Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380275

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #175 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 02:49:18 πμ
Πές τα γμτ! είπα και εγώ ...

Αλλά κωδικός? Δλδ σε πρίπτωση που θές να το αλλάξεις μάλλον αναγκαστικά θα παρεις το διαιρούμενο.

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #176 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 02:56:37 πμ
Μην αλλάξεις τίποτα στη μηχανή.Απο αλλού είναι το πρόβλημα.Τα εξαρτήματα σου είναι άψογα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ζήτημα συναρμολόγησης του όλου συστήματος τροφοδοσίας και ρύθμισης του.
Τα ίδια έχω πάθει και εγώ παλιότερα και είχαν γίνει τα νεύρα μου κουρέλια.
Η ντίζα τσόκ είναι μεγάλη παγίδα να ξέρεις.θέλει συγκεκριμένο σημείο να περάσει και να κάτσει σωστά.Πρέπει να παίζει άνετα-ελεύθερα όταν επανατοποθετήσεις τα κάρμπς.
Θέλει να αφιερώσεις χρόνο σοβαρό για την επανασυναρμολόγηση με μεγάλη ακρίβεια και τη ρύθμιση με μεγάλη ακρίβεια πάλι.
Παρά τις 5 φορές που το έχω κάνει στην ΤΑ πάλι η όλη διαδικασία λύσιμο-καθάρισμα-επανατοποθέτηση-ρύθμιση-δοκιμή-επανέλεγχος ρύθμισης μου καταναλώνει ένα Σ/Κ και ίσως και λίγο Παρασκευή απόγευμα. Δεν είναι και ότι πιό απλό για τον ερασιτέχνη όπως εμείς.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #177 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 03:08:37 πμ
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση όμως, οτι τώρα εχω ενα διαφορετικό μηχανάκι, πρώτα δεν πήγαινε στις χαμηλές στροφές τώρα πάει, πρώτα ανέβαζε σωστά τωρα δεν, πρώτα είχα τσοκ τώρα δεν ...
πως καταφερα και τοφερα τούμπα?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #178 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 03:29:08 πμ
Το πακέτο το έχω έτοιμο να στο στείλω?

Eχεις πμ.

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #179 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 03:50:03 πμ
Εγώ θα έλεγα να βρεθείτε Θανάσης και Νίκος και να τα κάνετε όλα από την αρχή.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #180 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 04:23:44 πμ
Ενα κάτι σε τηλεδιάσκεψη παίζει?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #181 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 06:10:11 πμ
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση όμως, οτι τώρα εχω ενα διαφορετικό μηχανάκι, πρώτα δεν πήγαινε στις χαμηλές στροφές τώρα πάει, πρώτα ανέβαζε σωστά τωρα δεν, πρώτα είχα τσοκ τώρα δεν ...
πως καταφερα και τοφερα τούμπα?
Eχεις τσοκ λεμεεεεεεε! :-*

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #182 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 23:09:17 μμ
Τι εχω τσοκ? Τέρμα τραβηγμένο με κρύο κινητήρα 1200 στρ/λ είναι τσόκ?  ;D

Τέλος πάντων, συνεχίζω με τις εργασίες, σήμερα εβγαλα τα καρμπς, τα ελυσα, χωρίς να βγάλω τα ζιγκλέρ, αλλά δεν βρήκα κατι που να εχει γίνει λάθος.

Εβγαλα την ντίζα του τσοκ την λάδωσα, και ελεγξα αν τα μεταλικά βαρελάκια που μπαίνουν στο σώμα των καρμπς κολάνε. Τελικά δεν κολάνε και δουλεύουν ανετα.
Το μόνο που παρατήρησα είναι οτι αυτό του πίσω καρμπ εχει αλλάξει χρώμα απο τότε που λάδωσα την ντίζα για πρώτη φορά, δεν εχει φθορά απλά το μπρούτζινο χρώμα εχει γίνει γκρίζο.  :eusa_think:

Και αυτό του δεξιού καρμπ είναι ολο γρατζουνιές .

Δεν εκανα τα μαγικά που ζήτησε ο Κώστας , βαρεθηκα να βάζω επάνω φίλτρα και τεποζιτα πάλι, εβγαλα το εμπρός δεξί μπουζί και είδα αυτό

Πολύ καθαρό θα ελεγα, μετά το πίσω αριστερό και ...

