Hellas Transalp Forum

Νέος στην παρέα ? συστήσου εδώ

gvarth · 1724777

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3275 on: Πέμπτη 31 Ιανουάριος 2013, 23:47:15 μμ
Τάσο καλώς ηρθες. Καλή σου παραμονή. Για οτι θές υπάρχουν πολλά θεματα εδώ μεσα στο φόρουμ που θα σε βοηθήσουν, κέφι νάχεις για διάβασμα.
Λαδάκια , οπως τάπε ο προλαλήσαντας, 10W-40 εκεί στα Βόρεια. Για μοτούλ δεν συνιστώ τα εχω τώρα  σε 15W-50 ημισυνθετικό, καλά είναι αλλά ''γερνάνε'' γρήγορα, δλδ στα 3500χλμ εδειξαν οτι θέλουν αλλαγή.

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #3276 on: Παρασκευή 01 Φεβρουάριος 2013, 02:45:15 πμ
Τάσο καλως ήρθες στην παρέα μας καλά και ασφαλή χιλιομετρα να εχεις, εδω θα βρεις ότι ψάχνεις, και εκει θα βρεις κοντινή παρέα

Offline THE CROW

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3277 on: Παρασκευή 01 Φεβρουάριος 2013, 06:35:27 πμ
Τασο καλως ηρθεσ , καλη χρονια και καλες βολτες  ολο το 2013 με ασφαλεια

Offline VR Dinosaur

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3278 on: Παρασκευή 01 Φεβρουάριος 2013, 10:43:08 πμ
 ;D Σας ευχαριστώ είστε ωραιοι!
Παλτακης ευχαριστώ!
Η πληροφορία για το τημονι φοβερή!
46000χλμ λεει το κοντερ
Χαλαρωσα το αμπραγιαζ και ηρεμισε το μωρο απο το πατιναζζζζζζ,οντως στα καλα ανοιγματα πατιναρι μονο!
Την στραγκισα χθες το βράδυ λάδια και αλαξα φυλτρο. έριξα μεσα το  10/40ημι,10 λεπτα ζεσταμα 10 λεπτα κρυωμα και μετρισα με ξεβιδωτη ταπα .μηχανη παντα ορθια-ισια.,φυσικα το περειμενα πως θα  παρει το φυλτρο και στο 2ο μετρημα  μου ζητισε αλλα περιπου 250 γρμ και τα συμπληρωσα .Μετα απο 30-40 χλμ που εκανα σημερα ειδα πως το βραδυ που την ξαναμετρισα με ολες τισ διαδικασιες μου ζηταει αλλα 200γρμ.δεν τα συμληρωσα φοβαμαι τσι-μουχες και δεν ξερω σε τι φαση ειναι η υπερχιλιση μπορει να χει και κανα κροκοδειλο σκαλωμενο.υπαρχει περιπτωση το φυλτρο να ρουφιξει κοντα μισο κιλο?τι εκανα λαθος???

Καψιωτης ειχα απο μικρος γυρω στα 10 μου ειχα τσαπι και τσαλι προσπερασα την κατηγορια παπακι που ποτε δε τα πηγαινα,και απο κει και μετα DT50 KMX 125  TT250 ολα με την επιβλεψη του μπαμπα γιατι ημουν μικρος και μετα τον στρατό  CBR/400/600 ..αν ειχα οδηγισει ποτε ΤΑ δε θα επερνα αλλη αλλα τοτε κανεις δεν εδεινε βολτα 600αρι  σε  17χρονο χΧΑχαΧΑχαχαΧΑχα

Δε θα σας κουρασω αλλο και μολις κατατοπιστω στο φορουμ θα ρωταω το καθε πραγμα εκει που πρεπει απλα θελω λιγο χρονο.

