Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380190

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #50 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 03:23:32 πμ
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα ...

Την εχω ξεβρακώσει και πειραματίζομαι με την ησυχία μου στην ρύθμιση βαλβίδων.
Εχω και δύο εργαλεία που κάνουν την ρύθμιση παιχνιδάκι.
Το στρογγυλό για την συγκράτηση, που τελικά δεν χρειάζεται και τόσο, αλλά χρειάζεται στην ρύθμιση σφίξιμο/χαλάρωμα ενώ το φίλερ είναι απο κατω.
Και το γωνιακό φίλερ που φαίνονται στην φωτό επι το έργον ...

... που και αυτό δεν μπορώ να πώ οτι χρειάζεται σε κάποιον έμπειρο, αλλά εμένα με βοηθάει. Βασικά προσπάθησα να κάνω την ρύθμιση και με τα δύο φίλερ για να δώ διαφορές. Τελικά υπάρχει διαφορά, επειδή το κλασικό φίλερ τσακίζει (αν δεν το τσακίσω εγώ) περνάει κάτω απο το διάκενο με μια γωνία που το γωνιακό μετα βρίσκει το διάκενο πιό ανοιχτό.
Το γωνιακό κάνει δουλειά στην εμπρός εξαγωγής στις άλλες που δίνουν χέρι η δουλειά μπορεί να γίνει και με το κλασικό.

Τώρα μια ερώτηξη, πόσο σφιχτά τις ρυθμίζετε εσείς? κλασικά με το φίλερ να περνάει αναμεσα στο διάκενο με μια αίσθηση οτι κατι το κρατάει, η χαλαρά? δλδ να περνάει ανετα?
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 00:47:35 πμ by Stoneman »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #51 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 04:11:48 πμ
το σωστο ειναι να περναει με μια καποια δυσκολια το φιλερ.ουτε πολυ σφιχτα που να χρειαζεται να τραβας με πολυ δυναμη αλλα ουτε και να περναει αερα.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #52 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 05:39:35 πμ
...
Τώρα μια ερώτηξη, πόσο σφιχτά τις ρυθμίζετε εσείς? κλασικά με το φίλερ να περνάει αναμεσα στο διάκενο με μια αίσθηση οτι κατι το κρατάει, η χαλαρά? δλδ να περνάει ανετα?

Να είναι τόσο όσο να μην αισθάνεσαι κενό όταν περνάς το φίλερ. Όταν το τραβάς ή το σπρώχνεις να έρχεται άνετα και να μήν αισθάνεσαι αντίσταση, να αισθάνεσαι ότι γλύφει στέλεχος και πυράκι. Το κλασικό φίλερ σου δίνει την αίσθηση υπο γωνία ότι περνάει δύσκολα. Εκεί μπορεί να την πατήσεις. Θέλει να το πιέσεις ώστε να έρθει παράληλα με και μετά να μετρήσει το διάκενο. Με αυτό που έχεις εσύ δεν έχεις τέτοιο θέμα.

Υ.Γ. Πριν από 2 ώρες τελείωσα το ρύθμισμα σε ένα φίλο . Ας γράψει αυτός εντυπώσεις αργότερα ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Δευτέρα 11 Μάρτιος 2013, 23:14:03 μμ
Το γωνιακό δείχνει οτι πέρισυ με το κλασικό μου ''ξέφυγαν'' ... ολίγον.

Ομως έχω ολόκληρο το Μάρτη να ρυθμίζω , που θα πάει θα τις φέρω. :eusa_think:

Υπάρχει περίπτωση βάζοντας το φίλερ να πατιέται το ελατήριο της βαλβίδας και να κινείται η βαλβίδα στον οδηγό ? σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα κόλαγε το φίλερ?

Δεν με ενοχλεί η διαδικασία, με ενοχλεί το ξεβράκωμα κάθε φορά. :cussing:

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #54 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 00:58:00 πμ
Ομως έχω ολόκληρο το Μάρτη να ρυθμίζω , που θα πάει θα τις φέρω. :eusa_think:

Βιάσου! Ο Απρίλης δεν θα έχει βροχές!

Υπάρχει περίπτωση βάζοντας το φίλερ να πατιέται το ελατήριο της βαλβίδας και να κινείται η βαλβίδα στον οδηγό ?

ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Για δοκίμασε να τις πατήσεις με το χέρι. Μόνο πολύ μικρές βαλβίδες, 50αριού ας πούμε, μπορούμε να πατήσομε με το χέρι. Οι μεγάλες και βαρυές θέλουν σκληρά ελατήρια για να τις επαναφέρουν. Και είναι και προφορτισμένα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 03:06:36 πμ
Βιάσου! Ο Απρίλης δεν θα έχει βροχές!

Γιατί θα εχω εγώ λ7 νομίζεις?  :2hysterical: :2hysterical:

ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Για δοκίμασε να τις πατήσεις με το χέρι. Μόνο πολύ μικρές βαλβίδες, 50αριού ας πούμε, μπορούμε να πατήσομε με το χέρι. Οι μεγάλες και βαρυές θέλουν σκληρά ελατήρια για να τις επαναφέρουν. Και είναι και προφορτισμένα.

Αρα ,εντελώς εγκυκλοπαιδικά ομιλούντες, αν σφίξω (λέμε τώρα) με το χέρι και το στρογγυλό εργαλείο της φωτό ενα ρεγουλατόρο και φρακάρει το φίλερ γιατί δεν είναι σωστό το διάκενο? Πατιέται το φίλερ? :goofy:
Γιατί αυτό το ''πόσο σφιχτό'' είναι , είναι και θέμα του πώς το αντιλαμβάνεται κανείς.
Δλδ αυτό που δεν αφήνει εναν αρχάριο να ρυθμίσει βαλβίδες, εκτός απο το σόκ του να διαλύσει την μηχανή  κατι που δεν γίνεται σε πεζοδρόμιο . είναι αυτή η ''αίσθηση'', ασε που απο μηχανικό σε μηχανικό σίγουρα αυτή θα διαφέρει.
Θα μπορούσε δλδ να λέει το μανουαλ : Σφίγγουμε τόσο που να απαιτείται δύναμη Χ κιλά για να μετατοπιστεί το φίλερ, όπως αναφέρει την χρήση δυναμόμετρου για το σφίξιμο στα ρουλεμαν του λαιμού.

Λέω εγώ τώρα .....

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 05:18:04 πμ
Αρα ,εντελώς εγκυκλοπαιδικά ομιλούντες, αν σφίξω (λέμε τώρα) με το χέρι και το στρογγυλό εργαλείο της φωτό ενα ρεγουλατόρο και φρακάρει το φίλερ γιατί δεν είναι σωστό το διάκενο? Πατιέται το φίλερ? :goofy:
Γιατί αυτό το ''πόσο σφιχτό'' είναι , είναι και θέμα του πώς το αντιλαμβάνεται κανείς.
Δλδ αυτό που δεν αφήνει εναν αρχάριο να ρυθμίσει βαλβίδες, εκτός απο το σόκ του να διαλύσει την μηχανή  κατι που δεν γίνεται σε πεζοδρόμιο . είναι αυτή η ''αίσθηση'', ασε που απο μηχανικό σε μηχανικό σίγουρα αυτή θα διαφέρει.
Θα μπορούσε δλδ να λέει το μανουαλ : Σφίγγουμε τόσο που να απαιτείται δύναμη Χ κιλά για να μετατοπιστεί το φίλερ, όπως αναφέρει την χρήση δυναμόμετρου για το σφίξιμο στα ρουλεμαν του λαιμού.

Λέω εγώ τώρα .....