... μαύρισε η ψυχή μου ...

... πρώτη φορά βλέπω τέτοιο μπουζί, τόσα χρόνια αλλάζω σε αυτ/τα και το παπί, αλλά τέτοια μαυρίλα πρώτη φορά .
Τι εγινε? Το μίγμα ηταν και στους δύο 3 1/4 εξω,  :eusa_think: να κόλησε το φλοτερ? η ο πίσω πήγαινε με κολημένο τσόκ οπως παλιά?
Δεν ξέρω .... τα φώτα σας ....

Και κατι ασχετο αλλά μιας και ελυσα μανετα συμπλέκτη για να βγάλω την ντίζα του τσοκ, είναι καλά σε αυτή τη θέση το ρυθμιστικό?

και να σφίξω απο την κάτω βίδα στο δεξί καπάκι?
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 02:54:00 πμ by Stoneman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #183 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 02:10:58 πμ
Ο πίσω έχει υπέρ πλούσιο μείγμα!. Πιθανές αιτίες που μπορώ να σκεφτώ:

1. Τσόκ κολλημένο
2. Κολλημένη Air cut-off
3. Προβληματική βαλβίδα Φλοτέρ
4. Προβληματικός  σπινθήρας

Με πιο πιθανά τα πρώτα 2.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #184 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 02:19:40 πμ
Αυτο δεν ειναι τρανσαλπ ...απο το λυσε δεσε εχει γινει playmobil   :2hysterical:

Νικολα πολυ τις παιδευεις τις βιδες το νου σου  ;) ;) ;D :-*

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #185 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 02:57:23 πμ
Νικολα πολυ τις παιδευεις τις βιδες το νου σου  ;) ;) ;D :-*

Νικολα, φιλικα, ο Παλτακης κανει πλακιτσα αλλα κατι παει να πει (ετσι τα λεει αυτος, με ..επικαλυψη σοκολατας  :2hysterical:)  Λοιπον, ελπιζω να το βρεις τι ειναι και εχεις τοσο πλουσιο μιγμα πισω αλλα υποθετω οτι το προβλημα τροφοδοσιας να υπηρχε και δεν το δημιουργησες εσυ με τα λυσε-δεσε  :o  :eusa_naughty: Οπως ειπε κι'ο Διαμαντης που λυνει και καθαριζει καρμπυρατερ σχεδον καθε χρονο  :o το βγαλε-βαλε καρμπυρατερ ειναι μια δυσκολη ιστορια, ιδιως το πως θα μπουνε τα παντα στο βαλσιμο. Εγω ταχω βγαλει δυο φορες στην 11χρονη ζωη του δικου μου ΤΑ (τη μια προσφατα) αλλα ταδωσα σε συνεργειο να τα καθαρισει και να τα βαλει επειδη ξερω τι μανικι ειναι το σωστο βαλσιμο  ;) Μαλιστα την πρωτη φορα το ξαναπηγα πισω επειδη το τσοκ δεν δουλευε σωστα. Συνοψη: αφου βρεις το τι παιζει και εχεις πλουσιο μιγμα/κομπιασματα κλπ, ασε το μηχανακι ησυχο και ιδιως την τροφοδοσια.

Στο δικο μου ΤΑ για παραδειγμα, το παιξιμο στο ρελαντι συνεχιζει αφου αλλαξα τις "χοανες" εισαγωγης, βελτιωθηκε λιιιγο αλλα παλι παιζει, το αφηνω να ειναι παιχνιδιαρικο  ;)  Στο "καινουργιο" ΤΑ, διαπιστωσα προσφατα οτι με πολυ λιγο τραβηγμα του τσοκ τωρα το καλοκαιρι σβηνει αμεσως χωρις να ανεβασει καθολου στροφες. Μου περασε απο το μυαλο να το λυσω για να το κοιταξω αλλα με πιο ψυχραιμη σκεψη το αφησα, σιγα μην ασχοληθω! Αν το χειμωνα με τα κρυα δειξει καποιο θεμα με το τσοκ, τοτε θα το κοιταξω. Με αλλα λογια για να παραφρασω ελαφρα μια γνωση ρηση: "if it works >90-95%, leave it alone"  ;) ;D

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #186 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 04:23:13 πμ
Εχετε δίκιο, αλλά , δεν είναι θέμα λύσε δέσε ετσι για να περνάει η ώρα. Δεν είμαι και τόσο μαζόχας   :goofy: :goofy: να παιδεύομαι με κίνδυνο να σπάσω κανα πλαστικό η να κάνω καμμιά ζημιά να τρέχω γι΄άλλα.