Καλη χρονια σε ολους και πηγαινε-ελα ορθιος(ατακα της μητέρας)
« Last Edit: Παρασκευή 01 Φεβρουάριος 2013, 11:11:01 πμ by VR Dinosaur »

Offline VR Dinosaur

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3279 on: Σάββατο 02 Φεβρουάριος 2013, 07:35:02 πμ
δεν εχω γραψει ποσο λαδι εριξα αρχικα.ειχα βρει πως η 'μαμα' λεει χωρις αλαγη φιλτρου 2200 και με αλαγη φιλτρου 2800.τα αρχικα που εβαλα ηταν 2700 και μετα αλλα 250 και σημερα εβαλα και τα 200 ..ηρεμησε το πραγμα...απλα ειναι παλιο το μοτορι και φοβαμε μην αρχισει και πεταει λαδια ή ζημιες ...αν και ειχα τοσες μηχανες δεν ειμαι και πολυ καλος στα σερβις...τα κανονιζε ο φαδερ .

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #3280 on: Σάββατο 02 Φεβρουάριος 2013, 16:49:12 μμ
δεν εχω γραψει ποσο λαδι εριξα αρχικα.ειχα βρει πως η 'μαμα' λεει χωρις αλαγη φιλτρου 2200 και με αλαγη φιλτρου 2800.τα αρχικα που εβαλα ηταν 2700 και μετα αλλα 250 και σημερα εβαλα και τα 200 ..ηρεμησε το πραγμα...απλα ειναι παλιο το μοτορι και φοβαμε μην αρχισει και πεταει λαδια ή ζημιες ...αν και ειχα τοσες μηχανες δεν ειμαι και πολυ καλος στα σερβις...τα κανονιζε ο φαδερ .
Πολλα ειναι τα λαδια εχεις βαλει συνολο 3100 να ΒΓΑΛΕΙΣ .Οταν μετραμε ειναι οπως ακριβως τα εχεις πει πιο πανω αλλα ο δεικτης δεν θα δειχνει ΜΑΧ αλλα λιγο πιο κατω απο το ΜΑΧ περιπου στη μεση και λιγο πιο πανω εισαι οκ .Παρε μια συρριγγα μεγαλη 250 μλ βαλε ενα σωληνακι και αφαιρεσε τα 250 τα τελευταια .Σε κρυα μοτο μετα απο ωρες ακινησια ο δεικτης με τα λαδια που εχεις τωρα θα πρεπει να δειχνει πανω απο το ΜΑΧ .

Offline VR Dinosaur

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3281 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2013, 21:08:18 μμ
Εβγαλα τα τελευται 200.αν η μεση με το max ειναι ασ πουμε 20χιλιοστα αποσταση τωρα ειναι γυρω στα 10/12 χιλ προς το max.πριν ηταν 15 σιγουρα.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #3282 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2013, 21:22:55 μμ
Εβγαλα τα τελευται 200.αν η μεση με το max ειναι ασ πουμε 20χιλιοστα αποσταση τωρα ειναι γυρω στα 10/12 χιλ προς το max.πριν ηταν 15 σιγουρα.
Μια χαρα εισαι .Η μετρηση βεβαια ειναι με ζεστο μοτερ κλπ κλπ .Πριν το κανεις μηπως το μετρησες και κρυο να βλεπαμε την σταθμη ;

Offline VR Dinosaur

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3283 on: Τρίτη 05 Φεβρουάριος 2013, 02:48:58 πμ
Ναι το μετρησα και κρυο πριν τα βγαλω!Ηταν εκει που δειχνει τωρα στα καθησμενα ζεστα!