Aν φρακαρεις το φιλερ τοτε θα εχεις το "σωστο" διακενο Tα "" τα εβαλα γιατι στην περιπτωση του ΤΑ (και οχι μονο) οπου και αν ρυθμιστουν οι βαλβιδες μεταξυ των οριων που δινει η χοντα θεωριτικως εισαι ΟΚ
Δοκιμασε το και θα δεις οτι αφενος δεν θα βγαινει μετα το φιλερ χωρις να το καταστρεψεις και αφετερου οταν θα βγει δεν θα ξαναμπαινει με τιποτα στο συγκεκριμενο διακενο-αρα δεν εχεις το διακενο που σου λεει το φιλερ
Το φιλερ δεν ξερω αν πατιεται αλλα σιγουρα τσακιζει με την πιεση (οταν η ακρη του ρεγουλατορου δεν ειναι τελειως επιπεδη λογω φθορας)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 05:27:47 πμ
Θεωρητικά το σημείο "G"  ;D είναι όταν πατάει ο ρεγουλατόρος στο φίλερ ασκώντας πάνω σ΄ αυτό μηδενική πίεση.
Αν τις ρυθμίσεις με το φίλερ επάνω και σφίγγοντας το ρεγουλατόρο θα τις ρυθμίσει κλειστές (κακό έως πολύ κακό).
Αν περνάει λίγο παραπάνω ελέυθερα το 0,15 και δεν περνάει με τίποτα  (μα με τίποτα) το 0,20 είσαι ΟΚ ή λίγο προ το ανοιχτός δηλ ΟΚ.
Όσο καλά και να τις ρυθμίσεις θα έχεις πάντα αμφιβολία γιατί είναι στο DNA σου ;D

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #58 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 16:06:14 μμ
Αρα ,εντελώς εγκυκλοπαιδικά ομιλούντες, αν σφίξω (λέμε τώρα) με το χέρι και το στρογγυλό εργαλείο της φωτό ενα ρεγουλατόρο και φρακάρει το φίλερ γιατί δεν είναι σωστό το διάκενο?

Νίκο μ' αυτό τον τρόπο μπορείς να πατήσεις τη βαλβίδα και το ελατήριό της. Αλλά μιλάμε για πολύ σφίξιμο. "Δεν πατιέται με το χέρι" εννοούσα με το δάκτυλο πάνω στο πιατάκι της.

Πατιέται το φίλερ? :goofy:

Πατιέται και παραπατιέται. Αν πατηθεί και επανέλθει στο αρχικό του πάχος το λέμε ελαστική παραμόρφωση, Αν πατηθεί και του μείνει το πάτημα - γρατζουνιά το λέμε πλαστική παραμόρφωση. :goofy: :goofy:

Δλδ αυτό που δεν αφήνει εναν αρχάριο να ρυθμίσει βαλβίδες, εκτός απο το σόκ του να διαλύσει την μηχανή 

Ακριβώς! Γι΄αυτό δεν γίνεται ο μαστορας μόνο με βιβλία φόρουμ και μάνιουαλ. Χρειάζεται και εμπειρία την οπόια αποκτάς στην πράξη. Με δύο φορές που δοκίμασες δεν είσαι εξπέρ, αλλά είσαι οκ. Η τεχνολογία δεν είναι επιστήμη, ή πιό σωστά δεν είναι μόνο επιστήμη.

Όπως τα λένε και ο Κώστας και ο Αέριοςκαι κυρίως αυτό:

Όσο καλά και να τις ρυθμίσεις θα έχεις πάντα αμφιβολία γιατί είναι στο DNA σου ;D

Και γι' αυτό θα γίνεις καλός μάστορας.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Τρίτη 12 Μάρτιος 2013, 17:13:01 μμ
Και απάντησαν ακριβώς αυτοί που ξέρω και εμπιστεύομαι.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και που ασχολιόσαστε με τις ''μηχανολογικού τύπου'' ανησυχίες  και προβληματισμούς μου.

Απο οτι καταλαβα και το ξέρω ηδη καλά καλύτερα ανοιχτές παρά κλειστές και αναμένες.

Ισως προσεχώς αλλάξω και τα 6 Screw, Tap.adj.  90014MF5000

αφού μάλλον εχουν μια μικρή πιστεύω φθορά και σκαλώνει το φίλερ σε κάποιες θέσεις. Κοστίζουν 4.96€ το ενα βέβαια και θα το σκεφτώ. :eusa_think:

Οποτε ρυθμίζω με το φίλερ με την δύναμη σαν να τραβάς το μαχαίρι αφού το εχεις καρφώσει σε ενα κιλό φέτα  :2hysterical:
Απλά να είναι ιδια η δύναμη αυτή σε όλες.

« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 00:48:40 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #60 on: Τετάρτη 13 Μάρτιος 2013, 00:16:45 πμ
Σήμερα είπα να βάλω τα δύο ''δύσκολα'' μπουζί. Να κλείνουμε και καμμιά τρύπα  :2hysterical:
Τα άλλα δύο τα αφήνω για να γυρίζει πιό εύκολα ο στρόφαλος για την ρύθμιση των βαλβίδων.

