Καλήσπερα παιδιά!Είμαι ο Μάριος απο Ηράκλειο τσι Κρητης!!
Είμαι νέος στο χώρο του forum , αλλα και στις μηχανές! Μόλις χτες αγόρασα τη πρώτη μου πραγματική μηχανή , μια Transalp 400cc χρονολογίας που δε θυμάμαι

..
Σήμερα έκανα τη πρώτη βολτάρα , αν και ο καιρός δεν ήταν και πολυ ευνοικός.. Ξεκίνησα με ενα φίλο , Africa 750 , και πήραμε τα βουνά .. Καθως λοιπόν ανεβαίναμε στο βουνό , ένιωσα για λίγο ένα μπουκωμα στο γκάζι . Πέρασε αμεσως και ετσι δεν έδωσα σημασία . Στη συνέχεια ξαναέγινε. Στην ουσία έδινα γκαζι , νομίζω ανέβαζε στροφες απο το μουγκρισμα, αλλα η ταχύτητα δεν ανταποκρινόταν . Πιο κάτω έκοψα ταχύτητα αρκετα για να μιλησω με το φίλο και .. μετα δεν υπήρχε πρόβλημα. Λιγα χιλιόμετρα παρακάτω το ίδιο . Σταματάμε , την πέρνει ο φίλος ως πιο έμπειρος, και ... κανένα πρόβλημα (εννοείτε ! χαχα ) . Μετα έβαλα λίγο βενζίνη , και δε μου το ξανάκανε. Ακολούθησα βεβαιως και τις συμβουλές του φίλου , να ανεβαίνω βουνο σε κανονικες-υψηλες στροφές και όχι σε χαμηλές .
Επίσης , ο προηγούμενος της έβαζε σούπερ. Σήμερα της έβαλα για πρώτη φορά αμόλυβδη, ενω είχε σούπερ μέσα. Αυτό έγινε , και μετα δε παρατήρησα το παραπάνω πρόβλημα..
Το φόρουμ είναι πάρα πολυ καλό !! Έχετε κάνει πολύ προσπάθεια απο ότι φαίνεται.. Αλλα .. Πολύ λίγοι έχουν - και μιλάνε για την ΤΑ 400 . Οτι ισχύει για τις μεγαλύτερες , ισχύει και για αυτην ??