Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380277

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #150 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 07:05:48 πμ
Λέω να πάω να το ξανακοιτάξω και στο δικό μου. Νομίζω όμως ότι πέρα από το ρελαντί, δεν έχω δει ποτέ ανάλογα βυθίσματα σε σταθερό γκάζι. Μήπως τελικά παίζει κάτι προς πολλ/στες-μπουζοκαλώδια-μπουζί μεριά;

Κάτι που ίσως μπορούμε να φτιάξουμε (αν αξίζει τον κόπο και αν γίνεται) με ελάχιστα χρήματα, είναι ένα μικρό όργανο για συγχρονισμό με υλικά που μάλλον κυκλοφορούν στο εμπόριο. ............. Πώς ακούγεται σαν ιδέα;  :goofy:

Ναι για ρίξε μια ματιά και κοιτα και το βιντεάκι που θα ποστάρω παρακάτω.

Οσο για τα όργανα? χρειαζόμαστε δύο υποπιεσόμετρα με κλίμακα εως 100mm Hg (1 mmHg = 1.33322 mbar) αφού όπως ηδη εγραψα : carburetor vacuum difference   2.7kPa (20mm Hg)
Ομως δεν θα είναι και φθηνά αν θέλουμε μια σχετική ακρίβεια .
Είχα ψάξει πιό παλιά αλλά δεν βρήκα κατι σωστό. Κάνε και εσύ μια ψαχτική.

Αυτό μου το έκανε στις 5000σαλ με σταθερό γκάζι (έδωνε - εκοβε). Το πρόβλημα ήταν το TPS
- Δοκίμασε αν στο κάνει πάνω από τις 3500σαλ
-- Δοκίμασε μια βόλτα με βγαλμένο το TPS
Αν στο κάνει μόνο χαμηλά με ή χωρίς το TPS κάτι είναι βουλωμένο στο κύκλωμα χαμηλής
Αν βγάζοντας το TPS δε στο κάνει...ξέρει τι πρέπει να κάνεις ;)

Το είχα σκεφτεί να βγάλω το TPS αλλά είπα μπάς και τρελαθεί, θα το κάνω όμως. Και θα σου πώ.
Πάνω απο τις 3500στρ/λ το κάνει αλλά λιγότερο αν και δεν σταθεροποιείται εύκολα σε κάποιες στροφές.
Ομως αυτό που με παραξενεύει είναι ενας συντονισμός / τρέμουλο του κινητήρα απο τις 3600 εως τις 4200στρ/λ τρέμει ολόκληρο το μηχανάκι, εννοείται σταματημένο με νεκρά, και το κάνει στις ίδιες στροφές σε πορεία ανεξαρτητα του τί ταχύτητα εχει το κιβώτιο.
Εδώ στο σχέδιο

φαίνεται το φάσμα των στροφών που επηρεάζει κάθε ζιγκλέρ σε σχέση και με το άνοιγμα του γκαζιού.
Βλέπουμε οτι οι Pilot Screws επηρεάζουν ολο και λιγότερο ανεβάζοντας στροφές αλλά επηρεάζουν όμως.

Οταν λές κύκλωμα χαμηλής, εννοείς το Low Jet?

Αυτά με τις απαντήσεις, προχωράω σε τι εκανα απόψε.
Πρώτα εβγαλα τα δύο εύκολα μπουζί και τα έλεγξα δείτε τις φωτό πρώτα απο το πίσω αριστερό:

και το εμπρός δεξί

Τα μπουζί εχουν περίπου 600χλμ και οι Pilot Screws είναι στις 3 1/2 εξω.

Ισως οι φωτογραφίες να μην ανταποκρίνονται στο χρώμα σωστά, αφού σε μερικά σημεία είναι καφέ η γείωση (αυτό το Γ πάνω απο την ακίδα ) ενώ στις φωτό δείχνει μαυρη.
Και τα φωτογράφισα ενώ είχαν δουλέψει ενα λεπτό με τσόκ.

Δεύτερη ενέργεια, έβγαλα τις μπουζόπιπες, που στο ρελαντί ακόμα και απο 1εκ απόσταση απο τον κινητήρα ο σπινθήρας τις διαπερνάει, και ο κινητήρας εκοβε κάπου 150-200 στρ/λ, εριξα και σπρευ επαφών στην φίσα της ECU.
Aλλά μια απο τα ίδια.

Τράβηξα ενα βίντεο, με το τί βλέπω, παρατηρήστε οτι στις κινήσεις του στροφόμετρου ακολουθεί και μεταβολή του ηχου του κινητήρα.
Στο 0:28 και 1:44 ανεβάζω στροφές στις 2500 και φαίνεται οτι δεν μενει σταθερό. (είναι βέβαια και ο κινητήρας κρύος)
στο 2:22 φαίνεται το ίδιο παίξιμο στις 3800 εως 4000στρ/λ, ενώ
στο 2:50 ακουστηκε ενα σφύριγμα αλλά δεν κατάλαβα απο που προέρχεται,
στο 3:46 φαίνεται καθαρά το πώς παιζει το στροφόμετρο,
στο 4:00 εχει ζεσταθεί ο κινητήρας και εχει ανέβει το ρελαντί στις 1250στρ/λ αλλά χορεύει
στο 4:28 ανταποκρίνεται στο γκάζι σωστά, χωρίς σκασίματα, ουτε κομπιάζει
στο 4:45 ακούγεται καθαρά η διαφορά στον ηχο του κινητήρα σύμφωνα με τις ενδείξεις του στροφόμετρου

http://www.youtube.com/watch?v=xtYYcSAyOJ8&feature=youtu.be

Αυτά , αναμένω διαγνώσεις ....
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:41:27 πμ by Stoneman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #151 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 07:36:30 πμ
Το δικό μου δουλεύει έτσι όταν βγάζω ένα από τα πλαϊνά σωληνάκια της υποπίεσης. Το σφύριγμα το άκουσα κι εγώ. Μήπως ρουφάει αέρα από κάπου?
Για τα μπουζί βλέπω ότι έχουν λαδάκι στη βάση τους. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα ή φθρά σε κύλινδρο / ελατήρια ή φθορά στα τσιμουχάκια των βαλβίδων.
Μόλις τελείωσα την συντήρηση στο spare carb που έχω. Έλεγξα τα jet,  τις air cut-off, και τις μεμβράνες όλα οκ! .
Αν θές στο στέλνω