Ελεγξα και το διάκενο, η Honda  λέει 0.8 - 0.9 mm. Δεν ξέρω γιατί δίνει αυτό το ευρος και οχι μια στανταρ τιμή, εγώ τα βρήκα 0.8mm τα ελεγξα ...

...  τα αφησα στα 0.8 mm. και τα τοποθέτησα βιδώνοντας στα 14Nm

Tελικά το γωνιακό φίλερ τα έβγαλε τα λ7 του στην πίσω εξαγωγής

και στην  :cussing: εμπρός εξαγωγής , ετσι μούρθε να κόψω το σκελετό  ;D

Πολύ χρήσιμο αποδείχτηκε ενα κλειδάκι που βοηθάει πολύ στις μικρορυθμίσεις, οχι για να κρατάει τον ρεγουλατόρο στην θέση του αλλά για να τον μετακινώ ελάχιστα με ευκολία:

Εκανα και μια προσπάθεια να δώ το γιατί η μαμα Honda ζητάει λάδι στα σπειρώματα του ρεγουλατόρου και του παξιμαδιού που ασφαλίζει, στον εμπρός δεν έβαλα , έβαλα όμως στον πίσω για να δώ διαφορά ... τελικά αυτό που βελτιώνει είναι το να σφίγγεται η κόντρα χωρίς να επηρεάζει τον ρεγουλατόρο, κατι που κάνει την ρύθμιση ευκολότερη.

Δοκίμασα να σφίξω και την κόντρα στα 23Nm, αλλά τελικά σταμάτησα στα 20, ηταν υπερβολή.

Συνεχίζεται ....
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 00:54:42 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Δευτέρα 18 Μάρτιος 2013, 00:23:43 πμ
Και συνεχίζω ...

Μετά απο δοκιμές να ρυθμίσω τις βαλβίδες με το κλασικό φίλερ και με το γωνιακό το αποτέλεσμα ηταν να μπερδευτώ τελείως  :2dizzy:

Οι ρυθμίσεις με το ενα η το άλλο δεν συμπίπτουν, πάντα η ρύθμιση με το κλασικό είναι διαφορετική απο αυτήν με το γωνιακό και εξαρτάται απο την γωνία που σχηματίζει το φίλερ με τον ρεγουλατόρο.
Στις εισαγωγής η διαφορά είναι κατά πολύ μικρότερη , όμως υπάρχει πάντα, ενώ στις εξαγωγής δεν μπορεσα ακόμα και μετά απο πολλές προσπάθειες να πιάσω το σωστό διάκενο.
Μόνο σε μια περίπτωση που τσάκισα με την πένσα το κλασικό οι ρυθμίσεις πλησίασαν κάπως.

Ισως φταίει η απειρία, ισως δλδ ενας έμπειρος μηχανικός να τις έφερνε ακόμα και με το κλασικό, για εμένα πάντως το γωνιακό είναι μονόδρομος αν θέλω πχ: οι 4 εισαγωγής να έχουν ίδιο διάκενο, η με άλλα λόγια να μην έχω 4 διαφορετικά ρυθμισμένες βαλβίδες εισαγωγής.

Συνεχίζεται ....

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #62 on: Τρίτη 19 Μάρτιος 2013, 20:10:53 μμ
Πρέπει να λυγίζεις το κλασικό, ώστε να μπαίνει παράλληλα με το διάκενο.

Και συνεχίζω ...
Συνεχίζεται ....

Καλά τα πας είπαμε μη τρελαίνεσαι.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 03:00:11 πμ
Τελικά τις ρύθμισα με το γωνιακό, αφού οπως εγραψα με το κλασικό αναλογα την κλιση το φίλερ δίνει διαφορετική ''αίσθηση'' καθώς περνάει απο το διάκενο. Θα δείξει .

Νομίζω βρήκα το γιατί η Honda ζητάει πρώτα ρύθμιση διάκενου στον εμπρός κύλινδρο.
Η σειρά εμφάνισης στα σημάδια είναι αυτή:

Λοιπόν αν φέρουμε τον εμπρός κύλινδρο στο TDC και ρυθμίσουμε διάκενα ( στο FT) , τότε αμμέσως μετά ακολουθεί και το RT με το TDC του πίσω κυλίνδρου, αν ομως κάνουμε το ανάποδο δλδ να φέρουμε τον πίσω κυλινδρο στο TDC και στο RT τότε για να πάμε στα σημάδια του εμπρός πρέπει να κάνουμε μια πλήρη περιστροφή του στροφάλου μέχρι να ''ερθουν'' το TDC και το FT .