Οταν εχεις ενα μηχανάκι με πρόβλημα, το πηγαίνεις σε συνεργείο σκάς 70 ευρώ  :cussing: για καθαρισμα/ρύθμιση καρμπς και οταν το παραλαμβάνεις εχει (εστω λιγότερο αλλά εχει) ακόμα πρόβλημα , το πας πίσω το κάνει βόλτα και σου λέει απλά " αυτά ετσι πάνε, κοίτα να το συνηθίσεις ..."  το ξαναπάς? :eusa_naughty:

Οταν μέσα στην κίνηση σου βγάζει το λάδι και όλοι σου λένε οτι πάει σαν παπί, τότε σκέφτεσαι οτι δεν είσαι εσύ για μηχανάκια και φτάνεις στο τσακ να την διώξεις ενα 2χίλιαρο να ησυχάσεις αρχίζοντας να γλυκοκοιτάς ενα Inniova 125i.

Και πάλι λές , οχι ρε γμτ, γιατί? εχω ρίξει τοση δουλειά εκεί πάνω να πάει αδικά? τα χερια μου πιάνουν θα τα καταφέρω, δεν με νοιάζει το ρελαντί, οταν ομως στο ρελαντί το μηχανάκι τρέμει τόσο που δεν βλέπεις πίσω απο τους καθρέπτες, και οταν στην κίνηση πάει σαν να χοροπηδάει , τότε είναι καιρός να σχοληθείς.

Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του νήματος, ασχολήθηκα με οτι πίστευα οτι φταίει, και εμειναν τα καρμπς, τώρα αν τα καρμπς είναι βλαμένα και δεν επισκευάζονται θα μείνει ετσι μέχρι νεοτέρας, στο τέλος όμως θα φτιαχτεί.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #187 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 04:31:13 πμ
καποια στιγμη που θα ερθω απο εκει,θα μου την δωσεις για μια συντομη βολτα 10 λεπτων.

ξεκαπνισμα θελει το μηχανακι μου φαινεται!  :-*

καλα κανεις και ασχολιεσαι νικο,ασε εμας να σε πειραζουμε γιατι κατα βαθος μερικοι μπορει και να σε ζηλευουμε!

κανε τα γουστα σου εσυ και καποια στιγμη θα την βρεις την ακρη.

να την βρεις την ακρη κατα οκτωβρη μερια,οποτε μετα σου φερνω την δικια μου εκει και στην αφηνω μεχρι μαρτη.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #188 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 04:39:12 πμ
καποια στιγμη που θα ερθω απο εκει,θα μου την δωσεις για μια συντομη βολτα 10 λεπτων.

ξεκαπνισμα θελει το μηχανακι μου φαινεται!  :-*

καλα κανεις και ασχολιεσαι νικο,ασε εμας να σε πειραζουμε γιατι κατα βαθος μερικοι μπορει και να σε ζηλευουμε!

κανε τα γουστα σου εσυ και καποια στιγμη θα την βρεις την ακρη.

Ρε συ στην σκεψη μου εισαι?  :eusa_clap:

Νικο εμενα να μου την δωσεις για ξεκαπνισμα
...Αλλα μπορει να σου ερθει πισω λιιιιγο σκονισμενη  :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #189 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 04:41:11 πμ
Νικο πριν βγαλεις το μαυρο μπουζι την ειχες δουλεψει στο ρελαντι και αν ναι για ποση ωρα?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #190 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 04:49:37 πμ
Παναγιώτη για να την ξεκαπνίσεις θέλει ενα ταξιδάκι  :moped:, γιατί θέλουμε και εμείς "ξεκάπνισμα" αλλά να δούμε πώς θα πάει το οικονομικό και φετος και βλέπουμε.

Απλά την πατησα και την εδεσα ολόκληρη πριν την βγάλω μια δοκιμαστική βόλτα και ταλαιπωρήθηκα παραπάνω.
Τώρα δεν  εχω πρόβλημα, τεπόζιτο σελα και δοκιμή.