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #152 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 07:59:54 πμ

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #153 on: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 16:34:28 μμ
Το δικό μου δουλεύει έτσι όταν βγάζω ένα από τα πλαϊνά σωληνάκια της υποπίεσης. Το σφύριγμα το άκουσα κι εγώ. Μήπως ρουφάει αέρα από κάπου?
Για τα μπουζί βλέπω ότι έχουν λαδάκι στη βάση τους. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα ή φθρά σε κύλινδρο / ελατήρια ή φθορά στα τσιμουχάκια των βαλβίδων.
Μόλις τελείωσα την συντήρηση στο spare carb που έχω. Έλεγξα τα jet,  τις air cut-off, και τις μεμβράνες όλα οκ! .
Αν θές στο στέλνω

Απο που το ρημάδι? ισως και να ρουφάει αλλά απο που?
Λές να χάνει απο τους λαιμούς της εξάτμισης? Παίζει ρόλο αυτό?
Εχω βγάλει τα σωληνάκια της υποπίεσης και τα δύο και τάχω ταπώσει και πάλι τα ίδια.
Τα μπουζί δεν είχαν λάδι, αλλά καύσιμο μόλις δούλεψαν με φούλ τσόκ. Αν παρατήρησες στο 2ο μπουζί που φωτογραφήθηκε αργότερα εχει στεγνώσει.
Θα μετρήσω συμπίεση με το Γιάννη και βλέπουμε.

Ναι μην τα δώσεις, πακετάρισέ τα να δούμε πώς θα τα παραλάβω, αρχίζω να τη λύνω να τα κάνω σκάντζα και αν στρώσει θα ξέρω που να ψάξω, παραγγέλνω ενα σετ επισκευής φέρνω τα δικά μου στα ίσα και στα στέλνω πίσω.
Αν δεν στρώσει τότε πάμε πιο βαθιά και δεν μου αρέσει αυτό.
Αλλά τα δικά σου δεν έχουν ''βλαμένο'' TPS?
Και μια που τόπα, πάω να το αποσυνδέσω να δώ τι παίζει.

Ωραία βρήκα δουλειά για κάνα δεκαήμερο, πάνω που βαριόμουν.

Σκέφτομαι να φτιάξω και ενα στρομβοσκόπιο για να ελέγχουμε και την προπορεία στην ανάφλεξη.
« Last Edit: Σάββατο 11 Μάιος 2013, 16:58:04 μμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #154 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 17:00:15 μμ
Λοιπόν την εκανα τεύχη, σχολαστικά, προσέχοντας μην βρώ τπτ κομμένο η τσακισμένο.
Ολα καλά.
Εβγαλα τα καρμπς τα εκανα βίδες, αλλά δεν τα διαιρώ απλά θα καθαρίσω διόδους αέρα και καυσίμου. Και θα ελέγξω ρύθμιση στάθμης στα φλοτέρ.
Αφού έβγαλα το τεπόζιτο , έβαλα το κλασικό μπουκάλι για να εχει καύσιμο και αρχισα τα πειράματα.
Εκαψα τα χέρια μου δεν ξέρω πόσες φορές  :cussing: βγάζοντας βάζοντας μπουζόπιπες, τελικά κόβει στροφές αν αφαιρεθεί κάθε μπουζί, και οταν τραβάς την μπουζόπιπα σε περιμένει πάντα μια εκπληξη  :2hysterical:

Σειρά είχε το PAIR, τάπωσα την υποπίεση αφού ανέβαζε το ρελαντί ποτε ψηλά και πότε το εριχνε  :eusa_think: , εβγαλα τις δύο σωλήνες που πάνε στις βαλβίδες reed απο την μεριά της βαλβίδας και τις τσάκισα για να τις ταπώσω , και πάλι καμμία διαφορά. Το ρελαντί εκεί το  :eusa_boohoo:

Εβγαλα το φιλτροκούτι με την PAIR αποσυνδεδεμένη, εκλεισα την αναπνοή του κινητήρα ....

....οχι οτι επηρέαζε αλλά ακούγονταν οι βαλβίδες και εκανε θόρυβο. Φυσικά είχα κλείσει και την υποπίεση της βαλβίδας καυσίμου.
Χωρίς φίλτρο ακούγεται ωραία ειδικά στις γκαζιές  :goofy: :goofy:
Το ρελαντί εκεί το  :eusa_boohoo:

Εβγαλα το TPS αλλά δεν είδα κάποια διαφορά , ισως να είναι μικρή και να μην το καταλαβαίνω, αλλά μια η άλλη.
Το ρελαντί εκεί το  :eusa_boohoo:

Είπα να παίξω με τον συγχρονισμό, ετσι κι αλλιώς θα έβγαζα τα καρμπς και θα τα συγχρόνιζα αργότερα.
Παρατηρήσεις:
Η βίδα στρέφοντάς της κατά την μια φορά μέχρι να φέρει αντίσταση ανεβάζει το ρελαντί , πράγμα φυσικό αφού η μια πεταλούδα ανοίγει και η άλλη κλεινει, αρα δουλεύει ανάλογα με τον ενα η τον άλλο κύλινδρο να τραβάει τα ζόρια. Ομως στρέφοντάς την πάνω απο μια στροφή αρχίζουν σκασίματα στην εξάτμιση  στο ρελαντί, ενώ στα απότομα ανοίγματα του γκαζιού ακούγονται και ψιλοσκασίματα στην εισαγωγή.
Δεν πιστεύω οτι ηταν θέμα φίλτρου , επειδή το είχα βγάλει, γιατί κάπου στο μέσον δεν το κάνει.