Λεπτομέρεια δλδ και μάλλον πρός χάριν ευκολίας. Τπτ δλδ που να επηρεάζει την ρύθμιση κατ' εμέ.

Εβαλα τα καπάκια των βαλβίδων, τα καινούργια μπουζί, και τώρα εχω δέσιμο καρμπς, συγχρονισμό , ελπίζω να πάει καλά. :pope:
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 00:56:50 πμ by Stoneman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 03:14:05 πμ
Τώρα αφού τελείωσες προλαβαίνεις και να την βγάλεις για παρέλαση στις 25 ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 05:08:33 πμ
Τώρα αφού τελείωσες προλαβαίνεις και να την βγάλεις για παρέλαση στις 25 ;D

Μη βιάζεσαι , πρέπει και να πάρει μπροστά, αλλά και να δουλεύει σωστά αλλιώς θα εχουμε μια απο τα ίδια με μπόλικο κρεμύδι.( :crybaby: δλδ)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #66 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 05:18:43 πμ
Αυτό το Στρόγγυλο εργαλείο που πιάνει τον ρεγουλατόρο βολεύει? Και αν ναι, που θα μπορούσα να το βρώ?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #67 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 13:39:23 μμ
Αυτό το Στρόγγυλο εργαλείο που πιάνει τον ρεγουλατόρο βολεύει? Και αν ναι, που θα μπορούσα να το βρώ?
Εγω παντως που το εχω περισσοτερο χρησιμοποιω την πενσα Και το δικο μου δεν χωραει να μπει για να ρυθμισω την βαλβιδα εξαγωγης του μπροστα κυλινδρου Το βρισκεις σε μαγαζι με εργαλεια για συνεργεια Φτηνο ειναι 2,5Ε αν θυμαμαι καλα το ειχα παρει

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 15:29:48 μμ
Εγω παντως που το εχω περισσοτερο χρησιμοποιω την πενσα Και το δικο μου δεν χωραει να μπει για να ρυθμισω την βαλβιδα εξαγωγης του μπροστα κυλινδρου Το βρισκεις σε μαγαζι με εργαλεια για συνεργεια Φτηνο ειναι 2,5Ε αν θυμαμαι καλα το ειχα παρει

Και εγώ με την πένσα έκανα τη δουλειά, αν και καλύτερα είναι με μυτοτσίμπιδο. Το εργαλείο είναι φτηνό και αξίζει να το αγοράσεις, αν χωράει βέβαια. Ο Νίκος έβγαλε και τα καρμπυρατέρ για αυτό φαίνεται να έχει άπλα. Αγόρασε το πιό κοντό που θα βρης για να μη χρειαστεί να το κοντύνεις εσύ. Για το 600 γράφω.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #69 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 19:28:27 μμ
Και εγώ με την πένσα έκανα τη δουλειά, αν και καλύτερα είναι με μυτοτσίμπιδο. Το εργαλείο είναι φτηνό και αξίζει να το αγοράσεις, αν χωράει βέβαια. Ο Νίκος έβγαλε και τα καρμπυρατέρ για αυτό φαίνεται να έχει άπλα. Αγόρασε το πιό κοντό που θα βρης για να μη χρειαστεί να το κοντύνεις εσύ. Για το 600 γράφω.
Βασικα μυτοτσιμπιδο ηθελα να γραψω αλλα ....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Παρασκευή 22 Μάρτιος 2013, 21:08:51 μμ

Θανάση δεν χρειάζεται, μην ασχοληθείς, οτι κάνει δουλειά κάνει, οτι βοηθάει βοηθάει,  πέρισυ αυτό είχα χρησιμοποιήσει και με διευκόλυνε.
Ομως είναι οπως το είπε ο Κώστας, δεν χωράει στην εμπρός εξαγωγής. Εκτός και βρείς κάτι με πιό κοντό λαιμό οπως είπε  ο Γιάννης.