Offline kazaven

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3284 on: Δευτέρα 11 Φεβρουάριος 2013, 21:25:56 μμ
Καλησπερα ειμαι ο Βενος απο θεσσαλονικη.
Σημερα θα ερθει στα χερια ενα transalp 650 μοντελο του 07 με 41.000 περιπου χλμ.
Να πω οτι σε γενικες γραμες ειμαι λιγο κολημενος με τα Honda.
Τον τελευταο καιρο κατεληξα να καβαλαω (και ντρεπομαι που το λεω) ενα Kymco xciting 500i 2008.
Το οποιο ομως εκανα τραμπα με το transalp που αναφερω ποιο πανω.
Ο ερωτας της ζωης μουειναι το προηγουμενο Honda που ειχα (η γκαστρωμενη μου οπως μου αρεσε να την αποκαλω) ενα Deauville 650, με το ποιο μπερασα απιστευτες στιγμε και πολλα , μα παρα πολλα χλμ.
Δυστυχος ομως τα πολλα κιλα της και ο street χαρακτηρας της μοτοσυκλετας την κανουν δυσκολη επιλογη για τα ελληνικα δεδομενα.
Ετσι λοιπον κατεληξα στο αχαλαστο δοκιμασμενο transalp.
Δεν εχω κανει ποτε ταξιδακι με transalp και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να το ταξιδευω με 140-150 χωρις να πιεζεται.
Συνηθως μονος με μπαγγαζιερα πισω.
Επισης θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο μελος απο θεσσαλονικη που μπορει και εχει ορεξη και χρονο να μου δειξει πως να κανω τα service μονος μου (λαδια, φιλτρα, μπουζι) τα υπολοιπα τακακια, καρμπς, βαλβιδες θα το πηγαινω σε συνεργειο.

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και σας ευχομαι ΟΡΘΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ !!!

Η παραπανω φωτογραφια ειναι απο τις καλυτερες εκδρομες που πειγα.
Πανελληνια χειμερινη συγκεντρωση 2006 σε συνδυασμο με γυρο πελοποννησου.

Απο τις καλυτερες εμδομαδες που εζησα με την γκαστωμενη μου !!!!!   :'( :'( :'(
« Last Edit: Δευτέρα 11 Φεβρουάριος 2013, 21:39:01 μμ by kazaven »

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #3285 on: Δευτέρα 11 Φεβρουάριος 2013, 21:34:43 μμ
Βενο  :welcome: :welcome:στην παρεα μας και μην ανησηχης για το αν βρεθει καπιος να σε βοηθηση,παρακατω
που θα σου απαντησουνε θα δης και μονο σου τη παρεα υπαρχη εδω μεσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Παντα ορθιος να εισαι και
ασφαλης!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #3286 on: Δευτέρα 11 Φεβρουάριος 2013, 21:37:12 μμ
Καλώς μας ήλθες Βένος, καλή διαμονή στο φόρουμ

Μπες στις συναντήσεις και κοίταξε να δεις πόσους θα βρείς, κάνε τους και μια επίσκεψη μεθαύριο τετάρτη και θα τα πείτε όλα

Πάντα όρθιος και καλοτάξιδος

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3287 on: Δευτέρα 11 Φεβρουάριος 2013, 22:54:20 μμ
 :moped: :moped: :welcome:

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline camionero

• Rossi και πάνω !
Reply #3288 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 00:56:46 πμ
Καλός ήρθες στην παρέα μας Βένο και να είναι καλοτάξιδο το νέο σου amore! Συναντήσεις έχουμε κάθε Τετάρτη ... το για το που θα σε ενημερώσει σίγουρα ο υπεύθυνος μας!   :welcome:

Όλα είναι διαδρομές, όλη η ζωή μας ένας δρόμος. Άλλες φορές ανοιχτός, άλλες κλειστός, άλλες μονόδρομος, μα πάντα δίνει την ελευθερία της επιλογής.

Offline Doctor

• Rossi και πάνω !
Reply #3289 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 03:21:21 πμ
:moped: :welcome: :welcome: :welcome:

Offline THE CROW

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3290 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 06:48:18 πμ
βενο  :welcome: σου ευχομαι πολλα κλμ και με την ΤΑ με ασφαλεια

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #3291 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 06:52:30 πμ
Βένος  :welcome:

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline louko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3292 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 17:51:51 μμ
Γεια   χαρα στους απανταχου τρανσαλπακιδες και  οχι μονο!!!!! Το  ονομα  μου ειναι Ανεστης ειμαι  απο Θεσσαλονικη  ,και λατρευω τις εκδρομες  με το μικρο μου Transalp!!! Αποφασισα να γραφτω στο φορουμ, για να μοιραστω  ανησυχιες ( !!!!!!! ), για νεες  γνωριμιες, και  προπαντων βολτες  στα βουνα και οχι μονο!!!  Γιουχου σας ολοι!