Συμπέρασμα ο συγχρονισμός είναι απαραίτητος και εχει αυτά τα συμπτώματα που ανέφερα.
Το ρελαντί στην όλη διαδικασία εκεί το  :eusa_boohoo:
Μετά είπα να συνδέσω το DIY σωληνοσυγχρονιστή αλλά ηταν τόσο ξερίθμιστα τα καρμπς που το εμπρός τράβηξε όλο το υγρό στην μπουκάλα και εκεί τελείωσαν όλα.

Εβγαλα και εγώ τα κάρμπς, τα εκανα βίδες 
 http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,20128.0.html   
 για να τα καθαρίσω  :phear:, και απο αυριο σκέφτομαι πατέντα για να μην ρουφάει ο DIY σωληνοσυγχρονιστής το υγρό.

Ερώτηση με τι να τα κάνω ''μπάνιο''? με ασετόν, διαλυτικό νίτρου, βενζίνη ... για λέγετε .
Τα ζιγκλεράκια με τι τα καθαρίζουν?
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:45:07 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #155 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 17:05:41 μμ

να και το δικο μου.

Τέτοια να βλέπω να παίρνω κουράγιο. Καλώς ηρθες στο ''Club της χοροπηδηχτής στροφομετροβελόνας ''   Παναγιώτη.

:2hysterical: :2hysterical:

Που θα πάει θα το βρώ, τι έμεινε? πολύ πολύ μόλις χειμωνιάσει να κατεβάσω κινητήρα. :eusa_think:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #156 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 18:56:11 μμ

Που θα πάει θα το βρώ, τι έμεινε? πολύ πολύ μόλις χειμωνιάσει να κατεβάσω κινητήρα. :eusa_think:

:o :o :o :o
οσο δεν επηρεαζει την λειτουργια του κινητηρα,εμενα μου αρεσει το χοροπηδηχτο.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #157 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 20:09:08 μμ
Τέτοια να βλέπω να παίρνω κουράγιο. Καλώς ηρθες στο ''Club της χοροπηδηχτής στροφομετροβελόνας ''.

Που θα πάει θα το βρώ, τι έμεινε? το πολύ πολύ μόλις χειμωνιάσει να κατεβάσω κινητήρα. :eusa_think:

Καλα, σ'αυτο το club ειμαι κι'εγω εδω και ..καμια 50αρια χιλιαδες χμ αλλα και μενα μ'αρεσει το χοροπηδηχτο  ;D

Ακου εκει θα κατεβασεις κινητηρα για το χοροπηδηχτο ρελαντι  :o :o :2hysterical:

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #158 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 20:42:44 μμ
Ακου εκει θα κατεβασεις κινητηρα για το χοροπηδηχτο ρελαντι  :o :o :2hysterical:

Και γιατί όχι? Αν δεν βγάλω ακρη θα ψάξω ... πιό βαθιά.

Και δεν είναι χοροπηδηχτό, ετσι ηταν , σαν του Παναγιώτη, οταν αγόρασα το μηχανάκι , τώρα τελευταία όμως εχει παραγίνει, το μηχανάκι τρέμει , σταματημένος στο ρελαντί τρέμουν και οι καθρέπτες. Κάτι παίζει.
α) δλδ δεν είναι μόνο η βελόνα είναι και το οτι στις μεταβολές την ακολουθεί και ο ήχος του κινητήρα
β)  δεν είναι ενα απλό ''παίξιμο'' της βελόνας αλλά ενα κάτι σαν ανεβοκατέβασμα στροφών.

Θα δείξει, προς το παρόν να σιγουρευτώ οτι ολα πάνε καλά με τα καρμπς, αρκετή μπίχλα εβγαλε το αριστερό απο το φιλτράκι του, και βλέπουμε.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #159 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 21:39:58 μμ
  Ερώτηση με τι να τα κάνω ''μπάνιο''? με ασετόν, διαλυτικό νίτρου, βενζίνη ... για λέγετε .
Τα ζιγκλεράκια με τι τα καθαρίζουν?
Παλιά, ένας καρμπυρατεράς που πήγαινα ένα Nissan που είχα (καλός μάστορας και πολύ γνώστης στα των Nissan) μου είχε πεί ότι χρησιμοποιούσε τετραχλωράνθρακα. Ήταν μου είπε το ιδανικότερο.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #160 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 21:49:32 μμ
Απο μία ψαχτική που εκανα για τετραχλωράνθρακα δεν βρήκα και πολλά.
Είναι όμως απο οτι διάβασα επικίνδυνος για την υγεία.
Δεν βλέπω και που τον πουλάνε.

Τετραχλωράνθρακας: Χημική ένωση με τύπο CCl4. Είναι άχρωμο υγρό με σημείο βρασμού τους 77°C. Αποτελεί άριστο διαλυτικό μέσο για λίπη και έλαια. Επειδή δεν καίγεται και σχηματίζει βαρείς ατμούς χρησιμοποιείται στους πυροσβεστήρες. Τέλος, χρησιμεύει και ως αντιπαρασιτικό, ενώ αν και έχει αναισθητικές ιδιότητες δεν χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό εξαιτίας της μεγάλης του τοξικότητας.

