Δηλαδή ούτε με τα canbus λύνεται το πρόβλημα με το αναβόσβημα ?
Έχω παραγγείλει απο ebay λεντάκια για cb και πίστευα πως θα είναι ok...
Τώρα με προβληματίζετε, γιατί δεν είναι και εύκολο το λύσε δέσε. Να βάλω προληπτικά και μία αντίσταση ? Πόσα Ωμ πρέπει να είναι και που να την τοποθετήσω? Παράλληλα σε κάθε λεντάκι ή κάπου και για τα τρία 
Οταν λές "λεντάκια για cb" τι εννοείς?
Πρέπει να ξέρω τι είδους led θα βάλεις για να υπολογίσω τιμή αντίστασης και ισχύ.
α) τα canbus είναι θεωρητικά πιο ανθεκτικά στις αυξομειώσεις της τάσης (αν και δεν είναι αυτή η δουλειά τους)
β) Εγώ εχω τα απλά και δεν μου το έχει παρουσιάσει το πρόβλημα (ακόμα)
γ) Ξέρω όμως ότι και τα λεντ δεν είναι αθάνατα όπως τα παρουσιάζουν..
δ) Είναι όμως πολύ καλύτερα από τις απλές λάμπες...
α) αυτό απο πού βγαίνει? επειδή εχουν μια τυπική αντίσταση φορτίου παραλληλα? δεν ρίχνει την τάση αυτή η αντίσταση ωστε να τα προστατέψει.
β) Μακαρι να μην σου παρουσιάσει τπτ.
γ) Θεωρητικά είναι , αλλά θέλουν μεγαλύτερη προσοχή ωστε να δουλεύουν μέσα στις προδιαγραφές τους.
δ) Απο θέμα οικονομίας , μιας και τα θεωρούν οικολογικά για να τα σκάμε τα 10ευρα με ησυχη την συνείδησή μας.
Εγώ άλλαξα τα led στα όργανα, για καλύτερο φωτισμό χωρίς να με στραβώνει, και επειδή τα λαμπάκια 12V/1.7W κόστιζαν περίπου τα ίδια, αλλά και για λόγους θερμοκρασίας.
Πίστεψα ομως οτι αυτά
http://www.ledmegastore.gr/photos/w_300px/6d7901_t10-aplos-me-5-smd-5050.jpeg για να τα δίνουν σαν 12βολτα θα εχουν λάβει υπ όψιν τους οτι η τάση σε ενα αυτ/το η μηχανάκι είναι απο 12,5 εως 14,8 V ανάλογα το φορτίο, τις στροφές του κινητήρα κλπ.
Ε! λοιπόν, οταν χθές τροφοδότησα ενα καινούργιο με 14.5 V η θερμοκρασία που επιασε δεν την αντεχε το χέρι μου καθόλου, φυσικά ουτε και την θερμοκρασία που πιάνει ενα λαμπάκι ακόμα και 12V/1.7W την αντέχει το χέρι, μην τα κάνουμε και τραγικά τα πράγματα, αλλά η θερμοκρασία αυτή ΔΕΝ είναι μέσα στις προδιαγραφές λειτουργίας των led..
To συγκεκριμένο led λαμπάκι , να το πώ ετσι, αποτελείται απο 5 led τύπου 5050 που είναι μια συσκευασία 5*5mm με τρία κλασικά led μέσα. Το κάθε led θέλει τάση 3V, αρα οι τύποι εχουν βάλει τα τρία σε σειρά ανεβάζοντας την τάση στα 3*3 = 9volt και κάθε 5050 εχει απο μια αντίσταση σε σειρά που προκαλεί πτώση τάσης 3 ακόμα Volt και ετσι βγαίνει το 12Volt.
Για να διαλυθεί αυτό το λαμπάκι-led και να αλλαχτουν αυτές οι 5 αντιστάσεις με μεγαλύτερες δεν το συνιστώ αφού απαιτεί ειδικά εργαλεία για υλικά επιφανειακής στήριξης.
Μια λύση θα ηταν να τοποθετηθούν τρείς αντιστάσεις των 20Ω /2W ( και αν δεν υπαρχουν σε 20Ω τοτε 18 η 22) σε σειρά με το καφέ καλώδιο σε κάθε led,
Η η λύση που ακολούθησα εγώ, η τοποθετηση ενός σταθεροποητή τριών ακροδεκτών για μέγιστη ευκολία τύπου 7812 σε συσκευασία ΤΟ-3 (
http://www.mikrocontroller.net/attachment/97748/78XX_05_12_15.pdf ) θα είναι σαν αυτό σαν εμφάνιση

οπως δείχνω εδώ ...

Στο παραπάνω σχέδιο ο στθεροποιητής είναι οπως τον κοιτάμε απο την μεριά που εχει τα ποδαράκια.
... και εξηγώ, το ολοκληρωμένο εχει προστασία απο ανάποδη τάση, υπερταση, και θερμοκρασία, αρα είναι θεωρητικώς αφθαρτο απο ερασιτεχνες.
Στα led πάνε ενα πράσινο (-) που είναι η γείωση, και ενα καφέ που είναι το (+),

απλά σχίζετε το μακαρόνι που περνάνε τα καλώδια μέχρι να βρείτε αυτο το σημείο ...

... που τα τρία καφέ απο τις βάσεις για τα led γίνονται ενα, κόβετε σε αυτό το σημείο και κολάτε το ενα που ερχεται στην είσοδο τάσης του ολοκληρωμένου και που θα χρειαστεί να το επεκτείνετε με ενα κομμάτι καλώδιο, και τα άλλα τρία στην εξοδό του.
Οπως εγραψα η γείωση του σταθεροποιητή είναι το μεταλικό κέλυφός του, οπότε σε μια απο τις δύο τρύπες που έχει , όποια βολεύει βασικά , βιδώνεται μια βίδα με εναν ακροδέκτη και το ενώνετε σε αν απο τα πράσινα αφού το γδάρετε σε ενα σημείο.
Αυτή είναι και η σωστή λύση, αφού διατηρεί την φωτεινότητα των led σταθερή, ενώ στην άλλη με τις αντιστάσεις η φωτεινότητα ακολουθεί τις μεταβολές της τάσης της μπαταρίας.