Λοιπόν ο καθαρισμός στα καρμπς εγινε,
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,20128.0.html αλλά ....
... τώρα δεν εχω το μηχανάκι που είχα πριν. Σε μερικά σημεία είναι καλύτερο σε άλλα με βάζει σε νέες περιπέτειες.
Αρχικά να γράψω (γιατί θα γράψω πολλά προσπαθώντας να τα ομαδοποιήσω-ξεκαθαρίσω) οτι βρήκα την μεμβράνη του αριστερού καρμπ με μια τρυπίτσα , μικρή σαν να την τρυπάει καρφίτσα.
Που στο σημείο αυτό εσταξα προσωρινά , αν κρατήσει που δεν θα κρατήσει αλλά ετσι για να λέω οτι προσπάθησα, λίγη κόλα της Permatex (νομίζω) για βενζίνες και διαλυτικά που με αυτήν είχα κολήσει την τρόμπα βενζίνης στο αυτ/το και κράτησε 3.5 χρόνια.
Ιστορική αναδρομή: Λοιπόν οταν αγόρασα την ΤΑ κάτω απο τις 2500στρ/λ εκανε σαν μπουκωμένη και με βασάνιζε στην κίνηση με μικρές ταχύτητες, μετα απο μια 70αρα που εσκασα για καθαρισμό στα καρμπς βρέθηκε κολημένο το τσοκ του αριστερού καρμπ μέσα στην φωλιά απο άλατα.
Μετα τον καθαρισμό καβαλησα αλλο μηχανάκι, όμως και πάλι στις χαμηλές δεν με ικανοποιούσε για τα κυβικά του , ναι μεν τράβαγε δίχως πολλά σκορτσαρίσματα αλλά στην κίνηση ηθελε και πάλι υψηλές στροφές και συμπλεκτάρισμα για να κινηθεί σωστά, η μια σχέση κάτω στο κιβώτιο, με άλλα λόγια με 2α η 3η σε κίνηση δεν μπορούσα να την πάω χωρίς να διαμαρτύρεται.
Υπέθεσα οτι αυτό ηταν το φυσιολογικό και δεν ασχολήθηκα.
Ακόμα δεν έπαιρνε χωρίς τσοκ ακόμα και το καλοκαίρι, αν εβαζα μπροστά διχως τσοκ είχε ενα ρελαντί κάπου 500-900στρ/λ και ηθελε γκάζι για να μην κοπανάει, ετσι εφευγα αμμέσως για να μην τρέμει. Το τσοκ το κατέβαζα οταν ο δείκτης θερμοκρασίας πλησίαζε η πάταγε την 1η γραμμή στο όργανο θερμιοκρασίας. Δλδ το είχα στην 1η σκάλα ακόμα και σε πορεία.
Και φυσικά είχα και το στροφόμετρο που χόρευε.
Και είχα και αυτό που εδειξα σε βίντεο, δλδ το τίναγμα σε στροφές ακόμα και ψηλά, που οδηγώντας πχ με 2α ταχύτητα και 2700στρ/λ εκανε αποτομα ενα ανέβασμα 100-150στρ και νόμιζες οτι κάποιος σου ρίχνει κλωτσιές στο πίσω φτερό και μου εσπαγε τα νεύρα.
Αυτά θυμάμαι απο πριν, περνάμε τώρα στο μετά τον τελευταίο καθαρισμό στα καρμπς ....
α) ελάχιστα μειώθηκε ο χορός του στροφόμετρου που εφερε και μια πιό σταθερή λειτουργία στον κινητήρα, δεν εχω το ρελαντι του Θανάση αλλά τώρα είμαι μπορώ ανετα να πώ ικανοποιημένος.
β) Παίρνει εύκολα χωρίς τσοκ, κρατάει 1000στρ/λ κρύο και πάει κάπου 1250 στο ζεστό.
γ) Οταν ζεσταθεί και τραβήξω τσοκ σβήνει (πριν δεν είχε πρόβλημα)
δ) Στο κρύο τραβώντας τσοκ στην 1η σκάλα παίρνει , ενώ μυρίζει ελαφρά βενζίνη η εξάτμιση, κρατάει 1200-1300στρ/λ και αν επιχειρήσω να βάλω 2η σκάλα η φούλ τσοκ σβήνει, μάλιστα σβήνει ακόμα και αν το βοηθάω με το γκάζι. Πριν ανέβαζε και 2500στρ/λ με τσόκ κρύο.
ε) Εχει σταματήσει όμως τα τρελά του στις χαμηλές, μέσα σε κίνηση δεν το εχω πάει (θα πάω σήμερα) αλλά απο μια βόλτα 20χλμ που εκανα χθες είναι σαν να οδηγάω αυτ/το. (αρα εστω και κατι βελτιώθηκε).Δεν εχω δλδ το τίναγμα σε στροφές , αλλά θα το ξανατσεκάρω.
ζ) Δεν τρέμει σε ενα φάσμα στροφών αλλά αν δεν κάνω λάθος τρέμει σαν φυσιολογικός κινητήρας, δλδ ελάχιστα εως καθόλου στα χαμηλά και αυξάνει καθώς οι στροφές ανεβαίνουν.
Αυτό ισως δεν εχει να κάνει με τα καρμπς αλλά ισως και με τις βαλβίδες .
η) Επιστρέφοντας χθές είπα να την "ανοίξω " λίγο να δώ τι κάνει, οχι υπερβολές, ανέβασα την 2α στις 4500στρ/λ αλλάγή σε 3η στις 5000στρ/λ και .... κάνει να σβήσει, τυχαίο? δεν νομίζω, ξανά πάλι και παρατηρώ οτι ανεβάζει στροφές μέχρι και τις 6000 (μέχρι εκεί δοκίμασα οχι οτι σταματάει εκεί) αν γυρίζω το γκάζι γραμμικά και ισως σχετικά γρήγορα, αν όμως γυρίσω το γκρίπ αποτομα , ασχετα με την ταχύτητα που εχω στο κιβώτιο 3η η 4η, τότε ανεβάζει στροφές μεν αλλά κάθε 500στρ/λ κόβει σαν να κλείνω τον διακόπτη και να τον ξαναανοίγω, σαν να κλείνει το καύσιμο και να ανοίγει και πάλι.
Αυτά μεχρι στιγμής , τώρα το πάω μια σε κίνηση να δώ τι παίζει, και επιστρέφοντας που θα είναι ζεστό το μηχανάκι θα παίξω με το μίγμα να δώ αν θα βρώ την πτώση σε στροφές στο ξεβίδωμα και αν παίζει κάποιο ρόλο.Τώρα το εχω στις 3 1/4 εξω.
Εχω λοιπόν θέμα με το τσοκ, και το κομπιάσματα στα απότομα ανοίγματα,
Τα λέμε με περισσότερες παρατηρήσεις ......