα, εχω βρεί και με 30-40 ευρά

α) πώς την καθαριζες μέχρι τώρα?
β) με τι?
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:29:50 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #145 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 00:05:32 πμ
Για να συγκεντρωθούμε στο θέμα ρελαντί, γιατί θα τον  :phear: τον Θανάση που μου άναψε φωτιές με το βίντεό του.

Λοιπον εχω μια παρατήρηση ακόμα για την δική μου ΤΑ.

Αυτό το παίξιμο που κάνει στο ρελαντί, βύθισμα στροφών θα τόλεγα εγώ, οπως φαίνεται στο ποστ Νο89 στο σχετικό βίντεο στο 0:22 εως 0:30 και στο 3:22, δείχνει σαν το στροφόμετρο να κατεβαίνει πρός τις 1000στρ/λ για κάποιο διάστημα και μετά να ανεβαίνει στις 1250στρ/λ και πάλι διατηρώντας το τρεμόπαιγμα.
Στην βύθιση αυτή γίνεται αισθητή και η μεταβολή στις στρφές/λειτουργία του κινητήρα.

Το ίδιο παρουσιάζει και στην πορεία, πχ σε πορεία με 1η η 2α ταχύτητα και στροφές κάτω απο τις 3000στρ/λ , εστω στις 2300στρ/λ κρατώντας το γκάζι σταθερό κατα διαστήματα κάνει βύθιση στις στροφές, είτε με κρύο ειτε με ζεστό κινητήρα, και την στιγμή της βύθισης κόβει ταχύτητα σαν να κόβεται το γκάζι στιγμιαία.
Οι στροφές δεν πέφτουν πολύ , ελάχιστα ισως και κάτω απο τις 100στρ/λ, αλλά μοιάζει σαν το μηχανάκι να κόβει και να ξαναπαίρνει.

Σκέφτομαι οτι ίσως είναι θέμα καρμπς η ακόμα και να κόβει η ανάφλεξη

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #146 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 00:41:56 πμ
Το ίδιο παρουσιάζει και στην πορεία, πχ σε πορεία με 1η η 2α ταχύτητα και στροφές κάτω απο τις 3000στρ/λ , εστω στις 2300στρ/λ κρατώντας το γκάζι σταθερό κατα διαστήματα κάνει βύθιση στις στροφές, είτε με κρύο ειτε με ζεστό κινητήρα, και την στιγμή της βύθισης κόβει ταχύτητα σαν να κόβεται το γκάζι στιγμιαία.

Λέω να πάω να το ξανακοιτάξω και στο δικό μου. Νομίζω όμως ότι πέρα από το ρελαντί, δεν έχω δει ποτέ ανάλογα βυθίσματα σε σταθερό γκάζι. Μήπως τελικά παίζει κάτι προς πολλ/στες-μπουζοκαλώδια-μπουζί μεριά;

Κάτι που ίσως μπορούμε να φτιάξουμε (αν αξίζει τον κόπο και αν γίνεται) με ελάχιστα χρήματα, είναι ένα μικρό όργανο για συγχρονισμό με υλικά που μάλλον κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αν βρούμε υποπιεσόμετρα ή μπαρόμετρα, αν πρόκειται για τα ίδια όργανα, σαν εκείνα που τοποθετούν στις εγκαταστάσεις καλοριφέρ ή κάτι αντίστοιχο (εδώ θέλω βοήθεια, τι κλίμακας πρέπει να είναι;, πρόκειται για "ειδικά" όργανα; υπάρχουν στο εμπόριο;), και στη συνέχεια με ρακόρ προσαρμόζουμε σε αυτά τα σωληνάκια από τις υποπιέσεις, δένοντας το σύνολο σε μια απλή βάση θα έχουμε ένα χειροποίητο όργανο για συγχρονισμό, με σχετική ακρίβεια, τουλάχιστον μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των μπουκαλιών. Πώς ακούγεται σαν ιδέα;  :goofy:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #147 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 01:07:41 πμ
Για να συγκεντρωθούμε στο θέμα ρελαντί, γιατί θα τον  :phear: τον Θανάση που μου άναψε φωτιές με το βίντεό του.

Λοιπον εχω μια παρατήρηση ακόμα για την δική μου ΤΑ.