Σιγούρεψα αποψε την σωστή λειτουργία της ντίζας του τσόκ, λάδωσα και την ντίζα του συμπλέκτη επι τη ευκαιρία , και ευτυχώς που ασχολήθηκα γιατί εχει κοψει συρματάκια που ηταν απο την κάτω μεριά και δεν φαινονταν, οποτε θα την εχω στο νού μου να την ελέγχω. :thumbright:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #191 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 04:54:28 πμ
Νικο πριν βγαλεις το μαυρο μπουζι την ειχες δουλεψει στο ρελαντι και αν ναι για ποση ωρα?

Την πήγα μια βόλτα 3-4 χιλιόμετρα, δοκιμάζοντας αν τα κομπιάσματα είναι απο τα σωληνάκια της υποπίεσης, την πήγα και λίγο με οτι είχαν τα λεκανάκια αφού εβγαλα την υποπίεση της βαλβίδας καυσίμου.
Αφού είδα οτι δεν το  σταματάει  γύρισα και τη αφησα, ρελαντί δεν εμεινε και πολύ 1 λεπτό και πολύ λέω.
Απλά δεν τα φωτογράφησε εκείνη τη στιγμή αλλά αφού την ξεβράκωσα το απογευμα.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #192 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 05:01:24 πμ
Παναγιώτη για να την ξεκαπνίσεις θέλει ενα ταξιδάκι  :moped:, γιατί θέλουμε και εμείς "ξεκάπνισμα" αλλά να δούμε πώς θα πάει το οικονομικό και φετος και βλέπουμε.

Απλά την πατησα και την εδεσα ολόκληρη πριν την βγάλω μια δοκιμαστική βόλτα και ταλαιπωρήθηκα παραπάνω.
Τώρα δεν  εχω πρόβλημα, τεπόζιτο σελα και δοκιμή.

Σιγούρεψα αποψε την σωστή λειτουργία της ντίζας του τσόκ, λάδωσα και την ντίζα του συμπλέκτη επι τη ευκαιρία , και ευτυχώς που ασχολήθηκα γιατί εχει κοψει συρματάκια που ηταν απο την κάτω μεριά και δεν φαινονταν, οποτε θα την εχω στο νού μου να την ελέγχω. :thumbright:
Τα συρματάκια θέλουν προσοχή. Καλύτερα άλλαξε την.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #193 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 05:04:46 πμ
Για να δώ πρώτα κόστος και βλέπουμε. :eusa_think:
Εχει καταντήσει ακριβό σπόρ η ΤΑ. :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #194 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 05:13:57 πμ
Την πήγα μια βόλτα 3-4 χιλιόμετρα, δοκιμάζοντας αν τα κομπιάσματα είναι απο τα σωληνάκια της υποπίεσης, την πήγα και λίγο με οτι είχαν τα λεκανάκια αφού εβγαλα την υποπίεση της βαλβίδας καυσίμου.
Αφού είδα οτι δεν το  σταματάει  γύρισα και τη αφησα, ρελαντί δεν εμεινε και πολύ 1 λεπτό και πολύ λέω.
Απλά δεν τα φωτογράφησε εκείνη τη στιγμή αλλά αφού την ξεβράκωσα το απογευμα.
Eνταξει λοιπον εγω θα ρωτησω και ας με  :smackbottom: Εχεις σωστο σπινθηρα στο μπουζι? Τον πολλαπλασιαστη τον εχεις μετρησει?
Το αλλο μπουζι σε τι κατασταση ειναι?

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #195 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 05:44:44 πμ
  Εχεις σωστο σπινθηρα στο μπουζι? Τον πολλαπλασιαστη τον εχεις μετρησει?

:o Θα πιαστεί με τα ρεύματα τώραααα.....

(Και καλά θα κάνει μεταξύ μας , δε βλέπω τι άλλο να πειράξει στα καρμπ , τα ξέσκισε.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #196 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 16:03:25 μμ
Eνταξει λοιπον εγω θα ρωτησω και ας με  :smackbottom: Εχεις σωστο σπινθηρα στο μπουζι? Τον πολλαπλασιαστη τον εχεις μετρησει?