Φέτος βρήκα μια καλύτερη λύση, ξεσφίγγω το κόντρα παξιμάδι και μετα το ξανασφίγγω τόσο ωστε με το 4αρη κλειδί να περιστρέφεται κάπως σφιχτά ο ρεγουλατόρος, μετά αν πρίν εχεις λαδώσει το σπείρωμα στο παξιμάδι και τον ρεγουλατόρο μπορείς να γυρίζεις το κλειδί δίχως να ξεσφίγγει η κόντρα.
Ετσι εχεις την δυνατότητα να μικρορυθμίζεις το διάκενο δίχως να χάνεις μετα την ρύθμιση, το καλύτερο δε σε αυτήν την διαδικασία είναι οτι περιστρέφοντας το κλειδί βλέπεις και πόσες μοίρες του εχεις δώσει ενώ μπορείς να μεταβάλεις την ρύθμιση ελάχιστα κάθε φορά.
Οταν μετα θελήσεις να σφίξεις την κόντρα και πάλι το κλειδί βοηθάει αφού κάνει ''Λ'' με το δεκαράκι και δεν ''φεύγει'' η ρύθμιση.
Μάλιστα σκεφτομαι να φτιάξω ενα δικό μου κλειδί, να κόψω το στρογγυλό μπροστά σε μήκος 5-6 χλστά και να κολήσω το κομάτι σε ενα γερμανικό, η καλύτερα σε ενα γερμανοπολύγωνο , ενα κατι σαν αυτό δλδ :

... εκτός και αν υπάρχει στο εμπόριο κάτι σαν αυτό.
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 00:58:41 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Κυριακή 24 Μάρτιος 2013, 01:09:05 πμ
Σήμερα είχα δουλειές ...

Τοποθετηση καρμπς, σωλήνες (και είναι και μπόλικες  :goofy:) φιλτροκούτι, ψυκτικό υγρό, και επιτέλους εβαλα μπροστά ...

Πρώτη εντύπωση το ανεβασμένο ρελαντί  :eusa_think:, στην αρχή είπα οτι δεν εβαλα καλά τις ντίζες οταν αλλαξα τα γκρίπ και σκαλώνουν αλλά δεν, προσπάθησα να το κατεβάσω απο το πλαστικό ρυθμιστικό αλλά τπτ.
Τελικά ηταν ο αέρας που τράβαγε απο την υποπίεση του διακόπτη καυσίμου. :eusa_wall: Την τάπωσα και ηρθε στα σωστά του.
Δεν ξέρω αν ρύθμισα σωστά τις βαλβίδες , σίγουρα όμως καλύτερα, ο κινητήρας ακούγεται και εχει μια απόκριση στο γκάζι σαν να αναπνέει καλύτερα, πάντως το ρελαντί ανέβηκε οπως είχε πεί και ο Θανάσης αλλά οχι πολύ κάπου 250-300 στρ/λ.
Πάντως πέρυσι σίγουρα τις είχα κάνει ...  :goofy: :goofy: να μην πώ. Αρα γωνιακό φίλερ = ιδανικό για αρχαρίους.
Αυτό το δείχνει και το σταθερότερο ρελαντί κάτι που δεν μπορούσα να βρώ τι έφταιγε και δεν έστρωνε.
Τις Pilot Screws τις ρύθμισα στις 3 1/4 εξω και τις δύο , αφού η παλιά ρύθμιση 3 1/2 εμπρός και 3 3/4 εξω μάλλον ευθύνεται για τα κάπως μαυρισμένα μπουζί.
Είχα μια ατυχία με το handmade όργανο συγχρονισμού, και θα προχωρήσω σε συγχρονισμό αύριο.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Κυριακή 24 Μάρτιος 2013, 02:25:45 πμ
Σήμερα είχα δουλειές ...

Τοποθετηση καρμπς, σωλήνες (και είναι και μπόλικες  :goofy:) φιλτροκούτι, ψυκτικό υγρό, και επιτέλους εβαλα μπροστά ...