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #161 on: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 21:59:56 μμ
Απο΄αυτά που διάβασα μέχρι τώρα το διάλυμα νίτρου (Τ400) είναι και αυτό τοξικό,
αλλά λόγω των πολλών εφαρμογών του υγρού και της εμπορικότητας την ''πνίγουν''

http://users.uoi.gr/deapi/index.files/Page1730.htm
« Last Edit: Κυριακή 12 Μάιος 2013, 22:07:39 μμ by tolis-kmp »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #162 on: Τρίτη 21 Μάιος 2013, 17:48:48 μμ
Λοιπόν ο καθαρισμός στα καρμπς εγινε, http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,20128.0.html  αλλά ....

... τώρα δεν εχω το μηχανάκι που είχα πριν. Σε μερικά σημεία είναι καλύτερο σε άλλα με βάζει σε νέες περιπέτειες.
Αρχικά να γράψω (γιατί θα γράψω πολλά προσπαθώντας να τα ομαδοποιήσω-ξεκαθαρίσω) οτι βρήκα την μεμβράνη του αριστερού καρμπ με μια τρυπίτσα , μικρή σαν να την τρυπάει καρφίτσα.
Που στο σημείο αυτό εσταξα προσωρινά , αν κρατήσει που δεν θα κρατήσει αλλά ετσι για να λέω οτι προσπάθησα, λίγη κόλα της Permatex (νομίζω) για βενζίνες και διαλυτικά που με αυτήν είχα κολήσει την τρόμπα βενζίνης στο αυτ/το και κράτησε 3.5 χρόνια.

Ιστορική αναδρομή: Λοιπόν οταν αγόρασα την ΤΑ κάτω απο τις 2500στρ/λ εκανε σαν μπουκωμένη και με βασάνιζε στην κίνηση με μικρές ταχύτητες, μετα απο μια 70αρα που εσκασα για καθαρισμό στα καρμπς βρέθηκε κολημένο το τσοκ του αριστερού καρμπ μέσα στην φωλιά απο άλατα.

Μετα τον καθαρισμό καβαλησα αλλο μηχανάκι, όμως και πάλι στις χαμηλές δεν με ικανοποιούσε για τα κυβικά του , ναι μεν τράβαγε δίχως πολλά σκορτσαρίσματα  αλλά στην κίνηση ηθελε και πάλι υψηλές στροφές και συμπλεκτάρισμα για να κινηθεί σωστά, η μια σχέση κάτω στο κιβώτιο, με άλλα λόγια με 2α η 3η σε κίνηση δεν μπορούσα να την πάω χωρίς να διαμαρτύρεται.
Υπέθεσα οτι αυτό ηταν το φυσιολογικό και δεν ασχολήθηκα.

Ακόμα δεν έπαιρνε χωρίς τσοκ ακόμα και το καλοκαίρι, αν εβαζα μπροστά διχως τσοκ είχε ενα ρελαντί κάπου 500-900στρ/λ και ηθελε γκάζι για να μην κοπανάει, ετσι εφευγα αμμέσως για να μην τρέμει. Το τσοκ το κατέβαζα οταν ο δείκτης θερμοκρασίας πλησίαζε η πάταγε την 1η γραμμή στο όργανο θερμιοκρασίας. Δλδ το είχα στην 1η σκάλα ακόμα και σε πορεία.

Και φυσικά είχα και το στροφόμετρο που χόρευε.

Και είχα και αυτό που εδειξα σε βίντεο, δλδ το τίναγμα σε στροφές ακόμα και ψηλά, που οδηγώντας πχ με 2α ταχύτητα και 2700στρ/λ εκανε αποτομα ενα ανέβασμα 100-150στρ και νόμιζες οτι κάποιος σου ρίχνει κλωτσιές στο πίσω φτερό και μου εσπαγε τα νεύρα.

Αυτά θυμάμαι απο πριν, περνάμε τώρα στο μετά τον τελευταίο καθαρισμό στα καρμπς ....

α) ελάχιστα μειώθηκε ο χορός του στροφόμετρου που εφερε και μια πιό σταθερή λειτουργία στον κινητήρα, δεν εχω το ρελαντι του Θανάση αλλά τώρα είμαι μπορώ ανετα να πώ ικανοποιημένος.

β) Παίρνει εύκολα χωρίς τσοκ, κρατάει 1000στρ/λ κρύο και πάει κάπου 1250 στο ζεστό.

γ) Οταν ζεσταθεί και τραβήξω τσοκ σβήνει (πριν δεν είχε πρόβλημα)

δ) Στο κρύο τραβώντας τσοκ στην 1η σκάλα παίρνει , ενώ μυρίζει ελαφρά βενζίνη η εξάτμιση, κρατάει 1200-1300στρ/λ και αν επιχειρήσω να βάλω 2η σκάλα η φούλ τσοκ σβήνει, μάλιστα σβήνει ακόμα και αν το βοηθάω με το γκάζι. Πριν ανέβαζε και 2500στρ/λ με τσόκ κρύο.

ε) Εχει σταματήσει όμως τα τρελά του στις χαμηλές, μέσα σε κίνηση δεν το εχω πάει (θα πάω σήμερα) αλλά απο μια βόλτα 20χλμ που εκανα χθες είναι σαν να οδηγάω αυτ/το. (αρα εστω και κατι βελτιώθηκε).Δεν εχω δλδ το τίναγμα σε στροφές , αλλά θα το ξανατσεκάρω.

ζ) Δεν τρέμει σε ενα φάσμα στροφών αλλά αν δεν κάνω λάθος τρέμει σαν φυσιολογικός κινητήρας, δλδ ελάχιστα εως καθόλου στα χαμηλά και αυξάνει καθώς οι στροφές ανεβαίνουν.
Αυτό ισως δεν εχει να κάνει με τα καρμπς αλλά ισως και με τις βαλβίδες .