Ήπια όλο το μπουκάλι και τί να δω???Ο Γαλιλαίος είχε δίκιο! ! !

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #3293 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 18:16:44 μμ
Γεια   χαρα στους απανταχου τρανσαλπακιδες και  οχι μονο!!!!! Το  ονομα  μου ειναι Ανεστης ειμαι  απο Θεσσαλονικη  ,και λατρευω τις εκδρομες  με το μικρο μου Transalp!!! Αποφασισα να γραφτω στο φορουμ, για να μοιραστω  ανησυχιες ( !!!!!!! ), για νεες  γνωριμιες, και  προπαντων βολτες  στα βουνα και οχι μονο!!!  Γιουχου σας ολοι!
:welcome: :welcome: :welcome:

Offline kazaven

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3294 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 18:19:51 μμ
 :welcome: :welcome: και καλα  :dude: να περνας

Offline dge86

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3295 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 19:22:14 μμ
Γεια χαρά σας καβαλάρηδες.. Ονομάζομαι Γιώργος, είμαι από Σέρρες και έχω μια ΤΑ650 του '04, εδώ και 2 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο παρακολουθώ το forum και πήρα απαντήσεις σε πολλές απορίες.
Πρίν την ΤΑ οδηγούσα ποδήλατο. Είχα όμως αποθημένο να πάρω μηχανή, μιας και οι γονείς δεν το συζητούσαν σε καμια περίπτωση. Έτσι αφού "έφυγα" από την οικογενιακή εστία, όντας 25 και ανεξάρτητος οικονομικά, έψαξα και βρήκα αυτό που ήθελα. Ήταν αρκετά εύκολο να τη μάθω, παρόλο τον όγκο της και το μικρό μου βάρος. Αυτά εν συντομία.

Εύχομαι καλά χιλιόμετρα σε όλους σας και να είστε πάντα προσεκτικοί για να απολαμβάνετε αυτή τη μαγεία που λέγεται "μοτοσικλέτα".

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #3296 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 20:44:49 μμ
Βένο,Ανέστη και Γιώργο,καλωσήρθατε!!!

Offline σασακος

• η ζωη ειναι μικρη οχι τα ονειρα μου
  • Οδηγάρα
Reply #3297 on: Τρίτη 12 Φεβρουάριος 2013, 21:39:36 μμ
καλος ηρθατε στην παρεα μας και να σας δουμε και απο κοντα σε καμια εκδρομη μας να σας γνωρισουμε

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3298 on: Τετάρτη 13 Φεβρουάριος 2013, 02:36:18 πμ
Βένο, ,Ανέστη ,Γιώργο καλώς ηρθατε στην παρεα μας, καλή διαμονή.

Βένο σε αυτό που ρώτησες, πιστεύω οτι η ΤΑ αγαπάει τα ταξίδια μέχρι τα 120 αντε 130 χλμ/ω.
Απο εκεί και πάνω απο οτι διαβαζω εδώ μέσα (δεν την εχω πάει πάνω απο 120) ζορίζεται ελαφρώς και καταναλώνει υπερβολικά καυσιμο.

Offline junior CAESAR

• Rossi και πάνω !
  • ...¨Οποιος έχει μυαλό το προστατεύει!!
Reply #3299 on: Τετάρτη 13 Φεβρουάριος 2013, 03:04:41 πμ
 :welcome: Βενος   :welcome:
Περνα και απο 'δω http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,5749.0.html

Salonica Iron Club

ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙ
Η ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