Πρώτη εντύπωση το ανεβασμένο ρελαντί  :eusa_think:, στην αρχή είπα οτι δεν εβαλα καλά τις ντίζες οταν αλλαξα τα γκρίπ και σκαλώνουν αλλά δεν, προσπάθησα να το κατεβάσω απο το πλαστικό ρυθμιστικό αλλά τπτ.
Τελικά ηταν ο αέρας που τράβαγε απο την υποπίεση του διακόπτη καυσίμου. :eusa_wall: Την τάπωσα και ηρθε στα σωστά του.
Δεν ξέρω αν ρύθμισα σωστά τις βαλβίδες , σίγουρα όμως καλύτερα, ο κινητήρας ακούγεται και εχει μια απόκριση στο γκάζι σαν να αναπνέει καλύτερα, πάντως το ρελαντί ανέβηκε οπως είχε πεί και ο Θανάσης αλλά οχι πολύ κάπου 250-300 στρ/λ. Δεν θα 'λεγα οτι ειναι λιγο
Πάντως πέρυσι σίγουρα τις είχα κάνει ...  :goofy: :goofy: να μην πώ. Αρα γωνιακό φίλερ = ιδανικό για αρχαρίους. Μια χαρα τις ειχες κανει και περισυ (υποψιαζομαι...)
Αυτό το δείχνει και το σταθερότερο ρελαντί κάτι που δεν μπορούσα να βρώ τι έφταιγε και δεν έστρωνε.
Τις Pilot Screws τις ρύθμισα στις 3 1/4 εξω και τις δύο , αφού η παλιά ρύθμιση 3 1/2 εμπρός και 3 3/4 εξω μάλλον ευθύνεται για τα κάπως μαυρισμένα μπουζί.Για το ασταθες ρελαντι δεν φταιγανε οι βαλβιδες
Είχα μια ατυχία με το handmade όργανο συγχρονισμού, και θα προχωρήσω σε συγχρονισμό αύριο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Κυριακή 24 Μάρτιος 2013, 21:52:29 μμ
Τελικά εκανα και ενα συγχρονισμό, αφού είδα και έπαθα να βρώ το σωστό σημείο, αλλά δεν ξέρω το γιατι η ολη εικόνα δεν με ικανοποιεί.
Ο κινητήρας δεν ακούγεται καλά ειδικά σήμερα που τον αφησα να ζεσταθεί μέχρι να πάρει το βεντιλατερ μπορω να πώ οτι οταν ζεστάθηκε τα πράγματα εγιναν χειρότερα.
Ναι μεν στο γκάζι δείχνει πιό ανοικτός , εξακολουθεί όμως στο ρελαντί να ανεβοκατεβάζει στροφές και μάλιστα είναι τοσο το παίξιμο που αλλάζει και ο ήχος του. Δεν χρειάζεται δλδ να κοιτάς το στροφόμετρο το καταλαβαίνεις και απο τον ηχο του.
Δεν περιμένω απο δικύλινδρο και μάλιστα ''V'' απολυτο ρελαντί αλλά οχι και τόσο.

Μια χαρα τις ειχες κανει και περισυ (υποψιαζομαι...)

Αυτό αρχίζω να πιστεύω και εγώ και δεν μ' αρέσει. Δεν πάει ο νούς μου τι να φταίει.

Για το ασταθες ρελαντι δεν φταιγανε οι βαλβιδες

Απο οτι καταλαβα και εγώ εχεις απόλυτο δίκιο, ομως τι άλλο να κάνω?
Πριν καιρό είχα σταθεροποιήσει το ρελαντί παίζοντας με το μίγμα, αλλά εκτός του οτι ανέβηκε η κατανάλωση βρώμαγε και ακαυστη (μάλλον) απο την εξάτμιση.

Το ασταθές ρελαντί το εχει απο τότε που την αγόρασα, και οτι και να εχω κάνει δεν μπορώ να βρώ απο τι προέρχεται.
Το να ''βρώμισαν'' τα καρμπς σε 5000χλμ μου φαίνεται απίθανο, να τρύπησε καμμιά μεμβράνη? Φεν ξέρω και πώς κάνει αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Τέλος πάντων ευτυχως που εβαλα τα απολύτως απαραίτητα επάνω, την εκανα πάλι βίδες, και λέω να λύσω και τα καρμπς να ρίξω μια ματιά στις μεμβράνες.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Δευτέρα 25 Μάρτιος 2013, 02:20:40 πμ
Κοιτα μηπως ρουφαει αερα απο καμια εισαγωγη