η) Επιστρέφοντας χθές είπα να την "ανοίξω " λίγο να δώ τι κάνει, οχι υπερβολές, ανέβασα την 2α στις 4500στρ/λ αλλάγή σε 3η στις 5000στρ/λ και .... κάνει να σβήσει, τυχαίο? δεν νομίζω, ξανά πάλι και παρατηρώ οτι ανεβάζει στροφές μέχρι και τις 6000 (μέχρι εκεί δοκίμασα οχι οτι σταματάει εκεί)  αν γυρίζω το γκάζι γραμμικά και ισως σχετικά γρήγορα, αν όμως γυρίσω το γκρίπ αποτομα , ασχετα με την ταχύτητα που εχω στο κιβώτιο 3η η 4η, τότε ανεβάζει στροφές μεν αλλά κάθε 500στρ/λ κόβει σαν να κλείνω τον διακόπτη και να τον ξαναανοίγω, σαν να κλείνει το καύσιμο και να  ανοίγει και πάλι.

Αυτά μεχρι στιγμής , τώρα το πάω μια σε κίνηση να δώ τι παίζει, και επιστρέφοντας που θα είναι ζεστό το μηχανάκι θα παίξω με το μίγμα να δώ αν θα βρώ την πτώση σε στροφές στο ξεβίδωμα και αν παίζει κάποιο ρόλο.Τώρα το εχω στις 3 1/4 εξω.

Εχω λοιπόν θέμα με το τσοκ, και το κομπιάσματα στα απότομα ανοίγματα,

Τα λέμε με περισσότερες παρατηρήσεις ......

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #163 on: Τρίτη 21 Μάιος 2013, 18:16:02 μμ
β) Παίρνει εύκολα χωρίς τσοκ, κρατάει 1000στρ/λ κρύο και πάει κάπου 1250 στο ζεστό.

Νίκο βλέπω ότι το δικό μου δυσκολεύεται ιδιαίτερα χωρίς τσόκ, ακόμη και αν βρισκόταν όλη μέρα στον ήλιο. Πριν το συγχρονισμό, συνήθως έπαιρνε χωρίς τσοκ, έσβηνε βέβαια αν δεν έδινες γκάζι. Πάντως να τραβήξω το τσοκ συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα ΤΑ. Σήμερα έριξα λίγο το ρελαντί στις 1200 και δεν παρατηρώ κάτι άλλο. Από το συγχρονισμό και μετά "πήρα" περί τις 100 στροφές προς τα πάνω, αλλά δεν έγινε εύκολα αντιληπτό μιας και σε όλη τη διαδρομή δεν σταμάτησα σχεδόν καθόλου.

γ) Οταν ζεσταθεί και τραβήξω τσοκ σβήνει (πριν δεν είχε πρόβλημα)

Αυτό είναι η φυσιολογική λειτουργία του τσόκ. Πρέπει να σβήνει, όταν είναι ζεστό, ένδειξη του ότι το τσόκ δουλεύει και το πνίγει με βενζίνη.

δ) Στο κρύο τραβώντας τσοκ στην 1η σκάλα παίρνει , ενώ μυρίζει ελαφρά βενζίνη η εξάτμιση, κρατάει 1200-1300στρ/λ και αν επιχειρήσω να βάλω 2η σκάλα η φούλ τσοκ σβήνει, μάλιστα σβήνει ακόμα και αν το βοηθάω με το γκάζι. Πριν ανέβαζε και 2500στρ/λ με τσόκ κρύο.

Έτσι ακριβώς δουλεύει εμένα. Με τη διαφορά ότι για να πιάσω 2500 στροφές πρέπει να τραβήξω το τσόκ τέρμα και ο καιρός να είναι σχετικά ζεστός. Βενζίνη δεν μυρίζει. Μάλλον σου δείχνει ότι για κάποιο λόγο "πνίγεται". Πάντως τώρα που είναι καλοκαίρι εγώ δεν το τραβάω πάνω από την πρώτη σκάλα. Πάντα όμως, χειμώνα καλοκαίρι για να πάρει εμπρός μου ζητάει και λίγο γκάζι.
[/quote]

η) Επιστρέφοντας χθές είπα να την "ανοίξω " λίγο να δώ τι κάνει, οχι υπερβολές, ανέβασα την 2α στις 4500στρ/λ αλλάγή σε 3η στις 5000στρ/λ και .... κάνει να σβήσει, τυχαίο? δεν νομίζω, ξανά πάλι και παρατηρώ οτι ανεβάζει στροφές μέχρι και τις 6000 (μέχρι εκεί δοκίμασα οχι οτι σταματάει εκεί)  αν γυρίζω το γκάζι γραμμικά και ισως σχετικά γρήγορα, αν όμως γυρίσω το γκρίπ αποτομα , ασχετα με την ταχύτητα που εχω στο κιβώτιο 3η η 4η, τότε ανεβάζει στροφές μεν αλλά κάθε 500στρ/λ κόβει σαν να κλείνω τον διακόπτη και να τον ξαναανοίγω, σαν να κλείνει το καύσιμο και να  ανοίγει και πάλι.

Παρόμοιες διακοπές έχω παρατηρήσει σε καρμπυρατέρ όταν:

1. Έχουν ξερυθμιστεί τα φλοτέρ στα λεκανάκια, και η στάθμη είναι χαμηλή. Σε απότομα ανοίγματα που το μηχανάκι ζητάει βενζίνη, δεν την βρίσκει στο λεκανάκι και κάνει τις διακοπές. Το ίδιο σε συνεχές άνοιγμα. Σου παρέχει καύσιμο μέχρι κάποια απόσταση, αλλά επειδή μετά δεν προλαβαίνει να το αναπληρώσει σωστά, συνεχίζοντας να έχεις χαμηλή στάθμη το μηχανάκι κάνει διακοπές.