Εξοδο στον πολλαπλασιαστή δεν μπορώ να μετρήσω, αλλά την καταλαβα οταν μούδιασε το χερι μου απο την υψηλή.
Ομως αν δεν γίνει κάτι με τα καρμπς, που πιστεύω οτι είναι θέμα διαφράγματος η κολημένου τσοκ θα κάνω σκάτζα τους πολλάπλασιαστές στον αέρα και θα δώ.
Το TPS δεν παίζει αφού εχω θέμα σε εναν μόνο κύλινδρο. Βασικά δεν παίζει σαν αιτία κατι που είναι κοινό και για τους δύο.

:o Θα πιαστεί με τα ρεύματα τώραααα.....

(Και καλά θα κάνει μεταξύ μας , δε βλέπω τι άλλο να πειράξει στα καρμπ , τα ξέσκισε.

Και όμως είναι αυτή η  :humping: :cussing: ντίζα του τσοκ που είναι ειδική κατασκευή ωστε να σου σπάει τα νεύρα.
Σήμερα θα βάλω ενα κοματι λάστιχο στην βαλβίδα του τσόκ και θα βρώ μια βίδα με το ίδιο σπείρωμα να βιδώσω ωστε να ταπώσω το τσοκ σε μόνιμα κλειστή θέση και μετα τεποζιτο και δοκιμή.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #197 on: Παρασκευή 24 Μάιος 2013, 17:02:35 μμ

Και όμως είναι αυτή η  :humping: :cussing: ντίζα του τσοκ που είναι ειδική κατασκευή ωστε να σου σπάει τα νεύρα.
Σήμερα θα βάλω ενα κοματι λάστιχο στην βαλβίδα του τσόκ και θα βρώ μια βίδα με το ίδιο σπείρωμα να βιδώσω ωστε να ταπώσω το τσοκ σε μόνιμα κλειστή θέση και μετα τεποζιτο και δοκιμή.

Μπορεί να πώ και βλακεία, αλλά δεν βαριέσαι... Θα το ρωτήσω. Τα ελατήρια των βαλβίδων του τσοκ πως τα βλέπεις; Έχουν δύναμη να επιστρέψουν την βαλβίδα στη θέση τους; Κολλάνε; Είναι σκουριασμένα; Σε καλή κατάσταση;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #198 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 01:57:39 πμ
Σήμερα εγινε γενική ψαχτική και ερευνητική για το τσόκ/ντίζα.

Ελυσα και το αριστερό ψυγείο ωστε να βρώ το καλύτερο σημείο για να περάσει η ντίζα του τσοκ ωστε να μην κάνει γωνίες και να δουλεύει ανετα.
Είμαι σίγουρος οτι δουλεύει τώρα σωστά αφού με τον κινητήρα σε λειτουργία αν τραβήξω το ενα η το άλλο τμήμα της  μετά το σημείο που γίνεται διπλή, σαν να τραβαω τσοκ δλδ αλλά σε εναν μόνο κύλινδρο, ο κινητήρας κόβει και μπουκώνει αρα πριν ηταν κλειστό.

Ελεγξα σχολαστικά και την λειτουργία των διαφραγμάτων και δεν δείχνουν να κολάνε κάπου, είναι δε η κίνησή τους ιδια και στα δύο.

Εβαλα τα καρμπς επάνω, φιλτροκούτι , τεπόζιτο, σέλα  και βγήκα δοκιμή.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται οταν ανοίξω αποτομα το γκάζι, 1η κανονικά, 2α στις 9000στρ/λ (κάπου 100χλμ/ω)  τρίτη στις 6000στρ/λ (δεν πήγα παραπάνω αφού χωρίς φέριγκ δεν την παλευα με τον αέρα) και ξαφνικά νοιώθω ενα κάψιμο στο αριστερό πόδι, και η φόρμα μουσκεμα, λέω πάει αυτοκτόνησε η ΤΑ  :2hysterical:, σταματάω και ο κινητήρας γεμάτος ψυκτικό.
Επιστροφή σπιτι, βγάζω αμέσως το πίσω αριστερό μπουζί και κλασικά στεγνό και καταμαυρο οπως στις φωτό που εχω ποσταρει παραπάνω.
Ψάχνω για διαρροή ψυκτικού, και βλέπω μια λίμνη αναμεσα στους κυλίνδρους, σκέφτηκα δεν την γλυτώνω την επισκεψη γαι oring και πάλι  :2hysterical:.
Οταν στεγνωσε το ψυκτικό και αφησε το μπλέ χρώμα η διαρροή ηταν απο ψηλά τελικά απο εδώ