Αυτό το παίξιμο που κάνει στο ρελαντί, βύθισμα στροφών θα τόλεγα εγώ, οπως φαίνεται στο ποστ Νο89 στο σχετικό βίντεο στο 0:22 εως 0:30 και στο 3:22, δείχνει σαν το στροφόμετρο να κατεβαίνει πρός τις 1000στρ/λ για κάποιο διάστημα και μετά να ανεβαίνει στις 1250στρ/λ και πάλι διατηρώντας το τρεμόπαιγμα.
Στην βύθιση αυτή γίνεται αισθητή και η μεταβολή στις στρφές/λειτουργία του κινητήρα.

Οι στροφές δεν πέφτουν πολύ , ελάχιστα ισως και κάτω απο τις 100στρ/λ, αλλά μοιάζει σαν το μηχανάκι να κόβει και να ξαναπαίρνει.

Σκέφτομαι οτι ίσως είναι θέμα καρμπς η ακόμα και να κόβει η ανάφλεξη

Αυτό μου το έκανε στις 5000σαλ με σταθερό γκάζι (έδωνε - εκοβε). Το πρόβλημα ήταν το TPS
- Δοκίμασε αν στο κάνει πάνω από τις 3500σαλ
-- Δοκίμασε μια βόλτα με βγαλμένο το TPS
Αν στο κάνει μόνο χαμηλά με ή χωρίς το TPS κάτι είναι βουλωμένο στο κύκλωμα χαμηλής
Αν βγάζοντας το TPS δε στο κάνει...ξέρει τι πρέπει να κάνεις ;)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #148 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 01:59:42 πμ
Με τα φλάς τι εκανες?

Παρατηρήσεις: στην 1η φωτο οτι είναι μαύρο να γίνει ασημί. Παραφινέλαιο πινελάκι, αναμονή να ποτίσει και ξανάμανά. Η μικρή ποδιά εχει τα χάλια της.
Στην 2η φωτό , να βαφτεί το ψαλίδι, να γυαλιστουν οι ακτίνες.
Στην 3η φωτό, ωραία δείχνει πλυμένη.

1η φωτο
καποια αλλη στιγμη με την ησυχια μου. η ποδια ειναι στα υποψιν να βαφτει,οταν ερθει το plasti dip.
2η φωτο
το ψαλιδι μονο σε 2 σημεια θελει βαψιμο,δεν εχει σοβαρες ζημιες και επειδη πιστευω οτι θα κοστιζει καμποσο,μου αρεσει και ετσι.
οι ακτινες δεν γυαλιζουν,εχω δοκιμασει διαφορα.καποια στιγμη θα δοκιμασω και με μπρασο. κοστιζουν πολλα να αλλαχθουν οποτε καλες ειναι και ετσι.επισης στην δευτερη φωτο,ειναι μολις εχω τελειωσει την αλυσιδα και απο το πινελο εχουν πεταχτει παντου μαυριλες.
στην 3η φωτο ειναι καλυτερα τα πραγματα.

για το ρελαντι μιας και ειναι της μοδας,πηρα και εγω ενα βιντεακι.το βραδυ μαλλον θα το ανεβασω και θα το βαλω μπας και ηρεμησεις λιγο βλεπωντας το δικο μου.
παντως αυτα τα κοψιματα που λες εμενα δεν τα εχει κανει ποτε.σε κανενα πεδιο στροφων.ακομα και στις 1500 σαλ με 2α δεν εχω τετοιο πραγμα.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #149 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 06:42:07 πμ
Δεν θα το συνιστούσα, πάρε ενα στήριγμα πίσω άξονα, εχω βρεί και με 30-40 ευρά
α) πώς την καθαριζες μέχρι τώρα?
β) με τι?
Το έχω σκεφτεί και μάλλον θα το κάνω.
 α) 1.Μπετονάκι κομένο ( αντιγραφή ξέρεις απο που, γιατί πριν σχεδόν λάδωνα τον τόπο).
     2. Οδοντόβουρτσες (η μία στραβωμένη έτσι που να πιάνει την μέσα πλευρά)
 β) Ανάλογα καταστάσεων. Παραφινέλαιο-στράγγισμα καλό και δυό φορές βαλβολίνη ή βαλβολίνη δύο-τρείς φορές.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....