2. Το ρουμπινέτο δεν έχει σωστή ροή ή η υποπίεσή του δεν λειτουργεί σωστά. Δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα σε κάτι τέτοιο

3. Λάθος ρύθμιση στη βίδα μείγματος, αλλά θα μου έκανε εντύπωση να σου ξεφύγει τόσο

Αυτά μεχρι στιγμής , τώρα το πάω μια σε κίνηση να δώ τι παίζει, και επιστρέφοντας που θα είναι ζεστό το μηχανάκι θα παίξω με το μίγμα να δώ αν θα βρώ την πτώση σε στροφές στο ξεβίδωμα και αν παίζει κάποιο ρόλο.Τώρα το εχω στις 3 1/4 εξω.

Πολύ πιθανό λόγω χαμηλής ταχύτητας, και λιγότερων απαιτήσεων σε καύσιμο να μην το κάνει. Μήπως τραβάει από κάπου αέρα? Η αν τραβούσε θα συμπεριφερόταν διαφορετικά; Το λέω γιατί δυστυχώς η ελάχιστη εμπειρία που έχω είναι πάνω στα δίχρονα μοτέρ, τα οποία όταν τραβάνε αέρα γκαζώνουν σαν τρελά. Όταν τραβάνε πααααρα πολύ αέρα τότε κάνουν μπουκώματα, σβησίματα και δυσκολεύονται να πάρουν εμπρός.
« Last Edit: Τρίτη 21 Μάιος 2013, 18:20:48 μμ by Johnny_Nik »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #164 on: Τρίτη 21 Μάιος 2013, 21:19:49 μμ
Αυτό το κόμπιασμα που λές οτι κάνει δέιχνει πρόβλημα στη λειτουργία των σλαιντσ (κάποιο κολλάει) πιθανό ατό που επισκεύασες. Φαντάζομαι να μη έβαλες τίποτα γρασσάκι στα βαρελάκια για να μή φθέιρονται?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #165 on: Τετάρτη 22 Μάιος 2013, 01:37:34 πμ
Οχι γρασάκι δεν έβαλα.
Τα διαφράγματα εχουν κατσαρώσει απο τις αναθυμιάσεις της βενζίνης μάλλον

και στα σημεία της ζάρας (τσάκισης) ταλαιπωρούνται, πιστεύω οτι σύντομα θα ανοίξουν και σε άλλα σημεία. Ομως ισως αυτές (τι ίσως δλδ σίγουρα) οι ζάρες δεν τα αφήνουν να κινηθούν σωστά και δουλεύουν παρακεντρα , σαν τις μεμβράνες των μεγαφώνων δλδ.
Οταν λέω επισκευή εννοώ στην τρύπα που φαινόνταν μόνο αν τέντωνα στο φώς το διάφραγμα εβαλα ελάχιστη κόλα εσωτερικά με μια καρφίτσα και απο τις άλλες δύο επιφάνειες εσταξα μια σταγόνα διαμετρου 1-2mm που λειτουργεί σαν πιρτσίνι, αν με πιάνς :goofy:

Σήμερα πήγα Αιγάλεω, και επεσα σε μια κίνηση αλλο πράγμα.
Ομως το ευχαριστήθηκα, τραβάει απο τις 1000στρ/λ δικάβαλο με 2α, και με 3η αν κόψεις και ξαναανοίξεις γκάζι απο τις 1500 και κάτι.
Επιτέλους βρήκα το παπί που ζητούσα, είμαι τόσο ευχαριστημένος που θα μπορούσα να την οδηγώ μέχρι τις 4000στρ/λ μόνον.
Το θέμα όμως είναι οτι δεν μπορώ να ξεφύγω απο τους μακάκες. Στα αποτομα ανοίγματα αρνείται και κάνει τα τρελά της.

Σήμερα ασχολήθηκα με αλλές ιστορίες και δεν πείραξα το μίγμα.

Ισως να είναι και το σωληνάκι σιλικόνης που έβαλα στην υποπίεση της βαλβίδας καυσίμου, σκέφτομαι μήπως επειδή είναι πολύ μαλακό η υποπίεση να το "μαζεύει" και να κλείνει, θα το αλλάξω αυριο με το παλιό να δώ.

Τα διαφράγματα τουλάχιστον μέχρι να βάλω το φίλτρο δουλευαν το ίδιο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπέρδεψα αριστερό/δεξί με τπτ.

Ομως μου κάνει μεγαλη εντύπωση το τσόκ.
Πρώτον, η ντίζα του εχει το ίδιο ελεύθερο παίξιμο με παλιά.
Ελεγξα σχολαστικά και το σημείο που γίνεται διπλό και εχει πατήσει καλά, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως ενα απο τα δύο (η και τα δύο?) είναι κολημένο, αλλά θα πρέπει να κολάει το μεταλικό βαρελάκι που σπρώχνει το ελατήριο και τραβιέται απο την ντίζα και οχι η ίδια η ντίζα, αν είναι η ντίζα θα φαινόταν (πιστεύω), και
Δεύτερον, δεν ανεβάζει στροφές με το τσοκ ενώ παλιά ανέβαζε, δλδ να σας το περιγράψω:
Σήμερα το πρωί με κρύο κινητήρα χωρίς τσόκ παταω μίζα , παίρνει αμμέσως και ρελαντί 1000στρ/λ.
Σβήνω, τραβάω τσόκ 1η σκάλα, μίζα και τπτ. Γυρίζω μισό γκάζι μίζα και πήρε. Με το τσοκ 1200στρ/λ χωρίς τσοκ 1000, και πάντα 1η σκάλα, στην δεύτερη μπουκώνει οι στροφές πέφτουν αμμέσως θέλει γκάζι για να κρατηθεί και μυρίζει ακαυστη.