απο ενα χαλαρό κολάρο, το εσφιξα και σταματησε να στάζει. Το υγρό απο το δοχείο διαστολής εξαφανίστηκε. :goofy:

Τι εχω καταλάβει εγώ μέχρι στιγμής: Ο πίσω κύλινδρος εχει πολύ μίγμα (φαίνεται και απο τα μπουζί) τόσο πολύ που ακόμα και στο κρύο ξεκίνημα αχρηστεύει το τσόκ.
Το τσοκ δεν ευθύνεται, τα λεκανάκια/φλοτερ λειτουργούν σωστά αρα ισως κατι παίζει με το κυρίως ζιγκλερ και τις βελόνες.
Οι βελόνες είναι σε αριστη κατασταση, αρα ζιγκλέρ.
Οποτε θα αλλάξω τα κυρίως ζιγκλέρ μεταξύ τους να δώ αν το πρόβλημα μεταφερθεί στον εμπρός κύλινδρο.
Και βλέπω απο εκεί και πέρα.

Ξέχασα να γράψω οτι το μίγμα τώρα είναι στις 3 στροφές εξω , ενώ παλιότερα το είχα και 4 1/2 εξω και δεν μαύριζε τα μπουζί.
Και το μπουζί του μπροστά και πάλι πεντακάθαρο.

Και τα βάσανα συνεχίζονται ....  :2hysterical:
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 02:56:55 πμ by Stoneman »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #199 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 04:27:04 πμ
Νικολα επιμενω
Το τσοκ σου λειτουργει κανονικα! Οπως περιγραφεις αυτη ειναι η νορμαλ του λειτουργια Δεν ειναι χειμωνας με χαμηλες θερμοκρασιες για να ανεβαζει περισοτερες στροφες οταν το τραβας Στις 1300 περιπου στροφες δουλευει και το δικο μου στην πρωτη σκαλα και στην δευτερη σβηνει σημερα που το δοκιμασα

Το κυκλωμα του τσοκ σκοπο εχει να εμπλουτιζει το μειγμα κατα το ξεκινημα του κρυου κινητηρα Τι συμβαινει οταν ο κινητηρας ειναι κρυος? Μερος της ατμοποιημενης βενζινης που περιεχεται στο μειγμα συμπηκνωνεται και προσκολαται στα τοιχωματα του κυλινδρου κανοντας κατα αυτο τον τροπο το μειγμα φτωχοτερο Ετσι ο κινητηρας ειτε δυσκολευεται να παρει ειτε μετα απο καποια κρισιμη αναλογια αερα/βενζινης απλα δεν περνει

Νομιζεις λοιπον οτι με ατμοσφαιρικη θερμοκρασια κοντα στους 30ο C γινεται τετοια συμπηκνωση και αρα το μειγμα γινεται τοσο φτωχοτερο ωστε να χρειαζεται τσοκ?
Νομιζω πως οχι Οταν λοιπον εσυ τραβας το τσοκ γινεται πολυ πλουσιοτερο το μειγμα απο οτι μπορει να καει  με αποτελεσμα ο κινητηρας να πνιγεται Πως περιμενεις να δεις λοιπον πανω απο 2500-3000 στροφες και πως να μην σβησει οταν του ριχνεις κι αλλη βενζινη τραβωντας στην δευτερη σκαλα το τσοκ?

Πιστευω ακομα οτι ουτε και οι pilot εχουν καμια σχεση Οι διακοπες γινονται στις μεσαιες στροφες και μονο αν ανοιξεις αποτομα το γκαζι Αν καταλαβα καλα στα κοκκινα ή κοντα στα κοκκινα που το εβαλες σημερα δεν παρουσιασε κατι Νομιζω λοιπον οτι το προβλημα προερχεται απο το διδυμο βελονα-ζιγκλερ
Κανε αυτο που λες με την αλλαγη των ζιγκλερ και βλεπουμε Εισαι σιγουρος παντως οτι η βελονα ειναι σε αριστη κατασταση? Κοιταξε την καλα μηπως εχει γινει ο κορμος της σε καποιο σημειο κοιλος

Και κατι αλλο Το αλλο μπουζι του προβληματικου κυλινδρου τι χρωμα εχει? Ξεκινα απο αυτο πρωτα