Γιάννη δεν το είχα διαβάσει το λινκ που μου εδωσες , τι τράβηξες και εσύ .....
Αν καταλαβα καλά το TDC είναι το σημείο που οι βαλβίδες (ολες) έχουν πατήσει (κλεισει) και τα κοκοράκια δεν τις ακουμπάνε.
Και το σωστό σημείο είναι οι βαλβίδες να βρίσκονται σε αυτό το σημείο και να βλέπουμε στο παραθύρι τα σημεία FT για τον εμπρός και RΤ για τον πίσω κυλινδρο.
Καλά τα λέω?
Ερωτήσεις:
α) Στο μανουαλ αναφέρει ρύθμιση ΠΡΩΤΑ του εμπρός κυλίνδρου και μετα του πίσω, υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό? Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ κάτι.

β) Επίσης αναφέρει περιστροφή του στροφάλου αριστερόστροφα, αυτό γιατί? Είναι και η περιστροφή του κατα την λειτουργία του?
Αν κατα την περιστροφή μας ξεφύγει το σημείο RT η FT απο το σημάδι στην τρύπα που πρέπει να ευθυγραμμιστεί, μπορούμε να πάμε μπρός - πίσω? η θέλει πάλι μια πληρη περιστροφή και ξανά μανά?

Και κάτι ασχετο, έβγαλα την @#$οβιδα του συγχρονισμού απο τα καρμπς, λέω να την αλλάξω με τύπου Philips η με ανοξείδωτη Αλεν, ωστε να μην ψάχνω κάθε λίγο την θέση της στρέφοντας το κατσαβίδι. Νομίζω οτι ενα Αλεν κλειδί θα κάθεται πιό σταθερό στην διάρκεια της ρύθμισης , τι λέτε?
Να μην πώ οτι σκέφτομαι να της βάλω προέκταση (ισως ευκαμπτη) με πεταλούδα στην άκρη εως την πάνω επιφάνεια του φίλτρου, ωστε να την ρυθμίζω ανασηκώνοντας το τεποζιτο.
Είπα να λύσω και τα κάρμπς για ενα καθαρισμό, αλλά οταν εμαθα οτι η φλάτζα απο το λεκανάκι κοστίζει , ακουσον ακουσον 19 ευρώ η μια !!! αν είναι δυνατόν! Ε ΟΧΙ!

θα κανουνε υπομονή 30000χλμ και θα το σκεφτώ.