Παρατήρηση : εχει μειωθεί η διαφορά σε ρελαντί απο κρύο σε ζεστό. Πχ σήμερα με κρύο κινητήρα 1000 στρ/λ μέσα στην κίνηση με βεντιλατερ να δουλεύει υπερωρίες 1200. και τι 1200? χωρίς να τρέμει ο κινητήρας.Παλιά ήθελε κοντά 1500 για να σταθεροποιηθεί ετσι.

Μου φαίνεται θα το αφήσω ετσι, και του χρόνου θα αλλάξω διαφράγματα και ζιγκλέρ.
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:48:35 πμ by Stoneman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #166 on: Τετάρτη 22 Μάιος 2013, 05:25:03 πμ
Το πακέτο το έχω έτοιμο να στο στείλω?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #167 on: Τετάρτη 22 Μάιος 2013, 06:11:37 πμ

Ανάμενε , θα ασχοληθώ αυριο λιγάκι και ισως μεθαύριο, είναι που δεν μπορώ να την κυκλοφορήσω δίχως τεπόζιτο  για δοκιμές,  και θα σου πώ.

Αυτό που με  :2dizzy: είναι που τα μόνα που άλλαξα είναι τα δύο σωληνάκια της υποπίεσης, ολα τα άλλα είναι τα ίδια.
Μέσα σε όλα θα ταπώσω την PAIR και στο άλλο της βενζίνης θα βάλω μια σύριγγα να τραβαει και θα βγώ βόλτα.
Τα λεκανάκια δεν τα πείραξα ηταν σωστά, να πείς οτι δεν την χορταίνουν.
Αμ το άλλο με το τσοκ πάλι? εντελώς ανάποδη λειτουργία ..... για λέγε.
Δεν μου λές, αυτή η σκατ-οφ βαλβίδα τι κάνει? Βραχυκυκλώνει τα διαφράγματα? να κλεινουν γρήγορα? μόλις αφήνουμε το γκάζι?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #168 on: Τετάρτη 22 Μάιος 2013, 16:27:09 μμ
...
Δεν μου λές, αυτή η σκατ-οφ βαλβίδα τι κάνει? Βραχυκυκλώνει τα διαφράγματα? να κλεινουν γρήγορα? μόλις αφήνουμε το γκάζι?

H air cut-off μπαίνει σε λειτουργία όταν κλείνεις το γκάζι απότομα ή όταν γενικώς επιβραδύνεις απότομα. Κλείνοντας λοιπόν η πεταλούδες δημιουργείται απότομα αύξηση της υποπίεσης η οποία μέσω μιας διόδου ρουφάει την μεμβράνη της air cut-off αυτή με τη σειρά ανοίγει μια γραμμή που τροφοδοτεί περισσότερο βενζίνη μέσω του pilotjet. Αυτό γίνεται για να αποφεύγεται στιγμιαία η δημιουργία φτωχού μίγματος (μπαμ -μπουμ) όταν κλείνεις το γκάζι.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #169 on: Τετάρτη 22 Μάιος 2013, 22:12:42 μμ

Αυτό προσπαθώ να αποφύγω, ξέρεις ποσο κοστίζει να ερθει με ΚΤΕΛ η ΕΛΤΑ?

Λοιπόν σήμερα την εκανα βόλτα με αλλαγμένα σωληνάκια υποπίεσης, αλλά μια απο τα ίδια.
Το μίγμα δεν νομίζω να είναι.
Την ξεβράκωσα και πάλι, και θα μείνει ετσι μέχρι να βγάλω ακρη επειδή με το φέριγκ το βγάλε βάλε τεπόζιτο είναι χρονοβόρο και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε ορισμένα σημεία για τις εργασίες.
Λοιπόν η βελόνα του αριστερού καρμπ είναι λιγο λοξή

ερχεται στα ίσα , αλλά το ελατήριο την κρατάει ετσι ελαφρώς πλαγιασμένη, λες να είναι ανάποδα το ελατήριο?

Τα διαφράγματα είναι σε αυτή την κατασταση,( φαίνεται και η κόλα )

εδώ φαίνεται καλύτερα, φυσικά η τρύπα δεν ηταν τόσο μεγαλη, απλά για σιγουριά έβαλα κόλα κ απο τις δύο πλευρές κ ετσι εφτιαξα ένα ας πούμε πατητό πιρτσίνι ωστε να μην φύγει .

Το θέμα είναι οτι ασχολήθηκα πολύ σχολαστικά και δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο σημείο που να εγινε λάθος.
Ακόμα και πριν τα βάλω τα κουνησα να ελέγξω τον ηχο απο τα φλοτερ, που δεν πείρξα την στάθμη τους αφού ηταν μέσα στις προδιαγραφές. αρα δεν μπορώ να πώ οτι ψηλά στεγνώνει απο βενζίνη, γιατί αν πχ ανεβασω στροφές κανονικά πάει στα κόκκινα χωρίς δισταγμούς και κοψίματα.
Το πρόβλημα είναι αν πχ απο τις 4000 ανοίξω τέρμα το γκάζι (εκεί που αλλάζει και ο ηχος της εισαγωγής) τότε το στροφόμετρο κάθε 500στρ κάνει στάση να ξεκουραστεί  :goofy: και εγώ πάω μπρός πίσω  :2hysterical: .
Ασε που δεν ξέρω τι εφτιαξα, γιατί εφτιαξα και κάτι , και πάει καλά στις χαμηλές. Δεν θέλω να το πειράξω βασικά, καταλαβαίνεις, αλλά ετσι οπως είναι δεν εχω επιτάχυνση, και με κρεμάει.

Η σκατοφ βαλβίδα ενώνει το πάνω και κάτω μέρος των διαφραγμάτων ετσι όπως είναι δλδ μηδενίζει την διαφορά πίεσης στα διαφράγματα, και ελέγχεται οπως είπες απο μια τρύπα που πάει κάπου στην πεταλούδα, αλλά δουλεύει δεν εχει θέμα δλδ.

Οτι συμβαίνει είναι θέμα καυσίμου, ετσι το νοιώθω εγώ, κατι το πνίγει το μηχανάκι. Η κάτι πνίγει τον ενα κύλινδρο και εχει ανομοιομορφία στην λειτουργία.

Και εχω και το τσόκ που ηρθαν τα πάνω κάτω. :goofy:

Τέλος πάντων θα αναγκαστώ να βάλω τα δικά σου , αλλά αν με τα δικάσου φτιάξει πως θα βρω τι φταίει στα δικά μου?
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 02:41:20 πμ by Stoneman »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #170 on: Τετάρτη 22 Μάιος 2013, 23:19:27 μμ
Με το τσοκ ουσιαστικα νομιζω δεν εχεις προβλημα Αυτη πρεπει να ειναι η λειτουργια του Να γινεται δηλ χρησιμοποιωντας το πιο πλουσιο το μειγμα Απλως βλεπεις διαφορα στην λειτουργεια του σε σχεση με πριν γιατι εχεις ρυθμισει το μειγμα ηδη στο πιο πλουσιο οποτε το μοτερ πνιγεται πιο ευκολα με το τσοκ
Και τα κομπιασματα στις μεσαιες που σου κανει εμενα μου φαινεται οτι προερχονται απο πλουσιο μειγμα που πνιγει καποιον κυλινδρο
Με τις μεμβρανες και τις βελονες παντως, ας φαινονται και ετσι, νομιζω οτι δεν εχεις θεμα

Κανε αν μπορεις το παρακατω
Βρες εναν δρομο οπου θα μπορεις να κινηθεις με ασφαλεια και επιταχυνε μεχρι τις στροφες που σου κανει τα κομπιασματα Διατηρησε για λιγο αυτες τις στροφες στον κινητηρα Κατοπιν και ενω εισαι σε αυτες τις στροφες σβησε τον κινητηρα απο το κιλ σουιτσ πατωντας ταυτοχρονα συμπλεκτη Αφησε την μηχανη να ρολαρει σε ασφαλες για σενα σημειο και βγαλε τα ευκολα μπουζι απο τους κυλινδρους Παρατηρησε τα αν φαινονται υγρα/λαδωμενα Βγαλτα φωτογραφια και ανεβασε τες μπας και βγαλουμε ακρη

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #171 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 00:50:31 πμ
Ας προχωρήσουμε το όλο θέμα .

Ψάχνοντας για ζιγκλέρ, απο τα Parts List βρήκα αυτά

31   JET, MAIN, #132     99101-KAS1320      8.44€
32   JET, SLOW, #38     99103-MY00380        17.67€
23   HOLDER, NEEDLE JET   16165-MAV-000       19.16€

οι τιμές στο περίπου, σύμφωνα με το διάγραμμα ...

... το 32 το καταλαβαίνω, το MAIN JET, ( 31 και 23)  γιατί είναι δύο κομμάτια? σε εμένα είναι ενα .

Μ'ήπως επειδή είναι  XL650V5 - Year: 2005 ?

Σε ενα κινητήρα πχ της ΤΑ που φοράει κυριο ζιγκλερ 132 και στους δύο το αλλάξεις με ενα 135 , λέω τώρα μια τυχαία τιμή χωρίς μεγαλη διαφορά απο την αρχική, τί θα συμβεί?

Οσο βλέπω τιμές για διαφράγματα , μου ερχεται κάπως ....   :eusa_wall: :cussing:
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 02:44:10 πμ by Stoneman »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #172 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 01:26:08 πμ
 Και σε σενα λογικα το κυριο ζιγλερ ειναι το 31 που εχει γινει ενα σωμα με το 23 και δεν το ξεχωριζεις Για βαλε τα γυαλια σου  :2hysterical:
Βαζοντας μεγαλυτερο ζιγκλερ κανεις πλουσιοτερο το μειγμα (εκτος απο τις στροφες περιξ του ρελαντι) Και αν δεν εχεις αλλαξει εξατμιση και φιλτρο αερα με αφτερ μαρκετ κανεις και πλουσιοτερο τον βενζινα σου Και που'σε Μην σου μπαινουν ιδεες γιατι θα μπλεξεις  8)
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 02:44:50 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #173 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 02:37:40 πμ
Δλδ το κύριο που κρατούσα στο χερι και εφαγε τέτοιο καθαρισμα .... ηταν δύο κομμάτια?

Λέω , δεν την πειράζω , δεν εχω τέτοιες ανησυχίες, απλά λέω αν βάλω ενα ελάχιστα μεγαλύτερο ζιγκλερ και κρατήσω την ηδη υπάρχουσα βελόνα, υπάρχει περίπτωση να κάνει τις διακοπές αυτές?

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #174 on: Πέμπτη 23 Μάιος 2013, 02:44:19 πμ
Και σε εμένα που είναι 2001 ενιαίο βγαίνει το κομμάτι του ζιγκλέρ όχι σε 2.Και μην το καργάρεις σε καμιά μέγκενη να διαχωρίσει γιατί θα το χαλάσεις.